P. 1
Lite Placement

Lite Placement

|Views: 3|Likes:
Published by c3po_me

More info:

Published by: c3po_me on Jan 19, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/19/2015

pdf

text

original

SZINTFELMÉRŐ TESZT I. Írja le a következő szavak mellé az angol megfelelőjüket!

köldök: csípő: csukló: szemhéj: járda: szekrény: mérnök: tehetséges: nagyszerű: lelkes: lusta: buta: sovány: II. Fordítsa le az alábbi mondatokat angolra! a) Minden nap korán kelek. b) Szoktál színházba járni? c) Egész délután tanultam. d) Holnap egész nap a kertet fogják ásni. e) Egész este tévét fogsz nézni? III. Fordítsa le az alábbi mondatokat angolra! IV. Fordítsa le az alábbi mondatokat angolra! a) Éppen befejeztük a munkát. b) Voltál valaha Kanadában? c) Már láttam ezt a filmet. d) Még soha nem találkoztam vele. e) Már 10 percre várják a buszt. VI. Fordítsa le az alábbi mondatokat magyarra! a) This is a jacket of leather. b) The house is on fire. c) The oranges are 2 dollars off. VII. Fordítsa le az alábbi mondatokat angolra! a) Ha túl sokat dolgozol, hamar el fogsz fáradni. b) Ha nyertem volna a lottón, vettem volna egy új autót. c) Ha erősebb lennél, fel tudnád emelni ezt a kanapét. VIII. Írjon 8-10 mondatot magáról, családjáról, hobbijairól. f) Reggel nem volt fáradt, mert egész éjjel aludt. V. Fordítsa le az alábbi mondatokat (szenvedő szerkezetben) a) Az üzenet éppen az előbb lett elküldve. b) Az autómat éppen javítják. c) Az angol nyelvet sok ember beszéli.

javít: mos: főz: keres: talál: várakozik: felhív(telefonon) : húz: van valamije: az enyém: kié?: a te .... -d: saját:

a) Esik az eső. b) Mit csinálsz? c) Tegnap délben éppen ebédeltünk. d) Mit csináltatok tegnap? e) Holnapután takarítani fogunk. f) Kedden és csütörtökön angolt fognak tanulni.

http://www.lite-nyelviskola.hu

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->