Prajitura Cocomac, o reţetă deosebit de gustoasă!

Blatul: 8 albuşuri se bat cu 200 gr zahăr, 2 linguri făină, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nucă de cocos. Când este bătută se toarnă in tavă unsă şi tapetată cu făină. Foaie doboş: 2 ouă, 2 linguri apă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină. Se bate şi se pune la cuptor. Crema: 8 gălbenuşuri se freacă cu 300 gr de zahăr, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte şi se fierbe pe aburi. Se lasă la răcit, după care se amestecă cu 300 gr de margarină RAMA. Deasupra se ornează cu ciocolată rasă.

1

Prăjitură de vis
Blatul: 10 albuşuri, 10 linguri de zahăr, 100 gr nucă de cocos, 3 linguri de făină. Se fac două foi. Crema: 10 galbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 4 linguri de lapte se fierb pe aburi. După ce s-a răcit se amestecă cu 450 gr unt. Crema se împarte în trei. Aranjare: Prima foaie, crema, un rând de biscuiţi însiropaţi în 100 ml coniac dizolvat cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. Peste biscuiţi se pune 200 gr ciocolată topită cu 4 linguri de ulei. A doua parte din cremă, a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată.

2

Rulouri cu frişcă
Postat de Sydonia | Etichete: frisca, zahar pudra Rulouri cu frişcă din ingrediente de cumparat, nu trebuie sa prepari nimic la tine in casa. Rulouri de cumpărat; - Umplutura: frişcă de cumpărat. Se ornează cu zahăr pudră.

3

Prăjitură cu foaie de bezea
Prăjitura cu foaie de bezea pe cât arată de bine, pe atât e de gustoasă! Foi: 9 albuşuri se bat cu 450 gr de zahăr. Când sunt bătute se pune 450 gr de nucă prăjită şi tăiată mărunt. Din această compoziţie se fac două foi. Se coc separat, tava fiind unsă şi tapetată cu hârtie. Crema: 9 gălbenuşuri, 400 gr zahăr, 2 linguri cacao, 9 linguri de apă se fierb pe aburi până se îngroaşă. După ce se răceşte se amestecă cu 400 gr de margarină. Pentru ornare am folosit 200 gr ciocolată menaj topită cu 5 linguri de ulei pe baie de abur.

4

Eu am folosit un plic de zahăr vanilat şi coajă de lămâie rasă. etc. 2 linguri miere albină. 7 linguri zahăr. Se i-a de pe foc şi se adaugă 12 linguri făină. 5 . Se împarte în 3 părţi şi se coace separat în tavă unsă şi tapetată cu făină Crema: 1/2 litru lapte. Se pun toate pe foc într-o cratiţă şi se lasă la foc mic amestecând până se topeşte zahărul. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr margarină. 1 linguriţă bicarbonat. zahăr pudră. 3 linguri făină se fierb pe foc până se îngroaşă şi se adaugă 250 gr de zahăr. Se aromatizează după preferinţă. 1 ou întreg.Prăjitură cu miere de albină Foi: 3 linguri de lapte. Deasupra se ornează cu ciocolată menaj. 1 linguriţă untură.

8 linguri de zahăr. Se bate şi se pune la cuptor.1/2 din crema nr 2 .1/2 din crema nr 2 . etc. glazură cacao. Se amestecă până zahărul se topeşte să nu rămană gogoloaşe. În final se adaugă 250 gr nucă măcinată.1 foaie doboş .Prăjitură RALUCA Două foi doboş se fac din următoarea compoziţie: 4 ouă. 8 linguri făină. 2 linguri cacao. Crema nr 2 Se face o cremă fiartă din 4 ouă. Aranjarea: . dupa care se i-a de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile fierte şi răcite.foile de napolitană umplute . 4 linguri apă. Această cremă se pune între două foi de napolitană. un plic de capucino. Rece se amestecă cu 250 gr de margarină.1 foaie doboş Ornare: Deasupra se ornează la alegere cu ciocolată menaj. Separat se caramelizează 300 gr de zahăr la care se adaugă 250 gr margarină. Crema nr 1 5 galbenuşuri se fierb pe aburi până se îngroaşă cu 200 gr zahăr. 8 linguri zahăr. 6 .

3 budinci vanilie. 350 gr zahăr se fierb pe foc până se îngroaşe. După coacere se întoarce invers şi se unge cu 400 gr Finetti. Blatul: 6 albuşuri. 4 linguri pesmet. cremă galbenă. una rămâne galbenă iar în cealaltă se pune o lingură Finetti şi 100 gr nucă măcinată. 1 lingură făină şi un praf de copt. 2 linguri făină. Aranjare: Blat.Prăjitura Kinder În tava unsă şi înfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi prăjită. 6 linguri de zahăr. 7 . 4 linguri nucă măcinată. crema rezultată se împarte în două. cremă maro. Se pun în tavă peste nuca prăjită. 6 galbenuşuri. Când este rece se amestecă cu 400 gr unt. Crema: 750 ml lapte. ciocolată rasă.

4 plicuri vanilie. 6 linguri făină. Se fac trei blaturi. Crema 15 gălbenuşuri. 8 . Crema nr 2 Se pun 100 gr stafide ţinute in rom. 21 de linguri de nuci măcinate. 10 linguri de apă se fierb pe baie de aburi. Crema rece se amestecă cu 400 gr de unt. Crema nr 1 Se pun 100 gr de nucă de cocos. 20 de linguri de zahăr. Se împarte în trei. Crema nr 3 Se pun 100 gr de ciocolată tăiată bucăţi Ornare: Deasupra se rade ciocolată.Prăjitura Intercontinental Blaturile 15 albuşuri se bat cu 15 linguri de zahăr.

4 linguri nucă măcinată. Crema: 7 gălbenuşuri. iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă). Blatul: 7 albuşuri. Aranjare: Jumătate din cremă se pune peste Nutella.Prăjitura Deliciu este intradevar un adevarat deliciu! Cum procedăm: În tava unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr nucă prajită şi tăiată. 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. Deasupra se pudrează cu Capucino. 200 gr zahăr. 2 linguri făină. Se scoate de la cuptor şi se întoarce invers. se pune un rând de biscuiţi muiaţi în cafea naturală bine îndulcită şi peste biscuiţi restul de cremă. Când este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută. 9 . Se toarnă peste nucă şi se coace. 2 linguri pesmet. 10 linguri de zahăr.

5 linguri faina si un praf de copt. Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei. BLATUL Snickers: 9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind. apoi 300 gr nuca macinata. 10 . apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. Se taie a doua zi dupa ce s-a racit. ciocolata alba. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. CREMA Snickers: 7 linguri de zahar se caramelizeaza. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc. crema si deasupra ciocolata neagra. se stinge cu 300 gr margarina.Prajitura Snickers. Se intinde peste ciocolata alba. ARANJARE Prajitura Snickers: Blatul de albusuri cu nuca. Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei.

5 linguri apa. 1 lingura cacao. crema. 5 linguri nuca macinata.Prajitura Primarita BLATUL: 6 oua. 2 linguri faina.) CREMA: 5 oua. 2 linguri zahar. 4 pliculete de ness se bat pe aburi. Peste blat se pune zahar ars. 11 linguri de zahar. Cind este rece se amesteca cu 400 gr margarina. 20 linguri zahar.(7 linguri zahar se caramelizeaza) FOAIE DOBOS: (2 oua. foaie dobos si deasupra glazura sau crema. ARANJARE: Foaie maro nuca. 5 linguri faina. 11 .

8 ouă. se coace la foc potrivit. 6 ouă. 1 blat galben. Frişca: 250 gr de frişcă şi câteva vişine. 8 linguri zahăr. 6 linguri de zahăr. 300 ml lapte. frişcă şi vişine. Blatul cu cacao: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. Siropul pentru blaturi: Un pahar de apă. rom după gust. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj.Tortul de ciocolată şi frişcă. 6 linguri făină. 1 blat cacao. 6 linguri făină. Celălalt blat: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. Rece se amestecă cu 400 gr de unt. 1/2 cremă ciocolată. 12 . 1/2 cremă ciocolată. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie. 2 linguri cacao. 200gr de zahăr. 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Aranjare: 1 blat cacao. Crema: 4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit. 2 linguri de cacao. Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra. 1 blat galben.

un praf de copt. 200 gr zahăr. după care se dă la cuptor. 13 . se bat pe aburi.cacao si ciocolata Blatul cu cacao: 6 ouă. 2 linguri cacao. o lingură făină. *Peste blatul de cacao se pune cu lingura bucăţi din blatul de cocos. Blatul cu cocos: 4 albuşuri. ornare: Crema obţinută se pune peste blatul scos de la cuptor. Aranjare. Deasupra se rade ciocolată. 10 linguri făină. 4 linguri de zahăr. 12 linguri de zahăr. 4 gălbenuşuri. 6 linguri de apă. Când este rece se amestecă cu 250 gr unt. Crema: 4 ouă. 100 gr de cocos.Prajitura cu cocos. 2 linguri cacao.

După un clocot se adaugă 400 gr de făină şi se coc trei foi pe dosul tăvii. 3 linguri de ulei şi se ornează deasupra cu compoziţia caldă. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr de unt. Glazura: Se topeşte 100 gr de ciocolată. 8 linguri lapte. 150 gr zahăr. (aluatul se ţine la cald) Crema: Jumătate litru de lapte. 50 gr de unt sau margarină. un praf de copt. Toate se încălzesc pe foc. o ciocolată se fierb pe foc. 200 gr zahăr. 14 .Prajitura cu crema de ciocolata Foile: Un ou. 4 linguri făină.

După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 100 gr de nucă de cocos. 2 pachete zahăr vanilat. 15 . 12 linguri de făină. Ornare: Glazură de ciocolată. se fierb pe foc. 6 linguri de apă. 200 gr de zahăr. 12 linguri zahăr. Crema: 3 ouă se freacă cu 4 linguri de făină.Prăjitură cu nucă de cocos Pentru a obţine delicioasa prăjitură cu nucă de cocos procedăm în felul următor: Blaturi: 6 ouă. 300 gr lapte. Se fac trei foi. un praf de copt.

250 gr zahăr. se pune trei sferturi din cremă. Crema: 3 ouă întregi. Când este rece se amestecă cu 250 gr de unt. 200 gr de făină şi se amestecă bine. Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată cu făină. 7 linguri apă clocotită. Se pune un praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie.Prăjitură cu Vitakava Blatul: 7 gălbenuşuri se freacă cu 125 gr zahăr. 5 linguri cafea Vitakava. Albuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând în compoziţie după ce este bătut bine ca un blat de tort. 3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi. Aranjare: Se taie blatul pe la mijloc. Peste cremă se pun nuci prăjite tăiate mărunt şi puţină ciocolată topită. restul cremei se pune deasupra blatului. 16 .

4 linguri făină potrivit de pline.Prăjitură cu pişcoturi Foile: 250 gr făină. un ou întreg. o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte. un zahăr vanilat. Cum le aşezăm: Pe una din foi se pune jumătate din cremă. Toate se frământă. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă. Sirop: 150 gr de rom. 2 linguri de zahăr praf. o lingură de cacao. o cana de apa. se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi. 200 gr zahăr praf. 100 gr zahar. după care se coc 2 foi pe dosul tăvii. se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora. 50 gr margarină. Crema: 600 ml lapte. Se pune la fiert. peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. 17 . Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată. pişcoturile stropite cu sirop.

Când este rece se adaugă esenţă migdale şi 300 gr unt. o budincă de vanilie se fierb pe foc. Aranjare: Blatul copt se taie în două. 7 linguri de zahăr. o lingură de cacao şi un praf de copt se pun în tavă şi se coace la foc potrivit.Prăjitura Rigoleta Blatul: 7 ouă. 7 linguri de făină. jumătate de cremă se pune la mijloc şi cealaltă jumătate deasupra. Se ornează cu ciocolată topită. 18 . Crema: 500 ml lapte.

Se pune la frigider 2 ore. 200 gr ciocolată menaj topită. 2 linguri de lapte şi se adaugă pe rând peste cremă. Când se scoate de la rece se îmbracă în frişcă. 5 linguri de zahăr. Deasupra se poate rade ciocolată.Tortul Polar. Blatul se taie rotund şi se asază într-o cratiţă împreună cu crema. 19 . un tort pentru orice anotimp Blatul 5 ouă. Se bat albuşurile spumă cu 2-3 linguri de zahăr şi 400 gr de unt se freacă spumă. 5 linguri făină se bat şi se pun în tavă la copt. (blat normal din 5 ouă) Crema 5 gălbenuşuri se freacă cu 250 gr de zahăr praf.

torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute. Pregatesti in acest timp crema: Speli jumatate din prune. le scoti simburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si vinul rosu ramas. Cum procedezi: Bati spuma ouale cu 2 linguri de apa fierbinte. le cureti de simburi. 1 kg prune. Dupa ce s-a racit putin torni glazura peste tort. 50 gr ciocolata menaj alba. Pentru ornat ai nevoie de: 200 gr frisca. 3 prune. 3 plicuri gelatina. scortisoara. sare.Tortul cu crema si glazura de prune Pentru tort ai nevoie de: 2 oua. si le pui intr-o cratita cu 150 ml vin rosu. adaugi gelatina rosie dizolvata in 2 linguri de suc de portocale si dai totul intr-un clocot. 75 gr de zahar si un virf de cutit de sare. o fierbi apoi pe baie de aburi si o amesteci cu piureul de prune. Pisezi apoi fructele fierte sile lasi piureul sa se raceasca. 100 gr zahar si putina scortisoara si le fierbi cu capac 8-10 minute. Incorporezi apoi treptat faina cu praful de copt. jumate lingurita praf de copt. 250 ml vin rosu. 600 ml frisca. Inmoi gelatina pentru inchegat intr-o ceasca de apa rece. 120 gr faina. o amesteci cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu piureul de prune aproape racit. 225 gr zahar. Cum procedezi pentru glazura: Speli prunele ramase. 2 plicuri gelatina rosie (pt decorat). Bati frisca. 150 ml suc de portocala. apoi il ornezi cu frisca si felii de prune. il dai la rece pt 30 de minute. 20 . Torni crema obtinuta peste blatul copt si dai tortul la frigider pentru 2 ore.

frişcă. şi se ia de pe aburi. Când este răcit siropul se înmoaie pişcotul în sirop şi se stoarce să nu fie prea însiropat. 2 plicuri gelatină. 350 ml lapte. Siropul Un litru apă. Pe urmă se aranjază fructele. (fructe se pot pune la alegere) Cum procedezi 8 ouă întregi.Tortul cu frişcă şi fructe. 2 portocale. 350 ml lapte se fierb pe aburi. Se pune la cuptor. Într-o cratiţă de 6 l se pune o folie de celofan udată bine cu apă. 21 . Crema Ai nevoie de:1 kg friscă. După aceea se bate frişca cu 2 plicuri întăritor. A doua zi se i-a din celofan se întoarce sus-jos şi se asază pe tavă. şi se pune la congelator până a doua zi. pişcoturi. se pune pe rând crema de mai sus. Când este gata se strânge celofanul bine să se aşeze blatul şi frişca. 350 gr zahăr. se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţin praf de copt. fructe. 8 ouă. 3-4 kiwi. 10 linguri zahăr se fierb pe foc. Când este bătută frişca. Se repetă încă o dată. o esenţă rom.Când a fiert se pun 2 plicuri gelatină dizolvată în puţină apă. frişca şi pişcoturile. 2 plicuri întăritor de frişcă. 2 linguri de cacao şi 8 linguri făină. 100 gr vişine compot fără sâmburi. Când sunt bătute. Când este rece se taie în bucăţi de 8/8 cm. 350 gr zahăr. un tort pentru ocazii speciale! Blatul 8 albuşuri se bat spumă cu două linguri apă şi 10 linguri zahăr.

150 gr faina.Tortul cu brinza şi frişcă Blat: 6 oua. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora. 50 gr stafide. 1 l frisca. 150 gr zahar. La masa o aduci ornata cu frisca. 1 lingura unt topit sau smintina pentru uns tava. stafide sau coaja de portocala. 4 linguri zahar pudra. Pentru crema a nevoie de: 250 gr brinza de vaca. amesteci stafidele. Tava de la aragaz o ungi cu unt si o presari cu faina. Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema). Cum procedezi pentru crema: Freci brinza cu galbenusul. 22 . Dupa aceea adaugi faina amestecind mereu pina la omogenizare. 1 plic zahar vanilat si coaja de portocala. aromele si frisca batuta. Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru o ora. doua. apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pina ce spuma se intareste ca pentru bezele. Cum procedezi pentru blat: Bati albuşurile spuma.

Tarta cu capsune Pentru aluat ai nevoie de: 150 gr faina. o acoperi cu o foaie de hirtie speciala pentru tort. 50 ml apa. O intepi cu furculita. 23 . Pentru umplutura ai nevoie de: 1 kg capsune Pentru sirop ai nevoie de: 150 gr zahar. la foc potrivit pentru 25 de minute. Ornezi cu frisca. 1 lingurita de zahar. zaharul si la urma cu untul. Dupa ce s-a copt foaia scoti bucata de hirtie si boabele de fasole. Intre timp cerni faina pe care o amesteci cu oul. 50 gr unt pentru uns tava. Ungi forma cu unt. 100 gr unt. 1 lingura apa rece. ii pui deasupra citeva boabe de fasole si o dai la cuptor. Tai capsunii felioare si acoperi cu ele tarta. Cum procedezi pentru aluat de tarta: Intr-un castron freci untul cu o lingura de lemn ca sa se alifieze si il lasi putin asa. Dupa acest timp intinzi o foaie din aluat ceva mai mare decit forma de tarta. asezi foaia de aluat avind grija ca aceasta sa fie si pe marginile ondulate ale formei. Peste capsune torni siropul bine legat de apa cu zahar. 1 ou. apa. lasi sa se raceasca si intre timp speli si cureti capsunii. Framinti bine ca sa faci un aluat omogen care il dai la frigider pentru 2 ore.

presari visinele. 9 linguri cacao. 200 gr frisca pentru ornat. In acest timp pregatesti crema. Pentru crema ai nevoie de: 400 gr zahar. Imbraci tortul cu frisca.Tort de cacao si visine Pentru blat ai nevoie de: 10 oua. 24 . Tai blatul in doua parti. o mai dai intr-un clocot. Cum procedezi: Freci galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul. 1 esenta de rom. 11 linguri zahar. 3 linguri faina. albusurile batute spuma si la urma faina. apoi adaugi cacaoa. dar opresti o parte pentru ornat si asezi a doua parte de blat. 1 cana visine din visinata. Pui apa la fiert si amesteci bine pina se dizolva zaharul. Pui compozitia si o dai la cuptor pentru 30 de minute. 400 gr unt. il ornezi cu crema de cacao si il dai la rece pentru o ora. Freci untul spuma si adaugi siropul racit si esenta de rom. 1/2 pahar apa.doua si dai siropul la rece. Adaugi cacaoa. intinzi crema. Ungi o tava bine si presari cu faina. 5 linguri cacao. asezi o parte de blat pe un platou.

se amesteca cu crema racita si se pune intre foi. 300 gr unt se freaca cu zahar dupa gust. Separat se freaca galbenusurile. Se fac 4 foi care se intind cu lingura in tava unsa si tapetata bine. 3 pahare nuca macinata. 3-4 linguri cacao. 25 . peste ele se toarna siropul fierbinte amestecind continuu ca la maioneza pina se ingroasa. 4 linguri apa. 3 linguri pesmet (sau biscuiti macinati).Tort de ciocolata BLAT 10 albusuri se bat spuma cu 3 pahare (de 100 ml) de zahar. CREMA Se face un sirop din 9 linguri de zahar. Cind sint batute bine se pun 3 linguri cacao.

2 linguri de cacao. Crema 6 gălbenuşuri.vişine şi stafide. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr.umplutură cocos. 150 gr zahăr. . o budincă de vanilie. 1 praf de copt. . toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată. 200 gr smântână. 250 gr zahăr. . 150 gr margarină. 500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. 150 gr nucă cocos. Umplutura 6 albuşuri. 26 .foaie maro. Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao. Aranjare .Prajitura frantuzeasca deosebita Foi 300 gr făină.foaie maro.

8 linguri zahăr. şi după ce se răceşte se amestecă cu jumătate litru de frişcă bătută. 27 . Peste frişcă se ornează cu ciocolată. Crema: Un ou întreg. sau cafea naturală. 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi. până se îngroaşe. Se pun 4 linguri NESS. Blatul: 5 ouă. 2 linguri cacao. Aranjare: Blatul se însiropează bine cu esenţă de rom. 150 gr margarină.Prăjitură Boema. Se pune blatul. Se coace la foc potrivit. 8 linguri făină. NESS. 3 linguri de apă. crema şi deasupra 1/2 litru frişcă bătută.

Se frământă bine şi se adaugă 350 gr făină. 50 gr unt se fierb pe foc. 2 gălbenuşuri. 2 linguri cacao. bicarbonat. 28 .Prajitura cu nuca si gem de caise Foaie: 150 gr de untură sau margarină se freacă cu 2-3 linguri de lapte. Această cremă se aşază peste gemul de caise. la sfârşit 1/2 cană de smântână. deasupra se pune un strat de gem de caise. Cremă: 8 albuşuri de ou se bat bine spumă cu 200 gr zahăr pudră. puţină sare. 4 linguri apă. şi se dă la cuptor la foc potrivit. Se întinde pe tavă cu mâna. Glazură: 7 linguri zahăr. cele 6 gălbenuşuri rămase. 200 gr nucă măcinată. coajă de lămâie şi puţină zeamă. lămâie rasă şi zeamă. 100 gr zahăr pudră.

1 lingurita bicarbonat stins cu putin otet. 10 linguri de zahar se ard si se pun peste albuşurile batute spuma. 8 albuşuri se bat spuma pe aburi. 10 linguri ulei. CREMA 10 linguri zahar. Cind blatul este copt de jumatate se pune crema si se pune iar la cuptor. BLAT 8 galbenusuri se freaca cu 10 linguri de zahar. 29 . 10 linguri lapte. 1 cana nuca macinata. 1 cana + 1/4 faina.Piramidă.

1 lingura zahar. esenta de rom. 100 gr stafide. 1 lingura zahar. intinzi crema de cacao. intinzi crema de nuci. 1 lingura esenta de rom. CREMA DE CACAO 200 ml lapte. Fierbi apoi apa cu zaharul si cacao pina obtii un sirop gros pe care il vei folosi la decorarea tortului. presari jumatate din stafidele inmoiate in esenta de rom. faina. 2 linguri cacao. ORNAMENT 300 gr frisca. adaugi laptele. 100 ml apa. pui apoi blatul de cacao insiropat cu acelasi sirop. Cum asamblezi tortul: Asezi blatul cu vanilie pe un platou. Prepari apoi crema de cacao: Bati oul cu zaharul. amestecind mereu pina se ingroasa. PENTRU BLATURI: Freci galbenusurile cu zaharul. 1 lingura faina. Dupa ce s-a racit scoti blatul de cacao pe un platou si il coci pe cel de vanilie. untul si cacao si fierbi compozitia pe foc mic. untul si laptele. fierbi totul pe foc mic pina se ingroase. zahar. albusurile batute spuma apoi imparti compozitia in doua si in jumatate pui vanilia iar in cealalta cacao. 1 ou. 6 linguri zahar. faina. faina. Dai tortul la rece pentru 2 ore dat te sfatuiesc sa-l lasi de azi pe miine ca va fi mai bun. Torni compozitia de cacao intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 15 minute. 1 lingura esenta de rom. 100 gr unt.Tort cu doua blaturi si doua creme BLATURI: 6 oua. 6 linguri faina. 200 ml lapte. 1 lingura faina. Cit e pe foc amesteci mereu crema ca sa nu se prinda apoi o dai deoparte sa se raceasca. 2 linguri cacao. 2 linguri zahar. 1 lingura cacao. 2 esente de rom. In acest timp pregatesti crema de nuci: amesteci nuca macinata cu zaharul. SIROP 100 ml lapte. 1 lingura de zahar. 30 . il insiropezi cu siropul fiert din lapte. 1 esenta de vanilie. esenta de rom. CREMA DE NUCI 100 gr nuci macinate. presari stafidele ramase si imbraci tortul cu frisca. 100 gr unt.

După ce s-au întărit găluştele se iau cu lingura de sită şi se pun într-un castron. şi zahărul vanilat după care se pune peste găluşte. După ce sunt bătute se rup cu lingura găluşte de albuş şi se pun în laptele fierbinte. un plic zahăr vanilat Cum procedăm: Fierbem 750ml lapte. 31 .Lapte de pasăre Necesar: 1litru de lapte. separăm ouăle şi albuşurile se bat cu telul cu două linguri de zahăr. 4 ouă. Frecăm gălbenuşurile cu 6 linguri de zahăr. Gălbenuşurile frecate se pun în laptele fiert. 8 linguri de zahăr.

o prăjitură. Se dă la cuptor la foc potrivit. după care se amestecă cu 400 gr de unt. 1 lingură cacao se fierb până capătă consistenţă.Prăjitură Bucureşti. etc. Aroma se poate adăuga după gust cum ar fi: fistic. 1 lingură cacao. 32 . 7 linguri ulei. 3 linguri de apă. ness. Se bat şi se pun în tavă. migdală. portocală. Glazura: 500 gr zahăr. vanilie. Crema: 300 gr zahăr se fierb cu o cană de apă până face baloane. 250 gr zahăr. aroma la alegere Blatul: 12 ouă. se amestecă cu 3 albuşuri bătute spumă până se răceşte compoziţia. 150 gr făină. un praf de copt. 100 ml apă.

organismul are nevoie de un aport ridicat de vitamine. fructe proaspete: . banane. Sau orice altă combinaţie de fructe la alegere. Ingrediente. 33 . Reţeta “Salată de fructe cu frişcă” este binevenită în orice anotimp. pentru a putea face faţă cu bine “provocărilor de sezon”. vişine din compot. o cutie compot ananas. 2 linguri de coniac (opţional). kiwi. Deasupra am ornat cu frişcă şi ciocolată rasă.portocale.Salată de fructe cu frişcă Se ştie că în anotimpul rece.

200 ml lapte. Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul.Tort cu doua creme de ciocolata Pentru blat ai nevoie de: 6 oua. Se topeste ciocolata alba cu uleiul pe baie de aburi. 1/2 pachet de unt. 4 linguri ulei. 34 . faina. 6 linguri zahar pudra. zaharul si esenta de vanilie. a doua parte de blat. 6 linguri faina. 3/4 din crema de ciocolata cu cacao. ultima parte de blat si decorezi tortul cu cremele ramase. Asezi pe un platou o parte din blat. 300 gr ciocolata alba. se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. se adauga galbenusurile. se da deoparte si se adauga zeama de lamiie. 1 esenta de vanilie. Obtii astfel o crema de ciocolata cu cacao si vanilie si o crema de ciocolataalba cu lamiie. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul il tai in 3 parti care le insiropezi cu siropul fiert din apa. In acest timp se pregatesc cele 2 creme: Se amesteca crema Finetti cu untul frecat spuma. 3/4 din crema de ciocolata alba. 1/2 lamiie. se pune crema pe foc micse lasa citeva minute sa se omogenizeze. Se coace blatul 30 min la foc potrivit. 6 linguri zahar. zahar si vanilie. apoi se pune la rece. Pentru creme ai nevoie de: 450 gr crema de ciocolata Finetti.

Se unge aluatul cu ulei. se presara cu cimbru si piper. se presara cu cascaval ras. se intinde cu sucitorul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. se asaza sardelele. Se lasa sa creasca 30 min. 35 . drojdie si putina sare se prepara o coca. Se consuma calda. lapte.. se framanta inca o data. feliile de rosii (fara coaja). ce se lasa sa creasca cel putin o ora. ulei. apoi se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit.Pizza Napoletana ALUATUL: faina 300 g ulei 60 g (3 linguri) lapte 200 ml drojdie de bere 15 g sare UMPLUTURA: cascaval 200 g rosii 500 g sardele 1 cutie ulei 40 g cimbru 1/4 fir piper Din faina.

Pizza 1 ALUATUL faina 300 gr. sare. lapte 200 ml. se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. sunca presata 150 gr. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei. se presara svaiterul ras. cimbru. se lasa sa creasca cel putin o ora. carnea afumata sau salamul taiat julien sau cuburi. ulei 30 gr. Se consuma calda.. UMPLUTURA svaiter ras 200 gr. cimbru 1/2 fir. ulei 60 gr. drojdie de bere 15 gr. piper Pizza 2 36 . Se lasa sa creasca 30 min. se framanta din nou. ciupercile taiate felii si piper. ciuperci (conserva) 75 gr. Se prepara o coca. se intinde cu sucitorul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.

cimbru 1/2 fir. masline 150 gr. se presara cu cimbru. ulei 40 gr. se asaza fileurile de ansoa. ulei. drojdie si putina sare se prepara un aluat. ardei grasi 200 gr. piper si sare. sare UMPLUTURA: rosii 500 gr. Se lasa sa creasca 30 min. 37 . Se unge aluatul pe deasupra cu ulei. ulei 60 gr. fileuri de ansoa 125 gr. se framanta din nou. Se consuma calda. sare Din faina.ALUATUL: faina 300 gr.. lapte. se lasa sa creasca cel putin o ora. maslinele se acopera cu felii de ardei grasi si de rosii. se intinde cu sucitorul o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. drojdie de bere 15 gr. piper. lapte 200 ml. se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit.

2 oua.Chiftelute din carne fiarta de pui Ai nevoie de: 1 kg piept de pui. sare. cureti si cartoful si le pui la fiert separat in apa cu sare. o tai bucati. 38 . Cind sint gata treci carnea fiarta prin masina de tocat. Cum procedezi: Speli carnea. ulei. 2 catei de usturoi. usturoiul pisat si sare. 1 cartof. Formezi apoi chiftelute pe care le dai prin faina si le prajesti in ulei doar cit sa prinda culoare caci ingredientele principale sint fierte. dai cartoful pe razatoare si le amesteci cu ouale. 2 linguri faina.

le asezi apoi pe toate intr-o tava unsa cu ulei si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. 300 gr cascaval. Cum procedezi: Tai pieptul de pui bucatele si il prajesti in ulei cu putina sare.Pateuri cu ficatei si piept de pui Ai nevoie de: Un pachet de aluat de foaietaj congelat. Intinzi aluatul si il tai patrate cu latura de 7-8 cm. 350 gr ficatei de pui. iar pe bucatile ramase citeva bucatele de pui prajit si o lingurita din compozitia de cascaval. condiment tip vegeta. 120 gr smintina. patrunjelul tocat si sare dupa gust. Dai cascavalul pe razatoare cu ochiuri mari. apoi il amesteci cu smintina. Unesti in mijloc cite doua colturi al fiecarui patrat. ulei. 1 piept de pui. piper. 39 . Pui pe o parte din bucatile de aluat cite un ficatel crud si o lingurita de compozitie de cascaval. piper si condiment dupa care il dai deoparte. 1 legatura patrunjel.

1/2 liguriţă condiment oregano presărat deasupra. . . Se coace la cuptor la foc potrivit timp de 15-20 minute. puţină sare. .50 gr porumb. .200 gr ciuperci tăiate.ketchup după gust.400 gr salam de şuncă. 150 ml apă şi se frământa la un loc.100 gr ardei roşu sau alb. un ou.Pizza de casă din ingrediente uşor de procurat ALUATUL: 500 gr făină. .200 gr de brânză de oaie rasă deasupra. 50 gr drojdie înmoiată în 50 ml lapte. 40 . Se aşază în tavă peste care se adaugă: COMPOZIŢIA: . .

Toate se amestecă cu maioneză. 2 cartofi fierţi mărime potrivită tăiaţi mărunt. 4 castraveţi din murături (nu foarte mari). Se ornează după preferinţă. sare şi piper după gust. pătrunjel tocat. 41 . 200 gr şuncă presată.Salata de ciuperci: O cutie de ciuperci tăiate.

250 gr kaiser. La sfârşit se poate orna cu smântână.Ciuperci umplute Necesar: 15-18 ciuperci. Această compoziţie se pune peste ciuperci. . pătrunjel. 2 ouă. Daca e vară. . 2 felii de pâine. unt.250 gr cârnaţ puţin afumat.150 gr ciuperci. în final se dă la cuptor 15-20 de minute.150 gr slănină.250 gr roşii. . Cozile de la ciuperci se toacă mărunt cu ceapă.150 gr ceapă.150 gr ardei. piper. 42 . o legătură de pătrunjel. 2 cepe. sare. . sare. e vremea grătarului şi frigăruilor! Frigăruile se pot prepara în multe moduri. 50 gr de unt. piper. şi se amestecă la foc mic până se înmoaie. aşa procedez eu. . . caşcaval. Necesar: . După ce s-a răcit se pun ouăle şi două felii de pâine muiate în lapte şi stoarse. etc.

după care se frig la jar. 43 .Se taie bucăţi şi se înfig în frigărui ca în imaginile de mai jos.