You are on page 1of 3

Assalamualaikum dan Salam Dengan ini secara tidak terlibat langsung dengan

sejahtera, salam buat langsung, kami berterima kerja anda maupun tidak.
pertama kali di arena bahasa kasih kepada yang telah
tanpa suara. Buletin ini menjelaskan yuran tahun Saya secara peribadi
digarap khusus buat 2007 dan kepada yang belum menyarankan anda membina
Kaunselor Daerah Hulu kami doakan semoga blog peribadi untuk
Langat, setelah usaha untuk dilapangkan rezki dan jalan bimbingan dan kaunseling,
bertemu secara live dengan untuk itu. biarlah masing-masing kita
semua tidak semudah yang guru kaunseling di daerah ini
di jangka. Selain dari itu, kita perlu mempunyai laman blog
mengadakan beberapa aktiviti sendiri. Sebagai contoh anda
Baiklah tuan dan puan serta untuk menambah dana Majlis. boleh ziarah ke laman blog
cik, dato dan datin sekalian, Usaha pertama untuk membeli saya di
saya En.Noorhisham SPK (sistem pengurusan norish77.blogspot.com. Dari
Hamzah, guru Bimbingan SK kaunseling) menemui jalan situ anda boleh ke Kaunselor
Bangi selaku Pengerusi buntu. Ini kerana banyak yang Langat menerusi link yang
Majlis Guru tidak ada. Dan saya akan link kan
Bimbingan dan setuju, dengan semua sekolah di
Kaunseling tidak tahu, daerah Hulu Langat,
Daerah Hulu dan ada khususnya laman Bimbingan
Langat, sebagai yang dan Kaunseling.
penulis bagi edisi ditolak
pertama buletin mentah- Andai tuan sudahpun ada
ini ingin mentah blog atau web tersebut,
memperkenalkan oleh silakan hantar pada emel
diri. masing- diatas.
masing
Ada beberapa bos Tuan dan puan boleh melihat
perkara yang walaupun contoh buletin bulanan yang
perlu saya bawa pesanan telah saya keluarkan, ianya
dalam buletin ini sudah tiba mendapat reaksi positif dari
untuk di pejabat. ibu bapa dan guru-guru.
perkongsian Dengan itu
serta maklumat Hmm, nak anda boleh
semasa berkaitan buat menambah nilai
perkembangan ”dunia kita”. macam mana lagi ye. Tanpa perkhidmatan
duit kita ketandusan program. anda.
KANTONG BERBUNYI Dengan apa ye...kita boleh
kumpul dana. Dengan ini juga, BERITA SEMASA
Kami pihak AJK sesi 2007- kami harap kepada yang tau
2008 menyimpan hasrat jalan untuk mengumpul dana, Di Asset Bangi, pihak PPDHL
untuk mengadakan program silakan hantar saranan anda telah mengadakan majlis
buat para Kaunselor. Tapi ke afraima@yahoo.com. Atau Anugerah Perkhidmatan
keadaan memaksa kita call saja. Cemerlang Daerah, antara
pendam dahulu hasrat tadi. penerima adalah SK Tasek
Ini kerana 1 perkara sahaja, Untuk pengetahuan, Blog Permai, yang menang atas
buat masa ni, kantong kita kaunselor Langat sedang tiket Tokoh Pelajar, SK
belum mencukupi untuk menanti laporan dari anda Ampang Pengurusan
mendanai projek seindah berbentuk gambar, baik ianya Kaunseling Terbaik, SK
yang kita harapkan. Jalan 3, PRS terbaik,

Blog En.Noorhisham http://norish77.blogspot.com Blog Kaunselor Kaunselorlangat.blogspot.com


Bil 01/Tahun Pertama / 2008
Mento mentee SK Bangi. memenuhi keperluan diri dan merotan pelajar perempuan
Pihak AJK merakam kerjaya. Oh ya, pada yang ada yang melakukan kesalahan
TAHNIAH dan berharap emel, silakan daftar ke serius.
sekolah lain boleh kaunselor langat yahoogroups,
mengambil contoh apa yang sekarang ini ada permintaan Kita bimbang hari ini,
telah mereka lakukan. Untuk untuk mendaftarkan jumlah ramai remaja lelaki dan
itulah, perlunya sebuah blog. kaunselor di negara kita. Anda perempuan yang
akan terima sekeping borang menjerumuskan dirinya ke
TAK MUDAH TAPI BOLEH. yang minta untuk dipenuhi
lembah hina. Disini
Namun bukan mudah juga, dan dihantar untuk tujuan
pendataan. peranan kita sebagai
ianya memerlukan talian
internet streamyx, dial up? kaunselor, perlu beri
Sorry la bang, lambat sangat Bagi yang belum ada emel, bimbingan.
bukan nak kata, tapi tengah sempat-sempatkanlah masa
mengatalah nih. Kedua perlu untuk membinanya. Banyak BANGSA MELAYU YANG
sedikit masa. Ketiga..korban bahan dalam dunia IT ini yang ALPA. Saya hairan, kita
sikit fulus.... boleh kita ceduk, tinggal tahu ada materi yang hebat
saja rahsianya. untuk diberikan pada
Akan tetapi kalau adanya mereka iaitu ISLAM.
semangat dan keinginan Baru-baru ini juga diadakan Kenapa tidak saja
yang sungguh-sungguh, kita seminar berkaitan kaunseling memahat jiwa mereka
boleh jelmakan semua itu di Kajang, antara tetamu
dalam
alam
realiti.
Dengan
harapan
dan doa,
kita
boleh undangan ialah Dato YB dengan acuan tersebut.
buktikan. Hishamuddin, Menteri Yang timbul remaja itu ini,
Pelajaran Malaysia. Saya yang berkad pengenalan
Andainya tuan-puan pun sempat mengambil beberapa ISLAM jugak. Kesian
turut inginkan semua ini, bahan berkaitan buli.
bangsa kita, salah siapa..?
tetapi terhalang dek kabur
internet, pihak AJK sedia Tidak pula timbul sangat
Anda yang tak dapat jangan
mengatur waktu untuk khuatir, ianya boleh di ambil kes remaja Cina dan India
mengadakan kursus dalam web www. yang nakal macam remaja
seumpama ini. cegahsalahlaku.org. terdapat kita. Walau mungkin ada
gambar karton yang menarik. ia.
Malangnya, bukan setakat Mungkin boleh di print out
Hulu Langat, tapi seMAlaysia sebagai banner atau Akhir kata, terima kasih
pastinya, ramai guru kurang bunting...banting lah. atas semangat anda
memanfaatkan bahan ICT membaca buletin ini dan
setakat berita ini ditulis. MEROTAN PELAJAR mohon maaf andainya
PEREMPUAN. Dalam seminar tidak sesuai pada
KEKURANGAN KAUNSELOR tersebut dibincang undang-
tempatnya. Sering-
undang 47 tahun yang lalu
Entah apa yang menjadi seringkanlah menjengok
berkaitan pelajaran. Wal hasil
road block, mungkin antaranya, pihak kementerian ke emel anda, tarak emel
kesibukan para kaunselor tidak menolak cadangan

Blog En.Noorhisham http://norish77.blogspot.com Blog Kaunselor Kaunselorlangat.blogspot.com


Bil 01/Tahun Pertama / 2008
pun, datanglah ke
norish77.blogspot.com.

Blog En.Noorhisham http://norish77.blogspot.com Blog Kaunselor Kaunselorlangat.blogspot.com


Bil 01/Tahun Pertama / 2008