n ul De

rle nd /09 ha or 08 F ok db ån h
ti g ate m u o en f id r i, stø sk v og b ler

e ding in

r

2 | www.tendenzer.no

Tendenzer AS er et firma som importerer sportsutstyr fra ledende merkevarer om Völkl, Tecnica, Marker, O’Neill og Sail Racing. Vi som jobber med ski er oppriktig opptatt av det vi driver med. Lidenskapen til skisporten har vi alltid med oss på jobb og gleden ved å introdusere nye mennesker til sporten vår er alltid like stor. Vi forsøker hele tiden å selge riktig utstyr til riktige kunder. Vi jobber mot faghandelen, fordi vi vet at riktig utstyr er viktig når det gjelder å oppleve ekte skiglede. Vi vet at en ski ikke er en ski, og at en støvel ikke er en støvel. Vi vet at riktig utstyr er en avgjørende faktor når det gjelder rekruttering av nye skientusiaster. Gjennom ulike aktiviteter er vi med på å øke kjennskapen til skisporten og til utstyret. Vi jobber tett sammen med faghandel, unge skitalenter og den vanlige sluttbruker. Aktive løpere Vi er aktive i alpinmiljøet. Vi samarbeider med, og støtter, unge lovende utøvere. Vi ønsker at våre løpere skal utvikle seg til å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt. Men aller viktigst for oss er at løperne er positive forbilder i sine lokalmiljø og på den måten bidrar til lokal rekruttering. Vi satser også på Freeride og Freestyle, fordi vi vet at dette er den nye trenden, og disse disiplinene vil bli viktigere og viktigere hvert år. Vi leverer utstyr til profiler som Per Mundhjeld og Martine Gleditsch som begge har vunnet Røldal Freeride.

Sluttbruker Hele vinteren reiser vi rundt til skidestinasjoner i Norge med ca 60 par nypreppede ski slik at de som ønsker det kan prøve alle nyhetene. Vi får stadig tilbakemeldinger fra fornøyde forhandlere som sier dette er direkte salgsutløsende hos de. For oversikt over demotouren kan du sjekke www.tendenzer. no Ta kontakt dersom du ønsker at vi skal komme til ditt anlegg neste sesong. Faghandel Vi legger stor vekt på å jobbe med forhandlere som er interessert i ski, for da vet vi at kunden blir fornøyd. Vi holder kurs for butikkansatte, og vi har demoski tilgjengelig for de som ønsker å prøve. Vi produserer opplæringsmateriell og informasjonsmateriell, og vi kan bistå hvis kunder trenger hjelp til utforming av annonser eller brosjyrer. Alle produktbilder, tekster, logoer og oversikter er tilgjengelig digitalt ved forespørsel. Tendenzer AS / www.tendenzer.no Tlf 67 81 81 30 Fax 67 81 81 41 Adr O.H.Bangsvei 51, N-1363 Høvik

Lars Olav Kronstad Daglig leder / salg Tlf 67 81 81 30 E-post lars@tendenzer.no

Erlend W. Dannatt Salg og markedsføring Tlf 67 81 81 30 Mob 41 61 93 35 E-post erlend@tendenzer.no

Kai Magne Kjersem Salg Tlf/fax 71 18 47 90 Mob 907 29 868 E-post kai@tendenzer.no

www.marker.de www.tecnica.it www.voelkl.com

www.oneilleurope.com

www.sailracing.com

Lillan Harrison Kundeservice Tlf 67 81 81 30 E-post lillan@tendenzer.no
Forhandlerhåndbok | 3

Valg av ski

Når man skal velge ski, er det fire hovedegenskaper man må ta hensyn til: Lengde, bredde, innsving og stivhet. Forholdet mellom lengde og innsving avgjør hvor stabil skien er, og hvor mye eller lite den svinger.
Innsving er vanligvis oppgitt i radius(r), og står oppgitt på skien. Radius er basert på forholdet mellom bredde foran, bak og på midten av skien. I praksis kjører ikke en ski alltid denne svingbuen. Hvor hardt du trykker skien og hvor mye man legger den på kant avgjør den reelle radiusen.

svinger mye kan man velge en størrelse mindre, hvis kunden liker stor fart kan man ta hakket lengre enn man vanligvis ville valgt. En ski med mye innsving, 10-13m radius, skal være kort. Dette er omtrent samme radius som en spesialslalåm ski, der herrer kjører på 165cm og damer 155cm. En ski med medium innsving, 13-17m radius, skal være en plass mellom hake og øyne. Dette er den mest vanlige type carvingski, og passer stort sett bra til norske løpere og forhold. Dette er ski som svinger bra, men som samtidig er relativt stabile. En ski med lite innsving, radius 18m eller mer, bør være kroppshøyde eller mer. Jo lenger en ski er, jo mer stabil er den i fart. Slike ski passer til gode løpere som liker høy fart, og er også bra til de som ønsker å kjøre med gammeldags teknikk. Skal en ski være stiv eller myk? Vi snakker om to typer stivhet: lengdestivhet og vridningsstivhet, også kalt torsjonsstivhet. En dyr ski er vanligvis stivere enn en billig ski. Lengdestivheten avgjør stabiliteten i en ski og hvor leken den er. En stiv ski er mer stabil, men ofte vanskeligere å presse svingbue av. En vridnigsstiv ski sitter bedre på hardt og isete underlag. Utfordringen er å lage ski som ikke er for stive i lengden, men som likevel sitter godt på is. Ofte er en dyr ski stivere enn en billig ski. Det beste materialet for å oppnå riktig kombinasjon av disse faktorene er trekjerne, gjerne kombinert med titanalplater. Gode løpere og tunge løpere trenger stivere ski enn uøvede eller lette løpere. Dette betyr ofte i praksis at de øvede og eller tunge løperene skal ha en dyrere ski enn de uøvede og lette løperene.

Bredden under midten av en ski avgjør flyteegenskapene til skien. En smal ski, 65-70mm under midten, passer i godt preppede bakker og på hardt underlag. Eksempel på slike ski er Racetiger serien. En allroundski, 70-80mm, passer vanligvis godt under alle forhold i preppet bakke. Disse skiene takler dårlig preppet bakke, løst underlag og oppkjørte løyper på en utmerket måte. Dette er den skitypen de fleste vanlige løpere trenger. Tigershark og Unlimited skiene er eksempler på denne type ski. Man velger vanligvis denne type ski i hake/hodehøyde. Allmountainski er breiere, 80-95mm, dette er ski som passer både i preppet bakke og i terreng/løssnø. Jo breiere, jo bedre i løssnø. Eksempler på slike ski er de breie Unlimited skiene, Grizzly og Mantra/Aura. Det er ofte litt øvede løpere som velger denne type ski. De fleste ønsker allmountainski i kroppshøyde +/Freerideski er breie, 95-135mm, og er beregnet på å kjøres i terreng og løssnø. En god løper kan fint kjøre de fleste ski av denne type også i preppet bakke. Eksempler på denne type ski er Katana og Kuro. Vanligvis velger man freerideski i kroppshøyde ++ Twin-tip Den store trenden blant yngre løpere er Twintip ski, også kalt Jibbeski eller Freestyleski. Dette er ski som utsettes for hard belastning og tøft bruk. Trekjerne er det eneste som tåler dette. Det finnes to hovedtyper typer slike ski. Parkskiene er vanligvis mellom 80 og 90mm breie. Slike ski er beregnet på park&pipe og er relativt lette. Skiene bør være symmetriske, altså lik fra midtski og begge veier. Dette gjør de enklere å kjøre baklengs, enklere å raile med og raskere å gjøre rotasjoner med. Lengde på denne type ski varierer fra hakehøyde til litt over kroppshøyde. De breiere skiene, 90-130mm kalles gjerne

Radius

Ski

Gode ski kan kjøre ulike svingbuer og likevel beholde både stabilitet og være leken. Dette er egenskaper Tigershark har fått veldig høy score på i en rekke tester. Siden breddemålene på en skimodell vanligvis er de samme i alle lengder, blir radiusen på en ski blir større jo lenger skien er, vanligvis ca 1,5-2m pr. lengdeintervall. Det betyr at hvis en kunde vil ha en ski som

4 | www.tendenzer.no

BC (back country) ski. De er laget for å leke med og kjøre baklengs med i løssnø. Mange av skiene er også gode allround frikjøringsski. Den nye trenden her er omvendt spenn, også kalt rocker. Denne egenskapen gjør at tuppene kommer bedre opp i løssnø, og man kan kjøre skiene mye mer uanstrengt i pudder. Chopstick er en helt ny slik ski, beregnet for de dagene med mest nysnø.

Valg av binding
De fleste carving- og allroundski kommer med integrerte bindinger der bindingen følger skien. 3Motion, iPT Wide Ride og iPT er slike systemer. De sikrer jevn svingbue og maksimal kraftoverføring og kantgrep. Motion og iPT er de første systemene på markedet der hverken binding eller bindingsfeste er skrudd i skien eller der tunge metallplater er støpt inn i bindingsfestet. Dette sikrer markedets beste ytelse og laveste vekt. Freeride og Twin-tip ski er alltid uten binding. Unge, lette løpere klarer seg vanlig vis med bindinger som har en DIN skala somgår til 10-11. Mer avanserte eller litt tyngre løpere bør ha bindinger som går til 12-14. Aktive løpere trenger ofte kraftigere bindinger, gjerne DIN 16-20. Spør alltid løperen om hvordan utstyret skal brukes. For svake bindinger vil løse ut for tidlig.

Mål alltid lengden på begge føttene. Den lengden som er målt er alltid riktig. Likevel kan støvelen kjennes for kort ut. Husk at skaftet på støvelen er vinklet forover, og at hælen derfor ikke kommer på plass når du står rett opp og ned i støvelen. Sitt ned og spark hælen bak i støvelen. Lukk deretter den nest øverste og øverste spennen igjen. Stå oppreist og press kneet frem. Nå sklir foten på plass, og den nest øverste spennen kan strammes ytterligere. Lukk deretter de to fremste spennene. Med litt press fremover skal man nå kunne bevege tærne. Når man lener seg bakover kjenner man at tærne presser såvidt i tuppen. Husk at man ikke ”skal ha plass til et ekstra par sokker”. Det er innerstøvelen som holder foten varm, sokken skal bare holde foten tørr og på plass. Bruk en relativt tynn spesialstrømpe. Selv om lengden er riktig kan støvelen kjennes for liten ut. Dette går ofte på bredde. Er støvelen for smal, skal man velge en breiere modell, IKKE en større. Det går alltid an å gjøre en støvel breiere ved blokking og fresing, men dette bør være siste utvei. Støvelen skal sitte tett rundt leggen. Velg den støvelen som føles komfortabel samtidig som den holder leggen på plass. Jo bedre man er på ski eller jo tyngre man er, jo stivere skall velger man. De fleste støvelseriene består av flere modeller. De forskjellige modellene har ulik stivhet, passform og lest. Husk at man ikke kan sammenligne flexindex fra merke til merke da dette varierer veldig mye. En Tecnica 70 flex kan f.eks. fort tilsvare en Nordica 90-100 flex. Bredden på støvler forandrer seg fra modellserie til modellserie. Oftest er støvlene smalere og mer presise jo dyrere de er. Ønsker man de stiveste og mest presise støvlene, f.eks. Diablo Race Pro, må man ofte påberegne modifikasjoner i form av blokking eller fresing for å få perfekt passform.

Den eneste måten å oppnå virkelig skiglede er å ha en støvel som passer både løperen og skien han kjører på. Skal man få noe ut av en topp ski er man helt avhengig av å ha en støvel som gir den presisjonen og kraftoverføringen man trenger. En tommelfingerregel kan være at støvelen bør koste ca halvparten av det skien koster. Støvel til twin-tip og freeride Det er mange oppfatninger om hva slags støvel man skal velge til twin-tip ski. En vanlig misoppfatning er at støvelen skal være veldig myk og polstret for å unngå vonde legger. En myk støvel kan aldri dempe en hard landing. Støvelen blir presset i bunn fremover, og man får et kraftig slag nede på skinnleggen. Den vanligste årsaken til vonde legger er for store støvler. De fleste aktive jibbere bruker en toppmodell støvel a la Dragon. Til vanlige løpere kan vi anbefale en sporty støvel a la Vento. Velg aldri en typisk komfortstøvel til twintip bruk, men ta den samme du ville valgt til normal sporty kjøring. The Agent 80, 90 og 110 er støvler som er spesielt egnet til jibbing. Til freeride bruk velger man ofte toppmodell eller butikkracing støvel. Dette fordi skiene er lange, breie og tunge, og man trenger maks stabilitet og vridningsstivhet for å klare å kontrollere skiene i all slags terreng. Typiske slike støvler Dragon og Diablo Race Pro. The Agent 110 og 130 egner seg spesielt godt til frikjøring.

Valg av støvel

Støvelen er den viktigste delen av utstyret, og ofte den vanskeligste å velge. Det er fire faktorer å ta hensyn til: Lengde på fot, bredde på fot, volum på legg og ferdighetsnivå/vekt.

Forhandlerhåndbok | 5

6 | www.tendenzer.no

kun for damer...
Hvorfor skal man velge dameutstyr? Dameutstyr var ofte standardvare med feminin maling, og ble aldri noe suksess på markedet. Dette tok Völkl, Marker og Tecnica konsekvensen av, og gikk sammen om Attiva konseptet. Dette ble lansert i 2004/2005 og ble belønnet med bransjens høyeste utmerkelse, ISPO award, for beste konsept til damer.
Tanken bak Attiva er at damer skal ha utstyr på sine egne og unike premisser. All design er utført av kvinnelige designere, og all teknisk utforming er gjort basert på kvinnelig anatomi. Dette gjør Attiva til det mest komplette og innovative tilbudet innen vintersport. Serien består av ski fra Völkl, bindinger fra Marker, støvler fra Tecnica, klær og accesories fra Völkl og hjelmer og briller fra Marker. Hovedforskjellene fra Attiva og standardproduktene bortsett fra den åpenbare designforskjellen er følgende: ■ Alle Attiva skiene fra Völkl er 20% mykere enn standardskiene, fordi kvinner har lavere muskelvolum. Ved å lage skiene mykere sparer man også 20% vekt. Attiva skiene har også mulighet for å montere bindingen lengre fremme på skien. Dette gjøres for at balansepunktet skal korrigere for kvinners lårbein som er lengre enn hos menn. Kvinner har nesten alltid lengre bein enn like høye menn, dette gjør at de kommer litt i bakvekt på en standardski. ■ Attiva støvlene fra Tecnica tar utgangspunkt i den typiske damefoten. Lesten er smalere enn hos menn, hælen er mindre, og fotbuen er nærmere hælen og vristen er relativt sett høyere. I tillegg sitter leggmuskelen lavere på en damelegg, så støvelen er videre øverst for ikke å klemme på denne muskelen. Støvlene har regulerbare og uttagbare spoilere i leggen for optimal tilpassing. Siden kvinner har lavere blodgjennomstrømming enn menn fryser de oftere på beina. Dette har Tecnica løst ved å isolere innerstøvlene ekstra godt. Det ekstremt isolerende materialet, Primaloft, brukes for å sikre at føttene holder seg varme hele dagen.

Forhandlerhåndbok | 7

Tecnica

8 | www.tendenzer.no

Tecnica

Ny topplinje som revolusjonerer kombinasjonen av komfort og presisjon
Dragon er et helt nytt konsept som tar utgangspunkt i de nye kravene som stilles til støvler, som følge av den raske utviklingen som har vært innen ski. Breiere ski og ski med mer innsving, har forandret skiteknikken radikalt. Tidligere startet man svingen ved å sette opp skien i skrens, og det mest kritiske for en støvel var å holde foten fast i skallet. Kraftoverføringen skjedde i stor grad via fotbladet. Nyere teknikk baserer seg mer på kraft fra leggen, og press i lengderetningen. Derfor er Dragon høyere, mer progressiv og sterkere enn forgjengerne, samtidig som der er satt av mye mer plass til for-foten. Dette resulterer i bedre komfort, bedre blodsirkulasjon, og ikke minst, bedre balanse. Dragon gir deg alle forutsetninger for å trives i bakken, både når det gjelder ytelse og komfort!

Dragon 120

Ny lest, nytt skall, nytt flexsystem, nye spenner, ny opplevelse. Dragon 120 gir deg alt du noen gang har ønsket fra en skistøvel. Håndsydd hanskelær i lineren, fantastisk passform og utrolig presis kraftoverføring. Dette er den ultimate støvelen for den kompromissløse skikjøreren. Tecnica flex index 120. Lest 102mm. Str. MP220-310 Pris 5499,Med Hiperfit liner

Dragon 110

Toppmodell med litt mykere flex enn Dragon 120. Innerstøvelen er litt mer polstret slik at den oppleves snillere mot foten. Støvelen er supersporty, men veldig varm og komfortabel. Tecnica flex index 110. Lest 102mm. Str. MP220-310 Pris 4999,-

Dragon 100

Fantastisk støvel for de som er ute etter uovertruffen presisjon, men ikke ønsker det aller stiveste. Støvelen har alle fordeler Dragon kan by på, og en flex som alle kan mestre. Støvelen passer perfekt til Tigershark og Unlimited skiene, men også til de mer moderate frikjørinsskiene som f.eks Mantra. Tecnica flex index 100. Lest 102mm. Str. MP220-310 Pris 4499,-

Forhandlerhåndbok | 9

Tecnica

2008/09
Diablo Race Pro
Denne serien er for de som ønsker maks presisjon sammen med god komfort. Passer like godt i pisten som utenfor. WC design.

Vento
Dette er Tecnicas støvelserie for sporty løpere som setter høye krav til komfort, presisjon og design. Støvlene sitter som støpt på foten, og har god plass i forfot og ankel for maksimal komfort. Serien er bygget på samme teknologi som topplinjen, Diablo

Tecnica Diablo Race Pro 110/130

Tecnica Vento 95 Hiperfit

Raceinspirert støvel i klassisk konstruksjon for maksimal kraftoverføring og presisjon. Den er breiere og har mykere innerstøvel enn konkurransevarianten, men skallet er likt. Dette er støvelen for de som gir full gass i og utenfor preppet bakke. Race spenner og 35mm velcro. Finnes i to stvheter: 110 og 130. Lest 98mm. Str. UK 3,5-10,5 Pris 5699,-

Superkomfortabel sportperformance støvel for kresne løpere. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som den sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Støvelen passer til bakke, park og freeride. Hiperfit innerstøvel former seg til foten og er meget varm og komfortabel. Den spesielle hæladapteren sikrer fantastisk grep. Tecnica flex index 80. Lest 102/105mm. Str. MP230-310 Pris 3999,-

Tecnica Vento 80 Ultrafit Tecnica Diablo Race Pro 90
Racestøvel som passer fra ca 11-14år. Samme konstruksjon som seniormodellene, men med spesialtilpasset overskall, og progressiv flex. Små støvler er mykere enn store. Jr. race spenner. Str. UK 2,5-8,5 Pris 3699,-

Superkomfortabel sportperformance støvel for kresne løpere. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som den sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Støvelen passer til bakke, park og freeride. Ultrafit innerstøvel former seg til foten og er meget varm og komfortabel. Tecnica flex index 70. Lest 102mm. Str. MP230-310 Pris 3499,-

Tecnica Diablo Race 70

Race/sportstøvel til de yngste. God fremovervinkel og riktig flex hjelper de unge løperene å komme i riktig posisjon. Progressiv flex. Små støvler er mykere enn de store. Jr. race spenner. Str. MP 195-265 Pris 2499,-

Tecnica Vento 70 Ultrafit

Tecnica Diablo Pro

Raceinspirert toppstøvel. Klassisk konstruksjon for maksimal presisjon. Dette er en støvel som kun er ment til dyktige løpere. Skallet er av samme type som på konkurransemodellene, mens innerstøvelen er mykere, varmere og mer behaglig. Tecnica flex index 100. Str. UK 3,5-10,5 Pris 4999,-

Sporty og komfortabel støvel til løpere som setter store krav til komfort, men samtidig ønsker god presisjon. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som sen sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Ultrafit innerstøvel er varm og former seg til foten. Tecnica flex index 60. Lest 102mm. Str. MP230-310 Pris 2499,-

Tecnica Vento 60

Sporty og komfortabel støvel til yngre og lettere løpere som setter store krav til komfort, men samtidig ønsker god presisjon. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som sen sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Superfit innerstøvel er varm og former seg til foten. Tecnica flex index 60. Lest 102mm. Str. MP230-310 Pris 2499,-

10 | www.tendenzer.no

Tecnica
Barn
Tecnica RJ
Myk barnestøvel med progressiv flex. De små støvlene er mykere enn de store. Den geniale døren i front og de spesielle spennene gjør det utrolig enkelt for selv de minste å komme inn og ut av støvelen. Varm og komfortabel innerstøvel. Str. MP 155-255. Pris fra 1099,-

Mega
Megaserien består av ekstremt komfortable støvler med forbausende gode kjøreegenskaper. Bygd med samme teknologi som langt dyrere støvler der det blir benyttet ulike plaststivheter i samme injeksjon. Mega har en veldig høy fotboks, der det er gjort plass til en trelags såle som er 3 ganger tykkere enn en tradisjonell såle. Dette gir utrolig bra komfort og varmeisolasjon. Støvelen har også en unik ski/walk løsning som fungerer selv med spennene lukket

The Agent
The Agent er en ny linje støvler som er tilpasset freeride og freestyle. Støvlene har mer demping i såle, og en mykere, varmere innerstøvel.

The Agent 130

Tecnica Mega 10

Superkomfortabel støvel for de som er i bakken for å kose seg. Støvelen har stort volum innvendig, og den tykke sålen gjør at den former ser godt rundt foten og holder seg varm hele dagen. Ultrafit innerstøvel former seg perfekt etter foten. Dette er støvelen for de som vil ha det beste innen komfort, og samtidig beholde gode kjøreegenskaper. Str. MP 230-330. Tecnica flex index 70. Lest 104mm. Pris 2999,-

Toppmodell for freeride. Basert på et klassisk raceskall, men med justert flex, demping i mellomsålen og helt ny innerstøvel. Denne støvelen gir maksimal kontroll og presisjon og passer perfekt sammen med moderne breie freerideski. Tecnica flex index 130. Str. UK 2,5-10,5 Pris 5699,-

The Agent 110

Tecnica Mega 8

Ny støvel med alt det beste fra Dragon. Tilpasset bruk i park og til freeride ved at man har lagt inn demping i såle og mer padding i innerstøvel. Skallet er presist samtidig som det har en veldig jevn og progressiv flex. Innerstøvelen former seg etter foten og gir god isolasjon. Tecnica flex index 110. Str. MP 220-310. Pris 4999,-

Superkomfortabel støvel med myk og varm Ultrafit innerstøvel som former seg meget bra etter foten. Støvelen er utstyrt med en patentert såle som et tre ganger så tykk som vanlig for å gi optimal passform og støtte. Støvelen passer perfekt for de som ønsker å tilbringe hele dagen i bakken uten å måtte bekymre seg for kalde føtter. Tecnica flex index 60. Lest 104mm. Str. MP 230-330. Pris 2699,-

The Agent 90

Komfortabel støvel til bruk i park og i fjellet. Støvelen har bred lest, god passform og presis kraftoverføring. Ekstra demping i spoiler og pløse for å dempe harde nedslag. Tecnica flex index 70. Str. MP 230-310. Pris 3999,-

The Agent 80

Tecnica Mega 4

Komfortabel støvel med myk og varm innerstøvel som former seg etter foten. Støvelen er utstyrt med en patentert såle som et tre ganger så tykk som vanlig for å gi optimal passform og støtte. Støvelen passer perfekt for de som ønsker å tilbringe hele dagen i bakken uten å måtte bekymre seg for kalde føtter. Tecnica flex index 60. Lest 104mm. Str. MP 230-330 Pris 1999,-

Parkstøvel for yngre og lettere løpere. Støvelen er presis og sitter godt rund foten. Ekstra paddet innerstøvel gir god komfort og varme. Flexen i skallet er jevn og progressiv for god demping når man lander store hopp. Tecnica flex index 60. Str. MP 230-310. Pris 2999,-

The Agent 65

Ny jibbe/freeridestøvel til yngre løpere. Presist skall og en utforming som gjør at den sitter kompakt rundt leggen gjør dette til en perfekt støvel både i park, pipe, bakke og løssnø. Progressiv flex. Små støvler er mykere enn de store. Str. MP 195-265 Pris 2399,-

Forhandlerhåndbok | 11

Tecnica

12 | www.tendenzer.no

Tecnica

Attiva støvler er spesiallaget for damer. Leggen er lavere og åpnere for å passe dameleggen som typisk har muskelfeste lavere. Lesten er litt smalere, men høyere over vristen, og med fotbuen nærmere hælen. De fleste modellene er ekstra isolert med Primaloft for å gi maksimal varme.
Tecnica Attiva Pro Tecnica Attiva V60

Raceinspirert toppstøvel til dame. Klassisk konstruksjon for maksimal presisjon. Dette er en støvel som kun er ment til dyktige løpere. Støvelen er tilpasset damefot- og legg, men ikke så mye at det går på bekostning av ytelsen. Skallet er av samme type som på konkurransemodellene, mens innerstøvelen er mykere, varmere og mer behaglig. Tecnica flex index 100 Str. UK 2,5-8,5 Pris 4999,-

Komfortabel og sporty støvel for yngre og lettere jenter. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som den sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Superfit innerstøvel former seg til foten og er meget varm og komfortabel. Tecnica flex index 60. Str. MP230-275. Pris 2499,-

Tecnica Attiva M10 Ultrafit Tecnica Attiva Dragon 100
Dette er toppmodellen som er spesialtilpasset damer. Utrolig presist skall og komfortabel innerstøvel som er isolert med Primaloft for å gi ekstra varme. Støvelen har alle fordelene fra Dragon serien, og er det råeste som noen gang er laget for damer! Tecnica flex index 100 Str. MP 220-275 Pris 4499,-

Tecnica Attiva V80 Ultrafit

Superkomfortabel støvel for damer som er i bakken for å kose seg. Støvelen har stort volum innvendig, og den tykke sålen gjør at den former ser godt rundt foten og sammen med den myke Primaloft isolasjonen holder man seg garantert varm hele dagen. Ultrafit innerstøvel sikrer perfekt passform. Dette er støvelen for de som vil ha det beste innen komfort, og samtidig beholde gode kjøreegenskaper. Tecnica flex index 70. Str. MP230-275. Pris 2999,-

Superkomfortabel sportperformance støvel spesialdesignet for kresne damer. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som den sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Ultrafit innerstøvel som er ekstra isolert med Primaloft former seg til foten og er meget varm og komfortabel. Tecnica flex index 70. Str. MP230-275 Pris 3499,-

Tecnica Attiva M8

Tecnica Attiva V70 Ultrafit

Superkomfortabel damestøvel. Myk og varm SUltrafit innerstøvel med Primaloft fór former seg meget bra etter foten. Støvelen er utstyrt med en patentert såle som et tre ganger så tykk som vanlig for å gi optimal passform og støtte. Støvelen passer perfekt for de som ønsker å tilbringe hele dagen i bakken uten å måtte bekymre seg for kalde føtter. Tecnica flex index 60. Str. MP 230-330. Pris 2699,-

Superkomfortabel sportperformance støvel spesialdesignet for kresne damer. I denne modellen er det lagt mer vekt på komfort enn i storesøsteren, V2.8. 3D skall og Rapid Access dør gjør det utrolig enkelt å komme inn og ut av støvelen, samtidig som den sitter som støpt på og gir god kontroll og presisjon. Ultrafit innerstøvel som er ekstra isolert med Primaloft former seg til foten og er meget varm og komfortabel. Tecnica flex index 70. Str. MP230-275 Pris 2999,-

Tecnica Attiva M4

Komfortabel damestøvel med myk og varm innerstøvel som former seg etter foten. Støvelen er utstyrt med en patentert såle som et tre ganger så tykk som vanlig for å gi optimal passform og støtte. Støvelen passer perfekt for de som ønsker å tilbringe hele dagen i bakken uten å måtte bekymre seg for kalde føtter. Tecnica flex index 60. Str. MP230-275. Pris 1999,Forhandlerhåndbok | 13

Marker

Freeride og Freestyle på en helt ny måte!

Skiindustrien har opplevd en enorm utvikling de siste årene. På midten av 90-tallet kom carvingskiene for fullt. Så kom de breiere freerideskiene tett etterfulgt av twintipskiene. Interessen for alpint tok seg kraftig opp, og det har blitt stadig mer fokus på leik og moro
Utviklingen av ski har gått mye raskere enn det bindingsprodusentene har klart å holde følge med. Gamle bindinger har fått en ”facelift” – nye fager og navn, og gjerne med en eller annen form for demping. Det som er felles for de fleste bindingene på markedet er at de er konstruert for tradisjonelle ski med en midje på ca 63mm – noe som er godt under halve bredden av flere ski i dag. Dette går selvsagt på bekostning av kraftoverføringen mellom binding og ski. De som går toppturer har hatt valget mellom å bruke en form for gå-adapter eller å bruke tradisjonelle rando-bindinger som har blitt forsterket som en tilnærming til de nye skiene. Felles for slike bindinger er ofte at de har høy ståhøyde, lav DIN-setting og beskjeden kraftoverføring kombinert med lang innfestning som er med på å stive av midten av skien. Marker har tatt konsekvensen av dette, og introduserer en helt ny bindingsfamilie – Marker Royal Family. Dette er bindinger som er spesielt konstruert fra grunnen av for å passe dagens ski.

14 | www.tendenzer.no

Marker

The Duke 16 – Rule the mountain!

Vinner av European Ski Award by ISPO og ISPO Backcountry Award 2007 Markedets første og eneste binding konstruert for moderne freeride. The Duke trives like godt i oppoverbakke som i nedoverbakke. Dette er en ekte racingbinding med gå-funksjon. Kraftig DIN-setting fra 6 til 16 gjør at du kan stole på bindingen under selv de vanskeligste forhold. Innfestingen av bindingen er 10mm breiere enn tradisjonelle bindinger for optimal kraftoverføring på breie ski. Lav ståhøyde sikrer best mulig Marker Freeride | Coat of Arms | 07 A stabilitet. Utløseren for gå-funksjon ligger gjemt under støvelen, og kan derfor ikke utløses ufrivillig. Når bindingen settes i gå-modus skyves den automatisk 40mm bakover på skien slik at balansen i skien optimaliseres. Hæl-løfter på 5 og 10 grader gjør bratte bestigninger enklere. I tillegg har bindingen markedets korteste innfestning og alle festeskruer er under bindingen for best mulig kraftoverføring og fleks i skien. To størrelser: S=260-320mm L=305-370mm. NB: Vi anbefaler at alle som kan benytte seg av S, gjør det. Pris 3999,-

Baron 12

Dette er en litt lettere versjon av The Duke. Bindingen har alle de samme egenskapene, men DIN settingen er fra 4 til 12, noe som gjør at bindingen passer perfekt til lettere løpere. To størrelser: S=260-320mm L=305-370mm. NB: Vi anbefaler at alle som kan benytte seg av S, gjør det. Pris 3499,-

The Jester 16 – Park and Pipe Master

Griffon 12

Endelig en binding som er konstruert for pipe & park. Bindingen har tverrstilt fjær foran og ultrakompakt innfesting på skien. Dette gir en utrolig sentralisert svingvekt som er perfekt for raske rotasjoner. DIN-setting 6-16 betyr at du alltid kan stole på at bindingen holder støvelen fast når den skal. Lav ståhøyde kombinert med 74mm brei innfestning sørger for maksimal kraftoverføring og stabilitet. Dette sammen med utrolig lav verkt gir en binding som er perfekt på ski med tupp i begge ender. Pris 2999,-

Griffon er basert på The Jester, men er litt lettere i vekt, og har lavere DIN setting, 4-12. Dette gjør Griffon til den beste bindingen for lettere løpere som ønsker best mulig stabilitet og kontroll både i park og til frikjøring. Pris 2499,-

Forhandlerhåndbok | 15

Völkl

Freestyle
Bridge
Bridge er broen mellom freestyle og freeride. Den har ekte twin-tip, men tuppen foran er hele 130mm brei for maksimal flyt i løssnø. Dette er en ski som passer til all slags bruk. Park & Pipe, bakke, løssnø og BC jibbing. Og selvsagt telemark. Full sandwich med multi layer trekjerne. sidecut: 130_92_112mm r_19.9m @ 177cm. Pris 5999,-

Wall

Testvinner i Ultrasport og TV2 hjelper deg 2007. Symmetrisk twin-tip for park, pipe og slopestyle. Skien er helt lik forover og bakover fra midtpunkt. Dette gir like kjøreegenskaper begge veier, og gjør det lettere å finne balansen på rails. Wall er pro-modellen fra Völkl. Skien har multi layer trekjerne, og er forsterket langs midten av kantene under. Ekstremt lav vekt. sidecut: 115_87_115mm r_20.2m @ 177cm Pris 4999,-

Pearl

Helt ny parkski for jenter og lette løpere. Full multi layer trekjerne twin-tip ski med gode kjøreegenskaper. Symmetrisk side-cut for maks kontroll og butter zone i tupp og tail. Dette er førstevalget for ungdom som liker seg best i park og pipe, men som også vil ha en ski som svinger og er stabil i bakken. Skien har også nok bredde til å flyte godt i pudder. sidecut:111_84_111mm r_15.0m @ 155cm. Pris 3999,-

>>ZERO GRAVITY BY//

Ledge

Helt ny symmetrisk parkski som også kjører bra på hardt underlag. Butter zone i tupp og tail. Førstevalget for de som foretrekker park og pipe, men som også vil svinge seg i bakken og kjøre litt løssnø. Full multi layer trekjerne gir meget god respons og tåler masse juling. sidecut: 111_84_111mm r_18.8m @ 169cm. Pris 3999,-

Thomas Hlawitschka

16 | www.tendenzer.no
www.voelkl.com · photo: xxxxxxxxxxx

Völkl

Völkl har vært markedets ledende produsent av frikjøringsski siden de lanserte den legendariske skien Explosiv for 15 år siden! Siden den gang har dette markedet eksplodert, og mange nye typer ski har kommet til. Nå snakker man om jibbeski, backcountry jibbeski, pudderski, parkski , ski med rocker

og selvfølgelig freeride ski. Völkl presenterer de den råeste og mest komplette serie som noen gang er laget for sesongen 08/09. Alle skiene, til og med de billigste har selvfølgelig trekjerne – det eneste som duger på ski som skal tåle masse juling...

Back country
Chopstick
Symmetrisk BC ski med full rocker! Dette er en gigantisk jibbeski for dagene med masse pudder. Rocker konstruksjonen gjør at du aldri trenger å være redd for at den skal dukke, uansett hvilken vei du kjører! sidecut: 148_128_148 r_32.4m @ 185cm. Pris 6999,-

Gotama

Denne skien har vært utrolig populær både blant profesjonelle og hobbyløpere. Den har fantastiske kjøreegenskaper uansett forhold, og med skikkelig tupp bak kan du bruke den både i park og BC. Men det er som storfjellski den virkelig kommer til sin rett. Skal du ha ett par ski til hele fjellet og i bakken er dette den rette! sidecut: 133_105_124mm r_25.9m @ 183cm. Pris 6999,-

Cosmo

Allround BC ski for jenter. Cosmo er brei nok til å flyte i pudder både baklengs og fremover. Den har gode kjøreegenskaper uansett forhold, og svinger fint i bakken. Perfekt allround frikjøringsski til jenter som har lyst å kjøre litt overalt. sidecut: 130_92_112mm r_16.1m @ 161cm. Pris 5999,-

Forhandlerhåndbok | 17

Völkl

Freeride

Kuro

Kuro er Völkls helt nye toppmodell i frikjøringssegmentet. Skien er utviklet av Stian Hagen, og målet hans var å lage den ultimate pudderskien. Kuro er bygget rundt Völkls tolkning av rocker konstruksjon, altså ”omvendt spenn”. I stedet for å dele skien inn i tupp, midtski og tail, har Völkl laget en ski som bare består av to tupper, foran og bak. Tuppene begynner under støvelen, og går progressivt oppover mot endene. Dette gjør at skien flyter helt fantastisk i pudder, men det sørger også for at når du kanter skien, er den allerede bøyd opp for sving. Det gjør at den blir utrolig kvikk og leken, ikke bare i pudder, men også på fast underlag. Skien er stiv i tuppen og blir mykere bakover. Dette slik at den skal klare å brøyte seg gjennom ujevnheter og hard snø. Kuro er skien som revolusjonerer løssnøkjøring uansett ferdighetsnivå! sidecut: 164_132_139mm r_26.3m @ 185 cm. Pris 7999,-

Katana

- Det perfekte våpen for Freeride! Kantana er utviklet av bl.a. Stian Hagen. Skien har Völkls unike Powder Channel som kombinerer fordelene med split-tail og twin-tip samtidig som den bevarer vridningsstivheten. Skien har flatt spenn for perfekte egenskaper i pudder, samtidig har den samme konstruksjon som lillebroren Mantra for gode allround egenskaper. Med Völkls forsterkede stålkant, armour edge, og doble titanalplater er dette en ski som leverer uansett terreng og forhold! P.S: Skien leveres i helt opp til 197cm! sidecut: 141_111_131mm r_27.6m @ 190cm. Pris 7999,18 | www.tendenzer.no

Völkl

Mantra

- Best i test, Ultrasport November/desember 2007 Årets ski i USA både 2005 og 2006. Denne skien har revolusjonert tilgangen til offpiste kjøring for folk flest. Skien er utrolig lettkjørt på tross av sin ubeskjedne bredde. Håndlaget trekjerne og doble titanalplater gjør skien ekstremt stabil, og den har en respons man kan sammenligne med konkurranseski. Skien takler alle føreforhold i og utenfor bakken, sitter klistra på is og flyter fantastisk i sjøsj og pudder. Den har blitt en favoritt både til alpint, telemark og topptur. Den kan leveres med ferdigkuttede feller i alle lengder, og sammen med Marker Duke binding er dette en ski som bare må prøves! sidecut: 133_96_116mm r_22.5m @ 184cm. Pris 6999,-

Aura

Dette er jentenes versjon av Mantra. Den er litt lettere, litt mykere og 2mm smalere. Skien er utrolig lettkjørt på tross av sin ubeskjedne bredde. Håndlaget trekjerne og doble titanalplater gjør skien ekstremt stabil, og den har en respons man kan sammenligne med konkurranseski. Skien takler alle føreforhold i og utenfor bakken, sitter klistra på is og flyter fantastisk i sjøsj og pudder. Den har blitt en favoritt både til alpint, telemark og topptur. Sammen med Marker Baron binding er dette en ski som bare må prøves! sidecut: 130_94_113mm r_19.0m @ 163cm. Pris 6999,-

Kiku

Kiku er en stor frikjøringsski for jenter. Skien har tupp i begge ender, og har en kraftig konstruksjon som tåler hard kjøring i all slags terreng. Skien egner seg fint både i pudder, pakket snø og bakke. sidecut: 133_105_124mm r_23.5m @ 176cm. Pris 6999,-

Forhandlerhåndbok | 19

Völkl

Power Switch er en patentert teknologi som revolusjonerer måten ski kan bygges på. Nå kan du justere spennet i skien i tre steg slik at den passer perfekt til dagens forhold eller din egen form!
20 | www.tendenzer.no

Dette er mulig ved hjelp av to carbonrør som går langs siden av skien og er festet i fjærer foran og i en bryter bak. Ved å komprimere fjærene bygger man opp spenning i skien, noe som resulterer i dramatisk endrede kjøreegenskaper. Cruise: Skien er nøytral, og relativt lettkjørt. Passer på mykt underlag eller lav intensitet. Dynamic: Skien er spent opp 50% og blir mer kompakt og kontant. Passer på pakket snø og middels intensitet.

Power: Skien er spent opp 100% og blir mer aggressiv og reagerer lynkjapt på alle bevegelser. Passer på hard underlag og full intensitet. Völkls nye Power Switch system ble kåret til årets skinyhet på ISPO 2008.

Völkl

The Grizzly

The Grizzly er Völkls nye toppmodell, og har alt av den nyeste teknologien. Power Switch lar deg tilpasse skien etter forholdene, og det nye, prisbelønte, Wide Ride bindingssystemet gir fantastisk kraftoverføring og kontroll. Skien har en race konstruksjon, midje på 89mm for allround egenskaper, og innsving som en GS ski for maks stabilitet. The Grizzly passer gode løpere som ønsker en ski primært for bakke, men som også har fantastiske egenskaper i løssnø. Dette er den ultimate skien for den kresne løperen! sidecut: 131_89_114mm r_18.7m @ 177 cm. Pris 15 000,- inkl. Wide Ride 14.0

Tigershark 10ft. Power Switch

Tigershark 12ft. Power Switch

Brei, stiv og aggressiv. Denne skien ligner ikke på noe du har sett før. Den har håndlaget race trekjerne og doble titanalplater for maksimal stabilitet og demping. Den er hele 79mm brei under foten. Kombinert med det geniale Power switch systemet gir dette en ski som er fantastisk anvendelig uansett underlag. Skien er selvsagt utstyrt med MarkerVölkls geniale Motion iPT bindingsystem for maksimal presisjon, isgrep og kraftoverføring. sidecut: 124_79_108mm r_17.1m @ 175cm. Pris: 13 000,- inkl. Motion iPT 14.0 TS_D

Dette er skien som drar rå carvingegenskaper enda et par skritt videre, samtidig som du kan gjøre den myk og smidig hvis du ønsker det. Takket være Völkls patenterte og prisbelønnede Power Switch system har du tre ski i en. Det nye designet gir et helt nytt uttrykk i bakken, inspirert av racing og motorsport ligner den ikke på noen ski du har sett før. Skien er selvsagt utstyrt med MarkerVölkls geniale Motion iPT bindingsystem for maksimal presisjon, isgrep og kraftoverføring. Hvis du er ute etter det aller råeste MÅ dette prøves! Håndlaget race trekjerne med doble titanalplater som demper og stabiliserer. sidecut: 121_73_105mm r_15.8m @ 175cm. Pris: 13 000,- inkl. Motion iPT 14.0 TS_D

sidecut: 165-175cm: 112_68_96mm 180185cm: 114_68_98mm r_18.1m @ 180 cm. Pris 13 000,- inkl. Motion iPT R 14.0

Racetiger SL Racing Power Switch

Slalåmski for de som ønsker å skjære små, aggressive svinger med full kontroll. Basert på Völkls legendariske World Cup ski, men med et innsving folk flest kan beherske. Power Switch gjør at du kan tilpasse skien til din kjørestil og dagens forhold i bakken. Skien er selvsagt utstyrt med MarkerVölkls geniale Motion iPT bindingsystem for maksimal presisjon, isgrep og kraftoverføring. sidecut: 155-160cm: 115_66_98mm 165-170cm: 118_66_101mm r_13.0m @ 165 cm. Pris 13 000,- inkl. Motion iPT R 14.0

Racetiger GS Racing Power Switch

Storslalåmski for stor fart, store svinger og stor moro. Basert på Völkls legendariske World Cup ski, men med et innsving folk flest kan beherske. Power Switch gjør at du kan tilpasse skien til din kjørestil og dagens forhold i bakken. Skien er selvsagt utstyrt med MarkerVölkls geniale Motion iPT bindingsystem for maksimal presisjon, isgrep og kraftoverføring.

Forhandlerhåndbok | 21

Völkl

Ski har blitt breiere og breiere, mens man har fortsatt å bruke de samme, gamle bindingene. Smale bindinger på breie ski gir ikke den karftoverføringen man trenger, og skiene oppleves ofte treige og tunge.
Tenk deg hvordan f.eks sykler er bygd opp. Landeveissykler har smale dekk, lett ramme og smalt styre. Downhillsykler har breie dekk, kraftig ramme og bredt styre. Se for deg hvordan det hadde blitt hvis du tok styre fra en landeveissykkel og puttet det på en downhillsykkel. Det ville resultert i en sykkel som hadde blitt håpløs å manøvrere. Dette kan du overføre direkte til ski. Derfor kom Marker med nye frikjøringsbindinger i fjor, og i år følger de opp med et helt nytt bindingskonsept for allroundski. iPT Wide Ride er en kombinasjon av prinsippene fra iPT motion og Duke. Man har beholdt de frittglidende skinnene fra motion systemet, men gjort de 30% breiere. Kombinert med de ekstra breie bindingshusene fra frikjøringsbindingene får man en perfekt løsning for middels breie ski. Resultatet
22 | www.tendenzer.no

er at ski som tidligere var treige og kjedlige i bakken, nå oppfører seg som en racecarver, samtidig som de får mye bedre flyteevne og stabilitet. iPT Wide Ride er 30% breiere, 11% lavere, 20% lettere og mye kortere enn tidligere system. Dette gir middels breie ski helt nye og mye bedre allroundegenskaper enn tidligere, og gjør denne type ski til et klart førstevalg for norske forhold! iPT Wide Ride ble belønnet med ISPO prisen for beste bindingsystem i 2008. For denne sesongen finner du dette systemet på The Grizzly, AC 50 og Aurora.

Völkl

The Grizzly

The Grizzly er Völkls nye toppmodell, og har alt av den nyeste teknologien. Power Switch lar deg tilpasse skien etter forholdene, og det nye, prisbelønte, Wide Ride bindingssystemet gir fantastisk kraftoverføring og kontroll. Skien har en race konstruksjon , midje på 89mm for allround egenskaper, og innsving som en GS ski for maks stabilitet. The Grizzly passer gode løpere som ønsker en ski primært for bakke, men som også har fantastiske egenskaper i løssnø. Dette er den ultimate skien for den kresne løperen! sidecut: 131_89_114mm r_18.7m @ 177 cm. Pris 15 000,- inkl. Wide Ride 14.0

AC 50

Fantastisk ny allround bakkeski med Wide Ride bindingsystem. Lett vekt kombinert med solid racekonstruksjon og et morsomt innsving gjør at dette er den eneste skien du trenger til vanlig bruk. Den sitter som ei kule på is, er kvikk og leken når du legger den på kant, og flyter fint på løst underlag. AC 50 er begynnelsen på en ny æra innen bakkeski, og vi vil helt sikkert se flere modeller bygget etter samme prinsipp de kommende sesongene. sidecut: 128_85_112mm r_16.3m @ 170cm. Pris 9 999,- inkl WR 12.0

Aurora

Aurora er basert på AC 50, men laget spesielt for jenter. Skien har de samme målene, men er lettere og mykere. Lett vekt kombinert med solid racekonstruksjon og et morsomt innsving gjør at dette er den eneste skien du trenger til vanlig bruk. Den sitter som ei kule på is, er kvikk og leken når du legger den på kant, og flyter fint på løst underlag. sidecut: 128_85_112mm r_14.7m @ 163cm Pris 9 999,- inkl WR 12.0

Forhandlerhåndbok | 23

Völkl

Unlimited
En god all-mountain ski gjenspeiles av riktig bredde kombinert med passende sidecut og optimal flex. Unlimitedserien består av en rekke modeller som er optimalisert med tanke på allsidighet. Alt fra den racinginspirerte AC50 og til den ekstremt lettkjørte AC 3Motion – her finner alle en modell som passer! AC50
Les om toppmodellen på side 23, under WideRide skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut: 118_74_103mm r_16.1m @ 170cm. Pris 6999,- inkl Marker 3Motion 11.0

Unlimited AC 3Motion

Unlimited AC30 Titanium

AC 30 er en fantastisk allroundski som er best på fastere underlag og oppkjørt bakke. Skien har nok bredde til å flyte bra når det er løst, og har et innsving som passer til middels til store svinger. IPT Motion sikrer fri fleks og maksimal presisjon. Extended Double Grip gir markedets beste kantgrep. Skien har full trekjerne og doble titaniumsplater for maksimal stabilitet. Kan leveres med PCOS dempesystem. Skien passer til alle løpertyper. sidecut: 118_76_104mm r_16.7m @ 170cm. Pris 8599,- inkl Marker iPT

Unlimited AC10

Unlimited AC20

AC 20 er en utrolig leken, lettkjørt og stabil allroundski for den sporty løperen. Skien kjører nydelig i preparert bakke, er stabil når det er oppkjørt, og flyter bra når det er løst. Skien har Völkls patenterte Sensor Woodcore, som er den samme som sitter i racingskiene. Forskjellen er at denne skien ikke har titanalplatene, og derfor blir den kvikkere og mer lettkjørt. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for å passe de moderne
24 | www.tendenzer.no

Topp allround carvingski. Denne skien er satt opp middels aggressivt. Det betyr at den er sporty, samtidig som den er lett å kontrollere. Trekjerne sikrer maksimal stabilitet, samtidig som den er mykere i tupp og bakende slik at den aldri prøver å gjøre uforutsette bevegelser. God bredde under midten gjør at den kjører godt uansett underlag, og svingradiusen er midt mellom slalåm og storslalåm slik at den passer til det meste. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for å passe de moderne skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut:117_72_103mm r_15,4m @ 170cm. Pris 5999,- inkl 3Motion binding

Servostyring. Denne skien er utrolig lettkjørt uansett forhold. Konstruksjonen er balansert slik at den alltid sitter på hardt underlag, samtidig som den kjører silkemykt når underlaget er bløtere. God bredde under midten gjør at den flyter fint når underlaget er løst. Svingradiusen er midt mellom slalåm og storslalåm slik at den passer til det meste. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for å passe de moderne skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut: 117_72_103mm r_15.4m @ 170cm. Pris 5499,- inkl 3Motion binding

Völkl

TigerShark er en helt unik ski. Den er for anvendelig til å kalles en Racingski, men samtidig er den for rask til å kalles en All-roundski. Derfor introduserer Völkl en helt ny kategori: Mountain Race! TigerShark er det ultimate verktøy som gjør hele fjellet om til en sammenhengende race piste.

Tigershark 10ft. Power Switch og Tigershark 12ft. Power Switch
Les om toppmodellene på side 21 under Power Switch

Tigershark 10ft. Kromica

Fantastisk carvingski for de som kun er fornøyd med det beste. Konstruksjon fra raceavdelingen gir maksimal kontroll og stabilitet. Ingenting slår en håndlaget trekjerne. Denne skien sitter alltid som støpt, og den gir et fantastisk kick ut av svingen. Med en bredde på 73mm under foten kjører den bra ved siden av løypa også. Skien er selvsagt utstyrt med MarkerVölkls geniale Motion iPT bindingsystem for maksimal presisjon, isgrep og kraftoverføring. sidecut: 121_73_105mm r_15.8 @ 175cm. Pris 9999,- inkl. Motion iPT 12.0 TS

Tigershark 12ft. Kromica

For deg som liker pisten best, men som også ønsker å kjøre litt utenfor. Dette er en kompromissløs mountainracer. Gi full gass både i og utenfor løypa med full kontroll. Med konstruksjon fra raceavdelingen, og Markers geniale iPT bindingsystem er dette en hissigpropp for de som liker stor fart og maks kontroll! Skien har det helt nye Kromica toppbelegget som folk garantert vil stoppe opp og snu seg etter! Med større bredde og mindre innsving enn 10 ft. versjonen er dette en ski som liker større svinger og som er mer stabil i fart. sidecut: 124_79_108mm r_17.1 @ 175cm. Pris 9999,- inkl. Motion iPT 12.0 TS

Tigershark 10ft. White

Arvtageren etter den legendariske 5* Supersport skien. Den har akkurat lik konstruksjon, men fremstår i ny og mer moderne kropp. 4mm bredere, men med tilnærmet identisk innsving gjør dette til et klart førstevalg for den sporty skiløperen. Lettkjørt, men responsiv. Stabil og med et fantastisk isgrep. Ekstra bredde gjør at den kjører bedre på dårlig preppet- og oppkjørt underlag. Skal du ha en ski du alltid kan være strålende fornøyd med kommer du ikke utenom denne. sidecut: 121_73_105mm r_14.3 @ 168cm. Pris 8499,- inkl Motion iPT 12.0 TS
Forhandlerhåndbok | 25

Völkl

Attiva er Völkl, Marker og Tecnicas kolleksjon som er spesialdesignet for damer. Alle ski i denne serien er litt mykere, litt lettere, har et tilpasset monteringspunkt for binding, og har en kortere tupp. Dette gjør at skiene er perfekt tilpasset den kvinnelige anatomien, ikke bare malt i andre farger. Apropos farger, årets kolleksjon har håndlaget artwork inspirert av naturens element, og de ulike modellene bærer elementets spanske navn. Alt designarbeid er selvsagt utført av kvinnelige designere.

26 | www.tendenzer.no

Völkl

Attiva Aurora

Les mer om toppmodellen på side 23 under WideRide

Attiva Sol

Attiva Arena

Dette er den råeste carvingskien du får som er spesialdesignet for damer. Arena har samme raceinspirerte konstruksjon som Tigershark, men en litt annen sammensetning av tresorter som gjør skien litt mykere i flexen, samtidig som man beholder vridningsstivheten og stabiliteten. En utrolig sporty ski for sporty damer! sidcut: 115_69_100mm r_13.3 @ 161cm. Pris 8499,- inkl Attiva Motion iPT 11.0

Attiva Fuego

Sol er en utrolig leken, lettkjørt og stabil allroundski for den sporty løperen. Skien kjører nydelig i preparert bakke, er stabil når det er oppkjørt, og flyter bra når det er løst. Skien har Völkls patenterte Sensor Woodcore, som er den samme som sitter i racingskiene. Forskjellen er at denne skien ikke har titanalplatene, og derfor blir den kvikkere og mer lettkjørt. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for å passe de moderne skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut: 118_74_103mm r_16.1m @ 170cm. Pris 6999,- inkl Marker 3Motion 11.0

å passe de moderne skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut:114_68_100mm r_13.6m @ 161cm. Pris 5999,- inkl Attiva 3Motion binding

Attiva Agua

Dette er Tigershark for damer! 4mm bredere enn Arena, men med tilnærmet identisk innsving gjør dette til et klart førstevalg for den sporty skiløperen som liker alle underlag. Lettkjørt, men responsiv. Stabil og med et fantastisk isgrep. Ekstra bredde gjør at den kjører bedre på dårlig preppet- og oppkjørt underlag. Skal du ha en ski du alltid kan være strålende fornøyd med kommer du ikke utenom denne. sidecut: 121_73_105mm r_14.3 @ 168cm. Pris 8499,- inkl Attiva Motion iPT 11.0

Attiva Aire

Topp allround carvingski for damer. Denne skien er satt opp middels aggressivt. Det betyr at den er sporty, samtidig som den er lett å kontrollere. Trekjerne sikrer maksimal stabilitet, samtidig som den er mykere i tupp og bakende slik at den aldri prøver å gjøre uforutsette bevegelser. Svingradiusen er midt mellom slalåm og storslalåm slik at den passer til det meste. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for

Servostyring. Denne skien er utrolig lettkjørt uansett forhold. Konstruksjonen er balansert slik at den alltid sitter på hardt underlag, samtidig som den kjører silkemykt når underlaget er bløtere. God bredde under midten gjør at den flyter fint når underlaget er løst. Svingradiusen er midt mellom slalåm og storslalåm slik at den passer til det meste. Det nye 3Motion bindingsystemet er spesielt designet for å passe de moderne skiene som er litt breiere under midten, og sikrer fri fleks, gir fantastisk kraftoverføring og stabilitet og meget godt isgrep. sidecut: 117_72_103mm r_13.9 @ 163cm. Pris 5499,- inkl Attiva 3Motion binding

Forhandlerhåndbok | 27

Völkl

Völkls fjellski har vunnet flere priser for innovasjon. Serien er utviklet i samarbeid med legendariske Norbert Joos. Det unike festesystemet for feller, Skin Clip Magnetic, gjør montering av fellene til en lek, og man er sikret at de sitter som de skal. Den spesielle trekjernen Sensor Wood Light er markedets letteste.

Mountain

Völkl Mountain er referanseskien innen lett tindebestigning. Skien har fått nytt sidecut foran denne sesongen. Den er nå litt breiere slik at den flyter enda bedre oppå underlaget. Det nye fellsystemet fester fellen med en magnet i tuppen, og med stropp bak. Dette betyr at man kan ta av fellen både fra tupp og bakende. Magneten vil ikke forstyrre kompass, og den blir sterkere jo kaldere det blir. Skien har full trekjerne. sidecut: 108_73_95mm @ 154 og 161cm sidecut: 110_73_97mm @ 168 og 175 cm r_19.7m @ 168cm. Pris 3499,- ekskl. feller.

Snoweagle

Snoweagle er en kraftig topptur- og telemarkski. Skien har full trekjerne og magnetisk feste for feller. Skien er en typisk allround kjøreski. Med 82mm bredde flyter den godt, samtidig som at den er smal nok til å kantes enkelt selv med lette støvler og bindinger. Dette er en meget velegnet ski for klassisk frikjøring og tindebestigning. sidecut: 125_82_110 r_17.8m @ 177cm. Pris 5499,- ekskl. feller.

Polarbear

Snowwolf

Dette er skien for de som synes turen ned er like viktig som turen opp. Lett vekt i kombinasjon med større bæreflate gjør dette til en suveren toppturski. Det nye fellsystemet fester fellen med en magnet i tuppen, og med stropp bak. Dette betyr at man kan ta av fellen både fra tupp og bakende. Magneten vil ikke forstyrre kompass, og den blir sterkere jo kaldere det blir. Skien har full trekjerne. sidecut: 111_76_98mm @ 154 og 161 cm sidecut: 113_76_100mm @ 168, 175 og 182cm r_18.1m @ 168cm. Pris 4999,- ekskl. feller.

Kraftig, men samtidig lett frikjøringsorientert toppturski. Skien er basert på den originale Mantra, men uten titanalplater, og med en lettere trekjerne. Polarbear passer til AT og telemark for de som virkelig prioriterer kjøreegenskaper uansett forhold, men som samtidig er opptatt av å dra med seg minst mulig vekt. sidecut: 130_94_113mm r_23.2m @ 177cm. Pris 6499,-

28 | www.tendenzer.no

Völkl

Er det noen som fortjener gode ski så må det være barna! Skal man lære å mestre alpinsportens mange teknikker er det siste man trenger en ski som ikke vil samarbeide...
Derfor har Völkl lansert Motion for barn. Nå kan man få ski med det unike skinnesystemet som sikrer utrolig lav vekt, helt fri fleks og et helt suverent godt kantgrep helt ned i 100cm korte ski! Tenk hvor stor del av en så kort ski som består av binding og støvel – hele dette partiet ville blitt stivet av med en tradisjonell bindingsløsning, men med Motion slipper man å tenke på det! Gi Motion til barna!!!

Junior Ractiger Motion

Dette var markedets første barneski der bindingen er integrert i skien helt uten skruer. Dette gir lav vekt og markant bedre flex, noe som igjen gir et fantastisk isgrep og gjør skien veldig lettkjørt. sidecut: 104_67_92mm r_10.4m @ 130cm. Pris fra 2799,- inkl Jr. Motion 4.5 binding

Chica Motion

Jenteversjonen av Racetiger junior. Samme fordeler; der bindingen er integrert i skien helt uten skruer. Dette gir lav vekt og markant bedre flex, noe som igjen gir et fantastisk isgrep og gjør skien veldig lettkjørt. Alt dette i en innpakning som passer perfekt for jenter! sidecut: 104_67_92mm r_10.4m @ 130cm. Pris fra 2799,- inkl Jr. Motion 4.5 binding

Mini Pearl

Knalltøff ekte twin-tip til de minste jentene. Skien har full trekjerne slik at den er stabil og tåler masse juling. Innsvinget gjør at denne skien også kjører fint i vanlig bakke. 72mm under foten gjør at den flyter fint! sidecut: 104_72_97mm r_8.4m @ 118cm. Pris 1999,-

Bridge Jr.

Knalltøff ekte twin-tip til de minste. Skien har full trekjerne slik at den er stabil og tåler masse juling. Innsvinget gjør at denne skien også kjører fint i vanlig bakke. 72mm under foten gjør at den flyter fint! sidecut: 104_72_97mm r_8.4m @ 118cm. Pris 1999,-

Mantra Jr.

Knalltøff junior freerideski med ekte twin-tip. Denne skien passer unge, gode skiløpere som vil være over alt. 80mm bredde gir fantastisk flyt, og ekte sandwich konstruksjon med rette sidekanter gir fantastisk grep og stabilitet. sidecut: 113_80_105mm r_10.0m @ 128cm. Pris 2999,-

Forhandlerhåndbok | 29

EIRIK HAUGO
PHOTO. LOZZA
FOCAL LENGHT

APERTURE ISO SHUTTER SPEED

APERTURE ISO SHUTTER SPEED

FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED

RIDER

EIRIK HAUGO
PHOTO. LOZZA

APERTURE ISO SHUTTER SPEED

Kontaktpersoner O’Neill og Sailracing
Surfmerket O’Neill ble grunnlagt i 1952, da Jack O’Neill brukte sin ustoppelige lidenskap for surfing til å slå moder natur i hennes eget spill. Ved å utvikle verdens første neoprenvåtdrakt fant Jack en effektiv måte å forlenge surfessesongen i de iskalde bølgene i Nord-California. Mye er endret siden den gang, men visjonen som å lage funksjonelle og innovative brettprodukter ligger fortsatt i kjernen av alt O’Neill gjør.

O’Neill

Mari Wetlesen Skåre Tlf 67 81 81 30 Mob 91 63 13 31 mari@tendenzer.no
FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED

O’Neill
Mats Klevjer Tlf 67 81 81 30 Mob 91 81 36 36 mats@tendenzer.no
FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED FOCAL LENGHT

FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED

FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED

FOCAL LENGHT APERTURE ISO SHUTTER SPEED

RIDER

EIRIK HAUGO
PHOTO. LOZZA

APERTURE ISO SHUTTER SPEED

RIDER

EIRIK HAUGO
PHOTO. LOZZA

30 | www.tendenzer.no

Sailracing
Marius Feen Tlf 67 81 81 30 Mob 92 03 62 38 marius@tendenzer.no

Forhandlerhåndbok | 31

.tendenzer.no www

Tendenzer AS / www.tendenzer.no Tlf 67 81 81 30 Fax 67 81 81 41 Adr O.H.Bangsvei 51, N-1363 Høvik

huset.no 4917/0908

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful