You are on page 1of 2

Unit I ex V Limited-unlimited: The license of this software is unlimited. Silence-noise:It`s such a big noise outside. True-false:His statement is false.

Serious-frivolous:The matter discussed by our children is frivolous. Permanent-temporary:Our movement to London is temporary. Relative-absolute:The fact that oil floats on water it`s an absolute true.

Unit 3/ex.II Lucrurile sunt desigur foarte diferite in SUA.Legea si politica se intrepatrund in foarte multe feluri.In general, este in mod intelept recunoscut ca legea-in special legea constitutionala este in chiar esenta si natura sa extrem de politica.Acesta este motivul principal pentru care numirea Curtii Supreme de Justitie este un asemenea proces politic, si motivul pentru care presedintele cauta judecatori care sunt implicati in acorduri politice de baza.Avocatii roiesc peste tot in scena politica a SUA.Multi dintre presedintii Americii au fost avocati sau au avut studii de avocati.De multe decenii,aproape jumatate din membrii ambelor Camere ale Congresului SUA au fost avocati si avocatii inca detin aproape 40% din locurile din Congres.Legislatura Statului a fost de mult timp dominata de avocati, chiar daca acest lucru s-a schimbat de un timp.Similar, avocatii se gasesc peste tot in administratie, nu doar in capacitatile legale, dar si ca directori si capete ale agentiilor de guvernamant si alte organe similare.Multe dintre aceste persoane se muta la sau din tribunal/curte. Ex.III Make sentences with the following antonyms: reversible - Irreversible The time is irreversible. abolishment Enforcement

The judge ordered the enforcement of the punishment. to fail to succeed

I really want to succed in my career. natural Unnatural

The noise seemed unnatural to me. to carry out -to cease The thief ceased following me. legal Illegal

They were selling illegal goods.

Posibil examen

UNIT III- EX.II a) When Americans are asked what they consider to be the most important problems, they mention drugs first. Inside the Americans" houses there are many electronic burglar devices. c) Escalating murder rate has been attributed to the the handguns. f) Citizens participate in neighborhood watch. Pt. e) posibil este de completat cu rape , iar la d) nu sunt sigura. Restul e bine.