SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii

mail: maier_pm@yahoo.com www.hausengineering.com tel: 0741-329574

CAIET DE SARCINI

PENTRU LUCRARILE DE REPARATII SARPANTA SI INLOCUIRE INVELITOARE LA PAVILIONUL NR 10 DIN INCINTA SPITALULUI DE PSIHIATRIE TULGHES

I. GENERALITATI

1.1. Lucrarile de reparatii capitale se executa in scopul asigurarii mentinerii functionarii fondului fix reparat pe toata durata de serviciu.

1.2. In cadrul reparatiilor capitale se efectueaza inlocuirea totala sau partiala a unor elemente de constructii sau a partilor componente ale acestor elemente, deteriorate ca urmare a uzurii fizice, precum si repararea concomitenta a elementelor si partilor de elemente de constructii uzate fizic, in scopul aducerii lor cat mai aproape de starea initiala (vezi Normativ P95-77. Reparatii capitale).

1

3. format din traverse provizorii si popii metalici extensibili.2.3. 2 .SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo.Inlocuirea elementelor de rezistenta al sarpantei se va executa in urmatoarele conditii: 2. EXECUTAREA LUCRARILOR 3.hausengineering.com www. In fiecare situatie in parte.1. Invelitoarea deasupra zonei afectate a fost demontata in vederea inlocuirii.1.1.2. 3. Incarcarea aferenta elementelor afectate a fost preluata de esafodaj provizoriu. 2. PREGATIREA LUCRARILOR 2.1. pentru elementele care urmeaza a fi inlocuite sau consolidate se vor face masuratori exacte la fata locului in vederea fasonarii noului material.2.com tel: 0741-329574 2. Lucrarile de inlocuirea elementelor afectate vor fi pregatite in asa fel incat inlocuirea acestora sa se realizeze pe durata unui singur schimb de lucru. Inlocuirea sau consolidarea elementelor de rezistenta se va executa conform detaliilor indicate pentru fiecare situatie in parte. 2.

precum si in caz de precipitatii. se va proceda la inlocuirea lor conform solu]iilor corespunzatoare din proiect. 3.7. 3.com www. Dupa demontarea invelitorii de pe un tronson de lucru se va executa lucrarile de reparatii si de consolidare a sarpantei.9.8.3. evitandu-se descoperirea unor suprafete mai mari. Reparatiile si inlocuirea invelitorii din azbociment in tabla se vor executa pe tronsoane scurte si numai dupa terminarea lucrarilor de inlocuire a tuturor elementelor de rezistenta a sarpantei la tronsonul respectiv. 3.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo. sunt deteriorate.4.com tel: 0741-329574 3. Suprafetele acoperisului cu invelitoarea demontata se vor proteja cu prelata pe timp de noapte. 3. 3. 3 .hausengineering. 3. in afara celor indicate prin proiect. conform normelor tehnice P 11883.6. In cazul in care. Placile de azbociment demontate se vor evacua din pod. Intreg materialul folosit pentru consolidarea sau inlocuirea elementelor de sarpanta va fi tratat cu solutii ignifuge si antiseptice. cu ocazia inlocuirii elementelor de sarpanta se constata ca si alte elemente. Lungimea tronsoanelor se va stabili in funtie de randamentul echipei de muncitori.5.

15. iar zarele necorespunzatoare vor fi inlocuite si se vor monta toate accesoriile prevazute in normativul C 37-88.Invelitoarea se va inlocui integral cu tabla tip “Lindab”. 3. Reparatiile si inlocuirea invelitorii din tabla ale acoperisului cladirii se va executa conform reglementarilor din caietul V: “invelitori din foi de tabla plane” al Normativului C 37-88. 3. 3. sorturi etc.). Schela metalica va fi ancorata de elemenetele de rezistenta a sarpantei si va fi prevazuta cu plasa de protectie pe toata inaltimea ei spre exterior.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo.hausengineering. Toate sipcile orizontale pe care se fixeaza invelitoare vor fi verificate.11. 3.5 mm grosime cu falturi duble.com tel: 0741-329574 3.13. In vederea executarii lucrarilor de reparatii la acoperisul cladirii se va monta o schela metalica tubulara.17. Invelitoarea se va executa cu tabla zincata de 0.14. 4 . Inaintea inceperii executiei invelitorii se va verifica astereala. 3.12. 3.16. Se vor inlocui toate elementele din tabla (dolii.com www.10. 3. iar cele necorespunzatoare se vor inlocui. dupa executarea lucrarilor de reparatii la sarpanta si astereala. Executarea invelitorii cu tabla tip Lindab se va face conform indicatiilor firmei furnizoare.

sipci din lemn de brad de 24x38 mm STAS 942-86 STAS 2028-80 STAS 8689-86 STAS 11853-83 STAS 2389-92 STAS 2274-88 cf.1.1.com www. PT nr.1.hausengineering.5 mm 4. nr.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo.3. Fiecare schela metalica va fi legata obligatoriu la centura de pamantare existenta.1. Materialele de baza (coame.2.Catalog de elemente de sarpanta din lemn. Tabla zincata de 0. Tabachere 4.C.1.6. NORMATIVE SI INSTRUCTIUNI DE REFERINTA 5. iar montarea tablei se va incepe numai dupa fixarea suportilor pentru conductor de paratraznet. Jgheaburi si burlane 4.4. tabla etc.7.8/88. Diverse accesorii 4.1.1349 . 5.1.2.) trebuie sa corespunda conditiilor tehnice prevazute in standardele respective si anume: 4.com tel: 0741-329574 3. Lemn ecarizat 4.1.1.18. 4.certificat de agrementare 4. Tabla tip Lindab 5. 5 . MATERIALE 4.5.1. C-37-88 “Normativul pentru alcatuirea si executarea invelitorilor la constructii” publicat in B.

5.“Norme tehnice privind ignifugarea materialelor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii” publicat in B.3.4. nr.9/15.2.“Norme tehnice de proiectare si realizarea construtiilor privind protectia si actiunea focului”. 6.2.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo.2. 6. publicat in B. Realizarea detaliilor de executie conform planurilor si indicatiilor din normativele mentionate. C 56-85 “Normativ pentru verificarea calitatii si receptia lucrarilor de constructii si instalatii aferente”. 6. 5. Verificarea calita]ii si receptia lucrarilor se va executa conform prevederilor Normativului C 56-85.118/83 . Pe parcursul executiei lucrarilor de reparatii se va verifica in mod special: 6. 5.03. aprobat de MLPAT cu ordinul nr.2.5. consemnandu-se aceasta in procesul-verbal de lucrari ascunse.hausengineering.1993. 6.6.10/86. 6 .C. nr.1. CONTROLUL CALITATII SI RECEPTIA LUCRARILOR 6. Calitatea principalelor materiale ce intra in opera. C 58-86 . Starea tuturor elementelor ce alcatuiesc sarpanta acoperisului in vederea inlocuirii lor.com tel: 0741-329574 5.2. daca sunt deteriorate.1-2/86.3.2. “Regulament privind protectia si igiena muncii in constructii”.com www. 6.1.4.C. Indeplinirea conditiilor de calitate a suportului invelitorii. P.

3.hausengineering. 6. burlanelor de colectare si evacuare a apelor meteorice.3.1.1. 7 . respectarea prevederilor proiectului.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo. Verificarea executarii remedierilor sau abaterilor constatate in cursul executei. burlane. Asigurarea functionalitatii si durabilitatii invelitorilor si prevenirea degradarilor impune beneficiarului respectarea unor reguli generale de exploatare si masuri de intretinere corespunzatoare privind in special: 7. INTRETINEREA SI REPARARE INVELITORILOR 7.) si va consta in: 6. 7.1.1. Receptia lucrarilor se va face la completa terminare a executiei lor. normativelor si a detaliilor tip indicate.3. Indepartarea de pe invelitoare a depunerilor de praf aderent. inclusiv tinichigeria (jgheaburi. a muschiului.3. doliilor gurilor de scurgere.com www.1. Verificari fizice privind completa terminare a lucrarilor. 7. EXPLOATAREA. 6.2. Verificari scriptice privind calitatea materialelor puse in opera si existenta proceselor verbale de lucrari ascunse.com tel: 0741-329574 6. vegetat]iei si a acumularilor de zapada. Curatirea si mentinerea in buna stare de functionare a jgheaburilor.2. pazii etc.3. inclusiv reparatii locale si mici inlocuiri.

Supravegherea structurii de rezistenta pentru a nu permite sau pentru a remedia degradarile sau deformarile care ar conduce la deteriorarea invelitorii.2. 7. inlocuiri partiale de elemente de constructii uzate.5.2. Intocmit. ing. 7.2.SC HAUS ENGINEERING SRL Geodezie Topografie Arhitectura Constructii Instalatii mail: maier_pm@yahoo.hausengineering.1.3. STANICA ROMEO .1. Efectuarea lucrarilor de intretinere si reparatii sa se faca numai de catre lucratori specializati. Lucrari de reparatii curente constau in special din remedieri de defectiuni. ing. Periodic se va executa lucrari de reparatii curente in scopul prevenirii unor deteriorari premature si mentinerii diferitelor componente in stare de functionare. Reducerea accesului si a circulatiei pe invelitoare la strictul necesar pentru efectuarea lucrarilor de intretinere. 7.4.1. 8 Verificat.com tel: 0741-329574 7. 7.1. Executarea la timp si la un nivel calitativ corespunzator a lucrarile de reparatii curente si de intretinere reprezinta o obligatie a detinatorilor de cladiri. refaceri de lucrari de protectie. MAIER PETRU-MARIUS. 7.2.com www.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful