Orientul Îndepărtat

Orientul Îndepărtat este un termen impropriu folosit deseori pentru denumirea Asiei Răsăriteneși de Sud-Est, uneori incluzând și teritoriile extrem răsăritene ale Rusiei (așa-numitul Orientul Îndepărtat Rus) și cele ale regiunii apusene ale Oceanului Pacific. Astfel prin Orientul Îndepărtat se poate înțelege o zonă care cuprinde din punct de vedere geografic și cultural nord-estul extrem al Rusiei, zona de coastă a Chinei,Taiwanul, Japonia, Coreea de Sud și Coreea de Nord,Filipinele și Vietnam-ul. Poate cuprinde și statele din Asia de Sud-Est: Cambogia, Malaesia, Myanmar, Tailanda și Indonezia. Coreea este o zonă geografică, o civilizație și un fost stat situat în Peninsula Coreei, în estul Asiei. Acum peninsula este împărțită în Coreea de Nord și Coreea de Sud și se învecinează cu China la nord-vest, cu Rusia la nord-est și cu Japonia spre sud-est, dincolo de Strâmtoarea Coreei. Peninsula Coreei este localizată în estul Asiei, întinzându-se pe o fâșie lungă de aproximativ 1.100 km în Oceanul Pacific, fiind înconjurată deMarea Galbenă la vest, Marea Chinei de Est la sud și Marea Japoniei la est. Spre nord-vest, râul Yalu separă Coreea de China, iar spre nordest, râul Tumen separă Coreea de Rusia. Considerând aceste granițe naturale, suprafața peninsulei Coreei este de aproximativ 220.000 km², având 8.460 km de țărm. În jurul Coreei există 3.579 de insule, printre cele mai importante fiind Jeju-do, Ulleung-do și Dokdo (ultima fiind revendicată și de Japonia, unde se numește Insula Takeshima). Aceasta are ca forma de guvernamant republica semi-prezidentiala. Coreea de Nord (oficial denumită Republica Populară Democrată Coreeană) este un stat în partea de nord a peninsulei Coreea situată în nord-estul Asiei. Ea este vecină cu China (1.416 km de frontieră comună) și Rusia la nord (19 km de frontieră), iar în sud cu Coreea de Sud (238 km de frontieră). Populatia Coreei de Nord este de 22.488.000 locuitori Minoritatea principală o formează chinezii. fiind aproape exclusiv coreeană.

șamanismul(credința în spirite) și taoismul. porumb. iar Strâmtoarea Coreei o desparte de Japonia. si China. America de Sud.in Africa. dar efectul a fost nul. Coreea de Sud se învecinează al nord cu Coreea de Nord și este înconjurată de Marea Japonieila est. Coreea de Sud (oficial denumita Republica Coreea) este un stat suveran din Asia de Est. Foametea este prezenta inca in destule zone din lume .S. Marea Galbenă la vest. Principalele religii din Coreea de sud sunt budismul și confucianismul. japonezi și mongoli. Dar foametea din Coreea de Nord intriga prin faptul ca ea se manifesta intr-o tara care. fiind totodată printre statele cu cele mai mari densități din lume.A. sprijinita de U.S. aceasta bazandu-se pe cultivarea de orez. orz și legume. care ocupă partea sudică a Peninsulei Coreene.024. peninsula coreeana a facut parte din Japonia. Populația este compusă în special din coreeni iar minoritățile cele mai mari sunt chinezi han. cu orientarile politice aferente. Prima masura luata de guvernul nord-coreean a fost lansarea in 1991 a unei campanii numite “Sa mancam doar doua mese pe zi”. sprijinita de S. . Populația Coreei de Sud este de 49. deoarece principalele surse de hrana ale peninsulei (campurile de orez) erau localizate in Sud. In tara s-a instalat foametea si mortalitatea a inceput sa creasca. si ONU. Peste 80% din populația Coreei de sud locuiește la oraș. si Coreea de Nord. Pana in 1945.737 milioane de locuitori. Multi nord-coreeni mancau deja doar o masa pe zi si nici aceea in mod regulat. Asia. sa construiasca arme nucleare. in loc sa-si hraneasca cetatenii. dar infrangerea acestei tari in al doilea razboi mondial a dus la impartirea ei in Coreea de Sud.U. prefera sa-si dezvolte armata. Alte religii importante sunt Chundo Kyo.Economia acestei tari este de tip centralizat.R. Impartirea nu a fost insa avantajoasa pentru Nord. Este bazata in cea mai mare parte de industria grea astfel incat Coreea de Nord nu reuseste sa produca indeajuns de multa hrana pentru populatie. Aproximativ 28% din sud-coreeni sunt creștini.

cn/341/2011/10/27/1s121756.cri.A.In momentul de fata. In ultimii ani Coreea a primit astfel de ajutor din partea unor tari ca Japonia. Expertii sunt de parere ca tara se afla intr-o situatie la fel de grava ca cea din anii 1990. Un semn al degradarii situatiei alimentare din aceasta tara il reprezinta furtul alimentelor de catre soldati de la populatie desi acestia primeau ratii alimentare zilnice de 540 grame.U. China. FAO si diverse organizatii nonguvernamentale cer acum celorlalte tari sa-i ajute cu cel putin 434 mii de tone de produse alimentare. http://romanian. Situatia Coreei de Nord este atat de drastic astfel incat aceasta a redus drastic ratiile de mancare la 150 grame de hrana/persoana/pe zi. Coreea de Sud. cand foametea a ucis aproximativ doua milioane de oameni. In aprilie. în prezent confruntându-se cu o lipsă medie de un milion de tone. Programul Alimentar Mondial (PAM) si Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) ale Natiunilor Unite spune ca aproximativ 6 milioane de oameni. PAM si FAO au efectuat sondaje in tara si au ajuns la concluzia ca "lipsa de produse alimentare in [Coreea de Nord] a condus la o deteriorare grava a sanatatii a milioane de oameni care deja se lupta pentru a se hrani’’. S. PAM. Pakistan. insuficiente pentru un soldat.htm http://epochtimes-romania. sau un sfert din populatie. sufera de malnutritie. Coreea de Nord. a facut apel la comunitatea internationala cerand ajutor alimentar. unul dintre cele mai inchise si opresive regimuri din lume.com/news/2011/05/criza-alimentara-din-coreea-de-nord-duce-ladepasirea-limitelor-politice-si-umanitare---111594 . Coreea de Nord sta din nou cu mana intinsa in afara dupa ajutor alimentar international.3 milioane tone de cereale. Ţara necesită anual 5.

http://ziareultimaora.concretmedia.html .com/stiri/coreea-de-nord-reduce-drastic-ratiile-de-hrana-distribuitepopulatiei/ http://www.ro/externe/soldatii-nord-coreeni-au-ajuns-sa-fure-mancare-de-la-civili2458.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful