You are on page 1of 2

Ponavljanje formatiranja u Wordu 1. Prethodni naslov centrirati, postaviti oblik slova na Tahoma, te veličunu slova na 22 i podebljati slova.

Sva slova pretvoriti u velika. 2. U folderu Oblast Word (na dekstopu) napraviti folder Formatiranje. 3. Dokument spasiti u folder Formatiranje, pod nazivom Ponavljanje formatiranja. 4. Naredna dva paragrafa poravnati obostrano i uokviriti isprekidanom crvenom linijom. Polarni medvjed može trčati po ledu jako brzo zahvaljujući svojim ravnim, dlakavim kandžama i tabanima koji se ne kližu. Debelo krzno ga štiti od velikih hladnoća. Deset centimetara debeo sloj masnoće sprečava prodor hladnog zraka i omogućava medvjedu da pliva u ledenoj vodi brzinom od 10 km/h na udaljenost od 2000 km. Polarni medvjedi imaju jako čulo mirisa. Ono je toliko istančano da lako mogu nanjušiti tuljana koji se krije 1,5 m ispod snijega. Očni kapci su im poput membrane koja im služi kao "sunčane naočale" jer ih štiti od snježnog sljepila. 5. U sljedećem paragrafu sve riječi podvući isprekidanom linijom, sve riječi unutar navodnika ukositi i sve riječi koje počinju sa slovom n podebljati i obojiti u crveno. Tekst paragrafa poravnati ulijevo. (Uputstvo: Format -> Font -> Underline style) Danas se obrazovne reforme primarno razmatraju kao doprinos efikasnosti i produktivnosti ekonomske sfere nekog društva. Zato je često u upotrebi uzrečica koja kaže da "rat" na polju razvoja će dobiti država sa najobrazovanijim "ratnicima". Znanje, kultura, informacije i specijalizacija postaju osnovni uslovi za transformaciju "modernog okruženja". Kako bi se uspješno suprotstavile novim izazovima, visokoškolske institucije moraju prihvatiti nove filozofije u upravljanju i administraciji zasnovane na principu stalnog poboljšanja procesa nastave, novih istraživačkih projekata, kooperacije i proširenja. "Modernizacija visokog obrazovanja", koja se izvodi u cilju postizanja najvećih mogućih obrazovnih i naučnih kvaliteta i standarda, pretpostavlja promjenu navika i stavova, te uvođenje posljednjih međunarodno priznatih institucionalnih vrijednosti. 6. Napisati sljedeće formule (Insert  Symbol) .

7. Sljedeći tekst osjenčiti svijetlo plavom bojom, poravnati udesno i napisati u dvije kolone. Danas se obrazovne reforme primarno razmatraju kao doprinos efikasnosti i produktivnosti ekonomske sfere nekog društva. Zato je često u upotrebi uzrečica koja kaže da "rat" na polju razvoja će dobiti država sa najobrazovanijim "ratnicima". Znanje, kultura, informacije i specijalizacija postaju osnovni uslovi za transformaciju "modernog okruženja". Kako bi se uspješno suprotstavile novim izazovima, visokoškolske institucije moraju prihvatiti nove filozofije u upravljanju i administraciji zasnovane na principu stalnog poboljšanja procesa nastave, novih istraživačkih projekata, kooperacije i proširenja. "Modernizacija visokog obrazovanja", koja se izvodi u cilju postizanja najvećih mogućih obrazovnih i naučnih

je zelena površina preko cijelog ekrana. Ikone možemo premještati po radnoj površini prema želji. Napisati odgovore na sljedeća pitanja: P: Šta su alatne trake i kako ih postavljamo? O: P: Za šta služi alatna traka Formatting? O: P: Kako ubacijemo specijalne simbole? O: . te uvođenje posljednjih međunarodno priznatih institucionalnih vrijednosti. na sljedeći način: desnom tipkom miša kliknemo na prazni dio radne površine. a u izborniku kliknemo na →Properties. pretpostavlja promjenu navika i stavova. Radnu površinu možemo uređivati prema želji.. 8. alate s kojima radite itd. u doslovnom prijevodu radni stol ili radna površina. Ispred sljedećih stavki staviti metke u obliku trokutića plave boje.kvaliteta i standarda. Zatim otpustimo lijevu tipku miša. Desktop predstavlja površinu radnog stola na koju možete staviti svoje dokumente. možemo mijenjati boju ili uzorak pozadine. Sljedeće stavke pobrojati i to rimskom brojevima. 9. Kliknemo lijevom tipkom miša na ikonu i držeći pritisnutu lijevu tipku. Broj i raspored ikona ovisi o želji korisnika. odvučemo ikonu do željenog mjesta. Postaviti margine tako da gornja i donja budu jednake 3cm. Desktop. Svi Windowsi imaju ikonu My Computer (moje računalo – gdje možemo vidjeti što je sve priključeno na naše računalo) i Recycle Bin (košaru za otpatke gdje smještamo datoteke koje više ne trebamo). Na radnoj površini nalaze se ikone. screen saver itd. Jaja Brašno Šećer Prašak za pecivo Sok Čokolada 11. a lijeva i desna 2cm. Kućište Montor Tastatura Miš 10.