Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
4Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Llibre d'Estil Per Als Mitjans Audiovisuals - AVL

Llibre d'Estil Per Als Mitjans Audiovisuals - AVL

Ratings:
(0)
|Views: 599|Likes:
Published by Toni de la Torre

More info:

Published by: Toni de la Torre on Feb 10, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/13/2013

pdf

text

original

 
ACADÈMIA VALENCIANA DE LA LLENGUAValència, 2011
 
COL·LECCIÓ MANUALS, 2
© Els autors©
A
cAdèmiA
V
AlenciAnA
 
de
 
lA
l
lenguA
Edita: Publicacions de l’
A
cAdèmiA
V
AlenciAnA
 
de
 
lA
l
lenguA
Avinguda de la Constitució, 284. 46019 Valènciaavl@gva.es - www.avl.gva.esDisseny i maquetació: EspireliusISBN: 978-84-482-5622-7Depòsit Legal:
V
-
2406
-2011
 
 
3
PRESENTACIÓ
En les jornades sobre l’Ús i la Presència del Valencià en l’Àmbit Audio-visual que, per dos anys consecutius (2007 i 2008), van organitzar l’Acadè-mia Valenciana de la Llengua i l’Agència d’Inormació, Formació i Fomentde l’Audiovisual, es va expressar la necessitat de comptar amb un llibred’estil per als mitjans de comunicació audiovisuals en valencià. I concre-tament en el marc de la II Jornada, un grup de proessionals del sector esva oerir a elaborar un manual en este sentit. No és competència de l’AVLxar models de llengua, sinó determinar la normativa gramatical i lèxi-ca del valencià. Així i tot, l’AVL, a proposta de la Secció d’AssessoramentLingüístic, va valorar positivament el manual elaborat per Carmen CastilloVentura, Francesc Fenollosa Ten, Vicent Garcia Perales, Josep-Àngel MasCastells, Soa Moltó Llorca i Teresa Olmos Camarasa, amb la convicció queés una proposta útil per al debat sobre el model de llengua per als mitjansde comunicació valencians.Estem convençuts que, amb la publicació d’esta proposta, actors i ac-trius, presentadors, dobladors, traductors, adaptadors, lingüistes i redactorspodran disposar d’unes orientacions lingüístiques que els permeten dur aterme el seu treball seguint uns criteris generals més homogenis. Potsercada usuari necessitarà er les adaptacions que considere oportunes, peròalmenys disposarà d’un marc de reerència orientatiu. De et, s’ha concebutcom un manual orientador i alhora fexible, que l’experiència de cada diapodrà anar modulant segons les necessitats comunicatives de cada momenti de cada situació.

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
amanda_mandi liked this
Laura Jiménez Calvo liked this
Francesc Joan liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->