Accord Sedan i Tourer

Prikazani modeli su 2.2 i-DTEC Executive Tourer u boji Graphite Luster metalik i 2.2 i-DTEC Executive Sedan u boji Alabaster Silver metalik, prikazan i sa Delta alu točkovima od 18 inča.

NAPrEDAN u SvAkom PoGLEDu
Novi Accord sadrži najnaprednija tehnološka rešenja iz oblasti automobilske industrije; počev od unapređene šasije do snažnih dizel agregata, najupečatljivijih u verziji sportskog Type S modela, automatizovane i unapređene bezbednosne karakteristike rafiniranog sistema oslanjanja, nova Bi-ksenon svetla. Pojedinačno, sve nabrojane karakteristike predstavljaju najsavremenija rešenja. objedinjene, one otkrivaju pravi osećaj istinski napredne vožnje.

Napredan

Poboljšan

SADRŽAJ
Snažan

Rafiniran

03 05 09 11 13 15 19 23 29 31 37 38

TEHNOLOGIJA EKSTERIJERA DIZAJN ENTERIJERA NAPREDNE TEHNOLOGIJE PErFormANSE UNAPREĐENA BEZBEDNOST TYPE S OPCIJE PrIkAZ moDELA BOJE SPECIfIKACIJE REČNIK SNAGA SNovA

03-04

Eksterijer, tehnologija

Kvalitetan

vrEDNoST ISkuSTvA
Iskustvo je kvalitet koji hondini inženjeri i dizajneri ugrađuju u svaki projekat. ova vizija daje rezultat u svakom automobilu koji Honda proizvodi jer je proizvod uvek veći od zbira svih komponenti. Novi Accord odlikuju neke od najnaprednijih tehnologija, koje uključuju i nova, napredna Bi-ksenon svetla (Bi-HID). ova tehnologija zasniva se na tehnologiji aktivacije dugih i kratkih svetala iz istog seta sijalica koje obezbeđuju visok nivo osvetljenosti u oba podešavanja. Sistem za automatsku aktivaciju dugih svetala (Highbeam Support System) procenjuje uslove na putu i, ako je to potrebno, automatski reguliše rad dugih svetala. Aktivna svetla za skretanje (Active Cornering Light) pružaju dodatno osvetljenje u situacijama kada treba da skrenete a aktiviraju se preko poluge indikatora ili okretanjem upravljača.

Napredan

Iskusan

Aktivan

Prikazani model je 2.2 i-DTEC Executive .

2 i-DTEC Executive sa opcionim „Satellite“ navigacionim uređajem i sistemom ADAS.Prikazani model je 2. .

Inovativna funkcija glasovnih komandi* omogućava direktno izdavanje komandi i upite pravaca preko već predefinisanih komandi. . dvozonskom klima uređaju. Dizajn Komfor Potpuna kontrola *više informacija o dostupnosti navedenih funkcija naći ćete na stranicama 31-36..Unapreðen Dizajn enterijera 05-06 ZAR NIJE SJAJNO KAD SVE DRŽITE POD KONTROLOM? Dizajn kokpita Accord-a predstavlja izuzetno uspešnu kombinaciju komfora i ergonomije koja vozaču omogućava da se koncentriše na ono što je i najvažnije – na vožnju. postavljen ispod brzinomera. Pomoć prilikom parkiranja je takođe obezbeđena preko sistema rikverc kamera* koje će na displeju navigacionog uređaja prikazati prostor iza vozila. Sistem Bluetooth® Hands Free telefona (HFT)* omogućava razgovore preko mikrofona i zvučnika raspoređenih po celom automobilu. I to je tek nekoliko dizajnerskih rešenja koja vam omogućavaju da sve držite pod potpunom kontrolom. Ako bacite pogled na LCD multiinformacioni displej. udaljenosti do odredišta pa čak i kada bi trebalo obaviti sledeći servis na vozilu. spoljnoj temperaturi. saznaćete sve o kilometraži. Pozicioniran na centralnoj konzoli. omogućava brzo određivanje rute. funkcija za pronalaženje najpodesnije rute ‘talkback’. audio uređaju i navigacionom uređaju*. Specifikacije modela. rotacioni multifunkcijski brojčanik omogućava lagan pristup i punu kontrolu nad mnogobrojnim funkcijama u vozilu.

Specifikacije modela. . sve u vozilu će biti automatski podešeno baš kako vi to volite. u okviru ovog prostora na raspolaganju vam stoji veliki broj opcija za transport. Bezbednost *više informacija o dostupnosti navedenih funkcija naći ćete na stranicama 31-36. Prostran Potpuno komforan KAKO ISPROJEKTOVATI PROSTOR? Zadnja sedišta na modelu Accord Tourer spuštaju se laganim pokretom. buka u kabini u potpunosti je minimizirana. Sistem za Memorisanje vozačeve pozicije* može da poveže pozicije sedišta memorisane na oba ključa. u cilju postizanja potpunog komfora. poput kuka za vezivanje kojima ćete maksimalno obezbediti teret koji se prevozi. Zahvaljujući inovativnoj primeni izolacionih materijala na plutajućoj podstrukturi rama. komfor i prostranost. mudro projektovanje ne ogleda se samo u snazi i aerodinamičnosti. u tu jednačinu treba uključiti i bezbednost. Napredni dvozonski klima uređaj integrisan je sa navigacionim sistemom „Satellite“* kako bi uvek znao tačnu poziciju sunca i shodno tome podesio najugodniju temperaturu.. ukrasna pokrivka prtljažnika* koja će pomoći da na bezbedan način sakrijete sadržaj prtljažnika od radoznalih pogleda. praktičnost. Na raspolaganju vam stoje i pretinci u podu prtljažnika koji pored dodatnog prostora obezbeđuju i veću sigurnost vaših vrednosti. To znači da kada vi otključate vrata svojim ključem.07-08 Dizajn enterijera Napredan PrETvorITE INTELIGENTNo u komForNo Zamislite automobil koji vas zna i seća vas se. Time se oslobađa ogroman tovarni prostor koji omogućava veliki broj opcija za prevoz vaših stvari uz maksimalnih 1183 litra korisnog prostora. Automobil koji pamti vašu idealnu poziciju sedenja.

Prikazani model je 2. .2 i-DTEC Executive Tourer sa opcionim navigacionim uređajem „Satellite“.

2 i-DTEC Executive .Prikazani model je 2.

Uglaðen Prijemèljiv . vSA sistem stabilnosti vozila stalno proračunava potrebnu količinu snage. TSA sistem za kontrolu stabilnosti prikolice vodi računa o zanošenju vozila i prikolice. kočione sile i stepena prianjanja kako bi sprečio proklizavanje točkova a vama obezbedio potpunu kontrolu. Sistem funkcioniše sa elektronskom distribucijom kočione sile (EBD). Prednja dupla viljuškasta spona. multi-link sistem oslanjanja i veći stepen krutosti šasije obezbeđuju britkiji i precizniji odziv na svaki vaš zahtev.Britkiji Napredne tehnologije 09-10 UGLAĐEN? SPORTSKI? MOŽE I JEDNO I DRUGO? Dinamièan Accord-ov uglađeni i prijemčivi pogon pruža vam samopouzdanje i uživanje u svakom putovanju. Dok vučete prikolicu.

4 litre. čistiji je. *Sedan 2. tu je i-VTEC motor od 2.4/100km*. Za veći ugođaj u vožnji i ekonomičniju potrošnju goriva. rafiniraniji i tiši nego ikada pre. EKONOMIČNOST I SNAGA BEZ komPromISA i-DTEC je najnovija verzija naše revolucionarne tehnologije dizel motora. Izaberite jednu od dve benzinske verzije i-vTEC motora.2 litre. Sa svojih 2. izrađen u potpunosti od alumijumskih legura. i kao takav.9/100km†. kad god vam je to potreno na raspolaganju vam stoji dodatna količina snage. Izlazna snaga od 201 kS i potrošnja goriva od 8. Svojim dizajnom on odražava našu posvećenost stvaranju čistijeg. To je samo još jedan od mnogobrojnih primera posvećenosti Honde razvoju najmodernijih praktičnih tehnologija koje omogućavaju znatno nižu emisiju izduvnih gasova. Novi. Ako se odlučite za režim vožnje sa oznakom ‘S’ dobićete sportski podešen motor a polugice menjača na upravljaču će imati pun prioritet prilikom promene brzina. Još uglaðeniji Ekonomièan Snažan . uvođenjem funkcije „kick-down“ kod petostepenog automatika.4 automatski menjač – kombinovani podaci. sistem višefaznog ubrizgavanja omogućava motoru da se konstantno prilagođava svim zahtevima u vožnji otpuštanjem malih količina goriva nakon glavnog ubrizgavanja.0 litre koji obezbeđuje najuravnoteženiji odnos snage i potrošnje goriva koja u proseku iznosi samo 6. † Sedan 2. ekonomičnijeg i naprednijeg načina pokretanja naših automobila. čine ga fleksibilnijim u iznalaženju ravnoteže između ekonomičnosti i emisije gasova i sjajnih performansi. ova dodatna ubrizgavanja čine i-DTEC agregat tišim i uglađenijim u poređenju s većinom ostalih dizel motora i omogućavaju istinski jedinstveno iskustvo u vožnji. Opcioni petostepeni automatik obezbeđuje komfornu vožnju uz funkciju polugica menjača na upravljaču. obe verzije opremljene su šestostepenim manuelnim menjačem koji uključuje i indikator stepena prenosa koji je tu kako bi vas obavestio o najpogodnijem trenutku za promenu stepena prenosa i tako dodatno unapredio ekonomičnost. i-vTEC. svojim performansama od 150 kS i obrtnim momentom od 350Nm. moTor ILI TEHNOLOGIJA? Godine razvoja i testiranja kulminirale su u najnovijoj generaciji i-vTEC motora.0 manuelni menjač – kombinovani podaci. ovaj motor. obezbeđuje sportsko iskustvo u vožnji uz znatno efikasniju potrošnju goriva. Možete se odlučiti i za motor od 2.11-12 Performanse Čistiji i-DTEC.

2 i-DTEC Executive .Prikazani model je 2.

Napredan Bezbedan Inovativan .13-14 Poboljšana bezbednost 5* za bezbednost VIŠE OČIJU BOLJE VIDE Accord. ukoliko je put ispred vas prazan. sistem će ubrzati i postići brzinu koju ste pre toga podesili na tempomatu. LkAS sistem proračunava koja količina momenta upravljanja je potrebna kako bi se vozilo održalo unutar saobraćajne trake i u slučaju „lutanja“ zvučnim signalom upozorava vozača. Ova napredna tehnologija obuhvata sisteme LkAS (Lane keeping Assist System). ADAPTIvNI TEmPomAT (ACC) Preko radarskog uređaja postavljenog u prednjoj maski. SISTEM ZA PRAćENJE KRETANJA VOZILA UNUTAR SAOBRAćAJNE TrAkE (LkAS) ovaj jedinstveni inovativni sistem koristi kameru postavljenu iza retrovizora kako bi pratio horizontalne oznake na putu. opremljen je i opcionim ADAS (Advanced Drivers Assist) sistemom dizajniranim tako da uspori umaranje vozača na dugim putovanjima i pruži dodatnu zaštitu u slučaju eventualne nezgode. razdaljinu između vašeg i vozila ispred možete takođe podešavati preko komandi postavljenih na upravljaču. nagrađen sa 5 zvezdica po Euro NCAP standardima. ACC sistem koči ili usporava vaš Accord ukoliko registruje usporavanje vozila ispred. ACC (Adaptive Cruise Control) i CmBS (Collision mitigation Braking System).

3. Sistem audio i vizuelnih upozorenja je i dalje aktivan. mere zaštite: ukoliko je sudar neminovan.2 i-DTEC Executive . sistem snažno priteže pojaseve kako bi putnicima na prednjim sedištima bila obezbeđena maksimalna zaštita i istovremeno koči kako bi smanjio silinu udara.SISTEM KOČENJA ZA IZBEGAVANJE SUDARA (CMBS) radi u tri faze: 1. 2. Mere predostrožnosti: CMBS lagano koči i priteže vozačev sigurnosni pojas ukoliko rastojanje nastavi da se smanjuje. Prikazani model je 2. CmBS tehnologija priznata je kao najbolja inovacija u segmentu bezbednosti sa dokazanim vrednostima i kao takva je nagrađena „Euro NCAP Advanced“ nagradom za inovativnost. upozorenje: zvučni signal se oglašava a reč ‘BrAkE ’ (koči) pojavljuje na multi-informacijskom displeju ukoliko se rastojanje do vozila ispred smanji ispod prethodno podešenog rastojanja.

ekonomičnosti i uzbuđenja uokvirenog zadivljujućim dizajnom. Nova Bi-ksenon (Bi-HID) upotpunjuju izgled spoljašnjosti koja odražava uzbuđenje koje se krije ispod haube.2 i-DTEC isporučuje 180 KS za ushićujuću vožnju.15-16 Type S Vredan AuTomoBIL NAPRAVLJEN OD rAvNoPrAvNIH SEGmENATA. Verzija 2. Sedan i Tourer. Uzbudljiv Velièanstven Senzacionalan . pored sjajnih alu točkova od 18 inča. Type S je dokaz da automobil može da bude kombinacija performansi. SNAGA I INTELIGENCIJA Type S je potentni dizel motor dizajniran kako bi vam pružio snažno i nadahnjujuće iskustvo u vožnji. upotpunjuje „Aero kit“ oprema koja vozilu daje poseban atletski izgled. Pojavu i impresivni izgled modela Type S. impresivno nisku potrošnju goriva i nisku emisiju Co2.

.2 i-DTEC Type S Sedan u boji Premium White Pearl.Prikazani modeli su 2.2 i-DTEC Type S Tourer u boji Cobalt Blue metalik i 2.

.

novim snažnim motorom i samouverenim stilom. Svojim vrhunskim enterijerom. Type S predstvalja pravu ravnotežu svih kvaliteta koje možete poželeti u jednom automobilu. Unapređenja uključuju novo crno nebo i polukožna sedišta sa crvenim oznakama koja se nastavljaju i na upravljaču i na kugli menjača. VRHUNSKOG KVALITETA Enterijer modela Type S osvežen je novim karakteristikama i dizajnerskim notama koje dodatno iskazuju orijentisanost ka vrhunskom kvalitetu. Unapreðen Poboljšan Vrhunski .Visokokvalitetan Type S 17-18 ORIJENTISAN NA SPORT.

bočne lajsne i zadnji sportski branik. prednje sportske branike sa maglenkama. Originalan 17" Quartz alu naplaci 18" Delta alu naplaci Dinamièan Zadivljujuæ Zadnji spoler .19-20 Opcije Nota liènog Po vAšIm ŽELJAMA Vaš Accord može dobiti i notu ličnog ukoliko odaberete nešto od originalne dodatne opreme iz ponude koja sledi: Glavna slika prikazuje paket „Aero“ koji sadrži prednju masku hladnjaka u boji karoserije. Dodaci koji će učiniti vaš automobil još dinamičnijim i ujedno povećati osećaj zadovoljstva u vožnji.

18" Flash alu naplaci 18" Thunder alu naplaci 18" Sigma alu naplaci .

21-22 Opcije Nota liènog Prikazana dodatna oprema sadrži: 01 Hondin sistem za zabavu putnika na zadnjim sedištima 02 Hondin kompaktni navigacioni uređaj 03 Bluetooth® set 04 obloge prednjih branika 05 Sklopiva kuka za vuču prikolice 06 ukrasne lajsne na pragovima vrata Originalan 01 Dinamièan Zadivljujuæ 02 03 .

04 05 06 .

4 i-VTEC S Držaè za èaše Tempomat kutija za naočare Podešavanje vozačevog sedišta po visini Lumbalno podešavanje vozačevog sedišta Džepovi u naslonima sedišta Svetlo za čitanje mapa 1 CD tjuner AuX utičnica Audio komande na upravljaču 16” aluminijumski naplatci Hromirane ručice na vratima Jedan završetak izduvne grane Halogena prednja svetla Treće stop svetlo vazdušni jastuk za vozača vazdušni jastuk za suvozača sa prekidačem za isključivanje Bočni vazdušni jastuci i bočne vazdušne zavese Tekstilne presvlake Dvozonski klima uređaj Elektro podesivi retrovizori sa grejačima stakla rashladna kutija unutar pretinca za rukavice Pomoćna utičnica od 12v 6 zvučnika ISoFix vezovi (na bočnim zadnjim sedištima) Spoljni retrovizor Prekidaè za deaktivaciju vazdušnog jastuka .0 i-VTEC S i Tourer 2.23-24 Prikaz modela ComForT 2.2 i-DTEC (DIZEL) Prikazani su modeli Sedan 2.0 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač 6-stepeni manuelni menjač 2.

0 i-VTEC Comfort i Tourer 2.vSA (dinamička kontrola stabilnosti vozila) TCS (sistem protiv proklizavanja točkova) ABS (sistem protiv blokiranja točkova prilikom kočenja) EBD (elektronska distribucija sile kočenja na sva četiri točka) BAS (dodatna servo asistencija pri naglom kočenju) TSA (asistencija za stabilnost prikolice) TourEr Dodatno na opremu limuzine.2 i-DTEC Comfort Audio ureðaj Audio komande Kutija za naoèare . model Tourer opremljen je i krovnim nosačima. Prikazani su modeli Sedan 2.

hondahandsfree.0 i-VTEC Elegance u odnosu na paket Comfort.2 i-DTEC (DIZEL) Prikazani modeli su Sedan i Tourer 2. Senzor za kišu HFT Bluetooth® *Spisak kompatibilnih telefona potražite na internet adresi www.com .0 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni menjač 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni menjač 2.25-26 Prikaz modela ELEGANCE 2. Tourer je opremljen i krovnim nosačima. paket Elegance obuhvata: Prednje maglenke Kožni upravljač Kožom obložena kugla menjača kupe svetlo u podu vozila uSB konektor Bluetooth® HFT uređaj* Brisače sa senzorom za kišu Alarm Podešavanje suvozačevog sedišta po visini Podešavanje lumbalnog dela suvozačevog sedišta Automatsko uključivanje/ isključivanje svetala Elektrosklopive spoljne retrovizore Automatsko zatamnjivanje retrovizora u kabini one-touch podizače zadnjih prozora Automatsko spuštanje/podizanje prozora USB i Aux utiènice TourEr Dodatno na opremu limuzine.

LIFESTYLE 2.0 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni menjač 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni menjač 2. paket Lifestyle obuvata: Alu naplatke od 17 inča Bi-ksenon svetla sa samopodešavanjem snopa Sistem aktivacije dugih svetala Aktivna svetla za skretanje Pranje prednjih svetala Prednja i zadnje parking senzore Grejače prednjih sedišta Audio sistem Premium – 6CD tjuner – MP3 sa subwoofer-om. Tourer je opremljen i: krovnim nosačima Zatamnjenjem zadnjih stakala Auotmatskim zatvaranjem prtljažnika oPCIoNALI* Zadnji parking senzori opcioni navigacioni sistem DvD Satellite ADAS sistem koji obuhvata: Adaptivni tempomat (ACC) LkAS sistem praćenja saobraćajne trake CmBS sistem za rano upozorenje i izbegavanje sudara Bi-ksenon svetla Satelitska navigacija* .2 i-DTEC (DIESEL) u odnosu na paket Elegance. 10 zvučnika Prikazani modeli su Sedan i Tourer 2.0 i-VTEC Lifestyle TourEr Dodatno na opremu limuzine.

paket Executive obuvata: krovni prozor Kožne presvlake klima uređaj za putnike na zadnjim sedištima memorisanje pozicije sedišta za vozača Sistem za memorisanje Džepovi u naslonima sedišta Elektro podesiva prednja sedišta TourEr Krovni prozor o odnosu na limuzinu.0 i-VTEC Executive 2.0 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni automatski menjač 2.27-28 Prikaz modela EXECuTIvE 2.2 i-DTEC (DIZEL) u odnosu na paket Lifestyle.4 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni automatski menjač 6-stepeni manuelni menjač opcioni 5-stepeni automatski menjač Prikazani modeli su Sedan i Tourer 2. Tourer je dodatno opremljen i: krovnim nosačima Zatamnjenim zadnjim staklima Automatsko zatvaranje prtljažnika DvD Satelitska navigacija ADAS sistemom koji obuhvata: Adaptivni tempomat (ACC) LkAS sistem praćenja saobraćajne trake CmBS sistem za rano upozorenje i izbegavanje sudara oPCIoNALI* Kožne presvlake ADAS* sistem .

bočne i zadnje**) Dupli završetak izduvne grane* Presvlake u kombinaciji koža/ tekstil Aluminijumsku kuglu poluge menjača Aluminijumske papučice Crnu krovnu oblogu Prednju crnu.2 i-DTEC (DIZEL) u odnosu na paket Lifestyle. Tourer je opremljen i: krovnim nosačima Zatamnjenim zadnjim staklima Automatskim zatvaranjem prtljažnika DvD Satelitska navigacija ADAS sistemom koji obuhvata: Adaptivni tempomat (ACC) LkAS sistem praćenja saobraćajne trake CmBS sistem za rano upozorenje i izbegavanje sudara oPCIoNALI Dupli završetak izduvne grane Aluminijumske papuèice Alu naplatci od 18 inèa .4 i-VTEC Type S TourEr Dodatno na opremu limuzine. Type S obuhvata: Alu naplatke od 18 inča Aero branike (prednje.4 i-vTEC (BENZINSkI moTor) 6-stepeni manuelni menjač 6-stepeni manuelni menjač 2.TYPE S 2. hromiranu masku hladnjaka *samo za verziju 2.4 i-vTEC **samo za veziju Sedan Prikazani modeli su Sedan i Tourer 2.

2 i-DTEC Executive .01 03 02 06 05 08 Prikazani su modeli 2.

u novi Accord smo uložili jako mnogo strasti i vremena.Boje Boje 29-30 04 07 IZABErITE Iako vam je to jako dobro poznato. Metalik 09 Perla 01 Premijum bela perla 02 Alabaster srebrna metalik 03 Brušeni metal metalik 04 Grafitna metalik 05 kristalno crna metalik 06 milano crvena 07 Baskijsko crvena metalik 08 kobalt plava metalik 09 Nebesko plava perla Izaberite . smatramo da vi treba da stavite tačku na i. Ipak.

2 / 7.4L i-VTEC 2354 Euro 5 UNLEADED(95) 2.3 222 11.0 i-VTEC 2.86 2.3 4.8 / 10. .6 / 12.8 / 5.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.TOURER Specifikacije Motor Tip motora Zapremina Mehanizam razvoda smeše Emisioni standard Gorivo Prenos 6 speed MT / 5 speed AT Performanse Maksimalna snaga motora (kw pri o/min) Maksimalna snaga motora (ks pri o/min) 0 -100 km/h (sekundi) Maksimalna brzina (km/h) Potrošnja goriva i emisija gasova † Potrošnja u gradu (l/100km) Potrošnja na otvorenom (l/100km) Kombinovana potrošnja (l/100km) kombinovana emisija CO2 (g/km) Dimenzije Ukupna dužina (mm) Ukupna širina (mm) Ukupna širina sa retrovizorima (mm) Ukupna visina – praznog vozila (mm) Meðuosovinsko rastojanje (mm) Razmak toèkova napred (mm) Razmak toèkova nazad (mm) Odstojanje od tla – sa vozaèem (mm) Maksimalan broj mesta za sedenje (osoba) Zaokretni krug – karoserije (m) Zakretanje upravljaèa s leva na desno (br.4 i-VTEC 2.5 217 / 202 7.2 / 10.0 / 5.61 406 660 1183 65 110/4000 150/4000 9.9 / 10.6 / 6.2 / 10.6 7.5 212 / 210 9.9 5. teret do prozora (litara po VDA metodi) Maksimalna zapremina prtljažnika – zadnja sedišta oborena.7 207 6.2 i-DTEC Lifestyle 2.0 i-VTEC Executive 2.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.53 406 660 1183 65 Maksimalni obrtni moment (Nm pri o/min) 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 234/4300-4400 350/2000-2750 234/4300-4400 380/2000-2750 † Potrošnja goriva: Test je dizajniran kao indikacija potrošnje goriva u vožnji.5 212 / 210 9.7 / 8.0 163 4750 1840 2110 1470 2705 1595 1600 135 5 5.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.2 6.2 7.2 i-DTEC Type S 2.5 166 / 173 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 5.3 5.6 / 5.61 406 660 1183 65 110/4000 150/4000 9.5 166 / 173 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 5.0 / 6.85 2.61 406 660 1183 65 110/4000 150/4000 9.5 8.7 / 5.4 i-VTEC 2.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.8 7.5 212 / 210 9.61 406 660 1183 65 115/6300 156/6300 10.4 146 / 167 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 5.2 4.85 2.7 / 5.3 4.0 / 5.6 5.2 i-DTEC Elegance 2.7 201 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 6.0L i-VTEC 1997 Euro 5 2.86 2.9 7.3 / 10.6 / 6.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.3 5. okreta) Zapremine Zapremina prtljažnika – zadnja sedišta uspravljena (litara po VDA metodi) Zapremina prtljažnika – zadnja sedišta oborena.7 150 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 6.5 / 6.53 406 660 1183 65 132/4000 180/4000 8.4L i-VTEC 2354 Euro 5 2.3 163 / 170 4750 1840 2110 1470 2705 1595 1600 135 5 5.7 212 9.2 / 7.0 / 8.61 406 660 1183 65 115/6300 156/6300 10.9 4.2 5.7 7.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve UNLEADED(95)UNLEADED(95) X/- X/- X/X X/X X/X X/X X/X X/X X/X X/- X/- 115/6300 156/6300 9.6 201 / 199 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 5.9 / 8.05 2.2 6.2 i-DTEC 2.5 143 4750 1840 2110 1470 2705 1595 1600 135 5 5.9 7.4 146 / 167 4750 1840 2110 1470 2705 1585 1590 135 5 5.3 143 / 164 4750 1840 2110 1470 2705 1595 1600 135 5 5.2 / 10.61 406 660 1183 65 115/6300 156/6300 10.86 2.05 2.86 2.7 217 7. teret do krova (litara po VDA metodi) Zapremina rezervoara (litara) Comfort 2.86 2.2 i-DTEC 2.7 / 10.1 / 11.1 / 11.0 i-VTEC 2.2 4.5 207 / 202 7.61 406 660 1183 65 148/7000 201/7000 8.0 i-VTEC 2.61 406 660 1183 65 148/7000 201/7000 8.0 / 11.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.86 2.0 / 8. Detaljnije objašnjenje dato je na strani Reènik.0 / 7.4 207 / 202 6.2 5.0 222 11.2 5.61 406 660 1183 65 110/4000 150/4000 9.86 2.0 8.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.

2 i-DTEC Elegance 2. u kretanju uz uspon od 12% na 0 metara nadmorske visine.2 i-DTEC 1480-1565 1990 425 1020/1000 1500 500 80        1598-1703 2100 397 1130/1000 1700 500 80        1480-1565 1990 425 1020/1000 1500 500 80        1598-1703 2100 397 1130/1000 1700 500 80        1480-1565 1990 425 1020/1000 1500 500 80        1598-1703 2100 397 1130/1000 1700 500 80        1508-1586 2015 429 1045/1000 1500 500 80        1569-1666 2085 419 1095/1030 1600 500 80      1673-1766 2180 414 1200/1010 1700 500 80       1533-1636 2050 414 1055/1030 1600 500 80      1629-1715 2125 410 1145/1005 1700 500 80                                                                                                                                                            *Maksimalna vuèna težina: Bazira se na moguænostima automobila. optereæenim sa dva putnika od po 75kg.sistem protiv proklizavanja toèkova EBD .4 i-VTEC 2.2 i-DTEC Lifestyle 2.0 i-VTEC 2.Elektronska raspodela koèione sile BAS .0 i-VTEC Executive 2.4 i-VTEC 2. Dodatno optereæenje. Kljuè  Standard  Opcional – Nije dostupno ∆ ADAS sistem (Advanced Driver Assist System) obuhvata sisteme LKAS (Lane Keep Assist System) CMBS (Collision Mitigation Braking System) i Adaptivni tempomat (ACC) . ACC∆ Sistemi zaštite Blokada motora .Sistem za stabilnost vozila TSA . takoðe se oduzimaju od ukupne vuène težine.2 i-DTEC Type S 2. CMBS.0 i-VTEC 2.Sistem za stabilnost prikolice Prednji (dvostepeni) sigurnosni pojasevi sa zatezaèem Zatezaèi pojaseva za zadnja sedišta ISO fix pozicije vezivanja stolice (boèna sedišta) Napredni sistem za pomoæ u vožnji (ADAS) ukljuèuje sisteme LKAS. Na nadmorskim visinama koje prelaze 1500 metara. više putnika ili prtljag.2 i-DTEC 2.Imobilajzer Alarm Ultrazvuèni senzor Tilt senzor Super zakljuèavanje Delimièno otkljuèavanje vrata Rolo prekrivka za prtljažnik Daljinski upravljaè sa 2 sklopiva kljuèa Comfort 2.TOURER Specifikacije Težine* Masa praznog vozila (kg) Maksimalna dozvoljena masa vozila (kg) Korisna nosivost (kg) Maksimalno osovinsko optereæenje – napred/nazad (kg) Maksimalna nosivost prikolice (kg) sa koènicama Maksimalna nosivost prikolice (kg) bez koènica Maksimalno optereæenje krova (kg) Bezbednost Vazdušni jastuk za vozaèa (fazno naduvavanje jastuka) Vazdušni jastuk za suvozaèa sa prekidaèem Boèni vazdušni jastuci (napred) Boène vazdušne zavese (napred i nazad) Aktivni nasloni za glavu (napred) PD koènica 16 inèa ventilirajuæi disk ZD koènica 15 inèa disk PD koènica 17 inèa ventilirajuæi disk ZD koènica 16 inèa (doboš za parkirnu koènicu) ABS .0 i-VTEC 2.Asistencija pri koèenju VSA . snaga motora može opasti i uzrokovati manju vuènu snagu.

2 i-DTEC Elegance 2.0 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2. obloge Enterijer tekstil Kombinacija koža/tekstil Kožni enterijer Type-S 1/2 Leather Interior Kožom obloženi upravljaè Kožom obložena kugla ruèice menjaèa Aluminijumska kugla ruèice menjaèa Aluminijumske papuèice Sivo nebo Crno nebo Svetla u kabini Kombinovani meraè.4 i-VTEC 2.TOURER Specifikacije Enterijer.2 i-DTEC Lifestyle 2.2 i-DTEC 2. crveni Osvetljena kontakt brava Prednje plafonsko svetlo Prtljažno svetlo Svetlo u pretincu za rukavice Svetla u vratima Ambijent svetlo u podu Ambijent svetlo. beli Kombinovani meraè.2 i-DTEC                                                                                                                                                                                                                                                                                   .0 i-VTEC 2.0 i-VTEC Executive 2. prednje Ambijent svetlo (napred i nazad) Funkcije i tehnologija MID displej sa sistemom servisnog podsetnika Indikator promene stepena prenosa Elektro servo upravljaè Prilagodljivi elektro servo upravljaè Komfor Dvozonski automatski klima ureðaj Dvozonski automatski i-klima ureðaj Klima ureðaj za putnike na zadnjim sedištima Tempomat Adaptivni tempomat (ACC) Brisaèi (prilagoðavanje prema kolièini padavina) Senzor dnevnog svetla Automatsko zatamnjivanje retrovizora Parking senzori (napred i nazad) Podizaèi prozora (napred i nazad) Prednji prekidaèi podizaèa sa auto funkcijom Comfort 2.4 i-VTEC 2.2 i-DTEC Type S 2.

11 jezika i prepoznavanje 5 jezika.5 inèa.4 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.2 i-DTEC Lifestyle 2. Comfort 2.0 i-VTEC 2.2 i-DTEC 2.TOURER Specifikacije Komfor ZD prekidaè podizaèa sa auto funkcijom Daljinska komanda prozora Podešavanje upravljaèa po dubini i visini Elektro podesivi retrovizori sa grejaèima ogledala Elektro sklopivi retrovizori Autopodešavanje retrovizora za vožnju u rikverc Ogledalo u suncobranu Ogledalo sa svetlom u suncobranu Kutija za naoèare Rashladna kutija unutar pretinca za rukavice Dodatna utiènica (na instrument tabli) Dodatna utiènica (na centralnoj konzoli) Dodatna utiènica (prtljažni prostor) Kargo mreža Kuke za kargo mrežu Automatsko otvaranje/zatvaranje prtljažnih vrata Manuelno podešavanje vozaèevog sedišta po visini Manuelno podešavanje suvozaèevog sedišta po visini Vozaèevo sedište sa manulenim podešavanjem lumbalnog dela Suvozaèevo sedište sa manulenim podešavanjem lumbalnog dela Vozaèevo i suvozaèevo sedište sa elektro podešavanjem u 8 smerova sa DR memorijskom funkcijom Džep u naslonu vozaèevog sedišta Džep u naslonu suvozaèevog sedišta Grejaèi prednjih sedišta Audio i komunikacije CD tjuner MP3 kompatibilan Premijum audio CD system (6 CD) MP3 kompatibilan Utiènica AUX USB prikljuèak (kompatibilno za iPod) 6 zvuènika 10 zvuènika (subwoofer) Audio komande na upravljaèu Bluetooth® HFT Satelitska navigacija za Evropu (24 zemlje) displej od 6.2 i-DTEC Elegance 2.2 i-DTEC                                                                                                                                                                                                                                                                                     Kljuè  Standard  Opcional – Nije dostupno .0 i-VTEC Executive 2.0 i-VTEC 2.4 i-VTEC 2.2 i-DTEC Type S 2. osetljiv na dodir.

opšteg stanja vozila i nivoa opremljenosti vozila realni podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 mogu se razllikovati od zvanièno navedenih. u kretanju uz uspon od 12% na 0 metara nadmorske visine.Aktivna svetla za skretanje Prskalice prednjih svetala Prednja svetla za maglu Treæe stop svetlo LED treæe stop svetlo Automatska dnevna svetla Naplatci 16" aluminijumski naplatci 17" aluminijumski naplatci 18" aluminijumski naplatci Gume 205/60 R16 92V Gume 225/50 R17 98V Gume 235/40 R18 98W Rezervni pomoæni toèak T135/80 D16 101M Rezervni pomoæni toèak T145/80 R17 107M Reparacioni set Comfort 2.4 i-VTEC 2.Sistem aktivacije dugog svetla ACL . optereæenim sa dva putnika od po 75kg. Kao posledica ponašanja u saobraæaju.2 i-DTEC Elegance 2.(PD donji. Opciona oprema utièe na poveæanje mase vozila i na smanjenje korisne nosivosti. snaga motora može opasti i uzrokovati manju vuènu snagu. Standardna garancija od 3 godine ili 100. boène lajsne.2 i-DTEC Type S 2. Dodatno optereæenje. Na nadmorskim visinama koje prelaze 1500 metara. uslova u saobraæaju. emisija CO2 i podaci o težinama obraèunati su prema EC direktivama. gužvi i vremenskih uslova. Navedene verzije modela i dodatna oprema iz ovog kataloga nisu dostupne na svim tržištima.2 i-DTEC                                                                                                                                         † Potrošnja goriva.TOURER Specifikacije Eksterijer Aero branici.2 i-DTEC 2. U sluèaju težine vozila (definisane kao masa vozila spremnog za vožnju) podaci se odnose na modele sa standardnim paketom opreme. više putnika ili prtljag.0 i-VTEC 2. boène lajsne) Hromirane ruèice na vratima Krovni prozor sa automatskim otvaranjem/zatvaranjem Zatamnjena zadnja stakla Hromirani izduv Jednostruka izduvna grana ZD Dvostruka izduvna grana ZD Krovne šine Svetla Halogena prednja svetla Biksenon prednja svetla sa automatskim podešavanjem snopa HSS .0 i-VTEC 2. *Maksimalna vuèna težina: Bazira se na moguænostima automobila.2 i-DTEC Lifestyle 2.4 i-VTEC 2. ZD donji) Aero branici (PD donji. takoðe se oduzimaju od ukupne vuène težine.0 i-VTEC 2. molimo kontaktirajte vašeg lokalnog Honda partnera. Za sve detaljnije informacije.000km Garancija na boju u trajanju od 3 godine Garancija na koroziju izduvnog sistema od 5 godina Garancija na koroziju šasije od 10 godina Garancija na koroziju karoserije od 12 godina Detaljne informacije dostupne su u najbližem Honda predstavništvu .0 i-VTEC Executive 2. Garantni uslovi koji važe za model Accord su.

1 / 10.2 i-DTEC 2.7 7.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.3 162 / 170 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 5.53 467 65 Maksimalni obrtni moment (Nm pri o/min) 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 350/2000-2750 192/4100-5000 234/4300-4400 350/2000-2750 234/4300-4400 380/2000-2750 † Potrošnja goriva: Test je dizajniran kao indikacija potrošnje goriva u vožnji.0 215 / 212 9.5 / 11.7 220 7.2 141 / 162 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 5.86 2.4 / 6.1 212 / 207 6.4 / 6.61 467 65 110/4000 150/4000 9.4 / 5.1 4.9 8.0 i-VTEC 2.0 227 11.9 / 7.0 i-VTEC Executive 2.86 2.0 5.0 i-VTEC 2.9 / 6.7 7.53 467 65 132/4000 180/4000 8.9 / 8.5 / 11.0 212 / 207 6.61 467 65 148/7000 201/7000 8.0 6.1 212 / 207 6.2 i-DTEC Lifestyle 2.6 199 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 6.05 2.86 2.86 2.61 467 65 110/4000 150/4000 9.0 / 7.3 / 6.1 5.6 227 / 227 11. Detaljnije objašnjenje dato je na strani Reènik.2 i-DTEC 2.0 / 9.61 467 65 115/6300 156/6300 9.4 / 10.9 / 8.61 467 65 110/4000 150/4000 9.4L i-VTEC 2354 Euro 5 UNLEADED(95) 2.4 212 6.1 5.6 / 8.SEDAN Specifikacije Motor Tip motora Zapremina Mehanizam razvoda smeše Emisioni standard Gorivo Prenos 6 speed MT / 5 speed AT Performanse Maksimalna snaga motora (kw pri o/min) Maksimalna snaga motora (ks pri o/min) 0 -100 km/h (sekundi) Maksimalna brzina (km/h) Potrošnja goriva i emisija gasova † Potrošnja u gradu (l/100km) Potrošnja na otvorenom (l/100km) Kombinovana potrošnja (l/100km) kombinovana emisija CO2 (g/km) Dimenzije Ukupna dužina (mm) Ukupna širina (mm) Ukupna širina sa retrovizorima (mm) Ukupna visina – praznog vozila (mm) Meðuosovinsko rastojanje (mm) Razmak toèkova napred (mm) Razmak toèkova nazad (mm) Odstojanje od tla – sa vozaèem (mm) Maksimalan broj mesta za sedenje (osoba) Zaokretni krug – karoserije (m) Zakretanje upravljaèa s leva na desno (br.5 / 5. Kljuè  Standard  Opcional – Nije dostupno .0 / 10.2 141 / 162 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 5.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.05 2.4 i-VTEC 2.6 6.2 5.61 467 65 115/6300 156/6300 9.6 6.4 i-VTEC 2.4L i-VTEC 2354 Euro 5 2.2 i-DTEC Elegance 2.2 i-DTEC Type S 2.3 8.1 4.8 4. teret do krova (litara po VDA metodi) Zapremina rezervoara (litara) Comfort 2.4 / 10.8 / 5.2 4.0L i-VTEC 1997 Euro 5 UNLEADED(95) 2.3 138 4725 1840 2110 1440 2705 1595 1600 135 5 5.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve SOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve DOHC 16valve UNLEADED(95)UNLEADED(95) X/- X/- X/X X/X X/X X/X X/X X/X X/X X/- X/- 115/6300 156/6300 9.1 138 / 159 4725 1840 2110 1440 2705 1595 1600 135 5 5.3 162 / 170 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 5.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2. teret do prozora (litara po VDA metodi) Maksimalna zapremina prtljažnika – zadnja sedišta oborena.0 / 7.86 2.5 / 10.0L i-VTEC 1997 Euro 5 2.1 215 / 212 9.5 / 5.6 / 12.61 467 65 110/4000 150/4000 9.0 i-VTEC 2.0 5.4 5.6 147 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 6.3 159 / 168 4725 1840 2110 1440 2705 1595 1600 135 5 5.1 / 10.9 159 4725 1840 2110 1440 2705 1595 1600 135 5 5.6 / 5.8 5. okreta) Zapremine Zapremina prtljažnika – zadnja sedišta uspravljena (litara po VDA metodi) Zapremina prtljažnika – zadnja sedišta oborena.2 5.61 467 65 115/6300 156/6300 9.85 2.61 467 65 148/7000 201/7000 8.8 / 8.86 2.2 4.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.4 / 10.2L i-DTEC 2199 Euro 5 DIESEL 2.8 / 5.86 2.8 215 / 212 9.1 5.85 2.4 215 9.6 6.4 199 / 195 4725 1840 2110 1440 2705 1585 1590 135 5 5.

Elektronska raspodela koèione sile BAS . Na nadmorskim visinama koje prelaze 1500 metara.4 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.2 i-DTEC Type S 2.Imobilajzer Alarm Ultrazvuèni senzor Tilt senzor Super zakljuèavanje Delimièno otkljuèavanje vrata Rolo prekrivka za prtljažnik Daljinski upravljaè sa 2 sklopiva kljuèa Comfort 2.SEDAN Specifikacije Težine Masa praznog vozila (kg) Maksimalna dozvoljena masa vozila (kg) Korisna nosivost (kg) Maksimalno osovinsko optereæenje – napred/nazad (kg) Maksimalna nosivost prikolice (kg) sa koènicama Maksimalna nosivost prikolice (kg) bez koènica Maksimalno optereæenje krova (kg) Bezbednost Vazdušni jastuk za vozaèa (fazno naduvavanje jastuka) Vazdušni jastuk za suvozaèa sa prekidaèem Boèni vazdušni jastuci (napred) Boène vazdušne zavese (napred i nazad) Aktivni nasloni za glavu (napred) PD koènica 16 inèa ventilirajuæi disk ZD koènica 15 inèa disk PD koènica 17 inèa ventilirajuæi disk ZD koènica 16 inèa (doboš za parkirnu koènicu) ABS .Sistem za stabilnost vozila TSA .0 i-VTEC 2. Dodatno optereæenje.0 i-VTEC 2.sistem protiv proklizavanja toèkova EBD .4 i-VTEC 2.Sistem za stabilnost prikolice Prednji (dvostepeni) sigurnosni pojasevi sa zatezaèem Zatezaèi pojaseva za zadnja sedišta ISO fix pozicije vezivanja stolice (boèna sedišta) Napredni sistem za pomoæ u vožnji (ADAS) ukljuèuje sisteme LKAS.2 i-DTEC 2. više putnika ili prtljag.0 i-VTEC Executive 2. u kretanju uz uspon od 12% na 0 metara nadmorske visine.2 i-DTEC Lifestyle 2.2 i-DTEC Elegance 2.1570 1995 425 1055/950 1600 500 60      1542-1632 2030 398 1130/920 1700 500 60       1480. takoðe se oduzimaju od ukupne vuène težine. optereæenim sa dva putnika od po 75kg. ACC Sistemi zaštite Blokada motora .2 i-DTEC 1428-1501 1935 434 1020/920 1500 500 60        1542-1632 2030 398 1130/920 1700 500 60        1428-1501 1935 434 1020/920 1500 500 60        1542-1632 2030 398 1130/920 1700 500 60        1428-1501 1935 434 1020/920 1500 500 60        1542-1632 2030 398 1130/920 1700 500 60        1428-1501 1935 434 1020/920 1500 500 60        1480.Asistencija pri koèenju VSA . ∆ ADAS sistem (Advanced Driver Assist System) obuhvata sisteme LKAS (Lane Keep Assist System) CMBS (Collision Mitigation Braking System) i Adaptivni tempomat (ACC) . snaga motora može opasti i uzrokovati manju vuènu snagu. CMBS.1570 1995 425 1055/950 1600 500 60      1575-1659 2060 401 1145/935 1700 500 60                                                                                                                                                 *Maksimalna vuèna težina: Bazira se na moguænostima automobila.

SEDAN Specifikacije Enterijer.4 i-VTEC 2. crveni Osvetljena kontakt brava Prednje plafonsko svetlo Prtljažno svetlo Svetlo u pretincu za rukavice Svetla u vratima Ambijent svetlo u podu Ambijent svetlo. obloge Enterijer tekstil Kombinacija koža/tekstil Kožni enterijer Type-S 1/2 Leather Interior Kožom obloženi upravljaè Kožom obložena kugla ruèice menjaèa Aluminijumska kugla ruèice menjaèa Aluminijumske papuèice Sivo nebo Crno nebo Svetla u kabini Kombinovani meraè.2 i-DTEC Type S 2.0 i-VTEC Executive 2.0 i-VTEC 2. beli Kombinovani meraè.2 i-DTEC Elegance 2.2 i-DTEC Lifestyle 2.2 i-DTEC 2.0 i-VTEC 2.4 i-VTEC 2. prednje Ambijent svetlo (napred i nazad) Funkcije i tehnologija MID displej sa sistemom servisnog podsetnika Indikator promene stepena prenosa Elektro servo upravljaè Prilagodljivi elektro servo upravljaè Komfor Dvozonski automatski klima ureðaj Dvozonski automatski i-klima ureðaj Klima ureðaj za putnike na zadnjim sedištima Tempomat Adaptivni tempomat (ACC) Brisaèi (prilagoðavanje prema kolièini padavina) Senzor dnevnog svetla Automatsko zatamnjivanje retrovizora Parking senzori (napred i nazad) Podizaèi prozora (napred i nazad) Prednji prekidaèi podizaèa sa auto funkcijom Comfort 2.2 i-DTEC                                                                                                                                                                                                                                                                                   Kljuè  Standard  Opcional – Nije dostupno .0 i-VTEC 2.

4 i-VTEC 2.0 i-VTEC Executive 2.0 i-VTEC 2.5 inèa.SEDAN Specifikacije Komfor ZD prekidaè podizaèa sa auto funkcijom Daljinska komanda prozora Podešavanje upravljaèa po dubini i visini Elektro podesivi retrovizori sa grejaèima ogledala Elektro sklopivi retrovizori Autopodešavanje retrovizora za vožnju u rikverc Ogledalo u suncobranu Ogledalo sa svetlom u suncobranu Kutija za naoèare Rashladna kutija unutar pretinca za rukavice Dodatna utiènica (na instrument tabli) Dodatna utiènica (na centralnoj konzoli) Dodatna utiènica (prtljažni prostor) Kargo mreža Kuke za kargo mrežu Automatsko otvaranje/zatvaranje prtljažnih vrata Manuelno podešavanje vozaèevog sedišta po visini Manuelno podešavanje suvozaèevog sedišta po visini Vozaèevo sedište sa manulenim podešavanjem lumbalnog dela Suvozaèevo sedište sa manulenim podešavanjem lumbalnog dela Vozaèevo i suvozaèevo sedište sa elektro podešavanjem u 8 smerova sa DR memorijskom funkcijom Džep u naslonu vozaèevog sedišta Džep u naslonu suvozaèevog sedišta Grejaèi prednjih sedišta Audio i komunikacije CD tjuner MP3 kompatibilan Premijum audio CD system (6 CD) MP3 kompatibilan Utiènica AUX USB prikljuèak (kompatibilno za iPod) 6 zvuènika 10 zvuènika (subwoofer) Audio komande na upravljaèu Bluetooth® HFT Satelitska navigacija za Evropu (24 zemlje) displej od 6.2 i-DTEC 2. 11 jezika i prepoznavanje 5 jezika.2 i-DTEC Type S 2.2 i-DTEC                                                                                                                                                                                                                                                     .2 i-DTEC Lifestyle 2.2 i-DTEC Elegance 2.4 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2.0 i-VTEC 2. Comfort 2. osetljiv na dodir.

000km Garancija na boju u trajanju od 3 godine Garancija na koroziju izduvnog sistema od 5 godina Garancija na koroziju šasije od 10 godina Garancija na koroziju karoserije od 12 godina Detaljne informacije dostupne su u najbližem Honda predstavništvu . gužvi i vremenskih uslova. u kretanju uz uspon od 12% na 0 metara nadmorske visine.2 i-DTEC                                                                                                                       Kljuè  Standard  Opcional – Nije dostupno † Potrošnja goriva. *Maksimalna vuèna težina: Bazira se na moguænostima automobila. molimo kontaktirajte vašeg lokalnog Honda partnera. opšteg stanja vozila i nivoa opremljenosti vozila realni podaci o potrošnji goriva i emisiji CO2 mogu se razllikovati od zvanièno navedenih. ZD donji) Aero branici (PD donji.4 i-VTEC 2. Opciona oprema utièe na poveæanje mase vozila i na smanjenje korisne nosivosti.2 i-DTEC Type S 2.SEDAN Specifikacije Eksterijer Aero branici. emisija CO2 i podaci o težinama obraèunati su prema EC direktivama. Na nadmorskim visinama koje prelaze 1500 metara.0 i-VTEC Executive 2. Za sve detaljnije informacije. U sluèaju težine vozila (definisane kao masa vozila spremnog za vožnju) podaci se odnose na modele sa standardnim paketom opreme. Kao posledica ponašanja u saobraæaju.(PD donji. Standardna garancija od 3 godine ili 100.2 i-DTEC Lifestyle 2.0 i-VTEC 2. boène lajsne) Hromirane ruèice na vratima Krovni prozor sa automatskim otvaranjem/zatvaranjem Zatamnjena zadnja stakla Hromirani izduv Jednostruka izduvna grana ZD Dvostruka izduvna grana ZD Krovne šine Svetla Halogena prednja svetla Biksenon prednja svetla sa automatskim podešavanjem snopa HSS . Dodatno optereæenje. Navedene verzije modela i dodatna oprema iz ovog kataloga nisu dostupne na svim tržištima. Garantni uslovi koji važe za model Accord su.0 i-VTEC 2. uslova u saobraæaju.2 i-DTEC 2. optereæenim sa dva putnika od po 75kg. više putnika ili prtljag. boène lajsne.Aktivna svetla za skretanje Prskalice prednjih svetala Prednja svetla za maglu Treæe stop svetlo LED treæe stop svetlo Automatska dnevna svetla Naplatci 16" aluminijumski naplatci 17" aluminijumski naplatci 18" aluminijumski naplatci Gume 205/60 R16 92V Gume 225/50 R17 98V Gume 235/40 R18 98W Rezervni pomoæni toèak T135/80 D16 101M Rezervni pomoæni toèak T145/80 R17 107M Reparacioni set Comfort 2.4 i-VTEC 2.Sistem aktivacije dugog svetla ACL .0 i-VTEC 2. snaga motora može opasti i uzrokovati manju vuènu snagu. takoðe se oduzimaju od ukupne vuène težine.2 i-DTEC Elegance 2.

umanjio jaèinu udara automatskim koèenjem. 11 SISTEM AKTIVACIJE DUGIH SVETALA Bluetooth® HFT sistem omoguæava vozaèu da nesmetano telefonira a da pri tome ne pomera ruke sa upravljaèa. ACE pomaže u situacijama sudara dva vozila razlièitih dimenzija.Vozaè mora da drži ruke na upravljaèu. Sistem LKAS (Lane Keeping Assist System) funkcioniše ukoliko su ispunjeni sledeæi uslovi. Pored standardne moguænosti održavanja zadate brzine. Zvuèni signal æe upozoriti vozaèa da izlazi preko horizontalnih oznaka trake. vozaèu je obezbeðeno maksimalno bezbedno telefoniranje tokom vožnje. postavljenog u prednjoj maski vozila. od trenutka aktivacije indikatora pravca ili pomeranja upravljaèa.slovo ‘i’ znaèi ‘inteligentni’ – predstavlja novu generaciju motora sa direktnim ubrizgavanjem koji koriste najmodernije komon rejl tehnologije i tehnologije varijabilnih turbopunjaèa. 08 TSA TSA sistem radi u sprezi sa VSA sistemom i dizajniran je tako da poboljša bezbednost dok je na vozilo prikljuèena prikolica. èime istovremeno utièe na rastereæenje vozaèa i poboljšanje komfora i bezbednosti. Sistem proraèunava optimalni moment upravljanja kako bi održao vozilo u sredini trake. ako sistem ne uspe da prepozna vozaèev uticaj na upravljanje. Primopredajnik postavljen iza rešetke prednje maske hladnjaka na Accord-u predstavlja takozvano „oko“ sistema.Na autoputu ili polu-autoputu . Ukoliko vozaè ne reaguje i ne smanji brzinu. procesira informacije o udaljenosti i brzini vozila ispred. Sistem aktivacije dugog svetla (Highbeam Support System) procenjuje uslove na putu i automatski se aktivira. automatski æe se iskljuèiti .37 Reènik 01 ABS 05 CMBS 09 LKAS ABS spreèava blokiranje toèkova u svim situacijama iznenadnog koèenja. dolazi do odreðivanja udaljenosti i prilazne brzine. 03 ACE 06 CO2 Ugljen dioksid jedan je od glavnih uzroènika efekta staklene bašte. Ova automatska funkcija dizajnirana je kako bi brzina pri udaru i stepen ošteæenja vozila bili smanjeni i kako bi eventualne povrede putnika bile što lakše. 02 ADAPTIVNI TEMPOMAT ACC preko minijaturnog radarskog senzora.Brzina kretanja vozila je izmeðu 30-180km/è . Što niža emisija CO2 gasova. ukoliko vam one zatrebaju na podruèju koje vam nije poznato. smanjuje moguænost proklizavanja na mokrim. oba pojasa na prednjim sedištima biæe èvrsto pritegnuta i sistem æe snažno zakoèiti.Na drumovima sa oznakama sa leve i desne strane puta (oznake moraju biti jasne i vidljive) . Aktivna svetla za skretanje olakšaæe skretanje jer æe se odgovarajuæe svetlo. Ukoliko se vozilo približava prepreci brže od predviðenog. . ili ako je to neizbežno. ACC sistem funkcioniše iskljuèivo ukoliko su ispunjeni sledeæi uslovi: . Rezultat su znatno tiši. Identifikuje granice saobraæajne trake kojom se vozilo kreæe pomoæu C-MOS kamere postavljene iza vetrobranskog stakla.Glavni prekidaè je aktiviran CMBS sistem specifièno je dizajniran kako bi na vreme upozorio vozaèa na moguænost eventualne nezgode. 07 i-DTEC 04 BLUETOOTH ® Hondin i-DTEC motor . ukoliko je to potrebno. U situaciji kada sistem proceni da je sudar neizbežan i da vozaè i dalje ne preduzima potrebne mere. to bolje za prirodnu sredinu. . snažniji i istovremeno ekonomièniji dizel motori. dok ostali senzori prate brzinu kretanja i ostale parametre vašeg vozila. sistem momentalno upozorava vozaèa preko indikatora na instrument tabli i zvuènog signala. Signal se konstantno emituje a povratni eho se obraðuje. Ukoliko sistem detektuje vozilo ili prepreku na putu. ACC sistem u stanju je da automatski reguliše i brzinu kretanja i udaljenost vašeg vozila od sledeæeg vozila u traci ispred. Preko sistema zvuènika i mikrofona ugraðeni u vozilo i komandi postavljenih na upravljaèu. Accord-ov ACE (Advanced Compatibility Engineering) vrši raspršivanje i apsorpciju energije nastale pri sudaru preko veæeg dela kabine i time poveæava moguænost oèuvanja kabinskog prostora i bezbednost svih putnika. sistem æe automatski pritegnuti vozaèev pojas i lagano prikoèiti.Boèni indikatori nisu aktivirani . Sistem može da prepozna više od 550 glasovnih komandi a neke od njih služe za rukovanje audio sistemom i klima ureðajem – to znaèi da vozaè može da obavi sva podešavanja a da pri tome ne pomeri ruke sa upravljaèa. uglaðeniji. Dizajn Accord-ove strukture smanjuje uticaj sila nastalih pri sudaru tako što štiti i drugo vozilo. DVD sadrži i podatke o usputnim mestima od interesa i benzinskim pumpama. DVD navigacioni satelitski sistem obezbeðuje precizna glasovna uputstva i detaljan prikaz mape kako biste na najugodniji naèin stigli na željeno odredište. Pored toga. zaleðenim ili rastresitim podlogama i omoguæava vozaèu da saèuva kontrolu nad vozilom.Moment upravljanja koji je nastao kao posledica vozaèevog uticaja a ne oznaèava direktan manevar ili promenu trake. aktivirati i osvetliti smer u koji vozilo skreæe. èak iako je ono mnogo manje od Accord-a. TSA adekvatno aktivira koènice na prikolici i tako spreèava ugrožavanje stabilnosti i vozila i prikolice. Preko razlièitih senzora koji se standardno povezuju sa sistemom za oèuvanje stabilnosti vozila. 10 SATELITSKA NAVIGACIJA SA PREPOZNAVANJEM GLASA Accord je dizajniran sa inovativnom strukturom rama koja je u stanju da smanji uticaj koncentrisane frontalne sile na putnike u vozilu u sluèaju frontalnog sudara.

Takav je i ASIMO. verujemo da će ASImo u budućnosti predstavljati još jedan par očiju. . ASIMO je visok 130cm i u sebi sadrži sofisticiranu tehnologiju koja mu omogućava da se kreće i prepoznaje osobe oko sebe.Snaga snova 38 mALI korAk Najveći snovi najčešće stižu u malim pakovanjima. ušiju. najnapredniji humanoidni robot na svetu. ruku ili nogu svima onima kojima je takva pomoć potrebna.

11070 Novi Beograd. www. .Proizvoðaè zadržava pravo promene podataka ukljuèujuæi i promenu boja. Svaka promena je napravljena da bi se osigurala taènost podataka u ovoj brošuri. fax: 011 21 78 036.honda-srbija. tel: 011 20 10 915. Savetujemo klijentima da uvek provere detalje specifikacija sa dilerom. i u vremenu i obliku u kom odgovara proizvoðaèu. Omladinskih brigada 33a.rs Ne bacajte me. Prosledite me prijatelju ili reciklirajte. sa ili bez obaveštenja. Izvršene promene mogu biti manje ili veæe. Pulpa za izradu ove brošure dobijena je iz obnovljivih. Papir korišæen za izradu ove brošure proizveden je od ECF pulpe bez upotrebe izbeljivaèa. samoodrživih izvora.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful