Exemple de intrebari Intrebarile de mai jos sunt numai exemple de intrebari posibile pentru testele ECDL.

Modul 1 Test 1.1 1.1.1 Urmatoarele dispozitive sunt fie dispozitive de intrare fie dispozitive de iesire: Trackball, Imprimanta. Descrieti pe scurt functiile fiecarui dispozitiv si indicati daca este dispozitiv de intrare sau dispozitiv de iesire. 4 puncte 1.1.2. Care este diferenta dintre memoriile RAM si ROM? Aratati diferenta, dand doua exemple de caracteristici ale RAM si doua caracteristici ale ROM. 4 puncte 1.1.3 Dati patru exemple de norme de protectie care ajuta la crearea unui mediu de lucru sanatos pentru utilizatorii de computere. 4 puncte 1.1.4 Explicati pe scurt termenul de virus de computer. Descrieti doua masuri pe care un utilizator le poate lua pentru a proteja datele de un virus. 4 puncte Test 1.2 1.2.1 Explicati termenii de Hardware si Software. Dati cate un exemplu din fiecare. 4 puncte

4 puncte 1.2.2 Dati patru exemple de situatii in care puteti intalni sisteme computerizate in activitatile zilnice. 4 puncte 1.4 Explicati termenul GUI.1.2. 3 puncte . Dati doua exemple de caracteristici ale GUI care fac mai eficienta operarea unui computer.3 Enumerati patru dintre etapele standard de dezvoltare ale aplicatiilor software.2.

Descrieti cum puteti schimba screen saver –ul pe un computer.1 Acesta este un test pentru Modulul 2. Creati un shortcut pe ecran pentru fisierul xxx.2 puncte 6. Deschideti fisierul ABC de pe discheta si introduceti datele dumneavoastra de identificare. in dreptul intrebarii 2. Descrieti modul in care se deschide si se inchide in mod corect un computer. Introduceti raspunsul in fisierul ABC.2 puncte 5. in dreptul intrebarii 5.2 puncte 8. Introduceti raspunsul in fisierul ABC. Introduceti raspunsul in fisierul ABC . Utilizarea computerului si organizarea fisierelor. 1. Identificati fisierul AAA de pe discheta si redenumiti-l bbb .2 puncte 2. Care din tipurile de fisiere de mai jos este folosit de o aplicatie de calcul tabelar? Introduceti raspunsul in fisierul ABC. in dreptul . Trebuie sa raspundeti la intrebari si sa operati pe computer. 2 puncte 3.2 puncte 4. In directorul fise creati urmatoarea structura de sub-foldere: 7.Modul 2 Test 2.txt de pe discheta. Vizualizati cit spatiu liber mai este pe discheta candidatului. De asemenea. se cere sa creati o structura a directoarelor care sa va ajute la organizarea unui nou sistem de administrare a lor si sa realizati diferite operatii asociate cu administrarea fisierelor si directoarelor pe aceasta structura. in dreptul intrebarii 9.

2 puncte Creati urmatoarea structura de subfoldere in subfolderul Subscriptions. Introduceti datele dumneavoastra de Identificare a Candidatului in spatiul creat si salvati answerfile pe Discheta Candidatului. De asemenea se cere sa creati o structura a folderelor care sa va ajute la organizarea unui nou sistem de administrare a lor si sa realizati diferite operatii asociate cu administrarea fisierelor si folder-elor pe aceasta structura. Introduceti doua linii de informatii text despre Modems in answerfile (in spatiul creat pentru Q. 3. Trebuie sa raspundeti la intrebari si sa operati pe computer.txt 9. . structura reflectata in diagrama de mai jos.dbf . 6. 2 puncte Descrieti cum se selecteaza o imprimanta preselectata (default printer) dintr-o lista de imprimante instalate. Numiti subfolderele: hhh si sss.2 Acesta este un test pentru Modulul 2.rtf . 4) si salvati.14) si salvati. Localizati folderul answer pe Discheta Candidatului. 2 puncte Test 2. 4. Deschideti answerfile din folderul answer. 2 puncte Ce fel de computer aveti? Scrieti cita memorie are si ce sistem de operare foloseste. 2 puncte Folositi Functia Help pentru a gasi informatii despre Modems. 5. Introduceti raspunsul in fisierul answerfile si salvati. Mutati cel mai mare fisier si cel mai mic fisier din folderul fise in sub-folderul fisa 2.mdb . Introduceti raspunsul in answerfile (in spatiul creat pentru Q. 2 puncte 1. 2. Utilizarea computer-ului si organizarea fisierelor. 2 puncte .intrebarii 10. 2 puncte Creati doua subfoldere in folderul ecdltest de pe Dicheta Candidatului.

7. Mutati fisierul provence din folderul ecdltest in subfolderul hhh. Tipariti o copie a fisierului answerfile la o imprimanta (daca este disponibila) sau printati in fisier in folderul answer. 2 puncte 8.prn daca adaugati un fisier pe Dicheta Candidatului). (Denumiti fisierul ca sbs. 2 puncte .

Selectati intreg textul din document si modificati caracterele in Arial. 1 punct 7. Procesare de texte. 1 punct 2. [coltul stinga sus al documentului] 2 Grafton Street. Deschideti documentul test31. Deschideti fisierul addrlst.Cu ajutorul comenzii specifice. 1 punct 6. 1. cu urmatoarele campuri din document.doc. creati un document de tip mesaj postal.doc. 1 punct 3. sa-i aplicati diverse actiuni de formatare si sa executati o operatiune de asamblare a mesajelor postale asociata cu distributia acestei circulare membrilor clubului de tenis. Aplicati marcatori ordinii de zi din Agenda (textul incepe cu Election si se termina cu New Club House Proposals).1 In continuare se prezinta testul pentru Modulul 3.doc 1 punct 4. 1 . Compunerea Mesajelor postale (Mail merge): Folositi fisierul agm. <<Name>> <<Address>> <<City>> 1 punct 10. Documentul este o varianta necorectata a circularei.doc ca pe un formular de scrisoare. Acesta contine o lista de adrese care urmeaza a fi utilizata ca o sursa de date si compusa cu formularul de scrisoare agm. In test vi se solicita sa creati scrisoarea. 1 punct 5.Modul 3 Test 3. Tema primita spre rezolvare priveste redactarea unei scrisori circulare prin care se notifica urmatoarea adunare generala a clubului local de tenis.doc: Inlocuiti cele trei randuri din text Mary Kelly. Salvati documentul pe Discheta Candidatului sub numele de fisier agm.doc din Discheta Candidatului. 1 punct 8. folosind lista de adrese si documentul agm. Centrati cuvantul Agenda. Dublin 2. 1 punct 9. Deschideti aplicatia de procesare de texte. Tastati trei cimpuri de imbinat (merge fields) in documentul circular.doc de pe Discheta Candidatului (in acest exemplu textul documentului se afla in chenarul de sub test).

Completati tabelul cu urmatorul text: Financial results (‘USDm) Sales EBIT Net Profit 2000 56. 1 punct 6. Creati un tabel cu patru linii si trei coloane dupa ultimul paragraf.Schimbati culoarea liniilor tabelului in albastru. 1 punct 7. se prezinta testul pentru Modulul 3. 1 punct 3.punct 11. Procesare de texte.. scrieti-l cu caractere ingrosate si asigurati-va ca spatierea dintre rinduri este de 6 pct. sa folositi diverse comenzi de formatare. 1 punct 4. Deschideti documentul aaa. 1 punct Test 3. the company.6 2001 85.5 8. Intendati toate paragrafele cu 3 cm (1. Introduceti o imagine din biblioteca de imagini in dreptul paragrafului Medicin is the only Romanian.2 In continuare. 1 punct 12. 1 punct 2. este de a redacta un raport care va fi distribuit prin posta investitorilor interesati in compania Medicin. 1 punct 5. Deschideti aplicatia pentru procesare de texte.Salvati toate documentele deschise si inchideti aplicatia de procesare de text. 1 punct . Selectati paragraful In 1996.si folositi caractere de culoare albastra in acest paragraf.doc de pe Discheta Candidatului (in acest exemplu se afla la sfirsitul testului). 1 punct 10.doc pe Discheta Candidatului.3 6.18 inch) de marginea din stinga. Salvati fisierul sub numele Medicin. Scrieti titlul Medicin cu caractere ingrosate de 16.Salvati fisierul si inchideti aplicatia.2 9. Testul va solicita sa redactati raportul. Selectati cuvintul History. pe care aranjatil in mijloc si introduceti doua rinduri goale sub el.1 punct 9. 1 punct 8...5 11. Sarcina dvs..4 10. 1.

1 punct 8. Deschideti o noua foaie de calcul . Introduceti o imagine cu o tema de "calatorie" din biblioteca de imagini. 1 punct 5. Lasati goale celulele in care scrie formula. 1. Formatati toate cifrele din foaia de calcul astfel incit sa aiba cite doua zecimale. 1 punct 6. Deschideti aplicatia de calcul. Creati urmatorul buget previzionat folosind referintele intre celule asa cum sunt indicate in tabelul de mai jos. 1 punct 4. 4 puncte A Buget B C D Iulie Avion Hotel Restaurant Drumetii Asigurari Total % 10000 Formula 5000 Formula 3800 Formula 2500 Formula 2000 Formula formula 3. Adaugati o linie albastra marginilor de sus si de jos ale celulelor A9 si B9.folosind optiunea pentru format preselectat (default layout). sub linia 9. In cadrul acestui test se cere sa dezvoltati un buget de calatorie. 1 punct .Modul 4 Acesta este un test pentru Modulul 4. Adaugati o formula in celula B9 pentru a calcula suma celulelor B4 : B8. Adaugati o formula in celula C4 pentru a calcula ponderea ce o detin cheltuielile de avion (celula B4) in total (celula B9). 1 punct 9. sa realizati diferite formatari. 1 punct 7. Nu se cere alta formatare la aceasta etapa. Copiati formula din celula C4 in celulele C5:C8. si sa faceti citeva calcule. si se bazeaza pe crearea unui buget pentru o tabara de vara. Calcul Tabelar. 1 punct 2. Selectati celula A2 si folositi caracterele ingrosate pentru continutul celulei.

1 punct 5. si se bazeaza pe crearea unei foi de calcul pentru o societate de intrajutorare. 1 punct 12.Salvati fisierul si inchideti aplicatia. Lasati goale celulele in care scrie formula. astfel incit bugetul si imaginea sa incapa pe aceeasi pagina la tiparire. 1 punct Test 4. Formatati stilul numerelor. Copiati formula din celula B7 in celulele C7 si D7. folosind optiunea pentru format preselectat (default layout). Salvati fisierul sub numele caritate pe Discheta Candidatului si tipariti doua copii la o imprimanta instalata. Deschideti o noua foaie de calcul. Nu se cere alta formatare la aceasta etapa.2 Acesta este un test pentru Modulul 4. astfel incit sa arate semnul £ in rindul 7 (largiti coloanele unde este nevoie). Adaugati o formula in celula B7 pentru a calcula suma celulelor B4 : B6. asa cum sunt indicate in tabelul de mai jos. 1. folosind referintele intre celule. 4 puncte A Venituri B C D E F Trim 1 Flag Days WTC Receptie Donatii Total formula Trim 2 850 1104 250 260 145 160 formula Trim 3 1204 275 180 formula Trim 4 1400 290 230 formula 3. Calcul Tabelar. 1 punct 7. 1 punct 8. Selectati celula A1 si folositi caractere ingrosate pentru continutul celulei. trebuie sa dezvoltati un plan al veniturilor pentru trei evenimente ce vor avea loc in cursul anului. Adaugati cuvintul Tax in antet in coltul din dreapta sus . Deschideti aplicatia de calcul. 1 punct 11. Creati urmatoarea foaie de calcul.Redimensionati imaginea. 1 punct 2. 1 punct 4. In cadrul acestui test.10. 1 punct 6. 1 punct .Salvati fisierul sub numele buget pe Discheta candidatului si tipariti doua pagini la imprimanta sau printati in fisier. realizind diferite modificari de formatare si citeva calcule.

Adaugati acestei diagrame urmatorul titlu: Previzionarea Veniturilor.Salvati fisierul si inchideti programul.9. Creati o diagrama cu coloane din datele continute in grupul de celule A3: E6. astfel incit sa apara sub linia total la tiparire. 1 punct . 1 punct 11. 1 punct 10. (Sa nu tipariti pagina). 1 punct 12.Aranjati diagrama in pagina.

incluzind tipul si dimensiunea cimpului. Inchideti aplicatia. schimbati-l in Murphy. 1 punct 7. 1 punct 7. 1 punct 5. Va trebui sa creati baza de date si sa introduceti citeva date. Trebuie sa creati urmatoarele cimpuri: Titlu Cintec Pret Data Aparitiei1 punct fiecare 4. Inregistrarile din baza de date includ numele. Deschideti aplicatia pentru baze de date si creati o baza de date noua pe Discheta Candidatului. Introduceti o inregistrare completa in noua baza de date. Creati un form simplu de introducere a datelor in tabelul muzica. numeric. data etc. Baze de Date. Tabelul pe care va trebui sa-l creati va contine trei cimpuri. Nici un punct 3. Gasiti inregistrarea pentru Candidatul al carui nume este Murphyz. Creati un query pentru a selecta inregistrarile corespunzatoare candidatilor care locuiesc in Londra. Salvati baza de date. si dimensiunile corespunzatoare. 1 punct 4. Salvati form-ul sub nmele form1. contine citeva informatii despre candidatii ECDL. Salvati toate fisierele. O parte din operatiile de creare a bazei de date constau in realizarea design-ului potrivit pentru cimpuri. 1 punct . Salvati query sub numele oras. 1 punct 6. 1. 1 punct 2. 1 punct 6. Salvati tabelul sub numele muzica. Acest nume a fost introdus incorect. 1 punct Partea a 2-a Baza de date ECDL de pe Discheta Candidatului. Folositi tipul de cimp corespunzator facind distinctie intre text.1 Acesta este un test pentru Modulul 5. data nasterii si modulele promovate de candidati. Deschideti baza de date ecdl. 1 punct 2. care presupune crearea unei baze de date pentru un magazin de muzica. adresa. 1 punct 5. Se cere sa faceti citeva operatii in baza de date ECDL 1.Modulul 5 Test 5. 1 punct 3.

Deschideti aplicatia pentru baze de date. Acest nume a fost introdus incorect. care presupune crearea unei baze de date pentru un club sportiv. numeric. 1 punct Salvati baza de date. Nici un punct 3. schimbati-l in Smith. Baze de Date. Folositi tipul de cimp corespunzator facind distinctie intre text.Test 5. data etc. 1. 1 punct 4. Salvati toate fisierele. 1 punct . 1 punct 2. 1 punct Introduceti o inregistrare completa in noua baza de date. 1 punct 5. 6. Salvati query sub numele oras2. Va trebui sa creati baza de date si sa introduceti citeva date.2 Acesta este un test pentru Modulul 5. 1 punct Creati un form simplu de introducere a datelor in tabelul muzica. incluzind tipul si dimensiunea cimpului. Gasiti inregistrarea pentru Candidatul al carui nume este Smythe. adresa. 1 punct 2. Creati un query pentru a selecta inregistrarile corespunzatoare candidatilor care locuiesc in Galway. Inregistrarile din baza de date includ numele. 1 punct 6. si dimensiunile corespunzatoare. 1 punct Partea a 2-a Baza de date ECDL de pe Discheta Candidatului contine citeva informatii despre candidatii ECDL. Subscriptie1 punct fiecare Salvati tabelul sub numele membri. 1 punct 7. 7. Salvati form-ul sub numele form2. data nasterii si modulele promovate de candidati. Se cere sa faceti citeva operatii in baza de date ECDL 1. O parte din operatiile de creare a bazei de date constau in realizarea design-ului potrivit pentru cimpuri. Deschideti baza de date ecdl. Trebuie sa creati urmatoarele cimpuri: Nume Data nasterii 4. Inchideti aplicatia. Tabelul pe care va trebui sa-l creati va contine trei cimpuri. 1 punct 3. 5.

Creati o organigrama pentru Abaco SRL pe cea de-a doua folie a prezentarii. trebuie creata o prezentare din 2 folii pentru "Abaco SRL". 1 punct 5. care-i raporteaza lui Ioan Popescu. si Adam Leca. 1 punct 2. Deschideti prezentarea ECDL de pe Discheta Candidatului. Introduceti numele companiei Abaco SRL ca titlul in prima folie . Inchideti prezentarea. 1 punct 7. Selectati un format potrivit pentru acest tip de folie. vi se cere sa modificati prezentarea ECDL. 1 punct Partea a 2-a In a doua parte a testului. fie folosind facilitatile programului de prezentari. 1 punct 4. In a doua parte a testului. 1 punct . salvind-o sub numele Abaco pe Discheta Candidatului. Folositi un program de verificare a scrierii si faceti toate modificarile necesare in prezentare. Introduceti Ioan Popescu in casuta din virful organigramei si trei persoane: Mircea Dan. vi se cere sa modificati prezentarea ECDL de pe Discheta Candidatului Partea 1 1. Prima folie trebuie sa contina numai titlul. In prima parte. 1 punct 2. Adaugati acestei prezentari urmatorul Subsol: Centru de Testare. Mihai Iacob. 1 punct 3. care se gaseste pe Discheta Candidatului. Schimbati formatul foliei 1 intr-o folie tip titlu. 1 punct 4. Prezentari. Tipariti prezentarea de doua folii intr-o singura pagina.Modul 6 Test 6. 1 punct 8. Adaugati titlul Organigrama in folia 2. Creati organigrama fie folosind casute desenate de dumneavoastra. Schimbati culoarea fonturilor din prima folie in albastru.1 Acesta este un test pentru Modulul 6.1 punct 6. 1. Testul contine doua parti. 1 punct 3. Porniti aplicatia pentru prezentari si deschideti o noua prezentare.

care se gaseste pe Discheta Candidatului. 1 punct 4. Creati o diagrama cu coloane in folia 2. folosind urmatoarele date. Testul contine doua parti. 1 punct 5. 1 punct . 1 punct 2. 1 punct 6. 1 punct Partea a 2-a In a doua parte a testului.5.2 Acesta este un test pentru Modulul 6. vi se cere sa modificati prezentarea ECDL. Aplicati un fond deschis la culoare intregii prezentari. 1 punct 7. Selectati un format potrivit pentru acest tip de folie. Adaugati titlul Export SRL in folia 2. 1. salvind-o sub numele export pe Discheta Candidatului. 1 punct 7. 1 punct 2. 1 punct 8. 1 punct Test 6. 1 punct 3. Porniti aplicatia pentru prezentari si deschideti o noua prezentare. Schimbati formatul foliei 1 intr-o folie tip titlu. 1 punct 3. In a doua parte a testului vi se cere sa modificati prezentarea ECDL de pe Discheta Candidatului Partea 1 1. Deschideti prezentarea ECDL de pe Discheta Candidatului. sub titlu. Inchideti Aplicatia. Introduceti numele companiei Export SRL ca titlul in prima folie . Copiati imaginea din folia 3 in folia 1. Aplicati o hasura (shadow) titlului din prima folie. Aplicati un efect de tranzitie intre folii. Prezentari. Prima folie trebuie sa contina numai titlul.1 punct Anglia Franta Germania 2000 49500 25600 76500 2001 54300 27500 84500 6. In prima parte trebuie creata o prezentare din 2 folii (slide-uri) pentru "Export SRL". Inchideti prezentarea. Salvati prezentarea sub numele ecdl1 pe Discheta Candidatului.

Salvati prezentarea sub numele ecdl2 pe Discheta Candidatului. Tipariti prezentarea de 6 folii intr-o singura pagina. 1 punct 5. Numerotati foliile din prezentare. 1 punct 6.4. Inchideti Aplicatia. 1 punct 7. 1 punct .

Descrieti cum se schimba Home Page (pagina de start) in aplicatia dumneavoastra de navigare pe Internet. 1 punct 5. Introduceti URL-ul paginii in answerfile (in spatiul Q 11) si salvati. Introduceti URL-ul paginii web deschise in raspuns (in spatiul Q. 1.Modul 7 Test 7. In partea de Informatie a testului vi se solicita sa indepliniti cateva instructiuni de baza folosind o aplicatie de navigare pe Internet si sa realizati o cautare pe web despre vinuri ("wine") din Franta. sa atasati un fisier la un mesaj de e-mail si sa retransmiteti (forward) un mesaj de e-mail. Inchideti aplicatia. 1 punct 7. cu punctaj egal pentru fiecare parte. Tipariti o pagina de pe pagina de web care ofera informatii despre Wine in France. Deschideti o aplicatie de navigare pe web. vi se cere sa folositi o aplicatie de posta electronica pentru a redacta si trimite un mesaj de e-mail. Rafinati cautarea pentru a obtine informatii despre "wine in France". Accesati un motor de cautare si efectuati o cautare folosind cuvantul cheie France 1 punct 4. Deschideti un nou mesaj de e-mail si introduceti urmatorul text: Dana. 1 punct 2. 1 punct 2. 1. Deschideti mesajul ecdl din inbox si transmiteti-l catre centrul de testare. Informatie si Comunicare. 4) si salvati. 1 punct 3. Deschideti o aplicatie electronica de e-mail. Selectati orice pagina web care va da informatii despre " wine in France" rezultata in urma cautarii.1 Urmatorul test pentru Modulul 7. 1 punct 6. . 1 punct 8. Introduceti raspunsul in fisierul raspuns de pe Discheta Candidatului si salvati. (introduceti adresa de e-mail a centrului de testare). este impartit in doua. Va trebui sa compuneti si sa transmiteti un mesaj pe e-mail. 1 punct Partea a 2-a : Comunicare In partea de Comunicatii a testului. 1 punct 3. Selectati orice pagina care ofera informatii despre France din rezultatele cautarii.

1 punct 7. Trimiteti mesajul catre Centrul de Testare. 1 punct Partea a 2-a : Comunicare In partea de Comunicatii a testului. cu punctaj egal pentru fiecare parte. si Concert in cimpul subject. Deschideti o aplicatie electronica de e-mail. 6) si salvati. Accesati un motor de cautare si efectuati o cautare folosind cuvantul cheie muzica 1 punct 5. Inchideti aplicatia web. Inchideti aplicatia.html si copiati doua rinduri de text in fisierul raspuns si salvati. Duceti-va la urmatoarea adresa http://www.Vii la concert diseara?1 punct 4. vi se solicita sa indepliniti cateva instructiuni de baza folosind o aplicatie de navigare pe Internet si sa realizati o cautare pe web despre muzica. 1 punct 8. Copiati logo-ul ECDL de pe pagina de start a Fundatiei ECDL si puneti-l in fisierul raspuns si salvati. 1 punct 7. 1 punct . 1 punct 6.ecdl. Atasati fisierul jazz de pe Discheta Candidatului in mesajul de mai sus. este impartit in doua. Deschideti urmatorul URL sau adresa de web: http://www. Deschideti o aplicatie de navigare pe web.com/foundation/index. 1 punct 5. 1. In partea de Informatie a testului. Informatie si Comunicare. 1 punct 6. vi se cere sa folositi o aplicatie de posta electronica pentru a redacta si trimite un mesaj de e-mail. Selectati orice pagina care ofera informatii despre muzica din rezultatele cautarii. 1 punct 4. Introduceti adresa de e-mail a Centrului de Testare in cimpul to.ecdl. Introduceti URL-ul paginii web deschise in raspuns (in spatiul Q. 1 punct Test 7.com . 1 punct 3. 1 punct 2. sa atasati un fisier la un mesaj de e-mail si sa retransmiteti (forward) un mesaj de e-mail. 1.2 Urmatorul test pentru Modulul 7.

1 punct . adaugind si cuvintul : multumesc. Deschideti mesajul ecdl din inbox si dati un reply (cu sau fara mesajul initial). 1 punct 6. Atasati fisierul Londra de pe Discheta Candidatului in mesajul de mai sus. Inchideti aplicatia. Va trebui sa compuneti si sa transmiteti un mesaj pe e-mail. 1 punct 3. Introduceti adresa de e-mail a Centrului de Testare in cimpul to si Vizita in cimpul subject.2. 1 punct 7. Trimiteti mesajul catre Centrul de Testare. Deschideti un nou mesaj de e-mail si introduceti urmatorul text: Draga Mihai. 1 punct 5. Stiai ca membri clubului nostru vor vizita Londra? Esti interesat?1 punct 4.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful