You are on page 1of 6

NOUA ALIMENTAŢIE ANTI-CANCER

CUM SĂ STOPAŢI GENA-CANCERULUI

. Al doilea seminar în România de terapie stiinţifică a cancerului malign, definit

prin gena/enzima TKTL1, va fi organizat de cabinetul medical german Johann Wittmann, în perioada 16-20 aug 2010, în Poiana Rusca-Teregova (CS).

Unul din cabinetele medicale recomandate de descoperitorul genei cancerului TKTL1 Johannes F. Coy aparţine cetăţeanului german de origine română, Johann Wittmann, care este specializat în tratarea cancerului malign TKTL1-pozitiv şi a bolilor multisistemice.

Sperăm ca, un scurt rezumat să poată să pună la curent, cu noutăţile din cercetările ştiinţifice, pe toţi cei interesaţi de progresul în medicină şi mai ales, în domeniul oncologiei. Ceea ce aflăm aici ne face să vedem această tematică „cu alţi ochi“.

1. Nu toate tumorile înseamnă cancer
Gena TKTL1 este activată exclusiv în celulele maligne, dar nu în celule încă benigne ale tumorilor. Celulele sunt maligne doar atunci:

când nu îşi mai câştigă energia (ATP) prin ardere cu oxigen (O2) a grăsimilor, a zaharurilor şi a proteinelor si compensează imensul deficit de energie cu ajutorul enzimei TKTL1, în mod exclusiv prin fermentaţia zaharurilor fără Oxigen.

Atât celulele noastre sănătoase cât şi celulele tumorilor, încă benigne („bune“), au fabrici de energie (mitocondri) fucţionabile. În ele, alimentele ingerate (grăsimile, albuminele, zaharurile) se ard cu oxigen (în ciclul Krebs şi lanţul respirator) şi se transformă în energie (ATP). ATENŢIE: Aceste celule sănătoase, cât şi celulele tumorilor încă benigne („bune“), se pot transforma în cancer malign („rău“), dacă fabricile de enegie îşi pierd funcţia. Când fabricile de energie (mitocondrie) îşi pierd funcţia, celula intră în lipsă de Energie (ATP). Celulele maligne mănâcă de 30 de ori mai multă glucoză (carbohidraţi = „zaharuri“) pentru că nu pot metaboliza grăsimi (beta-oxidarea grăsimilor este blocată în mitocondri) în fabricile lor de energie. Şi oxigenarea scăzută stopează fabricile de energie (mitocondri) şi obligă celula să treacă pe fermentaţie de glucoză, cu poducţie de acid lactic (lactat). De acum, celulei îi rămâne un singur mod de a-şi produce energia necesară şi anume, doar dintr-un singur

celulele cancerului malign produc cantităţi enorme de acid lactic care formeazä o „armură“ de acid (pHe 2-5). circulă prin corp şi se lipeşte într-un organ sănătos. 18 ori mai mic! – deci. producând METASTAZE. de neajuns. Gena/enzima cancerului TKTL1 • • • creşte producţia de Energie (ATP) prin fermentaţie „turboaccelerată“. şi • ca deschizător de drumuri pentru emigrare/metastazare) – ucide celulele sănătoase din jurul celulei maligne escavând caverne de expansiune. • reduce/inactivează declanşatorul cascadei morţii (Cytochrom c) provenit din descompunerea lanţului respirator al mitocondrilor • creşte producţia de acid lactic (Lactat) prin fermetaţia glucozei. Această „armurä“ inhibă celulele imunitare. 3. nu în fabrici şi fără folosirea oxigenului. în jurul celulei canceroase. „mănâncă“ ţesutul sănătos (matrix) din jurul celulei maligne. 2. Împiedicarea/diminuarea producerii de acid lactic împiedică metastazarea. celula intră în alertă ş exprimă intr-un mod compensativ gena enzimei TKTL1. proveniţi din proriul lanţ respirator al mitocondrilor (inactivează chimiotherapia şi radiotherapia!). cu atât mai gravă este prognoza. Aceasta s-a dovedit la toate tumorile maligne TKTL1-pozitive. Zaharurile agravează prognoza Cu cât creşte consumul de glucoză în celulele TKTL1-canceroase. Celulele cancerigene Absorb zahar din sange Celulele cancerigene produc acid lactic Acidul lactic protejeaza celulele cancerigene Scutul de aparare ale celulelor nu poate fi atacat Celulele cancerigene se multiplica fara rezistenta Acidul paralizează imunitatea. ca de exemplu: Cancer naso-faringeal . creşte producţia ARN/ADN pentru a se putea înmulţi (diviziune celulară). în măsură de 95%! Imunitatea nu poate acţiona împotriva tumorilor. prin care măreşte debitul aportului de zahăr (glucoză) de 20-30 de ori (!) pentru a compensa lipsa de energie prin fermentaţie „turboaccelerată“.aliment: fermentaţia glucozei în lichidul celular (citoplasmă) deci. care se folosesc: • ca armură chimică împotriva celulelor imunitare (!) pe care nu le lasă să se apropie şi le inhibă în măsură de 95%. Acidul duce la metastazare pentru că acidul produs prin fermentaţia enzimatică TKTL1 a glucozei. creşte producţia de regeneratori (NADPH) ai marelui antioxidant celular (Glutation) care • ocroteşte nucleul celular aflat în diviziune. Pentru că randamentul producţiei de energie prin fermentaţie este minimal – de cca. pătrunde în vasele limfatice şi sangvine. de atacurile radicalilor liberi (ROS). creşte în cavernele astfel produse. Prin fermentaţia Glucozei prin Enzima TKTL1.

în afara fabricilor. pentru că ucid doar celulele sănătoase şi celulele tumorilor benigne (incapabile de a metastaza). Chimioterapia şi radioterapia s-au dovedit a fi incapabile să vindece tumorile cancerului malign din cauza efectelor enzimei TKTL1. Aceste celule sănătoase cât şi celulele tumorilor încă benigne („bune“) se pot transforma în celule maligne („cancer rău“). Aceasta se întâmplă pentru că doar ele au fabrici de energie funcţionabile şi pot fi obligate de Chimio/Radio să producă în lanţul respirator al fabricilor – pe lăngă energie (ATP) şi – radicali liberi otrăvitori (ROS).Cancer pulmonar Cancer laringeal Cancer la tiroidă şi metastaze în noduli limfatici Cancer la sân Cancer la ficat Cancer gastrointestinal Cancer la colon şi rinichi-vezică Cancer la vezică Cancer la rinichi Cancer la ovare Cancer al colului uterin Cancer la creier (Glioblastom) şi colon 4. care imortalizează celulele maligne. crescând mai departe. însă la celulele TKTL1-pozitive aceste terapii nu au efectele dorite. „Studiile centrului german de cercetare a cancerului confirmă rezistenţa celulelor canceroase TKTL1pozitive la mecanismele dăunătoare. Din contră: Chimioterapia şi radioterapia chiar duc la catastrofă. folosite în chimioterapie şi radioterapie. devine declanşatorul cascadei morţii (apoptoza). dobândesc prin acestea un avantaj de supravieţuire. iar celulele cancerului malign rămân în viaţă. Chimioterapia şi radioterapia nu reuşesc să distrugă celulele tumorilor maligne TKTL1 pozitive pentru că încearcă să oblige fabricile de energie (mitocondrile) să producă radicali liberi otrăvitori.“ Din păcate • • doar celulele „nepericuloase benigne“ mor prin chmioterapie şi radioterapie. care duc la rupturi în structura lanţului respirator scoţând astfel bunul Cytochrom c din fabrici. astfel încât încercarea terapeutică rămâne fără nici o izbândă. „Pe când [doar] celulele cu ardere (cu Oxigen) se pot combate cu terapiile clasice. dacă fabricile de enegie îşi pierd funcţia. Pseudo-succesul este periculos pentru că tumorile constau de obicei dintr-o combinaţie de celule tumorale benigne şi maligne. din contră – cele mai deştepte celule canceroase (maligne) supravieţuiesc şi caută răzbunare prin metastazare în corpul gazdă“. precum este chmioterapia şi radioterapia. Fără o terapie contra TKTL1 ni se serveşte un „pseudo-succes“ (vezi graficul) pentru că: . Aceasta însemnând că îşi pierd capacitatea de a arde alimentele cu oxigen şi că trec la exclusiva fermetaţie a zaharurilor (carbohidraţi transformaţi în glucoză) producând acid lactic (Lactat) metastazant. dar pentru că fabricile sunt scoase din funcţie – condiţia sine qua non a celulelor cancerului malign – nu pot produce radicali liberi. chiar şi în timpul ciclurilor de tratament agresiv. care.

sunt şi vor fi şi în continuare rezistente la chimioterapie/ radioterapie până când nu stopăm gena cancerului malign TKTL1 şi pănă când nu vindecăm mitochondriopatia (boala fabricilor de energie). • De obicei. În timpul ciclului următor. Johann Wittmann. dar celulele maligne cresc expotenţial!). ceea ce . deci să oprim fermentaţia fără oxigen în mitocondrii şi să redobândim ardere cu oxigen în mitochondrii. sau probă de biopsie) din martie 2009 şi din sânge – această analiză se face deocamdată doar în Germania şi doar prin câteva cabinete specializate axate pe tratamente oncologice – unul dintre aceste cabinete este cabinetul autorului. celulele maligne (roşii în grafic) supravieţuiesc chimioterapiei şi radioterapiei şi cresc neîncetat. de la o serie la alta. celulele maligne TKTL1 pozitive au fost dintotdeauna. se stopează diminuarea volumului (celulele benigne s-au împuţinat. Cu ajutorul anlizei TKTL1 urmărim dacă am reuşit să inducem inversarea metabolismului.• în timp ce celulele benigne (verde în grafic) nepericuloase mor pe rând. volumul tumorii creşte văzând cu ochii (cu toate că celulele benigne din tumoare mor în continuare. de chimioterapie/radioterapie şi volumul tumorii se micşoreză. 5. iar cele maligne s-au înmulţit neînfrânat) şi se afirmă într-un mod eronat: „pare-se că a apărut o rezistenţă“ – faptic. Diagnosticul adecvat: Sunt necesare două tipuri da analize: a) TKTL1 b) Factorii metabolici a) Analiza de laborator TKTL1 Analiza de laborator TKTL1 este indicatorul fundamental al evoluţiei tumorale (Progressionsmarker) – ea se face: • • din materialul tumoral (din operaţie. Analiza TKTL1 din sânge detectează în ce direcţie se îndreaptă procesul: • • ardere cu oxigen în mitochondrii = însănătoşire fermentaţie fără oxigen în mitochondrii = agravare Analizele TKTL1 de control Analiza TKTL1 din sînge se repetă din 3 în 3 luni. cam pe la al 3-lea ciclu. care îl foloseşte din prima oră.

mai ales de celulele canceului malign „ca apa de un burete“. paleta aminoacizilor. imunitatea antitumorală TH1-Th2. b) Celelalte analize speciale de laborator sunt indispensabile pentru diagnosticarea metabolismului perturbat: • • sunt efectuate la cele mai importante laboratoare germane sunt disponibile şi pentru cetăţenii români. Analiza EDIM-TKTL1 dovedeşte dacă macrophagele au digerat celule tumorale maligne sau benigne. Celulele cancerului malign consumă de 30 de ori mai multă glucoză decît celulele sănătoase şi celulele tumorilor benigne. glucoza este „suptă“. lipidperoxide. ceea ce se evidenţiază prin investigaţia PET: după ce se injectează glucoză marcată cu Fluor uşor radioactiv (F18-FDG). ceea ce se vede luminând pe monitorul PET-ului (metabolic imaging). neurotransmiteri. Investigaţia PET şi TKTL1 PET (Positronen-Emissions-Tomographie) corelează în măsură de 80 % cu rezultatele analizei EDIMTKTL1-din sânge. minealele. . Proba TKTL1 din sânge nu periclitează pacienţii. A. Probele detectează mitocondriopatia stesului oxidativ şi nitrosativ. p53-Auto-Ak. Carnitina indispensabilă arderii grăsimilor (β-oxidarea). Killerzellen. D. pătrund în tumoare. de ex. vitaminele β-Carotin. Superoxiddismutaza. probele fiind recoltate chiar în ţară. Selen. Glutathion). Zinc. Homocisteina. Her-2/neu…. „muşcă“ din ea şi se reîntorc în vasele de sânge. dacă conţin enzima TKTL1. E. toţi parametrii metabolici şi organotropi. Cupru. capacitatea antioxidatantă.înseamnă însănătoşire. hormoni. Cofactorii enzimelor de ex. Aşa funcţionează analiza TKTL1 Celulele macrophage („mari digeratoare“) ies din vasele de sînge. Marcări tumorali din sânge. lipidele. Coenzima Q 10 a lanţului respirator. cu testarea aproape a tuturor alimentelor etc. care poate declanşa metastase. toate tipurile de alergii ascunse (III / IV) evidente (I). sau nu. B-urile. intoxicarea ţesutului cu metale grele. etc. Mangan. precum se întâmplă prin luarea probelor de biopsie. deci. fazele I-II ale detoxifierii (Enzime.

Nordenström (Head of Diagnostic Radiology at Karolinska Institute. fructoză. (Utilizata in laboratorul Johann Wittmann din Germania) Johann Wittmann Heilpraktiker Practician al medicinii (ştiinţifice şi naturiste) licenţat în Germania www. Ea „topeşte“ tumorile cu curent continuu. perfuzii – exact adaptată la necesităţile detectate prin analize de laborator. Methoda stiinţifică este publicată în cartea „Biologically Closed Electric Circuits (BCEC) de Dr. deci prin flămânzirea celulelor maligne specializate numai pe carbohidraţi. D) ECT (Electro-Cancer-Therapy) :Este numită şi Electrochemical therapy (EChT). dar arată efectivitate şi la tumori interne. şi fost preşedinte al înmânării premiului Nobel. dispariţia tumorilor – un caz fericit. ouă. Tratamentul adecvat Dacă terapia este conformă legilor metabolice dependente de suprimarea efectelor enzimei TKTL1. 6. lactoză.W. Stockholm. maltoză etc.de Adina Bobeleac Terapeut Reprezentant certificat pentru Romania Tel: 0722 384 519 aaadina@yahoo. Prin această alimentaţie pacientul produce şi un corp chetonic (Acetoacetat) care atacă celulele cancerului malign. în cabinetul meu. mierea. B) prin medicaţie antitumorală din medicina ortomoleculară oral. C) prin medicaţie antitumorală din medicina tradiţională chineză (MTC/TCM) pe care am predat-o timp de 25 de ani. arată tumorile unui pacient român tratat din iulie 2007. ducând la necroza celulelor canceroase. mai ales pentru tumorile la suprafaţa corpului. analizele de control vor dovedi diminuarea. Cancerul malign TKTL1 pozitiv se poate trata : A) prin Nutriţionismul TKTL1 • • • • prin oprirea consumului de carbohidraţi: zahărul. lactate fermentate la maxim). şi oprirea producţiei de acid lactic imunopresiv si metastazant provenit doar din fermentaţia glucozei.Imaginea PET de mai sus. Prin de-acidularea tumorii (nu luaţi pulberi basice antiacide!). zaharurile de tip glucoză. Björn E. Radiologia din Oradea confirmă în iunie 2008.heilpraktiker-wittmann. Ea este ideală. din Germania. pentru medicină şi fiziologie. ascunşi în alimente de tot felul. prin hrănire aproape exclusiv cu ceea ce nu poate fermenta (alimentaţia chetogenă) • lipide (grăsimi şi uleiuri biologice) • proteine (carne. şi chiar dispariţia acestei periculoase enzime care ţine cancerul malign în viaţă. Sweden) membru (1967-1986) al organizaţiei.com . injecţii.