P. 1
swot

swot

|Views: 29|Likes:
Published by Ianc Alexandru

More info:

Published by: Ianc Alexandru on Dec 13, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/19/2012

pdf

text

original

SC T&O PRODCOM SRL are sediul social in Hunedoara , B-dul Libertatii nr.

14, Codul Unic de Inregistrare : 4467573, este inmatriculata la Registrul Comertului sub nr. J20 / 1607 / 1993 , este o societate cu capital integral privat (50000 lei) si are obiectul principal de activitate comertul cu ridicata marfuri alimentare si nealimentare. SC T&O PRODCOM SRL are 2 asociati cu parti sociale egale si si-a inceput activitatea in anul 1993 cand avea obiect de activitate comertul cu amanuntul . Datorita faptului ca veniturile obtinute au fost destul de mari si profitul net de asemenea, cei doi asociati si-au reinvestit profiturile obtinute si in anul 1995 societatea sia extins activitatea practicand si comertul cu ridicata, ajungand astfel ca din anul 1998 comertul cu ridicata sa devina principalul obiect de activitate. Din anul 2003 pana in prezent, firma se afla pe locul I in TOPUL FIRMELOR pentru comert cu ridicata – pe judetul Hunedoara. Datorita faptului ca societate are sediul in Hunedoara, acest oras fiind declarat zona defavorizata, cu o rata foarte ridicata a somajului (o mare parte din muncitori fiind disponibilizati de la Combinatul siderurgic din oras ) , societatea a fost nevoita sa practice preturi cat mai scazute si sa asigure totusi o calitate buna la produsele pe care le comercializeaza. In timp , SC T&O PRODCOM SRL a reusit acest lucru, drept dovada societatea are clienti stabili ,cu unii dintre ei lucrand pe baza de compensari ale obligatiilor reciproce , reusind astfel sa evite lipsa lichiditatilor. Clientii buni ai oricarei societati reprezinta un element – cheie : atunci cand li se ofera servicii bune, preturi scazute si marfa de buna calitate, ei devin o sursa de profit pe termen lung pentru firma. In conditiile unei concurente din ce in ce mai acerbe, primul obiectiv al unei firme trebuie sa fie acela de a castiga fidelitatea clientului si de a-i satisface acestuia cerintele. SC T&O PRODCOM SRL pentru a-si castiga clienti si pentru a se asigura de fidelitatea acestora, in functie de relatiile pe care le are cu acesti, le asigura de cele mai multe ori reduceri de pret la anumite produse,pentru anumite cantitati, le asigura transportul si uneori le vinde marfa pe credit . In timp societatea a inceput aiba relatii preferentiale cu anumiti clienti, insa acest lucru nu inseamna ca ceilati clienti nu sunt tratati bine. De doua ori pe saptamana societatea face reduceri de preturi la 2 – 4 sortimente de produse, mereu altele , astfel castigandu-si din ce in ce mai multi clienti, care chiar daca au venit sa cumpere produsele cu reducere , pe langa acestea cumpara si celelalte produse pe care noi le oferim, devenind in timp clientii permanenti ai firmei.

Efect negativ al media .Cucerirea de noi segmente pe piata .Reglementări guvernamentale .Cresterea vanzarilor fata de anul precedent .PUNCTE FORTE PUNCTE SLABE .Ceşterea intolerabilă a preţurilor de către furnizori .Concurenta – existenta sau potentiala .Promotii avantajoase .Diversificarea gamei de produse . .Diversitatea produselor oferite .Preturi accesibile . .Creştere economică în ritm susţinut.Nivelul scăzut al veniturilor şi.Patrunderea pe noi piete . al puterii de cumpărare -Migraţia forţei de muncă.Dresterea puterii de cumparare a populatiei .Investiţii străine insuficiente AMENINŢĂRI .Este un lider recunoscut pe piata .Varietate mare de produse OPORTUNITĂŢI . în ultimii ani. implicit.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->