SEKOLAH KEBANGSAAN KULAI 1 MINIT MESYUARAT 1 MURID 1 SUKAN BIL.

1/ 2012 TARIKH MASA TEMPAT DIPENGERUSIKAN : : : : 5 JANUARI 2012 / KHAMIS 1.30 PETANG. PUSAT SUMBER SEKOLAH KEBANGSAAN KULAI 1 PN. NOORSIATI BT. KASSIM (GPK KOKURIKULUM)

KEHADIRAN Bil
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15.

:

Nama Guru
Pn. Noorsiati bt. Kassim En. Mohd Rafi b. Ahmad Hamil En. Mohamad Norazham b. Ismail En. Mohd Norhisam b.Zolkifly En. Zahrol b. Amat Isnin En. Mohamad Tamizi b. Mohd Sarbini En. Wan Razali b. Wan Sulaiman En. Mohd Naim B. Mohamed En. Mohd Sofhan b. Sekandar Pn. Fairus bt. Mazlan Pn. Norlizawati bt. Johdi Pn. Noriah Bt. Paidi Pn. Noraini bt. Jalil Cik Maznizasham bt. Mazlan Cik Nadia Syamimy Aiza bt. Othman

Tandatangan

bola jaring. . 2. Namun begitu. Program ini hendaklah dijalankan sekurang-kurangnya 60 minit.1 1. 4. 2 2. 1/ 2012 1.1 Ucapan Pengerusi. Murid tahun 3.2 GPK KoKurikulum menjelaskan Dasar 1M1S ini amat menitikberatkan penglibatan semua murid.3 Pengerusi memaklumkan bahawa mesyuarat hari ini membincangkan mengenai perlaksanaan Program µ1 Murid 1 Sukan¶ . guru-guru perlu menyediakan aktiviti/ latihan yang bersesuaian agar kehadiran murid dapat dimanfaatkan dengan berkesan berdasarkan cadangan aktiviti yang telah ditunjukkan.2 Pengerusi mengucapkan terima kasih dan mengalu-alukan kehadiran semua guru dalam Mesyuarat 1 Murid 1 Sukan Bil. 1. bola baling. Beliau juga megingatkan guru-guru bahawa Dasar 1M1S ini bukan untuk penyediaan pasukan elit sekolah tetapi melibatkan keseluruhan murid yang belajar di sekolah ini dengan tujuan untuk pembentukan jasmani yang sihat. 5 dan 6 dibahagikan mengikut Kelab Permainan dan Sukan masing-masing manakala murid tahun 1 dan 2 akan diagihkan kemudian oleh GPK KoKurikulum kepada permainan-permainan tersebut.3 Dalam merealisasikan dasar ini. Pengerusi memulakan mesyuarat dengan bacaan Ummul Kitab seterusnya mengalu-alu dan mengucapkan terima kasih atas kehadiran semua ahli mesyuarat. 2. 1. bola tampar. dan olahraga.1 Perlaksanaan program µ1 Murid 1 Sukan¶ Permainan yang dipilih adalah berdasarkan kepada Kelab Sukan dan Permaian iaitu bola sepak. Guru perlu menarik minat murid-murid untuk menyertai acara sukan. 1 kali seminggu. sepak takraw.4 Fokuskan murid kepada 1 acara sukan sahaja untuk membuat persediaan awal dan membuat perancangan secara terperinci dan teliti. guru-guru sedar akan berhadapan dengan masalah kehadiran murid.

program ini akan diadakan sewaktu hari persekolahan.00 petang Pagi Selasa 1. Berikut adalah jadual perlaksanaan program µ1 Murid 1 Sukan¶ : Sesi Persekolahan Hari Masa ( 60 minit ) Petang Selasa 12.2. 4. Tiada perkara berbangkit.1 Murid Tahun 6 boleh dilibatkan dalam Program µ1 Murid 1 Sukan¶. Hal-hal lain 4.30 petang 3.00 ± 1. PENUTUP - Mesyuarat ditangguhkan pada jam 2.4 Program ini melibatkan murid daripada tahun 1 hingga tahun 6.30 petang. justeru terdapat kekangan dari segi masa dan ketetapan waktu latihan. Bagi mengelakkan peratus ketidakhadiran yang tinggi. .30-2. Murid sesi pagi akan melibatkan diri dalam program ini pada sebelah petang dan juga sebaliknya bagi pelajar sesi petang. Walaubagaimanapun penglibatan mereka perlu dirancang dan disusun atur dengan lebih terperinci supaya tidak bertindih dengan kelas tambahan yang telah dirancang demi kecemerlangan murid dalam bidang akademik. Perkara Berbangkit 3.1.

RONA BINTI MD TAMIN) Guru Besar. (PN. «««««««««« ( PN. . Disemak oleh : ««««««««««««. KASSIM) Guru Penolong Kanan Kokurikulum.Disediakan oleh : Disahkan oleh : «««««««««««« (CIK NADIA SYAMIMY AIZA BINTI OTHMAN ) Naib Setiausaha Sukan 2. SK Kulai 1. NOORSIATI BT. SK Kulai 1. SK Kulai 1.