Cuprins

 Precautii pentru a evita posibila expunere la energia excesiva a microundelor  Descriere parametrilor cuptorului cu microunde si alte specificatii (tabel)  Instructiuni importante de securitate. Avertismente  Riscul de soc electric.  Ustensilele si riscurile acestora asupra sanatatii  Materiale pe care pot fi utilizate in cuptorul cu microunde  Materiale pe care nu pot fi utilizate in cuptorul cu microunde

****Cititi cu grija aceste instructiuni inainte de a folosi cuptorul dumneavoastra cu microunde si pastrati-le cu atentie. Daca urmati instructiunile, cuptorul dumneavoastra va va oferi folosinta indelungata.

PASTRATI CU ATENTIE ACESTE INSTRUCTIUNI!

1

(d)AVERTISMENT: Nu instalati cuptorul deasupra unei alte categorii de cuptor sau alt dispozitiv producator de caldura. ATENTIE!!! Daca aparatul nu este mentinut in buna stare de curatenie. Specificatii: Model Tensiune nominala : Putere nominala de intrare (Microunde) : Putere nominala de iesire (Microunde) : Putere nominala de intrare (Grill) : Capacitatea cuptorului: Diametrul placii turnate: Dimensiuni externe: Greutate neta: MW013A-EG820CIP 230V~50Hz 1270W 800W 1000W 20L Ø 245mm 440x335x258mm Aprox. cuptorul se poate deteriora. (c) AVERTISMENT: Daca usa sau etansarile usii sunt deteriorate.5Kg 2 .PRECAUTII PENTRU A EVITA POSIBILA EXPUNERE LA ENERGIA EXCESIVA A MICROUNDELOR (a) Nu incercati sa actionati acest cuptor cu usa deschisa deoarece poate avea ca rezultat expunerea daunatoare la energia cuptorului cu microunde. 10. cuptorul nu trebuie pus in functiune pana ce nu a fost reparat de o persoana competenta. suprafata sa se poate degrada si poate afecta durata de viata a aparatului si poate conduce la o situatie periculoasa. iar garantia va deveni nula. (b) Nu asezati niciun obiect intre partea din fata a cuptorului si usa si nici nu permiteti mizeriei sau altor reziduuri sa se acumuleze pe suprafetele de etansare. Daca este instalat in apropiere sau peste o sursa de caldura. Este important sa nu se rupa sau sa se anuleze blocarile de siguranta.

Nu depozitati articole cum ar fi painea. fiti atenti la cuptor din cauza posibilitatii de aprindere. soc electric.Avertisment: Este riscant pentru oricine altcineva in afara de o persoana competenta sa indeparteze o carcasa care ofera protectie impotriva expunerii la energia microundelor. 11. 9. Nu utilizati cavitatea cuptorului pentru scopuri de depozitare. Daca este observat fum.Avertisment: Permiteti copiilor sa utilizeze cuptorul fara supraveghere numai cand s-au dat instructiuni corespunzatoare astfel incat copilul este capabil de a utiliza cuptorul intr-un mod sigur si a inteles riscurile utilizarii necorespunzatoare. Folositi acest aparat numai pentru utilizarile preconizate dupa cum a fost descris in manual. 12. AVERTISMENTE Pentru a reduce riscul de incendiu. inchideti sau deconectati dispozitivul.Avertisment: Cand dispozitivul este actionat in mod combinat. ranirea persoanelor sau expunerea la energia excesiva a cuptorului cu microunde cand folositi dispozitivul dumneavoastra. 2. 3. 13. si tineti usa inchisa pentru a inabusi orice flacari. urmati precautiile de baza incluzand urmatoarele: 1. 5. Instalati sau plasati acest cuptor numai in conformitate cu instructiunile de instalare furnizate. 7. 3 . 4. Cuptorul trebuie curatat cu regularitate si orice depuneri de alimente trebuie indepartate. Cititi si urmati “PRECAUTIILE DE EVITARE A UNEI POSIBILE EXPUNERI LA ENERGIA EXCESIVA A MICROUNDELOR” specifice. Cand incalzirea alimentului se face in recipiente de plastic sau hartie. in interiorul cuptorului. Acest cuptor este special proiectat sa incalzeasca. copiii ar trebui sa foloseasca cuptorul numai sub supravegherea unui adult din cauza temperaturilor generate (numai la seriile cu grill). 10. Nu a fost proiectat pentru utilizare industriala sau de laborator. 14. chiar dupa ce incalzirea cu microunde s-a terminat. Scoateti clipsurile si clemele metalice ale recipientilor/pungilor din hartie sau plastic inainte de a le aseza in cuptor. Ouale in coaja si ouale intregi fierte tari nu trebuie incalzite in cuptoarele cu microunde deoarece pot exploda. 6.Avertisment: Lichidele sau alte alimente nu trebuie sa fie incalzite in containere etanse deoarece acestea sunt susceptibile de a exploda. prajiturile etc.INSTRUCTIUNI IMPORTANTE DE SECURITATE. Nu supra-gatiti alimentele. Utilizati numai ustensile potrivite pentru folosirea in cuptoarele cu microunde. 8. 15. Nu folositi chimicale corozive sau vapori in acest aparat.

poate conduce la deteriorarea suprafetelor. Suprafata exterioara a usii se poate infierbanta cand functioneaza aparatul. Cuptorul cu microunde nu trebuie asezat intr-un dulap.Nu dezansamblati aparatul. Nu lasati cablul sa atarne peste muchia mesei.un dulap. 20. Dispozitivul nu este destinat pentru folosirea lui de catre persoane (incluzand copii) cu capacitati fizice. 19. pe un postament ud sau langa o piscina. Pentru a reduce riscul de ranire al persoanelor Instalatia de impamantare PERICOL . Suprafata din spate a aparatului va fi asezata spre un perete.Riscul de soc electric . Ne mentinerea cuptorului intr-o stare curata. Temperatura suprafetelor accesibile este mare cand dispozitivul functioneaza. 26. 29. Suprafetele pot deveni fierbinti in timpul utilizarii. 22. 24. Atunci cand cablul de alimentare este deteriorat.16. 23. pentru a evita vreun risc. 21. cu exceptia cazului in care a fost testat intr. Incalzirea la microunde a bauturilor poate rezulta in fierberea eruptiva intarziata. cu exceptia cazului in care a fost acordata supraveghere sau instruire privind utilizarea aparatului de catre o persoana responsabila pentru siguranta lor.Continutul sticlelor sau borcanelor cu mancare pentru bebelusi trebuie amestecat iar temperatura trebuie verificata inaintea consumarii pentru a preveni arsurile. el trebuie reinlocuit de catre producator. senzoriale sau mentale reduse. 18. 27. 28. ceea ce ar putea afecta in mod advers viata aparatului si ar rezulta probabil intr-o situatie riscanta. Nu depozitati sau folositi acest aparat in aer liber. Copiii trebuie supravegheati pentru a nu se juca cu aparatul. Aparatele nu sunt destinate sa fie actionate prin intermediul unui temporizator extern sau a unui sistem separat de telecomanda. 25.Atingerea unor componente interne poate provoca ranirea grava sau moartea persoanei. agentul sau de service sau persoane similare calificate. sau cu lipsa de experienta si cunoastere. prin urmare aveti grija cand manipulati recipientul. Tineti cablul departe de suprafata incalzita si nu acoperiti vreun orificiu de ventilatie de pe cuptor. 4 . 17. . Nu utilizati acest cuptor in apropierea apei.

CURATAREA Asigurati-va ca ati deconectat aparatul de la alimentarea cu tensiune. Acest dispozitiv este echipat cu un cablu avand un conductor de impamantare cu fisa de impantare. folositi numai un prelungitor cu 3 fire. Curatati in mod obisnuit accesoriile in apa cu detergent de vase.Acest dispozitiv trebuie impamantat. Masuri: Consultati un electrician calificat sau o persoana de la service daca instructiunile de impamantare nu sunt intelese complet sau daca exista indoiala ca dispozitivul este impamantat corespunzator. Curatati interiorul cuptorului dupa folosire cu carpa usor umeda. Este furnizat un cablu scurt de alimentare cu tensiune pentru a reduce riscul rezultat din incurcarea sau impiedicarea de un cablu mai lung. Fisa bipolara rotunda 1.. AVERTISMENT Riscul de soc electric. 1. In cazul unui scurt-circuit electric. Nu conectati la o priza pana ce aparatul nu este corect instalat si impamantat. Cauza: folosirea necorespunzatoare a impamantarii poate avea ca rezultat un soc electric. Daca este necesar sa folositi un prelungitor. Daca este folosit un cablu mai lung sau un prelungitor: 5 . Cadrul usii si etansarea si partile invecinate trebuie curatate cu grija cu o carpa umeda atunci cand ele sunt murdare. 2. 2. Fisa trebuie conectata intr-o priza care este corect instalata si impamantata. impamantarea reduce riscul de soc electric prin furnizarea unui conducator de evacuare pentru curentul electric. 3.

Daca ustensila este calda. Testul ustensilei 1. Simtiti cu atentie ustensila. Bucati mici netede pot fi folosite pentru a acoperi bucati subtiri de carne sau pui pentru a preveni supra coacerii. Nu depasiti timpul de gatire de 1 minut.1) Valoarea nominala electrica indicata a cablului sa extensiei cablului ar trebui sa fie cel putin la fel de mare ca valoarea nominala electrica a dispozitivului. Poate aparea formarea arcului electric daca folia este prea aproape de peretii cuptorului. puteti testa ustensila in cauza urmand procedura de mai jos. Puneti in cuptorul cu microunde. un recipient cu apa rece (250ml). Materiale pe care le puteti folosi in cuptorul cu microunde Ustensile Folie de aluminiu Remarci Numai pentru protectie. Gatiti la putere maxima timp de 1 minut. in conditii de siguranta. Pot exista anumite ustensile nemetalice care nu sunt sigure pentru folosirea la microunde. Vezi instructiunile de la “Materiale pe care le puteti folosi in cuptorul cu microunde sau care trebuie evitate in cuptorul cu microunde”. alaturi de ustensila in cauza. 2. 3) Cablul lung trebuie aranjat astfel incat sa nu atarne de pe blatul de lucru sau blatul mesei. 3. 4.Risc de ranire personala . nu o folositi pentru gatitul in cuptorul cu microunde. USTENSILE PRECAUTII . 6 . 2) Prelungitorul trebuie sa aiba un cablu de impamantare tip 3 fire. Daca aveti dubii. de unde poate fi tras de catre copii sau se pot impiedica de el neintentionat.Este riscant pentru oricine altcineva decat o persoana competenta sa realizeze orice service sau operatie de reparare care implica indepartarea unei carcase care ofera protectie impotriva expunerii la energia microundelor.

“Pungile din fierbere” si pungile de plastic inchise. Folosirea incorecta poate produce spargerea mesei turnante. gaurite sau ventilate direct prin ambalaj. Folositi numai pentru a incalzi mancarea pana devine calda. Nu inchideti cu clips metalic. Urmati instructiunile producatorului. Fundul farfuriei brunate trebuie sa fie cel putin 5mm deasupra mesei turnate. Numai pentru folosirea in siguranta in cuptorul cu microunde. Asigurati-va ca nu exista margine metalica. Indepartati intotdeauna capacul. 7 Vesela Borcane de sticla Produse din sticla Pungi pentru gatit Farfurii si cesti din hartie Prosoape din hartie Hartie pergament Plastic Invelis din plastic .5cm departare de peretii cuptorului. Urmati instructiunile producatorului. Nu folositi farfurii crapate sau ciobite. Nu lasati cuptorul nesupravegheat in timpul gatirii. Folositi pentru a acoperi mancarea in timpul gatirii pentru a retine umezeala. Numai cea notata ca poate fi folosita in siguranta in cuptorul cu microunde. Folositi pentru a acoperi mancarea pentru reincalzire sau absorbtia grasimii. Numai pentru articole din sticla termorezistente. Folositi ca acoperire pentru a preveni stropirea sau impachetarea contra aburului. Numai pentru folosirea in siguranta in cuptorul cu microunde. Ar trebui sa aiba eticheta “Sigur pentru a fi folosit in cuptorul cu microunde”.Folia trebuie sa fie cel putin 2. Nu dati voie ca invelisul din plastic sa atinga mancarea. Folositi numai pentru gatirea/incalzirea pe perioada scurta. Urmati instructiunile producatorului. Cele mai multe borcane de sticla nu sunt rezistente la caldura si se pot sparge. Farfurie brunata Urmati instructiunile producatorului. Faceti in cuptor deschizaturi pentru a permite aburului sa fie evacuat. pe masura ce mancarea din interior devine fierbinte. trebuie despicate. Nu folositi vase crapate sau ciobite. Unele recipiente din plastic se inmoaie.

Lemnul se va usca cand este folosit in cuptorul cu microunde si se poate sparge sau crapa. Transferati mancarea intr-o farfurie pentru mancare. Rotunjirea metalica poate provoca arc electric. Ambalaj din carton cu maner metalic Ustensile din metal sau metal rotunjit Cleme din metal Pungi de hartie Spuma de plastic Lemn 8 . Spuma de plastic se poate topi sau contamina lichidul din interior cand este expusa la temperatura inalta. Metalul apara mancarea de energia cuptorului cu microunde. Transferati mancarea intr-o farfurie pentru siguranta cuptorului cu microunde. Pot produce arc electric si pot cauza incendiu in cuptor. Materiale de evitat in cuptorul cu microunde Ustensile Tava de aluminiu Remarci Poate provoca producerea arcului electric.Termometrele (pentru carne si dulciuri) Hartie cerata Numai pentru folosirea in siguranta in cuptorul cu microunde Folositi ca acoperire pentru a preveni stropirea sau retine umezeala. Pot cauza incendiu in cuptor. Poate provoca producerea arcului electric. pentru siguranta cuptorului cu microunde.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful