P. 1
Tema 1-1

Tema 1-1

|Views: 41|Likes:
Published by Laura411

More info:

Published by: Laura411 on Nov 23, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/18/2015

pdf

text

original

Laura Montenegro 16-9-2011 Informàtica C

1. Quin sistema operatiu tens instal·lat a I'ordinador de casa teva? I al de I'institut?El Windows Vista 2. Per què creus que el sistema operatiu de Microsoft es diu Windows? 3. Identifica els logotips de la figura amb el sistema operatiu corresponent i el seu creador. Pots ajudar-te d’internet. Els creadors de apple van ser Steve Jobs, Steve Wozniak i Ronald Wayne. Els creadors de Microsoft Windows van ser Bill Gates i Paul Allen.

Els creadors de solaris van ser dues persones.

4. Explica les diferències entre directori i arxiu. El directori es un contenidor virtual on s’almaçenen una agrupació d’arxius de dates i altres subdirectoris atenent al seu contingut, al seu propòsit o a qualsevol criteri que decideixi el seu usuari. L’arxiu es un conjunt de bits guardats en un dispositiu. Es identificat per un nombre i la descripció de la carpeta o directori que el contenen.

L'administrador de tasques
Amb aquesta eina podem veure com treballen els diferents processos i aplicacions, els recursos que utilitzen i la manera de forçar que un procés o aplicació finalitzi. 1. Clica, amb el botó dret del ratolí, sobre un espai Iliure de la barra de tasques i selecciona Administrador de tareas.

2. Anota els valors que estan marcats a la figura que correspon al nombre de processos que s'estan executant, la memòria disponible i total, i la memòria que ocupen en nucli o kernel. 3. Clica a la pestanya Procesos per veure els processos que s'estan executant. El nombre ha de coincidir amb el que has anotat anteriorment. Fixa't que et dóna la memòria utilitzada i el temps utilitzat de CPU en executar cada procés. 4. Ara clica sobre la pestanya Aplicaciones i mira si tens alguna aplicació executant-se. Ara obre el Bloc de notas i fixa't que apareix a la llista d'aplicacions. Selecciona aquesta aplicació que apareix a la llista i clica a Finalizar tarea. Fixa't que es tanca I'aplicació. Aquesta opció és molt útil quan una aplicació o un procés falla: es pot tancar des d'aquesta finestra i recuperar el control del sistema. 5. Finalment, minimitza I'administrador de tasques i veuràs que es queda a I'àrea de notificació indicant I'ús total de CPU.

Repàs del Microsoft Windows
En cursos anteriors ja has après a fer servir I'entorn gràfic del sistema operatiu de Microsoft XP En aquest taller en farem un repàs per refrescar-te la memòria. 1. Crea I'arbre de carpetes o directoris de la figura a la teva unitat d'emmagatzematge, utilitzant I'Explorador de Windows o Mi PC. Recorda que, per accedir a I'Explorador de Windows, has d'anar a Inicio / Programas / Accesorios.

2. Localitza I'arxiu calc.exe. Per fer-ho, vés a Inicio / Buscar todos los archivos y carpetas. Anota'n la ubicació, la mida i el tipus d'arxiu.

3. Copia I'arxiu calc.exe a la carpeta Infor de la teva unitat de treball.

4. Crea un accés directe d'aquest arxiu a I'escriptori de I'ordinador. Per fer-ho, pots clicar sobre I'arxiu amb el botó dret del ratolí.

5. Ara analitza la unitat de disc dur (C: ) i la teva unitat de treball, si és diferent. Per fer-ho, des de Mi PC o I'Explorador de Windows clica a la unitat de disc, amb el botó dret del ratolí, per veure'n les propietats. Anota la informació següent: nom de la unitat, sistema d'arxius utilitzat, capacitat del disc dur, espai utilitzat i espai disponible.

6. Ara esbrinaràs amb quins sistemes d'arxius pot treballar aquest sistema operatiu. Clica sobre la unitat de disc dur (C: ), amb el botó dret del ratolí, i tria I'opció Formatear. Vés amb molta cura, ja que podries arribar a esborrar tota la informació que té la unitat. Fixa't que pots canviar de sistema d'arxius. Anota les opcions que et dóna. Cancel·la I'acció.

Android: Android es un sistema operativo basado en GNU/Linux diseñado originalmente para dispositivos móviles, tales como teléfonos inteligentes, pero que posteriormente se expandió su desarrollo para soportar otros dispositivos tales como tablets, reproductores MP3, netbooks, PCs, televisores, lectores de e-books e incluso, se han llegado a ver en el CES, microondas y lavadoras.

Sistema operativo de ipad, iphone: Sistema Operativo, iOS (iPhone OS).

Instal—lar i desinstal—lar programari
1. Obre el navegador i accedeix a http://www.opera .com/ . Clica sobre el botó de descàrrega que trobaràs en aquesta pàgina web.

2. Pots escollir qualsevol de les dues opcions, executar directament o desar primer I'arxiu. Desa'I a I'escriptori.

3. Ara ja pots instal·lar el programa clicant directament sobre I'arxiu que has descarregat. 4. Executa el programa. Veuràs que és un navegador com I'Internet Explorer o el Mozilla Firefox. Prova'n el funcionament i veuràs que és molt senzill d'utilitzar.

5. Ara desinstal·larás el navegador Opera. Per fer-ho, has de tancar totes les finestres del navegador.

6. Ara vés a Inicio / Panel de control i clica sobre I'opció Agregar o quitar programas. Mira la Ilista i clica sobre el programa Opera.

7. Finalment, clica a Quitar per desinstal·lar-lo de I'ordinador. 8. Ara pots tornar a instal·lar el programa amb la mateixa eina, Agregar o quitar programas.

Comptes d'usuari
El sistema operatiu ens permet crear comptes diferents per a cada usuari. Tot seguit, veuràs alguna de les possibilitats que ens ofereix. 1.Accedeix al tauler de control i clica sobre Cuentas de usuario. Fixa't que a la part inferior de la finestra que s'ha obert apareixen els diferents usuaris que tens actualment. Normalment, tens un compte anomenat Invitado que está desactivat. Per motius de seguretat, és convenient no activar aquest compte.

2. Clica sobre Crear una cuenta nueva. Posa «Alum» com a nom del compte.

3. Escull com a tipus de compte una Cuenta limitada. Aquest tipus de compte és molt útil per evitar instal·lacions de programes no desitjats i per limitar I'accés a usuaris que no tenen la nostra confiança total. Ja pots clicar sobre Crear. 4. Clica sobre el compte creat. Veuràs que apareixen una sèrie d'opcions a modificar. Primer de tot canvia el nom i posa-hi Alum001. Afegeix una contrasenya al compte. És important treballar sempre amb contrasenya per augmentar la seguretat del sistema.

5. Ara ja pots canviar la imatge del teu compte per personalitzar-lo. Pots escollir entre les que t'ofereix el sistema o una de pròpia.

6. Finalment, canvia el tipus de compte. Escull el d'administrador de I'equip.

7. Canvia d'usuari fent Inicio | Cerrar sesión. Prova el funcionament del nou usuari creat i després torna a canviar a I'usuari original.

8. Esborra el compte Alum001 eliminant els arxius que s'hagin creat.

El centre de seguretat
Actualment, els ordinadors estan interconnectats a molts d'altres a través de xarxes locals i Internet. Per tant, la seguretat és fonamental. El centre de seguretat controla I'estat de I'equip en relació amb el tallafoc o firewall, amb les actualitzacions automátiques i amb la protecció antivirus. 1. Obre el tauler de control i accedeix al Centro de seguridad. En primer Iloc, observa visualment I'estat actual. Hauria d'aparèixer tot activat en verd, cosa que indica el funcionament correcte de tot el sistema de seguretat. Ara analitzarem cada aspecte per separat.

2. Tot seguit, analitzarem el funcionament del tallafoc. Bàsicament, un firewall s'encarrega de filtrar els accessos des de l'exterior. Com que solem estar connectats a Internet, és fonamental tenir-lo activat. Clica sobre la icona com la que veus a la figura i s'obrirà la finestra de configuració. Recorda que el tallafoc ha d'estar activat. A la pestanya Excepciones, pots veure a quins programes ha donat permís per entrar al teu sistema.

3. Les actualitzacions automàtiques s'encarreguen de mantenir el sistema operatiu actualitzat. Quan es detecta un mal funcionament o un forat de seguretat, es dissenya una actualització per solucionar el problema. Un equip que no está actualitzat és molt vulnerable. Clica sobre la icona com la que veus a la figura i s'obrirà la finestra de configuració. Fixa't que es pot programar I'hora a la qual vols que actualitzi el sistema.

4. Clica sobre la protecció antivirus per saber quin antivirus está funcionant. Si no en tens cap, en pots obtenir un a http://free.grisoft.com/, totalment gratuït.

Tipus d'arxius utilitzats habitualment
Tot seguit, analitzarem quin tipus d'arxius utilitzen els programes que fem servir habitualment. 1. Obre el Paint i anota els tipus d'arxius amb què pots desar un dibuix.

2. Obre el reproductor del Windows Media i anota els tipus d'arxius multimèdia que pot obrir.

3. Busca tots els arxius que tinguin l'extensió exe (*.exe) i anota'n el nombre total.

> Dispositius d'emmagatzematge
S'han desenvolupat diferents dispositius capaços d'emmagatzemar informació i dissenyats per a diferents propòsits, com ara obtenir una gran capacitat d'emmagatzematge i que siguin portables, de baix consum d'energia, de dimensions reduïdes i fins i tot que no tinguin parts mòbils. Aquests dispositius ja els has estudiat en cursos passats; per tant, farem un recordatori deis dispositius mes utilitzats, per després centrar-nos en un estudi mes exhaustiu del dispositiu mes important actualment: el disc dur. Els dispositius que has estudiat i les seves capacitats d'emmagatzematge son els següents:

Disc dur portable.

El disc dur

de 80 GB a 1 TB

Dispositius óptics
CD 700 MB de 4,7 a 17 GB

DVD

de 15 a 30 GB

HD-DVD

Targetes de memòria

fins a 8 GB

SD

Secure Digital Card
fins a 137 GB CF

Compact Flash
fins a 8 GB

Multimedia Card

MMC

fins a 32 GB MS

Memory Stick Memòries USB

d'1 a 8 GB

Memòries USB.

Targetes de memòria.

Practiquem amb la línia d'ordres
Ara faràs un exercici molt senzill per comprovar el funcionament de la línia d'ordres.

1. Vés a Inicio | Ejecutar i executa el
comandament cmd. Veuràs que s'obre la finestra de la línia d'ordres.

2. Executa les instruccions següents, en el mateix ord

3. Comprova, mitjançant el comandament tree, que I'estructura de directoris s'ha creat correctament. 4. Ara fes-ho amb I'Explorador de Windows. 5. Mou les carpetes a la teva unitat de treball, canviant el nom de la carpeta Taller7 per Taller8.

6. Executa l'ordre helpcd. Llegeix-ne el funcionament i explica el que fa el comandament cd.. a I'exercici de l'apartat 2. 7. Esborra la pantalla i surt de la finestra amb la instrucció exit.

8. Comprova que també pots accedir a la línia d'ordres a través d'Inicio | Programas | Accesorios |Símbolo del sistema.

Anàlisis
5.- Explica l' avantatge i l' inconvenient principals de les memòries USB respecte a les targetes de memòria.

Memòries USB: 1. Avantatges: No ocupen molt espai, i tenen molt d’emmagatzematge. 2. Inconvenients: Son petits i es poden perdre i de vegades poden ser cars. Targetes de Memòria: 1. Avantatges: S’utilitzen molt per emmagatzemar fotografias de les camaras digitals. 2. Inconvenients: son petites i es poden perdre i no tenen tanta capacitat d’emmagatzematge.

6.- Indica quin tipus de dispositiu d'emmagatzematge seria el mes adequat per a les aplicacions següents: a) càmera de fotos: Targetes d) desar treballs fets a l'escola: Pendrive de memòria b) reproductor MP3 de 30 GB: e) telèfon móvil: USB USB f) una pel·lícula: USB c) disc de música: USB g) instal·lació de l'Open Office: Pendrive h) portar una presentació: Pendrive

Fem una còpia de seguretat. Tot i que hi ha diferents possibilitats a Nora de fer una còpia de seguretat, nosaltres utilitzarem una eina inclosa en el sistema operatiu.

1. Vés a Inicio |Todos los

programas |Accesorios |Herramientas del sistema |Copia de seguridad.

2. Segueix l'assistent indicant que vols efectuar una còpia de seguretat d'arxius i configuració.

3. Escull l'opció Elegir lo que deseo incluir en la copia de seguridad.

4. Selecciona les estructures de carpetes creades ale tallars 3 i 11.

5. A la unitat de treball, crea una carpeta anomenada Backup per desar la còpia de seguretat. 6. Anomena la copia de seguretat Infor_taller i continua. 7. Ara clica a Opciones avanzadas, mira les opcions que t'ofereix el programa i anota-les. No canviïs la selecció. 8. Fes la copia de seguretat. 9. Envia les dues estructures de carpetes a la paperera de reciclatge. 10. Torna a executar el programa seleccionant l'opció de restauració. 11. Selecciona l'arxiu de la copia de seguretat i restaura les carpetes. 12. Comprova que la restauració s'ha fet correctament i que tornes a tenir les carpetes eliminades. 13. Ara copia l'arxiu de seguretat en una altra unitat externa per assegurar que no es perdí en cas d'avaria del disc.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->