You are on page 1of 2

EL CARRANC

El nou govern no convida els regidors als actes En els primers mesos del govern del PP han mostrat les cartes de la informació i de la participació cap a la resta de la corporació. El nou govern no va convidar els regidors de l'oposició a participar en la presentació del Trofeu de Futbol Poble d'Almoines que se celebra el mes de setembre. A més, el nou govern ha deixat d'ajudar econòmicament el Trofeu. Un altre acte molt important dins de les celebracions festives d'Almoines és el 9 d'Octubre. De nou, el govern del PP no va convidar a participar els regidors dels actes. Tanmateix, Compromís per Almoines va felicitar el govern per haver programat activitats per a recordar el Dia dels Valencians. S'ha acabat el cinema en valencià Una de les primeres decisions del nou govern va ser eliminar el valencià del cinema d'estiu. El PP ha decidit que tots els fims es passen en castellà. Un regidor va negar la unitat de la llengua per justificar-se, un argument contrari als criteris científics i legals. Ignorància?

Compromís fa història:

Dobla resultats a Almoines i aconsegueix un diputat a Madrid
El diputat Joan Baldoví va visitar el nostre poble abans de les eleccions generals

COMPROMÍS informació
compromis-almoines.blogspot.com
desembre 2011

BON NADAL I GRÀCIES
En primer lloc, Compromís per Almoines us vol desitjar un MILLOR ANY NOU ple d'il·lusions i de germanor. I en segon lloc, donar-vos les gràcies pel vostre suport i ànims que ens feu arribar dia a dia. Amb aquest paper us volem informar de les notícies polítiques que passen a Almoines i del nostre treball, des de l'oposició, a l'Ajuntament. Volem ser la vostra veu al consistori.

Compromís per Almoines va organitzar un acte públic divendres 30 de setembre per a donar les gràcies a totes les persones que van confiar en aquest partit en les darreres eleccions i a totes les persones que van col·laborar en la campanya electoral municipal. El saló de plens es va omplir per a escoltar el portaveu de Compromís en Almoines, Camilo Gregori; els diputats Mireia Mollà i Enric Morera; i el candidat de la coalició al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví. L’exalcalde de Sueca va explicar que primera vegada en la democràcia els valencians poden deixar de ser invisibles a Madrid. Baldoví va recordar l’escriptor Nicolau Primitiu per descriure el paper de Compromís en política: treballar, perseverar i esperar. Diumenge 20 de novembre Compromís va obtindre el 13,6% dels vots a Almoines, el doble de vots de fa tres anys.

regidors amb compromís per Almoines

Camilo Gregori Portaveu

Raül Gregori Portaveu segon

Pepa Garcia Regidora

Lolita Ruiz Regidora GENERALS 2011 199 vots (13,6%)

MUNICIPALS 2011 479 vots (32,5%)
A només 13 vots del partit més votat

AUTONÒMIQUES 2011

326 vots (22,2%)
A 16 vots de la segona força política

El doble de vots que al 2008

CRISI DE GOVERN PERMANENT

Almoines encara no té pressupost del 2011
El grup municipal de Compromís ha convidat en diverses ocasions a què el govern del PP presente una proposta de pressupost per al 2011 més o menys tancada. De moment, l'alcalde només ha lliurat dos esborranys sense quadrar. Compromís ha reiterat en diverses vegada la seua voluntat de consens i diàleg per aprovar el pressupost municipal.

Regidors del PP dimiteixen i abandonen
No hi ha setmana sense que el govern del PP ens done una sorpresa. Primer va ser la regidora Arantxa Puig. Després, Juan Alborch va demanar passar-se al grup de no adscrits, amb fortes acusacions contra l'alcalde. I ara, el segon de la llista del PP, César Ferrandis, també dimiteix. Tal com ha publicat la premsa, el grup del PP d'Almoines s'ha rebel·lat contra l'alcalde, Antonio Olaso. La veritat és que només queda Olaso de totes les persones que van començar la legislatura. I mentre, l'ajuntament està abandonat.

El trànsit d'Almoines demana consens i diàleg
El PP canvia a doble sentit els carrers de Sant Antoni i Riu Serpis sense consultar el veïnat i creant malestar i molèsties
En les reunions celebrades el passat mes de novembre amb el veïnat dels carrers Sant Antoni, Riu Serpis, Diputació, Jaume I i altres carrers adjacents, Compromís va poder comprovar de primera mà que l'actual trànsit de vehicles per Almoines provoca molèsties. Per això, Compromís està estudiant una proposta de mobilitat pel municipi que espera consensuar amb la resta de partits polítics. El que va poder comprovar Compromís és que el canvi a doble sentit dels carrers Sant Antoni i Riu Serpis ha causat molt de malestar entre el veïnat, ja que aquestes vies s'han convertit en insegures i suporten molt de trànsit. Una queixa de també van fer els veïns del carrer Jaume I. Compromís sap que el problema del trànsit a Almoines no és nou, és un problema que s'arrossega de legislatures anteriors i que no s'ha resolt. Compromís parteix de la idea base que el poble és per a les persones, els vianants, els quals han de ser l'eix central de qualsevol política de mobilitat. Per això, proposarà que la majoria de vies urbanes siguen d'un sentit únic. Una idea inicial i oberta que s'ha de debatre, dialogar i consensuar.

el nostre treball: mocions presentades
Compromís per Almoines demana... Ampliar les beques del menjador escolar, ja que enguany s'han reduït a la meitat. I s'amplie el bo-llibre a 200 euros i que arribe a l'alumnat d'Infantil. Destinar una partida pressupostària per a la creació de llocs de treball. En la legislatura passada es van destinar 15.000 euros al PactSafor per a ocupar 10 persones d'Almoines que estaven desocupades. Compromís demana diàleg i consens entre els grups polítics. Per enèsima vegada, demana que s'amplie el CP el Castell d'Almoines ja que s'ha quedat menut. També demanem que es retiren els barracots. Compromís recorda que l'escola del municipi va nàixer menuda i que als pocs anys de funcionar ja tenia dues aules prefabricades. Almoines ha de liderar la Via Verda del Riu Serpis, un projecte que tindrà una repercussió turística i econòmica directa sobre la població. En aquests moments, Almoines ja ofereix el parc temàtic del trenet i el museu del tren, i acull un tram de la Ruta dels Monestirs, gràcies a l'aposta i l'interés dels anteriors governs. A favor de l'educació plurilingüe i demanar la retirada del decret de la Conselleria d'Educació perquè comporta l'eliminació dels programes d'ensenyament en valencià.

HA PASSAT...
Un regidor del PP va expulsar del saló de plens membres de Compromís que estaven reunits. El govern del PP va fer uns bans sobre les reunions del trànsit sense el permís de Compromís.

PROPOSTA DE GOVERN DE PROGRÉS
Compromís per Almoines fa dos mesos, en un acte públic, va explicar que la primera línia de treball era aconseguir un acord de progrés amb els socialistes. Aquest acord, a hores d'ara, no ha donat el seu fruit. Tal com ho va intentar després de les eleccions, Compromís continuarà treballant perquè Almoines tinga un govern de progrés, que escolte el veïnat i aporte solucions.