PLANIFICARE ORIENTATIVA A ACTIVITĂŢILOR 5-7 ANI - NIVELUL II

SUMANARIU ELENA – INSTITUTOR –GRUP ŞCOLAR DE INDUSTRIE ALIMENTARĂ, FETEŞTI

Săptămâna 1

Perioada: - 15-19. 09.2009 Tema: Evaluare Subtema: Evaluare iniţială Obiectivele evaluative:Să se verifice capacitatea: • de a răspunde motric la comenzi de prezentare a unor părţi ale corpului ; de a executa diferite exerciţii motrice; de a trasa linii în spaţiul dat ; de a trasa linie continuă în spaţiul dat fără să atingă marginile; • de a denumi obiectele din imagini; de a desparti cuvintele în silabe; de a formula propoziţii simple şi dezvoltate; recita poezii cunoscute ; • de a forma mulţimi după formă, mărime, culoare; raporta numărul la cantitate; de a desena figuri geometrice după model; de a ordona evenimentele în ordine cronologică; de a numi într-un cuvânt mai multe imagini ale obiectelor ; • de a comunica cu ceilalţi; de a interacţiona cu copiii de vârsta lui; de a manifesta bucurie în urma reuşitelor proprii; • de a manifesta interes pentru cunoaştere; de a manifesta interes pentru joc; de a finaliza o activitate de scurtă durată; de a stabili un proiect ,,Construieşte un castel” Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste, cărţi cu imagini despre ,,Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic; prima zi de grădiniţă ; Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere; Caiete de lucru, fişe adecvate temei; activităţi care se pot desfăşura în Maşini , utilaje, unelte; Album cu poze din grădiniţă; familie; Trusa Logii II ; Cd-uri; Păpuşi ,maşinuţe, alte jucării ; Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas ; Enciclopedia copiilor; ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate, carioca, Puzzle acuarele, plastilină Set LOTO cu culori Set ,,Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: Pregătirea sălii de grupă pentru Festivitatea de Deschidere a Noului an Şcolar. Pregătirea materialului didactic necesar evaluării iniţiale . Pregătirea probelor şi a testelor pentru evaluarea iniţială.
Domeniul Dezvotarea motricităţii fine şi grosiere: D.D.M.F.G. Domeniul Dezvoltarea cognitivă: D.D.C. Domeniul Dezvotarea limbajului şi a comunicării: D.D.L.C. Domeniul Dezvoltarea socio-emoţională: D.D.S.E. Domeniul capacităţi şi atitudini: D.D.C.A.

Săptămâna 1

Perioada:15.-19. 09.2009 TEMA:Evaluare SUBTEMA:Evaluare iniţială ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 14.09 A.L.A.:D.D.C.A.Joc de rol:,,Jocuri şi activităţi la libera alegere”(manifestarea interesului pentru joc şi jucării) D.D.M.G. ,,Arată ce-ţi spun eu” (probă de determinare a gradului de orientare spaţiotemporală) ADE : D.D.L.C. ,,Denumeşte obiectele din imagine” D.D.S.E. ,,Cantă un cântec îndrăgit de tine” ,, Repetă după mine” ADP:D.D.M.G. ,,Balerinii” (stau cu ochii închişi 10’)Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă: ,,Mă bucur să te revăd ! Mi-a fost dor de tine”, ,,Calendarul Naturii” Joc de mişcare: ,,Mişcăm degeţelele” A.L.A.:D.D.C. ,,Desenează un pătrat şi un dreptunghi după model” –probă de reprezentare grafică) D.D.C.A.Jocuri de construcţii- ,,Cum construieşti o casă” ADE : D.D.L.C.,,Formulează propoziţii cu cuvintele din imagini” D.D.C. ,, Numără elementele fiecărei mulţimi şi trasează o linie la cifra corespunzătoare” D.D.C.A. ,,Regulamentul grupei” stabilirea regulamentului împreună cu copiii A.D.P.:D.D.M.G. ,,Fotbaliştii” (dominanta piciorului) Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,Cum ai petrecut în vacanţă” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor A.L.A.: D.D.M.F. ,,Labirintul” (probă de coordonare manuală) D.D.C.,,Completează ce lipseşte”probă de evaluare a capacităţii de analiză) ADE : D.D.C. ,,Formează mulţimi de obiecte”(formă, mărime, culoare) D.D.L.C.,,Recită o poezie” A.D.P.:D.D.M.G. ,,Şotronul” Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,De cine ţi-a fost cel mai dor?” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor A.L.A. : D.D.C.,,Spune când se întâmplă” D.D.L.C.,,Trasează în dreptunghi atâtea liniuţe câte cuvinte are cuvântul” ADE : D.D.C. ,,Spune ce culoare este ... aceasta ”,,Încercuieşte obiectele mari” D.D.M.F..,,Pliază corect o coală de hârtie în formă de pătrat pe ambele diagonale” ADP : D.D.M.F.,,Priveşte prin binoclu” – dominanta oculară Rutina, Tranziţii, Întâlnirea de dimineaţă:,,Cât ai mai crescut” ,,Calendarul Naturii”Exerciţii de înviorare.

SEMNĂTUR A

MARŢI 15.09

MIERCURI 16.09

JOI 17.09

D.: D.C. de a redea grafic diferite semne grafice.D..: . alte jucării ..de a redea sentimente tramsmise prin cântec.Mers în cercul desenat pe podea!”. Enciclopedia copiilor. desen. 09.Colorează cu albastru cana în care este mai puţină apă” D.de a denumi momentele zilei . • de a formula propoziţii simple şi dezvoltate .Arată.Calendarul Naturii”Exerciţii de învioare. unelte. „ D.Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: ...Colorează cu galben mulţimea în care sunt mai multe răţuşte.: D.M..Câte kilograme ai?” .VINERI 18.P.F.de a denumi imaginilor obiectelor în absenţa lor după o scurtă vizualizare.de a executa deprinderile motrice de bază. ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate.. • igienico-sanitare.. . 2009 Tema: Evaluare Subtema: Evaluare iniţială Obiectivele evaluative:se verifică capacităţi şi deprinderi: • de a decupa pe contur. Păpuşi .D. Trusa Logii II .M.Săritura în lungime de pe loc cu ambele picioare peste 50 cm. Puzzle acuarele. de a realiza compararea unor noţiuni.de a reface întregul din părţile componente. Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.C.mi cum faci.D.G..L. cum tai cu foarfeca? – dominanta manuală Rutina.Cum le spunem într-un cuvânt?” ADE :D.: . Cd-uri. Tranziţii. Caiete de lucru. utilaje. cărţi cu imagini despre . .A.Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic. prima zi de grădiniţă .. de a respecta regulile grupului.09 A.de a cunoaşte schema corporală. • de a completa imaginile cu părţile care lipsesc.Omuleţul” (probă de reprezentare a corpului uman) A.. familie.maşinuţe. plastilină Set LOTO cu culori Set .D.. de a realiza generalizări.C... de a forma mulţimi şi de a identifica cifrele corespunzătoare acestora. Săptămâna 2 Perioada: 21-25. activităţi care se pot desfăşura în Maşini .D. de a mânui diferite instrumente. Întâlnirea de dimineaţă: . Album cu poze din grădiniţă..” . fişe adecvate temei. Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas . • de a audia un cântec . de înţelegere a semnificaţiei cuvintelor. carioca. de a executa diferite exerciţii motrice.ciocăneşti.

. .Bibliotecă: .Denumeşte cifra” D.D.. Exerciţii de învioare.Formează mulţimi” – formă .C. 23..C.C.Denumeşte imaginile într-un cuvânt”(probă de verificare a capacităţii de a realiza generalizări) .D.F.Un copil politicos” –audiţie ...Formează mulţimi de fructe..M. Şedinţa cu părinţii . D.C. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor MIERCURI ALA: D.C. Exerciţii de învioare.Spune ce faci când..09 ALA: D. păsări...Câtă ca mine” – joc muzical ADP: D..Ce ţi-ar plăcea să faci cel mai mult la grădiniţă” Calendarul naturii.C..Completează ce lipseşte din fiecare imagine prezentată” D...09 ALA: D.Refaceţi întregul” puzzle D.D.Completarea fişelor de evaluare iniţială.Rutina.D.C.D..L.E.Ce-ţi place cel mai mult la grădiniţă?”Calendarul naturii. Tranziţii.D.C. Joc de masă:..D.L. Stabilirea opţionalelor pe anul şcolar în curs împreună cu părinţii şi avizarea acestora de către Inspectorul de specialitate.Citire de SEMNĂTU RA ADE D. .D..Spune când se întâmplă” (momentele zilei) MARŢI 22. imagini” Biblioteca .D. Bibliotecă: .Decupează pe contur cercul şi dreptunghiul” ADP: D. legume.L. mobilă.ţi-e somn” – probă de evidenţiere a capacităţii de înţelegere .C. Întâlnirea de dimineaţă:.. 09..D... Întâlnirea de dimineaţă: .Ştiinţă:.D.09 îmbrăcăminte” D. mărime . Tranziţii. Săptămâna 2 Perioada:21-25..S. Ştiinţă:..Pregătirea probelor şi a testelor de evaluare iniţială.Încercuieşte mulţimea păsărilor sălbatice” Rutina.D.Spune cuvintele pe care ţi le aduci aminte”(Probă de evidenţierea memoriei imediate a cuvintelor) ADE D.. 2009 TEMA:Evaluare – SUBTEMA:Evaluare iniţială ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 21.C.. Întocmirea planificării pe semestrul I..

. • O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. Formează mulţimi de obiecte după formă.mulţimea merelor şi mulţimea perelor..L.09 ALA:D.. Tranziţii. păsări domestice.D.Desenează în spaţiul liber din dreapta semnul grafic din stânga” D.. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea.09 ALA:D. Bibliotecă: . O27 să comunice impresii. : . fructe.etc... O25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. Tranziţii.. precum şi interdependenţa dintre ele.Proba de lacune într-un text” ADE D. un cal.M.Hora prieteniei” Calendarul naturii. pe baza unor însuşiri comune (formă. denumirea obiectelor. cărţi.. un pantof.ACTIVITATA OPŢIONALĂ: Testarea capacităţilor şi aptitudinilor JOI 24. .” ADP: D. precum şi reguli de securitate personală. Artă: . Exerciţii de învioare. clasificarea. VINERI 25. O46să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.C.. Tranziţii.D.De ce avem nevoie de .C.L. ..09-02. Exerciţii de învioare. cantitatea lor.D. inclusiv la activităţile de joc.G.D.10..Care sunt jucăriile tale preferate” Calendarul naturii... cât şi în calitate de auditor.Mergi înapoi vârf călcâi pe o bandă 1..Eu şi lumea mea din grădiniţă” Obiective de referinţă: • O1să participe la activităţile de grup.legume. • O20Să-şi îmbogăţească experienţa senzorială...Găseşte forma asemănătoare şi coloreaz-o cu aceeaşi culoare” D.Barza” (stă într-un picior 7’-8’)(probă de coordonare motrică) Rutina.D. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora..D.D.C.Prinde o minge aruncată de la 2 m(3încercări).F.. atât în calitate de vorbitor.S.Spune-mi ce înseamnă. Denumeşte mulţimile din diagramă” Taie ce nu se potriveşte”(probă de verificare a capacităşii de generalizare) ADE:D. Întâlnirea de dimineaţă:.C. O6 să manifeste interes pentru citit.” Rutina.D.5m) ADP : D.. Săptămâna 3 Perioada: 28. .D. mărime..L.M..ADE D.C..: .. animale domestice ...Spune-mi câteva.E.C. O9să utilizeze efectiv instrumentele de scris.2009 Tema: Cine sunt suntem? Subtema: .Joc de rol: . idei pe baza observărilor efectuate. O49să cunoască şi să utilizeze unelte simple delucru pentru realizarea unei activităţi practice.Mă joc frumos cu colegii mei” Calendarul naturii..umbrelă.Spune prin ce se deosebesc.L. Întâlnirea de dimineaţă: . O 3să audieze cu atenţie un text.C. Exerciţii de învioare.D..Ştiinţă :.A.. animale sălbatice”(probă de verificare a capacităţii abstractizare)D.Familia mea” desen D.etc. constituirea de grupuri/ mulţimi.C. Întâlnirea de dimineaţă:.. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan.D.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Suntem harnici” Rutina.D.C. câinele şi vaca”(probă de comparare a unor noţiuni) ADP: D. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului).G. Colorează cu roşu fructele mari şi cu galben fructele mici” D. .D.M.

. unelte. utilaje. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. Caiete de lucru.Jocuri de mişcare în aer liber” Rutina.09 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. O62să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.. prima zi de grădiniţă . Păpuşi . alte jucării . Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere.Alege ce se portriveşte” Activitatea metodică: Confecţionarea materialului didactic pentru activităţi. O75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând..O60 să redea teme plastice specifice desenului. activităţi care se pot desfăşura în Maşini .. Jocuri şi jucării la grădiniţă” Calendarul naturii. cărţi cu imagini despre . Trusa Logii II .... ALA: Joc de rol: .... Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Cine sunt suntem” SUBTEMA: . O67să intoneze cântece pentru copii.Ce-mi place la grădiniţă?” Exerciţii de înviorare.” ..Maricica la grădiniţă” . Enciclopedia copiilor.. a fişelor pentru activităţile din săptămână. Puzzle acuarele.Îmi place la grădiniţă” cântec ..maşinuţe. Tranziţii.09 DEC (educaţie muzicală) .Facem ordine la jucării” Rutina. carioca. Cd-uri. grădiniţă.09. ARTĂ: JOC DE MASĂ Creioane negre şi colorate. Tranziţii. Album cu poze din grădiniţă. • săptpămâna 3 Perioada:28-02. fişe adecvate temei. să acompanieze ritmic cântecele.Jucăria preferată” SEMNĂTUR A ADE: DLC (lectura educatoarei) . plastilină Set LOTO cu culori Set . Calendarul naturii Ne pregătim pentru activităţi .Planificarea activităţilor din cadrul Comisiei metodice.Cântă ca mine” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Plecarea Maricicăi la grădiniţă” Artă : . Studiere Curriculumului pentru învăţământul preşcolar” Planificarea activităţilor din cadrul proiectelor şi parteneriatelor grădiniţei.. şezând şi în deplasare)..2009 TEMA:. Pregătirea fişelor pentru evaluarea continuă. Jocuri de mişcare . ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: .Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic.Eu şi lumea mea din grădiniţă” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 28.Maricica” de Luiza Vlădescu MARŢI 29. Ne pregătim pentru activităţi .De-a grădiniţa” Artă : . Cd-player ŞTIINŢĂ: Atlas . • O74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.

09 DOS(Activitate practică) .09-09. O46să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.Grădiniţa” Biblioteca: . O 3să audieze cu atenţie un text. Rutina.. raport. întoarceri.. Exerciţii de înviorare.. Vin curat la grădiniţă” Calendarul naturii Exerciţii de înviorare.10 (educaţie plastică) .. pe loc repaus. cantitatea lor.Grădiniţa” încăperile din grădiniţă”DLC .Ascultă comanda” săptămâna 4 Perioada: 05. O 4să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte. precum şi reguli de securitate personală. mărime. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului)..... Calendarul naturii .Reguli de comportare în grădiniţă” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. constituirea de grupuri/ mulţimi.10 DOS( educaţie pentru societate) lectură după imagini .. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: .ADE: Activitate integrată :DS(Cunoaşterea mediului) observare . idei pe baza observărilor efectuate.. clasificarea.... O49să cunoască şi să utilizeze unelte simple delucru pentru realizarea unei activităţi practice.10. precum şi interdependenţa dintre ele..” Joc : .Jocurile copiiilor în grădiniţă” (convorbire) MIERCURI 30.. Ne pregătim pentru activităţi. Tranziţii.Spune de ce sunt aşezate jucăriile acestea împreună” JOI 01.. câte unul . înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia. atât în calitate de vorbitor.Unde este grupa de jucării” VINERI 02.Grădiniţa mea iubită” Bibliotecă . pe baza unor însuşiri comune (formă. câte patru. denumirea obiectelor.Reguli de comportare la grădiniţă” DEC : Activitate integrată : DS(activitate matematică) . O25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte...De-a baba oarba” ALA :Joc de masă : Puzzle .Formează grupe de obiecte” ADE: DS (activitate matematică).. O27 să comunice impresii. Ne pregătim pentru activităţi. De ce vin la grădiniţă?”Calendarul naturii ... . cât şi în calitate de auditor..2009 Tema:Cine sunt suntem? Subtema: .Familiarizarea copiilor cu diferite acţiuni şi poziţii de pe loc : drepţi. Ne pregătim pentru activităţi. inclusiv la activităţile de joc.Consolidarea mersului organizat în diferite formaţii : în cerc .. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. Tranziţii.Grădiniţa” îndoire din hârtie ADP: Întâlnirea de dimineaţă . . să reacţioneze la acestea. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. câte doi.Ce-aţi dori să învăţaţi la grădiniţă” Exerciţii de înviorare." II . • O20Să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. alinierea..Grădiniţa mea” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Ghicitori despre jucării şi grădiniţă”Rutina.. ALA: Joc de masă : Caută jucăriile” Ştiinţă: . O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple.Unde au fugit jucăriile unui copil ” ADE: DPM I.Eu şi familia mea ” Obiectivele de referinţă: • • O 1să participe la activităţile de grup.

O67să intoneze cântece pentru copii.10-09.. Album cu poze din familie.. alte jucării .. Tranziţii. şezând şi în deplasare). să acompanieze ritmic cântecele.O60 să redea teme plastice specifice desenului. utilaje. „Mă pregătesc pentru activităţi”. Rutina. Joc de mişcare: „Şotronul” ADE: Activitate integrată (DLC. carioca.2009 TEMA:4 Cine sunt suntem? SUBTEMA:..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. DEC): “Viaţa în familie…” lectură după imagini . uman. . Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. acuarele. Utilată corespunzător pentru Cuburi cu litere. fişe adecvate temei. Tranziţii. plastilină. Cd-uri. O75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. • Săptămâna 4 Perioada:05.10. Caiete de lucru. precum şi prin colorarea cu creionul colorat a părului). cărţi cu imagini despre . Artă: „Eu” (desen şi colaj – definitivarea propriei figuri prin selectarea şi lipirea ochilor a nasului si a gurii. fişe cu corpul Jetoane cu obiecte de uz personal. ”Facem prezentări” . Creioane negre şi colorate. Puzzle.10 ADP: Calendarul naturii. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Enciclopedie -Corpul uman. unelte. familie. ALA: Biblioteca: „Familii” (citire de imagini din reviste şi discuţii libere despre familiile prezentate în diferite imagini).Întâlnirea de dimineaţă” . Întâlnirea de dimineaţă. activităţi care se pot desfăşura în Maşini . Exerciţii de mişcare. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Eu şi familia mea” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 05.Comisia metodică. Trusa Logii II .Îmi place la grădiniţă” (repetare) ADP: Calendarul naturii.Ce culoare au ochii mei ? Ce SEMNĂTUR A MARŢI .maşinuţe. prima zi de grădiniţă . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. • 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.. Rutina.Jocul degetelor” joc muzical predare -Cântec : .Căsuţa păpuşii” Cuburi de plastic. O62să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Păpuşi .Stdiu individual.

Exerciţii de mişcare.Întâlnirea de dimineaţă””Portretul mamei/tatălui”.10 Săptămâna 5 Perioada: 12. conturul umbrei realizat cu materiale de construcţie. . ):convorbire . Tranziţii.Mergi cum ţi se spune” II. „Împreună pentru un mediu curat!” (aranjarea jucăriilor în clasă şi ecologizarea spaţiului verde din curte) ADE: DPM I ..10 MIERCURI 07... Artă: Desen prin copierea umbrei corpului în mişcare/static sau a unor părţi ale corpului propriu pe coli mari de carton şi eventual. triunghi. ADE : Activitate integrată (DOS): “Cum ne comportăm în familie?” (convorbire.Băiatul şi fetiţa din figuri geometrice (cerc. prepararea unor gustări. studierea pielii cu lupa.Întâlnirea de dimineaţă” ”Mă numesc…şi am…ani. DLC) : . Frunze ruginii” Obiective de referinţă: . Exerciţii de mişcare. „Ţăranul e pe câmp” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . derularea evenimentului).Formează mulţimi de fete şi băieţi” .Predarea mersului spre diferite direcţii. eventual adresă). Mama/tata/fratele/sora mea/meu se numeşte…”.10 culoare are părul meu?”.10 -16. ... „Mă pregătesc pentru activităţi” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: „Mari descoperiri” (studierea unui fir de păr la microscop. triunghi) ADP: Calendarul naturii.Fetiţa şi băiatul”DEC .. . Joc de masă “Băiat/fată” (–părţile corpului.2009 Tema: Când / cum şi de ce se întâmplă? Subtema:.10 VINERI 09..” Joc: . alcătuirea unui album de familie colectiv.Întâlnirea de dimineaţă” ”Povestea mea” (nume. Rutina. „Mă pregătesc pentru activităţi” Plimbare în aer liber (observăm cum merg copiii cu mămicile lor pe stradă)Construcţii : .Fetiţa şi băiatul” ADP: Calendarul naturii. lucru cu cartea interactivă „Corpul uman”). jocuri de mişcare: “Joacă. pătrat..Cântec” de George Coşbuc (memorizare) ADP : Calendarul naturii... caracteristici.. „Mă pregătesc pentru activităi” Joc liniştitor „Jocul mut”..10. Artă :“Părinţii mei”(desen/pictură).De-a mama şi de-a tata” ADE: Activitate integrată (DS. „Mă pregătescpentru activităţi” ALA: Artă: Joc de rol: “E sărbătoare în familia mea!” (pregătiri pentru sărbătoare..06. cu imagini din reviste/poze)(DS) . Rutina. Rutina. caracteristici individuale. părinţi.Casa mea” ALA:Bibliotecă : ”Eu cu familia mea”(citire de imagini/poze)..Familia mea” DOS Activitate practică. îmbrăcăminte).Îmi scriu numele” dactilo pictură Joc de rol: . colorarea lor... dreptunghi. Tranziţii.Repeterea alergării organizate cu plecare şi orire la semnal . Tranziţii. ADE: Activitate integrată (DS. joacă băiete!”.Căţelul şi pisica” JOI 08..” .

O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale O 67să intoneze cântece pentru copii. fenomene ale naturii).O 27 să comunice impresii. Figuri geometrice Cd-uri.• • O3 să audieze cu atenţie un text. fişe adecvate temei. plastilină.10. mărime. distanţă.2008 TEMA: Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. ŞTIINŢĂ: cărţi cu curiozităţi din lumea plantelor şi animalelor. precum şi interdependenţa dintre ele. şezând şi în deplasare). frunze de diferite forme şi mărimi. grăunţe. cărţi cu imagini despre Frunze. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. solul.O60să redea teme plastice specifice desenului..Toamna în parc” Cuburi cu litere. O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. vegetaţia. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. fauna. Săptămâna 5 Perioada 12-16. acuarele. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. durată.O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. • • • O46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 61 să obţină efecte plastice. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Cuburi de plastic. O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. toamnă. localizare). denumirea obiectelor. clasificarea. idei pe baza observărilor efectuate. aerul. Comisia metodică. O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. constituirea de grupuri/ mulţimi. cantitatea lor. carioca. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. . ARTĂ: Creioane negre şi colorate.Stdiu individual. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. apa. Caiete de lucru. JOC DE MASĂ Jocul umbrelor .Cd-player..Frunze ruginii” . activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. pe baza unor însuşiri comune (formă.

DPM) .Bate vântul frunzele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă : .De ce se îngălbenesc frunzele?” Bibliotecă : ...Frunza” de Emil Gârleanu Joc de masă : .Caută umbra frunzei” ADE: Activitate integrată(DŞ. Joc: Culegem flori prin poiană” II . Ne pregătim pentru activităţi..10 ....Ce ştii despre mine” joc didactic ..Exerciţii de înviorre.Ce ştim despre Frunze” Joc de masă : .Citeşte şi recunoaşte » ADE : (DLC.DEC) .10 MIERCURI 14.Frunze ruginii au îmbrăcat parcul”(observare în aer liber) Activitate practică .Consolidarea alergării organizate cu plecare şi oprire la semnal .... Ne pregătim pentru activităţi....10 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Calendarul naturii... Tranziţiile. Brătescu Voineşti ( povestire) I . ALA: Biblioteca: .Poveste de toamnă” Rutina.Munci specifice anotimpului toamna-Strângem frunzele în grămezi” ADP : Audiţie : Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.Culorile toamnei” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ADE :Activitate integrată(DŞ..Sortăm frunzele » Artă : . Întâlnirea de dimineaţă” ..Toamna cea bogată” Construcţii: .DOS).Cum ne îmbrăcăm şi unde ne jucăm.Prinde frunza” Calendarul naturii..Ce forme au frunzele?” ..Covor de frunze” ADP: Calendarul naturii. ALA: Bibliotecă: ..Băncuţa din parc” Artă: . Rutina. Tranziţiile. Ne pregătim pentru activităţi.. Tranziţiile.Aşază în şir frunzele de la cea mai mică la cea mai mare şi invers ” joc didactic .. Întâlnirea de dimineaţă” . Ne pregătim pentru activităţi.De ce nu sunt aceste piese puse împreună?”joc logic . ALA: Ştiinţă: .ZIUA LUNI 12... ALA: Joc de rol: .Jocuri de mişcare: ...DOS) . Exerciţii de înviorare. DEC) .Covor de frunze » pictură -amprenta frunzei ADP: Joc de mişcare: ..Desenăm frunze” ADE: Activitate integrată (DLC.Bucheţele” SEMNĂTUR A MARŢI 13..10 VINERI 16.Citim imagini despre toamnă” Artă: ...A ruginit frunza din vii” (audiţie ). Tranziţiile.10 JOI 15.Predarea mersului cu ocolire şi păşire peste obstacoe.Bate vântul frunzele” (joc muzical) ADP: Calendarul naturii..Ploaia dusă de vânt” ADE :Activitate integrată(DŞ. toamna?” Exerciţii de mişcare Rutina.Cântece de toamnă” Rutina. Întâlnirea de dimineaţă”De ce ne este frig Toamna?.Puiul” de Al.. Întâlnirea de dimineaţă” Rutina. Joc : . Tranziţiile. Întâlnirea de dimineaţă” . Jocuri de mişcare în curtea grădiniţei.

Jocul Cd-uri. O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. fructe de toamnă .Stdiu individual. să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte O79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Săptămâna 6 Perioada:19-23. Puzzle . solul.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.O 61să obţină efecte plastice. Hora legumelor vesele” Obiective de referinţă: • O1să participe la activităţile de grup. plastilină.10. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. cărţi cu imagini despre Taraba cu legume de toamnă . grupare/regrupare. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. hârtie glasată. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscuteO 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. Săpămâna 6 Perioada:20-24. O 3 să audieze cu atenţie un text. şezând şi în deplasare).10. cât şi în calitate de auditor. aerul. ordonare.Caiete de lucru. vegetaţia. fair-play Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Loto cu legume. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale . O 60 să redea teme plastice specifice desenului.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor O 55 să identifice. litere magnetice . hârtie creponată. Creioane negre şi colorate. fişă cu legume . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. set din jumătăţi întreg . Activitatea metodică: Pregătirea materialului. trusa legume de toamnă. Domino cu legume . cărţi şi reviste cu articole despre acuarele. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturiiO 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. umbrelor cu legume . clasificare.2009 .O 67 să intoneze cântece pentru copii. fauna. carioca. • • • • O 78să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 27 să comunice impresii. de competiţie. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. Enciclopedia copiilor. inclusiv la activităţile de joc. idei pe baza observărilor efectuate O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. O25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. spirit de echipă. atât în calitate de vorbitor.2009 Tema: Când cum şi de ce se-ntâmplă” Subtema: . precum şi interdependenţa dintre ele. Cd-player.. Cuburi de lemn şi de plastic . Logo I şi II fişe adecvate temei. Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ Atlas botanic . comparare. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. apa.Comisia metodică. fenomene ale naturii).

De ce este bine să consumăm legume proaspete » ADP : Întâlnirea de dimineaţă....10 VINERI 23. Ne pregătim pentru activităţi ...Pietonii disciplinaţi” SEMNĂTUR A MARŢI 20.Aşază în şir morcovii de la cel mai scurt la cel mai lung şi invers” DOS( educaţie pentru societate) .. Repetarea mersului cu ocolire şi păşire peste obstacole.Modelăm legume” ADE: DS(activitate matematică) .Cum se pregătesc legumele?” activitate casnică ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi..Campionul grupei” II .De ce trebuie să mâncăm legume?” Calendarul naturii.Ghici .În grădina de legume” ALA : Artă .Spune ce-ai gustat?” ALA: Bibliotecă: ...Citim imagini despre legume” Artă: ..Supa de zarzavat” de Otilia Cazimir (memorizare) DEC (educaţie muzicală) ..Aşază morcovii în şir de la cel mai subţire la cel mai gros şi invers” DOS(Activitate practică) .Legume vesele » ADE : DS (activitate matematică) .. Ne pregătim pentru activităţiJoc de mişcare: .Morcovi subţiri şi morcovi groşi » Ştiinţă ........ Exerciţii de înviorare. Joc senzorial:..Exerciţii de înviorare. Jocuri de mişcare..TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă” SUBTEMA:.Loto cu legume” Artă: . Predarea alergării în linie dreaptă pe distnţa de 20-25 m (viteză)Joc : .La piaţă » Artă : .Alfabetul vitaminelor” Joc de masă: . Aşezăm morcovii în şir crescător după grosime » ADE : DPM DLC (joc didactic)..ghicitoarea mea”(legume) ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .10 ..Desenăm legume” ADE: DLC ..Hora legumelor vesele” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 19. Exerciţii de înviorare..Din jumătăţi întregul” ADE: DS(Cunoaşterea mediului).Culesul cartofilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: ...Cântece de toamnă” ALA: Joc de rol : .10 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .10 JOI 22.Audiţie : ..Legume de toamnă” ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Ce a cumpărat mama?” joc didactic DEC(educaţie plastică) ...Ploaia” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Cine face ce face?” joc didactic I . Ne pregătim pentru activităţi.10 MIERCURI 21.... Exerciţii de înviorare.Spune ce-ai mâncat aseară?” Calendarul naturii.Vitaminele legumelor” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.. Joc .În grădina de legume” cântec-predare .

fişe cu fructe de toamnă. ordonare. utilaje. comparare.. cantitatea lor. unelte. Cuburi cu litere. urmărind indiciile oferite de imagini. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. clasificare. Alfabetul vitaminelor” Obiective de referinţă: • • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă.O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii.2009 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema:. 49 să Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. plastilină. O 18 să găsească ideea unui text.11. denumirea obiectelor. JOC DE MASĂ : Jetoane cu fructe de toamnă. • • • O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. toamnă. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. constituirea de grupuri/ mulţimi. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Căţi cu fructe de toamnă. de competiţie. să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat. O 67 să intoneze cântece pentru copii. Cd-player. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. Maşini . idei pe baza observărilor efectuate . clasificarea. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. litere magnetice. lupă. fişe adecvate temei.Săptămâna 7 Perioada:02. fair-play CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. grupare/regrupare. microscop. O27 să comunice impresii. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale.O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. O cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. acuarele. . O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Cd-uri.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. mărime. hârtie glasată. O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. pe baza unor însuşiri comune (formă. Activitatea metodică: O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. Creioane negre şi colorate. O61să obţină efecte plastice. Caiete de lucru.11-06. hârtie creponată. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere. precum şi reguli de securitate personală. cărţi cu imagini cu fructe de Taraba cu fructe de toamnă. carioca. spirit de echipă.

ghicitoarea mea!” ALA: Bibliotecă . De ce mâncăm fructe?” Calendarul naturii .Numărăm mere şi père » ADE : DS (activitate matematică).. Săpzămâna 7 Perioada:02...Stdiu individual.Citim imagini despre legume” Joc de masă: ..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Exerciţii de înviorare. Propoziţii ... a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.De ce spălăm fructele?” Calendarul naturii .11 JOI 05....Ghici.Ce ştim despre legume” Artă: .Spune ce-ai mâncat aseară?”Calendarul naturii.Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Para şi gutuia” observare prin comparaţie DLC..11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Aşază în şir panglicile de la cea mai îngustă la cea mai lată şi invers” DOS(Activitate practică)... cuvinte..Cântece de toamnă” ALA: Ştiinţă : ..Formează perechi între grupele date (mere. Ne pregătim pentru activităţi .Spune ce-ai gustat” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă . Audiţie : .Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare:.Prâslea cel voinic şi merele de aur” (povestire) DEC (educaţie muzicală) .Cum se consumă fructele ?» SEMNĂTUR A MARŢI 03...Şerveţele late şi înguste » (lipire) .Exerciţii de înviorare.Spune mai departe” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Salata de fructe” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..11 MIERCURI 04...Grupăm legume” ADE: DLC . pere)” DOS( educaţie pentru societate) .Mere mari şi mici” (lipire) ADE: DS(Cunoaşterea mediului)...11.11 .Alfabetul vitaminelor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 02. ..La piaţă” Bibliotecă:.Jocuri de mişcare. silabe” ADE:DS(activitate matematică .Culesul viilor” ( joc cu text şi cânt)predare ADP: Întâlnirea de dimineaţă: .Ce vitamine au fructele?” Calendarul naturii .Comisia metodică..2009 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:. Exerciţii de înviorare.În grădina de legume” cântec (repetare ) . Ne pregătim pentru activităţi Joc senzorial: ....11-06.Culegem mere” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol . Ne pregătim pentru activităţi..

Cd-uri. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.. fauna.11-13.. mărime. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. fişe adecvate temei.Dramatizare: . solul. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. unelte. utilaje. vegetaţia. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.Repetarea alergării în linie dreaptă (viteză)Joc : .. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale.. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. Caii în cursă” II .Predarea alergării cu ocolire şi păşire peste obstacole. şezând şi în deplasare). cantitatea lor. executării unei sarcini date.Ştafeta” Săptămâna:8 Perioada:09. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. carioca. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. O 55 să identifice.Prâslea cel voinic şi merele de aur” ALA : Artă : .Fructe vesele » Joc de masă .2009 Tema: Când cum şi de ce se-ntâmplă?” Subtema: ... Personaje miniatură de plastic sau lemn. constituirea de grupuri/ mulţimi. O 61să obţină efecte plastice..11 ADP : Întâlnirea de dimineaţă. ARTĂ: Creioane negre şi colorate. O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.VINERI 06. apa.Fructe vesele » DPM I . O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. Joc: . clasificarea. . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. pe baza unor însuşiri comune (formă.11. Ne pregătim pentru activităţi... precum şi interdependenţa dintre ele..Cd-player ŞTIINŢĂ: Enciclopedia florilor. cărţi cu imagini cu flori de Flori de toamnă.Loto cu fructe « ADE : DEC (educaţie plastică) . să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. aerul.Valsul florilor” Obiective de referinţă: • O 6să manifeste interes pentru citit. denumirea obiectelor. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. Maşini . O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului . Cuburi cu litere. O 67 să intoneze cântece pentru copii. fenomene ale naturii). O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.. Exerciţii de înviorare. JOC DE MASĂ: Jetoane cu flori de toamnă.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. copii sănătoşi” Calendarul naturii . O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic .Copii frumoşi .. Caiete de lucru. toamnă. O 60 să redea teme plastice specifice desenului.

Crizantema şi tufănica” ADE: DS(activitate matematică) .Puneţi întrebări!” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Stdiu individual.Schimbă locul florilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .... Săptămâna 8 Perioada: 09.. SUBTEMA: .Valsul florilor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 09.....Cui îi dâruieşti floarea?” Calendarul naturii .Crizantema” puzzle ADE:DS(Cunoaşterea mediului).11 MIERCURI 11.Comisia metodică.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei..2009 TEMA: Când cum şi de ce se-ntâmplă ..Propoziţii . Ne pregătim pentru activităţi.11.Vizită la florărie” ALA: Bibliotecă: ..Acum e toamnă ..De ce florile au culori diferite” Joc de masă: .11-13.. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Îngrijim florile la colţil naturii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: .Ce flori ai în grădină?” Calendarul naturii . Exerciţii de înviorare. . plastilină.La florărie” ADE: DLC .. Ne pregătim pentru activităţi.. cuvinte” despre flori Atră: .Crizantema” SEMNĂTUR A MARŢI 10.Bucheţele” . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: .11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...acuarele.Flori de toamnă” observare DLC . fişe cu flori de toamnă..11 ..Între flori” de Otilia Cazimir(memorizare) DEC (educaţie muzicală)..Care este cea mai frumoasă floare?” Calendarul naturii.. Ce ştim şi ce nu ştim despre flori” . da” cântec .Exerciţii de înviorare..predare .Cum poţi să faci tot atâtea crizanteme câte dalii sunt?” DOS(Activitate practică) ....Albinele la flori” .Crizantema” Joc de rol: .Mirosul florilor” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă .

Sera de flori » ADE : DS (activitate matematică). clasificare. denumirea obiectelor. precum şi reguli de securitate personală. .2009 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema: Sărbătoarea Recoltei-Sărbătoarea Toamnei” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. simboluri pentru a transmite semnificaţie O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere..O 27 să comunice impresii. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. să plaseze obiecte întrun spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat.11-20.Unde ai mai văzut această floare?” Calendarul naturii.Crizanteme” DPM I Predarea paşilor de dans . O 3 să audieze cu atenţie un text..... grupare/regrupare. dar la fiecare grupă să fie . ordonare.JOI 12.11.Vaza cu flori” ADE : DEC(educaţie plastică) .Mirosul forilor » Construcţii : ..O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. mărime. . • • • .Joc: ..11 ADP : Întâlnirea de dimineaţă. O 55 să identifice.O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. ALA: Joc senzorial : . grupul de joacă).... Joc: .Spune ce ştii despre această floare” Artă: .Exerciţii de înviorare.O 66 să diferenţieze auditiv timbrul si intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale....O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical.Să îngrijim şi să ocrotim plantele » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie.Formează cât mai multe grupe de flori diferite. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan.Raliul” Săptămâna 9 Perioada:16. grădiniţă. pe baza unor însuşiri comune (formă.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. comparare.Hora Crizantemelor” ALA: Ştiinţă: .O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale.O 67 să intoneze cântece pentru copii.Valsul florilor” II .tot atâtea” ca şi în prima grupă dată(prin formare de perechi) DOS( educaţie pentru societate). O 17 să utilizeze desene.Repetarea alergării cu ocolire şi păşire peste obstacole. clasificarea.. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.11 VINERI 13. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. Ne pregătim pentru activităţi. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. idei pe baza observărilor efectuate .O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului.. cantitatea lor.Culorile floriloe”Calendarul naturii . O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. constituirea de grupuri/ mulţimi.

Caiete de lucru. flori. JOC DE MASĂ: Jetoane cu fructe. Exerciţii de înviorare. Creioane negre şi colorate...Plimbă cartoful” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . Jocuri de mişcare.. fişe adecvate temei. flori de toamnă.Toamnă toamnă harnică şi de toate darnică” (convorbire) SEMNĂTUR A MARŢI 17..Grupează fructe. spirit de echipă.. cărţi cu imagini despre Fructe. hârtie creponată.De ce trebuie să muncească omul?” Artă: . legume. acuarele.Roata toamnei” (joc didactic) DEC (educaţie muzicală) ).11-20. flori” ADE: DLC . O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.. fair-play CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. toamnă. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Cum a fost vremea în această toamnă?” Calendarul naturii .Te rog să-mi dai „ joc didactic (fructe.. . .. legume. carioca. de competiţie. hârtie glasată.• Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Enciclopedie cu fructe .Sărbătoarea Toamnei” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 16. plastilină.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. da” cântec – repetare ... utilaje. legume.Comisia metodică. a fişelor de lucru pentru copii şi a individual. Ne pregătim pentru activităţi Joc distractiv: . Cuburi cu litere. toamnă bogată” Calendarul naturii. Plimbare în împrejurimile oraşului” ALA: Bibliotecă : .Sărbătoarea Recoltei.Toamnă. Ne pregătim pentru activităţi.. fişelor pentru evaluarea continuă. Maşini ..11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. lipici.Stdiu Săptămâna 9 Perioada: 16. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. flori.Acum e toamnă .2009 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă?” SUBTEMA:.11 . Cd-uri.Toamnă frumoasă.. flori) DLC . legume.. toamnă harnică”Joc de masă: . unelte.11..Zâna Toamnă” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) . legume.Mergi cum cânt” ( joc muzical) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.

.11-27. Calendarul naturii Exerciţii de înviorare... cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire.11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă.. înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia.Exerciţii de înviorare.Ştii să faci la fel ca mine?” ordonează grupele (fructe. O 3să audieze cu atenţie un text...Ce conserve au făcut părinţii tăi?” Calendarul naturii.Broscuţele sar în lac “ II . etnice). să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. legume...Modelăm fructe şi legume” ADE: DS(activitate matematică). religioase.Noi suntem români!” Obiective de referinţă: • O10să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. triunghi. flori) în şir crescător şi descrscător de la puţine elemente componente la multe. O 27 să comunice impresii. O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. dreptunghi în jocuri. • • O 22să recunoască.La piaţă » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. flori) DOS( educaţie pentru societate).. şi invers.Spune ce-ai gustat » Artă : ..MIERCURI 18. .11 VINERI 20. istorice. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.. .. prin punere în corespondenţă DOS(Activitate practică) . valorificând deprinderile de lucru însuşite.Ghici ghicitoarea mea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol : . O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. legume. învăţând să le traseze. . Ne pregătim pentru activităţi.Greierele şi furnica” Artă: . O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri...Repetarea paşilor de dans . O 4să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte.Ce compoturi îţi plac?.. Ne pregătim pentru activităţi.Aspect de toamnă » ADE : DS (activitate matematică) . simboluri pentru a transmite semnificaţie. să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc..2009 Tema: Cine sunt / suntem? Subtema: . O 17să utilizeze desene.Valsul florilor” Săptămâna 10 Perioada:23. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. Exerciţii de înviorare.. pătrat.11.. literelor şi cifrelor. obiective socio-culturale.Ţăranul e pe câmp” ALA : Construcţii : . ... Ne pregătim pentru activităţi... O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. aşezare geografică.Fructele toamnei” (modelaj) ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Predarea săriturii în adâncime (20-30).Cântece de toamnă” ALA: Joc senzorial : .Depozitul de legume şi fructe » Artă : .Ce flori îţi plac?”Calendarul naturii .11 JOI 19....Cine aranjează mai frumos ?” consolidarea deprinderii de a alcătui şirul crescător şi descrescător (fructe.Bogăţiile toamnei” DPM I . idei pe baza observărilor efectuate. O48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. să denumească.Flori surori » ADE : DEC(educaţie plastică) . .

linguri le lemn.Personaje Legenda tricolorului .• • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste..Ce ştim şi ce nu ştim despre ţara noastră. Săptămâna 10 Perioada:23. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.Comisia metodică. obiecte de Cuburi de plastic. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.Stdiu individual. hârtie glasată..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Steguleţe...11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . localizare). unelte. Cd-uri.2009 TEMA: Cine sunt suntem? SUBTEMA:. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. distanţă. plastilină . creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. acuarele.. şezând şi în deplasare). cărţi cu imagini din ţara Costume populare. hârtie creponată..Drag mi-e jocul românesc” joc SEMNĂTUR A . noastră. artizanat. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.Noi suntem români” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 13. utilaje.Cântece populare româneşti” ALA: Biblioteca : .Sunt un pui de românaş” cântec –predare . miniatură de plastic sau lemn.Cuburi cu litere. însemnele României. Maşini . Vederi din ţară. Cărţi cu poezii despre ţară. O60 să redea teme plastice specifice desenului.O 61 să obţină efecte plastice.11.Răsfoim albumul cu obiecte de artă populară şi portul popular la români” Artă: .11-27. O 64 să interpreteze liber.. carioca. Creioane negre şi colorate. durată. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. România?” (convorbire) DEC (educaţie muzicală).Ce înseamnă să fii român?”Exerciţii de înviorare.. Ne pregătim pentru activităţiAudiţie: . O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. plastilină.Costumul popular” ADE: DLC .

.11 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Ne pregătim pentru activităţi .. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief.2009 Tema:Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: ... mari-groase)G.Tabloul piselor” (mici-subţiri.Cum este să fii român?” Exerciţii de înviorare. O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural.. concomitent cu învăţarea autocontrolului. aşezare geografică. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. inclusiv la activităţile de joc..Ţărăncuţa” decorare Biblioteca: .. cât şi în calitate de auditor.Povestiri istorice » ADE : DS (activitate matematică) ...11 MIERCURI 25..12.Harta Ţării” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..În aşteptarea lui Moş Nicolae” Obiective de referinţă: • • • O 1să participe la activităţile de grup. Ne pregătim pentru activităţi.. .MARŢI 24..Repetarea săriturii în adâncime (20-30).. Ne pregătim pentru activităţi.Hora mare” dans popular ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii : ..Imagini din ţara mea” ADE: DS(activitate matematică) ..Costumul popular” DPM I Predarea paşilor simpli de dans înainte şi înapoi cu bătaie .11 JOI 26.M...Ce limbă vorbim noi?” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ... O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. Sări din copac“ VINERI 27.1 Decembrie –Ziua Naţională a României » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Stagul tricolor” .Căsuţe ţărăneşti”Artă: .11-04. O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte.Tabloul tricolor” (24 piese mici) DOS( educaţie pentru societate) . armonie.Ţara mea este frumoasă” Exerciţii de înviorare.-C. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.11 Săptămâna 11 Perioada: 30.Moştenire” de Otilia Cazimir ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Hora” II... atât în calitate de vorbitor.. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.Oraşul meu” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Formele de relief din ţara noastră » ADE : DEC(educaţie plastică) .Noi sutem români” –dansuri populare şi cântece populare ALA : Joc de masă : .Poezii patriotice” repetare ALA: Artă : . să plaseze obiecte într-un spaţiu dat ori să se plaseze corect el însuşi în raport cu un reper dat..Mult e dulce şi frumoasă limba ce-o vorbim”Exerciţii de înviorare.F DOS(Activitate practică) .Chipul Ţării » Biblioteca : . Audiţie ...Povestiri istorice” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie).Călătorie în România” lectură după imagini DLC ...Ţara mea » Ştiinţă : . O 21 să înţeleagă şi să numească relaţiile spaţiale relative. să manifeste prietenie. toleranţă.. obiective . . .

Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: jucării .Stdiu individual. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale.2009 TEMA:Cum este a fost şi va fi pe pământ? SUBTEMA:.Cizmuliţe” ADE: DLC .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Săptămâna 11 Perioada:30.. plastilină.Maşini . Cd-uri. socio-culturale.O 61 să obţină efecte plastice. fişe adecvate temei. acuarele.Cine este Moş Nicolae?” Calendarul naturii.Cuburi cu litere. O 56să acompanieze ritmic cântecele.Comisia metodică. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Caiete de lucru.O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.12. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Ne pregătim pentru activităţi. unelte.11 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă . O 64 să interpreteze liber. Nicolae. religioase. Exerciţii de înviorare.Iarna ne-a sosit în zori”. Creioane negre şi colorate. O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.. Joc cu text şi cânt. valorificând deprinderile de lucru însuşite.Uite cum mai ninge afară” SEMNĂTUR A .11-4... carioca.predare . CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.. şezând şi în deplasare). În aşteptarea lui Moş Nicolae?” ZIUA LUNI 30.Personaje miniatură de plastic sau lemn.Moş Nicolae aduce daruri copiilor cuminţi” (convorbire) DEC (educaţie muzicală)cântec .Colinde româneşti” ALA: Biblioteca: . utilaje.O 60 să redea teme plastice specifice desenului. istorice. Audiţie: . etnice). O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. O 67 să intoneze cântece pentru copii..Poveşti despre Moş Nicolae” Artă: . creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. JOC DE MASĂ: Jetoane cu jucării... ghetuţe. cărţi poveşti despre Moş Jucării . O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.• • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.

Poveşti la gura sobei » ADE : DEC(educaţie plastică) .. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare...Tu ce-ai făcut ca să vină Moş Nicolae şi la tine? Calendarul naturii. Expoziţie . aşezare geografică.Iată vine Moş Nicolae »Artă : . urmărind indiciile oferite de imagini.. . O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. să reacţioneze la acestea.Modelăm cizmulliţe » ADE : DS (activitate matematică) . concomitent cu învăţarea autocontrolului.Să ne minunăm.. Exerciţii de înviorare.Ghicitori de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Biblioteca: .. Exerciţii de înviorare.. toleranţă..Hora” Săptămâna 12 Perioada:07.Povestea lui Moş Nicolae” (lecturi ale educatoarei) DLC . Ne pregătim pentru activităţi.Ce—aş dori să-mi aducă Moş Nicolae » Bibliotecă : . O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.. să ne bucurăm!” (joc didactic)Propoziţia exclamativă ADP: Întâlnirea de dimineaţă.. ..Ghetuţa” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. armonie.. Exerciţii de înviorare.12 MIERCURI 02. cât şi în calitate de auditor...12 JOI 03. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Iată vin colindători”” Obiective de referinţă: • O1 să participe la activităţile de grup.Cum crezi că arată Moş Nicolae?” Calendarul naturii.Cui aduce Moş Nicolae jucării?” Calendarul naturii...Ghetuţe” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .2009 Tema: Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: . . O5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). să manifeste prietenie.Unde este grupa de jucării?” ( poziţii spaţiale) DOS(Activitate practică) .Poezii la gura sobei” Construcţii: ..Colinde” ALA : Artă : .Darurile lui Moş Nicolae” ALA: Joc de rol : .Oraşul lui Moş Nicolae” ADE: DS(activitate matematică) . O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului..O 3 să audieze cu atenţie un text..12-11.Numără câte jucării sunt în fiecare grupă din şirul format!” DOS( educaţie pentru societate) .12 VINERI 04..Ce-ai dori să-ţi aducă Moş Nicolae?” Calendarul naturii.Numărăm ghetuţe” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..12.. O 18 să găsească ideea unui text.Decorăm ghetuţa” Ştiinţă: . Lupul şi oile” II Repetarea paşilorsimpli de dans înainte şi înapoi cu bătaie .. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles..Moş Nicolae aduce daruri copiilor cuminţi » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. inclusiv la activităţile de joc. Ne pregătim pentru activităţi..MARŢI 01.O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. obiective • • ..Joc: .12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Ne pregătim pentru activităţi .. atât în calitate de vorbitor..Scrisoare către Moş Nicolae” DPM I Învăţarea deplasării pe genunchi şi palme .

• •

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste, cărţi cu imagini tradiţiia Nuci; covrigi; sorcovă; stea; clopoţel ; Cuburi de plastic; Cuburi cu litere; colindatului la români;Caiete de lucru, fişe adecvate temei; Cd-uri;Cd-player; ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cifre; jetoane cu globuleţe , clopoţel; Creioane negre şi colorate, carioca, Jetoane cu elemente tradiţionale; acuarele, plastilină; fişe cu obiceiul şi tradiţia colindatului; Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi, a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Stdiu individual.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Comisia metodică.

socio-culturale, istorice, religioase, etnice); O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană, valorificând deprinderile de lucru însuşite; O 67 să intoneze cântece pentru copii; O 56să acompanieze ritmic cântecele; O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia; O 60 să redea teme plastice specifice desenului; O 61 să obţină efecte plastice, forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii; O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic; O 64 să interpreteze liber, creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului; O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând, şezând şi în deplasare); O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale

Săptămâna: 12 Perioada:07.12-11.12.2009 TEMA:Cum este a fost şi va fi ? SUBTEMA:,,Iată vin colindători ”” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 07.12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ,,Ce sunt colindele?”Calendarul naturii” Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi Joc de rol: Colindăm, colindăm,iarna” ALA: Biblioteca: ,,Uite vine Moş Crăciun” Artă: ,,Ce-aş dori să-mi aducă Moş Crăciun” ADE: DLC,,În Ajunul Crăciunului” de George Coşbuc (memorizare) DEC (educaţie muzicală) ,,Moş Crăciun” de D Kiriac ,,Colinde de Crăciun” audiţie

SEMNĂTU RA

MARŢI 08.12

MIERCURI 09.12

JOI 10.12

VINERI 11.12

ADP: Întâlnirea de dimineaţă ,,De ce colindăm?”Calendarul naturii” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri de mişcare: ,,Dansul fulgilor de nea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: ,,La magazinul cu jucării”Biblioteca: ,,Poveste de iarna” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ,,Datini şi obiceiuri de Crăciun” ( lectură după imagini) DLC ,,Fetiţa cu chibrituri” de H. Ch. Andersen ADP: Întâlnirea de dimineaţă,, Pe cine colindăm?” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi. ,,Ghicitori de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: ,,Oraşul lui Moş Crăciun” Joc de masă: Puzzle ,,Moş Crăciun” ADE: DS(activitate matematică) ,,Arată câţi clopoţei punem într-o grupă lângă cifra 3,2,4,5,1.” DOS(Activitate practică) ,,Sorcova”, ,,Steaua” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.,,Cu cine merg să colind?” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.,,Pregătim o serbare” ALA: Ştiinţă : ,,De unde vine Moş Crăciun ?” Joc de rol: ,,În jurul bradului” ADE : DS (activitate matematică),,Cum putem face să fie mai mult cu un obiect decât în grupa cu 5globuleţe?” DOS( educaţie pentru societate) ,, Primiţi cu colindul ? » ADP :Întâlnirea de dimineaţă.Ce colind ştii?”Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.,,Uite vine Moş Crăciun” ALA : Ştiinţă : ,,Numărăm globuleţe » Artă : ,,Felicitări de Crăciun » ADE :DEC(educaţie plastică) ,,Colindători” DPM I Predarea paşilor de dans ,,Dansul fulgilor de nea” II Repetarea deplasării pe genunchi şi palme (2m) Joc : ,,Prin tunel”

Săptămâna 13 Perioada: 14.12-18.12.2008 Tema:Cum este a fost şi va fi pe pământ? Subtema: ,,În aşteptarea lui Moş Crăciun” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei, activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical; O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie);O 18 să găsească ideea unui text, urmărind indiciile oferite de imagini; •
O40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare; O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural, poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului;

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste, cărţi cu imagini cu Moş Jucării; srisori; Crăciun; Caiete de lucru, fişe adecvate temei; Album cu poze din grădiniţă; Cd-uri;Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: jucării , cifre, jetoane cu globuleţe şi Creioane negre şi colorate, carioca, clopoţei; acuarele, plastilină; fişă cu Moş Crăciun, hârtie glasată; hârtie creponată; Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi, a fişelor de lucru pentru copii şi a individual.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Comisia metodică.

O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive, să manifeste prietenie, toleranţă, armonie, concomitent cu învăţarea autocontrolului; O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief, aşezare geografică, obiective socio-culturale, istorice, religioase, etnice); O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice; O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană, valorificând deprinderile de lucru însuşite. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului; O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale; O 67 să intoneze cântece pentru copii; O 56să acompanieze ritmic cântecele; O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia; O 60 să redea teme plastice specifice desenului; O 61 să obţină efecte plastice, forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii;O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic; O 64 să interpreteze liber, creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice; O 65să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii, jocuri ale copiilor, scene de familie, peisaje, activităţi cotidiene ale oamenilor); O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului; O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând, şezând şi în deplasare); O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale;

CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic;Cuburi cu litere;Maşini , utilaje, unelte;Personaje miniatură de plastic sau lemn. JOC DE MASĂ: Jetoane cu jocuri şi jucării; puzzle cu Moş Crăciun;

fişelor pentru evaluarea continuă.Stdiu

Săptămâna: 13 Perioada:14.12-18.12.2009 TEMA: Cum este a fost şi va fi pe pământ? SUBTEMA:În aşteptarea lui Moş Crăciun” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE

SEMNĂTUR A

De-a serbarea” ALA: Bibliotecă: .Brăduleţul” Joc de rol: .Cui aduce Moş Crăciun jucării?” Calendarul naturii...Crnguţa de brad” ..01.Podoabe pentru brad” ADE: DS(activitate matematică) .......Bradul împodobit” (observare) DLC .Bradul » Moş Crăciun » DPM I Predarea săriturii în lungime cu elan.Bradul de Crăciun » ADE : DEC(educaţie plastică) ...12 JOI 17.12 VINERI 18..Globuri” Construcţii: .Ştii o poezie pe care să i-o spui. Ne pregătim pentru activităţi.Podoabe pentru brad” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Hora în jurul bradului” ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..01-08..Grupam jucării” Artă: . globuleţe.Serbările zăpezii” ALA : Ştiinţă : .Săniuţa cu daruri a Moşului” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) . Exerciţii de înviorare. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . Exerciţii de înviorare.. Ne pregătim pentru activităţi..Aşază în brad câte 6 clopoţei.Cine sare mai departe » II Repetarea paşilor de dans .Tradiţii de Crăciun » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.De ce bradul este verde ? » Artă : .” DOS(Activitate practică) . colindăm” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: .Serbările iernii” ALA: Ştiinţă : .12 MARŢI 15.Răspunde repede şi bine” (adunare şi scădere în limitele 16 cu 1-2 unităţi) DOS( educaţie pentru societate) . steluţe... . lui Moş Crăciun?” Exerciţii de înviorare... Cine este Moş Crăciun?”Calendarul naturii...Câte globuri sunt în brad ? » Joc de masă : puzzle ..Dansul fulgilor de nea » Săptămâna:14 Perioada:04.12 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..12 MIERCURI 16.... Ne pregătim pentru activităţi . creată) ADP: Întâlnirea de dimineaţă..Colinde” joc cu cânt .Ce ai dori să-ţi aducă Moş Crăciun?”Calendarul naturii.Scrisoare către Moş Crăciun” (pov.Cum te pregăteşti pentru sărbători?” Calendarul naturii..Jocurile copiilor iarna” Obiective de referinţă: .Scrisoare către Moş Crăciun » ADE : DS (activitate matematică) ... Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi.La colidat” ADE: DLC ..Cui trimit scrisoarea?” ( joc didactic) DEC (educaţie muzicală) Cântec : .Colindăm .LUNI 14.2010 Tema: Cine şi cum organizează o activitate? Subtema: . Joc : ....Dansul fulgilor de nea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Biblioteca: ...

Jetoane cu elemente specifice iernii. acuarele. spirit de echipă.O 10 să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. carioca. O44să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. grădiniţă. O68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. fair-play. precum şi reguli de securitate personală.O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. O40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. grupul de joacă). O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. plastilină. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. O 61 să obţină efecte plastice. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.01-2010 TEMA:Cine şi cum organizează o activitate? . anotimpul iarna. Creioane negre şi colorate. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. Săptămâna 14 Perioada: 04. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. simboluri pentru a transmite semnificaţie.Stdiu individual. fişe adecvate temei.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 67 să intoneze cântece pentru copii. Cuburi de plastic. • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării . O 55să identifice. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. O 54 să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 79să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.Cuburi cu litere. cărţi cu imagini despre Îmbrăcăminte de iarnă. O 17 să utilizeze desene. şezând şi în deplasare).O 66 să diferenţieze auditiv timbrul si intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. cerneală. sanie.01-08.Comisia metodică.Caiete de lucru. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.• • • O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. pic. O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. Cd-uri. de competiţie.

Fulgi de nea” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..Spune ce-ai visat?” Calendarul naturii.Sportivii în concurs » SEMNĂTU RA MARŢI 05.Sania şi schiurile” Artă: pictură .01 VINERI 08. Exerciţii de înviorare.. Ne pregătim pentru activităţi.Jocurile copiilor iarna” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) . II Repetarea săriturii în lungime cu elan :.joc didactic)DPM I Exerciţii de mers în echilibru pe o linie trasată pe sol. Ne pregătim pentru activităţi . ? Exerciţii de înviorare.....01 Săptămâna 15 Perioada:11... Despre fenomenele naturii în timpul iernii » Joc de masă : .Poezii de iarnă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: .01 JOI 07.Cum se poate forma o grupă cu 6 săniuţe ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă...Hai la joacă afară”( joc cu text şi cânt) ADP: Întâlnirea de dimineaţă...Locuri de joacă pentru copii » ADE : DOS( educaţie pentru societate) .Crăiasa zăpezii” ALA: Biblioteca : . Ne pregătim pentru activităţi..Omul de zăpadă” cântec .... Exerciţii de înviorare..Cântece de iarnă” audiţie ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştinţă: De ce sunt flori de gheaţă pe geam?” Artă: .... Ne pregătim pentru activităţi. Jocurile copiilor iarna” (lectură după imagini) DOS(Activitate practică)..Unde ne jucăm iarna ? » DS (activitate matematică).Cum a fost vremea astăzi?” Calendarul naturii.01 MIERCURI 06.01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ......01-15. Exerciţii de înviorare.SUBTEMA:.Tablou de iarnă” ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Omul de zăpadă” ADE: DS(activitate matematică).01-2010 .Găseşte cuvântul potrivit” (antonime. Jocurile copiilor iarna” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 04.Jocurile copiilor” ADE: DLC ..Unde te-ai dat cu săniuţa?” Calendarul naturii.. .. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ..Dansul oamenilor de zăpadă” ALA: Ştiinţă : .Jocurile copiilor iarna » Artă : .Omul de zăpadă » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Cum se organizează o activitate” Artă: ..Spune unde te joci iarna?” Calendarul naturii.Cu cine ai venit azi la grădiniţă?”Calendarul naturii.La derdeluş” (exerciţii şi probleme) DEC(educaţie plastică)...Hai să râdem sănătoşi să fim” ALA : Joc de masă : .Bulgări de zăpadă” ADE : DLC. . ..

O 18să găsească ideea unui text.O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.01. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cărţi cu imagini şi informaţii despre Creioane negre şi colorate. O 22să recunoască.O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. Săptămâna 15 Perioada:11. obiecte de uz personal. să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc. distanţă. fişe adecvate temei.. pătrat. • O 44să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. • • O 74să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. idei pe baza observărilor efectuate. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. localizare). şezând şi în deplasare).O 67să intoneze cântece pentru copii. corpul uman. Cuburi de plastic.O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. cărţi cu imagini cu corpul . atât în calitate de vorbitor. O 75să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. precum şi reguli de securitate personală. uman şi obiecte de uz personal. O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.01-15. O 3 să audieze cu atenţie un text. fişe cu imagini cu Pastrarea dinţilor sănătoşi. O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. să denumească. dreptunghi în jocuri. O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. de lucru.Tema:Cine sunt suntem? Subtema: . O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. cât şi în calitate de auditor.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.Sănătoşi şi fericiţi” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Jetoane cu obiecte de uz personal. Cd-uri.Obiecte de uz personal. O 6să manifeste interes pentru citit.2010 TEMA:Cine sunt suntem? .Caiete Cuburi cu litere. urmărind indiciile oferite de imagini. • O 27 să comunice impresii.Comisia metodică. acuarele. O 51 să dobândească comportamente şi atitudini igienice corecte faţă de propria persoană şi faşi de alte fiinţe şi obiecte. inclusiv la activităţile de joc. triunghi.Stdiu individual. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O15 să recunoască cuvinte simple şi litere în contexte familiare. plastilină.O 60 să redea teme plastice specifice desenului. carioca. durată.

.. Exerciţii de înviorare. Un copil politicos” cântec –predare .Suportul pentru periuţa de dinţi” ADE: DS (activitate matematică) ..Construiţi grupe cu periuţe de dinţi...Atenţie la ce cumperi” (recunoaşterea alimentelor) joc didactic DLC.01 .Proverbe despre sănătate” Joc de masă: . Ne pregătim pentru activităţi Joc distractiv: ...La ce oră te culci?” Calendarul naturii.Detectivii” DOS( educaţie pentru societate) . săritură în adâncime .Prietenii curăţeniei” ADP : Întâlnirea de dimineaţă...01 MIERCURI 13.În oglindă” ALA: Bibliotecă:.. săpunele. când şi de ce ne spălăm pe dinţi?” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Acrobatul” II Traseu aplicativ cu mers în echilibru pe o linie trasată pe sol ...Aşază corect obiectele de uz personal” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..01 VINERI 15.Cum îţi aşezi hăinuţele?” Calendarul naturii. .. Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: .....01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Jocuri în aer liber: . prosoape de câte 6 obiecte” DOS(Activitate practică) .Batista” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă . alergare printer obstacole .Facem ordine la jucării” ALA: Artă : ..Ce mănânci ca să fii sănătos?” Calendarul naturii.. Exerciţii de înviorare.. Ne pregătim pentru activităţi..Bulgări de zăpadă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: .Cine vegheză la sănătatea ta?” Joc de rol: .Câte cuvinte am spus?”( obiecte de uz personal-joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.De ce trebuie să ne spălăm pe mâini”Construcţii: . ..Activitate gospodărească: .Cum ..Obiecte de uz personal » ADE : DEC(educaţie plastică) .De-a doctorul” ADE: DLC .Numără sunetele” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Cum ne ferim de răceli” ALA Ştiinţă : .Educaţie sanitară: .Ce faci dimineaţa?” Calendarul naturii.01 JOI 14.SUBTEMA:.Sfaturile doctorului Măseluţă” ADE : DS (activitate matematică) .Nu utaţi” (memorizare) DEC (educaţie muzicală)....Zâmbetul şi efectele lui » Artă : modelaj . Ne pregătim pentru activităţi.Obiecte de uz personal” DPM I Predarea mersului în echilibru pe plan ridicat (40 -45 cm) Joc : . Exerciţii de înviorare....Obiecte de uz personal”Ştiinţă: .Te speli pe mâini înainte de masă?” Calendarul naturii. SEMNĂTUR A MARŢI 12. Exerciţii de înviorare.Sănătoşi şi fericiţi”igiena ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 11.

idei pe baza observărilor efectuate.O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. plastilină. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. obiecte de Cuburi de plastic. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. religioase. • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste.01. durată. să reacţioneze la acestea. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. şezând şi în deplasare). să manifeste prietenie. Cuburi cu litere.2010 Tema: Cine sunt suntem? Subtema: . în limitele 1-10. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. aşezare geografică.Caiete de lucru. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. lemn..Cduri. cărţi cu imagini di ţara Costume populare. Jetoane cu imagini din România. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.O 5să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). inclusiv la activităţile de joc.Săptămâna: 16 Perioada:18. noastră România .O 8să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. valorificând deprinderile de lucru însuşite. fişe artizanat. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.Hai să dăm mână cu mână” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup. O 60să redea teme plastice specifice desenului.01-22. O 7să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. Album cu poze din ţara noastră. Puzzle. O 61 să obţină efecte plastice. obiective socio-culturale.Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Însemnele României. Creioane negre şi colorate. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. O 27 să comunice impresii. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. etnice). cât şi în calitate de auditor. carioca. istorice.O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. distanţă. O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. armonie. O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. O 67să intoneze cântece pentru copii. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa • cotidiană. localizare). toleranţă. • • O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. concomitent cu învăţarea autocontrolului. Activitatea metodică: • . acuarele. atât în calitate de vorbitor.

Toţi românii cântă Hora Unirii” (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .Îţi ajuţi prietenul?” Calendarul naturii. .Vizită la muzeu” ALA: Bibliotecă: .Ţărăncuţa” decorare Joc de masă: .Însemnele României” (observare) DLC ..Lectura educatoarei : .Stdiu individual.Hora unirii” (audiţie ) . Căsuţe ţărăneşti” Artă: . Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: Toţi românii cântă .01 MIERCURI 20.Hai să dăm mână cu mână » SEMNĂTU RA MARŢI 19..2010 TEMA:Cum este a fost şi vafi pe pământ? SUBTEMA:........ a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Exerciţii şi probleme cu 7 steguleţe” DOS(Activitate practică) .. Ne pregătim pentru activităţi.. Decorăm ia şi fota” ADE: DLC .Unde-i unul nu-i putere la nevoi şi la durere” Calendarul naturii.. Exerciţii de înviorare..01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Tu ai un prieten?” Calendarul naturii.Hora românească” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă .01. Săptămâna 16 Perioada: 18.Cum putem face o grupă cu 8 steguleţe” DOS( educaţie pentru societate) ...Cine a fost Alexandru Ioan Cuza?” Calendarul naturii.....Hora fetelor şi băieţilor” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..01 JOI 21..Alege imagini din ţara ta” ADE: DS(activitate matematică) ..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Legenda Tricolorului” de Andrei Ciurunga Artă : .. Răsfoim albume cu obiecte de artă populară şi portul popular la români” Artă: . Exerciţii de înviorare.Stegulete » confecţionare ADE : DS (activitate matematică) ..Ce ştim despre Unire?” (convorbire) ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Hora Unirii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .. Exerciţii de înviorare. Oraşul meu” desen ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Comisia metodică.01-22.01 .Hai să dăm mână cu mână” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 18. Ne pregătim pentru activităţi .Imnul României” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: .Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Moş Ion Roată şi Unirea” ALA: Biblioteca : . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Audiţie .

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. sălbatice.Hai să dăm mână cu mână?” Calendarul naturii. O 67 să intoneze cântece pentru copii. Joc: . să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Album cuanimale sălbatice.. de competiţie. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect.01.. Săptămâna 17 Perioada: 25. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. cât şi în calitate de auditor. • O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.. . fişe adecvate animale.Animalele sălbatce în timpul iernii” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup.. O 27 să comunice impresii. apa. solul. în limitele 1-10. idei pe baza observărilor efectuate .Moştenire” de Otilia Cazimir ALA : Joc de rol . atât în calitate de vorbitor.O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.. Exerciţii de înviorare. şezând şi în deplasare).Numărăm steguleţe » ADE : DEC(educaţie plastică) . Personaje miniatură de plastic sau temei. O 3 să audieze cu atenţie un text. O 60 să • • • redea teme plastice specifice desenului. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. spirit de echipă. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. fenomene ale naturii).Cdplayer . Caiete de lucru. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.Atinge clopoţelul” II Repetarea mersului în echilibru pe plan ridicat. vegetaţia. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare.VINERI 22. precum şi interdependenţa dintre ele. fauna.Moş Ion Roată şi Unirea » Ştiinţă : .Cuburi cu litere. inclusiv la activităţile de joc. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. decupaje cu Cuburi de plastic.O 55 să identifice.2010 Tema:Când cum şi de ce se-ntâmplă? Subtema: .01 ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. aerul. Ne pregătim pentru activităţi. fair-play.. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical.. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. cărţi cu imagini cu animale Măşti de animale . O70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. lemn.01-29.Cd-uri.Hora Unirii” DPM I Predarea săriturii în înălţime cu elan şi desprindere de pe un picior pentru atingerea unui obiect suspendat .

Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: ..Forme de plastic cu animale sălbatice .01 ..01.2010 TEMA:Când cum şi de ce se-ntâmplă? SUBTEMA:.Construim grupe cu 7 animale sălbatice” DOS(Activitate practică) .Iepuraşii jucăuşi” ALA: Bibliotecă: .Adăposturi pentru animale” Artă: .. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Vulpea şi gâştele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: ..Căsuţa din oală” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: . carioca..Fă-i ceva iepuraşului şi dă-l mai departe!” Calendarul naturii.În pădure” Joc de masă: ..Animalele sălbatice în timpul iernii” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 25..01-29.. acuarele.. Săptămâna:17 Perioada:25. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip.. Exerciţii de înviorare..Ce fac animalele sălbatice în timpul iernii?” ADE: DS(activitate matematică) . ARTĂ: Creioane negre şi colorate.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Ne pregătim pentru activităţi Joc de mişcare: . Animale sălbatice” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Caută mama şi puiul” ADE: DLC .Apă.Masă bună” cântec -predare . fişe cu animale sălbatice ..ŞTIINŢĂ: Enciclopedie cu animale sălbatice .Stdiu individual..Cine este .Animalele sălbatice din ţara noastră” (observare) DLC . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ..Animale sălbatice” SEMNĂTUR A MARŢI 26.01 MIERCURI 27. Exerciţii de înviorare..Spune ce-ai visat?” Calendarul naturii.01 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Comisia metodică...Coliba iepuraşului” ( povestire) DEC (educaţie muzicală) ..Dramatizare: . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă..Cu cine te-ai întâlnit?” Calendarul naturii. plastilină.cine sunt?” joc didactic ADP: Întâlnirea de dimineaţă..Citim imagini despre animale” Ştinţă: .. Iepuraşul Ţup” Joc cu cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .

O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea uno teme plastice. fenomene ale naturii).JOI 28. O 1să participe la activităţile de grup. Ne pregătim pentru activităţi.Audiţie . atât în calitate de vorbitor. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. Joc: . • . Exerciţii de înviorare. grădiniţă.. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. apa. .. solul. O 55 să identifice. cât şi în calitate de auditor ..2010 Tema: Când / cum şi de ce se întâmplă? Subtema: . fair-play.Aruncarea şi prinderea mingii de la piept cu ambele mâini. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.Numărăm animale sălbatice » ADE : DEC(educaţie plastică) . Mingea la poartă” II Consolidarea săriturii în înălţime cu elan şi desprindere de pe un picior cu atingerea unui obiect suspendat. Ne pregătim pentru activităţi... idei pe baza observărilor efectuate .Câte animale sunt în grupă ?” DOS( educaţie pentru societate) . fauna. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 40 să numere de la 1la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare.Care animale îţi plac?” Calendarul naturii. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. • • O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.Îţi plac animalele?” Calendarul naturii. .Cântece despre animale sălbatice” ALA Joc de masă : Puzzle . • O67 să intoneze cântece pentru copii.. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. Joc : .02-12. Exerciţii de înviorare.02. aerul.Ghicitori despre animale sălbatice” ALA: Joc de rol : .Căprioara » de Emil Gârleanu ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Animale sălbatice” DPM I I . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. O 3 să audieze cu atenţie un text. O 27 să comunice impresii. de competiţie..Animale sălbatice » Ştiinţă : . O 6să manifeste interes pentru citit. vegetaţia. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. De-a vânătorii » Artă : . urmărind indiciile oferite de imagini.01 VINERI 29. inclusiv la activităţile de joc.01 ADP : Întâlnirea de dimineaţă. O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. precum şi interdependenţa dintre ele.. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Animalele domestice şi puii lor” Obiective de referinţă: • O 18 să găsească ideea unui text... înlimitele1-10.Măşti de animale sălbatice » ADE : DS (activitate matematică) . O 61să obţină efecte plastice. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic....Sparge balonul” Săptămâna 18 Perioada:08. şezând şi în deplasare).. spirit de echipă. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. grupul de joacă).

Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. decupaje cu domestice. cărţi cu imagini cu animale Măşti de animale . Caută-ţi perechea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Grivei şi iepuraşii” ALA: Biblioteca: ..Numărăm animale domestice” Joc de masă: . Ferma de animale” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) .Graiul animalelor” cântec.Ce sunt animalele domestice?” Calendarul naturii.. plastilină.Iedul cu trei capre” de Octav Pancu Iaşi (lectura educatoarei) SEMNĂTU RA MARŢI 09. acuarele.Animalele domestice şi puii lor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 08.... Personaje miniatură de plastic sau lemn.02. Album cuanimale domestice.Comisia metodică.Forme de plastic cu animale domestice. Creioane negre şi colorate. fişe animale. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. Caiete de lucru.Cd-uri.predare . Citim imagini –La ferma bunicilor” Construcţii: . adecvate temei.2010 TEMA: Când / cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: ..Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Apă.... NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip..Stdiu individual.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Enciclopedie cu animale domestice.Numără sunetele” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. carioca. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.02 . Ne pregătim pentru activităţi Jocuri de mişcare: .Grupează animalele domestice” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ..Îţi plac animalele ?” Calendarul naturii.. fişe cu animale domestice.Animale domestice” (observare) DLC . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi Cursa pisicilor: .Cuburi cu litere. Exerciţii de înviorare. Săptămâna: 18 Perioada: 08-12.Căsuţe pentru animale” ADE: DLC ..

Ce animale ai acasă?” Calendarul naturii.. O 3 să audieze cu atenţie un text.Ştampilăm şi colorăm animale domestice » . O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. apa.Cei trei purceluşi » Artă : . grădiniţă. O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie... în limitele 1-10..Când..Îngrijeşti animalele?” Exerciţii de înviorare... precum şi reguli de securitate personală. idei pe baza observărilor efectuate . . solul. Animale domestice » DPM I Predarea târârii pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere în vârful picioarelor” Joc : .Căţeluşul şchiop” Elena Dragoş” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masa: puzzle .Melcii prin ploaie” II Repetarea aruncării şi prinderii mingii la piept cu ambele mâini..Cum putem forma o grupă cu 8 pisici?” DOS(Activitate practică) .Păsările domestice şi puii lor” Obiective de referinţă: • O 1să participe la activităţile de grup.Construim cât mai multe grupe cu 8 animale domestice” DOS( educaţie pentru societate) . Ne pregătim pentru activităţi. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.Iedul cu trei capre” ADE: DS(activitate matematică) . atât în calitate de vorbitor. cum şi de ce îngrijim animalele domestice ? » ADP : Întâlnirea de dimineaţă..MIERCURI 10.Motanul Încălţat » ADE : DEC(educaţie plastică). . inclusiv la activităţile de joc.Ghicitori despre animale domestice” ALA : Artă : .02 JOI 11. . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. .Ce trebuie să fac după ce mă joc cu animale?” ALA: Bibliotecă : . O 27 să comunice impresii.Animale domestice” Joc de rol: . Exerciţii de înviorare.Care animale îţi plac?” Exerciţii de înviorare. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.02-19. grupul de joacă).. cât şi în calitate de auditor. O44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.02. precum şi interdependenţa dintre ele. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Ne pregătim pentru activităţi. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. Modelăm animale domestice » Joc de rol :. fauna.. VINERI 12.Animale domestice” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. • • . O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. aerul.....02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. O 55 să identifice. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. vegetaţia. Ne pregătim pentru activităţi . să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Animalul preferat » ADE : DS (activitate matematică)...02 Săptămâna: 19 Perioada: 15. fenomene ale naturii)..2010 Tema: Când /cum şi de ce se întâplă? Subtema: .

02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Forme de acuarele.Păsările de curte şi puii lor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 15. Suport de lemn cu nisip.O 70 să diferenţieze auditiv durata determinată a sunetelor din mediul apropiat şi a sunetelor muzicale. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. de competiţie. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. DLC . O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. fişe domestice .• O 60 să redea teme plastice specifice desenului.02.Adăposturi pentru păsări domestice” ADE. Caiete de lucru. domestice .Cocoşul nătăfleţ” cântec – predare . Exerciţii de înviorare. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Cd-uri.02-19. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. domestice.2010 TEMA: Când /cum şi de ce se întâplă? SUBTEMA: . carioca. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.. Ne pregătim pentru activităţi . forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii.Spune ce pasări domestice cunoşti?” Calendarul naturii.. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Ghicitori despre păsări domestice” ALA: Bibliotecă: . lemn... decupaje cupăsări Cuburi de plastic..Citim imagini despre păsări domestice” Construcţii: . fair-play.... O 67 să intoneze cântece pentru copii.Apă. Creioane negre şi colorate. • Săptămâna: 19 Perioada: 15. şezând şi în deplasare). spirit de echipă.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Enciclopedie cu păsări domestice . plastilină.Comisia metodică.Răţuştele”(joc cu text şi cânt) SEMNĂTUR A . O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea uno teme plastice.Povestea gâştelor” de George Coşbuc (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .Stdiu individual. O 61să obţină efecte plastice. Album cu păsări domestice. cărţi cu imagini cupăsări Măşti de păsări. Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. fişe cupăsări plastic cu păsări domestice .Cuburi cu litere.

Taraba cu mărţişoare” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup.Găinuşa cea moţată” ALA : Artă : . . Exerciţii de înviorare.Tu dai seminţe păsărelelor?” Exerciţii de înviorare.02 MIERCURI 17.. O 15 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. idei proprii...2010 Tema: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? Subtema: ..02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Cuvinte. .. să reacţioneze la acestea.. inclusiv la activităţile de joc. II. silabe. lumea teatrului. Joc: . activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. sunete” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Când cum şi de ce îngrijim păsări domestice ? » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Săptămâna:20 Perioada:22.. De ce nu se udă penele gâştei şi raţei” ADE: DS(activitate matematică) . O 3 să audieze cu atenţie un text. Ne pregătim pentru activităţi..Atlasul cu păsări” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) ... Exerciţii de înviorare. Modelăm puişori » Joc de rol : .Puişorul moţat” de Elena Farago ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .02.Punguţa cu doi bani » ADE : DEC(educaţie plastică) . Dramatizare. Ne pregătim pentru activităţi ... • O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple... gânduri.Ferma de păsări” (observare) DLC . cât şi în calitate de auditor..: fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.). O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele ..MARŢI 16..02-26.Cum putem forma o grupă cu 9 puişori” DOS( educaţie pentru societate).Păsări domestice” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. atât în calitate de vorbitor.Caută umbra păsărilor » Ştiinţă .02 JOI 18.Ai păsări acasă?” Calendarul naturii.. Repetarea târârii pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere pe vârful picioarelor . cu sentimente. Cum este la bunici?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi..Numără păsările din grupă şi spune câte sunt?” DOS(Activitate practică) . Punguţa cu doi bani” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: De-a fermierul” Bibliotecă: . Vine raţa de la baltă” ALA: Joc de masă : ...Şarpele îşi târăşte coada”. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles.Păsări domestice” DPM I Predarea aruncării mingii cu o mână de la umăr la ţintă fixă... Te joci cu păsărelele în ogradă la bunici?” Calendarul naturii. . Desene după şabloane şi colorarea lor” Ştiinţă: ..Numărăm păsărele » ADE : DS (activitate matematică) . a filmului etc.. precum şi interdependenţa dintre ele.02 VINERI 19. O25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex..

O 67 să intoneze cântece pentru copii O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată.Mărţişoare” ADE: DLC .O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic.Taraba cu mărţişoare” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 22. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. plastilină. carioca.. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. cărţi cu informaţii despre Mărţişoare .02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Cuburi cu litere.Zi sfântă-n mărţişor” cântec . corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. distanţă. ghicitoarea mea” ALA: Biblioteca: . O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.Ce mărţişoare iţi plac?” Calendarul naturii.O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. Săptămâna:20 Perioada: 22. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. Exerciţii de înviorare.01-26. la diferite ritmuri.2010 TEMA: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? SUBTEMA: ..Personaje miniatură de plastic sau lemn. idei pe baza observărilor efectuate. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale.• • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste.O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Ne pregătim pentru activităţi .Comisia metodică. şezând şi în deplasare). armonie.Soarele şi omuleţii de zăpadă” (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .Voi sunteţi ecoul” joc muzical SEMNĂTU RA . tradiţia mărţişoarelor.Cd-uri.Stdiu individual. mărţişoare . valorificând deprinderile de lucru însuşite. clasificare..Cd-player ŞTIINŢĂ: Cifre .. unelte. corespunzătoare. acuarele. ARTĂ: Creioane negre şi colorate.Ghici. O 64 să interpreteze liber. utilaje. comparare. durată. grupare/regrupare. concomitent cu învăţarea autocontrolului.. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. fişe adecvate temei. ordonare. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Caiete de lucru.Despre tradiţia mărţişoarelor la români” Artă: . planşetă.. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. localizare).02. aţă. toleranţă. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. Maşini .. JOC DE MASĂ: Mărţişoare. O 27 să comunice impresii. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. să manifeste prietenie.

rime.03.Mulţumesc iubită mamă!” Obiective de referinţă: • O 4 să recepteze un text care i se citeşte ori i se povesteşte.III.Dăruim şi primim mărţişoare” ADE: DS(activitate matematică) .. . Cântece dedicate mamelor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: .Numără şi socoteşte câte mărţişoare sunt ?” DOS( educaţie pentru societate) .02 VINERI 26.. .Mărţişoare » modelaj Joc de masă : . înţelegând în mod intuitiv caracteristicile expresive şi estetice ale acestuia. mici dramatizări.Vânătorii iscusiţi » Săptămâna:21 Perioada: 01...02 MIERCURI 24. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă.)... Numărăm mărţişoare” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Inimioara de preşcolar” Calendarul naturii. Decorare mărţişoare” Joc de rol : . Ne pregătim pentru activităţi. O 7 să recunoască cuvinte simple şi litere în contexte familiare. . .Sunt creativ” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. O 6 să manifeste interes pentru citit. Exerciţii de înviorare..: fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. utilizând intuitiv elementele expresive.Mărţişoare pentru mama” DPM I Dans cu temă : . Ne pregătim pentru activităţi.MARŢI 23. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex.. O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale... cum şi de ce oferim mărţişoare ? » ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.02 JOI 25. lumea teatrului.03-05. • O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere. ) II Repetarea aruncării mingii cu o mână de la umăr la ţintă fixă « Joc . . Pregătim o serbare” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: ...Mărţişoare” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ghiocei şi viorele “ Predarea fig. grupare/regrupare..02 ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Exerciţii de înviorare. gânduri. Dansul ghioceilor” ALA : Artă : ..Grupăm mărţişoare » ADE : DEC(educaţie plastică) . O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. idei pe baza observărilor efectuate. clasificare. O 17 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). precum şi interdependenţa dintre ele. I.Poezii dedicate mamelor” ALA: Bibliotecă : .. cu sentimente.” Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Ce ştii despre obiceiul de a dărui mărţişoare?”( convorbire) DLC . O 27 să comunice impresii. a filmului etc.2010 Tema: Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? Subtema: . .Jocul silabelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Felicitări de 1 Martie” Ştiinţă: .Cui dăruieşti mărţişoare?” Calendarul naturii.Ce mărţişoare ai vrea să faci ? Calendarul naturii...Soarele şi omuleţii de zăpadă » ADE : DS (activitate matematică) . ordonare.II. povestiri.Scriem felicitări de 1 Martie » Joc de masă : imagine din povestea .... .Când. Ne pregătim pentru activităţi.... ghicitori...Construim grupe cu 9 mărţişoare” DOS(Activitate practică) . comparare.. idei proprii.

O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. plastilină.Cd-uri.Mulţumesc iubită mamă!” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTUR A .. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.Stdiu individual. fişe adecvate temei. utilaje.Personaje miniatură de plastic sau lemn. şezând şi în deplasare). armonie. la diferite ritmuri. durată.2010 TEMA: : Cu ce şi cum exprimăm ceea ce simţim? SUBTEMA: .. acuarele. felicitari pentru mame. unelte. Săptămâna:21 Perioada: 01-05.Păpuşi Album cu poze din familie.• • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 67 să intoneze cântece pentru copii O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. distanţă.O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. Caiete Utilată corespunzător pentru activităţi de lucru.Comisia metodică. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia.Cdplayer ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Cifre. JOC DE MASĂ: Jetoane cu obiecte utilizate în casă. concomitent cu învăţarea autocontrolului. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. carioca. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. cărţi cu imagini despre .Căsuţa păpuşii” activitatea mamelor în familie. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. să manifeste prietenie. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.03. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană.Cuburi cu litere. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. care se pot desfăşura în familie. Cărţi de documentare Creioane negre şi colorate.O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii.O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. toleranţă. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). despre ziua femeii.Maşini . localizare). valorificând deprinderile de lucru însuşite. O 64 să interpreteze liber. jetoane. O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale.

..Daruri pentru mama » ADE : DS (activitate matematică) .03..O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. ) MARŢI 02.03-12.03 JOI 04. Ne pregătim pentru activităţi.în cine pot avea încredere?” Calendarul naturii.. Exerciţii de înviorare.LUNI 01.Dansul ghioceilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: modelaj . Flori pentru mama” Bibliotecă: .... Ne pregătim pentru activităţi.III. Exerciţii de înviorare..Cântece dedicate mamelor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . Exerciţii de înviorare.. Familia mea” Joc de rol: .Să măsurăm cuvintele” (Joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă....Ajut pe mama » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.VI) (Repetare fig.Felicitări entru mama” ADE: DS(activitate matematică) .Ghiocei şi viorele « Predare fig.03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Inima mamei” (Lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) .E ziua ta mămica mea iubită » ADE : DEC(educaţie plastică) . I.De ce o iubesc pe mama mea?” (convorbire) DLC ..2010 Tema: Când cum şi de ce se întâmplă? Subtema: ..Formăm grupe cu 10 ghiocei” DOS( educaţie pentru societate) ... Ne pregătim pentru activităţi. vine primăvara” Obiective de referinţă: • O 3 să audieze cu atenţie un text. . De-a tata şi de-a mama” ADE: DLC . să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un .Învăţ să spun NU fără să îi deranjez pe cei din jur” Calendarul naturii.. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei.Felicitări pentru mama” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. .Rugăciune pentru părinţi” de M Eminescu ALA : Joc de rol : .. Ne pregătim pentru activităţi...03 MIERCURI 03.De-a serbarea» Bibliotecă : ..V.II...03 VINERI 05....Profesia mamei” Artă: .. Exerciţii de înviorare.Unele secrete nu trebuie păstrate niciodată. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Cum cer iertare?” Calendarul naturii.( IV..Vine .Ghiceşte cine a cântat” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Fiecare pui are mama lui” ALA: Construcţii : ...Cum mă împac cu prietenul meu?” Calendarul naturii.03 Săptămâna: 22 Perioada:08... .Coşuleţ cu ghiocei” cântec ...Cum putem forma o grupă cu 10 ghiocei pentru mama?” DOS(Activitate practică) .Poezii dedicate mamelor” ALA: Bibliotecă: ..Cum spun mulţumesc?” Calendarul naturii... Casa noastră » Artă : aplicaţie .Felicitări pentru mama » DPM Dans cu temă .Scriem felicitări pentru mama” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .

2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . Caiete de lucru. solul.O 55 să identifice.limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. fair-play. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Cifre. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. vegetaţia. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. primăvară. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. fişe cu aspecte de Apă. Cuburi cu litere. acuarele. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.03-12. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. apa. jetoane. carioca. fauna. • O42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. aerul.Comisia metodică. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 . utilaje. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . plastilină. grupul de joacă).O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. Săptămâna :22 Perioada: 08. şezând şi în deplasare). cărţi cu imagini despre Obiecte de grădinărit. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. fenomene ale naturii).Stdiu individual. Cărţi cu informaţii despre grădinărit. spirit de echipă.. Cd-player. Creioane negre şi colorate. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.03. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. miniatură de plastic sau lemn. Personaje adecvate temei. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.Cd-uri.Vine . de competiţie. fişe Maşini .Forme de plastic. Cuburi de plastic.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. unelte. vine primăvara” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTU RA . primăvară. precum şi interdependenţa dintre ele. grădiniţă. Suport de lemn cu nisip. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.

.Numărăm ghiocei » Artă : . În pădure” ALA: Ştiinţă : . Aşază elementele specifice primăverii » ADE :DS (activitate matematică) ..De-a grădinarii” Biblioteca: .2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . Exerciţii de înviorare.. Grădina primăvara” Artă: .” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. Joc : .Aspecte caracteristice anotimpului primăvara” (observare) DLC .. Ne pregătim pentru activităţi.Repetarea dansului cu temă .În pădure” ALA: Bibliotecă: . Joc de mişcare: .În pădure” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Ghiocei şi toporaşi” DPM I Predarea săriturii în înălţime cu elan peste obstacol.03-19..Cine ştie câştigă întrecerea” DOS( educaţie pentru societate).Ce ştim despre primăvară ? » Joc de masă : ... Cum este vremea astăzi şi cum tesimţi? Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.. cu desprindere de pe un picior ( înălţimea obstacolului 40 cm) Joc : ... Ne pregătim pentru activităţi.Început de primăvară” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .... Joc de mişcare: ...Toporaşul” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.03 VINERI 12...Ghiocelul” .Când cum şi de ce vine primăvara ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Alege imagini de primăvară” ADE: DLC ..03 MIERCURI 10...Vestitorii primăverii” (lectură după imagini) ADP: Întâlnirea de dimineaţă...03 MARŢI 09.Flori de primăvară” ADE : DEC (educaţie plastică) .03.Primăvara” cântec predare . Concertul primăverii” de George Coşbuc (memorizare) DEC (educaţie muzicală) .03 JOI 11.03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ....Comunic în oglindă” Calendarul naturii....Flori legănate de vânt” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: .:DS(activitate matematică) ..Citim imagini despre primăvară” Joc de masă: . Joc de mişcare: ...Sări peste sfoară » II ....Legume de primăvară” Obiective de referinţă: . Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri de mişcare. Ne pregătim pentru activităţi.Ce ţie nu-ţi place altuia nu face !” Calendarul naturii.LUNI 08.Mima” Calendarul naturii. Sunt vesel /trist pentru că..Plantăm flori” ALA : Ştiinţă : .Dansul florilor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Construcţii: ..Elemente de limbaj scris” ADE... . Exerciţii de înviorare. Ghioceii şi viorelele” Săptămâna :23 Perioada: 15. Exerciţii de înviorare.Numără şi socoteşte câţi ghiocei sunt?” DOS(Activitate practică) .

Cd-uri. fişelor pentru evaluarea continuă. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.Caiete de grădinăritului: greble. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. fenomene ale naturii).Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Crearea unui loc special amenajat Creioane negre şi colorate. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. planteze diferite seminţe. aerul. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor.O 18 să găsească ideea unui text.03-19. O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). carioca.. grădiniţă. unelte. solul. pentru activităţi de grădinărit. aduse de acasă . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.O 6să manifeste interes pentru citit.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal.Legume de primăvară” . JOC DE MASĂ: Seminţe pe care să le grupeze pe diferite specii. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. simboluri pentru a transmite semnificaţie. spirit de echipă. urmărind indiciile oferite de imagini.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .O 55 să identifice. sape. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . grupul de joacă).03. plastilină..Cuburi cu litere. a fişelor de lucru pentru copii şi a individual.Comisia metodică. fair-play. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. apa. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.Stdiu Săptămâna :23 Perioada: 15. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. şezând şi în deplasare).Personaje miniatură de plastic sau lemn. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. cărţi cu imagini despre Unelte de jucărie specifice activităţile de grădinărit . O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. unde să acuarele. utilaje. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. fauna. pe care apoi să le îngrijească. vegetaţia. de competiţie. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora O 17 să utilizeze desene. seminţe lucru. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.• • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. fişe adecvate temei. precum şi interdependenţa dintre ele.

Cuvinte silabe sunete” (Joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Exerciţii de înviorare.Numărăm şi socotim câte legume sunt !” DOS( educaţie pentru societate) ..Cine ajută pomii să crească ?” ADE :DS (activitate matematică) . Ştiinţă : .La aprozar” DOS(Activitate practică) . Grădina de legume” ADE: DLC .Unde-s mulţi puterea creşte » ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi...În grădina de legume” cântec-predare .Dacă tu eşti bine sunt şi eu bine” Calendarul naturii..De-a grădinarii” Artă: .Tristeţea...Culegem legume” ALA : Artă : .. . .... am şi eu o opinie!” Calendarul naturii.03 VINERI 19.....Hei.ZIUA LUNI 15..Vin Floriile cu soare şi soarele cu florii” . Ba al meu ..Grupăm legume” ADE.Cum cresc legumele?” Joc de masă: ..... ba al tău” Calendarul naturii... Exerciţii de înviorare.Fuga la pom” ALA: Bibliotecă: ..Ridichea uriaşă” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . .Învingem obstacolele” SEMNĂTUR A MARŢI 16.Ridichi” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..Legume de primăvară”(obsrvare) DLC .03 MIERCURI 17...2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .03 JOI 18..În grădina de legume” audiţie ALA: Bibliotecă : . ..Gimnaştii la concurs” II Repetarea săriturii în înălţime cu elan peste obstacol cu desprindere de pe u picior... . . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .. Legume de primăvară » modelaj .În grădina de legume” (lectura după imagini) DEC (educaţie muzicală) . Joc: . Joc : .03 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Exerciţii de înviorare. :DS(Cunoaşterea mediului) .Scriem cuvinte ce denumesc legume de primăvară” Ştiinţă : . Ne pregătim pentru activităţi.Citim imagini despre legume” Construcţii: . veselia în culori şi forme” Calendarul naturii... Exerciţii de înviorare.Cum cresc legumele ?” DEC(educaţie plastică) .Ghiceşte cine a cântat” joc ADP: Întâlnirea de dimineaţă .03-26.03...03 Săptămâna :24 Perioada: 22.Plantăm legume” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: .Cum să îmi fac prieteni?” Calendarul naturii. Dramatizare: .Ridichea uriaşă » DPM I Predarea unor elemente de gimnastică acrobatică: cumpăna pe un genunchi şi semisfoara . Ne pregătim pentru activităţi.Legume de primăvară” ADE: DS(activitate matematică) . Ne pregătim pentru activităţi.

Cd-uri.03-26. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Creioane negre şi colorate. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. fair-play. primăvară. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Enciclopedie cu flori de primăvară. cărţi cu imagini cu flori de Costume de flori de primăvară. apa. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. idei pe baza observărilor efectuate . fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. fişe Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. fauna. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. simboluri pentru a transmite semnificaţie. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. plastilină. carioca.Obiective de referinţă: • • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. Cuburi de plastic. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. vegetaţia.03.O 55 să identifice. Săptămâna :24 Perioada: 22. precum şi interdependenţa dintre ele. primăvară. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris.Stdiu individual. grădiniţă.Comisia metodică. aerul.fişă cu flori de plastic de flori de primăvară. lemn. O 17 să utilizeze desene. solul. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. Suport de lemn cu nisip. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Forme de ierbar.Caiete de lucru. O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? . O 27 să comunice impresii.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. acuarele. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare.Cuburi cu litere. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. în limitele 1-10. fenomene ale naturii). şezând şi în deplasare).Apă. Cd-player. grupul de joacă). a vehiculelor cosmice . O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . spirit de echipă. de competiţie.

03-02.Flori de primăvară” (observare) DLC . joc de mişcare:. ghicitoarea mea” ghicitori despre flori .Socotiţe câte flori sunt ?” DOS( educaţie pentru societate) ....Ghici.. Ne pregătim pentru activităţi. ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: puzzle: .03 MIERCURI 24..Fluturi şi flori” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă:..Plantăm flori !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă..Zambile şi narcise” ADE :DS(Cunoaşterea mediului) .Între flori” Construcţii: ... E o zi frumoasă de primăvară” Calendarul naturii.Citim imagini cu flori de primăvară” Joc de masă: . Repetăm poezii despre flori” ALA: Ştiinţă : .?” Calendarul naturii.La florărie” DOS(Activitate practică) . .Crenguţa înmugurită” ADE: DS(activitate matematică) ...Flori de primăvară” (lectură după imagini) DEC (educaţie muzicală) . Ne pregătim pentru activităţi.Suntem toleranţi” Calendarul naturii.Cum să fac surprize celor dragi?” Calendarul naturii.Floriile” cântec . ... Exerciţii de înviorare. ... Exerciţii de înviorare..03 Săptămâna 25 Perioada: 29.Modelăm floricele » ADE : DS (activitate matematică) .03 JOI 25.” Calendarul naturii.Grpăm flori de primăvară” ADE: DLC ..Seră” ADE : DEC(educaţie plastică)....03 VINERI 26.. ALA : Joc de rol : ..... Exerciţii de înviorare.Înfloresc grădinile” ALA: Biblioteca: .. Cum v-aţi simţi dacă cineva v-ar spune.SUBTEMA: .03 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .2010 . Exerciţii de înviorare...Dansul florilor” II Repetarea elementelor de gimnastică acrobatică:rularea şi rostogolirea laterală SEMNĂTU RA MARŢI 23.Jocuri de mişcare..Azi mi s-a întâmplat. . ...04.. Ne pregătim pentru activităţi. ..Zambila şi Narcisa” Artă: . Ne pregătim pentru activităţi.Flori de primăvară” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Cântece de primăvară” audiţie.Glasul florilor” (joc cu text şi cânt) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Numărăm floricele » Artă : ..Poveşti despre flori” (povestiri ale educatoarei) ADP: Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi. Cum cresc florile” ..Plantăm flori” Artă: .Vin Floriile cu soare şi soarele cu florii” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 22..Flori de primăvară” DPM I Predare ..

O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural.cifre.. O 65să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Cărţi de religie Costume de ouă şi de iepuraşi. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. toleranţă.O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris.04. să manifeste prietenie. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. etnice). scene de familie. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. pentru preşcolari. O 61 să obţină efecte plastice. O 14să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. ARTĂ: Creioane negre şi colorate. istorice. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. Săptămâna 25 Perioada: 29. obiective socio-culturale. forme spontane şi elaborate prin tehnici specifice picturii. jocuri ale copiilor. literelor şi cifrelor.Hristos a înviat” Obiective de referinţă: • • • O 5 să înţeleagă că tipăritura (scrisul) are înţeles (semnificaţie). armonie.Subtema: Cum este /a fost şi va fi aici pe pământ ? Tema: . O 77să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului.Cuburi cu litere. O 64 să interpreteze liber.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. O 27 să comunice impresii. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. religioase.Apă. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip.O 18 să găsească ideea unui text. Forme de plastic cu iepuraşi şi ouă. idei pe baza observărilor efectuate. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. Personaje în miniatură de plastic sau lemn de iepuraşi . O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic. • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Biblia pentru copii. ŞTIINŢĂ: jucării . O 67 să intoneze cântece pentru copii. învăţând să le traseze. în limitele 1-10.. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale.. O 56să acompanieze ritmic cântecele. activităţi cotidiene ale oamenilor). O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale. urmărind indiciile oferite de imagini. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 68 să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. aşezare geografică.Comisia metodică. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. peisaje. O 6 să manifeste interes pentru citit. concomitent cu învăţarea autocontrolului.Hristos a înviat” . valorificând deprinderile de lucru însuşite. şezând şi în deplasare).2010 Subtema: Cum este a fost şi va fi pe pământ Tema: .Stdiu individual. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului.03-01. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. plastilină. Felicitări de Paşti. acuarele. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. carioca.

II Repetare .Numărăm ouă » ADE: DLC: .....2010 .Îmi iubesc părinţii fraţii şi prietnii” Calendarul naturii.Ce ştim despre. .Fac fapte bune în fiecare zi” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.Viaţa şi minunile lui Isus”(lectura educatoarei) (DOS)Activitate practică. .04 Săptămâna :26 Perioada: 12.Cum am sărbătorit Sfintele Sărbători de Paşti” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă. . Ne pregătim pentru activităţi.Scrisoare de la iepuraş” Artă : .Biblia pentru copii” Artă .. Exerciţii de înviorare.Numărăm ouăle din coş” (DOS)Educaţie pentru societate: .03 MIERCURI 31...Glasul florilor”joc cu text şi cânt ADP: : Întâlnirea de dimineaţă. Dumnezeu îi iubeşte şi îi apără pe copii” Calendarul naturii.Al câtâlea ou s-a spart?” (DEC )Educaţie plastică .La Paşti” de George Topârceanu DEC . Ne pregătim pentru activităţi.. ....03 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Alege şi grupează ouă” Ştiinţă : ..04. Exerciţii de înviorare.04-16....Iepuraşii veseli” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA:Bibliotecă : .. Cum ne comportăm la biserică?” ALA:Bibliotecă: .Felicitări de Paşti” Activitate integrată (DS)...De ce vopsim ouăle ?” Activitate integrată (DS).. Exerciţii de înviorare.ZIUA LUNI 29....Tu te duci la biserică?” Calendarul naturii....Dansul florilor” SEMNĂTU RA MARŢI 30. Iepurilă la morcovi” ALA: Joc de masă: . lăcaş sfânt” Ştiinţă : ..Viaţa şi minunile lui Isus” DPM I Predarea tracţiunii şi împingerii unor obiecte individual şi în grup. ..Decorăm ouă” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. La Paşti” de George Topârceanu ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: . Ne pregătim pentru activităţi. ...De Paşte vine Iepuraşul” cântec.Decorăm ouă” Activitate integrată (DS) ..04 VINERI 02..03 JOI 01. ..Troiţa.Iepuraşul aduce daruri” Artă: .predare . Exerciţii de înviorare.Coşul cu ouă” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă... Citim imagini din . Ne pregătim pentru activităţi. Exerciţii de înviorare.Isus Hristos lumina veşnică a omenirii” Calendarul naturii. ..Blândul păstor” ALA: Construcţii: .Vopsim ouă de Paşti” Activitate integrată DLC (memorizare) .

O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. . O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. şezând şi în deplasare). ARTĂ: Creioane negre şi colorate. fauna. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. călătoare. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 3 să audieze cu atenţie un text. de competiţie.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice. precum şi interdependenţa dintre ele. O 10 să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. spirit de echipă.Păsări călătoare” OBIECTIVE DE REFERINŢĂ: • O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. Păsări în miniatură de plastic sau lemn. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Enciclopedia păsăriloe. O 8 să utilizeze materiale scrise în vederea executării unei sarcini date. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. fişe seminţe paie.Stdiu individual. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . acuarele. plastilină. aerul..O 55 să identifice. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. solul. Cuburi cu litere.TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: . Cd-uri. • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. Caiete de lucru. fenomene ale naturii). • O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. Fise cu pasări . vegetaţia. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. adecvate temei. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. carioca. grupul de joacă). în limitele 1-10.Comisia metodică. grădiniţă.Cdplayer ŞTIINŢĂ: jucării . apa. O 27 să comunice impresii.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. fair-play. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. idei pe baza observărilor efectuate . Apă. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Forme de plastic cu pasări . O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. cărţi cu imagini despre păsări Măşti pentru jocul de rol de păsări.

..Zboară..Păsări călătoare” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 12.Barza şi rândunica” DS(Cunoaşterea mediului) . SEMNĂTU RA MARŢI 13. Loto cu păsări” . Ghicitori despre păsări călătoare” ALA : Artă : .Păsări călătoare” (observare) DLC . . . ... Exerciţii de înviorare..04. .Grupăm păsărele” DLC .Numărăm păsări călătoare” DS (activitate matematică) . Joc de mişcare: .Desenăm păsări călătoare” Joc de masă: .Singur sau în grup” Calendarul naturii...Modelăm păsări călătoare” Ştiinţă: ..Câte păsărele sunt pe ram ?” DOS( educaţie pentru societate) ....04-16.. Cum se hrănesc păsările călătoare” Construcţii: .. Barza şi broscuţele” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol: . Exerciţii de înviorare..ce pot să fac?” Calendarul naturii..Rândunica şi barza” ADP : Întâlnirea de dimineaţă..04 MIERCURI 14. Exerciţii de înviorare. .joc cu text şi cât ADP: Întâlnirea de dimineaţă .La deal la vale » II Repetarea elementelor de gimnastică acrobatică : cumpăna pe un genunchi şi semisfoara ..La răscruce de drumuri” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.Ocrotiţi păsărelele !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .. zboară!” ALA: Bibliotecă: .04 .Jocul umbrelor” DEC(educaţie plastică) .Vreau...Învăţ să lucrez în echipă” Calendarul naturii.. Ne pregătim pentru activităţi.04 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Păsările stau de vorbă” Artă: . .Barza şi rândunica » DPM I Predarea mersului în echilibru pe plan înclinat ( la înălţimea de 40 de cm ) Joc : .... Simfonia păsărelelor” ALA: Artă : .. îmi permiţi?” Calendarul naturii. Hai la joc”.04 VINERI 16. Cuiburi pentru păsărele” DS(activitate matematică) ..A câta pasăre a zburat?” DOS(Activitate practică) . Exerciţii de înviorare.M-am certat cu prietenul meu..04 JOI 15.Lebedele” (povestire) ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...Primăvara”repetare –cântec .Păsări călătoare” Joc de masă: . . Ne pregătim pentru activităţi. ..2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .Săptămâna :26 Perioada: 12.Scrisoare de la rândunică” de Elena Dragoş (memorizare) DEC (educaţie muzicală). Ne pregătim pentru activităţi.Puişorii învaţă să zboare” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .....Cuvinte propoziţii” joc didactic .

Cd-uri. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. buburuză. O 57 să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia.04-23. de competiţie. şezând şi în deplasare). în limitele 1-10. precum şi interdependenţa dintre ele. solul. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. grupul de joacă). Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Cifre. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice.Se trezesc insectele” Obiective de referinţă: • O 3 să audieze cu atenţie un text. greiere. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. acuarele. apa. Măşti şi costumaţii de furnică. O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 17 să utilizeze desene. fenomene ale naturii). • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. carioca. cărţi cu imagini despre insecte. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. Apă. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. fişă cu diferite insecte. fair-play.04.O 62 să exerseze deprinderile tehnice specifice modelajului în redarea unor teme plastice.O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. Personaje miniatură de plastic sau lemn. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. aerul. O45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. fişe adecvate temei. plastilină. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. . O 27 să comunice impresii. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului.. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. Creioane negre şi colorate. Caiete de lucru.Stdiu individual.Forme de plastic de insecte. vegetaţia.O 55 să identifice. idei pe baza observărilor efectuate. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. O 72 să utilizeze un limbaj adecvat cu privire la diferitele activităţi plastice. spirit de echipă.Cuburi cu litere.Comisia metodică. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. fauna. O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte . Enciclopedie cu insecte. grădiniţă.Săptămâna :27 Perioada: 19. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. simboluri pentru a transmite semnificaţie. jetoane cu insecte.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical.

04 MIERCURI 21.. Ne pregătim pentru activităţi..Şi gândăceii au părinţi !” ADP : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi..Carnavalul sunetelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.Grupăm insecte” DS (activitate matematică) . Fără violenţă” Calendarul naturii.Se trezesc insectele” ZIUA LUNI 19. .. Ne pregătim pentru activităţi. rostogolire lateral. Exerciţii de înviorare..Fluturi în zbor” Construcţii : .Foloasele şi pagubele provocate de insecte” ALA.. Exerciţii de înviorare. aruncarea mingii la ţintă fixă şi alergare. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . ... .Fluturi şi flori” DS(Cunoaşterea mediului) .Fluturi multicolori” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. . Ştiinţă : .Săptămâna :27 Perioada: 19.. Al câtâlea gândăcel lipseşte ?” DOS( educaţie pentru societate) ...Albinuţe harnice” Joc de rol : ..De-a fluturaşii” DS(activitate matematică) .. Ne pregătim pentru activităţi. .Unele insecte ne pot face rău” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare.Şi ele au familii” Calendarul naturii.. SEMNĂTUR A MARŢI 20..Fluturii vin la flori” Joc de mişcare .Eşti o albină.. Exerciţii de înviorare..04 ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE ADP: Întâlnirea de dimineaţă .04 JOI 22.Gândăcelul” Elena Farago (memorizare) DEC (educaţie muzicală) . Cum ne protejăm de insecte?” ALA: Ştiinţă : . II Traseu aplicativ : târâre pe abdomen cu sprijin pe antebraţe şi împingere în vârful picioarelor..Aspect de primăvară » DPM I Predarea elementelor de gimnastică acrobatică : rularea şi rostogolirea laterală...Numărăm buburuze » Artă : ..Puzzle” DLC .04 VINERI 23.04 .ce ai face ?” Calendarul naturii. ..Cum putem merge?” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: . Din tainele insectelor” Joc de masă: . ALA: Biblioteca: Citim imagini ..04-23.. Numărăm buburuzele” DOS(Activitate practică) ..În lumea insectelor” Joc de masă: ...Când am fost noi la pădure” joc muzical ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă : .Albinuţa mea” (cântec) .Din lumea insectelor”( Lectură după imagini) DLC ..Modelăm insecte » DEC(educaţie plastică).Fotograful” Calendarul naturii... ..Cine face aşa ?” –joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă.04.2010 TEMA: Când cum şi de ce se întâmplă? SUBTEMA: .

: fiinţa umană ca parte integrantă a O 27 să comunice impresii. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic.04. O 3 să audieze cu atenţie un text. Caiete de lucru. rime. utilizând intuitiv elementele expresive. peisaje. povestiri. mici dramatizări. Activitatea metodică: • . a filmului etc. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. O 65 să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. plastilină.O 64 să interpreteze liber.Săptămâna 28 Perioada: 26. utilaje.04-30. • O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex. idei proprii. la diferite ritmuri. carioca. O 29 să efectueze operaţii cu grupele de obiecte constituite în funcţie de diferite criterii date ori găsite de el însuşi: triere.Cd-player. distanţă. idei pe baza observărilor efectuate mediului. O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. cu sentimente. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. unelte. apreciere a cantităţii prin punere în corespondenţă. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). Cd-uri. O 23 să numere de la 1 la 5 recunoscând grupele cu 1-5 obiecte şi cifrele corespunzătoare. Fişă cu diferiţi specifice acestora.2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .). • O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. precum şi interdependenţa dintre ele. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice. comparare. învăţând să le traseze. fişe adecvate meserii. toleranţă. localizare). O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. gânduri. Jetoane cu diferite meserii şi uneltele meserii. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. Cuburi cu litere. • O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. ghicitori. ordonare. activităţi cotidiene ale oamenilor). lumea teatrului. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. scene de familie. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. să reacţioneze la acestea. literelor şi cifrelor. meseriaşi. unelte si obiecte specifice Maşini . grupare/regrupare. clasificare.Meseria este brăţară de aur” Obiective de referinţă: • O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale. concomitent cu învăţarea autocontrolului. O 67 să intoneze cântece pentru copii. obiecte necesare diferitelor Creioane negre şi colorate. Personaje temei. durată. cărţi cu imagini cu diferite Costumaţii specifice diferitelor Cuburi de plastic. şezând şi în deplasare). ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale.. jocuri ale copiilor. acuarele. O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. O 14 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. să manifeste prietenie. armonie. miniatură de plastic sau lemn. O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect. diferitelor meserii. valorificând deprinderile de lucru însuşite. meserii.

.educatoarea” DS(activitate matematică) .Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.....04 JOI 29. .Ce mă fac?” cântec .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei....Croitorii” .Jocul sunetelor” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Ce-aş dori să devin când voi fi mare ?” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. Ne pregătim pentru activităţi..Ce meserie au părinţii tăi?” Calendarul naturii. Joc: .Meseria îndrăgită” DLC Limbă şi comunicare. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Ne pregătim pentru activităţi...04 . Jocuri sportive : . ..La magazin” DOS( educaţie pentru societate) ..04-30..Unelte şi meserii” DEC(educaţie plastică) ... Exerciţii de înviorare..... De-a.2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .Comisia metodică..04 MIERCURI 28. doctorul” DS(Cunoaşterea mediului) ..Numără uneltele meseriaşului” DOS(Activitate practică) . Săptămâna 28 Perioada: 26. . Ne pregătim pentru activităţi.04... Exerciţii de înviorare. . Bondocel îşi alege o meserie” ALA Joc de masă : puzzle .Meserii” Artă: .Ce miros au meseriile” de C Rodorre (memorizare) DEC (educaţie muzicală) .De-a fotbaliştii” ALA: Biblioteca: ..Zugravul harnic » II Repetarea tracţiunii şi împingerii unor obiecte individual şi în grup.De-a . Exerciţii de înviorare. Joc : . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi . Exerciţii de înviorare.Ce vrei să ştii despre meseria îndrăgită?” Joc de rol: .04 VINERI 30...Care este cea mai frumoasă meserie?” Calendarul naturii. .Alege uneltele meseriaşului » Artă : . Suntem bucătari” ALA: Joc de masă : ..Meseria este brăţară de aur” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 26.Îmi aleg o meserie » DPM I Predarea căţărării pe scară fixă.Vizită la fabrica de pâine” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştinţă: . Ne pregătim pentru activităţi .Ce aş dori să devin când voi fi mare?” Calendarul naturii. .Designeri vestimentari” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.La răscruce de drumuri” Calendarul naturii...Mica gospodină” joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă . Ce meserie are?” Artă: ..Meseriile părinţilor mei” (convorbire) DLC Educarea limbajului .Azi mi s-a întâmplat....Cum se face pâinea” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: ..” Calendarul naturii..Trece-mă peste linie” SEMNĂTU RA MARŢI 27.Scriem meserii » DS (activitate matematică) ..04 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...Stdiu individual.Numără uneltele meseriaşului” Joc de rol: ..

O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. localizare). O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. grădiniţă. durată. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. aşezare geografică. O 20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială. Puzzle cu harta europei.Sunt copil în Europa” . O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire. să reacţioneze la acestea. utilaje.Cu Europa la joacă” Obiective de referinţă: • O17să utilizeze desene. Activitatea metodică: • . lemn. O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. • O • 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. apa. şezând şi în deplasare). cât şi în calitate de auditor. învăţând să le traseze. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. plastilină. pe baza unor însuşiri comune (formă. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. simboluri pentru a transmite semnificaţie. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. Costum specifice diferitelor ţări din Cuburi de plastic. obiective socio-culturale. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia.Săptămâna 29 Perioada: 03. Personaje miniatură de plastic sau Cd-player. în limitele 1-10. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. toleranţă. religioase. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. clasificarea. O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri. fauna. concomitent cu învăţarea autocontrolului. Caiete de lucru. denumirea obiectelor. steaguri ale ţăriloe din Uniunea Europeană. vegetaţia. fişe adecvate temei.O 27 să comunice impresii. cantitatea lor. O 56 să acompanieze ritmic cântecele.2010 Subtema: Cine sunt/ suntem? Tema: . distanţă.Cuburi cu litere. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. unelte. istorice. mărime. Maşini . precum şi interdependenţa dintre ele.. atât în calitate de vorbitor. O 67să intoneze cântece pentru copii.Harta europei . O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. acuarele.-07. Uniunea Europeană. idei pe baza observărilor efectuate.05. grupul de joacă). constituirea de grupuri/ mulţimi.05. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. să manifeste prietenie. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. carioca. literelor şi cifrelor. aerul. inclusiv la activităţile de joc. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale.. • O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. Creioane negre şi colorate. solul. Cd-uri. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. etnice). culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: jucării . O 1să participe la activităţile de grup. fenomene ale naturii). O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief. armonie. cărţi cu imagini din Europa.

Exerciţii de înviorare.Stdiu individual.Unde ai dori să mergi în excursie?” Calendarul naturii. ..... Alege imagini din Europa” Ştiinţă: ..2010 Subtema: Cine sunt/ suntem? Tema: .Grupăm imagini din Europa” ADE: DLC: .. .Ai rude plecate în alte ţări?” Calendarul naturii.Cu Europa la joacă” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 03.. Exerciţii de înviorare.....Oraş european Activitate integrată DLC .Escaladăm turnul Eiffel” SEMNĂTU RA MARŢI 04.Ce ştii şi ce-ai vrea să ştii despre Europa ? » Artă: . Exerciţii de înviorare.Steguleţe europene” Joc de masă: .05 ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Odă bucuriei” ALA: Bibliotecă: .. ... Audiţie: cântec .Câte steguleţe am aşezat?” (DOS)Educaţie pentru societate ..Numărăm steguleţe” Activitate integrată (DS) .Sunt copil în Europa” .Steguleţe europene” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă...Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Harta Europei” (observare) (DOS)Activitate practică ..Dans cu steguleţe” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă : ..Ce ştim despre Europa ?” (convorbire) DEC. Săptămâna 29 Perioada: 03...05.Numărăm şi socotim steguleţe europene!” (DEC )Educaţie plastică .Comisia metodică.Ce sunt continentele şi oceanele?” Calendarul naturii.Spune-mi ţări din Europa” Calendarul naturii. Exerciţii de înviorare. .Ce este Europa?” Calendarul naturii. Ne pregătim pentru activităţi.05 VINERI 07.. Exerciţii de înviorare.05-07. Citim imagini despre România” Joc de rol:...... Ne pregătim pentru activităţi...05 MIERCURI 05. .Călătorie prin Europa” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: . Capitalele europei” ALA: Artă : .Hora prieteniei” joc ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Citim imagini din ţările din Europa” Joc de construcţii: . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Ne pregătim pentru activităţi. .Tradiţii europene şi naţionale” ALA: Bibliotecă: .05 .Steagul europei” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Odă bucuriei” (audiţie) ..Un copil în Europa” (poveste creată) DPM I Predarea dansului . Sunt copil în Europa” Activitate integrată (DS) ....... Ne pregătim pentru activităţi.. Un oraş din Europa” Activitate integrată (DS) . Ne pregătim pentru activităţi.. .05 JOI 06.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.Europa văzută de copii” ADP: : Întâlnirea de dimineaţă.Hora copiilor Europei” II Repetarea căţărării pe scară fixă:Joc: .

carioca.05-14. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 18 să găsească ideea unui text. plastilină. O 27 să comunice impresii. de competiţie. enciclopedia Creioane negre şi colorate. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte.Cum circulăm?”. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând.O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. precum şi interdependenţa dintre ele.O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei • omului şi naturii • • • • O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. a vehiculelor cosmice .O 67 să intoneze cântece pentru copii. şezând şi în deplasare). fişe adecvate temei. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. cărţi cu imagini cu diferite Costum de Agent de circulaţie. în limitele 1-10. fair-play. Caiete de lucru. Cd-player ŞTIINŢĂ: ARTĂ: Jetoane cu maşini . implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. fişă cu mijloace locomoţie. simboluri pentru a transmite semnificaţie. Maşini . Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: Reviste. O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. despe maşini şi alte mijloace de acuarele. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale. Cd-uri.Cuburi cu litere.. fenomene ale naturii). spirit de echipă.O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 9 să utilizeze efectiv instrumentele de scris. de locomoţie. stop. grădiniţă. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. vegetaţia. unelte. O 55 să identifice. mijloace de locomoţie.Mijloacele de locomoţie” Obiective de referinţă: • O13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. urmărind indiciile oferite de imagini. apa. stăpânind deprinderile motrice elementare necesare folosirii acestora.O 6să manifeste interes pentru citit. utilaje. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute.. O 17 să utilizeze desene. grupul de joacă). . precum şi reguli de securitate personală. aerul.Personaje miniatură de plastic sau lemn. solul. idei pe baza observărilor efectuate . fauna.2010 Subtema: Când / cum şi de ce se întâmplă?” Tema: . în cadrul jocurilor cu piesele geometrice.Săptămâna 30 Perioada: 10. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. JOC DE MASĂ: Jetoane cu diferite mijloace de locomoţie.05.

În excursie” (lectură după imagini) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.2010 Subtema: Când / cum şi de ce se întâmplă?” Tema: .Mijloace de locomoţie” modelaj Construcţii: .Recunoaşte semnul de circulaţie” DLC .Garajul” DS (Cunoaşterea mediului) .05 MIERCURI 12.. Joc :..Trenul cu două diferenţe”Joc de rol: ..cântec . Cum circulă maşinile?” Calendarul naturii...Cum şi pe unde circulăm ?” SEMNĂTU RA MARŢI 11..Maşinuţele în concurs” Joc de rol: .... Cu ce transportăm marfa” Artă:..Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Mijloacele de locomoţie” Joc de masă : .De-a circulaţia” DOS(Activitate practică) .Mijloacele de locomoţie” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 10..Mijloace de locomoţie” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.05 JOI 13..Cum circulă avioanele?” Calendarul naturii. Săptămâna 30 Perioada: 10.. Atenţie la semafor” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Artă: ..05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Stdiu individual.Povestea ariciului neascultător” ALA: Biblioteca : .. . Ne pregătim pentru activităţi. Exerciţii de înviorare...Cum ne ferim de accidente?” Calendarul naturii.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.De-a marinarii” DOS( educaţie pentru societate).05-14... Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Ghicitori despre mijloace de locomoţie” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . ....Trenul” .Comisia metodică. .Semaforul”. Mijloace de locomoţie” desen DS(activitate matematică) . Exerciţii de înviorare..Aşază la locul potrivit” (joc didactic) DLC .. Ne pregătim pentru activităţi.05. Exerciţii de înviorare.Cum circulă mijloacele de locomoţie » DS (activitate matematică) .joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă ...Cum circulăm?”.05 . a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă....Scriem denumirea mijloacelor de locomoţie” cu litere magnetice Ştiinţă : .Unde ne jucăm cum ne ferim de accidente” ALA: Bibliotecă: ..Cu ce sunet începe sfârşeşte cuvântul” ( joc didactic) DEC (educaţie muzicală) .Cu ce călătorim” Calendarul naturii.

Cosmosul” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup..Scriem denumirea mijloacelor de locomoţie” pe conturul trasat Joc de rol: . Joc: ..O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. în cadrul jocurilor cu piesele geometrice... cât şi în calitate de auditor. O 22 să recunoască. dreptunghi în jocuri.. idei pe baza observărilor efectuate. aviator?” Calendarul naturii. să denumească. să construiască şi să utilizeze forma geometrică cerc. implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. Şoriceii şi pisica” II Repetare . O 55 să identifice. Hora copiilor Europei” Săptămâna 31 Perioada: 17. O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 27 să comunice impresii.05 ADP : : Întâlnirea de dimineaţă. O 78 să cunoască şi să aplice regulile de igienă a efortului fizic. pătrat. activităţii personale şi/sau a relaţiilor cu ceilalţi şi simultan să utilizeze un limbaj oral corect din punct de vedere gramatical. Exerciţii de înviorare.. grupul de joacă).. • • • • • Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: .. să proiecteze şi să găsească cât mai multe soluţii pentru realizarea temei propuse în cadrul activităţilor practice. O 12 să distingă sunetele ce compun cuvintele şi să le pronunţe corect.Şofer sau.05-21. O 54să sesizeze modificările materialelor în urma prelucrării lor. O 49să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice..ABC-ul circulaţiei” ALA Biblioteca :.O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. triunghi. spirit de echipă. învăţând să le traseze.De-a agentul de circulaţie” DEC(educaţie plastică) .05. O 71 să diferenţieze auditiv înălţimea sunetelor muzicale.2010 Subtema: Cum este/ a fost şi va fi aici pe pământ? Tema: . Jocuri pe calculator: .VINERI 14. O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice. Grupează mijloacele de locomoţie” DPM Predarea târârii din culcat înainte cu deplasarea alternativă a braţului şi piciorului opus. a vehiculelor cosmice. O 14să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. în limitele 1-10. literelor şi cifrelor.O77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte.. inclusiv la activităţile de joc. O 79 să manifeste în timpul activităţii atitudini de cooperare. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate.. grădiniţă.O 67 să intoneze cântece pentru copii.Mijloace de locomoţie » Joc de masă : . O 32 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. fair-play. O 33 să cunoască existenţa corpurilor cereşti. în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. de competiţie. şezând şi în deplasare). O 13 să-şi îmbogăţească vocabularul activ şi pasiv pe baza experienţei. Ne pregătim pentru activităţi. atât în calitate de vorbitor. precum şi reguli de securitate personală.. O 45 săşi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice.

.05 ..Nave spaţiale” DEC : Activitate integrată DLC . Ne pregătim pentru activităţi..Planetele” SEMNĂTU RA MARŢI 18.Planetele din sistemul nostrum solar” ( lectură după imagini) (DOS)Activitate practică .Jocul celor 10 întrebări” (DEC )Educaţie plastică.Comisia metodică.Apă. . acuarele.Care sunt planetele?” Calendarul naturii.Cd-player ŞTIINŢĂ: jetoane cu planetele.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă.. CONSTRUCŢII: Cuburi de plastic.. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă.. fişă cu planetele. Forme de plastic . cifre.. .Corpuri cereşti” modelaj Activitate integrată (DS) .De-a cosmonauţii”Artă: . carioca.. .. Exerciţii de înviorare. Caiete de lucru. Joc de mişcare: Planetele sistemului nostru solar” ALA: Biblioteca: .. NISIP ŞI APĂ Suport de lemn cu nisip.Soarele răsare” cântec ..Ce ştim despre planete?” (convorbire) DEC . cărţi cu imagini despre planete . . Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi.Ce ştiu despre planeta Pământ?” Calendarul naturii.. mingi de diferite mărimi şi culori.05.Stdiu individual.Ce ştiu despre soare?” Calendarul naturii.. Construcţii: .Spune mai departe” joc pe cântec ADP: Întâlnirea de dimineaţă. JOC DE ROL: Costum de cosmonaut.05 MIERCURI 19. Ne pregătim pentru activităţi.BIBLIOTECĂ: Reviste. Cd-uri..Memo” şi . Ne pregătim pentru activităţi. Enciclopedia planetelor.Mica enciclopedie” Artă: .Cosmosul” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 17.. ARTĂ: Creioane negre şi colorate. Săptămâna 31 Perioada: 17..În cosmos” lectura educatoarei...Planetele” ADP: Întâlnirea de dimineaţă..De vorbă cu extratereştrii” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de rol : . Cuburi cu litere.. plastilină. Exerciţii de înviorare.Corpuri cereşti” desen Activitate integrată (DS) . Ghicitori despre planetele sistemului nostru solar” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Bibliotecă: Lecturăm imagini din .Proiectele şi parteneriatele grădiniţei.. Exerciţii de înviorare.05-21.2010 Subtema: Cum este/ a fost şi va fi aici pe pământ? Tema: . fişe adecvate temei.

învăţând să le traseze. precum şi reguli de securitate personală ..Să ocrotim planeta Pământ!” Calendarul naturii. gânduri. precum şi interdependenţa dintre ele. cât şi în calitate de auditor. • O 44 să cunoască şi să respecte normele necesare integrării în viaţa socială.. ca bază a cunoştinţelor matematice referitoare la recunoaşterea. • O20 să-şi îmbogăţească experienţa senzorială.Numărăm planetele” Construcţii: . O 49 să cunoască şi să . literelor şi cifrelor.Ce şii despre planete ?” Joc didactic DPM Transport de greutăţi : individual şi în grup. ghicitori.. pe baza unor însuşiri comune (formă..05-28..05 VINERI 21. .05 ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Treci pe sub sfoară” Săptămâna 32 Perioada: 24. Exerciţii de înviorare. clasificarea. idei proprii. Joc: . povestiri. Alege o planetă şi spune ce ştii despre ea” ALA: Bibliotecă : ..O 16 să fie capabil să creeze el însuşi (cu ajutor) structuri verbale. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate. utilizând intuitiv elementele expresive.Călătorie pe Marte” ADP: Întâlnirea de dimineaţă . . mici dramatizări.05. atât în calitate de vorbitor. să manifeste prietenie. O 39 să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor.O 46 să aprecieze în situaţii concrete unele comportamente şi atitudini în raport cu norme prestabilite şi cunoscute. Ne pregătim pentru activităţi.: fiinţa umană ca parte integrantă a O 27 să comunice impresii. culoare) luate în considerare separat sau mai multe simultan. inclusiv la activităţile de joc. O 14 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. Ne pregătim pentru activităţi. toleranţă.. cu sentimente. Exerciţii de înviorare. mărime..Plecăm pe Marte » II Repetarea târârii din culcat înaintte .. armonie..Vreau să fiu un bun şcolar!” Obiective de referinţă: • O 1 să participe la activităţile de grup. . a filmului etc.. rime. să reţină ideile acestuia şi să demonstreze că l-a înţeles. cantitatea lor. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive.. O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (ex.).. să reacţioneze la acestea.Roboţei” ADE: DLC: . O 3 să audieze cu atenţie un text. lumea teatrului. .2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .Ce este Calea Lactee?” ALA: Ştiinţă : .Scriem cu litere magnetice denumirea planetelor”Joc de masă: puzzle .Ce planetă îmi place cel mai mult? De ce?” Calendarul naturii. Joc : . idei pe baza observărilor efectuate mediului. cu deplasarea alternativă a braţului şi piciorului opus.. O 2 să înţeleagă şi să transmită mesaje simple. concomitent cu învăţarea autocontrolului. denumirea obiectelor. constituirea de grupuri/ mulţimi.Planetele” Activitate integrată (DS) .Jocul cu două cercuri” (DOS)Educaţie pentru societate .JOI 20.

O 65 să privească şi să recunoască creaţii artistice corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia (portrete de copii. fişă de lucru adecvată temei. şezând şi în deplasare). O 67 să intoneze cântece pentru copii.. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. localizare).Stdiu individual. O 59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale.. valorificând deprinderile de lucru însuşite.Comisia metodică. O75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. peisaje. pentru a răspunde la diferiţi stimuli (situaţii). plastilină. imagini cu rechizitele Ghizdan. lemn. O 73 să redea teme plastice specifice desenului/picturii. jetoane cu rechizitele şcolarului...De la grădiniţă la şcoală” (poveste creată) DEC (educaţie muzicală).. carioca.05.Drumul spre şcoală” ALA: Biblioteca: . Cd-player.. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: JOC DE MASĂ: Cifre. hârtie glasată. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite contexte. O 50 să fie capabil să realizeze lucrări practice inspirate din natură şi viaţa cotidiană. Săptămâna 32 Perioada: 24.utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice.O 63 să compună în mod original şi personal spaţiul plastic.Ştiu şi eu alfabetul!”Construcţii: . Ne pregătim pentru activităţi.Bum-tiri-bum” joc cu text şi cânt • SEMNĂTU RA . O 80 să se folosească de acţiunile motrice învăţate pentru a exprima sentimente şi/sau comportamente. Exerciţii de înviorare.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă . O 64 să interpreteze liber.. şcolarului. creativ lucrări plastice exprimând sentimente estetice.2010 Subtema: Ce şi cum vreau să fiu? Tema: .. fişe Personaje miniatură de plastic sau adecvate temei. rechizitele şcolarului . Vreau să fiu şcolar” Calendarul naturii. Cuburi de plastic. Creioane negre şi colorate. jocuri ale copiilor. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. activităţi cotidiene ale oamenilor). Caiete de lucru.Cd-uri. durată. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. acuarele... Cuburi cu litere. Voi fi şcolar” cântec .Vreau să fiu un bun şcolar!” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 24. scene de familie. distanţă.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. la diferite ritmuri. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Abecedarul.Şcoala în care vreau să învăţ” ADE DLC . • O 66 să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. Jetoane cu rechizitele şcolarului.05-28.

.Îmi fac ghiozdanul să merg la şcoală!” ADE:DS(activitate matematică) .Măsurarea lungimilor folosind unităţi nestandardizate” .Exerciţii de comparare a volumului vaselor prin măsurare” Măsurarea capacităţii vaselor DOS( educaţie pentru societate) .” Calendarul naturii....O discuţie între prieteni” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..Rechizitele şcolarului” (observare) DLC : ..... ... O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri.Drepturile copiilor” Obiective de referinţă: • O 10să recunoască literele alfabetului şi alte convenţii ale limbajului scris.Şcolărăi şi şcolăriţe” DEC (educaţie plastică) .. Ne pregătim pentru activităţi..Rezolvăm probleme” Bibliotecă: ..Cum ne comportăm la şcoală?” ALA: Ştinţă: .Rechizitele şcolarului” ADP : Întâlnirea de dimineaţă .. învăţând să le traseze.05 JOI 27.05. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire.Şcoala ne aşteaptă!” ALA: Artă: modelaj .06..2010 Subtema: Cine sunt suntem? Tema: .Vreau să fiu un bun şcolar » ADP : Întâlnirea de dimineaţă.Continuă povestea.Numărăm şi socotim” Joc de rol: .Şcolarul” DPM I Escaladarea peste aparate joase cu sprijin pe diferite părţi ale corpului .MARŢI 25.De-a învăţătoarea” ADE : DS(Cunoaşterea mediului) . O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor.” Calendarul naturii... Transportă banca » Săptămâna 33 Perioada: 31.. ...-04.Cum aş vrea să fie învăţătoarea mea?” Calendarul naturii..05 VINERI 28. Exerciţii de înviorare.. . . Ne pregătim pentru activităţi.Rechizitele şcolarului” Joc de rol: . Cum aş dori să fie doamna învăţătoare?” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .05 MIERCURI 26.Vizită la şcoală” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Joc de masă: ..Facem măsurători”Cât am crescut?” DOS(Activitate practică) . Exerciţii de înviorare..Alege rechizitele şcolarului” Joc de rol: ..Abecedarul” ADE : DS (activitate matematică) ....Treci peste gărduţ » II Repetare transport de greutăţi : . Joc :. Exerciţii de înviorare.05 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .Eu când voi fi şcolar... literelor şi cifrelor. O 17să utilizeze desene. .. Ne pregătim pentru activităţi.Meseria de elev” Calendarul naturii.. Exerciţii de înviorare. Ne pregătim pentru activităţi. simboluri pentru a transmite semnificaţie...

O 67să intoneze cântece pentru copii. Jucării.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. poziţionând elementul uman ca parte integrantă a mediului. solul. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia.Stdiu individual. Suport de lemn cu nisip. O 41să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. istorice. etnice). obiective socio-culturale.06. plastic. apa. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief.05-04.• • • O 40să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. O 27 să comunice impresii. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Imagini cu copii din diferite ţări.Imagini şi cărţi cu viaţa copiilor Creioane negre şi colorate.2010 Subtema: Cine sunt suntem? Tema: . O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. religioase. în limitele 1-10. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm.O 25să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. O 26 să cunoască elemente ale mediului social şi cultural. O 56 să acompanieze ritmic cântecele. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ jucării . localizare). aerul. Apă. O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. idei pe baza observărilor efectuate.Drepturile copiilor” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE SEMNĂTU RA . plastilină. să manifeste prietenie. Cuburi de plastic. şezând şi în deplasare). armonie..Comisia metodică. concomitent cu învăţarea autocontrolului. O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. Forme de din diferite ţări.O 28 să aplice norme de comportare specifice asigurării sănătăţii şi protecţiei omului şi naturii. • Săptămâna 33 Perioada: 31. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. aşezare geografică. O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. vegetaţia. fauna. durată. carioca. acuarele. precum şi interdependenţa dintre ele. distanţă. fenomene ale naturii). O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. Imagini cu drepturile copiilor . ecusoane. Personaje în miniatură de plastic sau lemn. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale. toleranţă. grădiniţă. Cuburi cu litere. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. grupul de joacă).

De ce creştem?” Artă: ..Orăşelul copiilor » DEC (educaţie plastică) ... În vizită la prietenul meu » ADE : DS (activitate matematică) .Copiii curajoşi”( Poveste creată) ADP: Întâlnirea de dimineaţă.05 MARŢI 01.Aşază în şir copiii ” DOS( educaţie pentru societate) .06.... Ne pregătim pentru activităţi. Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: . ALA: Bibliotecă: ...” Calendarul naturii. ALA: Ştiinţă : .Amintiri din copilărie” de Ion Creangă (lectura educatoarei) DEC (educaţie muzicală) ..Copii diferiţi.. Exerciţii de înviorare.. Ne pregătim pentru activităţi ALA: Biblioteca: ..Numărăm copiii ! »Joc de rol : . baschet etc. Joc : . ( jocuri la alegerea educatoarei ). Ne pregătim pentru activităţi.Pretutindeni trăiesc copii” (lectură după imagini) DLC ..Desene pe asfalt” DPM I Învăţarea unor elemente de bază ale unor ramuri sportive : hanbal ......2010 Subtema: Evaluare finală ..Pretutindeni trăiesc copii” Calendarul naturii...Copii veseli/trişti pentru că. dar egali !” ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Copii de pe întreg pământul” ADE : DS(Cunoaşterea mediului) ...Copii din lumea întreagă” Construcţii: . II Repetarea escaladării peste aparate joase .06 ADP: Întâlnirea de dimineaţă .06-11.Diferiţi ..Parcul copiilor” ADE DLC Drepturile copiilor (convorbire) .. cu sprijin pe diferite părţi ale corpului ..Grupăm copii după naţionalităţi” ADE:DS(activitate matematică) .” Exerciţii de înviorare.06 JOI 03.Tristeţea veselia în culori şi forme” Calendarul naturii.. ALA : Artă : .” Calendarul naturii.LUNI 31. Ne pregătim pentru activităţi ACTIVITATE OPŢIONALĂ: Calendarul naturii.joc cu text şi cânt ADP: Întâlnirea de dimineaţă .. Exerciţii de înviorare.. .Dacă vesel se trăieşte” . Exerciţii de înviorare. fotbal ..Spune câţi copii sunt?” DOS(Activitate practică) .dar frumoşi” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.06 VINERI 04.06 MIERCURI 02. Alpinişti « Săptămâna 34 Perioada: 07.Modelăm copii » Construcţii : .Sunt copil” cântec. Copiilor le place să . Veselia/tristeţea în culori şi forme.Scriem pe contur denumiri de naţionalităţi” Joc de masă: .

implicând adunarea/ scăderea în limitele 1-10 O 45 să-şi adapteze comportamentul propriu la cerinţele grupului în care trăieşte (familie. concomitent cu învăţarea autocontrolului.Apă. cerinţe sociale şi să se folosească de această descoperire. O 48 să descrie şi să identifice elemente locale specifice ţării noastre şi zonei în care locuieşte (elemente de relief.Cd-player lemn.Comori pentru noul drum” Obiective de referinţă: • • O 19 să descopere că scrierea îndeplineşte anumite scopuri.06-11. plastic.Comisia metodică. O 60 să redea teme plastice specifice desenului. O 27 să comunice impresii. O 58 să exprime prin mişcare starea sufletească creată de muzica audiată. fiinţa umană ca parte integrantă a mediului. .. acuarele. O 42 să identifice poziţia unui obiect într-un şir utilizând numeralul ordinal. Maşini . O 66să diferenţieze auditiv timbrul şi intensitatea sunetelor din mediul apropiat şi al sunetelor muzicale.06. O 40 să numere de la 1 la 10 recunoscând grupele cu 1-10 obiecte şi cifrele corespunzătoare. O 53 să se comporte adecvat în diferite contexte sociale. O 11 să înţeleagă semnificaţia cuvintelor. toleranţă. localizare). aşezare geografică.O 43 să compună şi să rezolve probleme simple. O 39să măsoare timpul prin intermediul ordonării evenimentelor. carioca. grădiniţă.Proiectele şi parteneriatele grădiniţei. învăţând să le traseze.Forme de anotimpuri. solul.Căsuţa păpuşii” Jocuri şi jucării. O 41 să efectueze operaţii de adunare şi scădere cu 1-2 unităţi. să manifeste prietenie. O 47 să trăiască în relaţiile cu cei din jur stări afective pozitive. şezând şi în deplasare).Caiete de lucru. • • O 74 să cunoască şi să aplice regulile de igienă referitoare la igiena echipamentului. O 68să descopere lumea înconjurătoare cu ajutorul auzului. a vehiculelor cosmice . durată. ŞTIINŢĂ: ARTĂ: NISIP ŞI APĂ Imagini cu aspente din diferite Creioane negre şi colorate. fauna. O 6să manifeste interes pentru citit.Stdiu individual. Cuburi de plastic. vegetaţia. • Săptămâna 34 Perioada: 07. Activitatea metodică: Pregătirea materialului didactic pentru activităţi. plastilină. istorice. etnice).Tema: . fişe adecvate temei.. a fişelor de lucru pentru copii şi a fişelor pentru evaluarea continuă. Centrele de interes deschise şi materialele puse la dispoziţia copiilor: BIBLIOTECĂ: JOC DE ROL: CONSTRUCŢII: Reviste. precum şi interdependenţa dintre ele. O59 să asculte şi să recunoască fragmente din creaţii muzicale naţionale şi universale. distanţă.CdPersonaje miniatură de plastic sau uri. O 33să cunoască existenţa corpurilor cereşti. utilaje. O 18să găsească ideea unui text. fenomene ale naturii). O 75 să-şi formeze o ţinută corporală corectă (în poziţia stând. grupul de joacă). literelor şi cifrelor. religioase. armonie. O 67să intoneze cântece pentru copii.Cuburi cu litere. corespunzătoare specificului de vârstă al copilului preşcolar şi preocupărilor acestuia. idei pe baza observărilor efectuate . obiective socio-culturale. O 25 să cunoască unele elemente componente ale lumii înconjurătoare (obiecte. hârtie glasată. Suport de lemn cu nisip. apa.2010 . Album cu poze din grădiniţă. O 7să recunoască existenţa scrisului oriunde îl întâlneşte. în limitele1-10. O 76 să perceapă componentele spaţio-temporale (ritm. precum şi cu ajutorul instrumentelor adecvate.O 38 să efectueze operaţii şi deducţii logice. urmărind indiciile oferite de imagini. O 77 să fie apt să utilizeze deprinderile însuşite în diferite. O 49 să cunoască şi să utilizeze unelte simple de lucru pentru realizarea unei activităţi practice. cărţi cu imagini cu poveşti . O 56 să acompanieze ritmic cântecele. aerul. în cadrul jocurilor cu piesele geometrice. O 69 să cânte cântecele în aranjamente armonico-polifonice elementare. O 57să asocieze mişcările sugerate de textul cântecului cu ritmul acestuia. unelte.

sunete” ALA: Bibliotecă: ..Rezolvă repede şi bine” ALA: Joc de masă : .De-a educatoarea » ADE : DEC(educaţie plastică) Expoziţie: .Recunoaşte personajul” (joc didactic) ADP: Întâlnirea de dimineaţă: .06 ADP: Întâlnirea de dimineaţă ..De-a grădiniţa” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ADE: DS(activitate matematică) . . Concurs: .... II Parcurs aplicativ SEMNĂTU RA MARŢI 08..Ce ştii despre?” (joc didactic) DLC . cuvinte.06 JOI 10... ..Comori pentru noul drum” ZIUA ACTIVITĂŢI DE ÎNVĂŢARE LUNI 07.06 .. Jocuri la alegerea educatoarei ....În lumea culorilor” DPM I Repetarea unor elemente de bază ale unor ramuri sportive .. Exerciţii de înviorare.06 VINERI 11.Grupează animale şi plante » Ştiinţă : .Ce ştii despre animale ..Ce ştii depre anotimpul. Ne pregătim pentru activităţi.Cel mai bun recitator” (concurs) DEC (educaţie muzicală) . Jocuri de mişcare Ne pregătim pentru activităţi .Construcţii din figuri geometrice” ADE: DLC . ..Cine ştie mai bine ?” DOS( educaţie pentru societate) .Unde îmi voi petrece vacanţa?” Calendarul naturii.06 MIERCURI 09... Exerciţii de înviorare..Cel mai bun cântăreţ” ACTIVITATE OPŢIONALĂ: ALA: Ştiinţă: .Amintiri din grădiniţă” (convorbire) ADP : : Întâlnirea de dimineaţă.Stiu să scriu” Joc de rol: ....Povesteşte după imagini povestea”Construcţii: .Recunoaşte personajul” ALA Artă : .Concurs: .. Exerciţii de înviorare... Ce mi-a plăcut cel mai mult la grădiniţă ? »Joc de rol : .Copacul în cele 4 anotimpuri” ADE: DS(Cunoaşterea mediului) .Expoziţie de lucrări” ADP : Întâlnirea de dimineaţă.. plante ? » ADE : DS (activitate matematică) . Exerciţii de înviorare.Răspunde repede şi bine” DOS(Activitate practică) .Cel mai bun recitator” ALA: Bibliotecă : .Ce mi-a plăcut la grădiniţă?” Calendarul naturii...Cum a fost la grădiniţă?” Calendarul naturii..Subtema: Evaluare finală Tema: . ... Ne pregătim pentru activităţi..Vine vacanţă” Calendarul naturii.” Calendarul naturii..Propoziţii.?” Artă: . Ne pregătim pentru activităţi.Cel mai bun cântăreţ” . Ne pregătim pentru activităţi. silabe.Eu când voi fi şcolar.. Cântă ca mine” joc muzical ADP: Întâlnirea de dimineaţă .....

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful