P. 1
Subiecte Programare neintensiv 2012

Subiecte Programare neintensiv 2012

|Views: 435|Likes:
Published by tobi92

More info:

Published by: tobi92 on Jan 23, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/23/2014

pdf

text

original

Atestat profesional la informatică - 2012 Subiecte programare în Pascal/C/C++, pentru clasele de matematică-informatică

1. 2. 3.

Să se realizeze un program pentru rezolvarea ecuaţiei de gradul II: ax2+bx+c=0, a,b,c∈R, a≠ 0. Se dă un număr natural cu cel mult 9 cifre. Să se afle numărul de cifre pare din el. Se citesc 3 numere naturale de la tastatură. Să se determine şi să se afişeze cel mai mare divizor comun şi cel mai mic multiplu comun al lor. Se citeşte un număr de la tastatură. Să se afişeze oglinditul său (numărul obţinut prin inversarea cifrelor numărului iniţial). Se citeşte un număr introdus de la tastatură. a. Să se afişeze suma tuturor divizorilor săi. b. Să se verifice dacă este perfect. Observaţie. Un număr natural este perfect dacă este egal cu suma divizorilor săi, mai putin numarul.. Exemplu: 6 este perfect deoarece 6=1+2+3. Se citesc de la tastatură trei note obţinute de un elev într-un semestru. Să se scrie un program care, în funcţie de dorinţa utilizatorului realizează una din următoarele acţiuni: calculează şi afişează media notelor, afişează cea mai mare sau cea mai mică dintre note.

4.

5.

6.

7. Să se afişeze un meniu de forma: OPTIUNI: 1.Triunghi 2.Dreptunghi 3.Cerc 4.Terminare Optiunea d-voastra:... În funcţie de opţiunea utilizatorului şi de câte ori doreşte acesta, se vor introduce lungimile laturilor figurii alese/raza cercului. Se va afişa perimetrul şi aria figurii geometrice alese. Selectarea opţiunii 4 determină oprirea programului.
8.

Să se realizeze un program pentru calcularea sumei următoare: S=(1!)2− 2+(3!)2− (2!) ………+(− n+1(n!)2, pentru n (n≤8) număr natural dat. 1)

9. Să se realizeze un program pentru calculul expresiei: S= x +
x2 1 +2

x3 + 1 + 2 + 3 +……….+

xn , pentru x număr real, iar n număr natural 1 + 2 +... + n

dat. 10. Se citeşte un număr natural de la tastatură. Să se introducă într-un vector cifrele distincte din care este format. Exemplu: dacă se citeşte nr=2324, în vector se vor scrie valorile 3,4
11.

Se citeşte un şir de n numere reale de la tastatură. Să se afişeze elementele şirului în ordine descrescătoare (n natural dat).

1

Să se afişeze elevii în ordine alfabetică şi să se calculeze media generală a clasei. 20. Se cere să se verifice dacă numerele date sunt sau nu în ordine crescătoare. Să se calculeze produsul a două numere naturale prin adunări repetate. Să se afişeze toate prefixele sale (fiecare pe un rând). 23. n numere naturale date). folosindu-se ca separatori spaţiul sau virgula. Să se afişeze suma.b] şi numărul acestora. Exemplu: “cojoc” – palindrom Se citeşte un cuvânt. 19. cantitate. n numere naturale date). Se dau două şiruri cu m. Verificaţi dacă cuvântul are proprietatea de palindrom (dacă cuvântul citit invers este identic cu cel dat). 2 27. fără a face deosebire între literele mici şi mari. Să se întocmească un program care citeşte un şir de caractere şi înlocuieşte caracterul “a” cu şirul “aaa”. să se afişeze minimul şi maximul dintre elementele şirului (n natural dat). produsul şi raportul celor două numere. Se citeşte de la tastatură un şir de caractere (maxim 25 caractere). 24. medie. 26. Se dau două şiruri. Se citeşte de la tastatură o frază formată din maxim 100 de caractere. Să se verifice dacă sunt egale. 18.2012 12. Să se realizeze un program care citeşte de la tastatură n înregistrări cu structura: denumire. Se citesc de la tastatură două numere naturale a şi b (a<b). 22. Să se afişeze toate numerele prime din intervalul [a. 16. iar în caz afirmativ să se afişeze poziţia pe care se găseşte. 13. Să se afişeze produsul (produsele) care are (au) preţul cel mai mare. Să se efectueze împărţirea a două numere naturale prin scăderi repetate. Să se afişeze reuniunea elementelor celor două şiruri. Se citeşte un şir de n numere întregi de la tastatură (n natural dat) şi un număr întreg x. Se dau două şiruri cu m. respectiv n elemente (m. 15.Atestat profesional la informatică . Se cere să se afişeze cuvintele frazei în ordine alfabetică. pentru elevii unei clase. Să se realizeze un program care citeşte de la tastatură n înregistrări. prenume. k Să se realizeze un program care calculează numărul de combinări C n . fiecare cuvânt pe câte un rând. 25. Să se afişeze intersecţia elementelor celor două şiruri. pentru n şi k daţi. preţ. 21. Se citesc două numere complexe date prin parte reală şi parte imaginară. 14. Se citeşte un şir de n numere de la tastatură. cu structura: nume. . Se citesc n numere naturale de la tastatură. 17. Se cere să se verifice dacă numărul întreg x se găseşte sau nu în şirul dat. 28. respectiv n elemente (m.

0 se va afişa 34. cu n linii şi m coloane) care conţine elemente de tip real. Exemplu: pentru valorile 12. 40. m< =50) având componente întregi.Atestat profesional la informatică . F. 32. C 30. Se consideră o matrice nepătratică (n*m. Să se construiască o matrice B cu n linii şi m coloane care să conţină elementele subunitare pozitive ale matricei A. 35. Se dă o matrice pătratică A. 3. Să se determine cel mai mare număr de pe marginea tabloului. S. Se citeşte un şir de numere întregi cuprinse între 0-255 până la întâlnirea valorii 0. Se dă un tablou bidimensional cu n linii şi m coloane (1<= n. nemaifiind necesară validarea acestora). 37. Afişaţi cele două matrici. R. 3. Să se determine cifrele comune a două numere naturale date. Se consideră o matrice cu n linii şi m coloane care conţine elemente întregi. m<=50) având componente întregi. M. Să se determine suma elementelor de pe marginea tabloului. Să se verifice dacă o matrice patratică este “triunghiular superioară” (toate elementele aflate sub diagonala principală sunt nule). 38. 39. format din litere mari. 34. L. Se dă un tablou bidimensional cu n linii şi m coloane (1<= n. N. 33. Afişaţi matricea şi numărul elementelor pare de sub diagonala principală. O. Afişaţi matricea şi maximul elementelor din matrice. 34. Afişaţi matricea. 67. (Se presupune că numerele introduse sunt în intervalul cerut. 36. Să se afişeze suma elementelor pare ale matricei. Să se afişeze numărul elementelor impare ale matricei. Se dă o matrice pătratică A. pe aceleaşi poziţii şi 0 în rest. cu n linii şi m coloane). Exemplu: pentru textul „ATESTAT LA INFORMATICA” se vor afişa caracterele: E.2012 29. 3 . Să se înlocuiască elementele situate pe diagonala principală şi pe diagonala secundară cu valoarea 0 (zero). 31. Se dă o matrice A nepătratică (n*m. 67 Se citeşte un text format din maxim 50 de caractere. Se consideră o matrice cu n linii şi m coloane care conţine elemente întregi. 12. Afişaţi noua matrice. Să se afişeze literele distincte din textul citit. Să se afişeze numerele distincte dintre cele citite.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->