Newsletter N.

45 8/01/2012

Mes de 100.000 persones es manifesten pels drets de presos polítics

SI participa a la manifestació de Bilbao
Uriel Bertran defensa la independència i el respecte als Drets Humans com a via per a solucionar el conflicte Una delegació de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) encapçalada pel seu president, Toni Strubell, i el seu secretari general, Uriel Bertran, ha participat aquesta tarda a Bilbao a la multitudinària manifestació organitzada per l'esquerra abertzale que rera una pancarta on s'hi llegia "Euskal Herria vol una solució" ha Uriel Bertran amb Pernando Barrena de l’Esquerra Abertzale reclamat l'acostament dels presos bascos a Euskal Herria després de l'anunci fet per ETA el passat mes d'octubre de 2011 d'abandonar definitivament la lluita armada. La manifestació, que ha començat a dos quarts de sis al Pavelló de la Casilla, ha aplegat milers de persones i ha col·lapsat el centre de la capital biscaïna. Uriel Bertan ha aprofitat per dir que "ara l'estat espanyol no té cap excusa per no reconèixer el dret d'autodeterminació, la independència i els drets polítics de tots els ciutadans bascos". Així mateix, el secretari general de SI ha justificat la presència de Solidaritat a la manifestació "per expressar el nostre suport a la demanda majoritària de la societat basca de trobar una solució política al conflicte basc que passa per l'acostament dels presos, el respecte escrupulós dels Drets Humans de tots els ciutadans bascos i per exercir el dret d'autodeterminació".

Martín Garitano (president de la diputació de Guipuzkoa de Bildu i Tasio Erkizia (Esquerra Abertzale)

Jon Iñarritu (Alarar i diputat d’Amaiur), Uriel Bertran (secretari general de SI) i Mariano Alava (secretari d’organització d’EA)

Euskal Herria Km 0] SI Eixample se suma a la mobilització en favor del Procés de Pau a Euskadi
07 de Gener del 2012

SI Eixample ha pres part en la multitudinària manifestació d'aquesta tarda als carrers de Bilbo, corresponent així la invitació rebuda per part dels dirigents d'Amaiur. La marxa d'aquesta tarda ha superat els pronòstics i ha acabat convertint-se en una concentració col·losal en favor de la represa del procés de pau, del respecte als drets elementals i de la fi de les mesures d'excepció que encara s'apliquen en l'àmbit judicial. És intolerable que en un estat democràtic existeixin presos polítics sota el pretext d'una llei anti-terrorista, és intolerable nombrosos ciutadans segueixin abocats a l'exili i costa de creure que encara s'obligui les famílies afer 8h de trajecte cada cop que volen visitar els seus parents en centres penitenciaris allunyats del País Basc. Aquest darrer estiu, Solidaritat Catalana va organitzar diversos actes pel territori, als quals hi van assistir diversos dels representants de Bildu, amb tal de compartir la seva experiència sobre el procés i els resultats aconseguits a les últimes eleccions municipals. Aquest cop, ha estat l'organització basca qui ha convidat Solidaritat Catalana a prendre part en un esdeveniment tan singular com el d'avui. A banda de l'elevat nombre de persones, una de les sorpreses de la tarda ha estat l'elevat nombre de catalans que també han assistit a la marxa. Una de les conclusions que ens ha traslladat la gent del carrer ha estat: "Sols no podrem aconseguir-ho, necessitem el recolzament dels independentistes catalans". Per la nostra banda, agraïm la invitació que hem rebut per part de l'independentisme basc, reiterem el nostre compromís amb el poble basc i exigim la solució del conflicte de forma justa i pacífica.
Toni Strubell (president de SI) amb un nombrós grup de militants de SI del Barcelonès a la manifestació de Bilbao.

Valoració de la manifestació de Egin Dezagun Bidea

Catalunya News
Edita: Relacions Polítiques Internacionals de SI
Conxita Bosch Blandine Giraud Tomàs Callau Jordi Miró Ada Vidal (Traducció) Eugènia Bentanachs (Traducció) Carles Quintana (Fotografia)

Relacions Polítiques Internacionals de Solidaritat Catalana per la Independència
relacionspolitiquesinternacional@solidaritatcatalana.cat http://www.solidaritatcatalana.cat/

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful