David Brandt Berg - Változtasd meg a világot - VilágVége

Beküldte: Administrator 2011. június 21. kedd, 10:44

1913-ban egy húsz év körüli fiatalember gyalogtúrára indult Provence városoktól távoli vidékén, Dél-Franciaországban. Provence meglehetősen terméketlen és kietlen terület volt abban az időben, mivel szinte teljesen letarolták erdőit. Szerte a régióban mindenütt kopár földek húzódtak az erdőirtások és a túlságosan belterjes mezőgazdálkodás miatt. A termőtalajt folyamatosan pusztították az esőzések, mivel fák és növények híján nem fogta meg semmi a földfelületek felső rétegét. Az egész környék sivár és lehangoló látványt nyújtott.

A termőföld siralmas állapota miatt igen kevesen gazdálkodtak, a kicsiny falvak elöregedtek és folyamatosan pusztultak, így a legtöbb lakó, mihelyt lehetősége adódott, elhagyta a vidéket. Még a vadvilág is megsínylette az erdőirtást, az állatok elmenekültek, mivel a fák is elvékonyodtak védő aljnövényzet híján, természetes élelem alig maradt és kevés patak kerülhette csak el a kiszáradást.

A fiatal utazó egy éjszaka egy pásztor szerény hajlékában szállt meg, aki ugyan már ötvenes évei közepén is ősz hajkoronát viselt, de igen erős, derék és rendíthetetlen ember volt. A fiatalember élvezte a pásztor kedves és önzetlen vendégszeretetét, és végül nála maradt, és eltöltött vele pár napot.

A látogató némi kíváncsisággal figyelte, ahogy a pásztor az esti óráit termények válogatásával töltötte a lámpafénynél – makktermést, mogyorót, gesztenyét és más magokat válogatott nagy gondosan. Igen alaposan megvizsgálta őket, kiszemezgette az általa hibásnak ítélt magokat, és mihelyt befejezte az esti munkát, a jó és tökéletes magvakat egy hátizsákba gyűjtötte.

Aztán másnap, ahogy a nyáját legeltette, elültette a terméseket útközben. Amíg a nyáj békésen lakmározott, a pásztor fogta a botját, lendületesen megtett néhány lépést, majd egy kis lyukat vájt a botjával a földbe. Ezután egy magot beleejtett a mélyedésbe, és a lábával befedte földdel

1/5

mire ezek a fák bármi hasznára lehetnének! Lehet. hogy nem is éri meg. ideje nagyrészét azzal töltötte. kedd. A hatalmas.VilágVége Beküldte: Administrator 2011. és ámulatba ejtette a látvány. de egy napon. hogy míg a nyája legelészett.David Brandt Berg . 2/5 . 10:44 a magot. a csalitos és az apróbb bokrok közé visszatértek a vadon élő állatok. a fiatalember egyre kíváncsibban figyelte. hogy láthassa őket megnőni! A pásztor így válaszolt: – Igen. és a gazdák újra elkezdték a növénytermesztést. én. ahol igen kevés fa volt. ha esetleg soha nem látja majd az eredményét.Változtasd meg a világot . június 21. Az élet újra kisarjadzott a völgyben! A fű sokkal zöldebb lett. amikor végül megkérdezte tőle. A válasz így hangzott: – Nos. a talaj újra puha és nedves volt. hogy én már nem érem meg. hogy hajlandó apró lépésekkel előkészíteni ezt a vidéket az eljövendő nemzedékek számára. kedves fiatalember. így minden nap másik olyan területet járt be. botját a száraz földbe mélyesztette. természetes erdő pompázott a legkülönfélébb egészséges és gyönyörű fákkal. és ő csak ültette a magokat rendületlenül. tervei és önzetlensége. első látogatásakor még kietlen völgyben csodálatos. Lehet. de remek. erős fák. Amíg fent volt a nap. A fiatalembert lenyűgözte a pásztor előrelátása. és valódi termőtalaj lesz alattuk. Árnyékot adnak majd. de talán a gyerekeim igen. Aztán újabb néhány lépést tett. mit is tesz most valójában. még akkor is. aratást. Persze fiatal fák voltak. – válaszolta a pásztor – fákat ültetek. – Akár hosszú évekig is eltarthat. Ezt látván. és egy újabb magot vetett el. Húsz évvel később. vagy arathatja le a saját kitartó munkája gyümölcsét. és segítik helyreállítani ezt a száraz földet. bebarangolta Provence vidékét. hasznosak lesznek. – De miért? – kérdezte a fiatalember. betakarítást. vajon mit akar a pásztor elérni. az akkora már negyvenes éveiben járó egykori kiránduló ellátogatott ugyanerre a vidékre.

Változtasd meg az életed. a saját lelkeddel. hogy nem leszel képes megváltoztatni az egész világot. és úgy tűnt. amit egyetlen ember tehetett.David Brandt Berg . hogy jobbá tegye ezt a világot. az otthonod. mi történt az öreg pásztorral és legnagyobb meglepetésére életben találta. miközben a nyáját őrizte a vidéken. A kis tanyák virultak. hosszú éveken keresztül. türelmének.VilágVége Beküldte: Administrator 2011. mint nap. néhány év alatt egyetlen ember is megváltoztatja a világot! Lehet. A látogató is elmondta. hogy meggyőzték a parlamentet. a családod. Mekkora volt most a különbség. a csodálatosan burjánzó fű és a dús cserjék. aki megtett mindent. amikor visszaemlékezett 20 évvel ezelőtti látogatására a lepusztult és elhagyatott vidéken. Ennek eredményeként az egész völgyet csodálatos fiatal erdő és dús aljnövényzet borította. és olvasod az Ő Igéjét. Az újra visszatért látogató azt is megtudta. egyetlen ember önfeláldozásának. és annak alapelveit a saját életedben. hogy hosszú évek során napról-napra egyetlen szorgalmas pásztor ültette el a magokat. Kiderült azonban. a falvakba újra élet költözött. akkor minek a hiábavaló próbálkozás?” Ahogy azt ennek az alázatos pásztornak a története is bizonyítja. kedd. az újraéledt vadvilág. bokrok. mennyire ámulatba ejtette a változás. Kezdheted a saját szíveddel. Így. óriási hadseregek és háborúk változtatták meg a történelem alakulását és a föld színét. hogy a nagy birodalmak és kormányok. 10:44 Kíváncsi volt. hogy különleges nyugdíjat biztosítsanak neki élete végéig. aki egymaga újraerdősítette az egész környéket. a gyakorlatban is megvalósítod. A delegációt annyira lenyűgözte a látvány és olyan hálás volt a pásztornak. Most minden virult és új élet sarjadt egyetlen ember előrelátása és gondoskodása miatt. egyetlen ember szorgalmának. azzal. de megváltoztathatod a körülötted lévő világot. ki vagyok én? Mit tehetek? Minden olyan reménytelennek és lehetetlennek látszik! Úgy tűnik. aki kiváló egészségnek örvendett. kitartó hitének és állhatatosságának köszönhetően. ha legközelebb elcsüggedsz a világ láttán. ami számukra egy csodával határos módon keletkezett természetes erdőnek tűnt. egyetlen ember semmit nem tehet. hanem az újra megélénkült mezőgazdaság. a saját életeddel. hogy nemrég a francia parlament delegációja is ellátogatott az új életre kelt környék erdejébe. nem csak a gyönyörű fák. nap. ne add fel! Azt olvassuk.Változtasd meg a világot . ha befogadod Jézust a szívedbe. szinte virult kis házikójában – és még mindig magvakat válogatott esténként. és ilyenkor elbátortalanodunk kérdezvén: „Nos. és megváltoztattál egy egész világot – a te világodat! 3/5 . június 21.

akikkel napi kapcsolatban vagytok. hogy először csak egy apró rügynek tűnik. nagyszerű lesz és erős. a városodat. személyesen. változtasd meg a családod. Lehet. Változtasd meg a világot! (Összeállítás David Brandt Berg azonos című írásából. akik kétségbeesetten kutatják. amikor a színe elé lépsz.Változtasd meg a világot . hogy kezet nyújtsatok a magányosaknak. akit a kormány bőkezűen megjutalmazott erőfeszítéseiért. napról-napra. Törekedhettek még inkább arra. azokba az üres lyukakba. akárcsak az öreg pásztor. miért ne próbálnánk meg? Ha erős a hited. az éhezőknek. hogy átvehesd azt! Így szól majd: „Jól van. egy egészen új „fa”. egy vékony gallynak. növekszik. olvasnivalókat azoknak. amely kisarjadt. Elkezdheted egymagad. Türelmesen vesd el az Isteni Ige igazságának magvait. amely tátong az ürességtől. A teljes cikk. pusztán szeretetteli cselekedetekkel másokért vagy csak azzal. ez a kezdet. változtasd meg az országodat. hogy elvesd Isten szeretetének magvait. ami a célunk és amit annyira szeretnénk? Nos. zöld hajtásnak. meleg és szeretetteljes napfénye és Igéjének éltető vize az új élet csodáját adja. 10:44 Aztán te és a szűk családod elkezdhettek változást hozni a szomszédaitok és a körülöttetek élő emberek életébe. sokat bízok rád ezután. egy teljesen új élet és lehet. számos más különféle témájú írással együtt a MERJ KÜLÖNBÖZNI! (Dare to be Different) címen kiadott kötetben 4/5 .David Brandt Berg . hogy egy egészen új világ! Hát. kedd.VilágVége Beküldte: Administrator 2011. szívről-szívre. hogy hogyan tudnák csillapítani szívük éhségét. csak egyetlen jelentéktelen. hogy Isten Lelkének hatalmas. változtasd meg a szomszédaidat. amelyek az emberek szívén tátonganak. a kevésen hű voltál. az igazságot. akár a családoddal a magvak ültetését. Ez az új élet csodájának kezdete. fiatal. sivár és elhagyatott Isten Igéjének éltető vize és Isten melengető szeretete nélkül. Ajánlhatsz keresztény kiadványokat. hogy segíts nekik megérteni Isten Igéjét. mindazokéba.21). egyenként. az örömöt és a boldogságot keresik – mindazokét. a szomorú szívűeknek. Mi ez az erdőhöz képest. június 21. az otthonod. a szükséget szenvedőknek. Megváltoztathatod a világot! Kezdd el ma! Változtasd meg a saját életed. jó és hű szolgám. ha beszéltek másoknak Jézusról. Isten még inkább készíti és átadja a jutalmadat. menj be urad ünnepi lakomájára!” (Mt 25. aztán óvón takargasd és fedd be őket Isten szeretetével és bízz abban. akikkel találkozol. akik a szeretetet. virágzik.

VilágVége Beküldte: Administrator 2011.David Brandt Berg . 10:44 olvasható.Változtasd meg a világot . kedd. június 21.) 5/5 .

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful