You are on page 1of 15

WayteQ x990 GPS Navigci

Hasznlati utasts

Hungarian

Ksznjk, hogy WayteQ termket vlasztott!


Jellemzk A WayteQ GPS kszlk f funkcija a navigci, m ez mellett szmos egyb, szrakoztat funkcival is elvan ltva, mint pl: zenelejtszs, video lejtszs, kpnzs, e-knyv olvass, jtk, stb. Nagy teljestmny SiRF Prima dual-core processzor 3D grafikus gyorstssal Felhasznlbart kezelfellet a knny hasznlathoz Gazdasgos energiafelhasznls a hosszabb s stabilabb zemelshez Adattvitel szmtgpre mini USB-vel Minsgi jelfogads a pontos pozcionlsrt s a kielgt navigcis szolgltatsrt Szrakoztat/zenelejtszs/video lejtszs funkcikkal elltott szabadidpartner A navigcis rendszert brhol, brmikor hasznlhatja pl. vezetskor, gyaloglskor, vagy kerkprozskor. A navigcis s szrakoztat funkcik gazdagabb tehetik az lett s munkjt! A WayteQ GPS funkciinak teljes kihasznlshoz s a hasznlat rszletes megismershez olvassa el figyelmesen ezt a hasznlati utastst!

FIGYELEM!
Az els hasznlat eltt helyes mkds rdekben tartsa be az albbi utastsokat: 1. Tltse fel teljesen az akkumultort 2. Helyezze az autba a kszlket 3. A hasznlati utastsban lert mdon indtsa el a navigcis programot. 4. Gyzdjn meg rla, hogy autjban a kszlket nem rnykolja semmi (sr fk, hd, garzs, alagt). Idelis elhelyezs a szlvd als rsze gyeljen, hogy a kiltsban ne zavarja! 5. Els bekapcsolsnl amennyiben hosszabb ideig nem kapcsolta be, vagy lemerlt az akkumultor, illetve az utols mrt pozcihoz kpest lnyegesen tvolabb kapcsolja be ismt a GPS jelek vtelig 10-15 perc is eltelhet. A kszlknek egyidejleg legalbb 4 GPS-mhold jeleit kell vennie a helymeghatrozshoz. Az els bekapcsolst kveten a mholdak megtallsa sokkal rvidebb ideig tarthat.

Biztonsgi s ltalnos informcik


Fontos biztonsgi figyelmeztetsek s elrsok Global Positioning System A Globlis Helymeghatroz Rendszer (Global Positioning System GPS) egy mholdas alap rendszer, amely bizonyos fenntartsokkal a Fld brmely pontjn, minden pillanatban kpes meghatrozni a vev kszlk helyzett. A legelterjedtebb GPS navigcis-rendszer mkdsrt s irnytsrt az USA kormnya felel, aki szablyozza a rendszer hozzfrhetsgt s a pontossgt. A rendszer hozzfrhetsgnek s pontossgnak megvltoztatsa hatssal lehet a kszlk mkdsre, emiatt semmifle felelssget nem vllalunk a rendszer hozzfrhetsgvel s pontossgval kapcsolatban.

Hungarian

Figyelmeztetsek s megjegyzsek A sajt biztonsgi rdekben vezets kzben ne vltoztassa a kszlk, vagy a navigcis szoftver belltsait! Belltsok megvltoztatshoz lljon meg, vgezze el a kvnt mveletet, majd ez utn folytassa az utat! Ez a kszlk csupn egy navigcis segd, pontos irny-, s tvolsgmrsre, valamint fldrajzi helymeghatrozsra nem alkalmas. A kiszmtott tvonal csak ajnls. A felhasznl felelssge a jelztblk, jelzlmpk s az rvnyes kzlekedsi szablyok betartsa. Ha kiszll az autbl, ne hagyja a kszlket a mszerfalon, a kesztytartn vagy a szlvdn, ahol direkt napsugrzs rn. Az akkumultor tlhevlse meghibsodst s balesetet okozhat! A WayteQ fenntartja a jogot a hasznlati utasts megvltoztatsra. A termk paramterei minden elzetes bejelents nlkl megvltozhatnak. Az esetleges knyelmetlensgrt elnzst krjk. Az adatokrl ksztsen biztonsgi msolatot. A WayteQ nem vllal garancit az adatvesztsre. Br a hasznlati utasts a legnagyobb odafigyels mellett kszl, tartalmazhat hibkat. Ilyen esetben forduljon a WayteQ gyflszolglathoz! Krjk, figyelmesen olvassa el a hasznlati utastst s csak a WayteQ ltal javasolt tartozkokat hasznlja, hogy elkerljn minden srlst. A hasznlati utasts be nem tartsbl add meghibsodsokra s srlsekre a garancia nem terjed ki s a WayteQ ezrt nem vllal felelssget. Az elektronikus trkpek adatai az tvonalak s jelzsek vltozsa miatt nem mindig felelhetnek meg a valsgnak. Mindig kvesse a kzlekedsi utastsokat s jelzseket, tartsa be a KRESZ elrsait s a kzlekedsi helyzetnek megfelelen vezessen!

A GPS mholdak jelei nem kpesek szilrd anyagokon thatolni (kivve veg). pleten vagy alagton bell a helymeghatrozs nem mkdik. A jelek vtelt a klnbz krnyezeti tnyezk (rossz idjrs, lombkorona, magas pletek, stb.) zavarhatjk. A vezetknlkli (wireless) technolgival mkd kszlkek zavarhatjk a mholdjelek vtelt pontatlann tve azokat. A jobb vtelrt ajnlott kereskedjtl kls auts antenna beszerzse. Replk s krhzak A legtbb replgpen, krhzakban s egyb intzmnyekben antennval rendelkez kszlkek hasznlata tilos. Ezeken a helyeken nem megengedett hasznlni az ilyen kszlkeket.

Ne tegye ki a kszlket magas hmrskletnek vagy hossz ideig tart direkt napfnynek illetve ne hagyja napon ll autban. A magas hmrsklet tarts krosodst okozhat. Ne prblkozzon a kszlk sajtkez javtsval. Ne prblja kinyitni, kilyukasztani vagy sztszedni azt. Ne ksrelje meg a kszlk szoftvernek mdostst. Ne hasznljon illeglis, a kszlkkel nem kompatibilis szoftvert. A fenti elrsok tlpse miatti meghibsods esetn a garancia rvnyt veszti.

Hungarian

Alapinformcik
1. ttekints

A. C.

Tltsjelz Bekapcsol gomb

E. G. H.

Memriakrtya foglalat rintceruza helye Reset gomb

B. Hangszr D. 3.5mm flhallgat aljzat

F. Mini USB

2. Az auts tlt csatlakoztatsa


A kszlk mkdsi hmrsklete 0~50C trolsi hmrsklete -10~60C. Ne tegye ki a kszlket ers hhatsnak, illetve ne hasznlja ers hhats terleten, pldul ers napstsben tartozkod gpkocsiban. A kszlk srlst megakadlyozand, tartsa tvol kzvetlen napststl. Kvesse a helyi elrsokat az akkumultor kezelsvel kapcsolatban.

Hungarian

3. A tartkar felszerelse felszerels


Helyezze a kszlket a tartba s rgztse a karhoz. Vegye le a tapadkorong vdflijt, majd nyomja fel a kart a szlvd egy alkalmas helyre, vagy az oldalablakra. Nzze meg nem koszos, zsros, vagy esetleg vizes-e az ablak s a tapadkorong, majd, rgztse a kart. Az jszakai lehls s prakicsapds hatsra a tart elengedhet. Ennek elkerlsre rdemes jszakra a kszlket s a rgzt kart is levenni. A kar eltvoltsa: Hzza vissza a kart, hogy a tapads megsznjn. Ha mg mindig nem lehet levenni, hzza meg finoman a tapadkorong szln lv kis manyag flet.

4. Memriakrtya hasznlata
Helyezze a memriakrtyt a nylsba az rintkezkkel a htlap fel. Tolja be kattansig. A kivtelhez nyomja meg kiss befel a memriakrtyt, amg kattan hangot nem hall. A krtya kilkdik, hzza ki.

5. jraindts
Amikor a kszlk nem reagl az utastsokra nyomja meg a Reset gombot a kszlk jraindtshoz. Az jraindts a nem mentett adatok elvesztsvel jrhat!

A fmen bemutatsa
1. Be- s kikapcsols
Indtshoz nyomja hosszan a Bekapcsol gombot. A rendszer indulsakor a kvetkez kpet lthatja:

rintse meg a rintse meg a

ikont a dtum s id belltshoz. ikont az energiaszint megjelentshez.

A Bekapcsol gomb jbli hosszantart nyomsa az albbi kpet eredmnyezi:

Hungarian

rintse meg a Kikapcsols feliratot kikapcsolshoz. rintse meg a Mgsem feliratot a visszalpshez. rintse meg a Kszenlt gombot a rendszer hibernlshoz.

2. GPS Navigci
Ktszeri rintssel indthatja el a navigcis programot. A rszletekrt nzze t a navigcis szoftver tmutatjt!

3. Zene
rintse meg a " " ikont az albbi kperny megjelentshez:

Hungarian A. C. Vissza a Fmenbe A kvnt zeneszm kivlasztsa F. Sznet / Lejtszs G. H. Elz Keressv

B. Hangerszablyozs D. Stop E. Kvetkez

I. Lejtszsi md J. Hangsznszablyozs

rintse mega

ikont a zenefjl kivlasztshoz.

rintse meg a

ikont egy szm kivlasztshoz, rintse meg a ikont egy szm trlshez , rintse meg a

ikont az sszes szm

kivlasztshoz, rintse meg a trlshez.

ikont egy szm

4. Fot
rintse meg a ikont az albbi kpernyhz s rintse meg a ikont kpvlasztshoz.

A.

Vissza a Fmenbe

E. Kicsinyts F. Nagyts G. Kvetkez H. Elz

B. Kpvlaszts C. Vetts D. Elforgats

Hungarian

5. E-knyv
rintse meg az ikont, majd a " " ikont a kvnt E-knyv kivlasztshoz, ketts rints a fjl

megnyitshoz. Az albbi kpet ltja majd:

A. C.

Vissza a Fmenbe Knyvjelz

E. Le F. Fel G. E-book fjl kivlasztsa

B. Knyvjelzlista D. Betmret- s tpus

6. Video

rintse meg a

ikont, majd a

ikont a video kivlasztshoz , ketts rintssel nyissa meg a file-t! Az

albbi kpet ltja majd:

A. C. Javaslat:

Vissza a Fmenbe A kvnt vide kivlasztsa

E. Kvetkez F. Sznet / Lejtszs G. Elz H. Keressv

B. Hanger D. Stop

Teljes kpernys lejtszskor rintse meg dupln a kpernyt s visszalp a norml kpernys lejtszshoz.

Hungarian

7. Flash
rintse meg a ikont, az albbi kpet fogja ltni.

A. C.

Hanger Flash fjl kivlasztsa

D. Stop E. Sznet / Lejtszs F. Keressv

B. Vissza a Fmenbe

8. Gyri belltsok visszalltsa


rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd: rintse meg az OK ikont a gyri belltsok visszalltshoz.

9. Windows CE
rintse meg a ikont s megjelenik egy megerst krds, hogy biztosan belp-e a Windows CE felletre. A

belpshez vlassza az OK-t a visszalpshez a Mgsem gombot.

Hungarian

10. Tma
rintse meg ikont az albbi kpernyhz, ahol bellthatja a fmen megjelensi stlust s tmjt.

Egy ikon thelyezshez rintse meg az ikont s tartsa megrintve addig, amg egy 4 oldal nyl meg nem jelenik az ikon bal fels sarkban, ez utn hzza azt a kvnt helyre. Javaslat : minden bellts elvgzse utn rintse meg a " " ikont a belltsok trolshoz.

11. Httrkp
rintse meg a ikont az albbi kp megjelentshez.

Hungarian Vlaszthat az elre teleptett kpek kzl, vagy vlaszthat sajtot. Az elre teleptett kpek nem trlhetek, a kln hozzadottak igen. A kp trlshez vlasszon ki egy kpet s rintse meg a Trls gombot.

12. GPS Info


rintse meg a kapcsolat, sebessg) ikont, gy tjkoztatst kap a navigls aktulis llsrl (helymeghatrozs, mholdakkal val

gomb rintsvel a GPS-vev rzkelst jraindthatja. rintse meg az OK gombot, az jraindtshoz,

a Mgsem gombot a visszalpshez.

13. Rendszer erforrsok


rintse meg a ikont az albbi kp megjelentshez.

Ellenrizheti a memria, az SD krtya, vagy a bels httrtr llapott, vagy a Defrag gombbal trlheti a memrit.

14. Hanger
rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd:

Hungarian

Httrhang belltshoz vlasszon zenefjlt.

15. Httrvilgts

rintse meg a

ikont. Az albbi kpet ltja majd:

16. Nyelv
rintse meg a ikont. Vlassza ki a kvnt nyelvet.

Hungarian

17. Dtum s id
rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd. Itt llthatja be a kvnt idt, dtumot s idznt.

18. Kalibrls
rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd:

rintse meg az "OK" gombot a kperny kalibrlshoz.

19. Rendszer Info


rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd:

Hungarian

20. USB
rintse meg a ikont, hogy bellthassa az USB-kapcsolat tpust.

21. Navigcis tvonal


rintse meg a ikont. Az albbi kpet ltja majd:

Vlassza ki a navigcis program indt programjt a gombbal. A bellts utn a program a fmenben a GPS gombra kattintva indul el.

22. Szmolgp
rintse meg a ikont a szmolgp elindtshoz.

23. Vlt
rintse meg a kont az egysgvlt elindtshoz.

24. Jaw Breaker

rintse meg a

ikont a jtk indtshoz. j jtk kezdshez rintse meg a New Game gombot.

25. Russia Block

Hungarian

rintse meg a

ikont a jtk indtshoz. j jtk kezdshez rintse meg a Start gombot.

26. Dui Dui Peng


rintse meg a ikont a jtk indtshoz. j jtk kezdshez rintse meg a New Game gombot.

27. Snake
rintse meg a ikont a jtk indtshoz s kezdje meg a jtkot.

28. Othello
rintse meg a ikont a jtk indtshoz. j jtk kezdshez rintse meg a Start gombot.

A hasznlati tmutat csupn tjkoztat jelleg s nem kpezi rszt semmifle szerzdsnek. A vltoztats jogt fenntartjuk!