alore ăcere v „ A da cu pl

i”. ( Fericitul Augustin) a ce da ât cee lt dec i mu ză ma a

S

ărbătoarea Crăciunului este una a bucuriei datorită Pruncului Iisus şi Mamei Sale, pentru că acest Copilaş şi această Mamă ne amintesc de importanţa tuturor copilaşilor născuţi pe lume şi a mamelor ce au grijă de ei. Biserica dintotdeauna a avut chemarea să se-ngrijească de aceste două fiinţe unite de cel mai puternic legământ pământesc: dragostea de mamă. De aceea şi Mitropolia Basarabiei, prin Misiunea Socială „Diaconia” a înfiinţat un Centru Maternal , cu denumirea sugestivă „În braţele mamei”, în care vor putea să-şi crească pruncii, femeile aflate în faţa unei sarcini neprevăzute la care vor să renunţe şi mamele cu nou-născuţi care intenţionează sa-şi abandoneze copiii. În preajma Crăciunului, inima fiecăruia dintre Dvs., familia, casa, fiecare sat şi oraş reprezintă un Beltleem, un Betleem ale cărui străzi sunt colindate de numeroase femei cu prunci în braţe ce aşteaptă să le deschidem uşile pentru a primi mila

noastră. Cât s-ar bucura pentru ele şi copilaşii lor Maica Domnului, cea care nu a găsit compasiune din partea oamenilor, dacă leam deschide uşile! Cât s-ar bucura Mântuitorul pentru sufletele noastre câştigate! Să medităm un pic la ceea ce ne învaţă Hristos: „Oricine va primi, în numele Meu, pe unul din aceşti copii, pe Mine Mă primeşte” (Marcu 9, 37). Primirea unui copil în numele lui Iisus este o cale de a-l primi pe Iisus!” Cu aceste gânduri, împărtăşindu-vă binecuvântare arhierească pentru a petrece Sărbătoarea Naşterii Domnului, rugăm pe bunul Dumnezeu să încununeze dărnicia şi jertfa Dumneavoastră pentru această cauză şi harul Domnului Nostru Iisus Hristos şi dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea Sfântului Duh să fie cu noi, cu toţi. LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI!”
(Fragment din Pastorala de Crăciun 2010)

Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor

ÎPS PETRU

alimentare.2011. psihologică (grupuri de auto-ajutor. formarea deprinderilor de îngrijire a copilului. 8 decembrie 2009 — organizarea unui concert de binefacere în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Acesta acordă următoarele servicii: asistenţă materială (scutece. Proiectul Perioada de implementare: Asigurarea dreptului copilului de a creşte în familie.03. mame solitare. constrânse să recurgă la abandon. mame victime ale traficului de fiinţe umane. 1 august 2010 — şi-a început activitatea Centrul de servicii „În braţele mamei”. Peste 700 de spectatori ne-au fost alături pentru a atinge un scop: amenajarea Centrului Maternal „În braţele mamei”. etc. . aflate în situaţie de risc. hrană. gestionare a resurselor. medicamente). Construcţia şi amenajarea sa a fost posibilă graţie partenerilor străini şi oamenilor care au împărtăşit mesajul nostru în cele 2 concerte de caritate. Mame cu copii nou-născuţi. 19 decembrie 2010 — organizarea celui deal doilea concert de binefacere. Proiectul „În braţele mamei” are 2 componente: a) Parcursul proiectului: — — — august 2008 — lansarea proiectului „În braţele mamei”..2010/07.„ÎN bRAŢELE MAMEI” pentru ca fiecare copil să crească în braţele mamei sale — 2008–în prezent. informarea mamelor despre drepturile de care dispun. consiliere psihologică) şi psihosocială (vizite la domiciliu. b) Pentru cazurile de emergenţă. Până în prezent de serviciile enumerate au beneficiat 26 de cupluri mamă-copil. ajutor în găsirea unui loc de muncă şi/sau a unei locuinţe). gravide în ultimul trimestru de sarcină (38 de săptămâni). spirituală. care a adunat 900 de spectatori în sala Teatrul de Operă şi Balet. Echipa multidisciplinară elaborează un plan individual de intervenţie prin care se urmăreşte consolidarea relaţiei dintre mamă şi copil.09. mame minore. în vederea creării unui mecanism de viaţă autonomă. Acestea beneficiază de asistenţă rezidenţială pe o perioadă maximă de până la un an. — Scop: Beneficiari: 10 septembrie 2011 — inaugurarea Centrului Maternal „În braţele mamei” — cel mai mare aşezământ social al Mitropoliei Basarabiei. se realizează cazarea cuplurilor-mamă copil/gravidelor în Centrul Maternal. Etapele de construcţie a Centrului Maternal „În braţele mamei” 19. mame provenite din familii cu venituri mici şi/ sau marginalizate. Asistarea cuplurilor mamă-copil în comunitate prin intermediul Centrului de consultanţă.

A. oFERă-I UNUI CoPIL ŞANSA DE A CREŞTE ÎN bRAŢELE MAMEI! Cu 390 de lei putem asigura întreţinerea cuplului mamă-copil în Centrul Maternal timp de o săptămână (alimentaţie + produse igienice).50 de lei – o pereche de papuci de cameră Cu 18 lei – o căciuliţă pentru copil Cu 15 lei – o pereche de şosete Contul bancar pentru donaţii: c/f: 40246014 c/d: 22510000186757 BC VictoriaBank S.40 de lei – un săpun pentru copii Cu 25 de lei – un pachet de detergent Cu 11 lei – un şampon pentru copii Vestimentaţie Cu 90 de lei – putem procura un prosop de baie Cu 60 de lei – un body pentru bebeluşi Cu 35. Alimentaţie Cu 65 de lei – putem procura un pachet de hrană artificială Cu 24 de lei – un litru de ulei Cu 22 de lei – un kg de biscuiţi Cu 16 lei – un pachet de unt Cu 5 lei – un kg de cartofi Cu 3 lei – o pâine Produse de igienă Cu 245 de lei – putem procura un pachet de scutece Cu 48. filiala Nr. 3 SWIFT: VICBMD2X416 www.md .diaconia.SUSŢINE bENEFICIARII ACESTUI PRoIECT.53 lei – ulei pentru copii Cu 38.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful