Comunicarea

Comunicarea reprezinta o componenta esentiala a vietii, componenta ce trebuie inteleasa cat corect pentru a-si atinge scopurile. Nu exista o definitie concreta a comunicarii insa se poate spune cel putin ca, comunicarea inseamna transmiterea intentionata a datelor informatiei

.Dupa mijlocul de transmitere a mesajelor se disting 3 categorii ale comunicarii : ±Comunicarea verbala ±Comunicarea in scris ±Comunicarea nonverbala.

A. intrucat presupune un grad de interactiune mai mare intre interlocutori . Comunicarea verbala Este cea mai eficienta metoda de comunicare . .

Comunicarea verbala poate întampina o serie de dificultati legate de: ‡ personalitatea diferita a interlocutorilor ‡ circuitul greoi al documntelor ‡ numarul insficient al angajatilor în raport cu volumul de activitate ‡ termenele mici allocate solutionarii unor probleme ‡ insuficienta dezvoltare a spiritului de echipa ‡ ideile preconcepute i stereotipurile .

Empatia Sinceritatea Relaxarea Contactul vizual ‡ Aparenta ‡ Postura .Caracteristici ale personalitatii care pot determina o exprimare usoara ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ Claritatea Acuratetea.

B. . a mesajelor oficiale. formale sau pe termen lung. Comunicarea scrisa Comunicarea în scris este potrivita pentru transmiterea informatiilor de interes general. precum i a mesajelor ce vizeaza un numar mare de oameni a caror activitate este interdependenta.

Tipuri de documente pe care le poate utiliza o organizatie cu partenerii sai: ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ ‡ adrese scrisori oficiale puncte de vedere raspunsuri la petitii. sesizari solicitari note informative rapoarte memorii emailuri . plangeri.

comunicarea nonverbala este generata de orice transmite un mesaj. Comunicarea nonverbala Comunicarea nonverbala este a treia forma prin care puteti transmite mesaje. În sens larg.C. . Eficacitatea sa implica faptul ca a comunica înseamna ceva complex. cu mult mai mult decat a selecta cuvintele potrvite.

Colegiul Economic ³Delta Dunarii´ ³Comunicarea intr-o Intreprindere´ Elev : Iordachita Marian Clasa : a XI-a A Tehnician in activitati economice Profesor coordonator : Ghemisi Luciana .