P. 1
Mastermind Andy Szekely

Mastermind Andy Szekely

5.0

|Views: 207|Likes:
Published by mirceacolceag

More info:

Published by: mirceacolceag on Jan 25, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/13/2014

pdf

text

original

MASTERMIND

de Andy Szekely

www.andyszekely.ro

Trimite unui prieten

Mastermind și Psiho-tehnici speciale pentru dublarea e cienţei personale Bine te-am găsit ! În anul 2004 am creat primul meu grup de experţi focalizat pe tactici de persuasiune. Am invitat patru oameni motivaţi să înveţe mai multe despre acest subiect la o întâlnire bilunară în care ecare contribuia cu idei şi soluţii practice. De atunci, am mai organizat încă două astfel de grupuri. De ce ? Pentru că funcţionează ! Imaginează-ţi că ai o problemă reală, la care nu ştii răspunsul. Imaginează-ţi că ai o idee genială(aşa crezi tu), dar nu ai unde să o testezi şi nu ai de la cine să primeşti feedback de calitate. Sau pur şi simplu, poate ai nevoie de o recomandare în legătură cu implicarea ta întrun proiect nou… Toate aceste provocări sunt rezolvate dacă faci parte dintr-un mastermind. Ce este un mastermind ? Este un grup de oameni care folosesc inteligenţa grupului pentru atingerea unui obiectiv. Poate vorba de un obiectiv concret (dezvoltarea în comun a unui proiect, sau de un obiectiv general – dezvoltarea nivelului de cunoaştere într-un anumit domeniu de vârf ). În ambele cazuri, esenţială este ideea de contribuţie : Câţiva indivizi sclipitori îşi pun talentele în comun pentru a creşte nivelul de performanţă al grupului şi al ecărui membru în parte. De aceea, eu mai numesc acest tip de cooperare şi grup de experţi ! În afară de grupul de experţi, mai există două grupuri pe care merită să le formezi şi care îţi vor aduce foarte multe bene cii : grupul de sprijin şi grupul de sfetnici nevăzuţi.

AS Training & Coaching

Pagina 2

te invit să citeşti principii şi idei practice în raportul special care urmează. Inspiraţie ! AS Training & Coaching Pagina 3 .www.andyszekely. Unele dintre ele sunt psiho-tehnici puternice create special pentru a debloca su cientă forţă mentală ca să îţi dubleze e cienţa.ro Trimite unui prieten Despre toate acestea.

andyszekely.www.ro Trimite unui prieten Cuprins: ‣ ‣ Grupul de sprijin (pag 6) Grupul de experţi (pag 9) ‣ ‣ are rost ? (pag 9) cum se face (pag 10) principii pentru a strânge oameni în grupuri de expeţi (pag 12) Grupul de sfetnici nevăzuţi (pag 17) Idei cheie (pag 21) AS Training & Coaching Pagina 4 .

andyszekely.ro Trimite unui prieten Grupul de sprijin AS Training & Coaching Pagina 5 .www.

Primele 5 categorii din lista de mai sus sunt probabil destul de evidente pentru tine. pune-ţi întrebarea: Care dintre aceşti oameni sunt de neînlocuit pentru construirea imaginii mele personale ? Răspunsul ar trebui să e o listă cu oamenii importanţi care contribuie într-un fel sau altul la formarea imaginii tale. până la persoana care te sfătuieşte cum să te îmbraci sau ce tip de maşină/laptop/telefon să îţi cumperi. este important să te decizi care sunt categoriile de oameni care fac parte din cercul tău de apropiaţi. Construieşte-ţi grupul de sprijin Exerciţiu : îţi propun să faci o listă care să conţină grupul tău de prieteni şi colaboratori.www. tot ce îţi mai rămâne de făcut este să te gândeşti pentru ecare categorie în parte care sunt acţiunile pe care ar trebui să le urmezi cu scopul de a-ţi îmbunătăţi imaginea. Fiecare om din aceste categorii contribuie într-un fel sau altul la imaginea ta şi probabil că ai ales cei mai buni oameni !! Acum. probabil că îţi va util să îţi pui două întrebări: Cine face parte din cercul meu de prieteni ? Contribuie ei la atingerea obiectivelor pe care mi le-am propus ? În al treilea rând. AS Training & Coaching Pagina 6 .andyszekely. În primul rând. Următoarele categorii îţi vor de ajutor: Familie Mentori Consilieri Echipa de afaceri Clienţi importanţi Grup de experţi În al doilea rând. de la antrenorul de tness şi dentist.ro Trimite unui prieten Grupul de sprijin este format din oamenii indispensabili alături de care îţi gestionezi viaţa şi profesia.

afacerea ta cu « «imaginea personală » va trece la nivelul următor ! AS Training & Coaching Pagina 7 .. ce ai putea să faci împreună cu familia astfel încât să «  marchezi puncte  » şi la capitolul imagine ? Dar în legătură cu clienţii importanţi ? Pentru primul caz ar putea vorba de o croazieră iar pentru al doilea caz de organizarea unei petreceri. Găseşte acţiunea care ţi se potriveşte cel mai bine şi pune-o în practică ! În ceea ce priveşte a 6-a categorie – grupul de experţi.andyszekely.ro Trimite unui prieten De exemplu. merită să discutăm separat cum stau lucrurile.www.. Când te vei decide să foloseşti într-adevăr principiile grupului de experţi..

www.andyszekely.ro Trimite unui prieten Grupul de experţi AS Training & Coaching Pagina 8 .

’ La care eu am reacţionat : ‘WOW ! Spune-mi despre grupul tău !’ ’ Toţi câştigă peste 100 de milioane anual ! ’  AS Training & Coaching Pagina 9 . grupul de experţi este cavaleria grea. ? ”   Tony m-a întrebat : ‘Spune-mi cât câştigă cei care se a ă în grupul tău de experţi ?’   ‘Păi cam un milion de dolari pe an. (notă : Tony Robbins este cel mai mare vorbitor motivaţional al Americii. ce crezi că îmi lipseşte. Nu este nevoie nici măcar să îi spui că preferi sfaturile altcuiva. Tony tocmai a terminat. tu câştigi de peste 100 de ori mai mult decât mine.. Iată o întamplare reala povestită de Mark Victor Hansen.. forţa de elită sau vârful de lance..andyszekely.. Nu se va supăra pentru că de fapt nu trebuie să reziliezi nici un contract cu ea. unul dintre autorii celebrei serii de cărţi «Supă de pui pentru su et» (editura Amaltea):   “Tony Robbins şi cu mine am vorbit în faţa a 9000 de doctori la Nassau Coliseum.. Este perfect în regulă să te înconjori de experţi şi să păstrezi şi relaţiile de prietenie..www. Observă cum Hansen foloseşte aici legea asocierii !) Este noaptea târziu. Ne-am întors la hotel şi eu i-am zis :   “Ştii.. Probabil că îmi scapă ceva pentru că noi predăm aceleaşi principii.’ La care el a zis : ‘Păi asta este problema ta.. Fiecare dintre aceste persoane contează! Dacă simţi că una dintre aceste persoane nu “corespunde” standardelor tale înlocuieşte-o. Fiecare proiect poate avea propriul grup de experţi.are rost ? În vreme ce grupul tău de sprijin conţine toţi oamenii care te pot ajuta – întreaga ta « armata ». Puteţi rămâne prieteni iar tu să asculţi de sfaturile altcuiva.. Este extraordinar  ! Are 32 de ani şi tocmai a câştigat 131 milioane de dolari anul trecut..ro Trimite unui prieten Acest grup restrâns este format din oameni puternici care sunt esenţiali pentru tine când vrei să realizezi proiecte important. Grupul de experţi .

andyszekely. Vestea buna este ca niciodata in istoria omenirii nu a fost mai simplu sa creezi in uenta si valoare folosindu-te de grupurile expert. Cu toate acestea. Principiile de baza ale acestui grup pot sa para prea simple la prima vedere. a fost faptul ca toti oamenii de succes intervievati faceau parte dintr-un grup de experti. In mod evident.ro Trimite unui prieten În săptămâna care a urmat am cooptat patru miliardari în grupul meu de experţi ! End of story ! “ Vrei să îţi creşti valoarea şi puterea ? Creează-ţi un grup de experţi care să corespundă ţintelor tale ! Grupul de experţi – cum se face ! Iată în continuare cele mai importante principii ale grupului de experţi. Nu le voi dezvalui pe toate in acest email. Deja le-ai auzit in diverse forme. Insa iti voi spune 5 principii esentiale veri cate si care pe mine ma ajuta sa facilitez in continuare grupurile in care eu sunt implicat. Munca sa in domeniu a fost sustinuta de Andrew Carnegie. Napoleon Hill a avut acces prin Andrew Carnegie la mai bine de 500 de lideri din domeniul afacerilor. pe care i-a analizat indeaproape pentru a descoperi exact ceea ce functioneaza pentru ei.www. chiar mii de ani. Ceea ce a descoperit Napoleon Hill in cercetarile sale. AS Training & Coaching Pagina 10 . investitori sau lideri de comunitati. printre altele. prea putini oameni pun in aplicare aceste principii si bineinteles in loc de obiective obtin doar frustrari si lectii ramase a invatate. Toti. magnatul otelului din Statele Unite. Evidente. exista multe principii esentiale si unele mai putin importante in crearea si facilitarea (conducerea) grupurilor de experti. Insa abia in ultimii 50 de ani antreprenorii si practienii in domeniul dezvoltarii personale si profesionale au extras esenta acestor principii pentru a o oferi „la pachet” celorlalti. ele sunt vechi de sute. Fara exceptie. Acestea nu sunt noi! De fapt. Exista totusi o veste rea. Napoleon Hill a fost autorul care a utilizat printre primii principiile grupurilor expert.

ro Trimite unui prieten Inainte sa ti le explic pe ecare in parte. Serios.www. un singur amanunt: nu este nevoie sa i expert pentru a facilita/conduce un grup de experti. Chiar nu este nevoie. Cel mai important „secret” al grupurilor de experti este sa ai in grupul tau oameni care deja sunt la un nivel MAI MARE decat cel la care esti tu. Deja stii lucrurile care te-au adus la nivelul la care esti.andyszekely. De ce? Pentru ca de la oamenii de la acelasi nivel cu tine nu inveti mare lucru. Iti aduci aminte de ceea ce i-a spus Tony Robbins lui Mark Victor Hansen? Mark avea in grupul sau oameni de aceeasi valoare cu el. Vrei sa urci la nivelul urmator? Strange in grupul tau de experti oameni care au ajuns la nivelul la care tu vrei sa ajungi (sau macar la nivele superioare fata de tine in acest moment)! Iată principiile de DESIGN al grupului tău: Diversitatea Expertiza Speci citatea Implicarea Generativitatea Networkingul AS Training & Coaching Pagina 11 .

andyszekely. vanzari. sansele de a ajunge acolo cresc exponential. problema sau obiectiv. ci îţi doreşti să te îngrijească cel mai bun. evident.www. PRINCIPIUL 2 – Expertiza În grupul de experţi există. dacă vrei să îţi îngrijeşti sănătatea carierei. La fel. speci ce. a regulilor grupului si a procedurilor de lucru. PRINCIPIUL 3 .Diversitatea In grupul de experti exista diversitate a membrilor si a ideilor Multe puncte de vedere si idei diferite duc la efectul „out of the box” cand problemele sunt scoase din cadrul lor „normal” si supuse unui proces creativ de solutionare. afaceri. Poti decide sa iti focalizezi grupul in functie de industrie. de exemplu: investitii. Acesta este punctul de plecare in selectarea membrilor. marketing. Important este ca aceşti experţi să e de cea mai bună calitate posibilă.Speci citatea Grupul de experti este focalizat pe un domeniu de activitate si pe un obiectiv Cand exista obiective clare. Cele mai de succes grupuri expert sunt focalizate pe un anumit domeniu. Un obiectiv vag al unui grup de experti („sa facem mai multi bani”) este o cale sigura de a aduce frustrari suplimentare membrilor. … experţi. domenii non-pro t sau strict dezvoltare personala. AS Training & Coaching Pagina 12 . Dacă vrei să îţi îngrijeşti sănătatea. probabil că nu îţi doreşti să te consulte un medic mediocru.ro Trimite unui prieten PRINCIPIUL 1 . Albert Einstein spunea: „Nu poti rezolva o problema la acelasi nivel de gandire cu care ai creat problema!” Diversitatea opiniilor si multitudinea de idei sunt doua elemente esentiale pentru cresterea nivelului de gandire la care vei rezolva problema. probabil că vrei să i înconjurat de cei mai buni experţi care te-ar putea însoţi pe drumul tău.

In acest fel. nu critica ideile celorlalţi! Rolul lor este să te ajute. pe care să le tratezi cu realism. Orice idee are potential si orice feedback poate util. Foloseşte în grup tehnici de brainstorming şi extrage ideile bune.Implicarea Impartaseste strategiile de succes Cand oferi strategiile tale de succes oferi solutii posibile si energie celor care ti le cer. Solutiile la probleme si ideile vor aparea in mod „miraculos” folosind e cient feedbackul si tehnicile de revizuire (review).andyszekely. In plus. Atenţie. Revizuieste notitele periodic. Cheia cheilor este gasirea de metode/idei prin care toti cei implicati in grup pot contribui si pot recompensati. Cere permanent de la membri feedback si ghidare. Iar aceasta contributie personala sa e apreciata si utila pentru cat mai multe persoane din grup. Este motorul ecarui grup de tip expert: modelarea excelentei.ro Trimite unui prieten PRINCIPIUL 4 .www. ecare persoana primeste mai mult decat ofera si toti sunt motivati sa continue asocierea si impartasirea de resurse. de cele mai multe ori. AS Training & Coaching Pagina 13 . Noteaza tot. Decide ca la ecare intalnire ecare sa aduca o carte..Generativitatea Creeaza un sistem structurat de feedback si idei Ideile si sesiunile de feedback sunt cele care genereaza solutiile. Tu vei invata de la ceilalti si ei la randul lor vor invata din succesele tale. Acest principiu (ofera/primeste) sta la baza intregului concept de asociere intrun astfel de grup. chiar daca ei pot la un nivel mai inalt decat tine pe „scara succesului”. o caseta. informatii si experienta! PRINCIPIUL 5 .. sa contribuie intr-un fel sau altul. de ecare data cand va intalniti in grup impartasiti cel putin un succes avut de un membru pentru a genera entuziasm si ranforsa sentimentul de apartenenta la grup. sa vina cu o noua idee.

andyszekely. După cum ştii. asta este o resursă esenţială în lumea de azi. Leaderii conectori sau networkerii naturali sunt cei care „îţi fac rost” de oameni valoroşi atunci când ai nevoie. El pune în mod natural resursele cap la cap şi creează mişcare înspre îndeplinirea obiectivelor.ro Trimite unui prieten PRINCIPIUL 6 – Networkingul Alege printre oamenii din grup networkeri foarte buni Aceşti lideri numiţi conectori sunt cei care fac lucrurile să se întâmple. Imagineaza-ti diferenta pe care punerea in practica a acestor principii o aduce in viata ta profesionala. AS Training & Coaching Pagina 14 . Un astfel de om acţionează ca un „nod informaţional”.www. dar si personala! Pentru mine si membrii din grupurile expert in care particip este esentiala.

Şansele ca lumea să te cunoască şi să primeşti recomandări valoroase se multiplică cu numarul membrilor grupului (5-7 persoane).www.ro Trimite unui prieten Când aplici cele 6 principii descrise mai sus obţii cel putin două bene cii majore: 1. Vei deveni tu însuţi un expert în grupul tau de experţi. Ai început să faci lista ? Inspiraţie ! Andy Szekely AS Training & Coaching Pagina 15 . pe domeniul ales şi 2.andyszekely.

ro Trimite unui prieten Grupul de sfetnici nevăzuţi AS Training & Coaching Pagina 16 .andyszekely.www.

pentru că implică folosirea intuiţiei tale.www. acest proces funcţionează şi a fost folosit de-a lungul timpului de către mari personalităţi ale istoriei mondiale. Răspunsul tău: . Chiar dacă poate părea ciudat. primul răspuns este şi cel mai bun. Freud sau Darwin ! AS Training & Coaching Pagina 17 . Sfetnicii nevăzuţi Înainte să a i cum se construieşte grupul de sfetnici nevăzuţi te rog să răspunzi la următoarea întrebare.andyszekely. ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ ___________________________________________________________________ Acum întoarce pagina ca să a i cum ar răspunde Einstein. Ok ? Întrebarea este: “De ce a trecut puiul strada ?” Ca de obicei.ro Trimite unui prieten Sfetnicii nevăzuţi sunt grupul tău de mentori cărora le poţi solicita inspiraţie în imaginaţia ta. oricât de ciudată ar părea la prima vedere.

andyszekely.. Ce să mai vorbim de o situaţie complicată sau o problemă di cilă pe care trebuie să o rezolvi . Probabil că din cauză că are loc exclusiv la nivel mental este mai di cil de explicat şi mai ales de “crezut”. această tehnică este totuşi puţin cunoscută. Dar cum se poate schimba perspectiva în mod concret şi sistematic ? Există o metodă concretă ? Sigur că da: Ceea ce poţi face în acest caz este să îţi creezi propriul tău consiliu de sfătuitori. o situaţie banală poate interpretată diferit de oameni diferiţi . că schimbarea modului în care priveşti problema (schimbarea perspectivei) poate duce la rezolvări ingenioase. Departe de a o metodă nouă. Capacitatea de a schimba perspectiva este de asemenea importantă atunci când urmează să iei o decizie şi nu ai su ciente date să analizezi situaţia.?! Mulţi dintre noi ştim deja. Captain Picard (Startreck) To boldly go where no chicken had gone before. au trecut printr-un proces de selecţie naturală în urma căruia au fost programaţi genetic să treacă strada. :) După cum vezi. cel puţin teoretic. AS Training & Coaching Pagina 18 . în care să îi inviţi pe acei oameni pe care îi respecţi şi în care crezi.. după perioade de timp lungi în evoluţie.ro Trimite unui prieten “De ce a trecut puiul strada ?” Charles Darwin Puii.www. Albert Einstein Puiul este cel care a trecut strada ? Nu cumva strada a “rulat” pe sub pui până când cealaltă parte a străzii a ajuns în locul unde se a a puiul iniţial ? Sigmund Freud Faptul că te preocupă această problemă denotă o insecuritate sexuală profundă.

Napoleon Hill dă propriul său exemplu despre modul cum rezolva probleme di cile: “Cu multă vreme înainte de a scris vreun rând demn de publicat sau de a ţinut vreun discurs public.andyszekely. pe cine alegi la masa ta de consiliu ? Darwin. Aşadar. Singura condiţie pentru ca această tehnică să funcţioneze este să îţi cunoşti consilierii.. Einstein. Darwin. Această decizie se bazează pe resurse fenomenale – consiliul tău de sfătuitori. Prin acest proces mental. Este ca şi când ai antrena un set de muşchi mai puţin folosiţi. Secretul acestei tehnici rezidă în faptul că oamenii pe care îi admiri au de regulă calităţi care la tine sunt insu cient dezvoltate... ?! Cu cât îţi imaginezi mai clar şi mai dinamic mersul discuţiei cu atât rezultatele sunt mai spectaculoase. am iniţiat consilii imaginare cu acest grup de oameni pe care îi numeam sfetnicii mei nevăzuţi”. Napoleon. Ford şi Carnegie. chiar dacă nu vei primi cel mai bun răspuns posibil la problema ta. Aşadar. imitându-i pe cei nouă oameni care m-au impresionat cel mai mult. stimulezi şi la tine aceste calităţi. tu propui temele şi tot tu iei decizia nală. Lincoln.. Uneori rezultatele experimentului te vor conduce la soluţii atât de interesante. îţi voi prezenta în continuare metoda pe care Napoleon Hill (autorul cărţii “De la idee la bani”) o numeşte “sfetnicii nevăzuţi”. oricum este puţin probabil să ajuns cu cititul până aici. Burbank. Tehnica este simplă: Alege un grup de oameni pe care îi admiri şi imaginează-ţi că te a i la masă cu ei. În ecare seară. Edison. Paine. adică trăsăturile lor de caracter şi modurile de a gândi.www. cel puţin această tehnică te va scoate din blocaj şi îţi va furniza idei constructive ! Inspiraţie ! AS Training & Coaching Pagina 19 . am adoptat obiceiul de a-mi remodela propriul caracter.. Freud ? Sau poate un coleg sau un prieten pe care îl admiri. vreme de mulţi ani. încât vei avea impresia că este chiar rezultatul unei echipe de lucru ! Alteori. Tu conduci discuţia.ro Trimite unui prieten Dacă te numeri printre cei care nu cred. Aceşti nouă oameni sunt: Emerson.

www.ro Trimite unui prieten Idei cheie AS Training & Coaching Pagina 20 .andyszekely.

ro Trimite unui prieten 1. Tu conduci discuţia. Nu este nevoie să i expert pentru a facilita/conduce un grup de experţi. Principii pentru a strânge oameni în grupul de experţi: ‣ ‣ ‣ ‣ ‣ In grupul de experţi există diversitate a membrilor şi a ideilor. forţa de elită sau vârful de lance care te poate propulsa catre cele mai înalte obiective. tu propui temele şi tot tu iei decizia nală. Creeză-ţi propriul tău consiliu de sfătuitori. Tehnică: Alege un grup de oameni pe care îi admiri şi imaginează-ţi că te a i la masă cu ei. Generează un sistem de contribuţie şi recompensă Sfat: aplică principiile de mai sus. 3. AS Training & Coaching Pagina 21 . chiar de ACUM.www.andyszekely. Grupul de sprijin este format din oamenii indispensabili alături de care îţi gestionezi viaţa şi profesia. în care să îi inviţi pe acei oameni pe care îi respecţi şi în care crezi. 5. 4. Impartăşeste strategiile de succes Creează un sistem structurat de feedback şi idei. Grupul de experţi este format din oameni puternici care sunt esenţiali pentru tine când vrei să realizezi proiecte importante. Această decizie se bazează pe resurse fenomenale – consiliul tău de sfătuitori. Grupul de experţi este focalizat pe un domeniu de activitate şi pe un obiectiv. Sfat  : îţi propun să îţi faci chiar acum o listă care să conţină grupul tău de prieteni şi colaboratori 2. Sfat : aduna cavaleria grea.

Poți să primești mai multe resurse gratuite. poți sa îl recomanzi prietenilor tăi printr-un click aici.. Iată-ne la nal ! Îţi mulţumesc pentru că m-ai ascultat ! Rapoartele speciale sunt gândite pentru ca tu să primeşti în timp scurt informaţie condensată. rapoarte speciale si e-cursuri intr-un mod foarte simplu: click aici și înscrie-te acum la newsletter (dacă nu te-ai înscris deja) Inspiraţie ! AS Training & Coaching Pagina 22 . 7.ro Trimite unui prieten 6.andyszekely. Grupul de sfetnici nevăzuţi sunt grupul tău de mentori cărora le poţi solicita inspiraţie în imaginaţia ta. Să îţi e cu folos ! Dacă ți-a fost de folos informația din acest raport special. Ai început să faci lista ? și. Întrebare : “De ce a trecut puiul strada ?” Sfat: Foloseste-ti intuitia. Mulțumesc..www.

Alte rapoarte scrise de Andy Szekely: Principiile stabilirii obiectivelor Manipularea dialogului interior Super Tehnici de memorare Cum să dai feedback fără să rănești? Secretul motivării celorlalți Tactici de in uențare subtilă Mastermind Alpha Leadership Strategia Disney Ghidul inițiatului în prezentări cu public Coaching pentru succes personal și profesional Minighid de educație continuă Optimizare personală Optimizare personală Optimizare personală Persuasiune și in uențare Persuasiune și in uențare Persuasiune și in uențare Leadership / Antreprenoriat Leadership / Antreprenoriat Leadership / Antreprenoriat Training/Speaking/Coaching Training/Speaking/Coaching Training/Speaking/Coaching .

Ghidul Credibilității Profesionale și Ghidul realizării scopurilor precum și a 17 CD-uri de tip audiobook pe teme educaționale. cu peste 40 de traineri de renume. El are o experiență de peste 12 ani în domeniul educației adulților. In uence Mastery. Andy este autorul cărților NLP Calea Succesului.000 de abonati ai newsletterului de pe siteul www. Andy Szekely e: contact@andyszekely. Coca Cola. A studiat intensiv în SUA.ro t: 0723. Anglia. speaker. Andy a creat conceptele Self Mastery.139 w: www. În calitate de consultant extern Andy a susținut traininguri la cele mai mari companii din Romania cum ar IBM. Business Mastery și Trainer & Speaker Bootcamp. psihologia aplicată în business și dezvoltare personală. A creat și dezvoltat primele tabere de dezvoltare personală și profesională din România (BootCamp).390. Austria și Canada.andyszekely.ro Ca autor de programe inovative de training. A scris sute de articole pentru dezvoltare personală și profesională care sunt citite de peste 18.Andy Szekely este trainer. coach și autor. Clienții de coaching cu care lucrează Andy sunt persoane din topmanagementul companiilor multinaționale (CEO sau Sales manageri ai celor mai mari companii din Romania).andyszekely.ro . DACIA sau Avon. de care bene ciaza anual peste 200 de participanți.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->