P. 1
Acca f1 Black Mock

Acca f1 Black Mock

|Views: 512|Likes:
Published by Pakistan Dramas

More info:

Published by: Pakistan Dramas on Dec 31, 2011
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/08/2014

pdf

text

original

ACCA F1 BLACK MOCK

8 What would be the most appropriate form of organisation for Y plc? A B C Geographical departmentation Divisionalisation Functional departmentation 9

Y plc is a growing organisation which has recently diversified into a number of significant new product markets. It has also recently acquired another company in one of its overseas markets.

QUESTIONS = 85 EXTRACTED FROM ACCA CBE LAB.
A B C D Structuring the organisation on functional lines Structuring the organisation on geographical lines Unity of command Decentralisation of decision-making 10 The research and development (R & D) function of a business: is primarily concerned with market research can improve existing products as well as developing completely new products (i) (ii) (iii) (iv)

(1 mark)

Which of the following principles of classical management is challenged by matrix management?

(2 marks)

PREPARED BY: WWW.ACUTEACCA.TK
is always undertaken under contract by specialist external consultancies Which of the above statements are correct? A B C D (i) and (ii) only (ii) and (iii) only (i), (iii) and (iv) only (ii) and (iv) only 11 Which of the following words most accurately completes the sentence? A B C D Intangibility Inseparability Variability Perishability

has been less important for firms manufacturing computers to meet an industry standard than for those firms developing the next generation of computers

(2 marks)

FOR MORE FREE ACCA RESOURCES VISIT:
12 This is an example of which type of ‘orientation’? A B C Production Sales Marketing

Services have certain qualities which distinguish them from products. Because of their ........................................ , physical elements such as vouchers, tickets, confirmations and merchandise are an important part of service provision.

(2 marks)

WWW.ACUTEACCA.TK WWW.ACUTEACCA.TK
13 Which of the following is/are objectives of human resource management?

U Ltd produces a portfolio of products and focuses its efforts and resources on persuading customers to buy them.

(1 mark)

ANSWERS To meet the organisation’s social and legal responsibilitiesPREPARED BY OF THIS MOCK ARE relating to the human resource. 1 2 To manage an organisation’s relationship with WWW.ACUTEACCA.TK will respond its customerschange. 3 To develop human resources that SPECIAL TEACHERS. effectively to THIS MOCK IS UNDER COPYRIGHT FROM ACCA. (2 marks) ONLY FOR PERSONAL USE !
4
Multiple choice questions

A B C D

1 and 2 1 and 3 1 1,2 and 3

QUESTION 1.
WHICH TWO OF THE FOLLOWING ARE BENEFITS OF COUNSELLING .IT ALLOWS MANAGEMENT TO SOLVE EMPLOYEE PROBLEMS .IT REMOVES THE NEED OF MENTORING AND COACHING .IT MAY HELP SOLVE ISSUES THAT CAN HINDER PRODUCTIVITY
.IT MAY HELP TO REDUCE TIME LOST DUE TO PERSONAL PROBLEMS ANSWER: A+D ____________________________________________________________

QUESTION 2.
WHICH TWO OF THE FOLLOWINGS ARE DIRECTLY CONCERNED WITH CONCEPT OF ENTITES? 1.THE STUDY OF MOLARITY AND PHILOSOPHY 2.THE STUDY OF CHOICE AND ACTION 3.THE STUDY OFTHE ENVIRONMENT AND SUSTAINABILITY .1 AND 2 .2 AND 3 .1,2 AND 3 .1 AND 3 ANSWER: C _____________________________________________________________________

WWW.ACUTEACCA.TK

QUESTION 3.
WHAT IS THE PRIME INTEREST OF THE SHAREHOLDERS OF THE ORGANISTAION? .INCREASE IN SALE VALUE .RETURN ON INVESTMENT .SHARE PRICE INCREASES .PROFIT SHARING ANSWER : C _____________________________________________________________________

QUESTION 4.
JANE IS A CLERICAL ASSISTANT RESPONSIBLE FOR RECORDING PURCHASES AND PAYMENTS ON DAY TO DAY BASIS.SHE ALSO PRINTS A MONTHLY BUDGET REPORT, SHOWING BUDGETED AND ACTUAL COSTS,TOGETHER WITH ANY VARIANCES. WHICH TWO OF THE FOLLOWING SYSTEMS WILL JANE USE? .A DECISSION SUPPORT SYSTEM .AN EXECUTIVE INFORMATION SYSTEM .A MANAGEMENT INFORMATION SYSTEM .A TRANSACTION PROCESSING SYSTEM

WWW.ACUTEACCA.TK

ANSWER:C+D _____________________________________________________________________

QUESTION 5.
WHICH ACCOUNTING TECHNIQUE OR FUNCTION IS MOST USEFUL TO A PURCHASING DEPARTEMENT WHEN MAKING DECISIONS ABOUT CAPITAL EQUIPMENT PURCHASES? .INVESTMENT APPRAISAL .RECEIVABLE ANALYSIS .TREASURY MANAGEMENT .RATIO ANALYSIS ANSWER: A _____________________________________________________________________

QUESTION 6.
WHICH OF THE FOLLOWING REQUIRES COMPANIES TO KEEP FINANCIAL RECORDS AND PREPARE ACCOUNTS? .GAAP .ACCOUNTING STANDARDS .COMPANY LAW ANSWER : C _____________________________________________________________________

QUESTION 7.
A PROBLEM WITH APPRAISAL IS THAT ONE SERIOUS FAULT CAN SOMETIMES LEAD AN APPRAISER TO REDUCE GRADINGS IN OTHER AREAS? which term is used to describe this situation? .Horns effect .Hallo effect .Central tendency .Recent past inertia Answer : B

QUESTION : 8
XYZ CO HAS FAILED TO PREPARE ITS FINANCIAL ACCOUNTS IN TIME FOR ITS GENERAL MEETING. IF THE ACCOUNTS ARE NOT LAID OUT BEFORE THE SHAREHOLDERS OF THE COMPANY.WHICH OF THE FOLLOWING WILL BE LIABLE? .THE .THE .THE .THE COMPANY AS SEPERATE ENTITY BOARD OF DIRECTORS CHIEF EXECUTIVE FINANCE DIRECTOR

ANSWER : B _____________________________________________________________________

QUESTION :9

WHICH TWO OF THE FOLLOWING ARE GOOD MOTIVATORS ACCORDING TO HERZBERG? .ADVANCEMENT .RECOGNITION BY OTHERS .EXTRINSIC REWARDS .WORKING CONDITIONS ANSWER : B+C _____________________________________________________________________

WWW.ACUTEACCA.TK

QUESTION : 10
TEEMING AND LADING IS A TYPE OF CORPORATE FRAUD THAT INVOLVES WHICH OF THE FOLLOWING? .THEFT OF CASH OR CHEQUES .INCORRECT DESCRIPTION OF ITEMS ANSWER : A _____________________________________________________________________

QUESTION : 11
THROUGH WHICH FORM OF COMMUNICATION DO INSTRUCTIONS FLOW DOWN AND REPORTS FLOW BACK UP? .UNITY OF DIRECTION .UNITY OF COMMAND .DELEGATION .SCALAR CHAIN ANSWER : B

QUESTION : 12
ARE THE FOLLOWING STATEMENTS CONCERNING WITH TUCKMAN'S MODEL OF TEAM DEVELOPMENT TRUE OR FALSE? AT THE FORMING STAGE,TEAM MEMBERS ARE LIKELY TO TEST THE TOLERENCE OF THE SYSTEM AND LEADER T/F

WWW.ACUTEACCA.TK

CLIQUES,FACTIONS AND POWER STRUGGLES ARE LIKELY AT THE STORMING STAGE. T/F ANSWER : 1ST FALSE,2ND TRUE ___________________________________________________________________

QUESTION:13
WOULD THE FOLLOWING RESULT FROM A LACK OF COMMUNICATION? .POOR AWARENESS OF CORPORATE OBJECTIVES AT LOWER LEVELS OF THE ORGANISATION. YES/NO .A REDUCTION IN CO ORDINATION AND CONTROL YES/NO

ANSWER :1ST NO,2ND YES ____________________________________________________________________

QUESTION:14
WHICH OF THE FOLLOWING ARE FUNCTIONS OF MANAGER ACCORDING TO DRUCKER? .PROFIT SEEKING .ENSURING CUSTOMER SATISFACTION .MOTIVATING AND COMMUNICATION .SETTING OBJECTIVES ANSWER : C+D _____________________________________________________________________

QUESTION:15
WHICH OF THE FOLLOWING ARE TRUE OF INTERNAL AUDITORS? .INTERNAL AUDITORS REVIEW THE CONTROL SYSTEM AND RECOMMEND IMPROVEMENTS. .INTERNAL AUDITORS CONSIDER WHETHER THE FINANCIAL STATEMENTS GIVE A TRUE AND FAIR VIEW .INTERNAL AUDITORS CONSIDER ONLY THE FINANCIAL ASPECTS OF THE BUSINESS .INTERNAL AUDITORS REPORT TO THE MANAGEMENT OF THE COMPANY .2 AND 4 .1,2,3 AND 4 .1 AND 4 .1,2 AND 3 ANSWER : C

QUESION:16
WHICH OF THE FOLLOWING REFLECT THE CORPORATE GOVERNANCE REPONSIBLITIES OF A NON EXECUTIVE DIRECTOR? .TO PROTECT EXEUTIVE DIRECTORS .TO SCRUTINISE OTHER DIRECTORS .TO PROVIDE AN INDEPENDENT PERSPECTIVE .2 AND 3 .3 ONLY .1 AND 2 1,2 AND 3 ANSWER :A ______________________________________________________________________

QUESTION 17:
BECAUSE OF THEIR DISLIKE FOR WORK MOST PEOPLE PREFER TO BE DIRECTED, AND TEND TO AVOID TAKING ON RESPONSIBILITY AVOID DESIRE SECURITY ABOVE ANYTHING ELSE WHICH THEORY OF McGregor ARE THE ABOVE ASSUMPTIONS BASED ON? .THEORY X .THEORY Y .THEORY Z ANSWER : A ______________________________________________________________________

QUESTION :18
WHICH TWO OF THE FOLLOWING ARE INCLUDED AS PART OF THE "5cs" OF EFFECTIVE COMMUNICATION? .CLEAR .CASCADED .CANCISE ANSWER : A+C ______________________________________________________________________

QUESTION 19:
AN ORGANISATION THAT PRODUCE GOOD QUALITY ACCOUNTING INFORMATION ENSURES THAT IT HAS WHICH TWO OF THE FOLLOWING QUALITIES? .EFFECTIVENESS .COMPREHENSIBILITY .DETAIL .TIMELINESS ANSWER : A+B _____________________________________________________________________

QUESTION:20
WHAT IS MEANT BY DOWNSIZING IN THE CONTEXT OF ORGANISATION STRUCTURE? .A WIDENING OF THE SPAN OF CONTROL WITHIN BUSINESS .A REDUCTION IN NUMBER IF EMPLOYEES AS A RESULT OF THE BUSINESS CHANGE ANSWER : B _____________________________________________________________________

QUESTION:21
THE MANAGERS OF GRINWALD CO ARE CURRENTLY DISCUSSING THE POSSIBILITY OF CHANGING FREOM A MANNUAL ACCOUNTING SYSTEM TO A COMPUTERISEFD ACCOUNTING SYSTEM. THE FOLLOWING STATEMENTS ARE MADE ABOUT MANNUAL ACCOUNTING SYSTEMS. ARE THRE STATEMENTS TRUE OR FALSE? THEY REDUCE THE SPEED AT WHICH REPTITIVE DATA CAN BE PROCESSED THEY REDUCE THE RISK OF ERRORS T/F T/F

ANSWER: 1ST TRUE,2ND FALSE _____________________________________________________________________

QUESTION:22
WHICH TWO OF TYHE FOLLOWING ARE ATTRIBUTE OF GOOD QUALITY INFORMATION? .PREDICTABLE .RELIABLE .DETAILED .TIMELY ANSWER:B+D _____________________________________________________________________

QUESTION 23:
WHICH TWO OF THE FOLLOWING TYPES OF WORK ARE GROUPS PARTICULARLY GOOD AT? .WORKORGANISATION .IDEAS GENERATION .EXPERIMENTAL .ANALYTICAL ANSWER: B+D _____________________________________________________________________

QUESTION:24
STANSILAV CAREFULLY REVIEWED DATA FOR THE YEAR TO EVALUATE THE PERFORMANCE OF THE SALES STAFF.USING OBJECTIVE CRITERIA HE DECIDE WHO SHOULD BE RECOMMEND FOR PROMOTION AND WHAT FEEDBACK SHOULD BE GIVEN TO EACH EMPLOYEE.HE THEN CALLED IN THE STAFF FOR THEOIR APPRAISALS TO INFORM THEM OF HIS DECISIONS. WHAT IS THE MAIN BARRIER TO SCENERIO? .APPRAISAL .APPRAISAL .APPRAISAL .APPRAISAL AS AS AS AS CONFRONTATION JUDGEMENT ANNUAL EVENT BUREAUCRACY EFFECTIVE APPRAISALS IN THE ABOVE

ANSWER:B _____________________________________________________________________

QUESTION:25
TO WHOM IS THE EXTERNAL AUDITOR .THE SHARE HOLDERS .THE AUDIT COMMITTE .THE GOVERNMENT .THE BOARD OF DIRECTORS RESPONSIBLE?

ANSWER:A _____________________________________________________________________

WWW.ACUTEACCA.TK

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->