Poezii pentru Victorita

1. Chit Chichit cel vorbaret Este mic si nataflet Si-are multi frati vorbareti Care-s si mai natafleti. Chit Chichit statea-ntr-o lada Lunga, lunga, lata, lata, S-astepta din zori sa poata Pe la noapte sa o roada. Chit Chichit se suie-n pod. - Oare ce-as putea sa rod? Daca stau eu si socot As putea sa rod chiar tot. 2. Pisicuta pis pis pis Te-am vazut azi noapte-n vis Te spalai, te pieptanai Funda rosie-ti puneai Cu labuta asa faceai Miau, miau Azi pisica mea e trista Ca nu are batista Sa-si stearga cu ea mustata Ca ia murdarit-o rata Pisicut-o stai nitel Iti dau eu un prosopel Dar pina ma-ntorc cu el Ai grija de soricel? 3. Fluturas , din floare in floare Zbori batand din aripioare Stai,stai o clipa Sa ma urc pe o aripa Sa ma duci departe in zari, Sa mai vad si alte tari. 4. Doua rate sub un fag Ce mai galagie fac, C-au gasit un rac in lac Si margele in sirag. Sase rate, mari si grase, Fac intr-una boroboate. Au furat din sase vase Sase coji de mere rase! Vai, vai, vai ce rate hoate! Cătelusul schiop Eu am numai trei picioare, Si de-abia mă misc: top, top,

Să mă joc si să-i ascult! Dar copiii rai la suflet Sunt urâti. Scoate capul grav pe usa: Pentru pranz am sa va fac Cozonac cu mac. Stă mereu cu nasu-n jos. Si-as latra si eu din poarta La copiii de pe drum!.. să mă razbun. Si când mă gandesc ce bine M-as juca si eu acum. ! Cifrele de la 1 la 10 Unu este-un ghiocel. să vada Raul. Dar il las asa. Acum vine si-mi da zahar Si ar vrea să-mi fie bun..Râd când mă-ntalnesc copiii. Si-as putea să-l musc odata De picior. Si-am zacut. Ce se leagănă uşor Când bate un vânticel La-nceput de mărţişor. că un biet catel Are inima mai buna Decât a avut-o el. Este cam supărăcios. M-a lovit din rautate Cu o piatra în picior. Cat sunt de frumosi copiii Cei cuminti. Ca sunt schiop si cad mereu! Si stau singur toata ziua Si plâng mult când mă gandesc Ca tot schiop voi fi de-acuma Si tot trist am să traiesc.. si cat de mult Mi-ar placea să stau cu dansii. Cu un sort legat la gusa. Fratii mei ceilalti se joaca Cu copiii toti. mac...Ratoiul bucatar La vagonul-restaurant E ratoiul elegant. mac. . 5.... dar eu Nu pot alerga ca dansii. Si nu-i pot iubi de fel. Si mă cheama "cuciu schiop". Şi se plânge că e singur. precum e-acel Care m-a schiopat pe mine. si-am plans atata. De credeam ca am să mor.

Ce seamănă cu-un răţoi. Unul pe-altul se urmează. Parcă e un melc răcit. Peste şase n-am sărit. Câte degete-n opinci. desigur. . Dar asta nu mai contează.. patru urmează.... mereu legaţi....... În căsuţă răsucit. Şi se-mparte tot frăţeşte. Şapte parc-ar fi o coasă Mititică. El a fost un mic inel Pe deget stând frumuşel... Care stă să se răstoarne Şi să scoată-n grabă coarne. nu stăm pe el. Trec ca şirul de cocori... Sunt tot fraţi. puterea creşte. Treiul e un pic mai mare... Şapte zile sunt... ca doi pitici Colăcei pentru furnici Numai buni de pus la copt. Este un număr iubit! E un lacăt desfăcut....... Pus la uşa de-nceput. Unde-s doi... netăioasă. Sau cu-o lebădă frumoasă... Gingaşă şi graţioasă. Două dealuri.. cifra cinci. Să-i dea folosinţă nouă. Ei formează cifra opt! Rotunjori şi bucălaţi. surori. După el. Noi am fost copii cuminţi: I-am ascultat pe părinţi.. Care e un scăunel Răsturnat. Secera cu coadă ruptă Ce din lanuri se înfruptă E. Spre ţări calde călător. Maimuţica cea vioaie Coada uşor îşi îndoaie. Meşterul l-a rupt în două. Sau poate-i un bastonaş Ce sprijină un conaş. De seamănă amândouă Chiar leit cu cifra nouă . în picioare..Dar nu e.. Ei sunt mici. eu vă asigur! El este urmat de doi. Cifra opt de o formează. Sau e un cocor în zbor.

că înţeapă! O fi peşte? Nu stă-n apă! Pentr-o râmă e cam mare! N-are gură. Se întinde. ghem de ace. O porneşte spre grădină! Stau bobocii în livadă Şi nu ştiu ce să mai creadă! Nu s-au dumirit defel Şi-l întreabă pe căţel. unul baltat numai unul e motat si curat si incaltat -spune-mi. nici picioare! Supărat de-atâta ceartă. Şi. Dau în cale de-un arici Şi se-ntreabă. puiule. mici.puii mamei. cu mirare: O fi gâză. Dintr-o dată. în linişte deplină. Iar răspunsul vine-ndată: E-o pisică speriată! 6. si mie de ce-ti face numai tie mama ta ciorapi si ghete si iti leaga motz in plete? oare fratiorii tai sunt asa de prosti si rai? ori ca poate mama ta o fi lenesa ori rea? . Numai zece am luat! Răţuştele şi ariciul Trei boboci de raţă. se desface. de unde! mama mea nu-i nici lenesa nici rea dar ii fac necazuri multe multe fratii mei si n-o asculta ca de-i cheama fug pe-afara si de-i striga plang si zbiara dar eu stau cu mama mea si mi-e drag s-acult de ea vezi.Şi la şcoală-am învăţat. pui-pui-pui are closca 7 pui 5 pestriti.ba. de-aceea sunt motzat ca-s cuminte si curat! PUIUL . o fi floare? Nu e piatră. Vrea ariciul să-i despartă.

LILIACUL In camasa lui albastra Bate seara la fereastra: Cioc! Cioc! Cioc! Eu sar din pat.Ia te uita. rautatea.. M-a trezit din somn cu gura! Uite-asa i se nazare. Closca insa a prins de veste Pe pisoi l-a ciugulir Si acum puisorul este Sub aripa ocrotit. somn usor!" 7. El ma-ntreaba: "Te-ai culcat?" Sub parfumul-i violet Ii deschid fereastra-ncet: "Cum sa dorm? Te asteptam!" El intinde-atunci un ram. Dar incolo-i mic cit mine! glasul florilor sunt micutz si frumusel si ma cheama ghiocel eu alung iarna din tzara si-aduc dulcea primavara mama mea e primavara si ma cheama lacramioara sunt sora lui ghiocel si-s mai mica decat el al meu nume-i busuioc eu impart la toti noroc raspandesc parfumul meu pana sus departe-n hau sunt cel mai frumos din lume . Doar ca zbirnaie mai tare. Sus. un avion subtire Zbirnaie ca un bondar. Parca-i cine stie cine.Cine-i mai mare? Sub o frunza de artar Sta la umbra un tintar.Un pui mic si auriu A scos capul din gaoace Dar pisoiul cel zglobiu Da cu gheara sa-l insface. Murmurind incetisor: "Noapte buna. ..

... ca şi voi .. pe obraz . Nebunatici si draguti.. 1. Mi-a cusut mama şi-o floare ... Trece-un fluturel Mic si sprintenel.3.. Sta.1. se odihneste. Şi mai am cinci degeţele. Trei sunt frunze la trifoi.. Doi sunt ochişorii mei. Tu m-ai ospata In foita ta! Floarea a primit Flutur aurit. Nu te mai saturi de ei! UNU-I SOARELE PE CER Unu-i soarele pe cer..... se opreste.4.2.2. Patru labe la pisoi.. Vede-o viorea.. Ce fricoasa e draguta! Are puisori micuti. Vine si imi da labuta.Viorica-rica De-ai fi bunicica Cit esti frumusica. Ilenuţă .trandafir e al meu nume stralucesc in mii culori sunt mai mare printre flori Fluturasul Intr-o vale lata Cu flori semanata. Am trei nasturi la hăinuţă. Am şi patru buzunare.1. Dacă vreţi să-l ştiţi pe cinci. ia uitaţi-vă aici 1 2 3 4 5! CE AM? Am un nas. .. Am doi ochi. Iata.. Veverita Veverita din padure Vrea nuci multe si alune.1. Cu ochi mari si frumusei..2…3. Merge linga ea: .

. Spălăm vase! Şapte .patru. NUMĂRĂTOARE Una ...şase.1.Parcă sunt luminarele .. Hai că plouă! Trei . Hai la teatru! Cinci .3. Apă rece! ..două.zece..4.5..... Porumb copt! Nouă .opt.2.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful