__-------------------------------------IJV~!~!!

~~-----Material selectat din kitul de
Kit Invatare si Citire Rapida

Sesiunea 1 demo

--------

Kit Invatare ~i Citire Rapids -----------"'"

Sesiunea 1

Ea are nevoie de 2 bicicleta de 2 roti pentru a avea dinamica. astfel vom reusi sa asimilam mult mai usor si mai repede informatia. lnformatia Explicatia este simpla: . e bine sa fim plini de energie si binedispusi.informatia are nevoie de energie sa existe si sa eireule . in a memora mult sau a invata repede.informatia se fixeaza pe harta mentala din perspeetiva emotionala Concluzia este ca. Putem sa ne imaginam ea informatia este ea pieioare sau daca ar fi 0 0 persoana. ------------------ Kit i nvatare ~i Citire Rapids ----------------------"" Sesiunea 1 . atunei cand eitim. Regland atitudinea fata de informatie prin eele 2 eomponente de baza (energia si emotiile) vom reusi sa obtinem performante mult mai bune.__---------------------------------------IIV~!~!!~~-----Baza informatlel Pentru a avea un start bun in relatia eu informatia este bine sa stirn ee sta la baza aeesteia. De multe ori atitudinea fata de informatie ne saboteaza in a eiti efieient.

aceeasi viteza relativa . Sofatul ) In acelasi timp. Este stiut si dovedit faptul ca in cazul copiilor care stiu mai multe. 0 limba straina sau ----------------- Kit i nvatare ~i Citire Rapids ---------------------"" Sesiunea 1 . Mai mult. In cazul in care motorul nu mai functioneaza. Sa ne imaginam ca avem un avion cu un motor si avem un drum lung in fata noastra. drept urmare. Adultii au un singur mod de operare cand vine yorba despre citire: . suntem pierduti. Acest mod de operare ne ajuta pentru a face activitatile mai usoare sau chiar automat. motorul nostru are 0 singura viteza.acelati coeficient de asimilare . acelasi mod de operare ne impiedica in a mai invata lucruri noi sau in a face lucrurile altfel. mai ales daca trebuie sa ajungem repede.mod de operare. acestia invata mai usor.aceeasi viteza reala de citire Oricare ar fi materialul sau oricare ar fi obiectivul final atitudinea fata de informatie si abordarea acesteia este cam aceeasi. (ex.~----------------------------------------IIV~!~!!~~-----Moduri de operare Rolul creierului este sa eficientizeze. tot ceea ce facem in mod regulat devine obisnuinta . Sa vedem cum stau lucrurile din perspectiva informationala. Este evident ca ne va fi destul de greu sa parcurgem distante mari.

aceeasi viteza de citire . Ca sa putem fixa si stabiliza modul 2 de operare este nevoie de timp (1 luna pentru formare si 3 luni pentru fixare). Viteza de citire este strans corelata cu atentia si concentrarea.__------------------------------------------IIV~!~!~~~------Moduri de operare antrenament Mod de ope rare 1 . Strans corelata de dezvoltarea modului de operare 2 sunt caracteristicile hartii mentale.aceeasi abordare . Foarte importante sunt aici motivatia si determinarea de a reusi. --------- Kit Invatare ~i Citire Rapids -----------"" Sesiunea 1 . astfel. coeficientul de asimilare. si de a aborda informatia din mai multe perspective. care este tot un mecanism dezvoltat pe harta mentala de-a lungul vietii.acelasi coeficient de asimilare .atitudine corespunzatoare situatiei Obiectivul este sa dezvoltam un mod de operare 2 care ne ofera libertatea de a regla viteza de citire.aceeasi atitudine Mod de operare 2 . trecerea la un mod de operare 2 se va face mult mai usor si mai rapid.coeficient de asimilare diferit in functie de context . Cu cat aceasta este flexibila si poate asimila multe informatii. astfel incat sa ne fie mai usor si sa putem retine mai multa informatie.viteze de citire diferite adaptate la nevoi . pe langa tehnica de citire ne vom antrena si acesti parametri.abordari diferite in functie de obiective .

Timp de lueru:2 minute.__------------------------------------------IIV~!~!~~~------Test de concentrare Numarati eu privirea tara instrumente ajutatoare. Kit Invatare ~i Citire Rapids Sesiunea 1 . 0 [. cate x-uri sunt pe pagina si notati in josul paginii cate ati gasit.l i @ Verificati rezultatele pe pagina 2 . x xx x x x XX x x x x x x x x x x x x xx x x x x XX XX x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x Xx Xx x x x x x x x x x x xx Xx x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x x 0 x XX x x x x x x Numar x-uri: J 8 .

---------------- Kit Invatare ~i Citire Rapids ------------------- Sesiunea 1 .~----------------------------------IN~!~!!~~----Nr de x-uri: 110 .

~----------------------------IN~!~!!~~---Test de memorie Memorati simbolurile din tabel exact in ordinea in care sunt si apoi redati-le in tabelul gol de la pagina 2. 1 6 7 3 8 9 4 5 2 10 16 12 18 14 20 11 17 13 19 15 21 22 23 24 25 0 -. Timp de lucru:4 minutetfolositi un cronometru)..-+++ * * ---A # # 0 # 0 L B K J * I # 0 * # 0 * # * # # 0 # 0 * # # 0 # 0 * # C* * G * * DF * 0 NM E ** P H ------------- Kit Invatare ~i Citire Rapids ------------------ Sesiunea 1 .+++-* * -.

~----------------------------------------IIV~!~!!~~-----Raspunsuri test de memorie Dupa completarea tabelului verificati cate rezultate corecte aveti. --------- Kit Invatare ~i Citire Rapids ------------"" Sesiunea 1 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful