You are on page 1of 3

Majlis penyerahan watikah perlantikan pengawas sekolah bagi tahun 2011 telah diadakan pada hari Isnin 10 Januari

2011 bersamaan 04 Safar 1432 dalam perhimpunan mingguan SMK Syed Alwi. Perhimpunan pada kali ini telah dikendalikan oleh guru bertugas mingguan yang diketuai oleh En Wan Zaid B. Wan Yusoff. Majlis Penyerahan watikah telah disempurnakan sendiri oleh Puan Hjh Selmiah Bt Hasin Pengetua SMK Syed Alwi. Selepas sahaja selesai majlis perhimpunan diadakan pula sesi bergambar untuk semua pengawas sekolah.

Majlis Penyerahan Watikah Perlantikan Pengawas, Pengawas Perpustakaan, Ketua Darjah dan Penolong Ketua Darjah Sekolah Kebangsaan Methodist (ACS) telah diadakan pada hari Rabu, 23 Februari 2011 dengan jayanya. Majlis diadakan di Dewan SK Methodist (ACS) yang bermula pada jam 8.00 pagi dan berakhir jam10.15 pagi. Majlis tersebut telah dihadiri oleh semua murid dan guru. Diiringi Tuan Guru Besar En. Wong Poh Sim, penyerahan watikah perlantikan telah disempurnakan oleh En. Zamzuri Bin Ghani (Timbalan Penguasa Penjara Sek Henry Gurney). Tahniah diucapkan kepada adik Muhammad Khaidir Bin Isnin yang telah dilantik sebagai ketua pengawas dan adik Calvin Wong Man Keong sebagai penolong ketua pegawas sekolah sesi 2011.
Majlis Watikah Pelantikan Pengawas Sekolah telah diadakan pada 24hb Januari 2011 bertempat di Dataran Putra SK Bandar Putra. Majlis ini telah disempurnakan oleh Tuan Guru Besar, En Tugiman bin Sajut. Seramai 72 orang murid telah dilantik sebagai pengawas sekolah untuk tahun 2011. Dalam majlis ini, Guru Besar mengingatkan pengawas tentang tanggungjawab sebenar seorang pengawas yang perlu mereka pikul selepas ini. Pengawas merupakan pembantu guru-guru dalam membentuk sahsiah diri setiap murid di sekolah. Oleh itu, mereka harus menunjukkan contoh yang baik agar menjadi ikutan warga sekolah yang lain.

JAWATANKUASA UNIT DISIPLIN DAN LEMBAGA TATATERTIB 2011


JAWATANKUASA LEMBAGA DISIPLIN 2011
Pengerusi Timbalan Pengerusi Naib Pengerusi I Naib Pengerusi II Naib Pengerusi III Naib Pengerusi IV Penyelaras : : : : : : : Puan Hajah Selmiah binti Hasin En Mohd Nasir B. Ismail - PK HEM Encik Hakimi bin Abas Encik Ahmad Fauzi bin Ibrahim Puan Hajah Mariyah binti Din Puan Zurainie binti Md Jas Puan Hajah Norliza binti Abu Hasan

Setiausaha

Encik Hamizi bin Saman

Penolong Setiausaha Guru Disiplin

: :

Encik Mohamad Asri bin Ahmad Encik R Rashid bin Ariffin

: : : : : :

Encik Azhar bin Jaafar Encik Mohd Zahid bin Salleh Tuan Haji Abdul Razak bin Saad Encik Mansor bin Mahmud Encik Hamidun bin Hamid Encik Ro