Drumul parcurs de Vitoria Lipan

“Magura Tarcaului” .în cautarea sotului ei 1.

" 3. satul Măgura. în care locuieşte Vitoria Lipan. 2. Arhimandritul o povăţuieşte să meargă la Piatra şi să se adreseze “stăpânirii pământeşti” : “Sfânta Ana are să puie cuvânt la scaunul Împărăţiei cele mari. acolo au întrebat de prefect. Bicaz Vitoria şi Gheorghiţă au plecat de dimineaţă la Piatra unde au oprit la un han pe care îl cunoşteau. primul drum il face la mănăstirea Bistriţa pentru ca Sf. Munteanca i-a . M-ţii Tarcăului.(…) Du-te la poliţai şi la prefect şi spune-le întâmplarea. Manastirea Bistrita Dupa bobotează.Romanul debutează cu o povestire parabolică. Acţiunea e localizată în Moldova. ca să facă cercetări. Ana să-i lumineze mintea şi să-i arate calea pe care s-o urmeze.

de acolo au pornit de-a lungul Bistriţei până ce i-a prins noaptea lângă un han la Donea. Farcasa .povestit prefectului că soţul ei plecase sa cumpere nişte oi de la Dorna şi nu s-a mai intors deşi trecuseră şaptezeci şi trei de zile. 4. Calugareni Vitoria. lângă Piatra Teiului. următorul popas fiind casa lui David la Călugăreni. Donea În drumul lor făcură un popas pe malul Bistriţei lângă o topliţă. Acolo munteanca se preface că-l caută pe Lipan pentru nişte bani şi află că acesta nu a mai fost văzut pe-acolo din toamnă. Gheorghiţă au pornit iar la drumeţie. Prefectul o asigură că o să cerceteze şi că trebuie să scrie o plângere (o jalbă). În acea seară Vitoria a început să depene amintiri cu Lipan. 5. 6.

Cruci Ceva mai departe. Vitoria şi Gheorghiţă întâlnesc un botez la care au fost nevoiţi să participe.” În Farcaşa îi găzduieşte un fierar. moş Pricop. la Borca. iar ei se conformează. 8. pentru potcovirea calului său.În dimineaţa următoare merseră până la Farcaşa unde se opriră din nou. 7. Ori beau (…) ori îi omoara acolo pe loc”.(…)şi i le spunea din lăuntru. Borca Pe drum. Avea ea să-i spuie multe. care “au întins ploşca şi au ridicat pistoalele. de la care Vitoria află că soţul ei oprise acolo. “Vitoria îl judeca pe Lipan. în satul Cruci. . cu bănuieli şi suferinţe vechi. în drum spre Dorna. îi opreşte un alai de nuntaşi.

Paltinis.9. Dârmoxa Vitoria întreabă “din cârciumă în cârciumă” veşti despre bărbatul său. din acestea vânduse o sutaă de oi altor doi gospodari. împreună cu care plecase mai departe. Vatra Dornei Ajunşi la Vatra Dornei află de la un slujbaş că în noiembrie Nechifor cumpărase trei sute de oi. 10. Satul Sabasa . 11. Brosteni.

Dincoace. pripăsit la un gospodar. Neobosită. fuseseră trei.”. Satul Suha . 12. dar însoţită fiind numai de doi stăpâni. . Ageră la minte.unde crâsmarul. câinele de încredere a lui Lipan.Mama şi fiul fac din nou un popas. îşi aduce aminte de trecerea turmei de trei sute de oi. ea deduce că tragedia sa petrecut între Suha şi Sabassa. d-l Iorgu Vasiliu.(…). La Sabasa. fapt confirmat şi de soţia lui. pe unul dintre oieri îl chema Calistrat Bogza. ea cercetează împrejurimile chibzuind unde ar putea da peste osamintele lui Lipan. Pentru femeia oierului dispărut începe să “se facaă lumină. după ce trec de satul Sabasa peste muntele Stânişoara. in satul Suha. Nechifor Lipan nu mai era.La Sabassa Vitoria îl găseşte pe Lupu.

Harta cu locurile prin care a trecut Vitoria Lipan .

Vitoria Lipan. Neamţ . interpretată de Margarita Lozano Mănăstirea Bistriţa Munţii Tarcău Farcaşa.

„Piatra Teiului” Borca Satul Crucea Staţiune Vatra Dornei Oraşul Broşteni .

Biserica Sabasa .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful