Dedal si Icar

Regele Minos s-a casatorit cu Parsifae iar aceasta daduse nastere unui monstru care avea corp de om si cap de taur, cu bot, cu par si coarne, care se hranea cu carne de om.In acea vreme in Creta locuia un artist care se numea Dedal.El a a inventat securea,burghiul,ferestraul,clestele,ciocanul si chiar firul de plumb.Tot el a fost primul sculptor si primul arhitect. Regele Minos a trimis oameni sa-l cheme pe Dedal la el si i-a cerut acestuia sa-i construiasca o cladire din care cine intra sa nu mai iasa ca sa-l inchida acolo pe Minotaur, copilul lui cu Parsifae. Dedal s-a apucat de treaba si a construit un palat namivazut in lume.Era facut din piatra, inalt,dar neacoperit iar in el erau multe culoare, sali si scari.Daca intrai acolo nu mai puteai iesi.

Regele Minos a biruit pe atenieni si i-a obligat sa plateasca tribut in fiecare an cate sapte fecioare si sapte flacai pe care ii dadea lui Minotaur.Au platit atenienii un an, doi si cand au trebuit sa plateasca si a treia oara s-a nimerit sa fie printre ei si Tezeu.Ariadna sfatuita de Dedal l-a ajutat pe Tezeu sa-l omoare pe Minotaur si a fugit din Creta.

dar regele Minos. Dedal a zburat singur pana in Sicilia la regele Cocalos care l-a ascuns pe Dedal pe malul marii intr-o casuta in care stateau caprele lui. fratele sau.Vazand acest lucru Helios.Cocalos s-a dus la Dedal si l-a intrebat. a oprit apa care curgea catre sala de baie si a inlocuit-o cu smoala incinsa.Cocalos a spus ca nu stie. Vol. unde l-a facut mare judecator. Eac. pentru ca soarele sa nu-i topeasca ceara si penele sa se desprinda.Minos si-a dat seama ca acest raspuns nu poate fid at decat de Dedal.Dedal si-a luat copilul si a spus ca vor incerca sa zboare ca sa evadeze din labirint.Degeaba i-a strigat Dedal lui Icar sa zboare mai jos acesta nu asculta. impreuna cu Radamante.firul sa intre tot iar scoica sa raman intreaga. Cu totii hotarau destinul celor care.Si au inceput sa zboare.Cei care ii vedeau se minunau cum niste pamanteni puteau zbura ca zeii. cand regele Minos a trebuit sa faca baie. dupa ce se stingeau.Ceara a inceput sa se topeasca iar penele s-au desprins iar Icar s-a prabusit in valurile marii. Dupa moartea sa.Cand a intrat in baie Regele Minos a inceput sa curga smoala clocotita peste el. veneau. le-a legat cu fire din haina lui si le-a lipit cu ceara facand patru aripi.Regele cand a aflat ca Dedal i-a ajutat pe Ariadna si pe Tezeu a hotarat sa-l inchida in in palat impreuna cu fiul lui.Dedal . si un alt fiu al lui Zeus. asa ca i-a cerut regelui Cocalos sa il dea pe acest batran intelept. Icar. adusi de Hermes.Dedal i-a raspuns sa lege firul de o furnica si sa o lase pe aceasta sa intre in cochilie. viclean l-a intrebat daca stie cum sa vare un fir de matase in scoica unui melc de mare.oase de pasari ramase acolo. Zeus l-a coborat in tinutul lui Hades. A sosit si regele Minos care il cauta pe Dedal si l-a intrebat pe Cocalos daca stie unde este acesta.cls IXS2 . II-Eroii de Alexandru Mitru Voinea Dragos. invidois ca niste muritori pot zbura ca zeii. Bibliografie:Legendele Olimpului.Icar batea tot mai tare din aripi si se inalta tot mai sus.Si-a luat batranul pene. la Hades in infern.auzind acest lucru. Cocalos s-a rugat de Minos sa mai stea pana a doua zi. I-a spus lui Icar sa bata rar din aripi sa nu se apropie de apa dar nici de soare.Doua pentru el si doua pentru Icar. a inceput sa dogoare tot mai tare.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful