TEST DE INTELIGENTA

De multa vreme mi-am dorit sa pot realiza si eu un test de inteligenta, iar acum cu notiunile dobandite am reusit sa realizez un astfel de test desigur nu foarte complicat dar zic eu destul de dificil. In realizarea acestui test am folosit programul Visual Studio Express 2008. Aplicatia este una vizuala, realizata cu ajutorul Windows Form Application. Programul contine 3 form-uri, 3 butoane, numeroase checkbox-uri si de asemenea o multime de label-uri. Primul form are rol mai mult de a descrie acest test, foarte succint si de asemenea ne prezinta pasul 1 ce trebuie indeplinit.

In partea din dreapta jos exista un buton la apasarea caruia se apeleaza form-ul 2.Acest lucru l-am realizat prin definirea bibliotecilor in form1
#include "resource.h" #include "Form2.h"

iar pe evenimentul click al butonului am pus urmatorul fragment de cod:

System::EventArgs^ e) { Form2^ form = gcnew Form2(). } Form-ul 2 contine testul propriu-zis format din 6 intrebari care ne pun putin pe ganduri.private: System::Void button1_Click(System::Object^ sender. private: System::Void button2_Click(System::Object^ sender. System::EventArgs^ e) { . form->Show(). Raspunsul la fiecare intrebare se va realiza prin selectarea unuia din checkboxurile prezente la fiecare intrebare. Un contor declarat local “i” are rolul de a contoriza numarul de raspunsuri corecte. Acest contor este declarat pe evenimentul click al butonului din partea stanga jos(button 2). fiecare intrebare avand cate 1 raspuns corect din 3 posibilitati de alegere.

int i. Un text in label8 si un text cu punctajul obtinut in label11. if(this->checkBox16->Checked) i=i+1. if(this->checkBox19->Checked) i=i+1. this->label8->Text="Punctajul obtinut este: ". . In poza de mai jos se poate observa ceea ce afiseaza programul in urma selectarii a patru raspunsuri corecte. if(this->checkBox4->Checked) i=i+1. if(this->checkBox9->Checked) i=i+1. if(this->checkBox1->Checked) i=i+1. } De asemenea pe evenimentul click al aceluiasi buton mai este pusa si instructiunea de afisare a doua texte. if(this->checkBox11->Checked) i=i+1. this->label11->Text=System::Convert::ToString(i*10). Afisarea punctajului in acest label am realizato prin convertia tip int a contorului in tipul string cu ajutorul functiei System::Convert::ToString(i*10).

Dupa cum se poate observa in form-ul al treilea raspunsurile corecte sunt bifate iar celelalte sunt puse pe incapacitatea de a fi modificate.h" private: System::Void button3_Click(System::Object^ sender. Acest lucru l-am realizat prin atribuirea valorii false/true propietatii Enabled. formula->Show(). Form3 a fost apelat prin evenimentul click al butonului din partea dreapta folosind acelasi cod ca si la apelarea form2 din form1. }. .Pentru cei ce doresc sa afle care sunt toate raspunsurile corecte la aceste intrebari am mai adaugat un form(form3) pentru a afisa aceste raspunsuri. #include "resource.h" #include "Form31. System::EventArgs^ e) { Form31^ formula = gcnew Form31().