P. 1
Per Et i Interior i Decomp Art i Ment Are

Per Et i Interior i Decomp Art i Ment Are

|Views: 51|Likes:
Published by Mihaela Nadasan

More info:

Published by: Mihaela Nadasan on Jan 31, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/17/2012

pdf

text

original

GRUPUL ŞCOLAR „ NICOLAE BALCESCU” OLTENITA

Nr. ______ din _________

PROIECT
pentru EXAMENUL DE CERTIFICARE A COMPETENŢELOR PROFESIONALE PENTRU OBŢINEREA CERTIFICATULUI DE CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL III
Calificarea: TEHNICIAN DESENATOR PENTRU CONSTRUCTII SI INSTALATII

Tema: PERETI INTERIORI DE COMPARTIMENTARE

ÎNDRUMĂTOR: Prof. Niculescu Emilia Elev: Clasa: a XII a

- 2007 _ 2008 -

-Pereţi prefabricaţi rezultaţi in urma asamblării pe şantier a unor elemente prefabricate. tabla ondulata). tabla cutată. dar nu preiau incarcari din plansee. AGUMENT Pereţii sunt acele subansambluri constructive ale clădirii cu rol de delimitare a spaţiului interior de mediul extern. hidroizolaţii. denumiţi si de rezistenta au rolul de a prelua si transmite. tapete etc. • După materialul din care sunt alcătuiţi pereţii. . -Pereţi din lemn (grinzi. -elementul de finisaj (interior . confecţionate in fabrici sau ateliere specializate. încărcările gravitaţionale si orizontale la care este supusa construcţia: -Pereţii de contravantuire (autoportanti) conlucrează cu pereţii structurali pentru rigidizarea clădirii in plan orizontal. realizaţi la fata locului. la nivelul fundaţiilor. canale de ventilaţie. izolaţii fonice etc. -Pereţi din elemente metalice (cabla plana. -Peren din azbociment (plan sau ondulat). placaje. -Pereţi executaţi prin zidire. • In funcţie de materialele si tehnologia de execuţie pereţii se împart in : -Pereţi executaţi monolit. fibre organice etc). exterior)sub forma de tencuieli. dimensiuni si din materiale diverse). panouri prefabricate).Pereţi din produse ceramice. prin asamblarea unor corpuri de zidărie (cu forme. coşuri de fum. . -elemente inglobate cum ar fi: usi.1. -Pereţi din sticla. -Pereţi din materiale uşoare. • După poziţia lor in ansamblul construcţiei pot fi: -Pereţi exteriori. metal. ferestre. care împreuna cu planseele alcătuiesc subausamblul de compartimentare pe funcţiuni a clădirii. -Pereţi ne structurali. termoizolatii. beton. care împreuna cu acoperişul fac parte din elementele de închidere ale clădirii. liniare sau de suprafaţa. delimitând spaţiul interior al acesteia de mediul exterior. -Pereţi din mase plastice ( polimeri). precum si de compartimentare pe funcţiuni a interiorului acesteia . Pereţii sunt alcătuiţi din componente diverse: -elementul de baza care poate fi din zidărie. scânduri sau dulapi. numiţi si pereţi purtaţi au numai rol de compartimentare funcţionala la interior sau de închidere spre exterior Aceşti pereţi nu preiau decât greutatea lor proprie si nu au continuitate pe verticala construcţiei: pot lipsi la anumite niveluri. de regula cu ajutorul mortarului. se deosebesc: -Pereţi din beton si beton armai. realizaţi prin turnare in cofraje la fata locului a betoane lor (grele sau uşoare) sau a lutului simplu ori cu adaosuri (var. • După rolul pe care il au in construcţie pot fi: -Pereţi structurali. lemn etc. -Pereţii interiori.

hidrofugă şi economie de energie siguranţa în exploatare.din care se executa peretii de compartimentare. pentru pereţii: -structurali exteriori: rezistenţă şi stabilitate izolaţie termica.magazine).etc. Exigenţele atribuite pereţilor (vitraţi. hidrofugă şi economie de energie . Greutatea relativ redusa a peretiilor de compartimentare conduce la o miscare a sarcinilor permanente ce incarca structura portanta.etc -nestructurali exteriori: izolaţie termica. .Aceasta da posbilitatea obtinerii unui « plan elastic ».etc.confortului utilizatorilor si a durabilitatii. iluminarea etc.Soluţia constructivă poate îndeplini total sau parţial exigenţele atribuite peretelui. de rolul funcţional şi de poziţia în cadrul clădirii astfel. siguranţa la foc . La cladirile civile peretii interiori de compartimentare trebuie sa indeplineasca exigentele privind asigurarea securitatii. Se tinde spre solutiile care permit montarea si demontarea simpla si usoara a peretiilor de compartimentare.protecţie împotriva zgomotului. -structurali interiori: rezistenţă şi stabilitate . din tablă profilată etc) dar care nu pot fi îndeplinite de acesta (spre exemplu izolarea termica.se realizeaza functie de:-destinatie. printre cele mai importante se pot enumera. • actiunea socurilor. Pereti despartitori. Priorităţile exigenţelor depind în cazul peretelui.) sunt "transferate" instalaţiilor.usori (nestructurali)compartimenteaza spatial interior al cladirii in functie de necesitatile impuse de destinatia acestuia.comportarea buna la diferite sisteme de finisaj si de costul acestora.rezistenta la solicitari. Alegerea materialelor. siguranţa la foc . Pereti interiori de compartimentare sunt solicitati la : • greutatea proprie. etc -nestructuraii interiori: protecţie împotriva zgomotului. • actiunea focului.adaptabil schimbarilor ce pot surveni in exploatarea viitoare a cladirilor (birouri. siguranţa în exploatare.

Acesti pereti realizeaza functia de separare. In figura de mai jos . Pereti interiori de compartimentare sunt solicitati la : • greutatea proprie.se va conveni asupra unui coeficient global de siguranta la rupere functie de: natura materialelor. GENERALITATI Pereti despartitori.din care se executa peretii de compartimentare.Aceasta da posbilitatea obtinerii unui « plan elastic ».confortului utilizatorilor si a durabilitatii. 3. Alegerea materialelor.comportarea buna la diferite sisteme de finisaj si de costul acestora.se prezinta schema exigetelor peretilor interiori de compartimentare pentru asigurarea securitatii. Deformatia provanita din agatarea unor corpuri grele se determina prin incercarea uni prototip de perete interior.se cosidera satisfacuta daca peretele rezista la incarcari specifice corespunzatoare celor din explorare.se realizeaza functie de:-destinatie.in portiunea cea mai defavorabila a unei incarcari (100 N). In vederea stabilirii unui nivel optim de siguranta. intre incaperi si casa scarii). EXIGENTELE PERETILOR Peretii interiori de compartimentare nu participa la preluarea sarcinilor statice sau dinamice din structura de rezistenta. La cladirile civile peretii interiori de compartimentare trebuie sa indeplineasca exigentele privind asigurarea securitatii.2. Rezistenata la actiunea curentiilor de aer. intre incaperi in aceeasi unitate functional( apartament) sau intre incaperi din unitati functionale diferite (apartamente invecinate.rezistenta la solicitari.functionarea instalatiilor. • actiunea focului.care ar impiedica explorarea normala a incaperilor. confortului utilizatorului si a durabilitatii.adaptabil schimbarilor ce pot surveni in exploatarea viitoare a cladirilor (birouri.a tamplariei inglobate in pereti. Greutatea relativ redusa a peretiilor de compartimentare conduce la o miscare a sarcinilor permanente ce incarca structura portanta. . • actiunea socurilor. legaturile reale cu structura de rezistenta si riscurile utilizatorului incaperilor in cazul ruperii sau pierderii stabilitatii peretelui. Peretii interiori neportanti trebuie sa reziste la o combinatie defavorabila de incarcari cum ar fi: greutate proprie.Acest lucru este necesar pentru evitarea unor deformatii excesive.magazine). la cladiri civile.usori (nestructurali)compartimenteaza spatial interior al cladirii in functie de necesitatile impuse de destinatia acestuia. modul de asamblare. incarcari seismice proportionale cu greutatea proprie. curenti de aer. Se tinde spre solutiile care permit montarea si demontarea simpla si usoara a peretiilor de compartimentare. cand delimiteaza spatii cu pericol de explozii .

inclusiv rosturile si legaturile.Comportarea la soc Peretii interiori de compartimentare trebuie sa reziste la incarcarea la soc. trebuie concepute si executate astfel incat influenta deformatiilor previzibile ale structurii sa nu genereze sarcini paralele cu planul peretelui. nu trebuie sa favorizeze incendiul si nici propagarea cu usurinta a focului. Peretele este supus si la un soc dat de un corp dur (bila de otel) ceea ce ar simula lovirea acestuia cu un obiect de suprafata mica de contact (de exemplu impactul cu un colt de mobila la o deplasare in incapere). care sa conduca la deteriorari periculoase pentru utilizator.In caz de incendiu peretele sa nu constitue o sursa a unor degajari de gaze nocive.ce simuleaza rezemarea sau caderea unei persoane asupra unui perete. Siguranta la foc Peretele de compartimentare. .Sa nu produca dizlocari si caderi a unor portiuni de perete. conductelor sau cablurilor se vor lua masuri de etantare cu materiale rezistente la foc. care ar provoca ranirea utilizatorilor. a canalelor. prize se va face prin executarea unor protectii corespunzatoare din materiale incombustibile pentru a se evita aprinderea datorita avariilor sau defectiunilor proprii instalatiilor electrice. doze. prin peretii despartitori. Legaturi de rezistenta Aceste legaturi ale peretelui interior autoportant. toxice sau a fumului. Incorporarea in peretii de compartimentare a traseelor aparatajelor electrice. Incercarea se realizeaza sub actiunea unui soc dat de un corp moale.fara a fin straounsi sau sa fie dizlocate parti din ei.La traversarea.

.

.

Etanseitatea peretilor interiori Aceasta exigenta influenteaza conceptia rosturilor si legaturile cu elementele structurale. Aceasta cerinta trebuie asigurata pentru garantarea conditiilor minime de confort termic si consum minim de combustibil pentru incalzire. casa scarii si de –20 in cazul cand desparte incaperi din cadrul aceluiasi apartament. . legatura intre peretele de compartimentare si pardoseala va fi astfel alcatuita incat sa asigure etanseitatea la apa pentru incaperile alaturate. casa scarii. se va prevedea un finisaj etans la apa. unde apare posibilitatea de umezire a peretelui sau de condensare a apei pe suprafata acestuia. coridoare. Capacitatea de izolare la zgomot aerian Exigenta importanta a peretilor interiori de compartimentare trebuie sa satisfaca conditiile privind indicele de izolare la zgomot aerian Ea indice ce trebuie sa fie mai mare ca –1 in cazul separarii incaperilor din apartamente adiacente. Capacitatea de izolare termica Exigenta se va impune la peretii interiori ce despart spatii cu diferente de temperatura mai mari de 5 0C (holuri . • Etanseitatea la aer a peretelui de compartimentare este cerin]a necesara care se ia in considerare la alcatuirea constructiva a acestui element de constructie. Variatiile dimensionale ale rosturilor si legaturilor se datoreaza tolerantelor de realizare a structurii cladirii si peretilor interiori dar si variatiei dimensionale pe durata de exploatare normala. holuri comune.In incaperile in care sunt prevazute pardoseli. Finisajul va evita acumularea apei in partea inferioara a peretelui. • Etanteitate la apa. garaje). care se curata prin spalare cu apa. bucatarii). In cazul incaperilor cu procese umede (bai.

pozata in partea opusa directiei vanturilor dominante. Montajul incepe de la marginea costructiei. inoxidabile. de la un capat al peretelui la celalalt. peretii de inchidere se pot executa din placi ondulate de azbociment. Trebuie mentionate o serie de avantaje ale placilor ondulate din azbociment: sunt incombustibile. negelive. Montajul placilor incepe de la soclu spre streasina. intre placa de azbociment si termoizolatie. in randuri verticale. prin intermediul unei bare de azbociment. Panourile pentru pereti se fixeaza de scheletul de rezistenta prin intermediul unor piese metalice. si o bariera contra vaporilor. care serveste la imbinarea panourilor. Rosturile panourilor-sandvis se etanseaza cu chit elastic si banda de cauciuc. prinderea se realizeaza cu dispozitive ce permit deplasarea libera a placilor fata de scheletul peretilor. In cazul peretilor expusi la variatii termice semnificative sau la vibratii.4. intercalata. la partea interioara. iar la cladirile unde peretii au si functiune higrotermica se realizeaza din panourisandvis. nedeformabile. Panoul in trei straturi se realizeaza din doua placi de azbociment plane presate si un miez termoizolator (vata minerala sau polistiren celular). imputrescibile. impermeabile. Panourile sandvis sunt prevazute cu rame de margine cu sant pe contur. PERETI DIN AZBOCIMENT La cladirile industriale fara conditii climatologice interioare speciale. Grosimea necesara termoizolatiei se stabileste pe baza unui calcul termotehnic si de eficienta economica. . Prinderea placilor de azbociment ondulat depinde de materialul din care este alcatuit scheletul peretelui. cu o placa sau doua din azbociment si un strat median termoizolant . lipite cu adezivi. Panourile in trei straturi pot fi finisate prin vopsire. si cu greutate proprie redusa.

Panouri sandwich din azbociment .

peretii din geam de profilit creeaza o arhitectura specifica. se acopera cu chit de etansare. . in rosturile orizontale si verticale. cu rosturile verticale in prelungire. pe un pat elastic. care. de ambele parti ale geamului de profilit. Datorita usurintei la montare. a unor bare din otel-beton. la capete. se prevede. Peretii din geam de profilit se pot executa cu dimensiuni relativ mari. In timpul execuTiei. dupa care se coboara pe patul ramei inferioare . se pozeaza elementele de calare din material plastic. Legatura geamului profilit cu elementele de structura se face prin intermediul unui cadru metalic. autoportante. Peste acest suport elastic. La montare. fara prinderi intermediare ceea ce conduce la obtinerea unei iluminari optime si uniforme. Peretii se consolideaza prin inglobarea. Placile presate se zidesc cu mortar de ciment in randuri orizontale.5. in cadrul ramei metalice. pentru a se evita contactul direct intre placile din sticla si barele de otel. Fasiile de geam profilat se reazema. ulterior. beton armat sau lemn avand forma de U.Peretii din sticla profilata se remarca prin: realizarea unor compartimentari vitrate la cladiri cu destinatii diverse. Datorita registrelor vitrate mari. se acorda o deosebita atentie aplicarii stratului de mortar. dispuse pe muchie. Peretii din geam profilat se realizeaza din profile U din sticla. PERETI DE COMPARTIMENTARE DIN STICLA Acesti pereti se pot realiza din placi presate din sticla si din geam profilat Peretii din placi presate din sticla se executa dintr-un strat sau din doua straturi de placi presate cu un strat de aer. un material elastic. la partea inferioara si superioara. Peretii ce au lungimea mai mare de 5 m sunt prevazuti cu un cadru de beton armat sau metalic. in asezare simpla sau dubla Sticla poate fi simpla sau armata cu o retea din sarma de otel. Ancorarea acestui cadru metalic (profil U) de elemente de rezistenta se realizeaza prin cel putin doua puncte de prindere. cheltuieli de intretinere minime. Pentru a permite deplasarile datorita dilatarii si contractiei peretelui. geamul de profilit este recomandat pentru peretii de compartimentare. fasiile din geam de profilit se introduc cu capatul de sus in rama. Acesti pereti realizeaza inchideri etanse. proces de montaj "uscat". productivitate ridicata. cu compresibilitate redusa si cu rezistenta mare la imbatranire.

.

• comportare buna la intemperii. In alcatuirea peretilor exteriori se prevede o bariera de vapori. agglomerate lemnoase. Cladirile din lemn realizate din schelet si panouri din lemn in 3 straturi Din acest punct de vedere. • aspect placut.L. iar in interior este prevazut cu rigle de rigidizare. cu dimensiuni rezonabile.L. intre fetele din P. suport pardoseala) este prevazut din elemente liniare asamblate rigid la noduri. Peretii din placi fibrolemnoase (P.L.F. dur de riglelele scheletului se face prin intermediul garniturilor de cauciuc.F. consumul de combustibil pentru incalzire. Pentru obtinerea unui contact organic intre fetele din lemn si stratul termoizolator. izolatie termica. Aceasta termoizolatie se pozeaza intr-un caroiaj de lemn decalat de structura La partea interioara a anvelopei se monteaza placi de ipsos-carton. pe fetele din lemn se fixeaza o retea de sipci. Acest parament poate fi alcatuit din diverse materiale (scânduri de lemn pozate pe verticala sau orizontala). Scheletul de rezistena (pereti. Fetele panoului se realizeaza din scanduri. iar prinderea fetelor din P. PERETI DIN LEMN Utilizarea lemnului la realizarea cladirilor este justificata de o serie de avantaje: • comportare foarte buna in raport cu solicitarile mecanice.L.inaintea paramentului exterior. Peretii prefabricati din lemn se executa in 3 straturi. Cladirile din lemn cu mare eficienta economica si timp redus de executie se pot confectiona in ateliere specializate. dur ale panoului de perete se interpun placi din P.In anvelopa s-a prevazut si un al doilea strat de izolare termica . . sarpanta. avand calitati fonoabsorbante. care sa micsoreze in timpul exploatarii cladirii. a carei grosime a rezultat din obtinerea unei rezistente termice mari. Pentru a se mari capacitatea de izolare acustica. care sa micsoreze puntile termice ale scheletului cladirii. pozata spre interiorul termoizolatiei si un strat paravânt asezat in exteriorul acesteia. • relativa usurinta a prelucrarii si a punerii in opera.F. Termoizolatia se protejeaza cu o bariera contra vaporilor spre interior. a unei depozitari si montari eficiente. Peretii exteriori au fost conceputi dintrun schelet de lemn (montanti si rigle).L. Structura peretelui este realizata dintr-un schelet de lemn pe care se monteaza placile din P. cu prefabricare totala. Scheletul de rezistenta. iar stratul termoizolant si fonoizolant din vata minerala. peretii interiori se concep din elemente simple.F. peretii din lemn pot fi pereti prefabricati din: lemn. polistiren ignifugat. poros sau vata minerala. Panoul prefabricat este bordat cu o rama din lemn. in vederea unui transport.F.) pot fi: placi dure emailate sau melaminate si placi poroase. anvelopa.6. placi fibro-lemnoase.

Asamblarea panourilor se face in lamba si uluc. panourile se fixeaza intre doua pervazuri prinse in dibluri. Pe pardoseala. Peretii din placi aglomerate din lemn se executa cu placi din aschii de lemn (PAL) sau cu placi din aschii de lemn extrudate (presate in directia fetelor) si acoperite cu o foaie de placaj (PALEX). . avand lungimea egala cu inaltimea incaperii. Peretii din placi aglomerate din lemn se realizeaza sub forma de panouri. iar la tavan in mod identic sau cu un profil metalic.Rosturile intre panouri sunt aparente sau acoperite cu sipci de lemn profilate.

.

au culori si texturi diferite. poliuretan). foi cutate sau ondulate) si polimetacrilatul de metil (placi).V. Intre aceste straturi groase de termoizolatie se interpun straturi de rigidizare a miezului. policlorura de vinil rigida. se prelucreaza prin modelare sub presiune si aplicare cu pistolul. Produsele curent folosite in alcatuirea scheletului panourilor sunt: poliesterii armati cu fibra de sticla. Peretii se executa cu structura omogena . Miezul termoizolant al panourilor poate fi realizat in mai multe moduri. comparativ cu cele minerale (vata minerala) sau vegetale (pluta expandata). avand la mijloc miez termoizolant.. conductivitatea termica redusa.V. Miezul termoizolant. Materialele termorigide. PERETI DIN MASE PLASTICE Folosirea maselor plastice la executia peretilor usori ai cladirilor este justificata de : rezistenta buna la actiunea agentilor atmosferici si coroziune.7.C. polistirenul.C.V. sau cu structura stratificata. revenind la starea initiala in urma racirii. acetatul de vinil.C-ul(profile. Din aceasta grupa fac parte: melamina. Aceasta solutie prezinta avantajul unei bune izolari termice si fonice. care au o mare coeziune moleculara. poate avea forma de fagure. semirigide sau elastice si se prelucreaza prin: injectare. In cazul unui panou sandvis. . Aceste mase plastice pot fi rigide. P. se prelucreaza si se pun in opera cu usurinta. o intretinere usoara si ieftina . Materialele termoplaste au proprietatea de a se deforma la cald. din hartie ignifugata. posibilitati usoare de prelucrare. Materialele termoizolante alcatuite din spume de materiale plastice (polistiren celular. Aceste materiale prezinta si o serie de dezavantaje care trebuie luate in consideratie la alegerea materialului si in alcatuirea peretilor de compartimentare: deformatii relativ mari la actiunea temperaturii. calcinare si extrudere. compusii poliacrilici (Plexiglas). cu functiuni de protectie si finisaj. poliuretanii. polistirenul expandat este bordat cu elemente din P. Materialele plastice folosite in confectionarea elementelor de rezistenta a peretilor sunt materiale termoplaste si materiale termorigide. Din aceasta grupa fac parte: P. modelare si aspect variat. ambutisare sau modelare in vid. au o densitate aparenta mult mai mica. greutatea redusa. Straturile exterioare ale panoului. poliesteri care se folosesc armati cu fibra de sticla. imbatranirea prematura si rezistenta slaba la actiunea focului. straturile portante de la exterior si interior sunt realizate din tesatura de mase plastice pe baza de polistiren si protejate antifoc cu placi de ipsos.

care se realizeaza functie de exigentele acustice si termice. Izolatia se introduce in spatiul interior.pentru preluarea incarcarilor din obiectele sanitare cu greutati mari. PERETI DIN SCHELET SI PLACI DIN IPSOS ARMAT Peretii de compartimentare sunt alcatuiti din schelet (lemn sau metalprofil economic) dublu sau simplu si placi din ipsos-carton la exterior. -cu schelet dublu cu doua randuri de placi de ipsos carton cu sau fara placa intermediara. montaj simplu si usor asigura flexibilitate functionala. productivitate marita. • forma [si imbinarea rosturilor.protectie la foc si termice. • placarea dubla. dar si de protectia la foc. Structura suplimentara a fost dimensionata penrtu a perlua greutatea obiectelor sanitare pozitionate in consola. .profilele introduse suplimentar sunt rigidizate pe inaltime cu placute. Functie de exigentele functionale(inaltimea peretelui).peretii pot fi : -cu schelet simplu si un rand sau doua de placi din ipsos-carton . In peret pentru instalatii se inglobeaza trasee de instalatii si se includ elemente de sustinere ale obiectelor sanitare(lavoar. • prinderea placilor de schelet. In cadrul acestor pereti pentru instaltii. Acesti pereti despartitoriau greutate redusa.8.boiler si wc in consola). Tehnologia de montaj a acestor pereti este simpla. va avea rosturile dintre placile de ipsos-carton din primul rând etansate iar cele din rândul al doilea decalate. ce permite armarea materialului de etansare.stalpi). • montarea izolatiei. Peretii despartitori din schelet si placi de ipsos-carton pot fi cu si fara instalatii inglobate.acustice. impusa de exigentele acustice si de protectie la foc. timp scurt de executie. • fixarea scheletului prin intermediul diblurilor si suruburilor(rigle de contur si montanti verticali). • fixarea placilor de ipsos-carton pe una din fetele peretelui.Peretii pentru instalatii au o structura metalica suplimentara.rapida si constanta in : • trasarea peretilor pe elementele de rezistenta (pereti.plansee. care se face cu ajutorulsuruburilor de montaj rapid.

.

Montajul peretilor pentru instalatii se realizeaza prin : -fixarea instalatiilor -placarea unei fete a peretelui cu placi de ipsos-carton .In functie de greutatea obiectelor sanitare suplimentara se fixeaza in pardoseala.pentru atenuarea zgomotului din instalatii. -placarea pe cealalata fata a peretelui cu placi din ipsos carbon. .in vederea remedierii unor defectiuni. In pretele existent se realizeaza un spatiu pentru interventia specialistului. -pozarea izolatiei fonice in spatiile libere.

ANEXA Compartimentari Interioare Sistemul de Caramizi din Policarbonat POLYSTAR compartimentari cu sticla securizata .8.

Tabla profilata pentru pereti Pereti de compartimentare din rigips .

Bucuresti 2001 Cum concepem constructiile civile Autor : Alexandru Ciornei Editura : Junimea .9. Autor : Gabriela Ecaterina Proca.Bucuresti 2002 Constructii : Subansambluri constructive Autor : Mirel Florin Delia Editura : Matrix Rom. Editura : Matrix Rom. BIBLIOGRAFIE Constructii : Elemente generale pentru cadastru.Bucuresti 2004 Constructii : Alcatuiri constructive ale principalelor subansambluri Autor : Mihai Manole Editura : Matrix Rom.

PERETI DIN SCHELET SI PLACI DIN IPSOS ARMAT 8.BIBLIOGRAFIE .EXIGENTE _PERETI INTERIORI 4.PERETI DIN MESE PLASTICE 7.1.ARGUMENT 2.PERETI DE COMPARTIMENTARE DIN STICLA 6.PERETI DIN AZBOCIMENT 5.GENERALITATI 3.ANEXA 9.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->