P. 1
Kenapa Tak Rogol Saya

Kenapa Tak Rogol Saya

|Views: 4|Likes:
Published by Mohamad Fadli

More info:

Published by: Mohamad Fadli on Dec 01, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/18/2014

pdf

text

original

Kenapa Tak Rogol Saya?

Seorang wanita muslim dari Malaysia yang bekerja di US,memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus. Suatu malam perempuan ini dalam perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya. Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang. Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu. Maklum hari sudah lewat. Berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut berjalan bersaorangan. Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika) bersandar di dinding di tepi lorong itu. Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati. Apa yang saudari kita ni boleh buat adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya. Dia baca ayat Kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu dia disaat itu. Masa dia melepasi lelaki yang bersandar itu, dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu. Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya. Keesokkan paginya, saudari ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut.Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu. Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan, polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari. Tapi perempuan Muslim ini hairan juga kenapa lelaki tadi tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia. Muslimah ini nak tahu sangat sebabnya. Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain). Dia pun tanya perogol itu Why dont you do anything to me on that night even though you know that I'm alone?? Perogol tu jawab: No, you are not alone. That night I saw two young man walking with you. One on your right side and the other one was by your left side. If you were alone of course you will be my victim.? Saudari ni rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi yang dia baca malam itu. MORAL CERITA INI: Jika kita sebagai hambaNya menurut segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya, Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Muslimah tadi pertama-tamanya menutup aurat dan memang Muslimah yang menjaga batas-batas yang ditetapkan Islam. (Kalau aurat terbuka malaikat pun malas dekat). Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya. Ayat Kursi sememangnya adalah ayat pelindung yang mustajab?selalulah amalkannya. Bayangkan anda seorang yang selalu ingkar suruhan Allah, kufur dengan nikmatnya, sambil lewa beribadat. Dapatkah anda mendapat pertolongan sebegini dari Allah? Balasan Allah tu boleh datang semasa di dunia lagi. Di akhirat kelak memang pasti kerana itu janji Allah. Jadi, renungkanlah di mana level ?iman? kita sekarang ini. Wassalam. Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya [Dari Abdullah bin ?Amr r.a.] Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan saya.semoga anda semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat.sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA.semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari kejahatan syaitan yang di rejam??.

Wahai sahabat² seagama denganku . ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja ... Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yg di hadiri oleh lebih kurang 1.. hanya 20 yg betul-betul BERIMAN … “ “ Lawakkan berapa banyak manusia yg mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya . bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel² yang berunsur agama Lawak kan ?? Kenapa ? Gelak tu kan realiti . saya dah halau SEMUA yang hipokrit . Moga bermanfaat . Tu pun bila time sembahyang jumaat ... berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara ..... Berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca ? Berapa banyak ?? Wallahualam . Tiba² masuk dua orang lelaki yg menutupi seluruh tubuhnya dengan pakaian hitam .000 orang yg mengaku dia Islam . Selain terhibur anda fikirkanlah … “ Lawak kan . Tak perlu minta izin .. Tunjuk muka kat orang kampung . Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah .000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing² termasuk Pak Iman tu . akhirat adalah tempat yang kekal .... Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata “ Ok Pak Iman ..Assalamualaikum wbt.. kita bolee bersembang dengan boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAH alahai . Boleh share untuk manfaat bersama~ Oleh: Nur Mujahidah . ” “ Lawak .. Tak nampak apa cuma dua biji mata and membawa mesin gun .. tak lama pun . Baru kena ugut terus lari lintang pukang .... Tak cukup masa . Kedua lelaki hanya membawa mesin-gun .. dari 1. Macam mana . Bila time sembahyang raya ... Adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas . Lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi .. ” " Lawakkan . ” “ Lawak . Tapi generasi sekarang . " Dan lebih lawak lagi .000 jemaah . Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri . tapi berlumba² mengejar dunia ... Tapi yg paling lawak sekali . ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al-Quran ” “ Lawakkan .. Mungkin ada yg pernah baca kisah ni tapi tak salah kalau kita ingatkan sekali lagi . Dia tak kata pun nak bunuh . Daripada jumlah yg 1. Amat lemah ... Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih … Bayangkan benda ini berlaku pada anda . Ada tu lagi dashyat setahun 2 kali jaa .. Lalu salah seorang lelaki tu bertempik “ Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu ” . Berapa orang yg lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain . Sebarkanlah ..... 3 minit je.. Tolonglah ambil masa 3 minit untuk baca note ini .. sekarang bolee lah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat ” ..

tekan kekunci *3370#. telefon bimbit boleh membantu. Penting juga penggunaan telefon bimbit dalam keadaan sebegini. Minta dia ambilkan kunci pendua kereta anda. cuba dail nombor kecemasan 112. Untuk mengaktifkannya. Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm(satu kaki) dari kereta yang terkunci itu. Jangan risau. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit. anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut.Nombor Kecemasan . Telefon dicuri Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Kereta terkunci Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar?? Pasti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar. cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Ia boleh digunakan walaupun di PAPARAN PENUH di kawasan yang tiada liputan dan lebih menarik lagi. Bila telefon bimbit anda dicuri. malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. ia boleh terus didail walaupun papan kekunci telefon bimbit anda dikunci(Keypad lock). penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda .telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan kerana ia mempunyai fungsi untuk menyimpan bateri tambahan. Jika anda dalam kecemasan dan berada di kawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit yang anda gunakan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau mati sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan. sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera di skrin. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda. Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat selamat. tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera(alarm) sahaja.(sstengah jenis tepon nokia gak) 4.. Caranya. dia tidak dapat mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut.RAHSIA HANDSET KETIKA KECEMASAN Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda sedikit sebanyak boleh membantu dikala kecemasan.. Kuasa bateri tersembunyi Mungkin ramai tidak tahu. antaranya : . Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya.1. 2. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Kerana itu juga. . 3. Banyak perkara yang boleh anda lakukan.

4/33.3.4.5:5.  5251.7.5524.::.2... .533.55.. .3.9.51.232.451....../:3.9:..5.:69.3.4   . 2915.245..533...9..3 52.54:..3.9.9:9.533./631.51.6365.5454.5:..32..55 ..5.7...5.5:3..51..!...72.51..5...29..7.73515..4/. . :.1.533.9 33.57..47.:.5./9/..951.5..3./9/.5:4.754...3.2..2 .   .5..23.244.9::44.2.52.14..44/.. ..:.:.3.55.4  .4.79.9./3.3.3.0..533. 5.115..5:.2..5 .544/.195.1.:2./. 33.29.1  9552..4.334.569.33.:.:12.443....5:/51.4.5:3.:2.9.3.:..5.5..7...52.5 19!...69.:/ .7.5..2..9/2.53.3.1.0.

.1.2.5:..54245.9:2.42:47..55:0...534 .5.51.6365.:.2.3.790. :/.5:.2:.9/133..9.15.:.5..75.9:5./5.(..5.5:.:4....47.1.33.9.9.51...544/9 79..1.5:5.451..92.2..173.33.7.527.7. :5..69.." :46.4  ..:. :46.5.524.5./5499 .51..927.../925.5. *  &/..1.519.5/94.4/.45.

44.24..5 45..2..351.24.4:55 .47..47.3.5.2 ..1.47..1:9.97.:..45.97..56..2.2.533.9.23.5  :..9/9.  3.2 45.545.57 '29. .2.M4.15.4/3/92..5:..1.9.33.52..519 ..533.5.2.::.5./97./4.:3.7.2. .5/93.5/633.5/51...  ./.44/2. .4 .5.5:4/.:9.3.3.5 1..5.57629.33./5.54.5.5:..4..4:..3 :.9.1.2.5144/.4. .52 '63653.....54.1.472..:..2:.1.  .25..94. :2.:.5:2.51.9..3.4..543.2.2.4/34.53.2/.   &.3.343.4 '.0...2./9./.#49.9:/..24/.22.15.4.4 &37.2.795.3.5..5..33/29.533.:.2453."2#.#..51.53.24.:69.04.9..9 69.3.75   525.: 4515.27.4.4.M:..7.5455.57..   . 3.&4/..1.32...472&:.0.97.:21.54.5.& .#. '/.4.4...2:.  ./9191.69.47.9.21509.21.:2#.4.51.4.321.: &3./9.7:39.24.43..3.292.5/9.2...#5.54....2.0..742..5.5 4.....:5M.9.1.. 1. 5./.2.3.19633/29.3.7.1.:.5.569.5!.5.:/9191..1.:3.

5/3.41.3% !  ../.2.5:.22.33..7.45.1.5.7/.24.44/...37.2. 1./.5/9.5. 4:5.

5.1.54.7..2.4.22..2/5 '.51...3.925.9.:. 69.... 3..::2.3.1.   ...2:4/..5 7.5 72.4:4/.1.5 4..3.5790.. ....935.4 ../.27.:...3:63:9.04.2 .2.54..5.1.9:3..475 1.6:71..5..1.7.91.3.52..97...52.4....90.1.759..34.:45:. '5242..59.5.5 ...22.....5 9.. '75/3.755.   .4:4/..3.69.

 .5.5/6951..4.515....3 .9.M 45.5 /9.:45....$9.22.522..29.93951/9./63/9:4/.5  ....1.15.7.915.2 2..790.4..   .3.9.7/934/..47.

.9.5.2/9265:1.5.   '...2.9...23.4 &/.59..2../.2.25.5.4.  '.55..3.353.9.92..20274.2:2.749.53..:.27.3.5  6./94. '..1.23M.5.33.56.95.5.2/916..5/2.53/3..9.7.23...? "3!9 .47.3.5.5..0.530..5 9.5 ..69.0.279345..7.2.75.:.537.4.2:4.2.2.9.52./51.3.55.5/95:93.1./9.2.69.22. /3..1.54.7.155.4. .:/.:./.2.        .2..24.53..77.2./9:.47.7./6376:.69.1.9.5.5/95:9..5:..   63:.   .3 9...52.44/.

2/6344/.5..3.5.51.5 .5/63 ..:.204.3.5.5.2792.51.%&!&'' &! '....:/./..51.5.:12.2.5 .9.9..365/4/..12.22.

5./63.2. 0/. 37.9.29.2.52250. .51.325029. .13602   9.5455.2.3.51.4759../6315..51.4/32..5/9.59:..2:4.365/4/. . 41.5..5 &5.:.9:11.5.:.:.1250 7.3.9#.. .751##%!#!12.29..757...7.3.9250#95..5 .2451. ..94 :.365 /4/.7....5. 5..5.9.524/.93. .1.:.4204.51..2.429.2...1.:.3.3564/69204..5::.9 .365/4/.529..44/2.37.51.1..5..1.51.5.7/.  5.1...5..1.2.365/4/..5..1...51..229.0.2:4.3250/.194.:..55.5/9.57.5./5 ::69..5.5..5 0/./6344/.5250751.51.5.:43.1.573/.:.3.9.1. ..22./.5..12.9...564/69204.3. !64/6904.365 .3.3.29.51.923..92501.3.1.55..51.:. 2.53/45.51..1.2.51..

.5...452.:.5194.92503.29.2./6313.:.51..23..57.:.9.51.1. "!  7..365/4/..29..9.57.4.54512.9250.1.51..1... #.5.22.2.29..9.929.1.  5.2.515.73.2/9.452.2 .575..:4 :..3...2 1..250751. 4.

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

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->