Prajitura Cocomac, o reţetă deosebit de gustoasă!

Blatul: 8 albuşuri se bat cu 200 gr zahăr, 2 linguri făină, 1 praf copt, 50 gr de mac, 150 gr de nucă de cocos. Când este bătută se toarnă in tavă unsă şi tapetată cu făină. Foaie doboş: 2 ouă, 2 linguri apă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină. Se bate şi se pune la cuptor. Crema: 8 gălbenuşuri se freacă cu 300 gr de zahăr, 2 plicuri de ness, 150 ml lapte şi se fierbe pe aburi. Se lasă la răcit, după care se amestecă cu 300 gr de margarină RAMA. Deasupra se ornează cu ciocolată rasă.

1

Prăjitură de vis
Blatul: 10 albuşuri, 10 linguri de zahăr, 100 gr nucă de cocos, 3 linguri de făină. Se fac două foi. Crema: 10 galbenuşuri, 10 linguri de zahăr, 4 linguri de lapte se fierb pe aburi. După ce s-a răcit se amestecă cu 450 gr unt. Crema se împarte în trei. Aranjare: Prima foaie, crema, un rând de biscuiţi însiropaţi în 100 ml coniac dizolvat cu 50 ml apă şi 3 linguri de zahăr. Peste biscuiţi se pune 200 gr ciocolată topită cu 4 linguri de ulei. A doua parte din cremă, a doua foaie şi crema rămasă peste care se rade ciocolată.

2

Rulouri cu frişcă
Postat de Sydonia | Etichete: frisca, zahar pudra Rulouri cu frişcă din ingrediente de cumparat, nu trebuie sa prepari nimic la tine in casa. Rulouri de cumpărat; - Umplutura: frişcă de cumpărat. Se ornează cu zahăr pudră.

3

Prăjitură cu foaie de bezea
Prăjitura cu foaie de bezea pe cât arată de bine, pe atât e de gustoasă! Foi: 9 albuşuri se bat cu 450 gr de zahăr. Când sunt bătute se pune 450 gr de nucă prăjită şi tăiată mărunt. Din această compoziţie se fac două foi. Se coc separat, tava fiind unsă şi tapetată cu hârtie. Crema: 9 gălbenuşuri, 400 gr zahăr, 2 linguri cacao, 9 linguri de apă se fierb pe aburi până se îngroaşă. După ce se răceşte se amestecă cu 400 gr de margarină. Pentru ornare am folosit 200 gr ciocolată menaj topită cu 5 linguri de ulei pe baie de abur.

4

1 linguriţă bicarbonat. 5 . Eu am folosit un plic de zahăr vanilat şi coajă de lămâie rasă. 2 linguri miere albină. etc. Deasupra se ornează cu ciocolată menaj. 1 linguriţă untură. 7 linguri zahăr. Se pun toate pe foc într-o cratiţă şi se lasă la foc mic amestecând până se topeşte zahărul.Prăjitură cu miere de albină Foi: 3 linguri de lapte. 1 ou întreg. Se împarte în 3 părţi şi se coace separat în tavă unsă şi tapetată cu făină Crema: 1/2 litru lapte. După ce s-a răcit se adaugă 250 gr margarină. 3 linguri făină se fierb pe foc până se îngroaşă şi se adaugă 250 gr de zahăr. Se aromatizează după preferinţă. zahăr pudră. Se i-a de pe foc şi se adaugă 12 linguri făină.

un plic de capucino. 4 linguri apă.1/2 din crema nr 2 . glazură cacao. Se bate şi se pune la cuptor.1/2 din crema nr 2 .Prăjitură RALUCA Două foi doboş se fac din următoarea compoziţie: 4 ouă. În final se adaugă 250 gr nucă măcinată. Se amestecă până zahărul se topeşte să nu rămană gogoloaşe. etc. Separat se caramelizează 300 gr de zahăr la care se adaugă 250 gr margarină. dupa care se i-a de pe foc şi se amestecă cu gălbenuşurile fierte şi răcite. 8 linguri zahăr.foile de napolitană umplute . Aranjarea: . 2 linguri cacao. 8 linguri făină. Crema nr 1 5 galbenuşuri se fierb pe aburi până se îngroaşă cu 200 gr zahăr. Această cremă se pune între două foi de napolitană.1 foaie doboş . 6 . Crema nr 2 Se face o cremă fiartă din 4 ouă. Rece se amestecă cu 250 gr de margarină. 8 linguri de zahăr.1 foaie doboş Ornare: Deasupra se ornează la alegere cu ciocolată menaj.

ciocolată rasă. 350 gr zahăr se fierb pe foc până se îngroaşe. cremă maro. 4 linguri nucă măcinată. cremă galbenă. 3 budinci vanilie. Când este rece se amestecă cu 400 gr unt. Blatul: 6 albuşuri. Aranjare: Blat. 7 . 1 lingură făină şi un praf de copt.Prăjitura Kinder În tava unsă şi înfăinată se pune 300 gr nucă tăiată şi prăjită. Se pun în tavă peste nuca prăjită. una rămâne galbenă iar în cealaltă se pune o lingură Finetti şi 100 gr nucă măcinată. 2 linguri făină. După coacere se întoarce invers şi se unge cu 400 gr Finetti. crema rezultată se împarte în două. 4 linguri pesmet. 6 galbenuşuri. 6 linguri de zahăr. Crema: 750 ml lapte.

Crema nr 2 Se pun 100 gr stafide ţinute in rom. Crema nr 3 Se pun 100 gr de ciocolată tăiată bucăţi Ornare: Deasupra se rade ciocolată. Crema rece se amestecă cu 400 gr de unt. 6 linguri făină. Se fac trei blaturi.Prăjitura Intercontinental Blaturile 15 albuşuri se bat cu 15 linguri de zahăr. Crema 15 gălbenuşuri. 10 linguri de apă se fierb pe baie de aburi. 21 de linguri de nuci măcinate. 8 . 20 de linguri de zahăr. 4 plicuri vanilie. Crema nr 1 Se pun 100 gr de nucă de cocos. Se împarte în trei.

Când este rece se amestecă cu 500 ml frişcă bătută. Crema: 7 gălbenuşuri. 4 linguri nucă măcinată. Aranjare: Jumătate din cremă se pune peste Nutella. 10 linguri de zahăr. 2 linguri pesmet. iar peste nucă se pune Nutella 300 gr (se unge cât este caldă). 2 linguri făină. se pune un rând de biscuiţi muiaţi în cafea naturală bine îndulcită şi peste biscuiţi restul de cremă. Se scoate de la cuptor şi se întoarce invers. 9 .Prăjitura Deliciu este intradevar un adevarat deliciu! Cum procedăm: În tava unsă şi tapetată cu făină se pune 300 gr nucă prajită şi tăiată. 7 linguri de lapte se fierb pe aburi. 200 gr zahăr. Blatul: 7 albuşuri. Se toarnă peste nucă şi se coace. Deasupra se pudrează cu Capucino.

apoi se adauga nuca macinata-300 gr si se lasa crema la racit. BLATUL Snickers: 9 albusuri se bat bine cu 300 gr zahar puse pe rind. Se coace in tava unsa bine si tapetata cu faina la foc potrivit. Cele 9 galbenusuri se freaca cu 8 linguri zahar si se adauga la caramel pe foc. crema si deasupra ciocolata neagra. Deasupra se face o glazura de 200 gr ciocolata menaj topita la cald intr-un vas pe foc cu 5 linguri ulei. Se intinde peste ciocolata alba. 5 linguri faina si un praf de copt. Dupa copt blatul caldut se acopera cu ciocolata alba 200 gr topita intr-un vas pe apa fierbinte adaugind 5 linguri ulei. ciocolata alba. se stinge cu 300 gr margarina. apoi 300 gr nuca macinata.Prajitura Snickers. ARANJARE Prajitura Snickers: Blatul de albusuri cu nuca. Se taie a doua zi dupa ce s-a racit. 10 . CREMA Snickers: 7 linguri de zahar se caramelizeaza.

foaie dobos si deasupra glazura sau crema. 1 lingura cacao. 11 .) CREMA: 5 oua. 2 linguri faina. 20 linguri zahar. 5 linguri apa. ARANJARE: Foaie maro nuca. Peste blat se pune zahar ars. crema.(7 linguri zahar se caramelizeaza) FOAIE DOBOS: (2 oua. 4 pliculete de ness se bat pe aburi. 5 linguri nuca macinata.Prajitura Primarita BLATUL: 6 oua. 2 linguri zahar. 11 linguri de zahar. 5 linguri faina. Cind este rece se amesteca cu 400 gr margarina.

Celălalt blat: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. Siropul pentru blaturi: Un pahar de apă. se coace la foc potrivit. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie. 1 blat galben. Aranjare: 1 blat cacao. 1/2 cremă ciocolată. frişcă şi vişine. Frişca: 250 gr de frişcă şi câteva vişine. 200gr de zahăr. 1 blat cacao. 8 ouă.Tortul de ciocolată şi frişcă. Rece se amestecă cu 400 gr de unt. 1/2 cremă ciocolată. rom după gust. un plic de zahăr vanilat şi puţin rom. Crema: 4 ouă întregi se bat cu 250 gr zahăr. 6 linguri făină. 2 linguri cacao. Se îmbracă în frişcă şi se rade ciocolată deasupra. 6 linguri făină. puţin praf de copt dizolvat în zeamă de lămâie se coace la foc potrivit. 6 ouă. 1 blat galben. 2 linguri de făină şi se fierb pe foc. 300 ml lapte. Blatul cu cacao: Următoarea compoziţie se împarte în două şi se fac două blaturi. 12 . 2 linguri de cacao. 6 linguri de zahăr. Când începe să se îngroaşe se i-a de pe foc şi se adaugă 200 gr ciocolată menaj. 8 linguri zahăr.

ornare: Crema obţinută se pune peste blatul scos de la cuptor. 2 linguri cacao. 100 gr de cocos. 10 linguri făină. Aranjare. 12 linguri de zahăr. *Peste blatul de cacao se pune cu lingura bucăţi din blatul de cocos.Prajitura cu cocos. 2 linguri cacao. Blatul cu cocos: 4 albuşuri. 6 linguri de apă. 200 gr zahăr. o lingură făină. Deasupra se rade ciocolată.cacao si ciocolata Blatul cu cacao: 6 ouă. 13 . după care se dă la cuptor. Crema: 4 ouă. 4 linguri de zahăr. se bat pe aburi. Când este rece se amestecă cu 250 gr unt. 4 gălbenuşuri. un praf de copt.

Glazura: Se topeşte 100 gr de ciocolată. 3 linguri de ulei şi se ornează deasupra cu compoziţia caldă. 200 gr zahăr. 150 gr zahăr. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr de unt. 8 linguri lapte. 4 linguri făină. 14 . 50 gr de unt sau margarină. După un clocot se adaugă 400 gr de făină şi se coc trei foi pe dosul tăvii. (aluatul se ţine la cald) Crema: Jumătate litru de lapte.Prajitura cu crema de ciocolata Foile: Un ou. Toate se încălzesc pe foc. un praf de copt. o ciocolată se fierb pe foc.

se fierb pe foc. 6 linguri de apă. un praf de copt. 300 gr lapte. 12 linguri de făină. 2 pachete zahăr vanilat. Crema: 3 ouă se freacă cu 4 linguri de făină. 15 . După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 100 gr de nucă de cocos. Ornare: Glazură de ciocolată.Prăjitură cu nucă de cocos Pentru a obţine delicioasa prăjitură cu nucă de cocos procedăm în felul următor: Blaturi: 6 ouă. 200 gr de zahăr. Se fac trei foi. 12 linguri zahăr.

restul cremei se pune deasupra blatului. se pune trei sferturi din cremă.Prăjitură cu Vitakava Blatul: 7 gălbenuşuri se freacă cu 125 gr zahăr. Când este rece se amestecă cu 250 gr de unt. 16 . Peste cremă se pun nuci prăjite tăiate mărunt şi puţină ciocolată topită. Se pune un praf de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu 125 gr zahăr şi se pun pe rând în compoziţie după ce este bătut bine ca un blat de tort. 250 gr zahăr. 5 linguri cafea Vitakava. Crema: 3 ouă întregi. 3 linguri de Vitakava se fierb pe aburi. Aranjare: Se taie blatul pe la mijloc. Compoziţia se pune în tava unsă şi tapetată cu făină. 7 linguri apă clocotită. 200 gr de făină şi se amestecă bine.

2 linguri de zahăr praf. se face o cocă care se lasă să stea jumătate de ora. o cana de apa. Deasupra se ornează cu glazură de ciocolată. Când este rece se adaugă 300 gr unt şi se amestecă. Toate se frământă. o lingură de cacao. 200 gr zahăr praf. 50 gr margarină. Sirop: 150 gr de rom. Crema: 600 ml lapte. un ou întreg. o linguriţă de bicarbonat stins cu 1-2 linguri de lapte.Prăjitură cu pişcoturi Foile: 250 gr făină. Se pune la fiert. 100 gr zahar. un zahăr vanilat. 4 linguri făină potrivit de pline. se înţeapă cu furculiţa pentru a nu face umflaturi. Cum le aşezăm: Pe una din foi se pune jumătate din cremă. după care se coc 2 foi pe dosul tăvii. peste care se pune restul de cremă şi deasupra a doua foaie. 17 . pişcoturile stropite cu sirop.

7 linguri de făină.Prăjitura Rigoleta Blatul: 7 ouă. 7 linguri de zahăr. jumătate de cremă se pune la mijloc şi cealaltă jumătate deasupra. o budincă de vanilie se fierb pe foc. 18 . o lingură de cacao şi un praf de copt se pun în tavă şi se coace la foc potrivit. Se ornează cu ciocolată topită. Aranjare: Blatul copt se taie în două. Crema: 500 ml lapte. Când este rece se adaugă esenţă migdale şi 300 gr unt.

19 .Tortul Polar. 200 gr ciocolată menaj topită. Deasupra se poate rade ciocolată. 2 linguri de lapte şi se adaugă pe rând peste cremă. Se bat albuşurile spumă cu 2-3 linguri de zahăr şi 400 gr de unt se freacă spumă. Blatul se taie rotund şi se asază într-o cratiţă împreună cu crema. un tort pentru orice anotimp Blatul 5 ouă. (blat normal din 5 ouă) Crema 5 gălbenuşuri se freacă cu 250 gr de zahăr praf. Când se scoate de la rece se îmbracă în frişcă. Se pune la frigider 2 ore. 5 linguri făină se bat şi se pun în tavă la copt. 5 linguri de zahăr.

Tortul cu crema si glazura de prune Pentru tort ai nevoie de: 2 oua. apoi il ornezi cu frisca si felii de prune. 2 plicuri gelatina rosie (pt decorat). o amesteci cu ciocolata topita pe baie de aburi si cu piureul de prune aproape racit. 100 gr zahar si putina scortisoara si le fierbi cu capac 8-10 minute. le scoti simburii si le pui la fiert cu 100 ml suc de portocale si vinul rosu ramas. jumate lingurita praf de copt. Torni crema obtinuta peste blatul copt si dai tortul la frigider pentru 2 ore. Inmoi gelatina pentru inchegat intr-o ceasca de apa rece. adaugi gelatina rosie dizolvata in 2 linguri de suc de portocale si dai totul intr-un clocot. 150 ml suc de portocala. Cum procedezi: Bati spuma ouale cu 2 linguri de apa fierbinte. scortisoara. Cum procedezi pentru glazura: Speli prunele ramase. o fierbi apoi pe baie de aburi si o amesteci cu piureul de prune. 20 . 600 ml frisca. 250 ml vin rosu. 50 gr ciocolata menaj alba. il dai la rece pt 30 de minute. si le pui intr-o cratita cu 150 ml vin rosu. torni compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 25 de minute. Pisezi apoi fructele fierte sile lasi piureul sa se raceasca. le cureti de simburi. Incorporezi apoi treptat faina cu praful de copt. Pregatesti in acest timp crema: Speli jumatate din prune. Bati frisca. 75 gr de zahar si un virf de cutit de sare. 3 plicuri gelatina. sare. 225 gr zahar. Dupa ce s-a racit putin torni glazura peste tort. 1 kg prune. Pentru ornat ai nevoie de: 200 gr frisca. 3 prune. 120 gr faina.

frişcă. 2 portocale. 10 linguri zahăr se fierb pe foc. Când sunt bătute. Când este bătută frişca. un tort pentru ocazii speciale! Blatul 8 albuşuri se bat spumă cu două linguri apă şi 10 linguri zahăr. fructe.Tortul cu frişcă şi fructe. şi se ia de pe aburi. frişca şi pişcoturile. Pe urmă se aranjază fructele. 350 ml lapte se fierb pe aburi. 2 plicuri gelatină. După aceea se bate frişca cu 2 plicuri întăritor. Când este rece se taie în bucăţi de 8/8 cm. 350 gr zahăr. 8 ouă. 350 ml lapte. 2 linguri de cacao şi 8 linguri făină. o esenţă rom. se pune pe rând crema de mai sus. se adaugă gălbenuşurile frecate cu puţin praf de copt. 350 gr zahăr. 21 . Siropul Un litru apă. şi se pune la congelator până a doua zi. pişcoturi. Se pune la cuptor. Crema Ai nevoie de:1 kg friscă. Când este gata se strânge celofanul bine să se aşeze blatul şi frişca.Când a fiert se pun 2 plicuri gelatină dizolvată în puţină apă. 3-4 kiwi. 100 gr vişine compot fără sâmburi. (fructe se pot pune la alegere) Cum procedezi 8 ouă întregi. Când este răcit siropul se înmoaie pişcotul în sirop şi se stoarce să nu fie prea însiropat. Într-o cratiţă de 6 l se pune o folie de celofan udată bine cu apă. Se repetă încă o dată. 2 plicuri întăritor de frişcă. A doua zi se i-a din celofan se întoarce sus-jos şi se asază pe tavă.

150 gr zahar. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru o ora. stafide sau coaja de portocala. Tava de la aragaz o ungi cu unt si o presari cu faina. 1 plic zahar vanilat si coaja de portocala.Tortul cu brinza şi frişcă Blat: 6 oua. 50 gr stafide. 4 linguri zahar pudra. amesteci stafidele. Cum procedezi pentru crema: Freci brinza cu galbenusul. 1 lingura unt topit sau smintina pentru uns tava. Dupa aceea adaugi faina amestecind mereu pina la omogenizare. La masa o aduci ornata cu frisca. Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema). Pentru crema a nevoie de: 250 gr brinza de vaca. 1 l frisca. apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pina ce spuma se intareste ca pentru bezele. Cum procedezi pentru blat: Bati albuşurile spuma. doua. 22 . 150 gr faina. aromele si frisca batuta.

O intepi cu furculita.Tarta cu capsune Pentru aluat ai nevoie de: 150 gr faina. Tai capsunii felioare si acoperi cu ele tarta. 50 gr unt pentru uns tava. 100 gr unt. 1 lingura apa rece. apa. 1 ou. Peste capsune torni siropul bine legat de apa cu zahar. Intre timp cerni faina pe care o amesteci cu oul. Ornezi cu frisca. 1 lingurita de zahar. Ungi forma cu unt. o acoperi cu o foaie de hirtie speciala pentru tort. Dupa ce s-a copt foaia scoti bucata de hirtie si boabele de fasole. lasi sa se raceasca si intre timp speli si cureti capsunii. ii pui deasupra citeva boabe de fasole si o dai la cuptor. 23 . Dupa acest timp intinzi o foaie din aluat ceva mai mare decit forma de tarta. la foc potrivit pentru 25 de minute. asezi foaia de aluat avind grija ca aceasta sa fie si pe marginile ondulate ale formei. Framinti bine ca sa faci un aluat omogen care il dai la frigider pentru 2 ore. zaharul si la urma cu untul. Pentru umplutura ai nevoie de: 1 kg capsune Pentru sirop ai nevoie de: 150 gr zahar. Cum procedezi pentru aluat de tarta: Intr-un castron freci untul cu o lingura de lemn ca sa se alifieze si il lasi putin asa. 50 ml apa.

Cum procedezi: Freci galbenusurile cu zaharul pina isi dubleaza volumul. Pentru crema ai nevoie de: 400 gr zahar. Freci untul spuma si adaugi siropul racit si esenta de rom. Tai blatul in doua parti. o mai dai intr-un clocot.doua si dai siropul la rece. 1 esenta de rom. 1/2 pahar apa. 24 . 200 gr frisca pentru ornat. albusurile batute spuma si la urma faina. Ungi o tava bine si presari cu faina. dar opresti o parte pentru ornat si asezi a doua parte de blat. Imbraci tortul cu frisca. 5 linguri cacao. 9 linguri cacao. presari visinele. 1 cana visine din visinata. Pui apa la fiert si amesteci bine pina se dizolva zaharul. 11 linguri zahar. Adaugi cacaoa.Tort de cacao si visine Pentru blat ai nevoie de: 10 oua. intinzi crema. apoi adaugi cacaoa. 400 gr unt. il ornezi cu crema de cacao si il dai la rece pentru o ora. In acest timp pregatesti crema. asezi o parte de blat pe un platou. Pui compozitia si o dai la cuptor pentru 30 de minute. 3 linguri faina.

Separat se freaca galbenusurile. 3 pahare nuca macinata. 3-4 linguri cacao. se amesteca cu crema racita si se pune intre foi. Cind sint batute bine se pun 3 linguri cacao. Se fac 4 foi care se intind cu lingura in tava unsa si tapetata bine. 300 gr unt se freaca cu zahar dupa gust. 4 linguri apa.Tort de ciocolata BLAT 10 albusuri se bat spuma cu 3 pahare (de 100 ml) de zahar. peste ele se toarna siropul fierbinte amestecind continuu ca la maioneza pina se ingroasa. 3 linguri pesmet (sau biscuiti macinati). 25 . CREMA Se face un sirop din 9 linguri de zahar.

500 ml lapte se fierb până se îngroaşă. toate acestea se coc la cuptor 20-25 minute odată. . .foaie maro. . Deasupra se pune crema de vanilie şi se pudrează capucino sau cacao. 250 gr zahăr.umplutură cocos. 150 gr nucă cocos.Prajitura frantuzeasca deosebita Foi 300 gr făină. 200 gr smântână. 150 gr zahăr. După ce s-a răcit se amestecă cu 250 gr unt şi 250 gr zahăr. 1 praf de copt. Aranjare .vişine şi stafide. o budincă de vanilie. 150 gr margarină.foaie maro. 26 . 2 linguri de cacao. Umplutura 6 albuşuri. Crema 6 gălbenuşuri.

până se îngroaşe. Se coace la foc potrivit. Se pune blatul. crema şi deasupra 1/2 litru frişcă bătută. 3 linguri de apă. sau cafea naturală. Crema: Un ou întreg. Peste frişcă se ornează cu ciocolată. 8 linguri făină. NESS. Aranjare: Blatul se însiropează bine cu esenţă de rom. Blatul: 5 ouă. 350 gr zahăr se freacă bine şi se pune pe aburi. 8 linguri zahăr. 150 gr margarină.Prăjitură Boema. 27 . Se pun 4 linguri NESS. şi după ce se răceşte se amestecă cu jumătate litru de frişcă bătută. 2 linguri cacao.

50 gr unt se fierb pe foc. cele 6 gălbenuşuri rămase. 28 . 4 linguri apă. puţină sare. 200 gr nucă măcinată. 2 linguri cacao. bicarbonat. Cremă: 8 albuşuri de ou se bat bine spumă cu 200 gr zahăr pudră. lămâie rasă şi zeamă. deasupra se pune un strat de gem de caise. Această cremă se aşază peste gemul de caise.Prajitura cu nuca si gem de caise Foaie: 150 gr de untură sau margarină se freacă cu 2-3 linguri de lapte. 2 gălbenuşuri. la sfârşit 1/2 cană de smântână. Glazură: 7 linguri zahăr. şi se dă la cuptor la foc potrivit. coajă de lămâie şi puţină zeamă. Se frământă bine şi se adaugă 350 gr făină. Se întinde pe tavă cu mâna. 100 gr zahăr pudră.

Cind blatul este copt de jumatate se pune crema si se pune iar la cuptor. CREMA 10 linguri zahar. 10 linguri lapte. 10 linguri ulei. BLAT 8 galbenusuri se freaca cu 10 linguri de zahar. 1 cana nuca macinata.Piramidă. 1 cana + 1/4 faina. 29 . 10 linguri de zahar se ard si se pun peste albuşurile batute spuma. 1 lingurita bicarbonat stins cu putin otet. 8 albuşuri se bat spuma pe aburi.

CREMA DE CACAO 200 ml lapte. untul si cacao si fierbi compozitia pe foc mic. 1 lingura zahar. Fierbi apoi apa cu zaharul si cacao pina obtii un sirop gros pe care il vei folosi la decorarea tortului. 1 lingura esenta de rom. SIROP 100 ml lapte. 1 lingura cacao. 1 lingura faina. pui apoi blatul de cacao insiropat cu acelasi sirop. faina. adaugi laptele. 200 ml lapte. Prepari apoi crema de cacao: Bati oul cu zaharul. 2 linguri zahar. untul si laptele. CREMA DE NUCI 100 gr nuci macinate. 1 ou. 30 . 2 esente de rom. 100 ml apa. ORNAMENT 300 gr frisca. PENTRU BLATURI: Freci galbenusurile cu zaharul. intinzi crema de cacao. Dai tortul la rece pentru 2 ore dat te sfatuiesc sa-l lasi de azi pe miine ca va fi mai bun. presari jumatate din stafidele inmoiate in esenta de rom. faina. Torni compozitia de cacao intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 15 minute. faina. zahar. esenta de rom. 100 gr unt. presari stafidele ramase si imbraci tortul cu frisca. 100 gr unt. 6 linguri zahar. intinzi crema de nuci. 100 gr stafide. esenta de rom. Cit e pe foc amesteci mereu crema ca sa nu se prinda apoi o dai deoparte sa se raceasca. albusurile batute spuma apoi imparti compozitia in doua si in jumatate pui vanilia iar in cealalta cacao. 1 lingura faina. 1 esenta de vanilie. 1 lingura de zahar. il insiropezi cu siropul fiert din lapte. 1 lingura esenta de rom. 2 linguri cacao. 6 linguri faina. 2 linguri cacao. amestecind mereu pina se ingroasa. fierbi totul pe foc mic pina se ingroase.Tort cu doua blaturi si doua creme BLATURI: 6 oua. Cum asamblezi tortul: Asezi blatul cu vanilie pe un platou. In acest timp pregatesti crema de nuci: amesteci nuca macinata cu zaharul. Dupa ce s-a racit scoti blatul de cacao pe un platou si il coci pe cel de vanilie. 1 lingura zahar.

După ce sunt bătute se rup cu lingura găluşte de albuş şi se pun în laptele fierbinte. 4 ouă. 31 . Gălbenuşurile frecate se pun în laptele fiert. Frecăm gălbenuşurile cu 6 linguri de zahăr. un plic zahăr vanilat Cum procedăm: Fierbem 750ml lapte. separăm ouăle şi albuşurile se bat cu telul cu două linguri de zahăr. După ce s-au întărit găluştele se iau cu lingura de sită şi se pun într-un castron. 8 linguri de zahăr.Lapte de pasăre Necesar: 1litru de lapte. şi zahărul vanilat după care se pune peste găluşte.

ness. un praf de copt. o prăjitură. 1 lingură cacao se fierb până capătă consistenţă. Se dă la cuptor la foc potrivit. aroma la alegere Blatul: 12 ouă. etc.Prăjitură Bucureşti. după care se amestecă cu 400 gr de unt. Se bat şi se pun în tavă. vanilie. Aroma se poate adăuga după gust cum ar fi: fistic. 150 gr făină. 1 lingură cacao. 32 . migdală. 100 ml apă. 3 linguri de apă. Crema: 300 gr zahăr se fierb cu o cană de apă până face baloane. se amestecă cu 3 albuşuri bătute spumă până se răceşte compoziţia. 7 linguri ulei. portocală. Glazura: 500 gr zahăr. 250 gr zahăr.

Ingrediente. Sau orice altă combinaţie de fructe la alegere. kiwi.portocale. 2 linguri de coniac (opţional).Salată de fructe cu frişcă Se ştie că în anotimpul rece. vişine din compot. 33 . Deasupra am ornat cu frişcă şi ciocolată rasă. pentru a putea face faţă cu bine “provocărilor de sezon”. banane. fructe proaspete: . o cutie compot ananas. Reţeta “Salată de fructe cu frişcă” este binevenită în orice anotimp. organismul are nevoie de un aport ridicat de vitamine.

se adauga galbenusurile. 1 esenta de vanilie. Asezi pe un platou o parte din blat. 6 linguri faina. apoi se pune la rece. Blatul: Se bat albusurile spuma cu zaharul. se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. zahar si vanilie. ultima parte de blat si decorezi tortul cu cremele ramase. 300 gr ciocolata alba. 6 linguri zahar pudra. zaharul si esenta de vanilie. 4 linguri ulei. In acest timp se pregatesc cele 2 creme: Se amesteca crema Finetti cu untul frecat spuma. se pune crema pe foc micse lasa citeva minute sa se omogenizeze. 1/2 lamiie. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul il tai in 3 parti care le insiropezi cu siropul fiert din apa. 3/4 din crema de ciocolata cu cacao. 200 ml lapte. 1/2 pachet de unt. a doua parte de blat. faina. Se coace blatul 30 min la foc potrivit. 3/4 din crema de ciocolata alba. Obtii astfel o crema de ciocolata cu cacao si vanilie si o crema de ciocolataalba cu lamiie. se da deoparte si se adauga zeama de lamiie.Tort cu doua creme de ciocolata Pentru blat ai nevoie de: 6 oua. 34 . 6 linguri zahar. Se topeste ciocolata alba cu uleiul pe baie de aburi. Pentru creme ai nevoie de: 450 gr crema de ciocolata Finetti.

35 . feliile de rosii (fara coaja). ulei. Se consuma calda.Pizza Napoletana ALUATUL: faina 300 g ulei 60 g (3 linguri) lapte 200 ml drojdie de bere 15 g sare UMPLUTURA: cascaval 200 g rosii 500 g sardele 1 cutie ulei 40 g cimbru 1/4 fir piper Din faina. ce se lasa sa creasca cel putin o ora. se intinde cu sucitorul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. apoi se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. Se unge aluatul cu ulei. se framanta inca o data. se presara cu cimbru si piper. se presara cu cascaval ras.. drojdie si putina sare se prepara o coca. se asaza sardelele. Se lasa sa creasca 30 min. lapte.

ulei 30 gr. ciupercile taiate felii si piper. Se consuma calda. carnea afumata sau salamul taiat julien sau cuburi. se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. se intinde cu sucitorul si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei. ciuperci (conserva) 75 gr. drojdie de bere 15 gr. lapte 200 ml. se framanta din nou. Se lasa sa creasca 30 min. ulei 60 gr. piper Pizza 2 36 . sunca presata 150 gr. se presara svaiterul ras. sare. se lasa sa creasca cel putin o ora. UMPLUTURA svaiter ras 200 gr. Se prepara o coca.. cimbru 1/2 fir. cimbru.Pizza 1 ALUATUL faina 300 gr.

piper si sare. lapte 200 ml. se framanta din nou. se da tava la cuptor si se coace la un foc potrivit. sare Din faina. se lasa sa creasca cel putin o ora. drojdie de bere 15 gr. Se unge aluatul pe deasupra cu ulei. maslinele se acopera cu felii de ardei grasi si de rosii.. sare UMPLUTURA: rosii 500 gr. se asaza fileurile de ansoa. ulei 60 gr. lapte. ulei 40 gr. 37 . Se lasa sa creasca 30 min. se intinde cu sucitorul o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu ulei.ALUATUL: faina 300 gr. piper. cimbru 1/2 fir. se presara cu cimbru. fileuri de ansoa 125 gr. drojdie si putina sare se prepara un aluat. Se consuma calda. ulei. masline 150 gr. ardei grasi 200 gr.

38 . 2 linguri faina. usturoiul pisat si sare. 1 cartof. 2 oua. ulei. Cind sint gata treci carnea fiarta prin masina de tocat. o tai bucati. Formezi apoi chiftelute pe care le dai prin faina si le prajesti in ulei doar cit sa prinda culoare caci ingredientele principale sint fierte. Cum procedezi: Speli carnea. 2 catei de usturoi. sare.Chiftelute din carne fiarta de pui Ai nevoie de: 1 kg piept de pui. cureti si cartoful si le pui la fiert separat in apa cu sare. dai cartoful pe razatoare si le amesteci cu ouale.

120 gr smintina. Unesti in mijloc cite doua colturi al fiecarui patrat. 39 . Pui pe o parte din bucatile de aluat cite un ficatel crud si o lingurita de compozitie de cascaval. ulei. 350 gr ficatei de pui. Intinzi aluatul si il tai patrate cu latura de 7-8 cm. 1 piept de pui. piper si condiment dupa care il dai deoparte. condiment tip vegeta. 1 legatura patrunjel. iar pe bucatile ramase citeva bucatele de pui prajit si o lingurita din compozitia de cascaval. apoi il amesteci cu smintina. 300 gr cascaval.Pateuri cu ficatei si piept de pui Ai nevoie de: Un pachet de aluat de foaietaj congelat. piper. Dai cascavalul pe razatoare cu ochiuri mari. le asezi apoi pe toate intr-o tava unsa cu ulei si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute. patrunjelul tocat si sare dupa gust. Cum procedezi: Tai pieptul de pui bucatele si il prajesti in ulei cu putina sare.

puţină sare.ketchup după gust. Se aşază în tavă peste care se adaugă: COMPOZIŢIA: . 150 ml apă şi se frământa la un loc. .200 gr ciuperci tăiate.400 gr salam de şuncă. Se coace la cuptor la foc potrivit timp de 15-20 minute.Pizza de casă din ingrediente uşor de procurat ALUATUL: 500 gr făină. . . .100 gr ardei roşu sau alb.200 gr de brânză de oaie rasă deasupra. 50 gr drojdie înmoiată în 50 ml lapte. . 40 .50 gr porumb. un ou. .1/2 liguriţă condiment oregano presărat deasupra.

41 . Toate se amestecă cu maioneză. sare şi piper după gust. 2 cartofi fierţi mărime potrivită tăiaţi mărunt.Salata de ciuperci: O cutie de ciuperci tăiate. 4 castraveţi din murături (nu foarte mari). pătrunjel tocat. 200 gr şuncă presată. Se ornează după preferinţă.

piper. 2 cepe.150 gr ardei. sare.150 gr ceapă. sare.Ciuperci umplute Necesar: 15-18 ciuperci. etc. în final se dă la cuptor 15-20 de minute. Daca e vară. Cozile de la ciuperci se toacă mărunt cu ceapă. 2 ouă. 42 . . La sfârşit se poate orna cu smântână. e vremea grătarului şi frigăruilor! Frigăruile se pot prepara în multe moduri. piper. unt. pătrunjel.250 gr roşii.250 gr cârnaţ puţin afumat.150 gr slănină. şi se amestecă la foc mic până se înmoaie. . 50 gr de unt.150 gr ciuperci. După ce s-a răcit se pun ouăle şi două felii de pâine muiate în lapte şi stoarse. 2 felii de pâine.250 gr kaiser. Necesar: . . . Această compoziţie se pune peste ciuperci. o legătură de pătrunjel. . aşa procedez eu. . caşcaval.

Se taie bucăţi şi se înfig în frigărui ca în imaginile de mai jos. 43 . după care se frig la jar.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful