Robert Morse

Cu ajutorul lui Robert Morse (Cum să trăim sănătos fără toxine) am strîns, ca un colecționar de timbre rare, 21 de argumente pe care mi le-am lipit de-a dreptul în frunte, să mă ajute să mă țin cu înăpățînare de hotărîrea de a fi vegetariană.

Pe cei care mă judecă, îi rog să rămînă consecvenți cu ei înșiși. Daca mai pot, după ce citesc argumentele lui Robert Morse. Și ale mele, de 4 ani … 1. CARNEA CONSUMA ENERGIE VITALA, in procesul digestiei, in loc sa o genereze. Proteina animala este un lanț de aminoacizi , care trebuie întîi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriașe. Cu alte cuvinte în loc sa-ți dea, îți fură din energie. 2. CARNEA CONȚINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂȚI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane și duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie și agresivitate celui care consuma carne. 3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic și acidul sulfuric, formați în procesul de digestie și metabolismul proteinelor din carne. Acești acizi au o acțiune iritantă și inflamatoare asupra țesuturilor. 4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziția proteinei din carne, cu conținut bogat în fosfor. 5. CARNEA E ACIDĂ, ducînd la inflamații ale țesuturilor și degradarea lor rapidă și la așa numita acidoză, cauza tuturor bolilor. De la o raceala pînă la cancer! 6. CARNEA CREȘTE COLESTEROLUL ducînd la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate și impotență, etc. 7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII HEPATICI ȘI BILIARI

ceea ce poate provoca amețeli. PROVENITĂ DE LA VACI. 16. IRITĂ SI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXALE (În special glanda prostatei. CARNEA ESTE INJECTATA CU HORMONI DE CREȘTERE. care lezează colonul și provoacă tumori maligne la nivelul lui. 9. ducÎnd la apariția prostatitei) 15. probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie. cu concentrate făcute din faină de oase. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ȘI CARNE TOCATĂ. tulburări de echilibru. CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC SI PANCREATIC 11. toate considerate cancerigene. spasme. lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. 14. CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZA. ANTIBIOTICE ȘI VACCINURI. CREȘTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN CONDIȚII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCĂTORI. INGESTIA DE PROTEINĂ ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBȚIA MANGANULUI DIN ORGANISM. convulsii. PORCI. distrugînd habitatul natural al animalelor sălbatice. dînd trupului un miros greu. în spații închise. GĂINI BOLNAVE ȘI AGONIZANTE ȘI OI MOARTE. aritmie cardiaca. Ăsta este motivul apariției unor boli teribile ca “boala vacii nebune”. așa cum îi îmbolnăvesc și pe oameni. probleme neuromusculare. diminuînd cantitatea de oxigen și provocind încălzirea globală. 18. hrănite cu furaje pline de pesticide și ierbicide. 12. fibrilații). cel mai adesea. cu conținut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala). 17. Aceste practici duc la acidoză și îmbolnăvesc animalele. pentru ca în locul pădurilor să se creeze locuri de pășunat. 10. care poate duce la scăderea nivelului de crom (necesar în . bolnave de cancer. Sunt maltratate și ucise apoi cu cruzime. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZA VIAȚA (prin epuizarea în timp a organelor vitale). PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului. Animalele sunt injectate cu hormoni de creștere. au dezechilibrat eco-sistemul planetar. CREȘTEREA ANIMALELOR A FĂCUT RAVAGII MEDIULUI. boala Parkinson si boala Lou Gehring. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE ROȘII MOARTE.8. Defrișările masive. Mai ales consumul de carne roșie este asociat cu creșterea compușilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale. CARNEA DUCE LA APARIȚIA CANCERULUI DE COLON. 13.

CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ. dar n-au în schimb molari plați cu care să o mestece. scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei și a energiei). saliva oamenilor este alcalină. pancreatice si renale. așa că o înghit bucăti întregi. digestia omului începe în gură. AVÎND ACEEAȘI COMPOZIȚIE CHIMICĂ. cît are tractul digestiv. lezarea țesuturilor hepatice. CARNEA E INADECVATĂ CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUȚIN 7 MOTIVE: 1) carnivorele au gheare cu care iși prind prada. 3) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decît lungimea corpului. 20. Absorbția nutrienților are loc abia în intestinul gros. 2) carnivorele au canini și incisivi puternici. după un parcurs lung. creșterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme) 19. oamenii. oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decît lungimea corpului. 6) saliva carnivorelor este acidă. Un exercițiu de imaginație. propus de-un amic. stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decît cel al carnivorelor. scăderea nivelului de calciu. oamenii nu au dinții din față ascuțiți. lent. 21. sub acțiunea enzimelor salivare specializate în carbohidrați și lipide. cu care sfîșîie carnea. care digeră proteina animală. ceea ce faciliteaza evacuarea destul de rapidă a carnii digerate. 7) digestia nutrienților se face rapid și direct în stomacul carnivorelor. unde carnea intrată in putrefactie poate stagna și pina la 5 zile într-un corp încă sănătos. al caror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidrații. unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei și se desfasoară în toată plenitudinea ei. înfometați cu toții. n-au. m-a pus in situația dramatică ipotetică a unei izolari forțate împreună cu cîțiva prieteni.transferul de insulină). trece în stomac. Într-o astfel de situație. datorita faptului ca interferează cu absorbția calciului. la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive. puși să decidem între a trăi sau a muri de inaniție. sub influența acidului clorhidric puternic. 5) glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele. 4) stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic. atunci cînd unica sursă de hrană e gamba tovarășului de suferință. uneori de 7 metri. sub forma așa numitei plăci mucoidale. CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADARE DANTURII. în intestinul subțire al omului. intrate in putrefacție. dar uneori rămîne lipită de pereții colonului ani de zile. nu mă imaginez decît murind de foame… . dar au molari destinați să macine bine bolul alimentar.

Related Interests