P. 1
Referat Comunicare Master

Referat Comunicare Master

|Views: 80|Likes:
Published by Motofan Cristina

More info:

Published by: Motofan Cristina on Feb 10, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/09/2012

pdf

text

original

Tipuri de comunicare 3. Feedback-ul in comunicarea interpersonala Bibliografie 2 .Student: Motofan CristinaElena Cuprins: 1. Comunicarea interpersonala 4.Comunicarea-definitie 2. Bariere in comunicare 5.

să exprime sentimente. Comunicarea mediată. telefonul. indiferent de forma în care apare (verbală sau non-verbală) presupune. Comunicarea interpersonală presupune trei lucruri extrem de importante: cum se realizează comunicarea. să influenţeze comportamentul celorlalţi. fie ele discutabile sau controversate. -să primim o reacţie. radioul. a unui referent (în calitate de emiţător. Editura Polirom. a unui receptor şi a unui mesaj. comunicarea este primul instrument spiritual al omului în procesul socializarii sale. ziarele. Iaşi. să transmită sau să primească diverse cunoştinţe. 3 . se realizează între două sau mai multe persoane. respectiv directă. Scopul comunicării constă în patru elemente: -să fim recepţionaţi corect. Comunicarea umană îmbracă două forme – interpersonală şi mediată – care se construiesc pe baza a două tipuri de relaţii: directe şi indirecte. cu grupul social de care aparţin sau la care vor să adere. să clarifice o serie de probleme. care se află în poziţii de proximitate şi care interacţionează sau se influenţează reciproc. Comunicarea interpesonală. să întreţină şi să păstreze legături cu colectivitatea. miscarile corpului si folosirea spatiului. în al treilea rând a unui cod sau a unui canal. calculatorul) sau de un bun produs de un ansamblu de instituţii. Comunicarea umana se ocupa de sensul informatiei verbale. se numeşte astfel deoarece este „mediată de un suport mai mult sau mai puţin complex din punct de vedere tehnologic (scrisoarea. Internetul)” (Mihai Coman – Introducere în sistemul mass-media. -să fim înţeleşi. între cine şi cine are ea loc. să stimuleze interesele proprii în raport cu cei din jur. adică cum comunică oamenii între ei. reprezentata de paralimbaj. televiziunea.1. 1999). filmele. în primul rând. Prin intermediul comunicării interpersonale indivizii doresc să înveţe ceva pe cineva. Comunicarea interpesonală. în al doilea rând. frecvenţa cu care grupe de indivizi comunică între ele. poţi emite în numele unei instituţii). existenţa unui emiţător. specialişti şi dotări tehnologice (cărţile. cea indirectă. Ce este comunicarea? (definitie) Din punct de vedere cronologic. să explice propriul comportament sau pe al celorlalţi. prezentata în forma orala sau scrisa si de cel al informatiei non verbale. -să fim acceptaţi. dovadă a faptului că am fost înţeleşi.

existenta lor sociala depinde de abilitatea cu care pot angaja discutii cu altii. Un prim tip ar fi comunicarea nonverbală cu cele trei subtipuri ale sale: alternativă ( tam-tam. sistemul BLISS pentru surdo-muţi etc. crestături pe lemn. Astfel Adler şi Rodman propun mai multe criterii de clasificare a comunicării umane: -după criteriul prezenţei sau absenţei intenţiei explicite de a comunica. gestica etc). militară. vom vorbi despre comunicarea verbală. ale cărei componente sunt : intonaţia. civică.este cea mai importanta forma de comunicare si cel mai des folosita. distingem comunicare reflexă (spontană. fotografii. postverbală (desene.2. 3. pedagogică. Pentru a realiza acest lucru trebuie dezvoltata capacitatea de autoanaliza. ortografia. indirectă (mediată) 4 . judiciară. autocunoastere. şcolară. distingându-se numeroase tipuri de comunicare socio-umană. preverbală (distanţa. Acest tip de comunicare este important pentru a te întelege pe tine si pentru a construi relatiile tale cu ceilalti. sunetele şi cuvintele etc -după domeniul sectorial sau domenial privind lucrurile există comunicări specializate: politică. Comunicarea interpersonala . interjecţii etc). educaţională. de grup c. comunicare purposivă (prin arsenalul lingvistic propriu-zis. cultural-artistică. Nu în ultimul rând. dar şi prin mimică. prin stereotipuri comportamentale. În comunicarea didactică vom întâlni ca tipuri de comunicare interpersonală. ritmul. medicală.). foc. mişcarea. Viata de familie. gestică dirijată etc) -după modul specific la care se recurge se pot identifica tipuri şi subtipuri. Oamenii nu pot evita acest tip de comunicare. activitatea profesionala. religioasă. plâns. relatiile cu prietenii. figuri. toate depind de aceasta calitate. zâmbet. neintenţionată. . reprezentări grafice etc. culori etc). grimase. Comunicare interpersonala se refera la comunicarea fata în fata. vestimentaţie. comunicarea: a. postura. autoexpunere cât si cunoasterea barierelor si factorilor perturbatori care îngreuneaza procesul comunicarii. fum. directă b. Un al doilea tip ar fi reprezentat de comunicare paraverbală ce asociază elementele specifice comunicării verbale cu semne de altă natură: alfabetele MORSE şi BRAILLE. Tipuri de comunicare Evoluţia miraculoasă şi continuă a comunicării umane a făcut ca astăzi să existe o amplă tipologie a acesteia.

incapacitatea de a defini lucrurile. agresivitatea.bariere referitoare la relaţiile individ-grup (marginalizarea. exprimarea cu stângăcie a mesajului de către emiţător. Comunicarea ineficientă cauzează singurătate. adică informaţiile care se întorc de la interlocutor. conflicte. bariere cauzate de atitudinile individualiste (comportament egocentric. Limbos identifică patru tipuri de bariere personale care blochează comunicarea: bariere cauzate de contextul sociocultural (conflictul de valori şi lipsa cadrelor de referinţa. lipsa încrederii în sine). dorinţa de apartenenţa. dependenţa excesivă de opiniile altora. slaba capacitate de a transforma sau modifica ideile. sentimentul de incompetenţă sau ineficienţă. starea emoţională a receptorului poate deforma ceea ce aude. dificultatea de a schimba modul de gândire. folosirea de suporturi informaţionale inadecvate. bariere de ordin perceptiv (incapacitatea de a distinge între cauză şi efect. rezistenţa la schimbare. etc). un alt feedback 5 . stres psihologic. încât între informaţia transmisă şi mesajul perceput să existe diferenţe vizibile. Feedbackul este reacţia de răspuns care se obţine după ce am trimis un mesaj şi care produce. fie prin intermediul limbajului nonverbal. atunci când comunicarea este complet întreruptă. bariere de mediu (climat de munca necorespunzator. diferenţele culturale). Sidney Shore identifica trei tipuri de blocaje ce constituie reale probleme in realizarea procesului de comunicare: bariere de ordin emoţional (teama de a nu comite greşeli. Bariere in comunicare Blocajele comunicării pot avea o asemenea intensitate. prejudecăţile. este important să ştim să culegem feedbackul. lipsa de interes a receptorului faţă de mesaj). condiţionarea şi manipularea prin mass-media. etc). Leonard Saules considera ca în procesul de comunicare pot interveni: bariere de limbaj (aceleaşi cuvinte au sensuri diferite pentru diferite persoane. În raporturile interumane E. la rândul său. necunoaşterea propriei persoane. etc). Feedback-ul in comunicarea interpersonala Pentru o bună comunicare. bariere de concepţie (existenta presupunerilor. de a releva. ideile preconcepute şi rutina influenţează receptivitatea. neîncrederea faţă de superiori. îngustarea excesivă a punctului de vedere). probleme în familie. refuzul de a sesiza. lipsa de obiectivitate şi realism. concluzii pripite asupra mesajului. dificultăţi de exprimare. bariere de ordin cultural (dorinţa de a se conforma modelelor sociale. principiul competiţiei.4. lipsa de autenticitate. boli fizice şi chiar moartea. 5. insatisfacţii profesionale. fie prin cuvinte. bariere cauzate de frica endemică (înfruntarea. izolare). colegi. pasivitate excesivă). etc).

Adesea este transmisă printr-o comunicare nonverbală (de exemplu. critica). Simetria şi complementaritatea nu sunt poziţii rigide: experimentăm în continuu astfel de situaţii în diverse locaţii. în care se aprobă ceea ce a spus celălalt (de exemplu. Craiova 2009. Bucuresti. Serb Stancu „ Relatii publice si comunicare” . Prin feedback ne exprimăm asentimentul sau dezacordul. lauda).Carmen Secara „Comunicare si relatii publice”.ş.a. prin întoarcerea feţei în altă parte). Editura TEORA.m. acceptarea sau respingerea. Feedbackul negativ: este un mesaj de negare a ceea ce s-a spus (de exemplu. deoarece permite să verificăm efectul pe care l-au produs mesajele noastre asupra altora.d. înţelegerea sau neînţelegerea. claritatea sau confuzia. 2. Bibliografie: 1. Modelul circumscris ne aminteşte co-responsabilitatea pe care o avem cu interlocutorul în definirea unei relaţii de comunicare: acest model afirmă că o atitudine de predominare induce o atitudine de supunere şi adesea chiar de revoltă.regielive. dar şi o atitudine pasibilă de a induce exact inversul său. Feedbackul poate fi considerat un factor de control al comunicării. Editura SITECH .www. Feedbackul pozitiv: este un mesaj de confirmare. pentru că nu ia în considerare ceea ce a spus celălalt. Infirmarea: este o comunicare patologică.ro 6 . 2005 3. în funcţie de contextul în care comunicăm. căci acesta clarifică ulterior relaţia dintre doi interlocutori: de exemplu o frază rostită la o şedinţă importantă capătă altă importanţă decât atunci când este rostită în alte împrejurări.

7 .

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->