«Afacerea Bastroe», strategia lui Putin

In veacul X, din Gardarike" – teritoriile slave colonizate si dominate de vikingii rasariteni numiti varegi, "Urus" sau "Rus", s-a nascut, in jurul Kievului (Koenugard), RUSIA, ca stat slav al "rusilor", numiti ulterior, potrivit impartirii regionale medievale, velico-rusi ("rusi vechi"), "malo-rusi ("rusi mici") sau "russini" si bielo-rusi ("rusi albi").

Mircea Dogaru

O Rusie desfiintata de luptele intestine si de invazia tatara la inceputul veacului XIII, care avea sa renasca prin Moscova doua secole mai tarziu, transformandu-se in Imperiu in veacul XVIII! Devenita sovietica in 1917, Rusia, pentru a avea trei voturi in societatea Natiunilor si a contracara actiunea dezintegratoare, propagandistica, vizand spargerea unitatii poporului rus, desfasurata in regiunile ocupate de ei, de austriecii germani, in randul malo-rusilor (botezati "ucrainti" sau "ucraineni" in 1894), cu centrul de iradiere – Lvov, a inventat pe langa Republica Sovietica Bielorusa si o "Republica Sovietica Ucraineana", la 11 decembrie 1917. Acesteia i-a incredintat direct sau prin intermediul "Republicii Autonome Sovietice Socialiste Moldovenesti", cu capitala la Balta, teritoriile romanesti dintre cursurile mijlocii si inferioare ale Nistrului si Niprului, cu misiunea de a continua, din 1924, deznationalizarea romanilor prin "ucrainizare" sau "moldovenizare" (crearea "natiunii culturale" moldovenesti). Bastroe, paravanul Moscovei Astazi, la capatul unui lung proces de prefacere "democratica" prin intermediul "revolutiilor" si al infuziei de capital si tehnologie occidentale, Rusia Imperiala dispune de doua duzini de voturi la ONU din partea statelor "independente", dar cu armata, politie, functionarime si o treime din populatie rusesti de implant, grupate in CSI. In cadrul acestora, "Ucraina" are o pozitie "privilegiata" data fiind tripla sa misiune: 1) de avanpost, intarit nuclear, al Imperiului in Europa; 2) de "hartie de prins muste" pentru mankurtii Occidentului care, vanandu-i resursele naturale si forta de munca ieftina, uitand ca Rusia s-a nascut la Kiev, ii pregatesc gratis specialistii (inclusiv militari) si investesc masiv pe teritoriul sau, sperand ca o vor atrage in UE (Germania si satelitii sai, Austria, Ungaria, Croatia, Slovenia) sau NATO (SUA si Canada); 3) de "sperietoare" pentru esticii din fostul lagar socialist, adusi in situatia de a reactiona potrivit dictonului "boierii sunt rai, tarul e bun!", aruncandu-se, in fata "agresivitatii" si "intolerantei"

sarbii – n. asa cum au facut cu "Closca cu puii de aur". "diplomatii" nostri vor aminti in curand. ca rusii ne inapoiaza "Tezaurul" sau. care ne scurma pamantul cu bani germani. pe post de "stele verzi". Romania va dansa asa cum va dicta "buna" si "democratica" Moscova si va aproba dezinteresatul Washington. eventual revenirea la prima Capitala. de "acoperire" a strategiei pe termen lung a "tarului Putin". jumulita de "pene" (pietrele pretioase care umpleau golurile dantelei de aur a vaselor). care ne duc cu gandul la acel ceva ascuns. Romania. a fost dat deja de "tarul Putin" prin unificarea. "Afacerea Bastroe" tine de aceasta ultima misiune a "Ucrainei". dupa parerea lui Napoleon. la capatul procesului de restructurare si relansare economica si politico-militara a Rusiei Imperiale. Strategie care prevede. bulgarii. nebagat in seama in Occident. Sau ne dau tezaurul daca renuntam la unirea cu "Basarabia"! Ca ne-au promis tezaurul in clipa in care Romania va deveni "stat socialist" si nu . inclusiv in scandalul cu "raul" Kiev.) din Balcani". Uitand ca singura data in istorie cand au acceptat sa ne inapoieze ce ne-au furat. "curcubeul".Kievului. Un proces deja declansat prin realizarea "Uniunii Rusia-Belarus" la care va adera. "scheletul" lui. rusii au facut-o conditionat: in anii 1919-1922.n. Ucraina. a bisericilor ruse de la Moscova. mai probabil. punte de legatura Condamnata de singurul presedinte american care a vazut. la momentul potrivit. in "ciorapul de piele" al lui Talleyrand. sa fie "puntea de legatura" intre SUA si Rusia. Romania are o "clasa politica" si o "diplomatie" de tot hazul. in chiar zilele in care am incredintat hartiei aceste randuri. in aceste noi "clipe intr-adevar grele" (Carol al IIlea) pentru Tara. reunificarea statala rusa in jurul unei capitale mai apropiate de "Europa". in bratele Moscovei. Semnalul. cu surle si trambite. Desi afacerea a fost perfecta si supervizata de Putin inca din luna ianuarie 2004. pline de "specialisti" in "H2O2" si in "strangerea legaturilor cu romanii si ceilalti ROMANICI (care or fi aia Dumnezeu stie. Kiev si Minsk sub lozinca refacerii unitatii ortodoxiei. prin intermedierea unei firme englezesti care ia 1% din valoare. inghesuiti de razboiul civil. ne-au declarat ca recunosc Unirea de la 27 martie/9 aprilie 1918 a "Basarabiei" cu Tara daca renuntam la Tezaurul incredintat spre pastrare. Kievul. in interes imperial rusesc! Si aceasta deoarece. grecii. albanezii.

a Tratatului de baza dintre Romania si "Ucraina". de catre Ghennadi Udovenko si "specialistul" in atomii de oxigen din molecula apei. si semnarea de catre domnia-sa si Leonid Kucima. 324. statistica oficiala sovietica din 1989 ridica la 3. declarand postului de radio "ucrainean" "Nova Mova": "Suntem dispusi sa recunoastem granitele actuale" si ca "Insula Serpilor este teritoriu ucrainean".964 in RSS Bielorusa. in inconstienta noastra. Cu atat mai mult. 2. recensamantul sovietic din 1989 preciza.466 in RSS Turkmena. Ce ne ramane de facut? Sa evaluam in "suflete" sacrificiul constantinesco-severinean. s-a trezit vorbind in 1997 la Davos despre "sacrificii istorice".223 in RSS Lituaniana. Semnificativ ramane faptul ca in mintea rusului de rand s-a inradacinat ideea "TEZAURUL SAU BASARABIA". neluan-du-i in calcul pe indraznetii care se declarasera romani. 2. repatrierea tezaurului inseamna pentru noi acceptarea santajului si renuntarea definitiva la teritoriile romanesti rapite in 1940 si la romanii in curs de "moldovenizare" care traiesc in "Ucraina" si in fictiunea statala pe care am facut greseala de neiertat de a o recunoaste in 1991. Iar daca am renuntat la "romanii de langa noi". 1. 879 in RSS .s-au tinut de cuvant.525 in RSS Ucraineana.352. 1.794.671 in RSFSR.915 in RSS Azerbaidjan. cu cat fostul nostru presedinte. la 3 mai 1997. la Neptun. are mai putina importanta. «Sacrificii istorice» prin Tratat Prin urmare. 4. la 2 iunie 1997. in ceea ce-i privea pe ROMÅNII DECLARATI "MOLDOVENI". Emil Constantinescu (1996-2000). 2. 1.098 in RSS Kazaha. ca.842 in RSS Gruzina. pana la urma. 172. din cele 3. ca sa vedem daca ne facem vinovati de "crima" sau.450 in RSS Letona. cu atat mai mult am renuntat la fratii nostri pierduti in imensitatea rusa. numita "Republica Moldova". "Recunoasterea" s-a facut prin parafarea la Kiev. si "Basarabia".215 in RSS Letona.875 in RSS Kircheza.352. sfidand normele impuse de Consiliul Europei privind prezervarea minoritatilor si a limbilor vorbite pe continent. de "genocid cultural" pe seama fratilor nostri romani "sacrificati"! Pentru ca urmare a rapturilor teritoriale.749 traiau in RSS Moldoveneasca.352 numarul "moldovenilor" traitori in URSS! Romanii «sacrificiilor istorice» Ascunzand existenta declaratilor ROMÅNI la "si altii". Adrian Severin.595 in RSS Uzbeca. dupa 1940 au hotarat sa pastreze si tezaurul.352 de suflete a caror existenta era oficial recunoscuta. 3. 33. deportarilor sau emigrarilor impuse. 5. ca. 1.

45 km N-E de Ujgorod. "Repatrierea tezaurului inseamna pentru noi acceptarea santajului si renuntarea definitiva la teritoriile romanesti rapite in 1940 si la romanii in curs de «moldovenizare» care traiesc in «Ucraina» si in fictiunea statala pe care am facut greseala de neiertat de a o recunoaste in 1991. aprovizionand acest oras cu branza ("moldovanskij sir"). Drept care au plans de bucurie. Stim insa cati romani sunt oficial inregistrati in "Ucraina" si banuim cati traiesc in realitate. cerand azil politic Japoniei si stabilindu-se in Insula Hokkaido. ceilalti. din Afganistan. Republica Autonoma Komi (3. Aur. in sate compacte (Teiul. in contact prin 1980 cu prima "cutie care vorbeste" adusa de un soldat. Vorosilovgrad (4. Timofeievka. in raioanele Velyky Berezin si Perecin. Si care. romanii si «moldovenii» Luand in serios misiunea incredintata de Politburo al Partidului bolsevic de la Moscova. pentru ca multi au evadat.000 de romani care traiesc pe valea raului Usuuri. periodic. supusi deznationalizarii in regiunile si raioanele acestui temporar vecin al nostru. fiu al satului "Poroscova". pastrand intreaga cerbicia neamului se recunosc ROMÅNI.6. numita «Republica Moldova». 525 in RSS Armeneasca. invartind butoanele au constatat ca sunt unii care vorbesc asa ca ei. carora "ucraintii" le zic "voloki" sau "loscarini". bolsevizatii. de slavizare (rusificare) rapida a romanilor. Kisinovka. Bogatarca. "Ucraina" declara din 1924 existenta pe teritoriul sau a doua categorii de romani: primii.708). la 35 km N si. dar au uitat cum ii cheama. 1. Alexeievca) la nord de Vladivostok.14). Dunarea) langa Habarovskul generalului secesionist Igor Smirnov sau in satul Alexandreni de pe Selendza (afluent al Amurului) si nici cati au mai ramas din cei peste 20. Loganesti.Tadjica. descoperiti intamplator in 1999. Balcinesti. adica un radio cu tranzistori. Rostov (5. si-au cantat "horele" lor ("Toata lumea .000 romani stabiliti ca tarani sau pescari in Manciuria. Sau cei peste 30. respectiv. Dunaj. Nu stim cati mai sunt romanii din satele de pescari de pe Amur (Inul.760). in satele Mirke (Mircea. pe mare. Donetk (11." «Ucraina».500 persoane) si Poroskovo (3. Basarabia Noua.330). care stiu ca vorbesc "rumaneste". se recomanda "moldoveni". circa 4. prin etapa tranzitorie de "moldovenizare". in regiunea Primorsk. Mai exista o categorie aparte.500 de suflete. colaborationistii sau cei proveniti din stimulatele casatorii mixte.762) si urmasii lor. Zambreni. Nu stim in ce masura in aceste statistici au fost prinsi romanii traitori in regiunile Kirovograd (6. traind ca in Evul Mediu timpuriu in creierii Carpatilor impaduriti.000).

000 (135. lituaniene. conform datelor noastre neoficiale. declara 48. bulgarii – 204.775 de "moldoveni".600. gruzinii – 34.600 in 12 ani.5 mii de persoane. ungurii – 156.200 suflete in Crimeea si 73.356.700 km2 (mixtura de pamanturi rusesti. polonezii – 144.are neamu/Numa’ io’ pe nime’ n’amu/Toata lumea are tara/Numa’ Noi ca canii-afara" etc. era mai mult decat dubioasa.693 "ucraineni". ci in centrul geografic al Europei. romanii inscriindu-se cu 460.600 ca "moldoveni". "Ucraina" declara. romanesti si tatarasti).000 locuitori. fara scoala si nu atragem atentia lumii civilizate asupra genocidului cultural la care sunt supusi de catre urmasii furilor de pamant romanesc! La o suprafata de 603. in conditiile in care s-au "repatriat" zeci de mii de romani deportati. din care "ucraineni" 37. poloneze.500. Doua etnii beneficiau de un tratament aparte. inclusiv 9.541.419. grecii – 91. azerii – 45. a acestor romani pierduti in mileniul I. care totalizau 409. in urma "repatrierilor" si a emigrarilor in Occident.452.000 ca romani si 258. desi vorbitori de limba "ucraineana" erau doar 31. Unde sunt cei din VoditaPlaiut.900.100. nu in Matto-Grosso.600.600.. si romanii. Comentand cifra de 32. spre exemplu. O scadere de la 460. "Radio Bucuresti"! Iar noi stim de-atatia ani despre existenta.200. dispunand de cate doua categorii fiecare: tatarii. Teaciv.. Beregovo? Sunt multe semne de intrebare referitor la numarul romanilor din raionul Rahiv – doar 10.000. Apsa-de-Sus.334. In randul celor peste 100 de etnii atestate.800. publicistul Ion Huzau se intreba in numarul din 1 februarie 2003 al publicatiei oficiale "republicane" de limba romana "Concordia": "Unde sunt romanii din Grusevo-Peri.300 in rest (total 321. o populatie de 51.000 si rusi 11. in diferitele regiuni ale "Ucrainei" au inceput sa apara intrebari.000 de suflete. acest numar este inregistrat numai in Apsa de Mijloc si Biserica Alba. Ujgorod. Epurare etnica sistematica In 2001.970.000 "moldoveni").367 de declarati "romani" si 27. germanii – 33. la recensamantul din 1989.200.000 la 409.300.900 etc.) si au decretat intr-un glas ca ei fac parte din poporul care se cheama.000 romani si 325. fara biserica. Bedeu. evreii – 103. astfel incat.240. Velichii Bycikiu etc.600 de suflete: 151. bielorusii – 275.500).600. tiganii – 47. Or. armenii – 99. rusii numarau in 2001 – 8.100 romani rezultata pentru regiunea Transcarpatia.902 locuitori din care 37.?" Democratia postbolsevica . fara electricitate.728. indicati cu 248. gagauzii – 31.

spre Nistru si dincolo de Nistru. fapt ce ar fi atras niste drepturi impuse de bilingvismul zonal. din Regiunea Cernauti. singurul deputat pe care l-au avut romanii (1994-2002) in Rada Suprema de la Kiev. Si aceasta in conditiile in care Romania a impus inscriptionarea bilingva in localitati in care minoritarii sunt sub 1% (ex. profesorul Gheorghe Gorda. coborand pe Bug si Nipru spre "Marea cea Mare" a batranilor nostri domni si sa vedem cat de "impliniti" sunt sub noua "democratie" de ocupatie. Un drum anevoios. de la vest de Carpati. un ajutor de 17 miliarde lei. "ucrainenii" ascunzand circa 100. disident cu domiciliul "fortat" in Voloca. era in 2001 de 508. si-a publicat rezultatul cercetarii in lucrarea "Oul pascal sau Mahna lui Mahna" (Timisoara. numai in 2003. apeland la sprijinul tuturor organizatiilor cultural-artistice romanesti. traind in zone compacte. Cifra reala a romanilor. procentul de 20% cerut de punctul 8 al Cartii europene a limbilor minoritare sau regionale. bastinasi in "Ucraina". postbolsevica. prin "discriminare pozitiva". vizitand ca turist toate localitatile romanesti din Ucraina. prin organizatia lor ("Uniunea Ucrainenilor"). Concluziile deputatului Ion Popescu au fost uluitoare. Sibiu). ales normal.700. iar celor 61. bataiosul lider Ion Popescu. pe care pasea cu discretie. reprezentare in Parlament si.000 deoarece.Pe urmele "romanilor disparuti" a pornit. . Sa mergem insa pe urmele romanilor rasariteni. in baza legii. cu tot cu "moldoveni". o oda inchinata ultimului cazac roman care a infruntat "ciuma rosie" in Razboiul civil – Nestor Mahno (Mahna). din 1990.000 de "ucraineni" declarati pe teritoriul sau le-a oferit. botezati astazi "ucraineni". cel care. depaseau. inainte de 1940. de catre obste. local. 1999).

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful