Loredana Groza

A dovedit lumii intregi ca imposibilul este doar o parte a posibilului si ca obstacolele sunt niste nimicuri atunci cand intr-adevar iti doresti ceva. Cand alte fete de varsta ei abia renuntau la papusi, ea deja stralucea pe scena. Este o fire nonconformista si socheaza prin fiecare aparitie. Este supranumita Madonna de Romania. Ea este Loredana Groza«Lori cum ii spun prietenii.

Cand joaca devine realitate Loredana a inceput sa cante inca de la varsta de trei ani. Fiecare copil isi doreste sa se faca ceva cand va fi mare :medic, politist, pompier. Multi insa renunta la visele lor din diferite cauze. Lori a vrut sa fie artista : sa cante, sa joace in piese de teatru, sa danseze. La doar sase ani incepe sa studieze vioara. In clasa I joaca in mai multe piese de teatru, una dintre ele, «Problema problemei », fiind montata chiar pe scena Casei de Cultura din Onesti, orasul natal al Loredanei Groza. A urmat cursuri de balet pentru a fi gratioasa. A fost si este pasionata de «toate materiile care te ajuta sa-ti dezvolti o gandire armonioasa ». Cu toate acestea, artista nu a pus scoala pe locul doi, dovada ca a intrat prima pe lista la Liceul de Matematica-Fizica nr.1 din Onesti. Norocul i-a suras la nici 14 ani, cand, ajunsa la faza nationala a concursului «Cantarea Romaniei », este remarcata de Dumitru Moro anu i Jolt Kerestely. Acestia o invita la Bucuresti pentru preselectiile concursului Steaua fara nume », desi varsta minima acceptata prin regulament era de 17 ani. Si-a ascuns adevarata varsta si a riscat. A trecut de toate fazele concursului si in 1986 castiga Steaua fara nume ». In vara aceluiasi an castiga Marele Premiu la Festivalul de muzic u oar de la Mamaia. Un an mai tarziu celebrul compozitor Adrian Enescu ii propune sa inregistreze un intreg album. Asa apare albumul care a consacrat-o pe Loredana ³Buna seara iubite´. Au fost filmate doua videoclipuri pentru piesele ³Iti citesc in ochi´ si ³Inima de 16 ani´, dar din pacate nu au

s-a nascut o luna mai tarziu.fost difuzate la acea vreme din cauza cenzurii comuniste. a declarat Loredana Groza. Fructul iubirii dintre cei doi. moda si life-style numita sugestiv «Lori ». Dupa ¶90 Lori a zburat Revolutia din 1989 nu i-a adus Loredanei apreciere. ce sa mai vorbim de abba. Pasiunea pentru muzica a facut-o pe artista sa plece in lume. Il cunoaste pe Andrei Boncea. Timp de doi ani de zile canta in Anglia si Italia. directorul MediaPro.I. A fost apoi aleasa in juriul pentru emisiunea Vocea Romaniei. dar si cantaretii aflati acum in voga». artista simtea ca ceva lipsea din viata ei. Familista convinsa Desi realizata pe plan profesional. Fetita a crescut si se pare ca mosteneste talentul mamei «este incredibil de indragostita de muzica si la varsta ei are o cultura foarte vasta cunoaste aproape toata muzica scrisa de Beatles stie exact cine a compus piesele cine le-a cantat ce sa mai vb de Michael Jackson.Elena. dar Lori vrea sa descopere America. Lori-om de presa Loredana Groza este incurajata de sot sa accepte postul de gazda a unei emisiuni despre stil. Loredana Groza nu vede in ea un V. Astfel in 1993 pleaca pe continentul tuturor posibilitatilor intr-un turneu ce dureaza un an de zile. Muzica s-a prabusit precum regimul comunist. Artista descopera astfel o noua latura a sa. Colaborarile cu anumiti artisti nu i-au adus neaparat mai mult succes sau faima. « Nu ma consider vedeta » Chiar daca o vedem pe copertile revistelor si la televizor. «De la fiecare colaborare m-am îmbog it cu ceva i cred c a fost benefic aceast deschidere pentru c fiecare colaborare a mea a fost f cut din suflet i nu din alte inten ii. aceasta luand contact cu fanii doar prin intermediul concertelor live. Loredana a fost interzisa datorita popularitatii ei. » afirma cantareata. se casatoreste cu acesta. dupa care revine In Romania. si pe 10 iunie 1998. avangardist. Trofeele incep sa curga. Magazinele de muzica dispar pentru a face loc buticurilor cu marfa din Turcia. de ziua ei de nastere.P. . Artista se intoarce intr-o forma buna«adopta un stil nou.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful