You are on page 1of 8

La superfcie dEspanya es de 505.957m2, la poblaci dEspanya es de 40.847.371 habitants espanyols. Les llenges dEspanya sn el Espanyol , el Catal , Gallec i l Euskera.

La Moneda dEspanya es lEuro Les ciutats principal son Barcelona, Valncia, Sevilla i Saragossa. La capital dEspanya s Madrid. A principis de la dcada de 1960 el 40% de la poblaci activa espanyola treballa en el sector primari que els treballs sn: agricultura, ramaderia, silvicultura i el turisme. La xifra que en 2.000 ha passat a ser quasi insignificant. Aquesta transformaci va ser acompanyada dun gran creixement del sector industrial entre 1960 i 1975.

La bandera de la Uni Europea


LEuro regi Pirineus Mediterrnia pretn ser un espai flexible de cooperaci entre els diferents actors poltics, econmics i socials que desenvolupen la seva activitat en l'espai format per les cinc regions que lintegren: Arag, Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc- Rossell i Migdia- Pirineus. Les comunitats autnomes dEspanya son: Galcia, Astries, Cantabria, Pas Basc, Navarra, la Rioja, Arag, Catalunya, Balears, comunitat Valenciana, Castella i Lle, Castella la Manxa, Madrid, Extremadura, Murcia, Andalusia i Canries..

El clima de Galcia es molt fred nomes entres dies de un mes i la resta fa molt de fred , el clima de Astries i Cantabria es climtic , del Pas basc es el clima es par el nord de la pennsula ibrica ,el de Navarra es climtic, el de Arag es notable, el clima de Catalunya es templari, el clima de las balears es de tipus mediterrani, el de la comunitat valenciana es mediterrani, el de Castella i Lle es de dos climes que son: mesetarias i muntanys, el de Castella la manxa es mediterrani ,el clima de Madrid es geogrfica, el clima d Extremadura es mediterrani ,el de Murcia es mediterrani ,el d Andalusia es orografia i el de canries es ocenica..

Catalunya / catalans Extremadura/ Extremeny Andalusia/Andals Valncia/Valenci Sevilla/Sevill Illes balears/balear

Madrid/madrilenys Navarra/Navarro Pas basc/ Basc Galcia/Gallec Arag/Aragons Principio de Astries/Asturians

Rioja/ Riojanos Mrcia/Murci Castella la Mancha / Manxec Cantabria/Cntabres Castella i Lle/Castelllleons

El clima de Valncia s el clima mediterrani tpic, la poblaci de Valncia es de 798.033 habitants. Els menjars tpics de Valncia son com aquests:

Una paella que te petxines i arrs.

Una coca de pinyons i llaminadures

Es lorxata de Valncia

Es un dels vins de Valncia

El clima de Arag de les muntanyes es aix :

VASTANT FRED

La seva poblaci es de 1.277.471 habitants, les tradicions de Arag sn aix:

Estadi de toros
FESTES I TRADICIONS

GASTRONOMIA GENTILICIOS AMB FOTOS ARAG

El clima de Catalunya s essencialment mediterrani. Les temperatures de l hivern sn relativament suaus, mentre que les lestiu sn molt elevades. Les pluges sn escasses i es distribueixen molt irregularment. Els mxims de precipitaci es donen a la tardor i els mnims, a lestiu.

El paisatge de Catalunya es molt bonic, i molt natural com aquests : COM S, QUE T, EL DE COSTA, INTERIOR I MUNTANYA

A CATALUNYA!!!! Els darrers anys la poblaci de la regi de Catalunya a passat de 4 229 527 habitants lany 1986 a 4 228 habitants lany 1996, amb un decreixement del -0, 03%. La poblaci daquesta religi representa el 69, 42% del total de Catalunya.

La GENERALITAT s el govern de Catalunya. Es compon de tres intitucins: El PARLAMENT DE CATALUNYA , que elabora i aprova les lleis. El formen els diputats/a elegits democrticament cada quatre anys. El PESIDENT DE LA GENERALITAT , que s la mxima autoritat i s escollit pel Parlament. El CONSELL EXECUTIU O GOVERN , del qual depenen les decisions poltiques. s dirigit pel president de la Generalitat .

EL PRESIDENT DE LA GENERALITAT.