P. 1
Schita_Istorica_A_Guvernarii_Globale(1)

Schita_Istorica_A_Guvernarii_Globale(1)

|Views: 6|Likes:
Published by Valentin Șoimaru

More info:

Published by: Valentin Șoimaru on Jan 09, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/08/2014

pdf

text

original

www.AdevarulPrezent.

com

Schita Istorica A Guvernarii Globale
Written by Rick Martin 1891 Societatea alesilor si asociatia ajutatorilor - (cunoscuta si ca "Societatea Secreta"), a fost creata de Cecil Rhodes, Alfred Milner, William T. Stead, Reginald Baliol Brett, si Lord Esher, la Londra. Rhodes a murit în anul 1902, lasând societatea si norocul sau sub controlul lui Milner care a stabilit Programul de Învatare Rhodes. Un bun istoric aici. 1910 Masa rotunda - un periodic, publicat prima oara de "Societatea Secreta" a lui Milner pentru comunitatea intelectuala britanica. Scriitorii, si cei asociati cu aceasta publicatie au devenit cunoscuti sub numele de Grupul mesei rotunde, iar mai târziu ca adunarea Chatham House. Istoric comprehensiv. 1912 Edward Mandell House - publica Philip Dru: Administrator, un roman care descrie modul în care lumea ar putea fi cel mai bine guvernata de un administrator generos. House a calatorit în Europa în anul 1909 si s-a întâlnit cu Woodrow Wilson la 25noiembrie 1911. Cronologie: Întâlnire cu Sir Edward Grey (membru al grupului lui Milner) în anul 1913. 1913 Woodrow Wilson, Presedinte al Americii - Edward Mandell House a lucrat ca manager de campanie a lui Wilson, iar mai apoi ca consilier sef. Franklin D. Roosevelt este numit secretar asistent al Marinei.Documentul rezervei federale este pus în practica - se creeaza prima "banca centrala" din America. Paul Warberg, a carui familie controla banca Reichsbank din Germania, a fost arhitectul sistemului. 1914 Începe primul razboi mondial - Wilson a facut campanie împotriva intrarii Americii în razboi, apoi a intrat în razboi în anul 1917, cu un an înainte de terminarea sa. 1918 Cele 14 puncte ale lui Wilson - prezentate la o adunare a congresului la 8 ianuarie. Documentul a fost dezvoltat de colonelul Mandell House si consilieri cunoscut sub numele de "Cercetarea" ("Ancheta"). Liga Natiunilor - prima propunere a avut loc în cadrul Mesei rotunde, în decembrie, într-un articol intitulat Liga Natiunilor: O sugestie practica, scris de Edward Mandell House si Lionel Curtis, un membru al originalei "Societati Secrete" Rhodes/Milner. 1919 Conferinta de pace de la Paris - House este delegatul sef al lui Wilson la aceasta conferinta unde si-a dezvoltat asocierea cu liderii grupului lui Milner.Nasterea CFR si RIIA La o întâlnire în data de 30 mai, la Hotel Majestic din Paris, Edward M. House, Lionel Curtis, Lord Eustace Percy, Harold Temperley, Herbert Hoover, Christian Herter, James T.

Page 1 of 6

Morgan & Company si altii implicati în constituirea rezervei federeale au fost între membri fondatori. Wallace. 1921 Consiliul de relatii externe .creata de Eleanor Roosevelt. Roosevelt . Declaratia de razboi a Germaniei (11 decembrie). Rockefeller au fost între fondatorii initiali. a unui alt razboi. Coolidge (Harvard).creata la Basel. sugerata de Roosevelt. avocatul lui J. Este descris de senatorul Barry Goldwater în 1979.este întemeiata. 1930 Banca de tranzactii internationale . 1929 Caderea financiara a bursei .O cronologie a evenimentelor care au dus la cel de-al doilea razboi mondial. care. a pus capat razboiului si a încorporat Pactul Ligii Natiunilor ca primele 30 de articole ale sale . S-a început publicarea Afaceri externe în 1922. 1938 Lumea se îndreapta spre razboi .în mare parte dupa cum fusese propunerea lui House si Curtis. incluzând ideea dezarmarii natiunilor suverane sub o autoritate internationala.organizat de grupul lui Milner. a fost primul presedinte.www.organizat ca un corespondent american al Institutului regal de afaceri internationale. eveniment care a dat posibilitatea de ridicare a Natiunilor Unite. 1920 Liga Natiunilor este respinsa de senatul american . "Noua întelegere" a fost formulata de stângisti.Declaratia de razboi a Japoniei (8 decembrie). 1943 Conferinta de la Moscova . si Conferinta Atlanticului (14 august). 1925 Mein Kampf . 1942 Declaratia "Natiunilor Unite" .Asociatia Natiunilor Unite . Charles Seymore (Yale).P.D. Henry A. au fost printre cele 50 de persoane care au hotarât sa creeze un Consiliu de relatii externe în America. 1932 Franklin D.Articolele 5-7 se refera la "Natiunile Unite" si la organizatia permanenta post-razboi. 1941 FDR emite discursul "Patru libertati" .(6 ianuarie).P. este gazduit la Chatham House în Londra. Davis.începe mandatul prezidential în mijlocul marii prabusiri financiare. 1936 Federatia Nationala a Vietii Salbatice . Elvetia.semnat la 28 iunie.în ciuda unor eforturi herculiene de ambele parti ale Atlanticului. Paul Warberg si J. 1933 Societatea pustiei . un socialist. ministru de externe. Cronologie a evenimentelor relationate. Morgan. J. dupa modelul Institutului regal de afaceri internationale din Londra.Creeaza scenariul unei prabusiri mondiale.Institutului regal de afaceri internationale . Hull a început sa schiteze o Carta a Natiunilor Unite la doua saptamâni dupa atacul de la Pearl Harbor. John W. a unei reactii internationale.Tratatul de la Versailles .prima uzitare a numelui "Natiunile Unite".AdevarulPrezent. ministrul agriculturii si Cordell Hull.întemeiata de Bob Marshall. a sprijinit Liga Natiunilor lui Wilson.este publicata de Adolf Hitler. Page 2 of 6 . ca senator. Archibald C.com Shotwell (Columbia).

Declaratia universala a drepturilor omului adoptata de adunarea generala a Natiunilor Unite.com 1944 Acordurile Bretton Woods . 1948 Ia nastere IUCN . Privire de ansamblu asupra întâlnirii. 1946 Statele Unite se alatura UNESCO .au produs schita recomandarilor pentru organizatia Natiunilor Unite. Henry Morganthau a exprimat adresarea de încheiere. Carolina de Nord.este creata Banca Mondiala si Fondul Montear International.semnata la 26 iunie.Organizatia Mondiala a Sanatatii .de Julian Huxley."Spre o întelegere mondiala.Miscarea federalista mondiala .Fondul Mondial al Vietii Salbatice . Sediul la Gland. Robert Muller face parte din comitetul de consiliere. 1960 Templul întelegerii . stabileste un "Statut consultativ" pentru ONG-uri.Publicatia 7277 a departamentului de stat.AdevarulPrezent.întemeiata în Elvetia.(februarie) s-a ajuns la un acord vizavi de schita recomandarilor Natiunilor Unite si s-a hotarât data unei conferinte a Natiunilor Unite. Ralph Bunche. Dr. Leo Pasvolsky. Robert Muller. Elvetia.La 6 si 9 august.întemeiata în Asheville.ajunge la maturitate.Clubul de la Rome . Japonia se preda (14 august). 1959 Programul de dezvoltare al Natiunilor Unite .organizat. în Geneva. presedintele Societatii de Eugenii.)Discutiile de la Dumbarton Oaks .condusa de Dr.UNCTAD Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare.UNESCO .organizat de Julian Huxley si IUCN.este organizata." 1951 Conservarea naturii . si autorul lucrarii "Noua Dvinitate" a fost primul director.organizat la New York. 16 noiembrie. Echipa americana condusa de Edward Stettinius. prezentând politica de dezarmare a Statelor Unite în favoarea mentinerii pacii a Natiunilor Unite.Curtea internationala de justitie .Julian Huxley. Page 3 of 6 . (Fundament si detaliile conferintei. 1949 UNESCO Publication 356 (M) . 1964 Documentul (cu privire la) Salbaticie din 1964 . 1947 Asociatia Federalista Mondiala . a inclus pe Alger Hiss. Lucis Trust printre primele acreditari ONG. la San Francisco.concept introdus la Natiunile Unite de catre IUCN.este creata.este creata la Londra. Ratificata de senate (892) la 28 iulie.este stabilita la Haga. si publica Limite pentru crestere.cum a ajuns sa fie. este înfiintata.www. Socialistul Joseph Needham a fost numit director în departamentul de Stiinte naturale. 1961 Liberi de razboi . 1968 Rezolutia ECOSOC 1296 . bombele atomice sunt lansate deasupra Japoniei. si Grayson Kirk. Germania se preda (7 mai). 1945 Conferinta de la Yalta . Guvernul american si alte câteva agentii sunt membri.Carta Natiunilor Unite . Educatia mediului .

Comisia trilaterala . 1979 U.publicata împreuna de UNEP. 1978 Impozitarea Globala . Maurice Strong lider de conferinta.(Programul Omul si Biosfera) este lansat printr-un acord cu UNESCO.(Comisia interntaionala pentru studiul problemelor de comunicatie.Cadrul global pentru educatia ambientala.Comisia MacBride . 1973 CITES este semnata .Prima conferinta mondiala asupra climatului . A sustinut conferinte în Kyoto. 1980 Strategia de conservare mondiala . 1972 Documentul apelor curate . Recapitulare tehnica. Japonia a fost acreditata de ECOSOC în anul 1973.sustinuta la Geneva. 1971 <>RAMSAR Tratatul asupra zonelor în pericol de inundatie (cu sol umed) . Page 4 of 6 . William K.extinde abordarea problemei mediului. MAB .CEDAW .este adoptat de catre congresul american.Conventia internationala a comertului cu specii pe cale de disparitie). Robert Muller. prin scolile Robert Muller. IUCN si WWF. Tulloch a primit lovitura fatala în anul 1997. Raport: Nord-Sud: Un program de supravietuire a facut legatura între egalitatea economica si dezvoltare si a fost începutul unui concept de "dezvoltare sustinuta".este creata pentru a promova drepturile femeilor.com 1970 Prima Zi a Pamântului . Conferinta mondiala pentru religie si pace . Definirea zonelor în pericol de inundatie este largita printr-o actiune legala propusa de Federatia Nationala a Vietii Salbatice.devine o lege internationala.UNEP's Programul pentru apele regionale . IUCN si WWF sunt fortele din spatele CITES.adoptata de UNESCO. Iran.deschide sediul la centul Natiunilor Unite.www. IUCN este forta motrice din spatele RAMSAR.Comisia Brandt .Summitul Pamântului I . Reilly si Carla Hills au semnat pentru SUA.(Conventia asupra eliminarii tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor) adoptata de adunarea generala a Natiunilor Unite.Agentia de protectie a mediului . O alta viziune a Zilei Pamântului.Documentul politicii manageriale a tinutului federal adoptat. marea majoritate sunt participanti ai Consiliului de relatii externe. Prezidata de Sean MacBride.Curriculum-ul de baza mondial .S.semnat la Ramsar. Elvetia. o singura lume.adopta politica Natiunilor Unite pentru uscat.UNIFEM .introdus de Dr. Documentul cu privire la speciile aflate pe cale de disparitie devine lege americanaProgramul de mediu american lansat având pe Maurice Strong ca prim director executiv. Promovata de NAAEE 1976 HABITAT I .este formata. John the Divine din New York. 1975 Carta Belgradului .Conventia mostenirii mondiale .(3 martie . Privire de ansamblu a participarii americane. Raport: Mai multe voci.este propusa pentru prima oara de James Tobin.(Comisia independenta de dezvoltare internationala) prezidata de Willy Brandt. Primele eforturi de a obtine controlul comunicatiilor.fondator Gaylord Nelson.prima conferinta a Natiunilor Unite cu privire la mediul înconjurator.James Parks Morton devine vicar al Catedralei St. Statutul curent.AdevarulPrezent. rezultând în decizia "Tulloch" din anul 1993.Acordul international asupra drepturilor civile si politice .este creata.

(Comisia internationala asupra mediului si dezvoltarii). WWF. URSS începe sa se dezintegreze. Austria.sustinut la Oxford.publicata împreuna de UNEP. Prezidata de Olof Palme.Institutul de resurse mondiale . Raport: Viitorul nostru comun.Summitul mondial pentru copii . 1990 Forumul global asupra supravietuirii umane .Rio de Janeiro.Proiectul zonelor salbatice . cu binecuvântarile lui Boutros Boutros-Ghali.care a creat Autoritatea internationala a suprafetelor marine.(Comisia independenta asupra dezarmarii si problemelor de securitate). Willy Brandt.creata de Bella Abzug.Initiativa de la Stockholm asupra securitatii si a guvernarii globale . 1992 Comisiei guvernarii globale . 1989 Caderea Zidului Berlinului .Reteaua de actiune asupra climatului creata în Germania pentru a promova tratatul asupra climatului. Prezidata de Gro Harlem Brundtland. Între membri: Shridath Ramphal si Maurice Strong. 1988 Forumul global asupra supravietuirii umane .Conventia drepturilor copilului . Anglia. Cosponsorizat de Templul Întelegerii si de comitetul Natiunilor Unite a parlamentarilor si populatiei. Gustave Speth primul director. care a definit "dezvoltarea sustinuta".Tbloul interguvernamental al schimbarii climatului . Train. Context complet aici.creata pentru a avansa Agenda 21.înfiintata.sustinut în New York. Raport: Securitatea comuna: Un proiect de supravietuire a facut legatura între securitate si dezvoltare.(9 noiembrie).Conferinta Natiunilor Unite asupra mediului si dezvoltarii (UNCED) .Institutul pentru comunicari globale . si Declaratia de la Rio.organizat cu ajutorul lui Russell E. i-a numit pe Ingvar Carlsson si Shridath Ramphal (presedintele IUCN) ca copresedinti. IUCN. si WRI.Strategia biodiversitatii globale . gazduit de Mihail Gorbaciov si Javier Perez de Cuellar. 1987 Protocolul de la Montreal . pentru a avansa Agenda 21 la nivel local. co-fondator al Pamântul în primul rând! Proiectele cauta sa transforme jumatate din teritoriul Americii în Page 5 of 6 .creat de WMO si UNEP. James Lovelock a fost vorbitorul de marca.publicat de Dave Foreman.o dezvoltare a "Apelului de acord" a Templului Întelegerii.Conventia Natiunilor Unite asupra legii apelor marine . este adoptat Planul de Actiune.Organizatia femeilor pentru mediu si dezvoltare (WEDO) . Afirmarea principiilor padurii. IUCN si WWF.Comisia Brundtland .transforma tratatul voluntar asupra ozonului într-o lege internationala. Prezidata de Maurice Strong.Consiliul international pentru initiative ambientale locale (ICLEI) .adoptat de Natiunile Unite.com 1982 Comisia Palme .www.creat în Costa Rica de Maurice Strong pentru a coorodna aplicarea globala a Agenda 21 prin "Consiliile nationale" ale dezvoltarii sustinute.sustinut la Moscova.Consiliul Pamântului .publicata împreuna de UNEP. Contxtul conventiei asupra schimbarii climatului.Comisia Natiunilor Unite asupra dezvoltarii sustinute . A emis: Agenda 21. 1985 Conventia Natiunilor Unite asupra substantelor care cauzeaza epuizarea ozonului adoptata la Viena.originea Comisiei guvernarii globale.creat de Fundatia Tides pentru a facilita comunicarea ONG-urilor.AdevarulPrezent. prezidat de James Parks Morton. 1991 Îngrijindu-ne de Pamânt .Carta mondiala pentru natura precursoare a Cartei Pamântului. prezidat de James Parks Morton.Parteneriatul national religios pentru mediu . Conventia asupra diversitatii biologice.creat la invitatia Natiunilor Unite.

Conferinta mondiala a drepturilor omului . 1996 Conferinta Natiunilor Unite asupra asezarilor umane (HABITAT II) . Transformarea tratatului voluntar asupra schimbarii climatului într-o lege restrictiva internationala.creata la Roma.Conferinta Natiunilor Unite asupra schimbarii climatului . New YorkCeremonia formului mondial .com zone salbatice.San Francisco.Evaluarea biodiversitatii globale .Comisia dezvoltarii sustinute .întemeiata de Mihail Gorbaciov.Conferinta Natiunilor Unite asupra populatiei si dezvoltarii . Rapoarte de la fata locului. 12852 pentru a aplica Agenda 21 în America.28-31 august. California. 2000 Carta Pamântului . Privire de ansamblu a miscarii educatiei ambientale. Documente.sustinuta în Bolinas. 1993 Consiliul presedintelui asupra dezvoltarii sustinute .realizata de UNEP. New YorkAdunarea mileniului .Prima conferinta suprema a guvernarii globale .sponsorizat de UNESCO în Tesalonic.Forumul mileniului al ONG-urilor .5-8 septembrie.Protocolul Kyoto . New York Page 6 of 6 .Analiza .Ceremonia formului mondial .în Beijing.Crucea verde . 1994 Organizatia mondiala a comertului . precursor al "Adunarii popoarelor".în Buenos Aires.AdevarulPrezent.Istanbul.Al patrulea congres mondial al femeilor . 1999 Carta pentru democratie globala .în Viena.28-30 august. Japonia.New York. Jonathan Lash. gazduit de Mihail Gorbaciov si Maruice Strong.creata pentru a promova Conventia asupra diveristatii biologice.înâlnire la New York. Un larg orizont de vedere al aplicarii Agenda 21.formata în Uruguay în jurul negocierilor GATT.Adoptat la Kyoto.Conferinta mondiala a ONG-urilor .Conferinta Natiunilor Unite asupra schimbarii climatului . Coordonata de Robert Watson.sustinuta în Canada pentru a promova un plan pentru "Adunarea popoarelor". co-prezidat de presedintele WRI.în Cairo 1995 Summitul mondial asupra dezvoltarii sociale .raportul final emis de comisia asupra guvernarii globale.6-8 septembrie.în Copenhaga.consolideaza recomandarile Comisiei asupra guvernarii globale în 12 principii.www.un raport al comisiei.catre Natiunile Unite la Rio +5.Reteaua de actiune internationala asupra armelor mici (IANSA) .UNDPI/ONG Forum .a organizat un lobby pentru guvernarea globala.Vecinatatea noastra globala .Campania pentru reforma Natiunilor Unite . New York Summitul mileniului . Sprijinirea comunitara.creat de Ordinul executiv No.BIONET . New York (pentru a întari "Societatea civila" în operatiunile Natiunilor Unite)Summitul de pace al mileniului al liderilor relgiosi si spirituali .schita finala. 1997 Raportul lui Al Gore . 1998 Curtea penala internationala . raportul HUD al SUA la conferinta.creata pentru a face un lobby ca Natiunile Unite sa aibe controlul asupra armelor.4-10 septembrie. Raporturi de la fata loculuiConferinta internationala a mediului si societatii . Declaratia de la Instanbul asupra asezarilor umane.în Bonn.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->