P. 1
Fileshare.ro_chestionare Drpciv

Fileshare.ro_chestionare Drpciv

Ratings:
(0)
|Views: 7,507|Likes:
Published by grigreddog

More info:

Published by: grigreddog on Feb 15, 2012
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/11/2013

pdf

text

original

Chestionare drpciv

7. Viteza se va reduce obligatoriu:
A. la trecerile pentru pietoni; B. la semnalul poliţistului de frontieră; C. la întâlnirea indicatorului „Cedează trecerea”.

963. Cum veţi semnaliza faptul că autovehiculul cu care circulaţi a rămas în pană pe partea carosabilă?
A. prin folosirea luminilor de poziţie; B. prin instalarea triunghiurilor reflectorizante şi prin folosirea luminilor de avarie; C. prin purtarea vestei reflectorizante.

639. În care dintre situaţii consumul de carburant al unui motor creşte?
A. atunci când motorul nu atinge temperatura de funcţionare; B. atunci când fumul de eşapament este de culoare neagră; C. atunci când motorul funcţionează cu întreruperi.

791. Pentru care dintre situaţiile de mai jos se dispune reţinerea permisului de conducere?
A. pentru neacordarea priorităţii de trecere; B. permisul de conducere este deteriorat; C. permisul de conducere prezintă modificări, ştersături sau adăugiri.

216. Nu se poate circula cu un autoturism dacă:
A. se depăşeşte masa maximă admisă, înscrisă în certificatul de înmatriculare; B. anvelopele sunt de mărimi şi caracteristici diferite faţă de cele înscrise în certificatul de înmatriculare; C. autovehiculul depăşeşte înălţimea înscrisă în certificatul de înmatriculare.

462. Neeliberarea completă a frânei de staţionare determină:
A. zgomote în zona manetei frânei de mână; B. un consum suplimentar de carburant; C. încălzirea excesivă a butucilor roţilor din spate.

515. În care dintre situaţii sunteţi obligat să reduceţi viteza?
A. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu bariere; B. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere;

C. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

352. Cu ce viteză sunteţi obligat să circulaţi pe drumurile publice din afara localităţilor, când partea carosabilă este acoperită cu piatră cubică umedă?
A. cu o viteză care să nu depăşească 50 km/h; B. cu o viteză care să permită efectuarea oricărei manevre în condiţii de siguranţă; C. cu o viteză care să nu depăşească limita maximă de 90 km/h.

187. Când este permisă depăşirea prin stânga a tramvaielor aflate în mers?
A. atunci când drumul public este cu sens unic; B. când între şina de tramvai din dreapta şi marginea trotuarului nu există suficient spaţiu pentru depăşire; C. în nicio situaţie.

652. Ce obligaţii vă revin în timpul conducerii autovehiculului cu privire la viteză?
A. să respectaţi viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi, corespunzătoare categoriei din care face parte autovehiculul condus; B. să vă conformaţi limitelor de viteză impuse prin mijloacele de semnalizare specifice; C. să rulaţi pe cât posibil în treptele inferioare de viteză, pentru a nu polua mediul.

867. Ce categorii de vehicule au obligaţia de a folosi luminile de întâlnire pe timp de zi?
A. motocicletele şi mopedele; B. autovehiculele care însoţesc coloane militare sau transportă grupuri de persoane; C. autovehiculele care tractează alte vehicule sau care transportă produse periculoase.

768. Cum veţi proceda la întâlnirea semnalului intermitent de culoare galbenă?
A. acest semnal nu vă permite trecerea; B. veţi circula cu viteză redusă; C. veţi respecta semnificaţia semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acel loc.

492. În care dintre situaţii este interzisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga?
A. când conducătorul de vehicul este încadrat pe banda din dreapta; B. când drumul pe care urmează să se intre este semnalizat cu indicatorul „Circulaţia interzisă în ambele sensuri”; C. când strada pe care urmează să se intre este semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire”.

804. Se aplică puncte de penalizare pentru:
A. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire”, instalat la trecerea la nivel cu o cale ferată;

B. depăşirea cu 31-40 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus; C. depăşirea cu 10-20 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus.

431. Se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor dacă:
A. echipamentul de frânare este defect; B. emisia de gaze atinge limita legală admisă; C. au montate dispozitive de iluminare şi de semnalizare, altele decât cele omologate de autoritatea competentă.

337. Ce condiţii tehnice trebuie să îndeplinească un autovehicul pentru a circula pe drumurile publice?
A. să nu depăşească masa totală maximă autorizată înscrisă în certificatul de înmatriculare; B. să nu depăşească gabaritul înscris în certificatul de înmatriculare; C. să fie înmatriculat şi să corespundă condiţiilor tehnice legale.

783. În ce situaţie poate fi reţinut certificatul de înmatriculare al unui vehicul?
A. autovehiculul are aplicate afişe publicitare; B. datele din certificatul de înmatriculare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului; C. deţinătorul nu face dovada încheierii asigurării auto de răspundere civilă.

527. La trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar, care au în funcţiune mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă de culoare albastră, sunteţi obligat:
A. să reduceţi viteza; B. să circulaţi cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare; C. să acordaţi prioritate de trecere.

371. În care dintre situaţii este permisă depăşirea?
A. în intersecţia semnalizată cu indicatoare de prioritate; B. în intersecţia dirijată prin semnale luminoase; C. în intersecţia dirijată prin semnale ale poliţistului.

517. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reţinerii permisului de conducere?
A. pentru neoprirea la semnalul regulamentar al poliţistului; B. pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la depăşire; C. pentru nerespectarea normelor privind folosirea luminilor pe timp de noapte.

476. Circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice se interzice atunci când:

B. să verifice sistemul de lumini şi semnalizare. o ambulanţă special dotată în acest sens. B. 658. C. termenul de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat. când are defecţiuni grave la sistemul de direcţie. vehiculul care a provocat accidentul.A. înainte de a pleca la drum: A. . depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 km/h. C. să menţină permanent curat parbrizul. 844. veţi mări viteza. C. C. să verifice instalaţia de climatizare. 215. B. o ambulanţă însoţită de un medic. acestea nu corespund normelor tehnice cu privire la siguranţa rutieră şi la protecţia mediului înconjurător. certificatul de înmatriculare este deteriorat. cedaţi trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii şi nu stânjeniţi în niciun fel circulaţia acestora. 420. B. În ce situaţie se dispune imobilizarea vehiculului? A. conducerea sub influenţa unor produse sau substanţe stupefiante sau a unor medicamente cu efecte similare. C. 891. vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică periodică. Conducătorii de autovehicule au următoarele obligaţii. Transportarea victimelor la spital se poate realiza cu: A. nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. C. C. întrucât banda pe care circulaţi este special creată în acest scop. nu aveţi nicio obligaţie. deoarece autostrada are suficiente benzi pentru a permite circulaţia tuturor vehiculelor. anvelopele au alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate a vehiculului. B. B. conducătorul auto refuză să se legitimeze. dacă starea victimei permite acest lucru. Poliţistul rutier poate dispune imobilizarea unui vehicul atunci când: A. când este în imposibilitatea de a se deplasa. Cum veţi proceda corect pentru a intra pe autostradă folosind banda de intrare (accelerare): A. B. când există date sau indicii că acesta face obiectul unei contravenţii. 221. din cauza unor defecţiuni la motor. Care dintre următoarele fapte constituie infracţiuni? A.

B. 1015. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. mijloacele speciale de avertizare luminoasă şi sonoră deţinute ilegal. să acordaţi prioritate numai autocamioanelor şi autobuzelor care circulă din sens opus. în curbe deosebit de periculoase sau cu vizibilitate mai mică de 50 m. farurile suplimentare şi portbagajul suplimentar neautorizat. C. să acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din sens opus. Care dintre următorii factori reprezintă baza conduitei preventive? A. în condiţii de ceaţă. dacă zgomotul în mers sau staţionare depăşeşte limita legală admisă. când motorul emite noxe poluante peste limitele legale admise. în următoarele situaţii: A. în cazul unei opriri lungi la o trecere la nivel cu calea ferată. în conformitate cu legea circulaţiei? A. B. coloane militare sau cortegii. C. în zona de acţiune a indicatorului de avertizare "Accident".401. B. . la semnalul poliţistului rutier făcut în acest sens. C. B. pe poduri sau sub poduri. B. 537. În care dintre situaţii se reţine certificatul de înmatriculare sau înregistrare? A. B. Când se recomandă să opriţi motorul pentru a reduce consumul de combustibil? A. Sunteţi obligat să nu depăşiţi viteza de 50 km/h în afara localităţilor. C. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. când vizibilitatea este sub 100 m. de regulă. când inspecţia tehnică periodică a expirat. 888. 239. mijloacele tehnice de detectare a prezenţei aparatelor radar. Ce bunuri sunt supuse confiscării. C. la culoarea roşie a unui semafor care. să vă deplasaţi cu atenţie pe sectorul de drum îngustat. capacitatea de a fi politicos şi disciplinat în traficul rutier. La întâlnirea panoului de pe stâlp aveţi obligaţia: A. la trecerea pe lângă grupuri organizate. încadrarea în baremele legale privind sănătatea. 419. C. durează foarte mult. cunoaşterea normelor de circulaţie şi a regulilor de conducere a autovehiculului. B. 572.

o remorcă uşoară. C. la intersectarea cu vehiculele care circulă din sens opus. B. C. 317. Conducătorul de autovehicul poate efectua depăşirea pe partea dreaptă a autovehiculului al cărui conducător a semnalizat intenţia schimbării direcţiei de mers spre stânga? A. conducerea pe drumul public a unui autovehicul neînmatriculat. 279. Când se restituie permisul de conducere reţinut de către poliţie în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce? A. în locul în care este instalat indicatorul cu semnificaţia „Întoarcerea interzisă“. B. Pentru întreţinerea sistemului de ungere. 448. 433. a cărei masă să nu depăşească 750 kg. dar care. 109. atunci când procesul verbal de contravenţie a fost anulat printr-o hotărâre judecătorească definitivă. personalului autorizat din zona lucrărilor drumului public. trebuie să efectuaţi: A. la expirarea termenului de suspendare. da.C. C. conducerea pe drumul public a unui autovehicul fără certificat de înmatriculare. C. conducerea pe drumul public a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals. o remorcă. dacă s-a creat spaţiu suficient pentru această manevră. Care dintre faptele de mai jos constituie infracţiune şi se pedepseşte ca atare? A. . dacă vehiculul din faţă s-a angajat corespunzător părăsirii sensului de mers. să nu depăşească 3500 kg. 653. verificarea şi completarea nivelului uleiului din baie. B. În care dintre situaţii este interzisă întoarcerea vehiculului? A. 298. nu. împreună cu autovehiculul trăgător de categorie B. Ce se poate ataşa unui autovehicul din categoria B? A. B. C. C. B. agentului de cale ferată. o remorcă sau o semiremorcă. în situaţiile prevăzute de lege. cu excepţia intersecţiilor. Viteza se reduce la semnalul: A. poliţistului de frontieră. în locurile în care oprirea este interzisă. da. B. cu masa maximă autorizată de până la 1 t. la hotărârea agentului de circulaţie. dacă a fost promovat testul de verificare a cunoştinţelor. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“.

Ce rol are cutia de viteze? A. fiind imobilizat pe carosabil. B. la o distanţă mai mică de 50 m de trecerea la nivel cu calea ferată. desfundarea orificiilor de aerisire ale radiatorului. la rece. să înlocuiţi pneurile la fiecare 1000 km. În ce situaţii se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculelor? A. atunci când nu se respectă regulile referitoare la transportul produselor periculoase. C. 237. semnalizate cu indicator sau cu marcaj. Pentru a conduce ecologic un autovehiculul. 559. dacă prin aceasta este stânjenită circulaţia vehiculelor pe şine. C. când vehiculul se deplasează foarte lent şi constituie un pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. atunci când zgomotul în mers sau în staţionare depăşeşte limita legală admisă pentru tipul respectiv de vehicul.B. să verificaţi o dată pe lună. B. permite mersul înapoi. când autovehiculul este remorcat. B. C. înlocuirea uleiului după expirarea termenului de utilizare. 493. C. presiunea din pneuri. B. C. la aproximativ 10 000 km. fără a inversa sensul de rotaţie a motorului. fără autorizaţia poliţiei. părăsirea locului accidentului care a avut ca urmare avarii. la mai puţin de 50 m de trecerile la nivel cu calea ferată. B. B. 403. permite staţionarea cu motorul în funcţiune. este necesar: A. C. pe pistele obligatorii pentru pietoni. 812. În care dintre situaţii este interzisă depăşirea unui moped? A. Când se folosesc luminile de avarie? A. pe trecerile pentru pietoni. B. sustragerea de la obligaţia de a supune autovehiculul inspecţiei tehnice periodice. În care dintre situaţiile prezentate mai jos nu este permisă oprirea voluntară a vehiculelor? A. când un vehicul a rămas în pană sau a fost avariat. repararea autovehicului ce prezintă urme de accident. atunci când sunt montate alte dispozitive de avertizare sonoră decât cele omologate de autoritatea competentă. 262. C. să schimbaţi între ele pneurile. asigură transmiterea puterii la roţi. 280. Care dintre faptele de mai jos se consideră infracţiune şi se pedepseşte ca atare? A. . pe platforma căii ferate sau de tramvai.

C. în zona aglomerată a pieţelor. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. C. personalul autorizat de la trecerile la nivel cu calea ferată industrială. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. blocarea cu intenţie a drumului public. B. în calitate de conducător auto sau de animale. la mai puţin de 100 m de calea ferată industrială. pe trotuar. C. 147. B. instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiei acestora fără autorizaţie legală. prin ridicarea bastonului alb. vâscozitatea. C. C. culoarea. la întreceri neautorizate pe drumurile publice. punctul de congelare. . în curbele deosebit de periculoase. Precizaţi în care dintre situaţii este interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor? A. să nu măriţi viteza de mers. 640. în zona de acţiune a indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers". 101. să circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a carosabilului sau a benzii pe care vă deplasaţi. interzisă“. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. nevăzătorii. 704. Ce obligaţii aveţi când sesizaţi că urmează să fiţi depăşit de un alt autovehicul? A. B. dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei. semnalizate ca atare. 447. organizarea sau participarea. B. B. B. C. în pante şi în rampe. conducătorii unor grupuri organizate. 402. Se pedepsesc penal următoarele acţiuni: A. Se interzice oprirea voluntară: A. 256. C. cu excepţia motocicletelor fără ataş. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea autovehiculelor. Care dintre variantele de mai jos reprezintă calităţi ale unui ulei de motor? A. să reduceţi viteza de mers. atunci când aceştia traversează strada.

astfel încât să puteţi efectua orice manevră în condiţii de siguranţă. În care dintre situaţii se dispune imobilizarea unui vehicul? A. B. 67. Conduita ecologică în conducerea unui autovehicul înseamnă: A. B. B. B. în lungime de 3-5 m. C. când starea tehnică a vehiculului deteriorează drumul public sau afectează mediul. 24. să respecte semnalele agentului de cale ferată. o legătură flexibilă omologată. o bară rigidă. să se asigure şi să oprească. 477. în zonele în care este interzisă depăşirea. Oprirea vehiculelor este interzisă: A. prin spălare şi degresare zilnică. să fiţi calm şi să anticipaţi situaţiile astfel încât să evitaţi accelerarea şi frânarea bruscă. C. în curbele în care vizibilitatea este sub 50 m. B. când conducătorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. 372. dacă mecanismul de direcţie şi sistemul de frânare nu sunt defecte. când starea tehnică a vehiculului pune în pericol grav siguranţa circulaţiei. C. o bară metalică. C. însoţită de un lanţ de siguranţă. să nu poluaţi fonic mediul înconjurător. Remorcarea unui autoturism rămas în pană se face cu: A. C. C. 432. Ce obligaţii vă revin în ceea ce priveşte regimul vitezei de circulaţie? A. în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. folosind sistemul de sonorizare la putere maximă. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: . să adaptaţi viteza în funcţie de condiţiile de drum. C.B. 979. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. lungă de maximum 4 m. să întreţineţi în permanenţă autovehiculul curat. să sporească atenţia. 245. dacă observă că se apropie vreun tren. până la prima intersecţie. B. să nu depăşiţi viteza legală în zonele în care este instalată aparatura radar. Conducătorii auto aflaţi la o trecere la nivel cu o cale ferată industrială trebuie: A. să respectaţi regimul legal de viteză aplicabil pe traseul pe care vă deplasaţi.

să reducă viteza. Oprirea este interzisă: A. conducătorul de autovehicul este obligat: A. de la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ. personalul autorizat din cadrul Ministerului Transporturilor. B. pe un drum neiluminat. La întâlnirea unui vehicul care circulă noaptea. C. C. C. 583. lucrătorii ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Administraţiei Drumurilor. pe străzile unde circulaţia se desfăşoară în sens unic. în dreptul altui vehicul care se află oprit. pe sectoarele de drum unde este interzisă depăşirea prin indicator. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. să folosească avertizorul sonor. în zona în care este instalat indicatorul „Staţionarea interzisă“. În care dintre situaţii oprirea este interzisă? A. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. B. B. C. 388. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă oprirea vehiculelor pe drumurile publice? A. în curbele cu vizibilitatea redusă sub 50 m. la întâlnirea indicatorului „Drum îngustat“. . în zona de acţiune a indicatorului care interzice depăşirea. C. 386. C. B. Oprirea este interzisă: A. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă întoarcerea? A. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. în zona de acţiune a indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri“. 762. 1041. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. din sens opus. B. B. dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse. membrii patrulelor şcolare de circulaţie. 254. 238. Staţionarea este interzisă: A. pe partea carosabilă a drumurilor naţionale. să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului. în zona indicatorului „Depăşirea interzisă“.A. pe sectoarele de drum unde depăşirea este interzisă. C. B.

. evitarea zonelor cu circulaţie densă. 48. pe drumurile cu denivelări semnalizate ca atare. să utilizaţi spoilere şi faruri suplimentare. când au un aspect civilizat. pentru a scurta timpul de deplasare. 631. 601. la circulaţia pe poduri. semnalizată ca atare. C. 581. la mai puţin de 100 m de trecerile la nivel cu calea ferată. B. garaje sau ganguri. având o îmbibaţie sub 0. C. la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. În sensul conducerii ecologice a unui autovehicul. 752. planificarea traseului pentru a economisi timp şi combustibil.8 g/l alcool pur în sânge. 856. C. când sunt în bună stare de funcţionare şi îndeplinesc condiţiile tehnice stabilite prin lege. pe străzile unde circulaţia se desfăşoară într-un singur sens. să evitaţi transportul obiectelor inutile în portbagaj sau în habitaclu. să nu aveţi montat în permanenţă pe autovehicul portbagajul suplimentar. conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere. B. Comportamentul ecologic în conducerea unui autovehiculul presupune: A.B. la ieşirea din curţi. când nu depăşesc greutatea şi gabaritul înscrise în certificatul de înmatriculare. În ce condiţii pot circula pe drumurile publice autovehiculele şi remorcile? A. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. la o distanţă mai mică de 25 m înainte şi după indicatorul staţiei pentru mijloacele de transport public de persoane. B. la trecerile pentru pietoni semaforizate. punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. B. C. la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică sancţiuni contravenţionale? A. C. cu lucrări pe carosabil sau cu teren accidentat. se recomandă: A. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. Mersul înapoi este interzis: A. conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. B. B. 526. C. viteză şi acceleraţie mai mari. într-o zonă rezidenţială. B. C.

la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei. în zona pietonală. C. Sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 50 km/h în afara localităţilor. într-o zonă pietonală. la o distanţă de 5 m în spatele ultimului vagon de tramvai oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni. plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt deteriorate. B. 76. atunci când certificatul de înmatriculare este deteriorat. în următoarele situaţii: A. în timpul mersului sau staţionării. 958. 203. 387. Nu este permis unui autovehicul să circule atunci când: A. să nu se îndepărteze indiciile care ar putea ajuta la explicarea modului în care s-a produs accidentul. În care dintre situaţii se suspendă exercitarea dreptului de a conduce autovehicule? A. B. 775. C. ca operaţiunea să se desfăşoare rapid şi fără să provoace alte traumatisme. Ce trebuie să aveţi în vedere la scoaterea persoanelor accidentate din autovehicul? A. într-o intersecţie nedirijată.C. la trecerea pe lângă animale care se deplasează pe partea carosabilă sau pe acostament. la o distanţă mai mică de 25 m înainte şi după indicatorul de staţie pentru mijloacele de transport public de persoane. În ce situaţii nu vă este permisă depăşirea? A. semnalizată ca atare. 423. pe un drum în rampă. B. În care dintre situaţii este interzisă oprirea? A. C. nu este dotat cu roată de rezervă. C. C. la circulaţia prin tunele. cu mai mult de 20 km/h. B. 158. când un autobuz se află oprit în staţie. să nu se agraveze leziunile. În care dintre situaţii este intezis să circulaţi pe drumurile publice? A. B. peste pragul admis de lege. în cazul neopririi la semnalul agentului de cale ferată. când vizibilitatea este peste 50 m. în cazul depăşirii în mod repetat. poluează fonic. C. a vitezei maxime legale. . B. semnalizată ca atare. în cazul neprezentării în termen de 24 de ore la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident cu avarierea vehiculului.

Care dintre faptele de mai jos atrag suspendarea exercitării dreptului de conduce pe o perioadă de 90 de zile? A. la întâlnirea vehiculelor care vin din sens opus. pentru nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. 204. pe drumurile cu circulaţie intensă. C. B.B. în caz de pagube materiale produse terţilor prin accidente de circulaţie. atunci când vehiculul nu este asigurat de răspundere civilă. C. Conducerea pe drumul public a autovehicului de către o persoană cu o alcoolemie în sânge de peste 0. C. C. pe poduri. 1054. 390. C. B. când există riscul ca marginea drumului să cedeze. pentru infracţiunile care s-au soldat cu moartea sau vătămarea gravă a unei persoane. să folosiţi luminile de poziţie şi să circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului. răspunderea contravenţională şi reţinerea permisului de conducere. Întoarcerea este interzisă: A. răspunderea penală şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. atunci când conducătorul auto nu a plătit taxa de folosire a drumurilor publice. conducerea unui vehicul neînmatriculat. răspunderea penală şi anularea permisului de conducere. În care dintre situaţiile de mai jos se anulează permisul de conducere? A. săvârşite ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie. pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. să circulaţi pe distanţe scurte şi cu luminile de poziţie în funcţiune. Schimbarea repetată a luminii de drum cu lumina de întâlnire se foloseşte pe timp de noapte: A. 564.8 g/l atrage: A. respectiv soliditatea drumului nu permite. B. . B. 613. în intersecţiile care nu sunt dirijate prin semnale luminoase sau de către un poliţist rutier. la semnalizarea conducătorului de autovehicule care s-a angajat într-o depăşire periculoasă. să folosiţi luminile de întâlnire. conform legii. 978. conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. Ce măsuri trebuie să luaţi atunci când circulaţi în condiţii atmosferice ce împiedică mult vizibilitatea? A. B. C. conducerea sub influenţa produselor stupefiante. B. C.

Luminile de poziţie se folosesc. 863. C. la mai puţin de 25 m de colţul unei intersecţii. autovehiculul are aplicate inscripţii. în curbe şi pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă sub 50 m. autovehiculul are montate accesorii pe parbrize ori pe geamurile laterale. 188. pentru urcarea sau coborârea pasagerilor. B. Se interzice circulaţia pe drumurile publice a autovehiculului dacă: A. C. motocicletelor şi vehiculelor împinse sau trase cu mâna. semne distinctive sau reclame de natură să împiedice ori să diminueze eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi de semnalizare luminoasă sau citirea numărului de înmatriculare. atunci când autovehiculul este oprit: A. autoturismelor. C. să acordaţi prioritate vehiculelor care intră în intersecţie. 1037. B. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. să semnalizaţi din timp intenţia de depăşire a tramvaiului. Când nu vă este permisă întoarcerea vehiculului? A. mecanismul de direcţie prezintă uzuri peste limitele admise. Indicatorul interzice accesul: A. 553. autovehiculelor şi vehiculelor cu tracţiune animală. când lăţimea drumului public este mai mică de 7 m. C. autoturismelor. Cum este recomandat să procedaţi pentru a depăşi. 675. pentru că vizibilitatea este redusă. pe timp de zi. C. C. B. în condiţii de siguranţă. B. motocicletelor fără ataş şi vehiculelor cu tracţiune animală. B. un tramvai oprit într-o staţie cu refugiu? A. B. Oprirea este interzisă: A.528. care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului în timpul mersului. . pe marcajul pietonal. la urcarea pantelor. Ce interdicţie aveţi în această situaţie? A. 124. să reduceţi viteza de deplasare. desene. din cauza unor avarii. să avertizaţi sonor persoanele aflate în zona staţiei.

conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice. pe timp de zi. Punctele de penalizare se aplică pentru: A. să opriţi autovehiculul. dacă semafoarele nu funcţionează? A. când circulă pe drumurile judeţene. B. când circulă cu viteză redusă. neacordării priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. la mai puţin de 50 m de colţul intersecţiei. în curbe cu vizibilitatea sub 100 m. C. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Oprire“. B. în locul în care se împiedică vizibilitatea unui semnal luminos. C. tramvaiul 2. instalat la trecerea la nivel cu o cale ferată. dar transportaţi în dispozitive de reţinere omologate. B. 851. tinerii care nu au împlinit 14 ani. conducătorii autoturismelor. copiii sub 3 ani. În ce situaţie. C. B. tramvaiul 2. C. autoturismul. 991. Ce categorii de persoane sunt exceptate de la obligaţia de a purta centura de siguranţă? A. 801. să circulaţi cu o viteză mai mică de 30 km pe oră. conducătorii auto sunt obligaţi să folosească luminile de întâlnire? A. 976. tramvaiul 1. 822. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Drum cu denivelări“. tramvaiul 1. 1029. atunci când execută manevra de mers înapoi sau când staţionează.B. În ce ordine vor circula autovehiculele prin intersecţia prezentată. Suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile se aplică în cazul: A. B. autoturismul. C. nerespectării semnalelor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. tramvaiul 1. 135. B. autoturismul. C. când tractează alte vehicule. nerespectarea semnificaţiei indicatorului „Copii“. tramvaiul 2. Oprirea este interzisă: A. Întoarcerea este interzisă: . C.

nu.A. în rampă. după trecerea autocamionului. nu. 700. 351. În situaţia dată. Conducătorilor de vehicule le este interzis: A. veţi schimba alternativ luminile de drum cu luminile de întâlnire? A. B. deoarece această manevră nu este permisă în dreptul staţiilor mijloacelor de transport public de persoane. În care dintre următoarele situaţii nu este permisă depăşirea? A. într-o intersecţie nedirijată. C. nu. 336. manevra este regulamentară. celor care. motocicleta. da. B. pe lunetă sau pe geamurile laterale. deoarece autobuzul are prioritate la plecarea din staţie. B. când autobuzul se află oprit în staţie. C. C. când vizibilitatea este sub 50 m. Care dintre cele trei autovehicule va trece ultimul prin intersecţia din imagine? A. să claxoneze. C. da. pentru a vă semnaliza prezenţa. B. C. C. dacă vizibilitatea este sub 50 m. . tractoarelor şi maşinilor agricole autopropulsate. în apropierea vârfurilor de rampă. prin construcţie. se folosesc numai luminile de drum. să lase volanul liber. la trecerile pentru pietoni. Căror categorii de autovehicule le este interzis să circule pe autostradă? A. autoturismul roşu. B. B. 1011. în dreptul unui garaj. C. să aplice afişe şi reclame publicitare pe parbriz. Execută corect autoturismul manevra de depăşire? A. B. 756. nu pot depăşi viteza de 50 km/oră. motocicletelor cu şi fără ataş. 731. autoturismul verde.

516. C. 134. B. semnalizată ca atare. C. faţă de cele care se pregătesc să intre în sensul giratoriu. pe drumurile naţionale. Precizaţi în care situaţie vehiculele enumerate mai jos au prioritate de trecere: A. cu excepţia cazurilor justificate. sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză de: A. fără semnalizare şi încadrare corespunzătoare direcţiei de deplasare? A. Precizaţi în care dintre situaţiile de mai jos este interzisă depăşirea: A. cel mult 20 km/h. 90 km/h. B. C. C. B. folosirea benzii de accelerare pentru a schimba direcţia de mers. autovehiculele din serviciile regulate de transport public.962. deplasarea cu o viteză inferioară limitei maxime permise. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehiculul. cu amendă contravenţională. Autoturismul staţionează regulamentar? A. vehiculele aflate în sensul giratoriu. B. Ce manevre sunt interzise pe autostradă? A. vehiculele care execută manevra de întoarcere. 460. deoarece se află pe un drum naţional. în situaţia în care. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. 895. altele decât cele europene (E). deoarece obligă camionul la depăşirea prin triplare. la coborârile a căror pantă depăşeşte 10%. Într-o zonă pietonală. cel mult 5 km/h. cel mult 30 km/h. nu. deoarece în zonă nu sunt restricţii de circulaţie. 382. este de: A. 80 km/h. nu. circulaţia sau staţionarea pe banda de urgenţă. din sens opus. Cum se sancţionează depăşirea pe partea dreaptă a sensului de mers. C. pentru a evita coliziunea. 70 km/h. care se pun în mişcare din staţie. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare. C. C. B. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. da. . 475. B. pe trecerile pentru pietoni sau pe cele la nivel cu calea ferată curentă şi la mai puţin de 50 m de acestea. B. un vehicul este nevoit să execute o manevră.

după cel mult 3 ani soluţia antigel va fi complet înlocuită. C. B. B. La folosirea pe termen lung a soluţiilor antigel. 12. 391. B. poliţiştii comunitari. C. reduceţi viteza şi vă asiguraţi că puteţi traversa fără niciun pericol. reduceţi viteza şi opriţi la limita de vizibilitate maximă. Hemoragia nazală se poate opri dacă accidentatul: A. C. chiar dacă densitatea acesteia corespunde cerinţelor. stă culcat cu capul pe spate. autoturismul verde şi autocamionul. B. Care dintre vehicule au prioritate de trecere? A. trebuie aplicate următoarele reguli: A. cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 30 de zile. cu amendă contravenţională şi aplicarea punctelor de penalizare. 269. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. stă în picioare şi îşi strânge ambele nări timp de aproximativ 5-10 minute. autobuzul şi autoturismul verde. C. personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice. 870. personalul autorizat din cadrul serviciului examinări. Conducătorilor de autovehicule le este interzis: . reduceţi viteza şi opriţi în dreptul ultimului panou suplimentar.903. se va urmări culoarea lichidului din vasul de expansiune. B. B. 257. cu amendă contravenţională. ridică mâna dreaptă. se va urmări întotdeauna nivelul optim al lichidului din vasul de expansiune. Cum trebuie să procedaţi în situaţia prezentată? A. dacă prin aceasta se produce blocarea circulaţiei în intersecţie? A. 306. Cum se penalizează pătrunderea într-o intersecţie dirijată prin semafoare. motocicleta şi autocamionul. C. C.

dar numai pe partea stângă. care reduc vizibilitatea. B. Pe autostradă se interzice: A. 763. împreună cu încărcătura. manevra de mers înapoi. 725. pe străzile cu sens unic.A. lunetă ori geamuri laterale. B. C. indicatorul nr. B. nu. folosirea benzii de lângă zona mediană ce desparte cele două părţi carosabile. 26. C. C. da. B. Care dintre indicatoarele alăturate creează obligaţii pentru conducătorii de vehicule? A. să aibă aplicate folii sau tratamente chimice pe parbrize. în intersecţii şi la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. B. ambele indicatoare. 2. 35. Exercitarea dreptului de a conduce se suspendă pe o perioadă de 60 de zile pentru: A. C. cumul de 10 puncte de penalizare. C. la mai puţin de 100 m de o trecere la nivel cu calea ferată. dar numai dacă nu există pietoni în staţia de tramvai. Unde trebuie să declaraţi pierderea. să transporte în şi pe autoturism obiecte a căror lungime sau lăţime depăşeşte. furtul sau distrugerea permisului de conducere: A. cu excepţia cazurilor în care se efectuează regulamentar manevra de depăşire. B. 1. C. da. C. la unitatea emitentă. să circule cu vehiculele avariate mai mult de 30 de zile. 263. Puteţi depăşi tramvaiul oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni. deoarece depăşirea este interzisă. A. . depăşirea cu cel mult 30 km/h a vitezei maxime admise. B. circulaţia cu o viteză sub 80 km/h. circulaţia pe sens opus. indicatorul nr. la poliţia de care aparţineţi cu domiciliul. pe o stradă cu sens unic? A. dimensiunile acestuia. la cea mai apropiată secţie de poliţie.

creşterea consumului de combustibil. reducerea consumului de combustibil. B.1036. Utilizarea pe autostradă a limitatorului de viteză pentru autovehiculele dotate cu acest sistem are ca efect: A. C. Circulaţia frecventă cu termostatul defect şi. vehiculelor care vin din dreapta. B. C. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie sporită. B. C. cu o temperatură a lichidului de răcire sub 60 grade C conduce la: A. 749. . acest sistem nu are efecte asupra consumului de combustibil. prioritatea de trecere se acordă: A. conducătorul acestuia nu are asupra sa permisul de conducere.? A. 276. oricare dintre cele două. traseul 1. să nu vă angajaţi în depăşirea acestuia. La intersecţia nedirijată dintre un drum comunal şi unul local. B. vehiculelor care circulă pe drumul comunal. B. imposibilitatea încălzirii habitaclului. traseul 2. implicit. 917. În care dintre situaţii se dispune imobilizarea unui vehicul? A. 287. C. C. Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine? A. B. o eşarfă simplă. Ce trebuie să folosiţi pentru imobilizarea fracturilor de la membrele superioare? A. starea tehnică a vehiculului deteriorează drumul public sau afectează mediul. C. blocarea pompei de apă. dacă respectă toate prevederile legii. 524. conducătorul autovehiculului nu are asupra sa certificatul de înmatriculare. creşterea consumului de combustibil. Ce obligaţii vă revin atunci când conduceţi un autovehicul pe timpul nopţii şi vă apropiaţi de un alt autovehicul care circulă în faţa dvs. să folosiţi luminile de întâlnire de la o distanţă de cel puţin 100 m. 734. vehiculelor care circulă pe drumul local. atele improvizate. B.

viteza maximă admisă este de 30 km/h. apăsaţi până la capăt pedala de acceleraţie. B. C. copiii nu se pot juca pe partea carosabilă. conducătorul autobuzului. C. astfel încât să reduceţi poluarea? A. 996. pe drumurile cu un singur sens de circulaţie. examinatorul. B. porniţi motorul fără să acţionaţi pedala de acceleraţie şi demaraţi imediat.C. B. persoanele suferinde. C. în acest caz nu se intervine. C. B. pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile. conducătorul autoturismului. B. Ce manevre sunt interzise pe autostradă? A. C. învăţarea conducerii unui vehicul. ambii conducători procedează regulamentar. B. oprirea şi efectuarea unei pene de cauciuc. . 205. 814. Care dintre cei doi conducători procedează neregulamentar? A. 926. încercarea prototipurilor de şasiuri şi de vehicule cu motor. 404. În care dintre situaţii este interzisă oprirea? A. 984. pentru a reduce ulterior consumul de carburant. Într-o zonă rezidenţialî semnalizată ca atare: A. Cine nu este obligat să poarte centura de siguranţă? A. în curbe şi pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă sub 50 m. în locurile unde s-ar împiedica observarea unui indicator sau a unui semnal luminos. C. 582. porniţi motorul şi demaraţi cu o viteză cât mai mare. Oprirea voluntară a unui vehicul este interzisă: A. C. la mai puţin de 50 m de cel mai apropiat colţ al intersecţiei. Cum trebuie să conduceţi. în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului. B. pe drumurile cu o lăţime mai mică de 6 m. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. Autobuzul este staţionat. porniţi motorul acţionând pedala de acceleraţie la un sfert din cursă şi aşteptaţi ca acesta să se încălzească. pasagerii din taxiuri.

C. să utilizaţi frâna de motor pentru a încetini. aveţi sistemul de iluminare în stare de funcţionare. 538. B. 930. faptul că bateria de acumulatori este descărcată? A. Puteţi circula cu autovehiculul într-o zonă pietonală dacă: A. întrerupt. 80 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri. în curbe şi în alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 100 m. În care dintre următoarele cazuri. de regulă. acesta emite un sunet slab. C. neoprirea la semnalul persoanelor autorizate din zona de lucrări la drumul public. Care sunt vitezele maxime admise pentru subcategoria de autovehicule B1? A. 323. intensitatea luminoasă a acestora scade progresiv. 4. 885. C. Oprirea voluntară a unui vehicul este interzisă: A. să folosiţi frâna de mână concomitent cu frâna de serviciu. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. locuiţi în acea zonă. nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale. pentru a obţine o frânare rapidă şi eficientă. 110 km/h pe autostrăzi. B. se reţine şi permisul de conducere? A. pe lângă amenda contravenţională. B. Cum se recomandă să procedaţi pentru a conduce ecologic un autovehicul? A. 90 km/h. constatăm că aceasta este mai uşoară decât de obicei. neoprirea la semnalul agentului de cale ferată. 100 km/h. . B. în intersecţiile cu sens giratoriu. C. B. C. să scoateţi autovehiculul din viteză în timpul frânării. B. la aprinderea farurilor. acţionând claxonul. 130 km/h pe autostrăzi şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri. B. 90 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. Ce vă indică. Care este limita maximă de viteză în afara localităţilor. C. C. 90 km/h pe autostrăzi. demontând bateria. 110 km/h. pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E)? A. 887. prestaţi servicii comerciale.834.

C. 552. în locurile unde soliditatea drumului nu permite. C. „Circulaţie în ambele sensuri“. autoturismul. în cazul arterelor de circulaţie slab iluminate. legea nu interzice. în zona de acţiune a indicatorului „Alte pericole“. autoturismul. deoarece urmează un drum în lucru. nu. dar neiluminate. Puteţi executa depăşirea în această situaţie? A. „Înainte“. C. 491. în cazul staţionării pe timp de noapte pe partea carosabilă a drumurilor naţionale sau în cazul parcării autovehiculului în locuri special amenajate. autobuzul. „Sens unic“. unde vizibilitatea este redusă sub 50 m. B. 112. C. B. autobuzul. atât în localităţi. în situaţiile în care traficul este supraaglomerat. în apropierea staţiilor de tramvai. 611. în mers. „Înainte“. „Intersecţie cu un drum fără prioritate“. în curbe. deoarece drumul se îngustează. când vizibilitatea este redusă sub 100 m. da. cât şi în afara acestora. B. În ce situaţie este interzisă întoarcerea? A. B. autocamionul. B. B. la mai puţin de 50 m de o intersecţie. În care dintre următoarele situaţii conducătorul unui autovehicul este obligat să folosească luminile de întâlnire sau de drum? A. când vizibilitatea este redusă. La întâlnirea cărui indicator este permisă întoarcerea autovehiculului? A. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă depăşirea vehiculelor? A. nu. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele trei autovehicule? A. C. 630. autoturismul.525. B. autobuzul. pe timp de zi pe drumurile naţionale. autocamionul. . C. autocamionul. În intersecţii au prioritate de trecere vehiculele care întâlnesc unul dintre indicatoarele: A. 488.

C. indicatorului 2. C. ambelor indicatoare.C. dacă vehiculul pe care îl conduceţi este vizibil de la o distanţă de cel puţin: A. pe un drum iluminat. 296. B. 157. când sunteţi obosit şi autovehiculul are sistemul de frânare defect. cu toate luminile stinse. deoarece vă aflaţi pe un drum prioritar. acordaţi prioritate ambelor vehicule. „Staţionarea interzisă“. Puteţi opri sau staţiona regulamentar. acordaţţ prioritate tramvaiului. 647. Schimbarea direcţiei de mers la dreapta sau la stânga nu este permisă la întâlnirea: A. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată. C. C. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din dreapta. 959. 50 m. acordaţi prioritate autobuzului. C. B. pe drumurile judeţene şi comunale. la trecerea la nivel cu calea ferată curentă. B. 63. C. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu viteză redusă? A. pe porţiunile de drum unde oprirea este interzisă. . aveţi prioritate. pe drumurile publice cu o singură bandă pe sens. B. 150 m. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din faţă. indicatorului 1. B. B. fiind din serviciul de transport public de persoane. 915. Depăşirea vehiculelor pe drumurile publice este interzisă: A. 100 m. Cum procedaţi dacă vă aflaţi la volanul autoturismului? A. Cum este corect să procedaţi dacă părăsiţi drumul prioritar? A.

interzicerea staţionării. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. 592. precum şi becuri de rezervă. Principala cauză a exploziei pneului în timpul mersului este: A. B. C. dacă trebuie să parcurgă un traseu lung. dacă se aprind luminile de poziţie sau de staţionare. pe cât posibil. 324. troleibuzelor şi autobuzelor oprite în staţie. B.797. să aibă în dotare setul de triunghiuri reflectorizante. C. . C. 712. În care dintre următoarele situaţii este interzisă oprirea? A. să aibă bateria de acumulatori în stare bună de funcţionare. B. indiferent unde. B. atunci când se circulă din direcţia opusă tramvaielor. pe sectoarele de drum neiluminate. Căile respiratorii pot fi deblocate: A. B. B. C. Viteza de deplasare trebuie redusă: A. 2. C. B. umflarea exagerată. uzura moderată. C. care cuprinde drumuri intens circulate. da. întrucât în toate cazurile se interzice pe timpul nopţii staţionarea pe partea carosabilă. 773. deplasarea. la locul accidentului. la întâlnirea indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“. din punct de vedere al conduitei preventive. Ce se recomandă pe timp de noapte. alte pericole. prin intervenţii specifice. semnifică: A. pe drumurile naţionale europene. să evite. interzicerea opririi. Este permisă staţionarea autovehiculelor pe timpul nopţii pe partea carosabilă a unui drum comunal neiluminat? A. umflarea insuficientă. Marcajul aplicat pe marginea din dreapta a părţii carosabile. pentru a asigura funcţionarea ireproşabilă a farurilor. la întâlnirea indicatorului „Cedează trecerea“. dacă victima suportă această intervenţie. la o distanţă mai mică de 5 m faţă de spatele unui tramvai. 687. nu. format dintr-o linie în zig-zag. pentru un conducător de autovehicul începător? A. numai în unităţi medicale. folosindu-se instrumente speciale.

nu aveţi nicio obligaţie. dacă în afara luminilor de poziţie. B. Cum trebuie să procedeze conducătorul auto atunci când circulă pe un drum cu trei sau mai multe benzi pe sens? A. starea de prindere a volanului pe axul său. B. trebuie să verificăm. . a braţului drept al unui biciclist semnifică: A. B. conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere deteriorat. semnalizaţi autobuzul galben că poate circula. 690. intenţia de a se angaja în depăşire. cu braţul drept întins orizontal? A. în primul rând: A. să circule pe banda situată lângă acostament. 123. în plan vertical. Dacă efortul depus pentru acţionarea volanului este mai mare decât în mod obişnuit. C. respectiv a treia. C. presiunea în pneurile punţii din faţă. circulaţia sau staţionarea pe spaţiul interzis care separă sensurile de circulaţie pe autostradă. 817. lipsa unui ştergător de parbriz. intenţia de a schimba direcţia de mers la dreapta. să nu circule pe liniile de tramvai. B. C. să circule pe banda a doua. cu o viteză mai mică de 100 km/h. B. Cum este corect să procedaţi în situaţia prezentată? A. intenţia de a opri. C. sunteţi obligat să aşteptaţi. Ce semnifică semnalul poliţistului aflat într-o intersecţie. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din faţa acestuia. C.C. da. presiunea în pneurile punţii din spate. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din faţa şi din spatele acestuia. 846. Balansarea. C. 183. 629. B. prezenţa autovehiculului este semnalizată şi cu ajutorul triunghiurilor reflectorizante. Se aplică puncte de penalizare pentru: A. oprire pentru vehiculele şi pietonii care vin din spatele acestuia.

B. C. pe marcajul pietonal. 1039. iar pietonii aflaţi pe trotuar. B. trebuie: A. Ce măsuri vor fi luate în cazul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul cu defecţiuni grave la mecanismul de direcţie? A. inclusiv în cele cu circulaţie în sens giratoriu. la depăşirea cu 20 km/h a vitezei maxime admise. C. C. pe drumurile cu sens unic. C. C. la mai puţin de 25 m înainte şi după staţiile mijloacelor de transport public de persoane. la o distanţă mai mică de 50 m de marcajul pietonal. nu. Motociclistul depăşeşte corect autocamionul? A. semnalizate corespunzător. intenţionează să se angajeze în traversare. B. C. Ce trebuie să facă conducătorul auto în situaţia prezentată? A. . în zonele rezidenţiale semnalizate ca atare. la depăşirea cu mai mult de 30 km/h a vitezei maxime admise. da. 636. La trecerile pentru pietoni nesemaforizate. deoarece din sens opus circulă alt vehicul. în imediata apropiere a părţii carosabile.595. B. 878. nu. procedează corect. Se interzice întoarcerea vehiculului: A. 650. În ce situaţie este sancţionat conducătorul unui vehicul cu amendă contravenţională şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule? A. să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora. nu aveţi nicio obligaţie legală şi nici vreo răspundere în cazul unui eventual accident. Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă: A. B. deoarece indicatorul din imagine interzice acest lucru. 795. să reduceţi brusc viteza şi să acordaţi prioritate de trecere pietonilor care au acest drept. amendă contravenţională. reţinerea certificatului de înmatriculare. amendă contravenţională şi reţinerea certificatului de înmatriculare. 847. când drumul are cel mult o bandă pe sens. să reducă viteza. precum şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule. amendă contravenţională. în intersecţii. la depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise. B.

Cum procedaţi? A. doar dacă semaforul este însoţit de un semn adiţional care indică direcţiile cărora li se adresează semnalele. Dacă semaforul în funcţiune se află instalat de cealaltă parte a intersecţiei. B. să oprească. B. este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase. dacă un alt semafor instalat la intrarea în intersecţie are în funcţiune un semnal similar. conducătorul de autovehicul: A. autobuzul. C. acordaţi prioritate autoturismului din stânga. C. nu este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase. B. să nu depăşească motocicleta de poliţie. 338. dacă nu există un agent de cale ferată. 502. motocicleta şi tramvaiul. În care dintre situaţii este interzisă staţionarea voluntară a vehiculelor? A. 320. B. conducătorii de autovehicule vor da dovadă de prudenţă sporită. aveţi prioritate faţă de autoturismul alb din stânga. C. autoturismul. Viraţi la stânga în intersecţie. în zona rezidenţială semnalizată corespunzător. C. autocamionul şi autoturismul. C. La apropierea de o cale ferată industrială: A. C. 384.B. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice. pe drumurile judeţene. nu vă este permis să viraţi la stânga. 609. B. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţie? A. se va respecta semnificaţia semaforului electric. conducătorii de autovehicule nu au nicio obligaţie. C. motocicleta şi autocamionul. . autocamioneta mov. B. este obligat să respecte semnificaţia semnalelor luminoase ale acestuia. 549. Care dintre vehicule au prioritate de trecere prin intersecţia prezentată? A. deoarece nu i se adresează.

să oprească autovehiculul cât mai aproape de marginea drumului. B. Se interzice întoarcerea vehiculului: A. să reducă viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului. Oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă: A. C. da. B. nu. aveţi voie să efectuaţi manevra de depăşire a unui autobuz oprit în staţie pentru urcarea şi coborârea călătorilor? A. da.1018. obligarea celor care au prioritate de trecere de a-şi modifica brusc direcţia sau viteza de deplasare ori să oprească. în intersecţiile în care este interzis virajul la stânga. să reducă viteza şi să oprească în afara drumului imediat ce este posibil. Neacordarea priorităţii înseamnă: A. 159. la o distanţă mai mică de 150 m de trecerea la nivel cu calea ferată. Scoaterea pe partea laterală a bastonului de către poliţistul care însoţeşte o coloană oficială obligă conducătorul: A. aveţi voie să viraţi înaintea autocamionului. Este obligat conducătorul unui vehicul să folosească banda suplimentară. 990. C. numai dacă lăţimea drumului public este mai mare de 6 m. 732. pe drumurile supuse restricţiilor de viteză. C. nerespectarea dispoziţiilor legale privind asigurarea şi semnalizarea în intersecţii. . În acest caz: A. dacă prin aceasta este stânjenită circulaţia vehiculelor pe şine. dacă viteza sa este mai mică decât cea înscrisă pe indicator? A. B. C. deoarece banda este destinată vehiculelor care se deplasează cu o viteză egală sau superioară celei precizate de indicator. 232. 621. nerespectarea semnificaţiei semnalizării rutiere de obligare sau de avertizare. B. la urcarea în rampă. pe platforma căii ferate sau de tramvai. pe drumurile cu o singură bandă pe sens. da. În timp ce conduceţi un autoturism. nu. B. nu. B. fiind obligat în toate situaţiile să circule doar pe banda de lângă marginea drumului. C. C. trebuie să permiteţi trecerea autocamionului. la mai puţin de 50 m de trecerile pentru pietoni. în acest caz depăşirea este interzisă. 33. trebuie să permiteţi numai trecerea autoturismului. C. B.

emis de o instituţie medicală de specialitate. 314. C. Ce cauze determină poluarea mediului ambiant de către autovehicule? A. autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALĂ“. mai mare de 0. testat cu un aparat autorizat. mai mică de 0.40 mg/l alcool pur. B. arată o concentraţie: A. autovehiculele mai vechi de 10 ani. Care autovehicule trebuie să-şi refacă inspecţia tehnică înainte de termen? A. din care au rezultat numai pagube materiale. la întâlnirea indicatorului „Prioritate pentru circulaţia din sens invers". B. fără motiv. femeia care prezintă o sarcinã vizibilă.40 mg/l alcool pur. Prioritatea de trecere se acordă în următoarea situaţie: A.80 mg/l alcool pur. 747.186. la întâlnirea indicatorului „Intersecţie cu un drum fără prioritate". autovehiculele cu sistemele de frânare şi de direcţie grav avariate. Purtarea centurii de siguranţă nu este obligatorie în localităţi pentru: A. mai mare de 0. . 50. defectarea filtrului de benzină sau motorină. copiii cu vârsta de până la 12 ani. deoarece are prioritate în mers. dacă aerul expirat. 707. B. C. da. B. rularea cu viteză redusă. Este interzisă staţionarea unui autoturism pe un drum public cu o lăţime mai mică de 6 m? A. este obligat să se supună recoltării probelor biologice. 273. C. B. la întâlnirea indicatorului „Sfârşitul drumului cu prioritate". C. deoarece îşi schimbă direcţia de mers. B. deoarece vine din dreapta celorlalte două vehicule. autoturismul galben. B. tramvaiul. Care dintre cele trei vehicule trece primul prin intersecţie? A. C. Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie. nu. C. 1014. arderea incompletă şi defectuoasă a combustibilului. autoturismul roşu. persoanele care posedă un document în acest sens.

coloane militare sau cortegii. autoturismelor şi motocicletelor. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. C. B. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată. poliţiştii comunitari. întins orizontal. C. 728. iar lăţimea drumului este de cel puţin 7 m. vehiculele şi pietonii care vin din spate. poliţiştii de frontieră. dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens. Viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor: A. Aveþi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. B. C. la trecerile la nivel. staţionarea în timpul orelor menţionate. 84. dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanţă mai mare de 20 m. 395. poliţiştii comunitari. al poliţistului indică „Oprire“ pentru: A. Panoul de sub indicator permite: A. tuturor vehiculelor. B. mopedelor şi bicicletelor. 150. B. la trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere. agenţii de cale ferată. staţionarea mijloacelor de transport public de persoane în intervalul menţionat. vehiculele şi pietonii care vin din faţă. legal. tuturor autovehiculelor. 369. C. la trecerea pe lângă grupuri organizate. vehiculele şi pietonii care vin din faţă şi din spate.C. Interdicţia impusă de indicatorul din imagine se adresează: A. cu excepţia motocicletelor fără ataş. Braţul drept. vehiculelor cu tracţiune animală. 550. C. 129. la 100 m de trecerile la nivel cu calea ferată curentă. nu este prevăzut. B. Este interzisă depăşirea: A. C. motocicletelor fără ataş. B. staţionarea în afara intervalului orar menţionat. . personalul autorizat din cadrul serviciului de examinări. B. la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“. ofiţerii sau subofiţerii Jandarmeriei Române.

autoturismele 1 şi 2. Cum se execută depăşirea autoturismelor şi a autocamioanelor pe un drum fără marcaje. Care dintre cele trei autovehicule a parcat regulamentar? A. B. 445. 1024. indiferent de direcţia de mers. orientează conducătorii de vehicule în condiţii de vizibilitate redusă.C. tuturor vehiculelor. menţinerea stării tehnice a autovehiculului. C. B. B. prelungirea duratei de exploatare a motorului. . B. să evitaţi bruscarea comenzilor autovehiculului. siguranţa şi fluenţa deplasării pe drumurile publice. numai cu luminile de avarie. 881. La plecarea de pe loc cu autovehiculul. cum puteţi staţiona regulamentar? A. numai cu luminile de poziţie. să evitaţi ambalarea excesivă a motorului. pe partea dreaptă. C. autoturismul 3. pe ambele părţi. să acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drum. C. 167. Ce semnificaţie are marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulaţie? A. 399. vă revin următoarele obligaţii: A. C. interzice încălcarea lui. B. C. pe care circulaţia se desfăşoară în sens unic? A. cu toate luminile stinse. În această situaţie. pe partea stângă. B. niciunul. interzice depăşirea pe sectorul pe care este aplicat. Conduita preventivă asigură: A. 309. C.

da. C. împreună cu reprezentantul autorităţilor abilitate. altele decât autostrăzile. Ce obligaţii aveţi. La cererea poliţistului rutier. în calitate de conducător auto? A. C. 100 km/h. nu. B. 906. B. . să nu acceleraţi în intersecţie. 465. B. traversaţi fără să acordaţi prioritate. Cum procedaţi în intersecţia care urmează? A. da. să circulaţi cu o viteză cel puţin egală celei prescrise de indicatorul „Viteză minimă obligatorie“. traversaţi după ce acordaţi prioritate de dreapta. să viraţi la stânga sau la dreapta. să întoarceţi autovehiculul. dacă drumul este iluminat. să circulaţi cu o viteză inferioară celei înscrise în indicatorul „Viteză minimă obligatorie“.710. Poate staţiona noaptea. să manevraţi înapoi autovehiculul. 144. C. C. B. pe celelalte categorii de drumuri. C. nefolosirea luminilor de ceaţă după lăsarea serii. 724. C. depăşirea vitezei maxime admise cu peste 20 km/h. 90 km/h. B. B. 70 km/h. nerespectarea regulilor privind depăşirea. 66. drumurile expres sau cele naţionale europene (E)? A. Pe străzile cu sens unic este interzis: A. B. dacă aceasta este semnalizată cu triunghiuri reflectorizante. să-l transporte la unitatea de poliţie. remorca unui autoturism? A. pe un drum public. traversaţi după ce acordaţi prioritate de stânga. 889. conducătorul auto este obligat: A. C. Care este limita legală de viteză în afara localităţilor. În care dintre situaţiile de mai jos se suspendă exercitarea dreptului de a conduce? A. precum şi al bunurilor transportate. să permită controlul stării tehnice a vehiculului. să prezinte documentele de călătorie.

când banda pe care se află încadrat conducătorul de vehicul este semnalizată cu indicator şi marcaj direcţional care indică mersul înainte. interziceţi victimei să se sprijine pe glezna respectivă. 742. autoturismul roşu.916. să opriţi în orice situaţie. C. B. la o distanţă mai mică de 25 m de colţul intersecţiei. Oprirea este interzisă: A. pe drumul cu sens unic. C. B. atunci când nu se respectă obligaţia de reducere a vitezei. 132. B. traseul 1. C. traseul 2. traseul 3. atunci când se încalcă normele legale referitoare la staţionare. B. 557. C. C. autoturismul verde. C. să circulaţi cu viteză redusă. În cazul unei entorse a gleznei. C. când la dreapta se află o stradă cu sens unic. 142. În ce situaţie se reţine permisul de conducere? A. autocamionul. când semaforul nu este însoţit de un semn adiţional ce conţine o săgeată cu vârful către dreapta. B. deşi este în funcţiune semnalul verde? A. B. 1003. Ce traseu trebuie să urmaţi pentru a vira la stânga în intersecţie? A. atunci când nu se respectă normele referitoare la prioritatea de trecere a pietonilor. . ridicaţi piciorul afectat şi aplicaţi un bandaj elastic strâns. Când este interzisă schimbarea direcţiei de mers la dreapta. Care dintre autovehicule va trece al doilea prin intersecţia prezentată? A. procedaţi astfel: A. nu interveniţi şi aşteptaţi ca victima să fie transportată la spital. B. Semaforul de avertizare constituit dintr-un corp de iluminat de culoare galbenă intermitentă vă obligă: A. să acordaţi prioritate de trecere. la o distanţă de 5 m în spatele ultimului vagon de tramvai oprit în staţia fără refugiu pentru pietoni. 969.

puteţi depăşi numai după ce pietonii şi bicicliştii v-au făcut semn în acest sens. C. şi atrage anularea permisului de conducere. B. C. Care este viteza maximă cu care aveţi voie să circulaţi în afara localităţilor? A. în vederea stabilirii alcoolemiei. B. să schimbe direcţia de mers spre stânga. B. C. Conduceţi un autoturism care tractează o semiremorcă pe un drum naţional european (E). 880. În situaţia în care poliţistul se află cu faţa la un autovehicul care se apropie. roşie sau galbenă. roşie sau albă. şi atrage reţinerea permisului de conducere. 110 km/h. constituie: A. durere în zona afectată. contravenţie. C. Sustragerea de la recoltarea probelor biologice. B. să oprească. . pentru conducerea autovehiculului de către o altă persoană decât proprietarul. temperatură mărită şi transpiraţie abundentă. galbenă sau albă.246. noxele motorului ating limita legală admisă. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică puncte de penalizare? A. C. Ce culoare pot avea lămpile cu lumină intermitentă din spatele autovehiculului? A. 375. 358. 70 km/h. B. 80. conducătorul auto trebuie: A. deoarece semnalul nu i se adresează. C. 993. Semnele unei fracturi sunt: A. deoarece semnalul i se adresează. B. cât şi grupuri de pietoni care se deplasează pe carosabil? A. bicicliştii şi pietonii pot fi depăşiţi numai dacă distanţa laterală este de 3 m. să continue deplasarea. pentru conducerea autovehiculului fără una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare. respectaţi prevederile legale. infracţiune. B. 172. Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când intenţionaţi să depăşiţi atât biciclişti. având braţul drept întins orizontal. C. 90 km/h. contravenţie. durere şi poziţie nefirească. şi se pedepseşte cu închisoare.

B. În care dintre situaţiile prezentate este interzisă depăşirea vehiculelor pe drumurile publice? A. 440. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. semnalizarea temporară. pentru a economisi carburant. sunteţi obligat: A. 80 km/h. ce se apropie simultan de o intersecţie. 21. C. generale şi particulare. B. 617. luminoase sau sonore. la o distanţă mai mică de 50 m de staţia de tramvai. în situaţia în care unul întâlneşte indicatorul „Oprire". la trecerile pentru pietoni prevăzute cu indicatoare şi marcaje. iar celălalt indicatorul „Cedează trecerea"? A. Conducătorii de vehicule trebuie să respecte regulile de circulaţie. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. se recomandă: A. semnalele speciale de avertizare. semnalizarea temporară. B. semnalele. să viraţi la dreapta. oprirea motorului în timp ce coborâţi o pantă. în cazul în care staţionaţi mai mult timp în acelaşi loc. deoarece urmează un sector de drum îngustat. de preferinţă medie. indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. B. 100 km/h. B. conducătorul care circulă din dreapta. la întâlnirea indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri“.328. Conducătorul autoturismului din imagine va circula cu: A. conducătorul care întâlneşte indicatorul „Cedează trecerea“. să viraţi la dreapta până la indicator. C. semnalele. C. ale autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. C. Care dintre conducătorii de vehicule. 90 km/h. menţinerea unei viteze constante. semnalizarea temporară. să ocoliţi scuarul pe care este instalat indicatorul. În situaţia dată. indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. folosirea motorului la relanti. . indicaţiile şi dispoziţiile poliţistului rutier. semnalele speciale de avertizare. are prioritate de trecere. în următoarea ordine: A. semnalele speciale de avertizare. 876. când acesta este oprit. 877. C. B. luminoase sau sonore. C. conducătorul care întâlneşte indicatorul „Oprire“. luminoase sau sonore. semnalele. Pentru a conduce ecologic un autovehicul.

Ce vă este interzis în această situaţie? A. să se asigure că distanţa dintre vehicule este suficientă pentru parcarea vehiculului. autovehiculelor. 1065. 258. C. autocamionul. B. Cu ce viteză veţi putea rula dacă sunteţi la volan? A. troleibuzul. cu excepţia bicicletelor sau a căruţelor. să imobilizaţi zona fracturată. vehiculelor fără motor. motocicleta. B. troleibuzul. 50 km/h. 227. autocamionul. Ce obligaţii are conducătorul unui vehicul atunci când doreşte să intre sau să iasă dintr-un rând de vehicule staţionate? A. autoturismul. 60 km/h. autoturismul. . 39. să aplicaţi un garou de cauciuc deasupra fracturii.544. autoturismul. motocicleta. În care dintre situaţii este permisă depăşirea? A. să sterilizaţi şi să pansaţi zona fracturată. să depăşiţi alte vehicule. C. C. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a autovehiculelor? A. să nu execute manevra în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. C. motocicleta. B. să călcaţi marcajul aplicat pe carosabil. 224. C. Ce trebuie să faceţi pentru evitarea complicaţiilor în cazul unei fracturi? A. să semnalizeze şi să se asigure că poate executa manevra. B. autocamionul. să opriţi sau să staţionaţi. 839. B. mopedelor şi motocicletelor. în intersecţiile nedirijate. C. în intersecţiile dirijate prin semnale sonore. B. B. 40 km/h. în intersecţiile dirijate. troleibuzul. C. Indicatorul permite accesul: A.

În care dintre situaţii pot fi retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale unui autovehicul? A. da. 359. B. B. autoturismul şi autobuzul. autobuzul şi autocamionul. B. nu. da. 17. B. terminarea benzii de circulaţie din stânga părţii carosabile. în faţa barierei. dar numai dacă se folosesc semnalele de atenţionare sonore şi luminoase. Indicatorul precizează: A. Fumul de culoare neagră emis de eşapament indică: A. 784. Este corectă manevra de devansare pe autostradă a unui autovehicul pe banda dreaptă a acestuia? A. 474. atunci când plăcuţele cu numărul de înmatriculare nu sunt conforme cu standardele în vigoare. un consum exagerat de ulei.626. Unde trebuie să aşteptaţi dacă vă aflaţi la o trecere de cale ferată cu bariera coborâtă? A. autocamionul şi autoturismul. un consum exagerat de combustibil. în faţa indicatorului în cruce. C. atunci când certificatul de înmatriculare este pierdut. îngustare temporară a drumului. C. C. C. 225. atunci când conducătorul autovehiculului nu poate prezenta cartea de identitate şi carnetul de conducere. B. Care dintre cele trei vehicule nu au prioritate de trecere? A. reducerea numărului benzilor de circulaţie. . C. C. defectarea supapelor de evacuare. 449. Indicatorul semnifică: A. pe banda din stânga. vehiculele vor circula cu cel mult viteza indicată. la panoul cu două dungi. B.

mijloacele proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei. 442. Persoanele accidentate. Poliţistul rutier are dreptul de a confisca: A. să nu depăşiţi alte vehicule. 753. deoarece motocicleta nu trece peste axul drumului. autocamionul. motocicleta. B. C. spălate. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată în imagine? A. nu există prevedere legală. B. B. deoarece este interzis prin lege. C. B. pe banda din stânga. C. 490. 644. deoarece din sens opus nu circulă niciun vehicul. trebuie să fie: A. da. bandajate şi apoi transportate la cea mai apropiată unitate sanitară. autocamionul. V-aţi angajat corect în depăşirea motocicletei? A. nu. să reduceţi viteza. pot circula cei care se deplasează cel puţin cu viteza menţionată. cu arsuri multiple pe corp şi membre. B. dacă nu obligă celelalte vehicule să treacă peste marcajul continuu.B. autoturismul. motocicleta. autoturismul. autocamionul. deoarece motocicleta depăşeşte autocamionul. dispozitivele care perturbă funcţionarea mijloacelor tehnice de supraveghere a traficului. pe banda din dreapta. să opriţi la 50 m de calea ferată. C. autoturismul. C. C. se poate circula fără restricţie de viteză. B. da. Conduceţi autoturismul albastru. 546. Este interzisă staţionarea pe un drum public prevăzut cu marcaj longitudinal continuu aplicat între sensurile de circulaţie? A. după stingerea flăcărilor. În ce ordine vor intra autovehiculele în intersecţie? A. 648. transportate urgent la o unitate medicală. dezbrăcate rapid de haine. nu. C. da. . centurile de siguranţă neomologate. motocicleta.

da. 50 km/h. motocicleta. autoturismul. motocicleta. până îşi revine. autobuzul. Limita maximă de viteză pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare. autobuzul. B. În ce ordine vor trece prin intersecţie autovehiculele? A. autoturismul. tramvaiul 1. autobuzul. B. eliberaţi pedala de acceleraţie şi viraţi uşor spre dreapta. Puteţi schimba poziţia autovehiculului. motocicleta. B. Cum trebuie să procedaţi atunci când autovehiculul derapează cu spatele către dreapta? A. 685. B. dar nu respiră? A. în aşa fel încât rana care sângerează să fie mai jos decât planul corpului. C. C. C. tramvaiul 2. din interiorul localităţilor. începeţi respiraţia artificială. Care dintre vehicule va trece primul prin intersecţie? A.1052. B. pentru autovehiculele din categoriile A şi B. nu are importanţă dacă rana este situată mai sus sau mai jos decât planul corpului. . Cum procedaţi în cazul unui accidentat care are puls. trageţi rapid de volan spre stânga. îi faceţi o resuscitare cardio-respiratorie. C. 1033. dacă accidentul s-a soldat numai cu avarii. B. 1062. autoturismul. după ce aţi anunţat poliţia. dacă sunteţi implicat într-un accident de circulaţie? A. da. după ce aţi acordat primul ajutor victimelor. C. în aşa fel încât rana sângerândă să fie mai sus decât nivelul corpului. 418. Accidentatul cu hemoragie externă trebuie aşezat: A. 556. frânaţi puternic şi redresaţi vehiculul prin virare la stânga. da. 110 km/h. autoturismul. fără a frâna. B. C. îi daţi câteva palme peste faţă. 909. 80 km/h. C. nu poate fi mai mare de: A.

Care dintre cele două indicatoare obligă la schimbarea direcţiei de mers spre dreapta. Intenţionaţi să remorcaţi un autoturism cu servodirecţie rămas în pană de motor. indicatorul 1. Se interzice staţionarea voluntară: A. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. luminile de drum. C. B. C. 554. în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţi alăturate drumurilor publice. luminile de poziţie. B. C. îndrumătorii de circulaţie ai Ministerului Apărării. C. 576. inspectorii primăriei. zgomotul în mers sau în staţionare depăşeşte limita legală admisă. de aceea veţi efectua tractarea cu deosebită atenţie. oglinzile retrovizoare sunt de dimensiuni mai mari. indicatorul 2. nu aveţi voie să-l remorcaţi în această situaţie. pe drumurile cu mai puţin de două benzi pe sensul de mers. dispozitivul de avertizare sonoră nu este corespunzător. 339. B. în intersecţiile cu sens giratoriu. luminile de întâlnire. 879.15. C. 366. Sunteţi obligat să opriţi la semnalele date de: A. Vi se interzice circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice când: A. după depăşirea locului unde este instalat? A. 832. în zona de acţionare a indicatorului „Circulaţie în ambele sensuri". B. B. manevrarea volanului solicită un efort fizic mai mare. ambele indicatoare. C. pe arterele cu un singur sens de circulaţie. blocaţi direcţia. conducătorii vehiculelor de ambulanţă. B. C. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. În care dintre situaţiile de mai jos este interzisă oprirea vehiculelor pe drumurile publice? A. În această situaţie veţi circula cu: A. . B.

de la cel puţin 100 m. C. C. 180. Parcarea este permisă: A. Puteţi schimba poziţia autovehiculului. 951. ruperea curelei de antrenare a pompei de apă. pe timp de noapte. pe orice drum public. poate indica: A. Aprinderea luminii „martor“ de la bord. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei? A. 480. semnalizate prin indicatoare sau marcaje. da. numai pe străzile cu o lăţime de cel puţin 6 m. cu condiţia să nu se stânjenească circulaţia celorlalte vehicule. nu. care cercetează accidentul. B. 717. B. acest aspect nu este stabilit legal. cu încuviinţarea poliţiei. da. B. B. C. nu. B. conducătorul unui autovehicul este obligat să folosească lumina de întâlnire? A. a ventilatorului şi a alternatorului. da. da. dacă acesta a fost implicat într-un accident din care a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unor persoane? A. C. care semnalizează funcţionarea generatorului de curent. de la cel puţin 150 m. dacă semnalizarea rutieră nu prevede acest lucru. De la ce distanţă faţă de vehiculul care circulă din sens opus. Bicicliştii şi conducptorii de vehicule cu tracţiune animală sunt obligaţi să acorde întotdeauna prioritate? A. Care dintre autoturisme staţionează regulamentar? . griparea rotorului pompei de apă. B. 217. da. C. de la cel puţin 200 m. dacă persoana vătămată se poate deplasa singură. 95. dacă circulă pe drumuri judeţene sau comunale. până la sosirea ambulanţei. numai în locurile special destinate. scurgeri de electrolit din acumulatori. deoarece viteza de deplasare este mică. C. unde staţionarea nu este interzisă.255. nu.

1051. autoturismul roşu. Ce trebuie să faceţi imediat după un accident cu un animal sălbatic? A. luaţi vânatul acasă şi comunicaţi societăţii de asigurare daunele suferite de autoturism. Este interzisă oprirea voluntară: A. Imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră oprire. Este permisă parcarea autoturismelor pe trotuar. B. 405.A. Certificatul de înmatriculare se reţine atunci când: A. întrucât trotuarul este rezervat în exclusivitate deplasării pietonilor. C. dacă se asigură spaţiu de cel puţin 1 m pentru circulaţia pietonilor ? A. 1021. nu. înainte şi după staţiile mijloacelor de transport public. înainte şi după acestea. la o distanţă mai mică de 100 m. vehiculul nu are efectuată inspecţia tehnică. ambele autoturisme. înainte şi după trecerea la nivel cu calea ferată. 655. sunt aplicate abţibilduri pe parbriz. C. aprindeţi luminile de avarie şi asiguraţi locul accidentului. Cum procedează conducătorul de autovehicul care intenţionează să circule pe direcţia înainte printr-o intersecţie nedirijată? A. vehiculele de până la 3. C. când vehiculul trebuie scos de pe partea carosabilă pentru a nu stânjeni autovehiculele aflate în mişcare. fără ca prin aceasta să fie perturbată circulaţia. la o distanţă mai mică de 50 m. C. B. da. B. 110. C.5 tone execută operaţiunea de aprovizionare cu mărfuri alimentare. dar numai în acele zone unde există reglementări în acest sens. există defecţiuni la sistemul de climatizare. reduce viteza şi acordă prioritate tuturor vehiculelor. opriţi. B. dacă: A. B. vehiculul a fost oprit pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane. autoturismul albastru. înştiinţaţi societăţile de protecţie a animalelor. Care este cea mai vulnerabilă categorie de participanţi la trafic. B. reduce viteza şi acordă prioritate vehiculelor care vin din dreapta sa. 207. durează cel mult 5 minute. 318. C. da. C. din rândul căreia se înregistrează cele mai multe victime? . pe trecerile pentru pietoni sau la mai puţin de 25 m. reduce viteza şi acordă prioritate vehiculelor care circulă din sens opus şi urmează să schimbe direcţia de mers spre stânga. B.

Consumul de alcool. B. acordaţi prioritate de dreapta. îndeosebi copiii şi persoanele în vârstă.A. autoturismul. B. 602. autocamionul. C. B. capacitatea de a nu intra în conflict cu organele de poliţie rutieră. pentru a nu fi obligat să opriţi pe traseu. din punct de vedere al conduitei preventive? A. O hemoragie produsă la unul dintre membrele unei persoane rănite se va opri prin: A. banda pe care circulaţi se sfârşeşte şi trebuie să vă continuaţi deplasarea pe banda din stânga? A. poate reduce capacitatea auditivă. circulând pe un drumul public cu mai multe benzi. C. menţinerea neîntreruptă a atenţiei pe toată durata deplasării. dacă semafoarele nu funcţionează? A. 919. C. B. dezinfectarea rănii. deoarece autoturismul virează la stânga şi intersectează direcţia acestuia de mers. Ce obligaţii aveţi dacă. poate reduce capacitatea vizuală. 910. B. C. deoarece nu-şi schimbă direcţia de mers. Ce se înţelege prin vigilenţă. pietonii. pentru ca cei din spate să vă acorde prioritate. C. Cum procedaţi în această situaţie. aveţi prioritate. pentru a nu-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic. conducătorii de vehicule cu atestat profesional. ridicarea membrului accidentat în poziţie verticală. deoarece vine din dreapta autocamionului. să semnalizaţi. Care dintre autovehicule va intra primul în intersecţie? A. 406. acţiunea compresivă asupra vasului lezat sau aplicarea garoului. acordaţi prioritate de stânga. B. B. C. conducătorii de vehicule fără experienţă în conducere. poate determina o manieră de conducere riscantă sau excesiv de degajată. chiar şi în cantităţi mici: A. . C. să măriţi viteza. autocamionul. 1043. să permiteţi trecerea vehiculelor care circulă pe banda din stânga. pansarea şi aplicarea atelelor. să fiţi odihnit şi bine alimentat. 569.

autocamionul. În ce situaţii sunteţi obligat să acordaţi prioritate de trecere? A. când tramvaiul nu se află în staţie. C. B. Pe ploaie veţi aprinde luminile de ceaţă din spate? A. Imobilizarea unei fracturi fără atele se face cu: A. niciun vehicul. atunci când pătrundeţi pe un drum naţional. C. 551. da. ploi torenţiale. 126. nu. maxim 50 km/h în localităţi sau 60 km/h în afara localităţilor. maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. într-o intersecţie nedirijată. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. B.42. 645. Este permisă oprirea în dreptul staţiei de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni? A. nu. la întâlnirea pietonilor aflaţi pe sensul de mers opus. vehiculele cu tracţiune animală. C. prin excepţie. pe un pod? A. venind de pe un drum judeţean. da. o folie de material plastic. Ce vehicule pot fi depăşite. dacă există în dotare. deoarece în astfel de staţii este permisă depăşirea. reduceţi viteza până la limita evitării oricărui pericol. B. Care dintre autovehicule va intra ultimul în intersecţie? A. B. da. autobuzul. C. eşarfe şi triunghiuri de pânză. C. Cu ce viteză veţi circula în condiţii de ceaţă. B. C. 936. 811. dacă vizibilitatea este redusă sub 100 m? A. motociclete fără ataş şi biciclete. B. autoturismul. tractoarele şi alte autovehicule lente. . ninsori abundente. carton rigid. B. C. 982.

C. în manualul tehnic al autovehiculului sau al remorcii. pot folosi banda pe care este amplasată linia tramvaiului. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. nu pot folosi banda pe care este amplasată linia tramvaiului. în zona de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. în intersecţiile cu sens giratoriu. vă angajaţi primul în traversare. Cum este corect să procedaţi. Întoarcerea autovehiculului este interzisă: A. o coborâre periculoasă. 840. care începe la o distanţă de 200 m de la indicator. B. circulând spre stânga. pe o distanţă de 200 m. În care dintre situaţii se reţine certificatul de înmatriculare sau înregistrare? A. 304. C. în intersecţiile unde este necesară manevrarea înainte şi înapoi. o succesiune de curbe periculoase. unde marcajul axial este discontinuu. C. . C. Termenul de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice poate fi regăsit: A. 942. conducătorii de vehicule: A.57. când motorul emite diverse zgomote. C. la o distanţă de 200 m de la indicator. o coborâre periculoasă. fără să incomodeze circulaţia acestuia. când claxonul nu funcţionează la parametri optimi. permiteţi trecerea tramvaiului. în anexa certificatului de înmatriculare al autovehiculului. În care dintre situaţii oprirea este interzisă: A. B. nu este prevăzut. Pe drumul public cu cel mult două benzi pe sens şi cu o a treia bandă pe care este amplasată linia tramvaiului lângă axa drumului. B. B. C. 720. legal. B. când inspecţia tehnică periodică a expirat. B. pe străzile cu sens unic. într-un document eliberat de service. B. vă puteţi angaja abia ultimul. C. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului roşu? A. în dreptul indicatorului „Parcarea interzisă". 413. 302.

B. pe sectoarele de drum neiluminate. dacă semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează? A. Autovehiculul din faţa dvs. Puteţi efectua depăşirea? A. cedaţi trecerea autovehiculelor care vin din dreapta. deoarece a semnalizat corect. procedaţi regulamentar. dacă nu sunt alte obligaţii.83. da. ploi torenţiale. B. când vizibilitatea este sub 100 m în condiţii de ceaţă. C. 396. B. Oprirea voluntară este interzisă: A. opriţi numai dacă se apropie trenul. atunci când vehiculul ce urmează a fi depăşit rulează cu viteza admisă de lege. . opriţi fără a depăşi calea ferată. pe drumurile cu prioritate. vehiculele care pleacă de pe loc au prioritate. B. Viteza de deplasare trebuie să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor: A. C. Depăşirea nu este permisă: A. deoarece trebuie să vă asiguraţi. în orice locuri şi situaţii în care vizibilitatea nu permite executarea manevrei. Cum trebuie să procedaţi în situaţia dată. B. după ce vă asiguraţi că nu se apropie trenul. 871. 5. executaţi aceeaşi manevră. în intersecţii. nu. dacă nu se apropie trenul. 560. traversează intersecţia. la întâlnirea indicatorului „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“. atunci când traficul rutier este aglomerat. 701. C. Cum veţi proceda? A. nu. vă asiguraţi şi vă continuaţi deplasarea. Autoturismul semnalizează intenţia de a se pune în mişcare. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea. B. ninsori abundente. C. opriţi. C. când circulaţi pe poduri sau sub poduri. C.

Consumul de carburant se măreşte dacă: A. 90 km/h. C. 37. pentru că aveţi prioritate de trecere. C. C. 137. circulaţia frecventă pe drumuri neasfaltate. C. să reducă viteza. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. pentru a fi vizibile. opriţi şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care se apropie din sens opus. 489. opriţi funcţionarea motorului. 100 km/h. pe drumurile naţionale europene (E). . B. numai în reprize foarte scurte. 651. defectarea pompei de ulei. sistemul de direcţie este manual. dacă distanţa este de peste 25 m. Vă este permis să claxonaţi un biciclist înainte de a-l depăşi? A. Dacă rămâneţi în pană într-un tunel: A. Cauzele ce pot determina creşterea nivelului de ulei în baia de ungere sunt: A. 80 km/h. 1060. C. este de: A. B. să circule cu o viteză inferioară celei prescrise de indicatorul „Viteză minimă obligatorie“. care se apropie din sens opus. da. nu. Cum procedaţi când circulaţi pe un drum public şi întâlniţi indicatorul „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers“? A. B. vă continuaţi deplasarea. C. să menţină curate plăcuţele cu numărul de înmatriculare. Care dintre următoarele obligaţii revin conducătorului de vehicul? A. atunci când trece pe lângă un poliţist de circulaţie aflat în serviciu pe drumul public. folosiţi orice aparat electric alimentat de generatorul autovehiculului. 361. B. lichidul de răcire nu conţine antigel. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. pătrunderea apei sau a combustibilului în baia de ulei.914. B. opriţi şi acordaţi prioritate numai vehiculelor cu gabarit depăşit. B.

deoarece semnul adiţional indică sfârşitul zonei unde oprirea este interzisă. dacă celelalte benzi în direcţia de mers sunt ocupate. deoarece indicatorul „Oprirea interzisă“ nu permite oprirea la o distanţă mai mică de 100 m de acesta. cu amendă contravenţională. . 104. nu. când efectuaţi depăşirea altor autovehicule. B. B. B. cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile. deoarece se află în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. lanţuri pentru zăpadă. C. B. 548. 643. da. pentru o perioadă de 60 de zile. 496. B. C. închideţi autovehiculul şi vă îndepărtaţi de acesta. lopată şi nisip. atunci când între şina din dreapta şi bordură nu există spaţiu suficient pentru depăşire. C. În care dintre situaţiile de mai jos puteţi folosi banda de lângă axa drumului pe o autostradă? A. C. B. C. Când este obligat conducătorul unui autovehicul să oprească? A. C. când se apropie de o intersecţie sau când este semnalizat cu farurile de un alt participant la trafic. a oprit regulamentar? A. Cum este sancţionat conducătorul unui vehicul care a cumulat 15 puncte de penalizare? A. pneuri speciale sau lanţuri antiderapante. la semnalul conducătorului grupurilor organizate. în staţiile fără refugiu. C.B. da. motorul trebuie să funcţioneze. pentru a putea folosi luminile de avarie. la semnalul patrulelor şcolare de circulaţie la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor şcolare. Autoturismul alb din dreapta dvs. nu. când nu sunteţi precedat de alte autovehicule. da. se recomandă să echipaţi autoturismul cu: A. Tramvaiul poate fi depăşit pe partea stângă? A. Pentru a circula pe un drum cu polei. 51. pentru protejarea călătorilor care urcă sau coboară. când conduceţi autoturismul cu viteza maximă admisă. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce. 128. nu.

594. da. Limita inferioară de viteză pe care administratorul drumului public o poate stabili pe anumite sectoare. B. C. C. nu. C. C. 79. C. opriţi cât mai aproape de marginea drumului. dacă cel care se apropie din sens opus a redus viteza de deplasare pentru a facilita depăşirea. nicio obligaţie. B. da. nu. 151. deoarece semnalul albastru se adresează coloanelor în mişcare. atât conducătorul autocamionului. să rulaţi cât mai aproape de axul drumului. Conducătorilor de vehicule le este interzis: A. conducătorul autocamionului. 20 km/h pentru tramvaie şi 40 km/h pentru toate autovehiculele. să respectaţi cu stricteţe limitele de viteză pentru sectorul de drum pe care circulaţi. cât şi dumneavoastră. dacă cel care se apropie din sens opus este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii. . pentru că astfel blocaţi intersecţia.799. B. 370. dacă spaţiul lateral este suficient. C. nu poate fi mai mică de: A. Cine încalcă legea dacă încercaţi să-l depăşiţi ? A. dumneavoastră. C. da. 10 km/h pentru tramvaie şi 30 km/h pentru toate autovehiculele. 116. din interiorul localităţilor. B. Vă puteţi apropia de vehiculul din faţă? A. B. B. să adreseze celorlalţi participanţi la trafic expresii jignitoare sau vulgare. Ce obligaţii aveţi dacă întâlniţi un vehicul cu semnalele speciale de avertizare luminoase de culoare albastră în funcţiune? A. acordaţi prioritate vehiculului de mai sus. Este permisă depăşirea când din sens opus se apropie un alt autovehicul? A. legea nu prevede obligaţii în această situaţie. 30 km/h pentru tramvaie şi 50 km/h pentru toate autovehiculele. Ce înseamnă să conduceţi preventiv pe timp nefavorabil? A. Camionul este staţionat. B. să săvârşească acte sau gesturi obscene. 709. să profereze injurii. să reduceţi viteza până la limita la care să vă asiguraţi o bună vizibilitate şi un control deplin asupra comenzilor.

deoarece se aplică regula priorităţii de dreapta. nu. . deoarece la următoarea comutare va apărea lumina roşie. autovehiculele care tractează alte vehicule sau care transportă produse periculoase. iar dacă se impune. unde vizibilitatea este sub 50 m. autovehiculele pentru transport public de persoane. Ce semnifică indicatorul împreună cu panoul adiţional? A. deoarece vă intersectaţi cu un drum prioritar. 68. 1040. În această situaţie trebuie să cedaţi trecerea vehiculului din dreapta? A. B. C. 498. sfârşitul zonei de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. 98. Întoarcerea unui autovehicul este interzisă: A. C. C. reduceţi viteza. troleibuz sau tramvai. 967. B. noxele emanate depăşesc limita legală admisă. da. C. C. pe străzile pe care circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. deoarece semaforul este pe culoarea verde. B. da. în rampă. B. parbrizul este fisurat. Unui autovehicul nu-i este permis să circule atunci când: A. Cum procedaţi corect dacă circulaţi înainte şi semaforul indică lumină galbenă intermitentă? A. opriţi. B. ambii conducători. opriţi întotdeauna. 589. B. unul dintre faruri nu funcţionează.850. acordaţi prioritate. Ce categorii de vehicule au obligaţia de a folosi în timpul zilei luminile de întâlnire? A. începutul zonei în care este interzisă oprirea. C. Care dintre conducătorii autovehiculelor execută corect depăşirea tramvaiului aflat în mers? A. B. conducătorul motocicletei. autovehiculele ce se deplasează cu viteză mare. la o distanţă mai mică de 50 m de staţia de autobuz. sfârşitul zonei de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“.

Cursa liberă a pedalei de frână. mai mică decât cea obişnuită. din motive obiective. Pot fi depăşite autovehiculele pe partea dreaptă? A. până la plecarea autobuzului din staţie. iar spaţiul rămas permite depăşirea prin dreapta. 610. C. vă angajaţi în traversare înaintea autocamionului. 954. B. nu. când se circulă pe un drum alunecos. C. un joc insuficient între saboţi şi tamburi. reduceţi viteza şi traversaţi intersecţia. când se circulă în coloană. da. Cum procedaţi corect în această situaţie? A. da. B. C. când vehiculul se deplasează foarte lent. B. indică: A. da. blocarea pedalei de frână. pierderi de lichid pe la garnituri. nu. dacă spaţiul lateral dintre vehicule permite acest lucru. Este regulamentar să depăşiţi autobuzul oprit în staţie? A. C. da. C. conducătorul autoturismului. Cum este corect să procedaţi dacă semafoarele funcţionează cu lumina galbenă intermitentă? A. Când se folosesc luminile de avarie? A. 1061. B. cu viteză redusă. B. 192. B. 265. acordaţi prioritate de dreapta.C. C. opriţi şi cedaţi trecerea. 381. Care dintre autovehicule staţionează greşit? A. numai dacă autobuzul are refugiu pentru pietoni. reduceţi viteza şi cedaţi trecerea. în cazul vehiculelor care urmează să vireze la stânga. . în nicio situaţie. permiteţi trecerea autocamionului. autocamionul. 87. dacă vă asiguraţi şi semnalizaţi.

nu. 3. 1027. deoarece deplasarea pe direcţia înainte este permisă numai atunci când semnalul verde este în funcţiune la ambele semafoare. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea autovehiculelor. B. deoarece semaforul suspendat are semnalul verde în funcţiune. Conducătorul de vehicul care doreşte să meargă înainte are dreptul să intre în intersecţie? A. 3. conform legii. care a oprit brusc. la orice service auto. ambii conducãtori. În ce situaţii este interzisă depăşirea unei biciclete? A. pe trecerile de pietoni semnalizate. C. Întoarcerea este interzisă: A. C. 2. Inspecţia tehnică periodică a autovehiculelor şi a remorcilor trebuie efectuată: A. Conducătorul unui autovehiculul. pentru direcţia de mers la stânga. B. 105. 4. C. opreşte brusc şi este lovit din spate de conducătorul care îl urma. conducătorul autovehiculului din spate. ambele autovehicule. semnalul verde se schimbă în galben. anual. la o staţie de inspecţie tehnică autorizată.B. autoutilitara. conducătorul primului autovehicul. B. 243. la cel mult doi ani. 2. 185. cu excepţia motocicletelor fără ataş. la mai puţin de 50 m de intrarea în sediile instituţiilor. 777. 4. B. C. 1. interzisă“. care i se adresează. deoarece semaforul de pe trotuar. 2. pe drumurile naţionale. da. . periodic. pe poduri şi sub poduri. Care dintre cei doi conducători a greşit? A. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. care nu a păstrat distanţa de siguranţă în mers. are semnalul roşu în funcţiune. C. 1. C. C. B. fiind foarte aproape de semafor. semnalul verde. 825. 4. la mai puţin de 100 m de trecerea la nivel cu calea ferată. Semaforul instalat pe trotuar are în funcţiune semnalul roşu. nu. iar cel suspendat. 3. La o intersecţie semaforizată. 1. B.

B. Cărui autoturism trebuie să-i acordaţi prioritate? A. B. C. zona fracturată este tumefiată. C. aşteptarea la semafor având pedala de ambreiaj apăsată. C. 740. în curbe. 264. autoturismului roşu. Cum veţi proceda corect atunci când circulaţi pe timpul nopţii. niciunui autoturism. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“. 500. accidentatul nu se poate mişca. B. B. pielea este străpunsă în zona fracturii. da.278. C. opriţi şi aşteptaţi modificarea condiţiilor atmosferice. autoturismului verde. da. în condiţii atmosferice ce împiedică mult vizibilitatea? A. Ce deprindere greşită a conducătorului auto determină frecvent defectarea ambreiajului? A. când vizibilitatea este redusă sub 50 m. dacă în staţie nu se află niciun tramvai. deoarece staţia de tramvai este prevăzută cu refugiu pentru pietoni. Este permisă oprirea în situaţia dată? A. rularea cu jocuri mari la pedala de ambreiaj sau la mecanismul de direcţie. Ce obligaţii are conducătorul auto atunci când un poliţist îi solicită documentele? A. 598. Cum se recunoaşte o fractură deschisă la membre? A. să prezinte documentele personale. 81. C. în apropierea vârfurilor de rampă. 479. să înmâneze documentele prevăzute de lege. dacă vizibilitatea este redusă sub 50 m. nu. B. să prezinte certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate a vehiculului. B. . coborârea pantelor cu motorul oprit sau aducerea schimbătorului de viteze în punctul mort. C. În care dintre situaţii este interzisă depăşirea? A.

B. folosiţi luminile de drum şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului; C. folosiţi luminile de întâlnire şi semnalizaţi prin schimbarea luminii de întâlnire cu cea de drum, la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată.

16. Braţul stâng, întins orizontal, al poliţistului semnifică oprire pentru:
A. vehiculele care vin din faţă; B. vehiculele care vin din spate; C. vehiculele care vin din faţă şi din spate.

896. Ce măsuri se iau în cazul accidentării foarte grave a unei persoane, într-un accident de circulaţie?
A. transportul imediat la cea mai apropiată unitate sanitară, cu orice mijloc de transport posibil; B. transportul imediat până la prima localitate şi anunţarea ambulanţei; C. acordarea primului ajutor, până la sosirea ambulanţei.

367. Vă este permis să depăşiţi bicicliştii?
A. da, dacă prin claxonare bicicliştii sunt determinaţi să se angajeze cât mai spre dreapta; B. nu, pentru că din cauza circulaţiei din sens opus nu se poate păstra o distanţă laterală corespunzătoare; C. bicicliştii pot fi depăşiţi fără restricţii.

30. Când semaforul este însoţit de lumina intermitentă de culoare verde, sub forma unei săgeţi pe fond negru către dreapta, aveţi următoarea obligaţie:
A. niciuna, indicatorul fiind de informare; B. niciuna, întrucât indicatorul nu vi se adresează; C. să circulaţi numai în direcţia indicată, oricare ar fi în acel moment semnalul în funcţiune al semaforului.

211. Trecerea peste marcajul discontinuu este permisă:
A. în orice situaţie, acesta având un caracter orientativ; B. atunci când un asemenea marcaj nu delimitează cele două sensuri de circulaţie; C. la schimbarea benzii de circulaţie, a direcţiei de mers sau la depăşire.

769. Trecerea cu autovehiculul la semnalul luminos de culoare roşie se sancţionează astfel:
A. cu amendă penală; B. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare; C. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehiculul.

108. Într-o zonă rezidenţială puteţi circula cu:

A. viteza minimă obligatorie de 20 km/h; B. viteza maximă de 20 km/h; C. viteza maximă de 30 km/h.

813. Cum se sancţionează nerespectarea semnalelor poliţiştilor la trecerea coloanelor oficiale sau intercalarea într-o astfel de coloană?
A. cu amendă penală; B. cu amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule; C. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare.

497. Ce vă este interzis în situaţia dată?
A. indicatorul se adresează conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane; B. să circulaţi cu o viteză mai mică de 60 km/h; C. să circulaţi cu o viteză mai mare de 60 km/h.

111. Sunteţi obligat să folosiţi luminile de întâlnire în timpul zilei:
A. pe toate categoriile de drumuri; B. pe drumurile judeţene, comunale şi locale; C. pe autostrăzi, drumuri expres şi naţionale europene.

714. Factorii principali care ajută un conducător auto să piloteze preventiv sunt:
A. atitudinea pozitivă în trafic, calmul, cunoştinţele dobândite şi politeţea; B. iscusinţa şi priceperea de a-şi impune calităţile fizice dobândite; C. mijloacele de semnalizare rutieră şi agenţii de poliţie rutieră.

586. Care este principalul factor de risc pe care trebuie să-l aveţi în vedere la conducerea autovehiculului prin tunele rutiere?
A. viteza redusă de deplasare şi mersul în coloană; B. dificultăţi în adaptarea vederii la intrarea şi la ieşirea din asemenea pasaje; C. posibilitatea existenţei unor denivelări ale părţii carosabile.

89. Trebuie respectată semnificaţia unui indicator instalat pe partea stângă a drumului, orientat către conducătorii de vehicule care se apropie?
A. nu, deoarece se adresează circulaţiei din sens invers; B. da, dar numai de către cei care circulă pe banda cea mai apropiată de axul drumului; C. da, de către toţi conducătorii de vehicule care îl întâlnesc.

248. Ce semnifică indicatorul?
A. interzice circulaţia în ambele sensuri a autovehiculelor; B. interzice circulaţia în ambele sensuri a motocicletelor şi motoretelor; C. interzice circulaţia în ambele sensuri a tuturor vehiculelor.

828. Care dintre autoturisme s-a încadrat corect pentru a schimba direcţia de mers?
A. autoturismul roşu; B. autoturismul albastru; C. ambele autoturisme.

727. La un accidentat cu corpi străini în interiorul plăgilor, procedura corectă este:
A. extragerea corpilor străini din plăgi; B. spălarea corpilor străini cu apă curată; C. corpii străini nu se extrag din plăgi, întrucât se pot produce complicaţii.

1035. Ce obligaţii îi revin conducătorului auto când constată, noaptea, că lumina farurilor nu se mai aprinde?
A. să folosească luminile de poziţie până ajunge într-un loc de parcare unde poate remedia defecţiunea; B. să asigure funcţionarea cel puţin a luminii de întâlnire din stânga a autovehiculului şi a unei lumini de poziţie din spate; C. să circule cu atenţie până la primul service auto.

295. Circulaţia pe banda rezervată transportului public de persoane, semnalizată ca atare, este permisă:
A. vehiculelor care efectuează transport public de persoane şi autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă; B. numai vehiculelor care efectuează transport public de persoane; C. tuturor vehiculelor, dacă nu incomodează circulaţia vehiculelor prioritare.

575. Un vehicul va fi imobilizat dacă:
A. numărul de înmatriculare sau de înregistrare este fals; B. starea tehnică a pneurilor este necorespunzătoare; C. conducătorul auto refuză să poarte centura de siguranţă.

141. Sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, în următoarele situaţii:
A. în zona de acţiune a indicatorului de avertizare „Copii“, în intervalul orar 07.00-22.00; B. într-o zonă rezidenţială;

deoarece respectă atât semnificaţia indicatorului. în afara conducătorului. dar numai în interiorul localităţilor. B. 986. Autoturismul din imagine a parcat regulamentar? A. nu. 434. 694. C. Cum se defineşte corect autovehiculul din categoria B? A. este permisă staţionarea vehiculelor pe partea carosabilă? A. 481. pe drumurile publice unde circulă troleibuze şi tramvaie. nu. B. deoarece este parcat în întregime pe trotuar. la o distanţă mai mică de 25 m faţă de trecerea pentru pietoni. când călătorii au coborât din tramvai şi au părăsit partea carosabilă. cât şi a semnului adiţional. B. când autovehiculul din faţă s-a pus în mişcare. Dacă un drum public este neiluminat. C.000 kg. 153. B. Care este momentul în care puteţi începe depăşirea unui tramvai oprit într-o staţie fără refugiu? A. nu este mai mare de 8. este mai mic de 8. la trecerile la nivel cu calea ferată industrială. la schimbarea benzii de circulaţie. C. al cărui număr de locuri pe scaune.500 kg. da. Oprirea este interzisă: A. la trecerile la nivel cu linia de tramvai. . în zona de staţionare cu durată limitată. 654.500 kg. da.C. autovehiculul care nu depăşeşte 3. C. al cărui număr de locuri pe scaune. acordând prioritate pietonilor şi când uşile tramvaiului au fost închise. dacă sunt aprinse luminile de poziţie sau de staţionare. autovehiculul care nu depăşeşte 5. în afara conducătorului. da. deoarece se află în afara zonei în care parcarea este permisă. când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă. B. al cărui număr de locuri pe scaune. B. C. C. În care dintre următoarele situaţii sunteţi obligat să circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi? A. da. autovehiculul care nu depăşeşte 3. în afara conducătorului. nu este mai mare de 5.

dacă această contravenţie a fost săvârşită în mod repetat. C. C. 60. fără lumini. da. 453. . B. Dacă circulaţi într-o intersecţie cu sens giratoriu. când partea carosabilă este acoperită cu polei. cu luminile de întâlnire. 664. Este permisă remorcarea unui autovehicul pe autostradă? A. nu. pentru încălcarea normelor legale referitoare la semnalizarea vehiculelor. dacă intersecţia este dirijată. Este permisă depăşirea vehiculelor în intersecţii? A. C. pentru nerespectarea semnalelor. dar numai a bicicletelor şi a mopedelor. B. veţi circula: A. Viteza va fi redusă până la limita legală în următoarele situaţii: A. nu. pentru nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la oprire şi staţionare. gheaţă. 558. suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. pe timp de noapte. dacă ansamblul astfel format poate depăşi viteza de 50 km/h. indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. 820. În situaţia dată. B. B. Pentru care dintre faptele de mai jos se aplică măsura reţinerii permisului de conducere? A. legea interzice în mod expres acest lucru. C. numai cu luminile de poziţie. B. dacă autovehiculul remorcat este un autoturism. vehiculelor care urmează să intre în intersecţie. C.684. da. mâzgă sau piatră cubică umedă. în perimetrul pieţelor aglomerate. acordaţi prioritate: A. anularea permisului de conducere. B. 355. se sancţionează cu: A. zăpadă bătătorită. da. C. B. da. niciunui vehicul. Folosirea incorectă. amendă şi puncte de penalizare. C. autobuzelor şi troleibuzelor. la întâlnirea indicatorului „Oprire“. a luminilor de drum la întâlnirea cu alt autovehicul care circulă din sens opus.

în zona orelor 10:00-14:00. acordaţi prioritate numai vehiculelor care vin din dreapta. în această situaţie nu trebuie să circulaţi cu mai mult de 20 km/h. C. B. tramvaiul. B. C. C. pe drumurile pe care o bandă de circulaţie este ocupată de linia de tramvai. să treceţi pe banda de lângă axul drumului. să opriţi. troleibuzul. 1053. În ce ordine vor circula autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. B. troleibuzul. Întoarcerea unui autovehicul este interzisă: A. 99. acordaţi prioritate celor în drept. 713. la o distanţă mai mică de 100 m de staţiile de autobuz. viteza care să vă confere siguranţa că puteţi opri şi evita orice eveniment rutier. să fie cât mai concentrat. C.162. Care este poziţia corectă a conducătorului auto în timpul conducerii? A. 786. Care este viteza cu care trebuie să vă deplasaţi pe un drum public umed sau acoperit cu mâzgă sau zăpadă? A. să ţină volanul strâns şi privirea îndreptată numai înainte şi să stea cât mai aproape de parbriz. tramvaiul. B. 642. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul la trecerea la nivel cu calea ferată. fără a intra în derapaj. C. tramvaiul. acordaţi prioritate numai vehiculelor care vin din stânga. Ce obligaţii aveţi la semnalul membrilor patrulelor şcolare de circulaţie. cea mai corectă poziţie în timpul conducerii auto este aceea care previne apariţia somnului. la mai puţin de 50 m de trecerea la nivel cu o cale ferată curentă. B. atunci când barierele sunt ridicate? . 421. autoturismul. cu capul rezemat de tetieră şi cu ambele mâini pe volan. troleibuzul. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie. autoturismul. să stea cât mai confortabil pe scaun. la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ? A. autoturismul. B. C. troleibuz sau tramvai. viteza prevăzută de Regulament pentru categoria de drum pe care circulaţi în acel moment. Cum veţi proceda în intersecţia care urmează? A.

fără a depăşi indicatorul de prioritate în cruce. să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare şi să acorde prioritate de trecere. să respecte semnificaţia semnalului verde. fără a depăşi linia continuă pentru oprire. traseul 1. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul dacă în timpul deplasării apar probleme tehnice care fac imposibilă continuarea călătoriei? A. să asigure autovehiculul contra efracţiei şi să plece după ajutor. să respecte semnificaţia indicatorului. să reducă viteza autovehiculului şi să traverseze cu atenţie.A. B. în lipsa acestuia. B. dacă nu poate înlătura defecţiunile. 139. C. Care este traseul optim pentru a întoarce în intersecţia prezentată? A. Ce obligaţii revin conducătorilor de vehicule la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. acordând prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. C. traseul 3. B. precum şi indicatorul „Cedează trecerea“. . prin amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. 830. atunci când au acest drept? A. prin amendă contravenţională şi puncte de penalizare. traseul 2. B. cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului. Cum se sancţionează neacordarea priorităţii de către conducătorii de autovehicule şi tramvaie pietonilor angajaţi în traversarea drumurilor publice. să oprească autovehiculul în locul unde vizibilitatea este maximă. 341. Dacă într-o intersecţie conducătorul de vehicul întâlneşte semnalul verde al semaforului. B. C. să reducă viteza. să respecte semnificaţia semnalului verde. să oprească imediat. prin anularea permisului de conducere. care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare albastră şi pe cele de avertizare sonoră? A. C. 1042. asigurându-se că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar. el este obligat: A. C. să reducă viteza. C. în sensul de deplasare. să scoată autovehiculul în afara părţii carosabile. 608. pe acostament sau. B. să se deplaseze la cea mai apropiată unitate de depanare. să mărească viteza pentru a nu incomoda circulaţia.

Cum procedează conducătorul de autovehicule noaptea. venind de pe un drum judeţean. dacă luminile de poziţie sunt aprinse. da.94. 668. întrucât în acest caz staţionarea este interzisă. pătrunde pe un drum naţional. vehiculul îşi menţine ţinuta de drum. menţine în funcţiune luminile de întâlnire. C. prin reglarea periodică a fasciculului luminos. Ce se întâmplă atunci când. nu. comunal sau local. pe un drum public. C. B. 374. pătrunde pe un drum comunal sau local. aprinde alternativ faza de drum şi de întâlnire. reduce viteza de deplasare şi opreşte dacă este cazul. venind de pe un drum judeţean. B. venind de pe un drum naţional. deoarece între şina de tramvai şi trotuar există spaţiu suficient pentru depăşire. da. 165. deoarece remorca nu face parte din categoria autovehiculelor. C. când este orbit de lumina farurilor unui autovehicul care circulă din sens opus? A. se reduce viteza de deplasare. nu. 467. . Puteţi depăşi tramvaiul oprit în staţie? A. pătrunde pe un drum judeţean. C. folosind numai lumina de drum. în ciuda acestui fapt. B. 347. nu. remorca autoturismului pe care îl conduceţi? A. Conducătorilor de vehicule le este interzis în timpul mersului: A. păstrând curate permanent farurile. Conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere într-o intersecţie nedirijată dacă: A. să se angajeze în discuţii cu ceilalţi ocupanţi ai autovehiculului. Cum poate fi menţinută luminozitatea farurilor în condiţii meteorologice nefavorabile? A. să fumeze. pentru a observa mai bine drumul pe direcţia de deplasare. pentru a-l atenţiona pe celălalt conducător că circulă incorect. pune sau menţine în funcţiune faza de drum. C. B. Puteţi lăsa noaptea. deoarece în staţie nu există refugiu pentru pietoni. deoarece tramvaiul se depăşeşte prin partea stângã. pe roţile unei osii. 1031. B. eficienţa frânării este mult diferită? A. B. să arunce orice fel de obiecte pe drumul public. C. da. B.

dacă sunt pietoni angajaţi în traversare.5 tone. să le acordaţi prioritate. să reduceţi viteza. deoarece este parcat în întregime pe trotuar. deoarece vă aflaţi în zona unei treceri la nivel cu calea ferată. C. Ce obligaţii vă revin la trecerile pentru pietoni? A. B. 457. vehiculul poate derapa lateral. nu. să circulaţi cu viteză redusă. da. 574. de a circula cu un autovehicul a cărui masă totală maximă este mai mare de 3. de a efectua depăşiri.C. deoarece semnalul i se adresează. Puteţi depăşi în această situaţie? A. Substanţele antiseptice se folosesc pentru: A. B. C. pentru evitarea unui posibil accident. da. Autoturismul din imagine a parcat regulamentar? A. C. B. dezinfectarea rănilor. calmarea durerilor. deoarece semnalul de oprire nu i se adresează. deoarece se află în afara zonei în care parcarea este permisă. gheaţă sau polei? A. să continue deplasarea. oprirea hemoragiei. 446. C. dacă sunt pietoni angajaţi în traversare pe sensul dvs. B. să schimbe direcţia de mers spre stânga. deoarece vă aflaţi la mai puţin de 150 m de calea ferată. de a circula pe sectoarele respective de drum fără autorizaţie de la administraţia drumurilor. da. 859. B. pentru a putea ocoli pietonii angajaţi în traversare. deoarece respectă atât semnificaţia indicatorului. 918. Când poliţistul se află cu spatele la autovehiculul care se apropie şi cu braţul stâng întins orizontal. să oprească. cât şi a semnului adiţional. conducătorul acestuia trebuie: A. C. nu. fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate. de mers. B. este regulamentar. C. . 803. Ce interdicţie au conducătorii de autovehicule atunci când circulă pe drumuri acoperite de zăpadă. nu.

Când ninge abundent veţi folosi: A. deoarece semnalul verde îi conferă prioritate de trecere. C. dacă nu e cazul. luminile de întâlnire ale farurilor. 410. B. în timp ce semnalul verde este în funcţiune? A. pentru că produce un zgomot prea mare. nu. după care vă continuaţi drumul. B. dacă vă asiguraţi că din sens opus nu circulă niciun alt vehicul. vă asiguraţi în stânga şi în dreapta. B. doar reduceţi viteza. da. vă angajaţi şi traversaţi numai după ce v-aţi asigurat că nu există niciun pericol. C. B. opriţi. fără a depăşi indicatorul în cruce. reduceţi viteza. C. da. B. C. pentru că destabilizează autovehiculul. 286. C. B. după care traversaţi cu atenţie. . luminile de poziţie. dacă circulaţi pe autostradă.85. Cum procedaţi când urmează să traversaţi o trecere la nivel cu calea ferată simplă. da. 250. 686. când acestea au montate dispozitive de detectare a prezenţei aparatelor radar. Conducătorul de vehicul are obligaţia de a ceda trecerea la schimbarea direcţiei de mers spre stânga. pe sensul său de mers. vă asiguraţi. De ce trebuie reparat necondiţionat un eşapament defect? A. În ce situaţie se interzice circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice? A. 113. nu. opriţi sau. B. 130. indicatorul 2. cu excepţia cazului în care. fără bariere? A. C. Puteţi folosi o viteză mai mare decât cea legală pentru depăşirea unui autovehicul? A. atât vehiculelor care circulă din sens opus. traversaţi calea ferată. oricare dintre cele două indicatoare. din sens opus. când parbrizul prezintă fisuri. cât şi pietonilor care traversează strada pe care acesta urmează să intre. Ce indicator urmează să fie întâlnit în intersecţia aflată la 100 m de indicatorul 1? A. indicatorul 3. când plăcuţele cu numărul de înmatriculare sunt neconforme cu standardul. se apropie un mijloc de transport public. nu este o urgenţă. claxonul.

C. oricare dintre rânduri. avertizează conducătorii de autovehicule că vor pătrunde într-o zonă supravegheată cu aparatură radar. amendă contravenţională şi reţinerea permisului de conducere. se face: A. rândul din stânga. contravenţional. de către o persoană al cărei permis este valabil pentru categoria B? A. 1001. Cum se pedepseşte conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul din categoria C. . 1023. penal. Schimbarea direcţiei de mers spre stânga. C. prin stânga centrului imaginar al intersecţiei. prin ocolirea centrului imaginar al intersecţiei. B. C. fără a intersecta traiectoria celor care se deplasează din sens opus şi care virează la stânga. B. 173. 503. dublează marcajele convenţionale în zonele periculoase. Care este rolul marcajelor rezonatoare? A. B. avertizează conducătorii de autovehicule că depăşesc zona de carosabil marcată şi destinată sensului de deplasare. pietonilor de pe sensul opus de circulaţie. C. dimensiunile parbrizului şi ale lunetei sunt mai mici. viteza de deplasare este mai mare. B. C. La ieşirea din zonele rezidenţiale sau pietonale. B. C. La intersecţiile fără marcaje. nu. rândul din dreapta. autovehiculelor. la libera înţelegere cu cei care se deplasează din sens opus. tuturor vehiculelor cu care vă intersectaţi. într-o intersecţie neprevăzută cu marcaje de ghidare. indicatoarele rutiere sunt de mici dimensiuni. Câmpul vizual al conducătorului auto se reduce atunci când: A. 283. C. B. conducătorii auto care vor să circule pe direcţia înainte vor ocupa: A. 350. sunteţi obligat să acordaţi prioritate: A.

rândul din stânga sau din dreapta. numai în cazul vehiculelor de mare tonaj. 776. rândul din dreapta. într-o intersecţie fără marcaje din afara localităţii? A. B. Un autovehicul avariat nu mai poate circula dacă: . B. În cazul unei fracturi de claviculă (umărul se află într-o poziţie atârnândă. de la o distanţă de cel puţin 50 m. oprirea. se aşază braţul într-o eşarfă. de la o distanţă de cel puţin 100 m. prioritatea de trecere se acordă: A. se lasă braţul liber. vehiculelor care vin din dreapta. vehiculelor care circulă pe drumul naţional. C. comunal sau local. de îndată. uşor înainte şi în jos). C. în cazul fracturilor. vehiculelor care circulă pe drumul judeţean. 530. Ce rând trebuie să ocupe conducătorul de vehicul şi de la ce distanţă. părăsirea drumului pe prima stradă la dreapta. C. La intersecţia nedirijată dintre un drum naţional şi unul judeţean. C. care însoţeşte o coloană oficială de vehicule. prin folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă. B. se va ţine cont ca: A. 454. de la o distanţă de cel puţin 100 m. obligă la: A. se procedează astfel: A. C. se aduce umărul în poziţie normală. B. atela să fie suficient de lungă. nu. Precizaţi dacă presiunea din pneuri are efect asupra consumului de carburant: A. până la trecerea coloanei.275. nu sunt necesare criterii pentru imobilizarea fracturilor cu atele. comunal sau local. reducerea vitezei şi deplasarea cât mai aproape de bordură sau acostament. La imobilizarea cu atele. pentru a se deplasa pe direcţia înainte. B. rândul din stânga. C. 294. atela să nu fie rigidă. în afara părţii carosabile sau cât mai aproape de bordură ori acostament. B. 597. da. Semnalele date dintr-un autovehicul al poliţiei. 711.

traseul 2. starea tehnică a frânei. da. C. spre dreapta. B. nu. C. B. B. C. traseul 1. Care dintre tipurile de semnalizare de mai jos vor fi respectate cu prioritate? A. autovehiculul nu poate derapa în nicio situaţie. . are elemente de caroserie distruse. să nu oprească prea aproape de următorul autovehicul. către sensul opus de mers. care modifică regimul normal de desfăşurare a circulaţiei.A. spre interiorul curbei. dacă se îndepărtează de acesta? A. B. B. Spre ce parte a drumului public are tendinţa de a derapa autovehiculul. semnalele şi indicaţiile poliţistului. C. C. C. 606. să oprească funcţionarea motorului şi să cupleze o treaptă inferioară de viteză. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul staţionat pe drumul public. semnalizarea temporară. presiunea. semnalele luminoase. C. aveţi prioritate faţă de vehiculele care circulă din sens opus? A. virajul la stânga este interzis. indicatorul se referă la faptul că circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. temperatura mediului ambiant. 325. Care este traseul recomandat pentru a vira la stânga? A. 495. 471. să-i semnalizeze prezenţa pe timp de noapte cu o sursă de lumină. către exteriorul curbei. au trecut mai mult de 3 zile de la constatare. au trecut mai mult de 30 de zile de la data producerii avariei. În situaţia dată. să acţioneze frâna de ajutor. 38. în cazul efectuării unui viraj la stânga cu o viteză mare? A. B. 975. Ce factor influenţează cel mai mult durata de serviciu a pneurilor? A. B.

amenda. atenţionarea. B. C. C. Care sunt sancţiunile contravenţionale? A. În situaţia dată puteţi continua depăşirea? A. precum şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. 342. B. B. .693. bicicletelor. Cum trebuie să procedaţi atunci când un autobuz şcolar opreşte cu luminile de avarie aprinse? A. puncte de penalizare. 620. nu. C. Dacă vreţi să părăsiţi autostrada: A. luminile intermitente de avertizare ale autobuzelor şcolare vă obligă să opriţi. pentru că sunt trei benzi de circulaţie. C. şi după caz. Indicatorul interzice accesul: A. nu aveţi nicio obligaţie. oprirea pe o distanţă de 50 m de la locul în care este instalat. B. autoturismul pe care îl conduceţi. 965. staţionarea din dreptul lui până la prima intersecţie. amenda penală. circulaţi cu atenţie sporită. mopedelor. da. Indicatorul interzice: A. 774. autocamionul galben. B. amendă. oprirea din dreptul lui până la prima intersecţie. circulaţi cu aceeaşi viteză. dacă conducătorul autocamionului reduce viteza. 823. C. 308. C. B. C. măriţi viteza. B. motocicletelor. reduceţi viteza. ambele autovehicule. Care dintre autovehicule trebuie să acorde prioritate pietonilor? A. da.

100-120 grade C. defecţiuni la instalaţia de injecţie.810. pentru soluţionarea oricărei probleme legate de calitatea sa de conducător. C. anunţă poliţia. să anunţe imediat cea mai apropiată unitate de poliţie. 90-95 grade C. angajat într-un accident cu avarii uşoare? A. C. C. Printre primele cauze ale accidentelor rutiere figurează şi neatenţia în conducere. C. B. aveţi voie să viraţi la dreapta. Întoarcerea unui autovehicul pe un drum presupune. asigurarea şi încadrarea pe banda de lângă axul drumului. din spate şi din lateral. buşonul rezervorului închis la maximum. C. 505. aşteaptă sosirea poliţistului din zonă. 1048. să nu conducă după ce a consumat medicamente împotriva bolilor cronice. Ce comportament este corect în situaţia prezentată. dacă s-a îmbolnăvit. semnalizarea şi asigurarea din faţă. opriţi şi nu intraţi în intersecţie. 223. Care sunt factorii care fac ca motorul Diesel al unui autoturism să emită fum excesiv? A. B. 508. fără a schimba poziţia autovehiculului. intraţi cu atenţie în intersecţie şi viraţi numai la stânga. să se prezinte la termen. 60-70 grade C. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului verde? A. B. B. Conducătorul auto este obligat: A. C. Cum poate fi evitată aceasta? . Temperatura lichidului de răcire care asigură performanţa maximă şi uzura minimă a motorului este cuprinsă în intervalul: A. la unitatea de poliţie care l-a citat. scoate autovehiculul în afara părţii carosabile şi anunţă poliţia în termen de 24 de ore. 806. B. oprirea şi semnalizarea intenţiei de a întoarce. B. lipsa combustibilului. 929. înainte de efectuarea manevrei: A. Ce măsuri ia conducătorul de autovehicul.

oprirea hemoragiei. C. 826. C. imobilizarea fracturilor. imobilizarea fracturilor. B. prin punerea în funcţiune a unor surse de muzică cu intensitate sonoră mare. B. imobilizarea fracturilor. de la degete până la genunchi. claxonaţi şi viraţi la dreapta. 360. B. folosiţi medicamente calmante sau energizante care nu sunt interzise conducătorilor auto.A. 363. „Viteză maximă obligatorie“. masajul cardiac. „Viteză minimă obligatorie“. „Limitare de viteză“. pentru nerespectarea normelor legale referitoare la verificarea medicală periodică. B. prin alternarea stării de vigilenţă cu cea de relaxare la volan. măsurile de prim ajutor se vor lua în următoarea ordine: A. viraţi accelerat la dreapta. Cum procedaţi dacă v-aţi încadrat pe banda din stânga. oprirea hemoragiei. Cum se imobilizează fractura labei piciorului? A. ştersături sau adăugiri. C. cu atele sau cu un bandaj gros. se suspendă piciorul într-o chingă rigidă. rulaţi cu o viteză ponderată. 424. pentru acumularea a 10 puncte de penalizare. când permisul de conducere prezintă modificări. pansarea rănilor. Care este semnificaţia indicatorului? A. în condiţii de siguranţă. respiraţia artificială. masajul cardiac. cu o faşă de la gleznă până la şold. B. viraţi la stânga. C. C. respiraţia artificială. semnalizaţi. menţinând un ritm de mers constant. B. îndeosebi pe sectoarele de drum în aliniament. prin concentrarea permanentă doar asupra activităţilor pe care trebuie să le efectuaţi pentru conducerea autovehiculului în condiţii de siguranţă. oprirea hemoragiei. 218. . respiraţia artificială. masajul cardiac. pentru stimularea vigilenţei în conducere. 365. B. pansarea rănilor. Tensiunea nervoasă şi oboseala conducătorului auto pot fi reduse dacă: A. deşi intenţionaţi să viraţi la dreapta? A. întrucât din sens opus nu circulă alte vehicule. În funcţie de starea accidentatului. pansarea rănilor. cât şi în afara acestora. circulaţi cu aceeaşi viteză atât în localităţi. C. C. Pentru care dintre situaţiile de mai jos se dispune reţinerea permisului de conducere? A.

B. motocicleta. autocamionul. ca funcţia respiratorie şi funcţia circulatorie să fie asigurate. B. în zona de acţiune a indicatorului „Limitare de viteză“. staţionarea este interzisă până la indicator. întrucât lichidul respectiv nu este nociv. În care dintre situaţii depăşirea este interzisă? A. B. 140. ca autovehiculul cu care va fi transportată victima să asigure confortul necesar. 1005. 1047. autoturismul. Ce trebuie să aveţi în vedere înaintea transportării unei victime la spital? A. C. pe singurul rând rămas la dispoziţie. şi cu braţul stâng întins orizontal? A. într-o intersecţie. .970. începutul zonei de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă“. 1004. Cum trebuie să se încadreze conducătorul de autovehicul. C. Ce semnifică panoul adiţional? A. C. C. iar spaţiul dintre şina din dreapta şi bordura trotuarului permite deplasarea vehiculelor doar pe un singur rând? A. C. continuaţi drumul. B. reduceţi viteza autovehiculului şi opriţi în spatele acestuia. viraţi la stânga. nicio măsură. Cum procedaţi dacă. începutul zonei de acţiune a indicatorului „Staţionarea interzisă“. B. poliţistul este orientat cu spatele către dvs. Ce măsuri de precauţie trebuie să luaţi la utilizarea soluţiei antigel? A. ca punctul sanitar către care vă îndreptaţi să nu fie la o distanţă mai mare de 50 km. dacă intenţionează să schimbe direcţia de mers spre stânga într-o intersecţie prin care circulă şi tramvaie. lăsând liber traseul tramvaiului. 992. 22. în intersecţii şi la o distanţă de 50 m de acestea. B. pe linia tramvaiului. în intersecţiile cu circulaţie nedirijată şi la trecerile pentru pietoni semnalizate. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţia din imagine? A. în această situaţie nu se poate schimba direcţia de mers spre stânga. C.

nu se va combina cu apa. vă asiguraţi şi reintraţi pe autostradă. C. 1046. conducătorului auto îi este interzis: A. 300. B. aduceţi maneta în „punctul mort“. B. atunci când coborâţi o pantă lungă şi înclinată? A. 853. 703. pentru ca acesta să nu se deplaseze din pantă? A. În această situaţie constataţi că părăsiţi autostrada în mod eronat. Cum procedaţi? A. Unde se întâlneşte acest indicator? A. C. deoarece este toxică. pe toate drumurile lunecoase. se va evita contactul cu aceasta. gheaţă sau polei. C. după schimbarea vitezei. 362. 780. schimbaţi într-o treaptă superioară. la începutul sectoarelor de drum acoperite de zăpadă. Care dintre cele trei vehicule va trece ultimul prin intersecţie? A. opriţi. B. reintraţi imediat pe autostradă. vă continuaţi drumul. să oprească pentru a remedia o defecţiune. C. Cum puteţi folosi în condiţii optime capacitatea de frânare a motorului. să staţioneze pe banda de urgenţă. cu excepţia cazurilor justificate. să depăşească alte autovehicule. B. motocicleta. autoturismul. B. B. acţionaţi frâna de serviciu. tramvaiul. C.B. aduceţi imediat maneta în „punctul mort“. deoarece degajă multă căldură. schimbaţi la timp într-o treaptă inferioară. C. în zonele de deal şi de munte. La circulaţia pe autostrăzi. . Cum asiguraţi un autoturism cu schimbător de viteză. introduceţi maneta într-o treaptă inferioară şi acţionaţi frâna de ajutor sau staţionare. C.

Cum procedaţi în situaţia în care. continuaţi compresiile exterioare ale pieptului. nicio obligaţie. motocicleta. C. reduceţi viteza înaintea curbei. opriţi în parcarea din zona complexului de servicii. 383. reduceţi viteza. 305. autocamionul. Imobilizarea membrului inferior fracturat al unei victime într-un accident de circulaţie se face: . tramvaiul 1. din cauza pericolului mărit de derapare a remorcii. 482. după ce v-aţi asigurat că nu se apropie trenul. motocicleta.439. B. atunci când nu aveţi un sistem de tip „mâini libere“: A. iar în curbă frânaţi. Cum trebuie să adaptaţi modul de conducere? A. tramvaiul 2. 343. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie? A. indicatorul nu vi se adresează. opriţi autovehiculul. tramvaiul 2. menţineţi viteza. Uzura prematură a pneurilor din faţă se datorează. în primul rând: A. accidentatul îşi recapătă pulsul? A. aplicaţi un bandaj toracic. Circulaţi cu un autoturism cu remorcă pe o şosea cu o singură bandă pentru fiecare direcţie şi vă apropiaţi de o curbă la stânga. autocamionul. circulaţi pe mijlocul benzii şi acceleraţi uşor când ajungeţi în vârful curbei. C. B. după resuscitarea cardio-respiratorie. tramvaiul 2. B. C. fenomenul este specific autovehiculelor care au tracţiunea pe puntea din spate. 573. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. telefonul poate fi folosit fărţ restricţii. tramvaiul 1. motocicleta. încetaţi compresiile exterioare ale pieptului. Pentru a folosi telefonul mobil. C. 332. C. traversaţi calea ferată cu viteză redusă. vă asiguraţi. autocamionul. B. tramvaiul 1. B. dereglării geometriei direcţiei. B. C. circulaţiei frecvente cu viteză redusă. apoi traversaţi. opriţi pe banda de staţionare. foarte strânsă şi fără vizibilitate. fără a depăşi indicatorul.

da. 730. să permită conducătorilor acestor vehicule să efectueze manevrele necesare repunerii în mişcare din staţie. să permită traversarea călătorilor pentru a se urca într-un asemenea vehicul. nu. motocicleta. 956. autoturismul. autoturismul. B. autocamionul. 166. tramvaiul 2. este obligat: A. autoturismul. B. Intenţionaţi să consultaţi o hartă rutieră. B. pentru participanţii la trafic care circulă din faţa şi spatele său? A. 927. permisiunea de a circula. tramvaiul 1. C. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. autoturismul. tramvaiul 2. când se află oprit în staţie. C. Conducătorul auto care circulă pe banda de lângă acostament. oprire. C. Este permisă folosirea luminilor de ceaţă noaptea. după coborârea braţelor. motocicleta. autocamionul. tramvaiul 1. să nu depăşească un asemenea vehicul. C. Regulamentul nu precizează. 1057. dacă este prevăzută cu alveolă. poziţia corpului unui poliţist care dirijează circulaţia. prin folosirea atelelor. autoturismul. prin bandajarea strânsă a locului fracturii. tramvaiul 2. 444. nicio semnificaţie. tramvaiul 1. Care este ordinea de trecere prin intersecţia prezentată? A. autoturismul. B. C. B. autocamionul. Cum este recomandat să procedaţi? . B. prin folosirea pansamentului compresiv. C. în acelaşi sens cu autovehiculele din serviciile regulate de transport public de persoane. Ce semnificaţie are.A. dacă cerul este senin? A. motocicleta.

aveţi prioritate de trecere. 1022. de la cel puţin 25 m de aceştia. B. nu aveţi voie să consultaţi harta pe timp de noapte. B. B. opriţi. nu permite intrarea în intersecţie a autovehiculelor. În prima intersecţie: A. 665. caracteristicile tehnice de provenienţă a unor vehicule din Uniunea Europeană. De la ce distanţă trebuie să folosească un conducător de autovehicul mijloacele de avertizare sonoră. întâlniţi şi indicatorul „Cedează trecerea“? A.A. respectaţi semnificaţia indicatorului rutier. Ce reprezintă simbolurile EURO I. legea nu prevede o anumită distanţă. îi obligă la oprire doar pe conducătorii auto care circulă pe direcţia înainte. de la cel mult 30 m de aceştia. standardele de poluare din Uniunea Europeană. C. Ce semnificaţie are lumina de culoare roşie a semaforului? A. B. se reduce distanţa de frânare. EURO II. veţi ceda trecerea vehiculelor care circulă din stânga. C. EURO III şi EURO IV? A. obligă atât conducătorii de vehicule cât şi pietonii să se oprească. nu se pot executa viraje. încadrarea autovehiculelor în diferite norme de consum. respectaţi semnificaţia semaforului şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă pe drumul prioritar. B. 357. C. 758. pentru a preveni pietonii şi pe ceilalţi conducători de vehicule? A. B. Ce consecinţe poate avea transportul bagajelor pe acoperişul autoturismului? A. permiţând în unele situaţii virajul la dreapta. cu luminile de întâlnire aprinse. C. creşte instabilitatea vehiculului la vânt lateral. C. Cum procedaţi când vă apropiaţi de o intersecţie unde. 291. C. respectaţi semnificaţia culorii semaforului. B. pietonilor fiindu-le interzisă traversarea. 922. . opriţi autovehiculul în afara carosabilului. veţi ceda trecerea vehiculelor care circulă din dreapta. ci doar traversarea străzii de către pietoni. C. în afara semaforului care are în funcţiune semnalul de culoare verde.

C. Puteţi depăşi mai multe vehicule în situaţia de faţă? A. 625. Permisul de conducere categoria B este valabil şi pentru conducerea unui autovehicul destinat transportului de persoane. să nu permită pasagerilor folosirea telefonului mobil în timpul mersului. după caz. iar pe cea de lângă axul drumului se deplasează alte autovehicule. da. 518. B. da. pentru întoarcere. C. presiunea din pneuri. numai dacă sunt peste două benzi de circulaţie. cu viteze superioare. nu. B. C. atestatul profesional. C. C. certificatul de înmatriculare sau înregistrare şi. permisul de conducere. da.860. selectarea circulaţiei pe direcţii de mers în apropierea unei intersecţii. dacă posesorul permisului are o vechime în conducere de cel puţin 1 an. să aibă asupra sa actul de identitate. B. în zona intersecţiilor. în zona de acţiune a indicatorului „Viteză recomandată“. B. dacă conducătorul posedă şi categoria BE a permisului de conducere. 70. da. . circulaţia se desfăşoară pe mai multe benzi. când acesta circulă pe prima bandă. precum şi celelalte documente prevăzute de legislaţia în vigoare. la fiecare deplasare. presemnalizarea traseului de urmat în cazul unei restricţii de circulaţie. C. 40. când un alt vehicul s-a angajat în depăşire. În care dintre situaţii nu este permisă mărirea vitezei de deplasare a autovehiculului? A. Este permisă pătrunderea pe racordurile dintre cele două părţi carosabile ale unei autostrăzi? A. să verifice. nu. în afara locului conducptorului? A. pentru oprire în caz de urgenţă. da. 392. Conducătorul unui autovehicul este obligat: A. având mai mult de 8 locuri pe scaune. B. B. nu. Ce semnifică indicatorul? A.

Limita maximă de viteză cu care este permisă circulaţia autovehiculelor în afara localităţilor. B. Care dintre cele trei autoturisme este parcat regulamentar? A. Precizaţi când sunt scutiţi instructorii auto de purtarea centurii de siguranţă: A. autoturismul albastru. 980. B. Victima care a pierdut mult sânge trebuie să fie aşezată: A. Sunteţi obligat să nu depăşiţi viteza de 50 km/h în afara localităţilor. Care sunt organele mobile ale mecanismului motor? A. este de: A. 778. 50 km/h. legal. B. B.953. când se află în autovehiculele cu inscripţia „ŞCOALA“. să reduceţi viteza şi să eliberaţi banda pe care vă deplasaţi sau să circulaţi cât mai aproape de bordură ori acostament. care folosesc mijloacele de avertizare luminoasă şi sonoră? A. C. la coborârea drumurilor în pantă. când partea carosabilă este acoperită cu mâzgă. . blocul motor. cu faţa în sus. Ce obligaţii vă revin atunci când. B. atunci când vizibilitatea este redusă sub 100 m. 531. C. în permanenţă. cu picioarele situate mai sus decât nivelul corpului. în următoarele situaţii: A. în timpul orelor de pregătire a cursanţilor. C. 1032. pe un drum public. în condiţii de ceaţă. dar cu prudenţă şi folosind luminile intermitente de avarie. B. C. 899. C. 612. 90 km/h. cilindrii. cu faţa în jos. autoturismul verde şi autoturismul roşu. să opriţi imediat pe dreapta părţii carosabile. C. autoturismul roşu şi autoturismul albastru. chiulasa şi carterul. nu este prevăzut. să circulaţi în regim normal. 70 km/h. deoarece nu depăşesc zona marcată de indicator. la întâlnirea indicatorului „Prioritate pentru circulaţia din sens invers“. deoarece respectă semnificaţia indicatorului. întâlniţi autovehicule aparţinând Serviciului de Ambulanţă sau Serviciului Român de Informaţii.

prioritatea de trecere se acordă: A. ambele indicatoare. prenumele şi adresele martorilor. La intersecţia nedirijată dintre un drum judeţean şi unul comunal sau local. deoarece legea prevede o asemenea măsură numai pentru permisul de conducere. B. 816. se prezintă la cel mai apropiat post de poliţie. vehiculelor care vin din dreapta. biela. dar numai pentru o perioadă de 15 zile. 425. funcţionează: A.B. C. Sfârşitul zonei în care oprirea a fost interzisă este anunţată de: A. rămâne la locul accidentului până la sosirea organelor de anchetă. Într-un pansament. C. Ce obligaţie are conducătorul auto când a accidentat un pieton care a traversat strada neregulamentar? A. şi se reîntoarce imediat la locul accidentului. vehiculelor care circulă pe drumul comunal sau local. da. pe timpul cât semnalele luminoase de culoare roşie de la trecerea la nivel cu calea ferată sunt stinse. indicatorul 1. o compresă din tifon steril. B. bolţul. având cadenţa lentă. nu. vehiculelor care circulă pe drumul judeţean. pistonul. B. pe timpul cât semnalele luminoase ale semaforului defect sunt stinse. însoţit de panoul adiţional. 1006. o compresă de vată sterilă. reţinând numele. C. Poate fi reţinut de către poliţistul rutier certificatul de înmatriculare al unui vehicul? A. C. arborele cotit şi volantul. o compresă oarecare. 955. indicatorul 2. segmenţii. C. dacă nu este posibilă transportarea cu alte mijloace. transportă victima la cea mai apropiată unitate sanitară. dacă autovehiculul sau remorca prezintă defecţiuni tehnice care pun în pericol siguranţa circulaţiei. B. B. pe timpul cât barierele ori semibarierele sunt în curs de coborâre sau de ridicare. pe plagă. se aplică: A. C. 222. Semnalul luminos intermitent de culoare albă. . 149. C. da. roţile directoare şi cele tractoare. B.

543. cât şi atunci când autovehiculul este oprit. C. îndrumătorii de circulaţie ai Ministerului Apărării. 274. să reducă viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului în sensul de deplasare. Când se aplică regulile conduitei preventive? A. B. Este interzis ca autovehiculele să fie echipate cu: A. sisteme de navigaţie. indiferent prin ce mijloace. cuprinzând osul fracturat şi articulaţia superioară. B. în dreptul osului fracturat. C. dacă aţi obţinut autorizaţie de la poliţia rutieră. cuprinzând osul fracturat şi cele două articulaţii. C. să oprească imediat pe acostament sau. 633. sisteme sonor antifurt. un conducător auto rămas în pană. respectiv cea superioară şi inferioară. când conduceţi efectiv autovehiculul pe drumurile publice. B. . Ce vehicule aveţi permisiunea de a depăşi în situaţia dată? A. Ce obligaţii revin conducătorilor de vehicule la trecerea autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară. vehiculele cu tracţiune animală. C. Autoturismul echipat cu o remorcă poate circula pe autostradă? A. 743. B. pentru a-l remorca. motocicletele fără ataş şi vehiculele cu tracţiune animală. cât mai aproape de marginea drumului sau de bordura trotuarului. da. dispozitive antiradar. care au în funcţiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roşie şi pe cele de avertizare sonoră: A. să scoată vehiculul în afara drumului. B. C. C. B. C. atât în timpul conducerii efective. dacă ansamblul respectiv poate depăşi viteza de 50 km/h. Imobilizarea unui braţ fracturat se face: A. bicicletele şi motocicletele fără ataş. Aveţi obligaţia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de: A. da. în sensul de deplasare. 514. 588. autoturismele. nu. poliţiştii comunitari. când autovehiculul este oprit pe partea carosabilă. B. în lipsa acestuia.999. autovehiculele. cu excepţia motocicletelor fără ataş.

C. Fumul de culoare albastră emis de eşapament indică: A. folosirea unor bujii necorespunzătoare. 789. B. C. Prezenţa calaminei pe suprafaţa bujiilor şi fumul albăstrui al eşapamentului indică: A. B. C. un consum exagerat de ulei. folosirea unor benzine colorate. 5 km/h. C. în cazul unui accident de circulaţie din care a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unor persoane? A. C. B. înfundarea parţială a tobei de eşapament. 858. să deschideţi uşa numai dacă circulaţia permite acest lucru. 10 km/h. la mai puţin de 50 m de staţiile de autobuz şi tramvai. să oprească autovehiculele. prin ocolirea sensului giratoriu. nu există prevedere legală în acest sens. să urcaţi numai pe partea dinspre trotuar. dar numai dacă sunteţi vinovat de producerea accidentului. B. Care este viteza maximă prevăzută de lege pentru circulaţia în zonele rezidenţiale? A. . B. Ce trebuie să aveţi în vedere la urcarea într-un autoturism? A.464. B. când vizibilitatea în spate nu este asigurată. 849. B. 698. să întoarcţ. conducătorilor auto le este interzis: A. urcaţi fără grijă. mecanismul motor (grup piston-cilindru) este uzat. Într-o intersecţie unde circulaţia se desfăşoară în sens giratoriu. rularea frecventă cu o viteză inferioară limitei legale. C. Mersul înapoi este interzis: A. da. 115. dacă aţi fost testat cu un aparat autorizat. 303. întrucât se creează pericolul de blocare. 20 km/h. în afara situaţiilor impuse de trafic. deoarece vehiculele care circulă din spate sunt obligate să aştepte. Sunteţi obligat să vă supuneţi recoltării probelor biologice. C. să reducă viteza. da. nu.

mâzgă sau piatră cubică umedă? A. C. B. un concept valabil pentru conducătorii auto începători. B. 660. 933. C. care funcţionează concomitent cu cel galben? A. pulsul este verificat: A. Ce măsuri se recomandă atunci când urmează să străbateţi o porţiune de drum public acoperită cu piatră cubică? A. orice autoturism. C. toţi cei care au ceva urgent de rezolvat. pentru a evita lovirea acostamentului. care înseamnă „Oprire“. viteza va fi redusă la jumătate din viteza legală. gheaţă. atunci când circulaţia permite acest lucru. să respecte semnalul poliţistului. 987. trecerea unei coloane de vehicule. Dacă poliţistul se află în intersecţie cu faţa către conducătorul autovehiculului şi îi adresează acestuia un alt semnal decât poziţia sa. să continue mersul. B.997. la urcarea sau coborârea pasagerilor. să circulaţi cât mai aproape de axul drumului. oprire. lângă alte vehicule staţionate pe partea dreaptă a carosabilului? A. 334. evitând bruscarea comenzilor. B. . În cazul unui accidentat care nu respiră. semaforul este în regim de avarie. B. în scobitura dintre trahee şi muşchii gâtului. Cu ce viteză veţi circula când partea carosabilă este acoperită cu polei. zăpadă bătătorită. Ce autovehicule pot opri în rândul doi. Ce se înţelege prin conduită preventivă? A. B. viteza să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. 373. C. să folosiţi numai frâna de ajutor pentru a evita derapajul. C. Ce semnifică semnalul roşu al semaforului. să reduceţi din timp viteza. taximetrele. deoarece semnele poliţistului sunt contradictorii. pe partea laterală a epiglotei (Mărul lui Adam). 354. conducătorul trebuie: A. să oprească şi să aştepte semnalul pentru continuarea deplasării. sub mandibulă. C. lângă ureche. viteza va fi redusă în funcţie de condiţiile atmosferice.

B. comportamentul rutier care asigură prevenirea accidentelor, prin anticiparea şi evitarea acţiunilor incorecte ale partenerilor de drum, precum şi adaptarea vitezei de deplasare la condiţiile meteo-rutiere specifice; C. calitatea unor conducători auto de a circula prudent, cu viteză redusă, pentru a nu crea neplăceri în trafic celorlalţi utilizatori ai drumului public.

945. În care dintre următoarele situaţii vă este interzis să efectuaţi depăşirea?
A. pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens; B. la mai puţin de 150 m de trecerile la nivel cu calea ferată; C. în zona de acţiune a indicatorului „Depăşirea interzisă“.

441. Conducătorul autoturismului roşu s-a angajat corect în depăşirea autocamionului?
A. nu, deoarece nu s-a asigurat şi nu a semnalizat intenţia de a depăşi; B. da, deoarece din sens opus nu circulă niciun vehicul; C. nu, deoarece încalcă semnificaţia indicatorului.

577. Bandajele se folosesc:
A. pentru susţinerea părţilor lezate; B. pentru acoperirea şi pentru susţinerea rănilor, precum şi pentru oprirea hemoragiilor; C. pentru imobilizarea fracturilor.

618. Indicatorul semnifică:
A. „Viteză minimă obligatorie“; B. „Sfârşitul limitării de viteză“; C. „Sfârşitul vitezei minime obligatorii“.

841. Conduceţi autovehiculul pe drumurile publice şi refuzaţi recoltarea unor probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Veţi fi pedepsit penal?
A. da; B. numai dacă sunteţi implicat într-un accident de circulaţie; C. nu.

353. Ce obligaţii aveţi la semnalele agenţilor căilor ferate, plasaţi la trecerea la nivel cu o cale ferată?
A. nicio obligaţie, deoarece agenţii căilor ferate dirijează garniturile de tren; B. să vă conformaţi semnificaţiei semnalelor acestora; C. să reduceţi viteza, să vă asiguraţi, iar, dacă trenul nu este în mişcare, puteţi să continuaţi traversarea căii ferate cu atenţie.

429. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele patru autovehicule?
A. autoturismul, autocamionul, motocicleta, autobuzul; B. autobuzul, autocamionul, motocicleta, autoturismul; C. autoturismul, autobuzul, motocicleta, autocamionul.

1016. Cum trebuie scoase dintr-un autovehicul persoanele rănite?
A. prin ridicare; B. prin tragere; C. prin împingere.

504. La schimbarea direcţiei de mers spre stânga, la semnalul verde al semaforului, conducătorul de autovehicul este obligat să acorde prioritate:
A. numai vehiculelor care vin din sens opus; B. vehiculelor care circulă din sens opus şi pietonilor care traversează regulamentar strada pe care acesta urmează să intre; C. numai pietonilor care sunt angajaţi în traversarea străzii.

977. Cui trebuie să acordaţi prioritate dacă vă aflaţi în autoturismul albastru?
A. autobuzului, fiind vehicul de transport public de persoane; B. autoturismului roşu, deoarece nu-şi schimbă direcţia de mers; C. ambelor vehicule.

8. Care dintre indicatoare conferă prioritatea de trecere?
A. indicatorul 1; B. indicatorul 2; C. indicatorul 3.

562. Cum veţi parca regulamentar într-o piaţă cu sens giratoriu?
A. paralel cu bordura trotuarului şi cât mai aproape de aceasta; B. parţial pe trotuar; C. în acest loc nu este permisă parcarea.

1038. Vă apropiaţi de un drum forestier, ce intră în şosea din partea dreaptă şi de pe care iese un alt autovehicul. Cine trebuie să aştepte?

A. dvs., pentru că acordaţi prioritate de dreapta; B. autovehiculul care iese de pe drumul forestier; C. autovehiculul care circulă cu viteză mai mare.

416. Care dintre autovehicule pot traversa intersecţia din imagine?
A. niciunul; B. autocamionul şi autobuzul; C. autoturismul galben şi autoturismul roşu.

36. Pe care dintre cele două benzi trebuie să se încadreze conducătorul de vehicul şi de la ce distanţă faţă de intersecţie, pentru a schimba direcţia de mers spre dreapta, într-o localitate?
A. pe banda de lângă axul drumului, de la cel puţin 100 m; B. pe banda din dreapta, de la cel puţin 50 m; C. pe oricare bandă, de la cel puţin 50 m.

1002. Conducătorul autocamionului poate pătrunde în intersecţie?
A. da; B. nu, în intersecţie vor pătrunde tramvaiul şi autoturismul; C. nu, indicatorul „Cedează trecerea“ îl obligă să acorde prioritate celorlalte vehicule.

138. Cum procedaţi la apropierea de o intersecţie în care semnalul luminos ori un indicator de prioritate permite intrarea, dar în care riscaţi să rămâneţi imobilizat din cauza aglomerării circulaţiei?
A. vă este interzisă intrarea în intersecţie; B. vă continuaţi deplasarea, deoarece aveţi prioritate; C. nu vă revine nicio obligaţie.

716. Care este rolul uleiului pentru motor?
A. asigură demontarea mai uşoară a pieselor motorului; B. reduce uzura motorului, prin crearea unui film rezistent de lubrifiant între suprafeţele pieselor aflate în mişcare; C. protejează motorul faţă de pătrunderea amestecului carburant în baia de ulei.

127. Semnificaţia unui indicator rutier, instalat deasupra unei benzi de circulaţie, este valabilă:
A. numai pentru circulaţia rutieră care se desfăşoară în tunele; B. numai pentru banda deasupra căreia este instalat; C. pentru toată lăţimea părţii carosabile.

Unde vă este permisă staţionarea pe partea stângă în direcţia de mers? A. Schimbarea uleiului şi a elementului filtrant se face: A. din 5 în 5 ani. pe şoselele cu bandă laterală consolidată. pentru că depăşirea s-ar face într-o curbă cu vizibilitate redusă sub 50 m. 427. cu luminile indicatoare de direcţie. să sporiţi atenţia. pe un drum neiluminat? A. nu. să se asigure că administrarea acestuia nu-i va afecta capacitatea de a conduce. prin folosirea combinată a fazei scurte şi a semnalului sonor. 893. întrucât circulaţi pe un drum prioritar. C. da. deasupra plăgii. pe străzile cu sens unic. B. La întâlnirea acestui indicator.744. C. pentru că linia continuă interzice acest lucru. 473. să se informeze care este doza minimă care poate fi administrată pe perioada cât se află la volan. C. Este corectă depăşirea autocamionului din imagine? A. aveţi obligaţia: A. B. B. Cum se semnalizează. noaptea. B. sub plagă. 794. să nu îşi administreze medicamentele înainte de a se urca la volan. cu faza de drum a luminii farurilor. . deoarece la o distanţă de 50 m urmează o intersecţie cu un drum prioritar. într-o localitate. C. persoanelor rănite trebuie să li se aplice un garou de cauciuc: A. B. în nicio situaţie. 805. Cum trebuie să procedeze conducătorul unui autovehicul dacă i-a fost prescris un tratament medicamentos? A. deoarece din sens opus nu se apropie alt vehicul. În cazul plăgilor însoţite de hemoragii arteriale. din 3 în 3 ani. C. B. conform periodicităţii stabilite de constructor. intenţia de a depăşi alt vehicul. nu aveţi nicio obligaţie. B. 64. C. peste plagă. nu.

trebuie: A. opriţi. să semnalizaţi din timp şi să vă angajaţi pe banda de ieşire (decelerare). în dreptul panoului care marchează această distanţă. 71. autoturismul roşu. C.C. B. C. Precizaţi care vehicule sunt exceptate de la obligaţia acordării priorităţii de trecere: A. ambele autoturisme. semnalizând cu luminile de avarie. să acordaţi prioritate de dreapta la indicatorul următor. C. care se pun în mişcare din staţia prevăzută cu alveolă. B. să reduceţi viteza începând cu 300 m înainte de ieşirea de pe autostradă. vă asiguraţi şi acordaţi prioritate tuturor vehiculelor. 88. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din stânga. C. vă deplasaţi cu viteză redusă. cele care se pun în mişcare de pe loc faţă de cele care circulă. 398. B. Care dintre autoturisme staţionează greşit? A. cele care ies din curţi. C. informativă. Cum procedaţi la întâlnirea panoului şi a indicatorului? A. B. 155. B. Ce obligaţii aveţi atunci când urmează să părăsiţi autostrada? A. B. 764. maximă. Pe timpul deplasării într-un autoturism pe un drum public este interzis: . acordaţi prioritate numai vehiculelor de transport public de persoane. autoturismul alb. să circulaţi numai pe banda de lângă acostament sau bordură. autovehiculele din serviciile regulate de transport public. Dacă. Indicatorul semnifică o viteză: A. să emiteţi semnale luminoase şi sonore. C. ganguri sau garaje. 270. să circulaţi numai pe banda de lângă axul drumului. să circulaţi pe prima bandă cu o viteză de maximum 60 km/oră. minimă obligatorie. 529. pentru a preveni orice posibil eveniment. din motive obiective.

deoarece drumul nu este intens circulat. permite schimbarea direcţiei de mers către dreapta. B. interzice intrarea în intersecţie. să se fumeze în timpul mersului. 729. B. Autoturismul a oprit regulamentar? A. dacă urmează după lumina verde. „Circulaţie în ambele sensuri". B. C. să fie transportaţi copii de până la 12 ani pe scaunul din spate. când circulă în localitate. oprirea şi staţionarea sunt interzise. Sunteţi corespunzător încadrat pentru a folosi prima ieşire de pe autostradă? A. zonă de staţionare permisă pentru cel mult 30 de minute. C. pentru că spaţiul rămas este suficient pentru depăşire. dacă vehiculul poate fi oprit în condiţii de siguranţă. zonă de oprire permisă pentru cel mult 30 de minute. În care dintre situaţii conducătorul de autovehicule este obligat. 210. . nu.A. 43. în cazul în care din sens opus se apropie un autovehicul. La întâlnirea cărui indicator aveţi prioritate de trecere? A. permite intrarea în intersecţie. când drumul este neiluminat. B. pentru că circulaţi pe banda de urgenţă. C. să schimbe lumina de drum cu cea de întâlnire? A. B. C. 114. C. Semnificaţia indicatorului şi a panoului adiţional este: A. nu. pe un drum cu mai multe benzi pe sens. 566. de la o distanţă de cel puţin 200 m. pe timp de noapte. nu. C. B. B. 169. da. deoarece pe această categorie de drum sunt interzise oprirea şi staţionarea. da. da. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers". ocupanţii locurilor din faţă să ţină în braţe animale. „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers". deoarece veţi călca banda continuă. deoarece circulaţi pe banda din dreapta. C. Semnalul de culoare galbenă al semaforului: A.

pentru a-i atenţiona pe participanţii la trafic din spatele vehiculului. în acelaşi timp. deoarece roţile autovehiculului din faţă aruncă spre dvs. B. C. B. claxonatul intermitent. B. C. C. B. 656. 807. folosirea luminilor de avarie. criblură. nu. semnalizarea cu luminile de mers înapoi din dotarea autovehiculului. iar spaţiul de frânare creşte. respectaţi regulile generale de circulaţie. deplasarea pe direcţia înainte după prima intersecţie. remorcarea altui autovehicul. B. Cum veţi proceda corect în intersecţia dată? A. C. deoarece indicatorul interzice depăşirea autovehiculelor. nu. C. deoarece interzicerea depăşirii se referă numai la autovehiculele destinate transportului de marfă. culoarea şi consistenţa. deoarece nu puteţi sesiza prompt aprinderea lămpilor de stop ale autovehiculului din faţă. depăşirea. staţionarea voluntară pe partea carosabilă. B. 966. cifra octanică (CO). Indicatorul interzice: A. Când circulaţi pe un drum naţional european vă este interzisă: A. schimbarea direcţiei de mers în prima intersecţie. Criteriul de alegere a benzinei pentru motoarele cu aprindere prin scânteie îl constituie: A. .649. 259. deoarece aderenţa anvelopelor pe partea carosabilă scade. De ce este necesar să măriţi distanţa faţă de autovehiculul care circulă în faţa dvs. Care este semnalizarea specifică mersului înapoi? A. 152. C. da. dacă semafoarele nu au aceeaşi culoare. folosirea mijloacelor de averizare sonoră. C. Puteţi efectua depăşirea camionului? A. respectaţi indicaţiile semnalului luminos. respectaţi semnificaţia semnalului luminos pentru virajul la stânga.. atunci când acesta frânează. deoarece nu aveţi vizibilitate suficientă. cifra catanică (CC). dacă toate semafoarele au aceeaşi culoare. B. 160. atunci când circulaţi pe un carosabil umed? A.

.426. C. deoarece semnalul nu vi se adresează. prin manevrarea bruscă a volanului în direcţia de deplasare opusă câinelui. vă continuaţi deplasarea. nu. orizontal. B. albastru. albastru. C. 77. da. C. până la întâlnirea indicatorului care semnalizează terminarea zonei de limitare a vitezei. atunci când conduceţi autoturismul din imagine? A. al unui biciclist semnifică: A. fiind pregătit pentru a stabiliza autovehiculul după impact. intenţia de a schimba direcţia de mers la stânga sau de a depăşi. C. dacă în timpul manevrei viteza sa nu este mai mare decât cea înscrisă pe indicator. 282. roşu. eliberaţi acceleraţia. În ce ordine vor trece prin intersecţie autoturismele la culoarea galbenă intermitentă a semaforului? A. deoarece semnalul vi se adresează. opriţi. sesizaţi impactul inevitabil cu un câine. întins orizontal. verde. 75. B. verde. da. Conducătorul unui autovehicul poate executa o depăşire la întâlnirea indicatorului „Limitare de viteză“? A. faptul că nu trebuie să fie depăşit. pe cât posibil. Cum veţi proceda pentru evitarea unui accident? A. să evitaţi impactul frontal. încercaţi. prin manevrarea lină a volanului. roşu. 578. care prezintă leziuni ale coloanei vertebrale? A. cu faţa în sus. Cum trebuie aşezată într-un mijloc de transport o persoană rănită. Braţul stâng. B. C. roşu. 882. verde. B. intenţia de a opri. consideraţi că o asemenea situaţie nu vi se poate întâmpla. C. Pe o porţiune de drum acoperită cu polei. Cum veţi proceda la semnalul poliţistului. schimbaţi direcţia de mers spre stânga. B. albastru. dacă depăşirea se execută în afara unei localităţi. în poziţie şezândă. B. menţineţi ferm volanul pe direcţia de deplasare. persoana nu trebuie mişcată până la sosirea ambulanţei.

Ce semnificaţie are un astfel de marcaj rutier? A. nu. 950. prioritatea vehiculului cu regim superior de viteză. C. Care dintre autovehicule este parcat regulamentar? A. până la expirarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto. C. C. autobuzul. B. Este interzisă staţionarea în dreptul marcajului longitudinal continuu. B. în zona de acţiune a indicatorului „Claxonarea interzisă”? A. marcaj pentru spaţii interzise. atunci când conducătorii celorlalte vehicule ar fi obligaţi astfel să treacă peste marcajul respectiv. niciun mijloc de semnalizare. prioritatea de dreapta. 624. fără să aibă sistem de tip „mâini libere“. B. . cât şi cele luminoase. marcaj pe o bandă de accelerare. toate cele trei autovehicule. atât mijloacele de avertizare sonoră. B. cel mult 10 zile de la data constatării evenimentului. C. prioritatea drumului principal. B. 661. 97. numai mijloacele de semnalizare luminoasă. cel mult 30 zile de la data producerii avariei. C. 53. nu este prevăzut. Aveţi posibilitatea de a circula pe drumurile publice cu autovehiculul avariat: A. B. Ce mijloace de semnalizare pot fi folosite pentru evitarea unui pericol imediat. 541. da. C. să se angajeze în discuţii cu alţi pasageri. autoturismul şi autocamionul. Ce regulă de prioritate se aplică într-o intersecţie nedirijată din afara localităţii? A. C.458. să folosească telefoanele mobile în timpul mersului. Ce le este interzis conducătorilor de autovehicule şi de tramvaie? A. să folosească luminile de avarie în localităţi. deviere temporară a circulaţiei. B. legal. aplicat între sensurile de circulaţie? A.

păstraţi o distanţă egală între axa drumului şi marginea din dreapta a părţii carosabile. 130 km/h. persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere. 591. când vizibilitatea este redusă din cauza ceţii. 191. B. 110 km/h. 130 km/h pe autostrăzi şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. C. din punct de vedere al circulaţiei preventive? A. Cum veţi proceda noaptea. circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului public. 451. B. da. numai în cazul în care depăşirea se face pe o stradă semnalizată cu indicatorul „Drum fără ieşire“. Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism. circulaţi cât mai aproape de axul drumului. B. şi în cazul tramvaiului. troleibuzul. 110 km/h pe autostrăzi. da. B. a circula înainte. pentru a trece de pe banda întâi a unui drum public pe banda a treia? . nu. B. 90 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri. în cazul autovehiculului care intenţionează să vireze spre stânga. pe autostradă. a vira la stânga sau pentru a circula înainte. C. sunteţi încadrat corespunzător pentru: A. B. C. C. 130 km/h pe autostrăzi. În acest sens giratoriu. Cum trebuie să procedeze corect conducătorul de vehicul. a vira la dreapta. C. Există vreo excepţie de la regula depăşirii pe partea stângă? A. troleibuzul şi motocicleta. 235. 136. rulând cu o viteză care să asigure oprirea într-un spaţiu mai mic decât cel de vizibilitate.330. este de: A. 487. 100 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri. Ce autovehicule pot pătrunde în intersecţie? A. C. 100 km/h. motocicleta şi autocamionul. Cu ce viteză maximă pot circula în afara localităţilor autovehiculele din categoriile A şi B? A.

asigurându-se continuu în oglinda retrovizoare. B. reduceţi viteza şi vă asiguraţi. 277. nu există prevedere legală. autoturismul albastru. Ce informaţie oferă indicatorul? A. indică traseul de ocolire a localităţii. B. distanţa dintre autovehiculul care depăşeşte şi cel care urmează să fie depăşit. B. 267. dacă trecerea de pe o bandă pe alta nu s-a făcut cu cel puþin 200 m înainte de intersecţie. Oprirea hemoragiei se face prin legarea strânsă a braţului: A. se asigură din spate şi semnalizează intenţia de a trece succesiv de pe banda întâi pe a doua. apoi pe a treia. Cum veţi proceda pentru a traversa intersecţia dacă întâlniţi indicatorul „Cedează trecerea“? A. C. 501. nu mai puţin de 40 km/h. C. B. B. distanţa dintre autovehiculul angajat în depăşire şi locul unde efectuează depăşirea. autoturismul roşu. Care este limita inferioară de viteză ce poate fi stabilită în interiorul localităţilor? A. C. Ce se înţelege prin distanţa de cel puţin 50 m de la care conducătorul de autovehicul este obligat să semnalizeze intenţia de a depăşi în localitate? A. B. manevra nu mai este posibilă.A. reduceţi viteza numai dacă se apropie vreun autovehicul. distanţa dintre locul în care s-a semnalizat intenţia de a depăşi şi locul în care se schimbă poziţia de mers a autovehiculelor pentru începerea depăşirii. interzice accesul autoturismelor în oraş şi indică traseul de urmat pentru ocolirea acestuia. opriţi pentru a le acorda prioritate de trecere. . C. 72. 58. autoturismul alb. reduce viteza de mers şi trece de pe o bandă pe alta. pentru a fi în măsură să acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă. reduceţi viteza. 198. C. C. indică un traseu de drum deschis traficului internaţional. nu mai puţin de 30 km/h. vă asiguraţi. iar dacă pe drumul transversal circulă în acel moment alte vehicule. în dreptul rănii. Care autoturism îşi continuă deplasarea prin intersecţie? A.

autocamionul. dispozitivele optice cu lumini alternative roşii şi albe. să circulaţi în orice direcţie. din cauza gabaritului. 1013. albastru. B. albastru. 1064. La ce vă puteţi aştepta dacă circulaţi în spatele unui camion cu remorcă. dispozitivele cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării reprezentată de lumina intermitent albă. camionul se angajează iniţial spre stânga. B. În ce ordine trec prin intersecţia prezentată cele trei autovehicule? A. C. autoturismul. autoturismul. 857. 750. roşu. camionul se opreşte. să circulaţi pe direcţia înainte sau la stânga. C. verde. 821. dacă vehiculul este oprit sau staţionat pe partea carosabilă. B. motocicleta. roşu. În ce ordine vor trece prin intersecţie autovehiculele din imagine? A. sub rană. Conducătorului auto i se interzice: A. Semnalul verde al semaforului vă permite: A. ce intenţionează să vireze la dreapta pe o stradă îngustă? A. B. verde. să deschidă uşile. deasupra rănii. prevăzută cu instalaţii de semnalizare automată fără bariere. C. se realizează prin: A. camionul se comportă ca orice autoturism. substanţe sau alte bunuri. să folosească instalaţia de sonorizare cu care este echipat autoturismul. . verde. C. semnalele luminoase intermitente de culoare albă. albastru.B. Interzicerea trecerii la nivel cu calea ferată curentă. B. autocamionul. C. motocicleta. motocicleta. înainte de a vira. C. să circulaţi pe direcţia înainte sau la dreapta. C. autoturismul. să arunce din vehicul obiecte. înainte de a vira. autocamionul. B. roşu. 638.

spre dreapta. . în vederea dezmembrării. la cererea proprietarului? A. bandă de circulaţie destinată opririi voluntare. anunţă apariţia semnalului roşu. 934. presemnalizează+ traseul de urmat în vederea efectuării virajului la dreapta. în intersecţiile dirijate doar cu indicatoare rutiere. 689. Ce semnifică indicatorul? A. 873. dacă pneurile nu sunt umflate la presiunea minimă admisă. bicicleta. B. marcaj transversal de oprire. C. B. semnalizează o succesiune de curbe. Semnalul galben intermitent al semaforului: A. la schimbarea oricăror date referitoare la identificarea vehiculului respectiv. când proprietarul face dovada dezmembrării. o curbă deosebit de periculoasă. tramvaiul 1 şi tramvaiul 2. C. dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie. C. Prin intersecţia prezentată pot trece: A. Ce semnificaţie are marcajul rutier din imagine? A. Depăşirea vehiculelor pe drumurile publice este interzisă: A. Certificatul de înmatriculare se reţine: A. C. C. atunci când cel depăşit este remorcat şi are puse în funcţiune luminile de avarie. spaţiu pentru oprirea în caz de urgenţă. Când se poate face radierea din evidenţă a unui vehicul. 409. B. B.568. C. B. la schimbarea domiciliului ori a sediului unităţii deţinătoare. dacă sistemul de frânare este defect. 190. tramvaiul 1 şi autoturismul. casării sau predării vehiculului la unităţi specializate. B. 379. pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de autovehicule în aşteptare. dintre care prima la dreapta. dacă sistemul de închidere centralizatţ a uşilor este defect.

autocamionul. 326. pe banda de circulaţie nr. 2 ºi 3. C. 161. C. Pe ce bandă de circulaţie vă încadraţi pentru a vira la stânga. 253. B. C.5 km faţă de indicator. pentru a-şi asigura vizibilitatea asupra circulaţiei din sens opus. Ce trebuie să verificaţi la un autoturism cu rulotă. interzice intrarea în intersecţie.5 km faţă de indicator. avertizează prin semnale acustice sau optice pe conducătorul vehiculului ce urmează a fi depăşit. autoturismul roşu. 414. după care semnalizează intenţia de a schimba direcţia de mers. C. Indicatorul din imagine vă avertizează că urmează: A.5 km. 0. înainte de a porni la drum? . o succesiune de curbe pe o distanţă de 1. 735. prima curbă fiind la dreapta. o curbă dublă. B. o succesiune de curbe în rampă la o distanţă de 1. semnalizează şi se apropie cât mai mult de axul drumului. obligă conducătorii vehiculelor să reducă viteza şi să circule respectând regulile de circulaţie aplicabile în acea intersecţie. la o distanţă de 1. C.5 g/l. 4. autoturismul verde. C. B. Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehicul înainte de a se angaja într-o depăşire? A. într-o intersecţie semnalizată cu astfel de marcaje? A.1. B. 1 g/l. Care este valoarea alcoolemiei în sânge peste care se aplică pedeapsa penală pentru un conducător aflat la volan? A.B. prima la dreapta. se asigură că manevra se poate efectua în condiţii de siguranţă. prima curbă fiind la stânga. pe benzile de circulaţie nr. 1049. pe banda de circulaţie nr.8 g/l. B. Care dintre cele trei vehicule va trece al doilea prin intersecţie? A. 0.

B. degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare. reduceţi viteza şi. nu. prin gura închisă a victimei. apropierea de un depou de tramvaie. Ce obligaţii aveţi dacă luminile roşii se aprind şi se sting alternativ? A. Când gura unui rănit rămâne încleştată. respiraţia artificială se poate face: A. reduceţi viteza şi. Este interzisă staţionarea unui autoturism în zona marcajului longitudinal continuu? A. opriţi. dacă sistemul de alimentare cu apă al rulotei funcţionează. după ce vă asiguraţi. Cum procedaţi la întâlnirea unui obstacol pe sensul dumneavoastră de mers. dacă persoanele transportate în rulotă poartă centura de siguranţă. . opriţi şi înlăturaţi obstacolul. C. amenajărilor rutiere se pedepseşte astfel: A. iar din faţă se apropie alt vehicul: A. C. Distrugerea. în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule ar fi determinaţi să treacă peste marcajul respectiv. 73. nu este prevăzut. o trecere la nivel cu calea ferată industrială. C. opriţi şi aşteptaţi echipajul de intervenţie. vă continuaţi deplasarea. o trecere la nivel cu calea ferată. B. cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule. da. cu amendă contravenţională şi puncte de penalizare. B. este asigurată. C. 605. penal. 27. prin oglinzile retrovizoare. C. opriţi fără a depăşi indicatorul. în mod intenţionat. 1034. a indicatoarelor. C. B. B. în situaţia în care pentru a-l depăşi intraţi pe contrasens. dacă vizibilitatea în spate. 767. C. legal. la nevoie. reduceţi viteza şi opriţi numai în cazul în care se apropie un tren. 770. prin nările victimei. B. semafoarelor. în acest caz nu se mai face respiraţie artificială. B. Indicatorul semnifică: A.A.

stropirea cu apă a parbrizului. viraţi la stânga pe semnalul verde al semaforului? A. dar numai dacă acesta corespunde semnalului de culoare roşie al semaforului. acordaţi prioritate de trecere mijloacelor de transport public de persoane. punct de colectare a materialelor reciclabile. cât şi pietonilor aflaţi în traversare pe sensul dumneavoastră de mers. la semnalul pietonilor care traversează strada pe la colţul intersecţiei fără marcaje. sens giratoriu. 293. C. Fenomenul de acvaplanare generează următoarele pericole: A.200. 251. 226. pierderea controlului asupra direcţiei. Care este denumirea indicatorului? A. în maximum 300 m. nicio obligaţie. C. la semnalul poliţistului. într-o intersecţie. C. B. toate. stropirea cu apă a clădirilor şi a pietonilor. La întâlnirea cărui indicator conducătorul auto nu are prioritate de trecere? A. Sunteţi obligat să opriţi autovehiculul pe care îl conduceţi: A. la semnalul poliţistului care dirijează circulaţia. Cum veţi proceda la întâlnirea indicatorului alăturat? A. C. B. circulaţi cu atenţie. acordaţi prioritate de trecere atât vehiculelor care circulă din sens opus. 133. C. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers”. circulaţi cu atenţie. B. autoturismul albastru şi cel galben. reduceţi viteza. Ce obligaţii vă revin dacă. 623. deoarece urmează o intersecţie cu cedarea trecerii la 300 m. 268. presemnalizarea unei intersecţii cu sens giratoriu. Care autoturisme s-au încadrat corect pentru a traversa intersecţia prezentată? A. B. B. autoturismul verde şi cel roşu. C. B. vă asiguraţi şi cedaţi trecerea tuturor vehiculelor care circulă pe o distanţă de 300 m. . pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

dacă drumul are o lăţime suficientă. 74. printr-o hotărâre definitivă. C. . în urma unei condamnări. autoturismul. Este permisă depăşirea când din sens opus se apropie. C. Scoaterea. „Prioritate faţă de circulaţia din sens invers”. da. autocamionul. C. iar prin depăşire nu se trece peste axa drumului.B. pe o distanţă mai mare de 50 m. observaţi că pe un drum lateral circulă o coloană cu regim de circulaţie prioritară? A. 385. pentru încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la folosirea luminilor de întâlnire pe timp de noapte. să reducă viteza şi să iasă în afara drumului imediat ce este posibil. să oprească cât mai aproape de marginea drumului. aflându-vă în interiorul unei intersecţii cu circulaţie în sens giratoriu. da. iar acolo unde este posibil. dacă nu există interdicţia de a depăşi. Cum veţi proceda corect dacă. deoarece aveţi prioritate de trecere în sensul giratoriu. viraţi la dreapta şi părăsiţi intersecţia. să reducă imediat viteza şi să circule cât mai aproape de marginea drumului. B. pe partea laterală din dreapta. 107. C. pentru o infracţiune la regimul circulaţiei. C. autobuzul. 964. C. 948. Mersul înapoi este interzis: A. a bastonului reflectorizant de către poliţistul care însoţeşte o coloană oficială de autovehicule obligă conducătorii care circulă în spatele acesteia: A. da. legal. Care autovehicul va trece primul prin intersecţie? A. B. prin viraj la dreapta. pe o distanţă mai mare de 100 m. B. în afara localităţilor. la mică distanţă. B. 400. dacă prin depăşire se trece peste axa drumului. C. „Drum cu prioritate”. pentru încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a semnaliza schimbarea direcţiei de mers. În care dintre următoarele situaţii se anulează permisul de conducere? A. B. opriţi şi acordaţi prioritate coloanei cu regim prioritar. B. alt vehicul? A. vă continuaţi drumul. nu este prevăzută o anumită distanţă. să scoată vehiculul în afara părţii carosabile.

să traverseze intersecţia cu viteză redusă. B. 20 km/h. 412. dacă semnalul verde se schimbă cu cel galben? A. patinarea ambreiajului. ambele indicatoare. cu semnalizare automată. Care dintre indicatoare obligă la schimbarea direcţiei de mers pe prima stradă la dreapta? A. C. Conducătorul de vehicul care are mai puţin de un an de practică de conducere. C. B. Ce obligaţii îi revin conducătorului de vehicul în momentul apropierii de o intersecţie. urmează o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere sau semibariere. 10 km/h. când luminile de drum s-au defectat. 459. C. drumul se intersectează cu o trecere la nivel cu linii de tramvai. mai mică cu: A. 25 km/h. B. când sunteţi dezorientat în privinţa traseului de urmat. 234. C. indicatorul 1. 657. urmează o staţie de tramvai prevăzută cu refugiu pentru pietoni. va circula cu o viteză maximă admisă în afara localităţilor. 938. B. înfundarea prizei de aer care alimentează ventilatorul. slăbirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului şi a pompei de apă. indicatorul 2. B. B. Indicatorul vă avertizează că: A. 131. când vehiculul este imobilizat involuntar pe partea carosabilă sau în timp ce sunteţi remorcat. C. Cea mai frecventă defecţiune a instalaţiei de răcire a motorului este: A. să oprească autovehiculul în faţa marcajului de oprire sau a marcajului pentru trecerea pietonilor ori în dreptul semaforului. Luminile de avarie se folosesc în următoarea situaţie: A. să grăbească traversarea. Ce obligaţie are conducătorul unui autovehicul imobilizat într-un pasaj subteran? . C.118.

B. 231. contravenţional. Care este ordinea de trecere a autovehiculelor.. coliziunile frontale. C. când un alt vehicul s-a angajat în depăşirea dvs. coliziunile din spate. penal. să tracteze autovehiculul până la ieşirea din pasajul subteran. autocamionul. pentru a fi condus pe drumul public. autoturismul. C. . coliziunile laterale. 91. B. circulaţia autovehiculelor în coloană. C. B. C. 34. când circulaţi pe prima bandă. 836. C. autoturismul. tramvaiul. B. Cum procedează conducătorul auto când iese cu autovehiculul dintr-o curte sau dintr-un garaj pe un drum public? A. noaptea. unei persoane care nu posedă permis de conducere se pedepseşte: A. să oprească motorul şi să acţioneze luminile de avarie. C. să anunţe imediat pompierii în legătură cu locul în care se află. 688. 641. B. Când nu este permis să măriţi viteza de deplasare a autovehiculului? A. B. Pe autostradă se interzice: A. C. tramvaiul. autocamionul. autocamionul. foloseşte avertizorul sonor ziua şi pe cel luminos. dacă ajung simultan în intersecţie? A. B. în intersecţii. învăţarea conducerii unui vehicul. autoturismul. acordă prioritate pietonilor şi vehiculelor aflate în mers.A. cu amendă contravenţională şi anularea permisului de conducere. solicită să fie pilotat de o altă persoană. Ce tip de coliziuni au cea mai mare forţă de distrugere? A. încercarea prototipurilor de şasiuri şi de vehicule cu motor. Încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul. executarea de lucrări pe partea carosabilă pe timp de noapte. tramvaiul.

dacă printr-un mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. În prima intersecţie veţi acorda prioritate: A. tuturor autovehiculelor care circulă din stânga şi din dreapta. pentru a-i preveni pe ceilalţi conducători să vă acorde prioritate. Semnalul verde al semaforului permite deplasarea: A. Ce rând trebuie să ocupaţi şi de la ce distanţă. C. să cedaţi trecerea autovehiculelor care circulă pe prima bandă a autostrăzii şi să nu stânjeniţi în niciun fel circulaţia acestora. 835. B. conduceţi cu atenţie sporită şi cu o viteză care să vă permită oprirea în siguranţă şi evitarea oricărui pericol. Ce obligaţii aveţi atunci când intraţi pe autostradă folosind banda de accelerare? A. să deschidă uşile autovehiculului atunci când este parcat. să transporte în autovehicul mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare. B. pe oricare direcţie. drumul are cel mult o bandă pe sens. iar pietonii aflaţi pe trotuar intenţionează să se angajeze în traversare. de la o distanţă de cel puţin 100 m. de la o distanţă de cel puţin 50 m.513. să semnalizaţi stânga. C. dar semnalizate prin indicatoare şi marcaje. B. B. trecerile sunt localizate în dreptul staţiilor de tramvai. Sunteţi obligat să reduceţi viteza până la limita legală la trecerile pentru pietoni nesemaforizate. . C. pentru a putea executa virajul la stânga într-o intersecţie nedirijată? A. dacă vehiculul se află pe banda din mijloc. B. 54. precum şi al bunurilor transportate. admisă pe tronsonul de drum respectiv. C. Ce înţelegeţi prin conduită preventivă în condiţii atmosferice nefavorabile? A. rândul de lângă axa drumului. 430. 452. să opriţi şi să vă asiguraţi din faţă şi din spate. Ce îi este interzis conducătorului de autovehicule pe timpul deplasării pe un drum public? A. pe oricare direcţie. pentru a fi mai uşor de observat. B. drumul are cel puţin două benzi pe sens. dacă nu există alte reglementări în intersecţie. rulaţi cu o viteză mai mică decât viteza maximă legală. folosiţi atât luminile de drum cât şi cele de avarie. C. rândul din mijloc. 201. de stânga. să permită controlul stării tehnice a autovehiculului. C. de dreapta. dacă: A. B. 106. numai pe direcţia înainte.

C. Exercitarea dreptului de a conduce se suspendă pe o perioadă de 30 de zile pentru: A. C. 837. autoturismul verde. după care vă continuaţi deplasarea. autoturismul roşu. C. B. utilizarea excesivă a claxonului. autocamionul. 923. autoturismul verde. depăşirea unei coloane de vehicule oprite la culoarea roşie a semaforului. B. Cum veţi proceda în situaţia dată? A. când se află pe o stradă cu sens unic. B. din cauza vehiculelor staţionate. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţie? A. Vă apropiaţi de o intersecţie fără indicatoare de circulaţie. 52. 892. traversaţi cât mai rapid intersecţia. opriţi şi aşteptaţi apariţia luminii de culoare verde. 607. B. C. de la o distanţă de cel puţin 50 m. autoturismul roşu.C. reduceţi viteza şi la nevoie opriţi. autoturismul roşu. reduceţi viteza şi traversaţi cu atenţie. B. Cum procedaţi? A. când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la dreapta“. autocamionul. intraţi încet în intersecţie. În care dintre următoarele situaţii conducătorilor de vehicule le este interzis să execute virajul spre stânga la lumina de culoare verde a semaforului electric? A. 932. . C. acordaţi prioritate pietonilor. B. autocamionul albastru. când întâlnesc indicatorul „Înainte sau la stânga“. autoturismul verde. nerespectarea regulilor referitoare la remorcare. semnalizaţi luminos şi intraţi în intersecţie. depăşiţi fără restricţii autobuzul. opriţi la 5 m în spatele autobuzului. cu atenţie mărită. Vizibilitatea în ambele direcţii este imposibilă. C. Cum procedaţi în situaţia dată? A. rândul de lângă bordură.

cu luminile indicatoare de direcţie. cu luminile farurilor. când pneurile sunt reci. reducerea vitezei şi folosirea luminii farurilor. zonă în care viteza recomandată este de 30 km/h. C. Lumina galbenă intermitentă instalată în zona trecerilor pentru pietoni vă obligă la: A.699. autocamionul şi bicicleta. 62. să reducă viteza. înaintea plecării în cursă. B. după parcurgerea a cel puţin 400-500 km. 1012. B. C. pe un drum neiluminat dintr-o localitate? A. C. 120. pentru avertizarea pietonilor care intenţionează să se angajeze în traversare. să continue deplasarea. C. B. reducerea vitezei. B. atunci când conduceţi autovehiculul noaptea. când pneurile sunt calde. orientat cu faţa către autovehiculul care se apropie. 901. C. C. Circulaţi într-o coloană şi respectaţi distanţa faţă de vehiculul din faţă. 19. . reducerea vitezei şi respectarea semnalizării şi a regulilor de circulaţie aplicabile în acea zonă. doar atunci când observăm că autovehiculul este înclinat într-o parte. La semnalul poliţistului trebuie să oprească: A. zonă în care le este interzis autovehiculelor destinate transportului de mărfuri să circule cu peste 30 km/h. C. să oprească imediat. prin folosirea luminii de drum sau a claxonului. B. B. 483. B. La semnalul poliţistului având braţul stâng întins orizontal. bicicleta şi autoturismul. să aprindeţi lanterna de ceaţă din spate. Ce trebuie să faceţi în plus? A. să observaţi prin geamul lateral al vehiculului marginea din dreapta a părţii carosabile. Ce semnifică indicatorul din imagine? A. având grijă să feriţi pietonii care traversează. zonă în care este interzisă circulaţia sub 30 km/h. Cum trebuie să semnalizaţi intenţia de a depăşi alte vehicule. conducătorul auto trebuie: A. Când măsuraţi presiunea din pneuri? A. autoturismul şi autocamionul. să rămâneţi la limita propriei benzi şi să vă asiguraţi câmpul de vizibilitate.

436. Unde trebuie să se deplaseze conducătorii de autovehicule angajaţi într-un accident de circulaţie, în urma căruia au rezultat pagube materiale, pentru a obţine actul de constatare?
A. la cea mai apropiată unitate de poliţie competentă, în maximum 24 de ore; B. la serviciul judeţean de poliţie rutieră; C. la unitatea de poliţie în raza căreia domiciliază.

622. Vă este permis să parcaţi autovehiculul pe drumurile publice:
A. în locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare şi marcaje rutiere; B. acolo unde nu există parcări amenajate; C. acolo unde circulaţia în ambele sensuri se desfăşoară fără dificultate.

947. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a celor trei vehicule?
A. autoturismul roşu, autoturismul albastru, autobuzul; B. autoturismul albastru, autoturismul roşu, autobuzul; C. autobuzul, autoturismul albastru, autoturismul roşu.

230. Cum veţi proceda în această situaţie?
A. urmaţi vehiculul care execută depăşirea; B. rămâneţi în spatele camionului; C. indicatorul se adresează vehiculelor care circulă din sens opus.

437. Când este indicat să verificaţi presiunea din anvelope?
A. întotdeauna la 300 km; B. de regulă, înainte de a porni la drum; C. numai pe timp de iarnă, când anvelopele sunt reci.

145. La semnalul intermitent de culoare galbenă:
A. opriţi şi aşteptaţi culoarea verde; B. reduceţi viteza şi respectaţi regulile de circulaţie; C. nu aveţi nicio obligaţie.

494. În ce situaţie vă este permis să opriţi vehiculul sau să staţionaţi pe partea stângă a sensului de mers?
A. pe drumurile cu sens unic, dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie;

B. pe drumurile secundare; C. pe drumurile cu cel puţin două benzi pe sens.

1055. Dacă viraţi la stânga:
A. aveţi prioritate de trecere; B. părăsiţi drumul cu prioritate; C. cedaţi trecerea celor care vin din dreapta.

41. Care dintre indicatoare anunţă sfârşitul drumului cu prioritate?
A. niciunul; B. ambele; C. indicatorul 1.

65. Viteza de deplasare trebuie să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor:
A. la întâlnirea indicatorului „Drum cu prioritate“; B. în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 m; C. atunci când se circulă în aceeaşi direcţie cu autobuzele oprite în staţie, pe drumurile cu o singură bandă pe sens.

760. Ce semnificaţie are marcajul rutier alăturat?
A. marcaj pentru benzi cu circulaţie reversibilă; B. marcaj pentru drumuri publice aglomerate; C. marcaj cu elemente rezonatoare.

100. Pe un drum cu prioritate, conducătorul de autovehicul întâlneşte în intersecţie marcajul de trecere pentru pietoni. Este obligat să acorde prioritate?
A. da, pietonilor angajaţi în traversarea drumului pe trecerea semnalizată şi aflaţi pe sensul lui de mers; B. nu, deoarece circulă pe un drum prioritar; C. da, atât pietonilor, cât şi vehiculelor care se apropie din sens opus şi care schimbă direcţia de mers spre stânga.

82. Ce obligaţii aveţi înainte de efectuarea unei depăşiri?
A. să semnalizaţi intenţia şi să efectuaţi depăşirea; B. să vă asiguraţi din faţă şi să reduceţi corespunzător viteza; C. să vă asiguraţi şi să semnalizaţi intenţia de depăşire.

438. În cazul persoanelor accidentate, care prezintă fracturi de coloană, este recomandabil să se foloseascã:
A. orice mijloc de transport, dacă se deplasează în direcţia unei unităţi sanitare; B. mijloacele de transport cu platformă, respectiv furgonete, camioane, dacă ambulanţa nu se poate deplasa la locul accidentului; C. autoturismele, întrucât asigură confort şi rapiditate în deplasare.

755. Poliţistul nu permite trecerea:
A. tramvaiului; B. camionului; C. autoturismului verde.

229. Aţi selectat corect banda de circulaţie pentru a vira la stânga în intersecţia care urmează?
A. da; B. nu; C. sunteţi obligat să circulaţi numai înainte.

931. Cum se acordă primul ajutor în cazul plăgilor tăiate?
A. acoperiţi rana şi opriţi sângerarea, apoi transportaţi rănitul la medic sau la spital; B. opriţi sângerarea prin coaserea plăgii; C. transportaţi rănitul la medic, fără să faceţi nimic altceva.

815. Indicatorul vă avertizează că urmează:
A. o urcare cu înclinare mare, pe o lungime de 2000 m; B. o coborâre periculoasă, cu o diferenţă de nivel de 10 m până la 100 m pe orizontală; C. limitare de viteză la 10 km/h.

921. În cazul unui accident cu victime şi cu deformarea accentuată a caroseriei, procedaţi la:
A. victimele conştiente sunt sfătuite să nu se mişte, iar degajarea acestora trebuie să se realizeze cât mai repede şi numai de către echipaje specializate; B. degajarea victimelor trebuie să se realizeze cât mai repede, prin orice mijloace; C. se administrează calmante victimelor care sunt conştiente.

B. aplicaţi regula priorităţii de dreapta. indiferent de direcţia de mers. drum blocat. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers. Cum veţi proceda corect în această intersecţie. oprire pentru toţi participanţii la trafic care circulă numai din faţa acestuia. atunci când indicatoarele sunt instalate împreună cu semaforul pe acelaşi suport. C. oprire pentru toţi participanţii la trafic care. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers. dacă semaforul este instalat deasupra intersecţiei? A. Cum veţi proceda corect atunci când efectuaţi un viraj spre stânga sau spre dreapta şi intersectaţi un biciclist care circulă pe o pistă pentru biciclete. Semnificaţia indicatoarelor „Oprire“ şi „Cedează trecerea“. 800. dacă acesta este dublat de un semafor însoţitor înainte de intersecţie. B. pietonii vă vor acorda prioritate. nu aveţi obligaţia de a respecta indicaţia semnalelor luminoase plasate deasupra intersecţiei. C. B. 316. 809. B. atunci când semafoarele nu funcţionează. B. Cum veţi proceda dacă intenţionaţi să schimbaţi direcţia de mers spre dreapta? A. B. semnalizată ca atare? . acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor care circulă în intersecţie. Ce semnifică această poziţie a poliţistului rutier? A. instalate în intersecţiile semaforizate. C. oprire. circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţele întinse ale acestuia. oprire pentru toţi participanţii la trafic care circulă numai din spatele acestuia. dacă vizibilitatea vă permite acest lucru. 456. Cum procedaţi în prima intersecţie? A. C. C. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă din partea stângă. atunci când traficul este redus. nu aveţi nicio obligaţie. respectaţi semnificaţia semaforului. semnalizaţi schimbarea direcţiei de mers şi acordaţi prioritate de trecere pietonilor. 771. C. respectaţi indicaţiile semaforului. indiferent de sensul lor de mers. ale poliţistului care dirijează circulaţia. 831. trebuie respectată: A. Braţele întinse orizontal. semnifică: A.827. acordaţi prioritate de trecere numai vehiculelor care circulă din stânga.

prin apăsarea ritmică cu podul palmelor suprapuse a toracelui victimei. nu este stabilit acest aspect. legal. carosabilul cu suprafaţa betonată. B. B. B. masajul cardiac se execută: A. C. adaptaţi viteza. dacă extremitatea obiectelor este semnalizată cu un steag roşu. 344. Care dintre următoarele tipuri de carosabil este cel mai periculos în condiţii de ploaie? A. în spatele unui vehicul cu număr de înmatriculare din altă localitate sau din străinătate. niciunui vehicul. Atunci când victimei unui accident de circulaţie i s-au oprit bătăile inimii (stop cardiac). cui trebuie să acordaţi prioritate ? A. B. vehiculelor care circulă din partea stângă. carosabilul cu piatră cubică. împreună cu încărcătura. conducătorul care circulă în faţă poate să frâneze şi să oprească în mod neaşteptat. B. C. nu. nu. 793. da. Conducătorul unui autoturism poate transporta obiecte al căror gabarit depăşeşte. vehiculul care circulă în faţă merge corect. la întâlnirea unui astfel de marcaj rutier? A. vehiculelor care circulă pe drumul transversal. C. În această situaţie. C. B. da. nu acordaţi prioritate de trecere biciclistului. în dreptul inimii. . pentru a cere informaţii privind drumul. carosabilul cu suprafaţa asfaltată. dacă obiectele depăşesc lăţimea autovehiculului. C. înainte de a vira. Aveţi posibilitatea de a trece pe sensul opus de mers. 715. prin lovirea cu palmele a obrajilor victimei. Circulaţi printr-o localitate.A. acordaţi prioritate de trecere biciclistului. La ce vă puteţi aştepta? A. conducătorul vehiculului respectiv va semnaliza din timp schimbarea direcţiei de mers. 861. dimensiunile acestuia? A. prin încrucişarea ritmică a braţelor victimei simultan cu respiraţia artificială. da. B. C. 733. C. 673. astfel încât să nu vă intersectaţi cu acesta în timpul manevrelor.

circulaţi din dreapta acestuia. autovehiculul care circulă pe şosea. intrând în şosea. Ieşiţi cu autovehiculul de pe un drum agricol şi intenţionaţi să viraţi la dreapta. B. Trebuie să acordaţi prioritate autoturismului gri dacă acesta virează la stânga? A. 912. deoarece dvs. Din stânga se apropie un alt vehicul. C. distanţa faţă de vehiculul care se deplasează în spatele dvs. distanţa faţă de locul în care se termină executarea manevrei de depăşire. da. vă continuaţi drumul. nu este permisă intrarea pe şosea. C. cum veţi proceda? A. semnalaţi prezenţa acestuia. în funcţie de viteza celor două vehicule. B. tramvaiele şi autoturismul. 32. dacă nu este posibil. Cine dă prioritate? A. Este permisă deţinerea.331. să ocoliţi un obstacol prin stânga. să opriţi. Dacă la trecerea la nivel cu calea ferată constataţi că un vehicul este imobilizat pe calea ferată. deoarece degajarea căii ferate se va face de către personalul calificat.. vă este interzis: A. În situaţia dată. să continuaţi deplasarea. 55. bicicleta. B. opriţi şi anunţaţi telefonic poliţia despre acest incident. B. 819. nu. acordaţi sprijin pentru scoaterea vehiculului de pe calea ferată sau. C. C. distanţa dintre locul în care se semnalizează intenţia de a depăşi şi locul în care se începe manevra. 761. Ce reprezintă distanţa de 50 m necesară pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers în localităţi? A. 195. toate vehiculele. B. Care dintre vehicule trebuie să oprească la semnalul poliţistului? A. B. C. dvs. montarea sau folosirea la autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului? . C.

obligă conducătorii vehiculelor. dacă a trecut autobuzul. aşezarea pe spate a victimei. când urmează să fiţi depăşit. Circulaţi în spatele unui autobuz şi vă apropiaţi de o intersecţie semnalizată cu indicatorul „Oprire“. 702. intrarea unor corpi străini pe căile respiratorii. nu. Semnalul roşu al semaforului: A. obligă conducătorii vehiculelor care circulă pe direcţia înainte să oprească. nu sunt pericole. C. aveţi prioritate. acest aspect nu este stabilit legal. indiferent de direcţia de deplasare. după care vă continuaţi drumul întrucât. . la sesizarea aparaturii de detectare a sistemelor radar. B. aşezarea pe o parte a victimei. da. Căile respiratorii pot fi astupate prin: A. C. B. permite trecerea autovehiculelor care schimbă direcţia de mers spre stânga. C. camionul va trece primul. chiar dacă în acelaşi mod a procedat şi conducătorul autobuzului. veţi vira ultimul. 333. B. 672. C. vă opriţi în locul în care aveţi vizibilitate maximă şi vă asiguraţi. un drum cu denivelări. C. 509. B. B. B. vă continuaţi deplasarea. C. Cum veţi proceda în această situaţie pentru a traversa în siguranţă intersecţia? A. B. Cum veţi proceda în situaţia dată? A. în cazul în care conducătorul acestuia a oprit şi s-a asigurat că prin intersecţie nu circulă alte vehicule. 6. 86. o denivelare pentru limitarea vitezei. pe timp de noapte. un segment de drum pe care se execută lucrări de amenajare.A. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. să oprească. traversând intersecţia o dată cu autobuzul. C. vă opriţi în dreptul indicatorului. În care dintre următoarele situaţii vă este interzis să măriţi viteza de deplasare? A.

În situaţia dată. Regulamentul nu prevede nimic în acest sens. într-o intersecţie. 60 km/h. da. C. 842. reduceţi viteza şi circulaţi respectând regulile aplicabile în acea intersecţie. 40 km/h. i se aplică sancţiunile contravenţionale complementare. În cazul în care. 208. 50 km/h. vă apropiaţi de o trecere la nivel cu o cale ferată industrială. sunteţi avertizat că: A. B. a unui alt avertizor sonor în afara celui omologat de către autoritatea competentă? A. B. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea cu atenţie. opriţi. cea care determină o pierdere rapidă a sângelui. Ce obligaţii aveţi la semnalul galben intermitent al semaforului electric? A. semnificaţia luminii semaforului. regula priorităţii de dreapta. ocolind pietonii. C. B.468. de către deţinătorul unui autovehicul. semnificaţia indicatorului. C. B. pentru că nu puteţi intra în intersecţie. C. B. cea care determină o sângerare lentă şi continuă. C. Care este limita maximă de viteză în localităţi? A. cu condiţia ca acesta să nu fie deranjant din punct de vedere sonor. 47. lângă semaforul în stare de funcţionare este instalat indicatorul „Oprire“. nu. C. orice mică sângerare vizibilă. i se retrage permisul de conducere. B. 61. Este permisă montarea. vă apropiaţi de un chei sau de un mal abrupt. Precizaţi măsura care se ia atunci când titularul permisului de conducere a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule. de către o instituţie medicală autorizată: A. B. 911. va fi reexaminat de către autoritatea competentă. 596. vă apropiaţi de o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere. Ce tip de hemoragie este mai periculoasă? A. sunteþi obligat să respectaţi: A. C. .

autoturismul. deoarece se deplasează înainte. Ce obligaţii vă revin la executarea manevrei de trecere a vehiculului de pe o bandă pe alta? A. a oprit în staţie un autobuz destinat transportului de călători? A. C. Care este ordinea de trecere prin intersecţia din imagine? A. la plecarea din staţie. autoturismul. C. La ce trebuie să vă aşteptaţi atunci când. tramvaiul. stingător de incendiu. motocicleta. trusă medicală de prim ajutor. să vă asiguraţi din spate. 721. 181. B. trece printre autobuz şi autoturismul roşu. autoturismul. 697. Cum trebuie să procedeze conducătorul autoturismului verde în situaţia dată? A. lăţimea şi greutatea admise. tramvaiul..874. să nu fie depăşite lungimea. două triunghiuri reflectorizante. tramvaiul. 1044. în faţă. motocicleta. să vă asiguraţi din faţă şi din spate. după ce a trecut autoturismul roşu. fără să se asigure. motocicleta. C. urmează o intersecţie. este posibil ca unii călători să coboare şi să traverseze prin faţa autobuzului. încărcătura să nu fie voluminoasă. încărcătura poate depăşi cu un metru limitele vehiculului. B. C. B. semnalizează autobuzul să elibereze banda. 902. B. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. depăşeşte prin partea dreaptă autobuzul. C. Pentru a fi conduse pe drumurile publice. să semnalizaţi din timp şi să vă asiguraţi că puteţi efectua manevra fără a perturba circulaţia sau fără a pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic. B. C. întrucât majoritatea staţiilor mijloacelor de transport în comun se amenajează în astfel de locuri. fără a se asigura în mod corespunzător. 450. autovehiculele trebuie să fie dotate cu: A. Intenţionaţi să transportaţi o încărcătură cu autoturismul personal. în faţa dvs. Cum trebuie să aveţi reglat sistemul de lumini pentru circulaţia pe timp de noapte? . autobuzul poate să-şi schimbe direcţia de mers spre stânga. B.

astfel încât să vedeţi şi să fiţi văzut. C. C. C. fără a-i stânjeni pe ceilalţi participanţi la trafic. Intraţi cu autovehiculul de pe o stradă bine iluminată pe una neiluminată. vă continuaţi deplasarea dacă semibarierele nu sunt coborâte încă. autobuzul şi motocicleta. Cum se acţionează în astfel de situaţii? A. cel puţin. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. deoarece cele două lumini roşii alternante indică permisiunea de a traversa calea ferată. B.A. deoarece semnalul albastru se adresează coloanelor în mişcare. funcţionarea farului din partea dreaptă. 411. 380. indiferent dacă sunt deranjaţi ceilalţi participanţi la trafic cu care vă întersectaţi. opriţi cât mai aproape de marginea drumului. să asiguraţi. Ce obligaţii aveţi dacă întâlniţi un vehicul care semnalizează cu luminile speciale de avertizare de culoare albastră şi semnalele sonore? A. B. se extrag victimele rapid şi ferm. aprindeţi proiectoarele. aprindeţi luminile de poziţie. B. Care dintre autovehiculele din imagine au prioritate de trecere? A. 920. nicio obligaţie. B. C. circulaţi cât mai aproape de bordură sau acostament şi acordaţi prioritate vehiculului respectiv. viteza trebuie adaptată noilor condiţii de iluminare. părăsiţi carosabilul în timp ce rulează autovehiculul. reduceţi viteza. motocicleta şi autocamionul. Cum procedaţi în cazul în care aveţi o defecţiune la sistemul de rulare pe autostradă? A. să vedeţi cât mai bine în faţă. B. opriţi. . În cazul unui accident de circulaţie cu victime şi cu deformarea accentuată a caroseriei sau a blocării uşilor. opriţi pe banda de urgenţă şi îl semnalizaţi. 1007. nu aveţi obligaţii legale. C. C. 584. ocupanţii vehiculelor pot fi imobilizaţi. autobuzul şi autoturismul. 3. Cum trebuie să procedaţi în situaţia dată? A. vă continuaţi deplasarea. B. vederea se adaptează instantaneu.

copiii se pot întoarce alergând pe trecerea de pietoni. încetează: A. se cere ajutorul celor din jur şi se scot rapid victimele dintre fiarele contorsionate. C. C. B. se apelează la serviciile specializate ale unităţilor de pompieri. Ce substanţe au efect asemănător cu cel al alcoolului şi pot reduce capacitatea de concentrare a unui conducător auto? A. 519. 90 km/h. 130 km/h. B. copiii urmăresc cu atenţie circulaţia şi se comportă ca atare.B. 662. B. C. nu modificaţi sau ştergeţi urmele accidentului şi rămâneţi pe loc. anunţaţi imediat poliţia. Viteza maximă autorizată pe autostrăzi pentru autovehiculele din categoriile A şi B este de: A. B. deoarece vinovăţia nu vă aparţine. în prima intersecţie. C. B. cofeina. C. în lipsa altor precizări. Ce obligaţii legale vă revin? A. fără motiv sesizabil. în situaţia din imagine? A. 866. medicamentele sau substanţele cu efect psihoactiv. Aţi accidentat un pieton care traversa strada neregulamentar. condimentele foarte iuţi. care intervin cu utilaje de descarcerare. la 100 m de locul unde este instalat indicatorul. 824. Semnificaţia indicatoarelor de interzicere sau restricţie. 349. la 200 m de locul unde este instalat indicatorul. 177. Ce este bine să aveţi în vedere pentru evitarea unui pericol. puteţi continua drumul dacă accidentul nu este grav. C. vă prezentaţi de urgenţă la cea mai apropiată unitate de poliţie. În ce ordine vor circula autoturismele prin intersecţiile prezentate? . copiii circulă corect pe trecerea de pietoni. 110 km/h.

să ocolească centrul intersecţiei şi să circule cât mai aproape de marginea străzii. cedaţi trecerea vehiculelor care vin din dreapta. să acorde prioritate de dreapta. patru corpuri. C. urmează un sector de drum pe care se execută lucrări pe partea carosabilă. B. . să aibă asigurată presiunea normală la roata de rezervă. nu cedaţi trecerea niciunui vehicul. luminile de culoare portocalie. B. galben. B. albastru. 692. Ce semnifică indicatorul ? A. C. iar autovehiculul să corespundă din punct de vedere tehnic pentru circulaţia pe drumurile publice. 31. 407. roşu. roşu. Utilizarea frânei de serviciu este semnalizată cu: A. cedaţi trecerea tututor vehiculelor. galben. urmează un sector de drum pe care există pericolul de împroşcare cu pietriş. C. să fie odihnit. 907. roşu. Ce obligaţii revin conducătorilor la întâlnirea indicatorului? A. două corpuri. Conducătorul auto prevăzător are în vedere: A. B. dacă circulaţi pe drumul prioritar? A. să acorde prioritate vehiculelor care circulă în intersecţie. 178. trei corpuri.A. albastru. albastru. galben. 983. să observe înaintea altora locurile în care este amplasat aparatul RADAR. Cum veţi proceda în intersecţie. presemnalizarea unui sector de drum cu circulaţie alternantă. C. C. B. C. B. Câte corpuri de iluminat are semaforul care se adresează pietonilor şi bicicliştilor? A.

furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare. luminile roşii din spate. să reduceţi viteza şi să circulaţi cu atenţie. în cel mult 48 de ore de la constatare. autocamionul. motocicleta. circulă un tractor cu două remorci. 220. întrucât locul nu este marcat sau semnalizat. atunci când se încalcă marcajul continuu longitudinal. C. 1017. pentru a permite trecerea pietonului. În faţa dvs. Precizaţi dacă posesorul unui permis de conducere categoria B are permisiunea de a conduce un autoturism cu remorcă: . să declare autorităţilor schimbarea domiciliului în cel mult 24 de ore. motocicleta. forma pedalei. în zonele cu trafic intens. C. să declare organului fiscal valoarea poliţei de asigurare auto. B. autoturismul. B. Cum procedaţi? A. autocamionul. B. autocamionul. să opriţi imediat autovehiculul. mărimea urmei de frânare imprimată pe carosabil. autoturismul. vă angajaţi în depăşire. ridicat de un pieton care traversează strada printr-un loc nesemnalizat şi nemarcat. întrucât autovehiculul dvs. Care sunt criteriile de apreciere a eficacităţii frânelor? A. vă obligă: A. motocicleta. 143. C. B. B. vă permite să rulaţi. aşteptaţi să treceţi de respectiva intersecţie. 394. când se încalcă marcajul discontinuu longitudinal. în mod legal. nu aveţi nicio obligaţie. pentru ca manevra să dureze cât mai puţin. 340. C.B. chiar dacă pierdeţi din timpul planificat al călătoriei. spaţiul de frânare. Intenţionaţi să-l depăşiţi în apropierea unei intersecţii. cu o viteză mai mare. C. autoturismul. Se interzice depăşirea: A. 726. Proprietarul unui autovehicul este obligat: A. B. să declare autorităţii emitente pierderea. C. semnalizaţi efectuarea depăşirii şi acceleraţi. 171. pe ultima fiind scris „FĂRĂ SEMNALIZARE“. luminile de avarie din faţă şi din spate. C. Care este ordinea de trecere prin intersecţie? A. Bastonul alb.

913. Care sunt sancţiunile ce se aplică în cazul depăşirii unei coloane de vehicule în aşteptare. Ce trebuie să conţină biletul care se prinde lângă garoul aplicat unei persoane rănite? A. C. C. Gravitatea unei hemoragii se apreciază în funcţie de: A. Ce persoane sunt obligate să le folosească? A. B. cantitatea sângelui pierdut. 745. motocicletei.A. încălcarea dispoziţiilor legale cu privire la semnalizarea schimbării direcţiei de mers. nu. C. Cui îi permite trecerea poliţistul din intersecţie? A. poziţia în care a fost găsită victima. 244. Care dintre faptele de mai jos. 904. toate persoanele. ora şi minutul aplicării garoului. B. niciunui vehicul. C. suspendarea certificatului de înmatriculare. comise într-un interval de 12 luni de la restituirea permisului de conducere. B. C. amendă contravenţională şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce. acumularea din nou a cel puţin 15 puncte de penalizare. B. persoanele de pe scaunele din spate. dacă masa remorcii nu depăşeşte 750 kg. persoanele de pe scaunele din faţă. C. da. B. . 1020. 567. B. datele de stare civilă ale persoanei. pentru 60 de zile? A. C. atrag sancţiunea contravenţională de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule. culoarea sângelui scurs. deoarece pentru o astfel de remorcă este necesar un permis de conducere categoria BE. cu condiţia ca acesta să aibă permis de cel puţin 3 ani. B. încălcarea dispoziţiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte. Un autoturism este prevăzut cu centuri de siguranţă pentru toate locurile. fluiditatea sângelui scurs. da. tramvaiului. dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie? A. amendă contravenţională.

B. C. . vehiculele care vin din urmă pot observa cu întârziere semnalizarea vehiculului dvs. 428. niciun pericol. În spatele dvs. Intenţionaţi să vă puneţi în mişcare dintr-o parcare de pe marginea şoselei. 603. să reduceţi viteza autovehiculului şi să claxonaţi. C. prezenţa unei ambulanţe ce se deplasează la o intervenţie obligă pe ceilalţi conducători: A. parchează un autoturism. 604. B. Ce obligaţii aveţi dacă vă aflaţi la volanul autoturismului albastru? A. da. nu. obligă la folosirea benzii de lângă trotuar. obligă la ocolirea prin dreapta a locului unde este instalat. numai dacă lungimea tunelului depăşeşte 1000 m. 757. acordaţi prioritate autoturismului roşu şi autoturismului verde. C. B. să opriţi autovehiculul. fără nicio obligaţie. Care este semnificaţia indicatorului? A. să reducă viteza şi să-şi continue drumul cu atenţie. B. C.1063. obligă la schimbarea direcţiei de mers către dreapta. acordaţi prioritate numai autoturismului verde. La semnalul nevăzătorilor care traversează strada sunteţi obligat: A. Ce pericol prezintă această situaţie? A. vehiculele care circulă din sens opus vă pot observa cu întârziere. să reduceţi viteza autovehiculului şi să circulaţi cu atenţie. Într-o intersecţie. C. 928. B. să respecte semnificaţia culorii semaforului. să acorde prioritate de trecere ambulanţei. din cauza vizibilităţii reduse din spate. B. C. Este permisă oprirea voluntară a autovehiculului în tuneluri? A. vă continuaţi deplasarea pe direcţia înainte.

nu este prevăzut. opriţi pentru a permite autobuzului să reintre în trafic. Există situaţii când conducătorul de autovehicul acordă prioritate de trecere bicicletei sau unui vehicul cu tracţiune animală? A. circulaţi cu viteză redusă şi. dacă se asigură un spaţiu de cel puţin 1 m lăţime pentru circulaţia pietonilor. „Prioritate pentru circulaţia din sens invers“. se imobilizează fractura cu feşe sterile. sunteţi obligat să opriţi.443. C. 864. conducătorii de autovehicule au întotdeauna prioritate. B. 900. când nu sunt echipate cu cârlig pentru remorcare. C. C. vă asiguraţi atât din faţă. 659. pentru a preveni mişcarea fragmentelor osoase în timpul imobilizării membrului. când nu au montate faruri de ceaţă. 949. legal. iar semnalizarea rutieră permite această manevră. nu. Indicatorul din imagine semnifică: A. 534. legislaţia rutieră nu prevede asemenea situaţii. la nevoie. C. nu. B. Cum procedaţi în situaţia dată? A. cât şi din spate. C. depăşiţi autobuzul. nu. B. . da. În ce situaţii se interzice circulaţia autoturismelor pe drumurile publice? A. C. vă asiguraţi din spate. se fac următoarele manevre: A. semnalizaţi intenţia (manevra) de a schimba direcţia şi respectaţi semnificaţia marcajului rutier. C. în atele care să fie destul de lungi pentru a prinde articulaţia de deasupra şi cea de dedesubtul focarului de fractură. B. Este permisă oprirea voluntară a unui vehicul pe trotuar? A. vă asiguraţi. se fixează focarul de fractură. „Circulaţie în ambele sensuri“. „Circulaţia interzisă în ambele sensuri“. Cum trebuie să procedaţi corect la trecerea de pe o bandă pe alta? A. B. da. B. Pentru a acorda primul ajutor în caz de fracturi. B. când motorul emite noxe peste limita legală. 627. se împing fragmentele osoase care au perforat pielea.

În cazul în care există mai multe persoane accidentate este important să se stabilească priorităţile? . reducerea consumului de combustibil. pentru a nu fi surprins de închiderea barierelor. C.669. dacă pe drumul pe care circulă observă evenimente de natură a pune în pericol siguranţa circulaţiei? A. să emită semnale acustice ori de câte ori se întâlneşte cu un alt vehicul circulând din sens opus. Un vehicul are luminile de avarie aprinse. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul. creşterea consumului de combustibil. 119. 148. sfârşitul tuturor restricţiilor. să opriţi în dreptul indicatorului. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată? A. să emiteţi semnale acustice. pe drumul pe care circulaţi. B. Ce obligaţii aveţi dacă. Indicatorul semnifică: A. Ce trebuie să aveţi în vedere? A. vehiculul va vira la dreapta sau la stânga. să semnalizaţi participanţii la trafic care circulă din sens opus. B. vehiculul a rămas în pană sau este remorcat. vehiculul este parcat. Utilizarea sistemului de climatizare are ca efect: A. scăderea puternică a gradului de confort. să sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie în legătură cu obstacolele care pun în pericol siguranţa circulaţiei. sfârşitul interzicerii de a depăşi. observaţi evenimente de natură a pune în pericol siguranţa circulaţiei? A. B. B. cu excepţia motocicletelor fără ataş. 974. să circulaţi cu viteză redusă şi să traversaţi calea ferată. să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie în legătură cu obstacolele sau situaţiile care pun în pericol siguranţa circulaţiei. C. să semnalizeze participanţii la trafic care circulă din sens opus. C. 393. C. schimbând alternativ lumina de drum cu lumina de întâlnire. 972. B. C. B. C. să măriţi viteza. 754. dacă bariera sau semibariera este ridicată. interzicerea depăşirii autovehiculelor.

C. C. B. Cum procedaţi în situaţia dată? A. regula priorităţii de stânga. B. să aibă preocupări care i-ar putea distrage. regula primului ajuns în intersecţie. pentru că autobuzul nu se află în acest moment în staţie. da. dacă semnalizaţi acest lucru cu lumina galbenă intermitentă. 766. nu. acordaţi prioritate autoturismului din dreapta. 894. 189. numai pe drumurile cu trafic redus. acordaţi prioritate autoturismului din stânga. da. nu are importanţă ordinea în care se acordă primul ajutor. B. C. da. pentru că acest spaţiu este rezervat doar opririi autobuzului. În timpul deplasării. B. regula priorităţii de dreapta. B. C. Care este regula de trecere la întâlnirea acestui indicator? A. 329. 512. primul ajutor se acordă cu prioritate persoanei celei mai grav accidentate. C. se începe acordarea primului ajutor de la victima cea mai apropiată de salvator. Ce veţi respecta în intersecţia prezentată? A. C. C. semnificaţia indicatoarelor. atenţia. Aţi executat corect oprirea în această situaţie? A. într-o manieră periculoasă. să fumeze. vă continuaţi drumul. regula priorităţii de dreapta. conducătorului de autovehicul îi este interzis: A. Este permisă deschiderea portierelor autoturismului pe timpul opririi sau staţionării pe un drum public? A. numai după ce conducătorul sau pasagerul s-a asigurat că aceasta nu prezintă pericol pentru trafic. da. 522. . da. nu.A. dar numai pe partea dreaptă. B. B. semnificaţia luminii semaforului. da. să acţioneze asupra comenzilor instalaţiei de sonorizare.

să acordaţi prioritate de trecere pietonilor aflaţi în traversare. Ce obligaţii aveţi la trecerea pentru pietoni. pe sensul dvs. opriţi şi acordaţi prioritate pietonilor. B. C. Indicatorul din imagine vă avertizează că: A. C. deviere temporară a circulaţiei. opriţi la marcajul transversal de oprire şi vă asiguraţi. Cu ce viteză se poate circula în apropierea unei intersecţii? A. B. C. limita maximă de viteză va fi respectată doar în cazul intersecţiilor dirijate. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului? A. B. . marcaj pentru spaţii interzise. C. circulaţi numai înainte. C. Cum trebuie să procedaţi corect. permiteţi trecerea camionului. 843. intraţi pe un sector de drum pe care circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. B. să acodaţi prioritate de trecere şi pietonilor care circulă pe celălalt sens de mers. permiteţi trecerea tramvaiului. după care viraţi la dreapta. C. 924. marcaj pe o bandă de decelerare. circulaţi înainte sau la stânga. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. trebuie să acordaţi prioritate de trecere autovehiculelor care circulă din sens invers. Ce obligaţie aveţi dacă întâlniţi într-o intersecţie indicatorul „Înainte sau la stânga“ şi semaforul se află pe culoarea verde? A. Cum procedaţi în intersecţia care urmează? A. reduceţi viteza şi viraţi la dreapta. să reduceţi viteza şi să vă strecuraţi printre pietoni. de mers? A. viraţi înaintea tramvaiului.25. circulaţi în orice direcţie. aveţi prioritate de trecere faţă de circulaţia din sens invers. 998. B. Ce semnificaţie are un astfel de marcaj rutier? A. 868. 781. B. 499.

B. precum şi indicatorul „Oprire“. pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept. dacă nu mai există un alt loc în care să aşezăm obiectele de mici dimensiuni. C. 14. care pot ajunge sub pedale şi crea situaţii periculoase. interval obligatoriu între autovehicule. apoi schimbă direcţia de mers spre dreapta. ocoleşte sensul giratoriu. 20. opreşte autovehiculul. se asigură şi execută schimbarea direcţiei de mers spre dreapta. Într-o intersecţie întâlniţi semnalul de culoare verde al semaforului. 422. într-o intersecţie cu sens giratoriu? A. întrucât există posibilitatea rostogolirii acestor obiecte. Ce autovehicul îşi poate continua deplasarea în imaginea prezentată? . C. B. limita maximă de viteză în localităţi va fi de 50 km/h. autoturismul tinde să derapeze cu spatele spre exteriorul curbei. iar în afara localităţilor de 130 km/h. Ce semnifică indicatorul? A. distanţă obligatorie de oprire. respectaţi semnificaţia culorii semaforului. Ce tendinţă prezintă un autoturism cu tracţiune pe spate. fără deviere. 585. C. cu o viteză care să permită oprirea. Este recomandabil să păstrăm sau să depozităm anumite obiecte pe podeaua autovehiculului? A. C. 1019. roţile din faţă se învârtesc în gol. C. C. da. dacă acceleraţi prea puternic în curbă? A. apoi intră pe strada respectivă. B. se asigură. autoturismul urmează. respectaţi semnificaţia indicatorului rutier. B. da. nu. semnalizează intenţia de a executa manevra. circulaţi cu atenţie şi acordaţi prioritate de trecere vehiculelor de pe drumul transversal. se angajează cât mai aproape de marginea din dreapta. cursa volanului. B. Ce obligaţii are conducătorul de vehicul care intenţionează să intre pe prima stradă la dreapta. 271. Cum veţi proceda? A. drum aglomerat.B. atâta vreme cât acestea nu ne stânjenesc în acţionarea comenzilor autovehiculului.

dacă se circulă pe banda din stânga. C. C. Cum procedaţi în situaţia dată: A. apariţia hemoragiei pe gură. B. având fixată centura de siguranţă. reduceţi viteza şi să semnalizaţi luminos. C. vă continuaţi drumul. având fixată centura de siguranţă. 194. nu. B. dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore. să porniţi autovehiculul prin orice mijloace. pe scaunul din faţă al autovehiculului. Se consideră depăşire faptul că vehiculele de pe o bandă circulă mai repede decât vehiculele de pe celelalte benzi? A. pe bancheta din spate a autovehiculului. B. nu. să semnalizaţi prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat. dacă se circulă pe banda din dreapta. Copiii cu vârste de până la 12 ani pot fi transportaţi: A. B. acordaţi prioritate de trecere autocamionului. pe scaunul din faţă al autovehiculului. de a opri hemoragia. adaptată greutăţii şi dimensiunilor lor. B. O funcţie a bandajului este: A. C. să scoateţi imediat pasagerii din vehicul şi să eliberaţi platforma căii ferate sau.A. 322. B. autoturismul roşu. aveţi următoarea obligaţie: A. da. autoturismul verde. 463. 176. Dacă autovehiculul pe care îl conduceţi rămâne imobilizat pe calea ferată. C. 746. C. . victimă a unui accident de circulaţie? A. când nu este posibil. 545. de a preveni murdărirea hainelor. C. de a acoperi aspectul neplăcut al rănii. să anunţaţi poliţia. leziuni profunde în zona toracelui. Ce simptome ale stopului cardiac prezintă o persoană. lipsa pulsului. autocamionul. B.

Ce indică semnalul poliţistului? A. reduceţi din timp viteza şi luaţi toate măsurile de evitare a lovirii persoanei care traversează. albastru. nu. verde. măriţi viteza. C. 674. 848. Este permisă staţionarea vehiculelor în zona de acţiune a indicatorului „Drum îngustat“? A.? A. legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect. 565. C. permiţând efectuarea convorbirilor fără a mai duce aparatul la ureche. toate cele patru autoturisme. autoturismul mov şi cel roşu. albastru. în faţa dvs. B. roşu. verde. albastru. B. 937. o trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu bariere.663. C. autoturismul albastru şi cel roşu. în cazul tamponării din spate a autovehiculului. previn posibila fracturare a coloanei cervicale. reduceţi viteza. o trecere la nivel cu o cale ferată fără bariere. B. roşu. C. C. nu au decât rol estetic. Cum procedaţi în cazul în care observaţi în timp util o persoană în vârstă care traversează neregulamentar drumul public. 435. din punct de vedere al conduitei preventive? A. B. verde. C. Care dintre autoturismele din imagine circulă corect în intersecţie? A. un depou de trenuri. . B. pentru a împiedica persoana respectivă să traverseze. Ce rol au tetierele. roşu. oprire. da. B. 908. Indicatorul vă avertizează că urmează: A. semnalizaţi cu claxonul şi cu luminile. B. contribuie la fixarea telefoanelor mobile. cu semnalizare luminoasă. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a autoturismelor? A.

deoarece staţionarea în astfel de locuri este interzisă. la stânga“. îşi continuă deplasarea.C. „Ocolire prin stânga“. iar în caz de accident. luminile roşii din dreptul indicatorului de atenţie în cruce se aprind şi se sting alternativ? A. deoarece depăşirea se execută numai pe partea stângă. În rănile cu hemoragie se va avea în vedere. la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată fără bariere. autoturismul. nu. . reduce viteza şi opreşte numai în cazul apropierii trenului. deoarece în intersecţii depăşirea este interzisă. reduce viteza şi. autocamionul. Ce semnifică indicatoarele de semnalizare din imagine? A. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. da. curăţarea şi pansarea rănii. dar numai a autovehiculelor având o masă totală maximă autorizată de până la 1. 748. B. legal nu aveţi nicio obligaţie. inclusiv pentru eventualele avarii produse. C. „Panouri succesive pentru curbe deosebit de periculoase. nu. 599. deoarece conducătorul autoturismului a semnalizat intenţia de a vira la stânga. C. pietonul imprudent va răspunde. legal. 1000. motocicleta. nu. autoturismul. în faza iniţială: A. autocamionul. motocicleta. iar spaţiul rămas liber permite trecerea camionului prin partea dreaptă. C.5 t. C. motocicleta. C. autoturismul. după ce se asigură. B. opreşte vehiculul fără a depăşi indicatorul. Este permisă staţionarea în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice? A. Cum procedează conducătorul de autovehicul când. da. pansarea rănii. C. autocamionul. Camionul execută corect depăşirea autoturismului? A. nu este prevăzut. 667. B. 10. oprirea hemoragiei. B. B. „Curbă la stânga“. 960. B.

acceleraţi. deoarece urmează o curbă la stânga.236. 941. deoarece axul drumului este marcat cu linie continuă. 378. autoturismele vor folosi traiectoriile care ocolesc prin stânga centrul imaginar al intersecţiei. C. B. B. La întâlnirea unui vehicul cu un ansamblu de vehicule. în dreptul semaforului. da. se recomandă să măriţi atenţia. nu acţionaţi frâna şi rotiţi volanul în sens invers derapării. autoturismul roşu va trece prin spatele celui albastru. La întâlnirea indicatorului aveţi obligaţia: A. frânaţi la maximum. unde trecerea din sensuri opuse este imposibilă sau periculoasă. deoarece linia discontinuă vă este cea mai apropiată de direcţia de mers. C. deoarece urmează o intersecţie periculoasă. la linia transversală. 635. C. de a circula cu atenţie. Este permisă depăşirea în situaţia dată? A. B. la libera înţelegere. C. va manevra cu spatele: A. B. C. de a reduce viteza. ansamblul de vehicule. La frânare. Pentru a vira la stânga: A. Cum procedaţi în această situaţie? A. În această situaţie opriţi: A. Cum reacţionaţi corect? A. opriţi motorul. B. deoarece autovehiculul din faţă nu vă permite depăşirea. pentru a nu fi surprins de căderea pietrelor. autoturismul roşu va ceda trecerea. C. 470. vehiculul derapează. pe un drum public îngust. nu. B. 311. vehiculul. . de a schimba obligatoriu direcţia de mers spre stânga. da. pe trecerea pentru pietoni. C. opriţi. 723. B.

C. La apropierea de staţiile prevăzute cu alveolă. C. măriţi viteza. 671. B. Care autovehicule pot fi echipate cu lumini speciale de avertizare de culoare albastră? A. vehiculele aparþinând poliţiei. Cum trebuie să procedaţi când ajungeţi în spatele unui tramvai oprit într-o staţie fără refugiu pentru pietoni? A. cât şi noaptea. opriţi. atât cei amatori. B. să opriţi la o distanţă de 25 m de tramvai. nu. C. biciclistul se va comporta corect. B. atât ziua. conducătorii auto. 946. jandarmeriei şi poliţiei de frontieră. iar conducătorul autovehiculului de transport public de persoane semnalizează pornirea din staţie: A. legea nu prevede. C. Din punct de vedere al conduitei preventive. . C. la nevoie. deoarece efectuaţi manevra pe un pod. la ce vă puteţi aştepta în această situaţie? A. opriţi obligatoriu. indiferent de situaţie.1028. B. nu. B. biciclistul poate schimba direcţia de mers spre stânga fără să se asigure. deoarece podul nu are parapeţi din beton. 389. să opriţi în dreptul ultimei uşi. întrucât axul drumului nu este marcat cu o linie continuă. cât şi cei profesionişti. B. toţi participanţii la traficul rutier. 854. Vă este permis să executaţi depăşirea în situaţia prezentată? A. având în vedere destinaţia autovehiculelor pe care le conduc. să opriţi în spatele acestuia şi să vă reluaţi deplasarea numai după ce uşile tramvaiului au fost închise. biciclistul va opri. reduceţi viteza şi. când circulaţi pe banda de lângă acostament. da. conducătorii autovehiculelor destinate transportului în comun. orice autovehicul pentru care se obţine aprobarea poliţiei rutiere. C. Care dintre participanţii la traficul rutier au obligaţia de a respecta regulile de circulaţie pe drumurile publice din interiorul localităţilor? A. 829.

deoarece barierele sunt închise sau urmează să coboare. C. B. vă asiguraţi. acordaţi prioritate de trecere bicicliştilor care circulă pe pista special destinată. . vă angajaţi cât mai aproape de marginea din dreapta. semnalizaţi intenţia de a executa manevra. B. dacă este cazul. C. autoturismul şi autocamionul. C. intenţionaţi să viraţi pe prima stradă la dreapta. vă asiguraţi. ocoliţi sensul giratoriu. deoarece luminile semnalizează doar prezenţa unei treceri la nivel cu calea ferată. Ce semnificaţie are marcajul longitudinal aplicat sub forma unei linii continue pe axul drumurilor publice? A.29. permite depăşirea vehiculelor. să circulaţi cu atenţie şi. autocamionul şi motocicleta. C. cele două lumini roşii funcţionează intermitent-alternativ? A. La întâlnirea unui vehicul greu cu unul uşor. C. opriţi. nu aveţi nicio obligaţie. vehiculul greu. 164. la libera înţelegere. apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta. B. 346. bicicliştii vă vor acorda prioritate. ajută conducătorii auto să se orienteze pe timp de noapte. autoturismul şi motocicleta. În această situaţie. apoi viraţi la dreapta. 486. vehiculul uşor. pentru a face posibilă trecerea va manevra cu spatele: A. să reduceţi viteza la maximum 30 km/h. 845. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului „Biciclişti“? A. opreşte. 197. apropiindu-se de o trecere la nivel cu calea ferată. prevăzută cu bariere ori semibariere. dacă barierele nu sunt coborâte. pe un drum public îngust. C. continuă deplasarea. B. apoi schimbaţi direcţia de mers spre dreapta. Cum procedează conducătorul de autovehicul atunci când. Ce obligaţii aveţi? A. B. continuă deplasarea fără interdicţie. Care dintre autovehicule au dreptul să intre în intersecţie? A. B. nu permite încălcarea lui de către conducătorii de vehicule.

oprire pentru conducătorii vehiculelor care circulă în spatele autovehiculului poliţiei. B. când au în funcţiune semnalele speciale luminoase şi sonore. B. este interzisă schimbarea direcţiei de mers la dreapta în prima intersecţie. semnalizate ca atare. intenţionează să depăşească un vehicul aflat în mişcare? A. execută depăşirea cu viteză sporită. scos pe partea laterală dreaptă a vehiculului. urmează o intersecţie cu un drum fără prioritate. deplasări urbane cu bicicleta. prin care se realizează o importantă economie de energie şi protecţia mediului. Semnalul poliţistului rutier aflat într-un autovehicul al poliţiei. vehiculele aparţinând Protecţiei Civile. C. Pentru a conduce ecologic un autovehicul. Ce semnificaţie are indicatorul din imagine? A. în imediata apropiere a unei treceri pentru pietoni semnalizate ca atare. C. C. numai în caz de urgenţă. 988. B. B. Ce se înţelege prin conducere ecologică a unui autovehicul? A. urmează un sector de drum îngustat temporar. Cum procedează conducătorul autovehiculului când. da. obligaţia de a folosi în permanenţă carburant biodegradabil. nu execută depăşirea. vehiculele aparţinând Serviciului de Ambulanţă. 335. . B. 179. utilizarea climatizării numai în cazul traseelor scurte. 1059. 228. C. execută depăşirea cu viteză redusă. B. se recomandă: A. C. Care sunt vehiculele care au prioritate de trecere într-o intersecţie dirijată? A. de control sau de verificare a vehiculului. reducerea vitezei de către cei care circulă în spatele autovehiculului poliţiei. aflându-se într-o comună. utilizarea climatizării numai în situaţiile absolut necesare. 759. utilizarea climatizării numai pe timp de noapte. efectuat cu braţul.168. Autoturismul poate pătrunde în intersecţia prezentată? A. cu sau fără baston reflectorizant. un ansamblu de măsuri comportamentale. semnalul se adresează celor care circulă din sens opus. autocamioanele de mare tonaj. C. semnifică: A. pe jos sau cu alte mijloace care nu poluează atmosfera. B.

să opriţi autovehiculul. opriţi şi aşteptaţi următorul semnal al poliţistului. 213. B. acordaţi prioritate vehiculelor care circulă în interiorul intersecţiei.C. pentru lipsa trusei medicale de prim ajutor. 110 km/h. pentru refuzul de legitimare. Cum trebuie să procedaţi la întâlnirea indicatorului? A. Imobilizarea unui vehicul de către poliţistul rutier se dispune: A. 737. C. C. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul care circulă în zona de frontieră? . ocoliţi centrul intersecţiei prin stânga. reduceţi viteza şi vă continuaţi deplasarea. 570. 547. la administratorii de drum. C. pentru lipsa triunghiurilor reflectorizante. C. 616. C. B. 1056. Cum trebuie să procedaţi în această situaţie? A. să circule numai dacă verificarea medicală lunară este efectuată. circulaţi obligatoriu pe direcţia indicată de braţul poliţistului. B. să reduceţi viteza doar până traversaţi calea ferată. B. 130 km/h. B. să se informeze din timp. 261. să circule numai pe sectoarele de drum pe care îi este permis accesul şi să respecte normele referitoare la masele totale maxime autorizate admise de autoritatea competentă. în intersecţie poate pătrunde numai bicicleta. 100 km/h. să reduceţi viteza şi să opriţi numai dacă circulă un vehicul feroviar. în legătură cu eventualele limite maxime şi minime de viteză. Ce obligaţii are conducătorul de autovehicule când circulă pe un drum public? A. C. executat cu un dispozitiv cu lumină roşie ori cu bastonul fluorescentreflectorizant? A. Care este limita maximă de viteză pe autostrăzi? A. B. nu. Ce obligaţii vă revin la semnalul agentului de cale ferată de la trecerile la nivel. circulaţi cu o viteză maximă de 40 km/h.

C. motocicleta. să circule cu faza de întâlnire în funcţiune. să opriţi pe partea carosabilă. vă continuaţi deplasarea. Cum veţi proceda dacă intersecţia care urmează este blocată din cauza aglomeraţiei? A. autoturismul. . C. în intersecţii. 523. Care este ordinea de trecere a autovehiculelor prin intersecţie? A. motocicleta. poziţia de aşteptare poate fi: A. Care dintre vehiculele din imagine va intra primul în intersecţie? A. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. să oprească imediat autovehiculul la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră aflaţi în zona de competenţă.A. bicicleta. C. B. 561. o poziţie care să permită o bună respiraţie. 590. motocicleta. B. 705. B. 292. autoturismul. în parcări. să depăşiţi. opriţi şi aşteptaţi deblocarea intersecţiei. C. deoarece se află în zona de frontieră. o poziţie cât mai comodă. bicicleta. Până la transportarea victimei la spital. în poligoanele auto. C. B. o poziţie comodă pentru transport. după care vă continuaţi deplasarea numai la semnalul verde al semaforului. să reducă viteza sub limita legală. bicicleta. B. Dacă circulaţi pe un drum naţional european (E). B. claxonaţi şi avansaţi printre celelalte vehicule. C. În ce locuri circulaţia cu viteză duce adeseori la accidente? A. motocicleta. 376. vă este interzis: A. C. să folosiţi pe timpul zilei luminile de întâlnire. autoturismul. autocamionul. B. autoturismul.

opriţi numai în cazul în care mingea se opreşte pe carosabil. cu braţul ridicat vertical. claxonaţi pentru a atrage atenţia biciclistului că îl depăşiţi. 117. C. reduceţi viteza şi vă pregătiţi să opriţi. 461. s-a produs un accident rutier care este cercetat de poliţie. vă continuaţi drumul cu viteză sporită. vă continuaţi deplasarea. întrucât copiilor le este interzis să intre pe carosabil. B. deoarece urmează o intersecţie periculoasă. dacă semaforul pentru această manevră indică semnalul verde. deoarece semnalul care i se adresează este verde. 18. deoarece în această situaţie bicicletele pot fi depăşite. C. iar cel pentru direcţia înainte. dacă în faţa dvs. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. să circulaţi cu atenţie mărită. C. să reduceţi viteza. B. deoarece unul dintre semnale este roşu. B. B. Cum veţi proceda? A. reduceţi viteza şi vă deplasaţi în spatele bicicletei. B. reduceţi viteza şi opriţi în locul accidentului. să opriţi. pentru a nu bloca traficul rutier.563. să circulaţi cu lanţuri antiderapante. deoarece semafoarele sunt defazate. da. . nu. în condiţii meteo nefavorabile. C. 852. aveţi obligaţia: A. La semnalul poliţistului situat într-o intersecţie. pentru a vedea ce s-a întâmplat. iar circulaţia se desfăşoară anevoios. circulaţi mai departe. circulă o bicicletă? A. nu. În faţa dvs. vă continuaţi drumul cu atenţie. să circulaţi cu prudenţă maximă. 307. Cum veţi proceda într-o curbă lipsită de vizibilitate. B. să circulaţi cu viteză redusă. Este permisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga de către conducătorul autovehiculului încadrat corespunzător pe banda de circulaţie. indiferent din ce direcţie circulaţi. respectând indicaţiile poliţistului rutier. până când drumul vă oferă condiţii bune de vizibilitate pentru depăşire. Cum se recomandă să vă comportaţi în această situaţie? A. C. C. semnalul roşu? A. pe un singur sens. pentru a evita pericolele asupra cărora sunteţi avertizat.

B. B. accesul interzis vehiculelor cu o înălţime mai mare de 3. accesul permis numai vehiculelor cu o lăţime mai mică de 3. să vă asiguraţi. Ce obligaţii aveþi la întâlnirea indicatorului „Animale“? A. pe drumurile cu sens unic. deoarece indicatorul se adresează persoanelor care însoţesc animale. 56. 981. aşezaţi persoana pe abdomen şi îi daţi să bea cât mai multe lichide. În cazul unui accidentat cu hemoragie masivă. deoarece agentul dirijează manevrele garniturii de tren. să reduceţi viteza numai la semnalul celor care însoţesc animale. aşezaţi persoana pe un scaun în poziţia şezând şi vorbiţi cu ea. 301. executat cu un fanion roşu. Indicatorul semnifică: A. B. C.266. Semnalul agenţilor căilor ferate. distanţa minimă obligatorie dintre două vehicule. C. pericolul de accidentare este exclus. cu picioarele ridicate. B. în sensul de mers? A. pe drumurile cu trafic redus. să treceţi cu atenţie. reduceţi viteza. C. dacă se impune. iar dacă trenul este la mai mult de 50 m de pasaj. B. Pe ce drumuri sunt permise oprirea şi staţionarea vehiculelor şi pe partea stângă. pericolele pot apărea la o viteză de peste 60 km/h.5 m. nu. nu aveţi nicio obligaţie. dacă sensul de mers este blocat. 540. C. C. chiar şi la o viteză de coliziune de aproximativ 20 km/h. da. . pe orice drum. există riscul unei accidentări. să reduceţi viteza. dacă rămâne liberă cel puţin o bandă de circulaţie. B. acţionaţi astfel: A. 415. C.5 m. nu aveţi nicio obligaţie. vă obligă: A. nu îi daţi să bea lichide şi o protejaţi contra frigului. B. C. aşezaţi persoana pe spate. Ce pericole pot apărea prin nefolosirea centurii de siguranţă? A. circulaţi cu atenţie şi. să opriţi. Este permisă întoarcerea pe autostradă? A. 883. aflaţi la trecerea la nivel cu o cale ferată industrială din oraşe. imobilizaţi eventualele fracturi. da.

nu. vă apropiaţi de axul drumului public. 886. B. 182. 939. niciuna. B. prin rotirea vioaie a braţului. după ce s-a stins lumina roşie intermitentă. aveţi obligaţia: A. să ocoliţi obstacolul creat în carosabil. Semnalul poliţistului indică: A. Când este permisă trecerea la nivel cu o cale ferată fără bariere. circulaţia pe direcţia înainte nu este posibilă. care îl semnalizează cu luminile. circulaţia prin intersecţie se va face cu viteză redusă. atunci când pleacă vehiculele aflate de cealaltă parte a căii ferate.940. Este permisă trecerea peste marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă şi alta discontinuă? A. după ce a trecut ultimul vagon. 478. iar din sens opus se apropie la mică distanţă un autocamion. dacă linia discontinuă este cea mai apropiată de vehicul în direcţia de mers. Care este deosebirea dintre oprire şi staţionare? A. C. prevăzută cu semnalizare luminoasă. dacă marcajul nu este într-o curbă. da. deosebirea constă în modul de aşezare şi asigurare a autovehiculului pe drum. circulând în sens giratoriu. să măriţi viteza de deplasare a autovehiculului. C. să ocoliţi obstacolul indicat de acesta. pentru a-l determina pe cel angajat în depăşirea coloanei să renunţe la această manevră riscantă. nu aveţi nicio obligaţie şi prin urmare vă continuaţi deplasarea în coloană. Un conducător auto imprudent s-a angajat în depăşirea coloanei în care vă aflaţi. creând condiţii celui ce depăşeşte neregulamentar să intre în coloană. B. reduceţi viteza şi măriţi astfel distanţa faţă de cel care circulă înaintea dvs. C. B. chiar în cazul în care linia discontinuă este cea mai apropiată de vehicul. Cum trebuie să procedaţi pentru evitarea producerii unui accident? A. deosebirea constă în durata de imobilizare a vehiculului. C. 1. oprire. B. dacă tocmai a trecut un tren? A. C.. La semnalul dat de personalul autorizat din zona lucrărilor pe drumurile publice. . da. C. B.

să nu conduceţi autoturismul decât atunci când probleme grave impun acest lucru. Care este ordinea de trecere prin intersecţie a celor trei vehicule? A. C. 206. 838. să anticipaţi şi să contracaraţi la timp manevrele imprudente ale partenerilor de drum şi să respectaţi permanent regulile de circulaţie. autoturismul albastru. între banda din dreapta şi banda din mijloc. respectând indicaţiile poliţistului. să coborâţi din vehicul pentru a prezenta permisul de conducere. 260. pentru că acţionează pe sensul dumneavoastră de mers. Aveţi obligaţia de a respecta semnificaţia unui indicator amplasat pe partea stângă a drumului? A. B. C. luminile de drum. C. 935. B. . autoturismul roşu. 281. pe lângă luminile de întâlnire trebuie să folosiţi: A. autoturismul roşu. B. motocicleta. Cum procedaţi la semnalul poliţistului cu braţul ridicat vertical? A. să coborâţi din vehicul pentru a lua la cunoştinţă abaterea comisă. B. 890. să vă asiguraţi întotdeauna un partener care să cunoască bine traseul parcurs. să rămâneţi în vehicul. şi aşteptaţi următorul său semnal. C. Pe unde vor circula vehiculele de intervenţie? A. motocicleta. da. pentru că se adresează circulaţiei din sens invers. luminile de ceaţă. autoturismul roşu. C. B. C. nu. dar numai dacă pe sensul dumneavoastră de mers se execută lucrări. pe banda de urgenţă. B. reduceţi viteza şi circulaţi în direcţia permisă de poziţia braţului. da. între banda din stânga şi banda din mijloc. Ce obligaţii aveţi dacă sunteţi oprit regulamentar de către un poliţist rutier? A. semnalizatoarele în funcţiune. cu mâinile pe volan. autoturismul albastru. B. motocicleta. opriţi. reduceţi viteza şi îl ocoliţi. În această situaţie. Ce trebuie să faceţi pentru a evita un accident de circulaţie? A. C. s-a blocat circulaţia. autoturismul albastru. Pe o autostradă cu trei benzi.345. indiferent din ce direcţie vă apropiaţi.

utilizarea excesivă a ştergătoarelor de parbriz. B. B. 146. Dezinfecţia plăgilor ce necesită a fi pansate se face cu: A. C. apă oxigenată sau iod. C. pietonii vor acorda prioritate necondiţionat. după taxi? A. 542.312. dacă observaţi că trenul nu se apropie. nu. distanţa faţă de locul terminării manevrei de depăşire. C. da. C. B. la apropierea de o trecere la nivel cu calea ferată curentă fără bariere. dacă trenul se apropie. 163. . grăbiţi trecerea. 989. B. Cum veţi proceda corect dacă. reduceţi viteza şi opriţi. Ce se înţelege prin distanţa de 100 m pentru semnalizarea schimbării direcţiei de mers în afara localităţii? A. nu. distanţa faţă de vehiculul care circulă din spate. Vă este permisă trecerea peste marcajul longitudinal din imagine? A. C. dacă a fost reţinut pentru: A. pietonii nu au voie să traverseze în acest loc. fără a trece de indicatoarele sau marcajul de oprire. distanţa parcursă din momentul semnalizării intenţiei de a efectua manevra şi locul unde se produce schimbarea direcţiei de mers. reduceţi viteza şi opriţi. deoarece în acest caz depăşirea este interzisă. în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate. Ce trebuie să aveţi în vedere dacă intenţionaţi să circulaţi spre dreapta. B. luminile roşii şi semnalele sonore sunt în funcţiune? A. după expirarea perioadei de suspendare şi promovarea testului de cunoaştere a regulilor de circulaţie. să acordaţi prioritate pietonilor aflaţi pe sensul dumneavoastră de mers. apă potabilă. Permisul de conducere se restituie. C. nefolosirea în timpul mersului a centurii de siguranţă. deoarece este un marcaj dublu. dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept. B. ser fiziologic. deoarece linia discontinuă este cea mai apropiată de vehiculul pe care îl conduceţi. 466.

Când sunteţi obligat să opriţi autovehiculul? A. B. 532. pentru a nu stânjeni vehiculele care circulă din spate. Indicatorul nu permite schimbarea direcţiei de mers spre stânga: A. în toate intersecţiile. până la apariţia indicatorului „Sfârşitul tuturor . 739. B. indicatorul nu vi se adresează. C. Când sunteţi obligat să păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de cel care rulează în faţa dumneavoastră? A. 943. da. 751. să circulaţi cu prudenţă. frânaţi şi ieşiţi cu o viteză orientativă de 130 km/h. B. 469. nu aveţi obligaţia de a ceda trecerea. nu.289. la semnalele conducătorilor vehiculelor care circulă din sens invers. B. Ce obligaţii aveţi în situaţia dată? A. C. B. la semnalele conducătorilor de vehicule care virează la dreapta. Cum procedaţi în această situaţie. pentru a avertiza pietonii. B. nu pătrundeţi în intersecţie până la deblocarea acesteia. veţi depăşi coloana din faţă prin stânga. C. întrucât indicatorul presemnalizează o trecere pentru pietoni. numai dacă autovehiculul pe care îl conduceţi nu are frânele eficiente. să acordaţi prioritate pietonilor. Cum vă comportaţi dacă intenţionaţi să părăsiţi autostrada în acest loc? A. măriţi viteza. să claxonaţi. 884. în orice situaţie. semnalizaţi şi vă angajaţi pe banda de ieşire. C. C. la semnalele îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării. în intersecţia înaintea căreia este instalat. B. dacă circulaţia este blocată? A. Indicatorul vă interzice depăşirea? A. numai atunci când nu aveţi experienţă în conducere. C.

B. roşu. verde. circulând în spatele unui biciclist. Care dintre faptele de mai jos. la circulaţia pe timp nefavorabil. 785. amplasat la trecerile la nivel cu calea ferată fără bariere. la cel mult 5 m de calea ferată. albastru. la demarări şi frânări intense. C. 862. conducătorii de vehicule vor opri: A. îi asiguraţi condiţii pentru realizarea manevrei. C. consecinţe ale unui stil agresiv de conducere. încîlcarea dispoziţiilor legale cu privire la folosirea luminilor din dotare pe timp de noapte. Ce semnifică indicatorul din imagine? A. Uzura pneurilor creşte foarte mult: A. semnalizaţi sonor intenţia de a-l depăşi. . nu aveţi nicio obligaţie. comise într-un interval de un an de la restituirea permisului de conducere. în locul cu vizibilitate maximă. albastru. C. la 200 m de la locul în care este instalat acesta. „Accesul interzis copiilor neînsoţiţi“. B.restricţiilor“. dar nu mai puţin de 5 m de aceasta. 925. B. acumularea din nou a cel puţin 15 puncte de penalizare. „Trecere obligatorie pentru copii“. La întâlnirea indicatorului de avertizare în cruce. C. B. verde. fără a depăşi indicatorul. C. 377. încîlcarea dispoziţiilor legale cu privire la semnalizarea schimbîrii direcţiei de mers. verde albastru. B. întrucât acesta este un vehicul foarte lent. 9. constataţi că acesta doreşte să schimbe direcţia de mers? A. C. 637. roşu. roşu. B. C. „Copii“. Cum este bine să procedaţi atunci când. atrag majorarea perioadei suspendîrii dreptului de a conduce? A. cât mai aproape de calea ferată. În ce ordine vor trece autovehiculele prin intersecţia prezentată? A. atunci când se conduce preventiv-defensiv.

reduceţi viteza. C. dar pe o bandă alăturată. prioritatea de dreapta. Se poate efectua depăşirea în situaţia dată? A. al doilea la 100 m şi al treilea la 50 m. 973. la cel puţin 10 m. Cum este definită depăşirea? A. astuparea căilor respiratorii. 666. C. cu circulaţie nedirijată? A. în cazul persoanelor accidentate. B. dacă acestea sunt ridicate? A. C. 299. apoi traversaţi. trecerea unui vehicul pe lângă altul. poate fi determinat de: A. C. apoi vă angajaţi în traversare. B. trecerea unui vehicul prin dreptul altuia. multiple fracturi ale membrelor. primul la 200 m. vă asiguraţi că nu sunteţi depăşit de alt autovehicul şi vă angajaţi în traversarea căii ferate. la cel puţin 5 m. ziua daţi semnale sonore. C. 897. primul la 90 m. primul la 150 m. B. prioritatea de drum principal. al doilea la 60 m şi al treilea la 30 m. în locul cu vizibilitate maximă. B. prioritatea primului sosit. B. da. B. da. Ce obligaţii aveţi la trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevăzută cu bariere.272. C. 790. Care este regula priorităţii de trecere la intersecţia a două drumuri de aceeaşi categorie. al doilea la 150 m şi al treilea la 100 m. C. deoarece vă aflaţi în curbă. manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol. legea nu interzice. La ce distanţă de trecerea la nivel cu calea ferată sunt instalate panourile suplimentare de avertizare? A. Unde opriţi în situaţia prezentată? A. fără a depăşi indicatorul. B. când circulă în acelaşi sens. aflat pe acelaşi sens de circulaţie. vă asiguraţi că din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar. 593. deoarece din sens opus nu se apropie niciun vehicul. Stopul respirator. nu. prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial. iar noaptea aprindeţi faza de drum intermitentă. pierderea intensă de sânge. .

792. după care să semnalizeze intenţia de schimbare a poziţiei de mers şi să efectueze depăşirea. se apelează numai la atelierele specializate. astfel încât să scurteze timpul de realizare a depăşirii. da. de către cel de la volan şi de către pasagerii care ocupă locurile prevăzute cu asemenea dispozitive. semnalizează şi execută depăşirea cu viteză redusă. numai de către conducătorul autovehiculului. pe timp de zi. da. aprindeţi lumina intermitentă de avertizare. să limitaţi viteza de circulaţie în funcţie de categoria drumului pe care vă deplasaţi. să mărească viteza de deplasare. Ce obligaţii aveţi în situaţia prezentată? A. se apelează la cunoştinţe care au mai întâlnit astfel de situaţii. 247. să limitaţi viteza de circulaţie în funcţie de categoria autovehiculului pe care îl conduceţi. care au personal calificat. încearcă depăşirea prin stânga. Cum trebuie să procedaţi atunci când intraţi. B. Cum procedează conducătorul autovehiculului în situaţia în care vehiculul din faţa sa schimbă direcţia de mers spre stânga. B. aşteaptă eliberarea benzii pentru a-şi continua deplasarea. aprindeţi luminile de întâlnire. Ce trebuie să facă un conducător de vehicul pentru ca depăşirea să fie considerată regulamentară? A. C. C. La apariţia defecţiunilor tehnice ale mecanismului de direcţie se procedează astfel: A. iar pe partea dreaptă nu este loc suficient pentru depăşire? A. nu. B. 175. C. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în timpul circulaţiei pe drumurile din localităţi? A. C. indicatorul se adresează doar camioanelor de mare tonaj. întrucât defecţiunea se datorează stării drumului public. C. B. B. să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a direcţiei de mers. . 327. claxonaţi. se continuă deplasarea. 536. B. să se asigure că manevra poate fi executată în condiţii de siguranţă. C.170. într-un tunel iluminat necorespunzător? A.

În cazul unui accident în care victima şi-a pierdut cunoştinţa. este necesar să se păstreze o distanţă considerabil mai mare faţă de vehiculul care circulă în faţă? A. B. . 28. îi obligă atât pe conducători. să administraţi medicamente din trusa de prim ajutor. cât şi pe pietoni să se oprească.670. După o ploaie torenţială. C. C. indiferent de direcţia de deplasare. în cazul în care autoturismul dvs. nu.. 1025. întrucât acest lucru duce la aglomerarea traficului. să imobilizaţi eventualele fracturi. C. semnalizează plecarea de pe loc. întrucât spaţiul de frânare se măreşte. da. 233. 214. cu respectarea priorităţii. dacă accidentul nu s-a produs din vina dvs. manevrează cu grijă autovehiculul. C. B. prima măsură va fi: A. Ce semnificaţie are lumina de culoare roşie a semaforului. să controlaţi respiraţia şi bătăile inimii. da. îi obligă pe conducători să oprească. nu. se asigură că poate efectua manevra fără a perturba circulaţia sau fără a pune în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic şi acordă prioritate vehiculelor care circulă pe drumul public. Ce obligaţii are conducătorul auto care intenţionează să repună în mişcare autovehiculul aflat între alte vehicule staţionate? A. B. cât şi pentru pietoni? A. nu a fost avariat. pentru a nu lovi vehiculele din faţa sau din spatele său. conducătorul trebuie: A. atât pentru conducătorii de vehicule. da. C. da. iar pe pietoni să traverseze cu prudenţă. Când deasupra fiecărei benzi de circulaţie se află în funcţiune câte un semafor. după care se repune în mişcare. C. pentru a fi observat de cei care circulă în acelaşi sens. B. 511. permite vehiculelor să vireze la dreapta. În cazul implicării într-un accident. să respecte semnificaţia semnalului luminos al semaforului instalat deasupra benzii din stânga. B. semnalizează din timp plecarea de pe loc. să respecte semnificaţia semnalului luminos instalat deasupra benzii pe care se află. deoarece nu se observă indicatoarele. să respecte semnificaţia semnalului luminos al semaforului instalat pe trotuar. dacă a rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane? A. puteţi părăsi locul acestuia fără încuviinţarea poliţiei. B.

11. La ce distanţă sunt instalate cele trei panouri suplimentare pentru avertizarea apropierii de o trecere la nivel cu calea ferată?
A. la 300, 200 şi, respectiv, 100 m; B. la 90, 60 şi, respectiv, 30 m; C. la 150, 100 şi, respectiv, 50 m.

628. Semnalul poliţistului indică:
A. reduceţi viteza; B. măriţi viteza; C. mergeţi cu prudenţă.

872. Cum procedaţi dacă vă aflaţi în autoturismul roşu şi observaţi că de pe drumul fără prioritate se apropie o coloană cu regim prioritar?
A. vă continuaţi drumul, deoarece aveţi prioritate de trecere în sensul giratoriu; B. opriţi şi acordaţi prioritate coloanei cu regim prioritar; C. viraţi la dreapta şi părăsiţi intersecţia.

45. Cum procedaţi în situaţia în care semnalul roşu al semaforului este în funcţiune, iar poliţistul vă adresează semnalul de a trece?
A. aşteptaţi apariţia semnalului de culoare verde, care vă permite să circulaţi cu autovehiculul prin intersecţie; B. atrageţi atenţia poliţistului că există neconcordanţă între semnalul său şi cel al semaforului; C. respectaţi semnalul poliţistului.

90. Dacă viraţi la stânga:
A. aţi selectat corect banda de circulaţie, dar opriţi, pentru că semaforul este pe culoarea roşie; B. aţi selectat bine banda de circulaţie, deci vă continuaţi deplasarea; C. puteţi vira numai la dreapta.

833. Un conducător auto v-a depăşit de mai multe ori, întrucât nu circulă cu viteză constantă. Cum procedaţi atunci când urmează să fiţi depăşit din nou?
A. creaţi condiţii pentru a fi depăşit, apropiindu-vă cât mai mult de partea dreaptă a drumului public; B. îl atenţionaţi atât cu claxonul, cât şi cu braţul stâng, pentru a renunţa la această manevră; C. vă deplasaţi spre stânga, din timp, pentru a nu-i permite efectuarea acestei manevre.

368. Este permisă depăşirea în această situaţie?
A. da, dar numai după oprirea autoturismului; B. nu; C. da, dar numai dacă vizibilitatea permite.

796. Cine are prioritate pe sectorul de drum îngustat?
A. autoturismul, deoarece circulî în dreapta autobuzului; B. autobuzul, deoarece nu-şi schimbă poziţia de mers; C. autoturismul, deoarece are o viteză de deplasare mai mare.

736. Perna de aer (AIRBAG-ul) asigură:
A. amortizarea rapidă a trepidaţiilor datorate denivelărilor existente pe drumul public; B. protecţia suplimentară a persoanelor în cazul unui impact puternic al autovehiculului; C. posibilitatea conducerii relaxate, cu capul sprijinit de aceasta.

93. Ce obligaţie îi revine conducătorului de vehicul care schimbă direcţia de mers la dreapta, la semnalul verde al semaforului, în timp ce pietonii sunt angajaţi la rândul lor în traversare?
A. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să acorde prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii pe care urmează să intre, pe sensul său de mers; B. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să-şi continue deplasarea cu prudenţă, pietonii fiind obligaţi să-i cedeze trecerea; C. să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers şi să păstreze o distanţă laterală suficientă faţă de bordura din dreapta.

944. Cum se procedează cu accidentatul readus la viaţă prin resuscitare cardiorespiratorie?
A. se va transporta la domiciliu sau la locul de muncă; B. se va transporta întotdeauna la o unitate medicală specializată; C. se va aştepta sosirea poliţiei rutiere.

1008. În situaţia dată:
A. veţi circula cu prudenţă până la prima intersecţie; B. veţi circula cu maximum 30 km/h pe sectorul de drum denivelat; C. veţi circula cu minimum 30 km/h.

875. Puteţi trece cu autovehiculul peste o linie continuă dacă:
A. linia continuă este însoţită de una discontinuă, iar aceasta din urmă este mai apropiată de sensul dvs. de deplasare;

B. aceasta este aplicată pe drumuri cu mai mult de o bandă pe sensul de mers; C. aceasta separă sensurile de circulaţie.

472. Puteţi depăşi în situaţia dată?
A. da, dacă vă asiguraţi că manevra poate fi executată şi semnalizaţi corespunzător; B. nu, deoarece vizibilitatea este redusă; C. nu, deoarece prin această manevră veţi trece peste axul drumului.

741. Vă apropiaţi de o trecere la nivel cu calea ferată curentă fără bariere, în traversarea căreia s-a angajat o căruţă aflată în faţa dvs. În această situaţie puteţi efectua depăşirea?
A. da, dacă aceasta nu a ajuns încă la linia de tren; B. da, întrucât căruţa este un vehicul lent; C. nu.

580. Care sunt vehiculele care au prioritate în sensul giratoriu?
A. toate vehiculele care au pătruns în sensul giratoriu, faţă de cele care urmează să pătrundă; B. toate autovehiculele care vin din faţă; C. toate vehiculele care vin din dreapta.

1026. Puteţi depăşi în această situaţie, dacă vă aflaţi la volanul autoturismului?
A. nu, deoarece treceţi de axul drumului; B. da, manevra este regulamentară; C. nu, deoarece marcajul orizontal interzice manevra.

855. Intenţionaţi să viraţi la dreapta. Cum procedaţi?
A. treceţi prin faţa pietonilor; B. acordaţi prioritate pietonilor; C. acordaţi prioritate numai bicicliştilor.

313. Cum veţi proceda la întâlnirea indicatorului „Oprire“?
A. opriţi în locul în care aveţi vizibilitatea cea mai bună pentru a vă asigura şi vă continuaţi deplasarea numai dacă pe drumul transversal nu circulă alt vehicul; B. reduceţi viteza până la limita evitării oricărui pericol, după care traversaţi intersecţia; C. reduceţi viteza şi pătrundeţi în intersecţie dacă nu circulă alt vehicul din partea dreaptă.

C. angajat într-un accident de circulaţie din care a rezultat moartea sau lovirea unei persoane. pentru a nu vă intersecta cu autovehiculul alb. B. următoarea intersecţie este dirijată prin semnale luminoase. cedaţi trecerea autovehiculului alb. negociaţi prioritatea cu celălalt conducător. nu. 13.102. da. drum denivelat. cu condiţia să lase autovehiculul la locul accidentului. să plece de la locul faptei? A. 49. 219. acordaţi prioritate. circulaţi înaintea autoturismului albastru. B. Indicatorul din imagine vă avertizează că: A. urmează o staţie de transport public de persoane. C. trebuie: A. să evitaţi conducerea autovehiculului până când sunteţi consultat de medicul specialist. fără încuviinţarea organelor de poliţie. C. Este permis ca un conducător auto. Când constataţi că aveţi anumite probleme cu vederea. accesul interzis vehiculelor care transportă substanţe de natură să polueze apele. 615. da. B. B. C. să conduceţi folosind lumina de drum chiar şi în localităţi sau când din sens opus se apropie alte vehicule. dacă victima a fost transportată la spital. C. Cum procedaţi în situaţia dată. 971. 1010. executaţi manevra cu luminile de avarie aprinse. să vă cumpăraţi ochelari de vedere cu caracteristici superioare. dacă vă aflaţi la volanul autoturismului roşu? A. B. B. trecere cu bacul peste o apă. urmând să vă conformaţi sfaturilor acestuia. în următoarea intersecţie nu funcţionează semnalizarea luminoasă. C. Ce obligaţii vă revin atunci când conducătorul unui autobuz aflat într-o staţie prevăzută cu alveolă intenţionează să se pună în mişcare? . Cum trebuie să procedaţi dacă viraţi la stânga? A. Ce semnificaţie are indicatorul din imagine? A. acceleraţi.

să măriţi viteza. să nu măriţi viteza şi să circulaţi pe partea din dreapta a drumului. 485. dacă este cazul. un loc special amenajat. opreşte. oprirea temporară a circulaţiei. B. C. Ce măsuri trebuie să ia conducătorul de autovehicule care constată că un autoturism s-a răsturnat în afara drumului şi există persoane accidentate? A. Cum procedaţi atunci când circulaţi în afara localităţilor. îl semnalizaţi pe cel de la volan prin mijloacele de avertizare sonoră şi luminoasă. lung sau greu pe care nu puteţi să îl depăşiţi? A. să folosiţi semnalele sonore şi luminoase. până când manevra de depăşire se poate efectua. C. trebuie să traversaţi de urgenţă calea ferată. nu are nicio obligaţie. o staţie de taxare pentru circulaţia pe autostrăzi. B. Rotirea vioaie a braţului poliţistului semnifică: A. C. 408. unde puteţi face o pauză pentru odihnă. Indicatorul pe care îl întâlniţi vă informează că urmează: A. 802. B. să semnalizaţi cu lumina intermitentă că aţi înţeles intenţia celuilalt autovehicul de a vă depăşi. să reduceţi viteza şi. şi întâlniţi un vehicul lent. pentru a degaja traficul. 174. La calea ferată curentă prevăzută cu bariere. ajută la repunerea autovehiculului pe roţi. anunţă poliţia şi. C.A. 154. să opriţi pentru a-i permite reintrarea în trafic. dar nu aveţi nicio obligaţie. să circulaţi cu prudenţă. transportă răniţii la cea mai apropiată unitate sanitară. pe un drum cu o singură bandă pe sens. C. C. reducerea vitezei de deplasare. pentru a-l atenţiona pe conducătorul celuilalt autovehicul că depăşeşte limita vitezei. sunteţi avertizat că: A. permiţând efectuarea depăşirii. vă deplasaţi în urma acestuia. B. atunci când semnalele sonore şi luminoase de culoare roşie sunt în funcţiune. B. Cum trebuie să procedaţi dacă. urmând ca barierele să se închidă automat. B. observaţi că un alt autovehicul încearcă să vă depăşească? A. B. trenul se apropie. . circulând cu viteza maximă admisă de lege. mărirea vitezei de deplasare sau grăbirea traversării drumului de către pietoni. C. opriţi şi lăsaţi vehiculul respectiv să se îndepărteze. instalaţia de închidere şi deschidere a barierelor nu funcţionează normal. 184. o ieşire de pe autostradă. la nevoie.

să respecte semnalul poliţistului. 738. B. vânt lateral. antenă obligatorie. Într-o intersecţie nedirijată. conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere unui autovehicul al ambulanţei care circulă din partea stângă. C. B. reduceţi viteza şi circulaţi cu maximă atenţie. sfârşitul interzicerii de a depăşi. Cum procedaţi în situaţia în care observaţi în faţa dvs. să circulaţi înainte sau la dreapta. 619. C. deoarece ambulanţa nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar. 782. 957. având în funcţiune dispozitivul special cu lumini de culoare albastră şi pe cel sonor? A. 865. Cum trebuie să procedeze acesta? A. deoarece în acest caz se aplică regula priorităţii de dreapta. nu. da. o minge care se rostogoleşte? A. Dacă aţi selectat banda de circulaţie conform imaginii prezentate. . întrucât trecerea peste minge nu este periculoasă pentru autovehicul. să acorde prioritate. sfârşitul zonei cu viteză recomandată. B. apoi să îşi continue deplasarea. să viraţi numai la dreapta. vă este permis: A. Ce semnificaţie are indicatorul alăturat? A. C. C. să circulaţi numai înainte. întrucât este foarte posibil să apară un copil după minge. Indicatorul semnifică: A.765. Poliţistul din intersecţie semnalizează conducătorul auto să mărească viteza. continuaţi să circulaţi cu aceeaşi viteză. B. C. B. nu. viraţi brusc în direcţia opusă de rostogolire a mingii. semnalizaţi sonor. circulaţia se desfăşoară în ambele sensuri. unde radar. C. B. să aştepte lumina verde a semaforului.

dacă pe şosea este polei? A. frânaţi puternic. nu. C. Ce trebuie să aveţi în vedere atunci când lăsaţi copiii să urce sau să coboare din autoturismul pe care îl conduceţi? A. fără a vă pune în pericol. deoarece conducătorul acestuia a oprit şi s-a asigurat. copiii trebuie invitaţi să urce sau să coboare numai pe partea dinspre trotuar. deoarece semnalele luminoase primează asupra semnalizării rutiere. C. nu trebuie să aveţi nimic în vedere. 285. B. B. 772. C. Conducătorul de autoturism care se află în spatele unui autobuz şi întâlneşte indicatorul „Oprire” trebuie: A. ca să verificaţi cum reacţionează autovehiculul dvs. pe orice parte. da. copiilor le este permis să coboare singuri. C. 23.1009. în acest caz. da. 555. deoarece copiii se comportă întotdeauna corect în circulaţie. nu. B. B. în toate direcţiile. dacă accidentul nu s-a produs din vina sa. deoarece căruţa se deplasează cu o viteză foarte mică. B. numai înainte sau la dreapta. deoarece. Cum constataţi. să continue deplasarea şi să traverseze o dată cu autobuzul. Dacă semnalul verde este însoţit de un indicator „Înainte sau la dreapta“. . Conducătorul unui autovehicul angajat într-un accident din care a rezultat moartea sau rănirea unei persoane poate părăsi locul faptei fără încuviinţarea poliţiei? A. 103. să oprească şi să se asigure înainte de a traversa intersecţia. C. în timpul mersului. dacă v-aţi asigurat din ambele sensuri că nu se apropie niciun tren. da. să continue deplasarea şi să traverseze intersecţia imediat în urma autobuzului. dacă autovehiculul a blocat circulaţia. circulaţi pe axul central al drumului.. întrucât fapta constituie infracţiune. numai la stânga. Puteţi efectua depăşirea în situaţia dată? A. nu se expune niciunui pericol. C. B. da. chiar dacă acest lucru a fost făcut şi de către conducătorul autobuzului. conducătorului de vehicul îi este permis să circule: A. circulaţi cu viteză redusă şi frânaţi cu atenţie.

mutaţi accidentatul pe scaunele din spate. Într-o intersecţie nedirijată. C. Ce obligaţii are conducătorul unui autovehicul. dacă a obţinut permis de conducere de mai puţin de un an? A. C. nu. B. să circule cu faza de drum în funcţiune. „Căderi de pietre“. B. Indicatorul din imagine semnifică: A. „Acostament periculos“. 787. nu mişcaţi accidentatul din poziţia în care l-aţi găsit până la sosirea serviciilor mobile de urgenţă. să acordaţi prioritate de trecere bicicliştilor. să nu depăşiţi viteza de 30 km/h între orele 7. nu. în nicio situaţie. În situaţia dată sunteţi obligat: A. 708. inclusiv pe timp de zi. 634. B. C. conducătorul unui vehicul este obligat să acorde prioritate unui autovehicul destinat stingerii incendiilor. aplicat pe axul drumului. numai de către vehiculele cu gabarit depăşit. având în funcţiune semnalizarea specială luminoasă şi sonoră? A. care circulă din stânga. atela trebuie să fie: . În cazul imobilizării unei fracturi. C. să emită semnale acustice ori de câte ori efectuează o depăşire. încercaţi să întoarceţi accidentatul. permite încălcarea lui: A. 156. C.00-22. numai de către conducătorii de motociclete şi mopede. C. 818.00. dacă se află într-o poziţie arcuită. deoarece autovehiculul destinat stingerii incendiilor nu face parte din categoria autovehiculelor cu regim prioritar. da. „Drum în lucru“. 321. cu excepţia cazurilor în care există un pericol de foc sau de asfixie. B. să circule cu semnul distinctiv aplicat regulamentar. B. nu. deoarece şi în acest caz se aplică regula priorităţii de dreapta. asigurându-i doar funcţiile vitale. dacă accidentatul are căile respiratorii libere? A. Ce măsuri de prim ajutor se vor lua în cazul traumatismelor coloanei vertebrale. fiind într-o zonă frecventată de copii. B.121. să ocoliţi locurile de joacă pentru copii. Marcajul longitudinal continuu.

869. 905. nu contează. B. oprire. B. poate părăsi locul faptei. Ce trebuie să aibă în vedere prima intervenţie. să nu depăşiţi viteza de 50 km/h. Ce obligaţii îi revin conducătorului de autovehicul care a accidentat un pieton ce a traversat strada printr-un loc nepermis? A. să anunţe poliţia şi. B. să reduceţi viteza până la 40 km/h şi să circulaţi cu faza de întâlnire. 10 secunde de la începerea manevrei. deoarece urmează o curbă deosebit de periculoasă spre dreapta. C. C. 315. C. C. autoturismul. B. B. întrucât nu este vinovat de accident. 507. la faţa locului. C. B. moale. legea nu prevede nimic cu privire la acest aspect. spălarea rănilor vizibile. reduceţi viteza. C. . Care dintre cele două vehicule va intra primul în intersecţie? A.A. C. măriţi viteza. igienizarea şi pansarea rănilor. pentru salvarea victimei? A. Cât timp trebuie menţinută semnalizarea schimbării direcţiei de mers? A. să se prezinte de urgenţă la cea mai apropiată unitate de poliţie. apoi să se întoarcă la locul accidentului. motocicleta. să-l transporte el însuşi la cea mai apropiată unitate sanitară. rigidă şi suficient de lungă pentru a cuprinde capetele fracturii. în lipsa altor mijloace de transport. Ce obligaţii aveţi la întâlnirea indicatorului? A. să nu depăşiţi vehiculele de transport de mărfuri. 994. deoarece se deplasează pe drumul prioritar. deoarece se deplasează mai repede. 1050. degajarea căilor respiratorii şi asigurarea funcţiei respiratorii. Ce indică semnalul agentului de circulaţie? A. B. motocicleta. pe întreaga durată a executării manevrei. deoarece se deplasează pe direcţia înainte.

vă continuaţi deplasarea. Cum trebuie să procedeze conducătorul de autovehicul atunci când. din spate şi din lateral. întrucât depăşirea este interzisă în această situaţie. după care pătrundeţi în intersecţie pe semnalul verde al semaforului. opreşte şi aşteaptă revenirea la o poziţie care să-i permită continuarea drumului. 69. 209. albastru. se conformează semnalului poliţistului. claxonatul este permis numai în cazul evitării unui pericol imediat. 1045. întâlneşte un poliţist orientat cu faţa spre el. folosirea claxonului este permisă numai pe timp de zi. C. .46. B. C. claxonaţi şi găsiţi o modalitate de a avansa printre celelalte vehicule. nu. Indicatorul semnifică: A. opreşte până când poliţistul îşi schimbă poziţia. B. 995. verde. B. vă asiguraţi din faţă. roşu. Cum veţi proceda dacă la intrarea într-o intersecţie semaforul este pe semnalul de culoare verde. deoarece căruţa se deplasează foarte încet. albastru. C. În ce ordine vor trece prin intersecţie cele trei autoturisme? A. dar aceasta este blocată din cauza aglomeraţiei? A. folosirea claxonului este permisă numai în condiţii de vizibilitate redusă. Cum vă asiguraţi că nu există niciun pericol atunci când manevraţi autoturismul înapoi? A. fiind un semnal în afara Regulamentului. B. C. C. deoarece semnalul verde vă permite acest lucru. albastru. opriţi şi aşteptaţi deblocarea. Puteţi efectua depăşirea în situaţia dată? A. verde. roşu. B. C. care îi face semn să-şi continue deplasarea? A. B. aprindeţi lanterna de ceaţă din spate. claxonaţi înainte de a pleca. într-o intersecţie. da. da. 510. dacă funcţionează lumina intermitentă de culoare albă. roşu. verde.

798. Cum procedaţi atunci când. 539. 96. accidentaţilor aflaţi în stare de inconştienţă. Cu ce viteză veţi efectua virajul spre stânga într-o intersecţie nedirijată? A. semnalizaţi sonor intenţia de a-l depăşi. Cum procedaţi? A. permiteţi vehiculului efectuarea în siguranţă a manevrei. la 1 m de calea ferată. B. 722. C. C. dacă trenul nu se apropie. opriţi în locul în care există vizibilitate maximă asupra căii ferate. care nu respiră şi nu au puls. Circulaţi în spatele unui vehicul cu tracţiune animală şi constataţi că acesta doreşte să schimbe direcţia de mers. când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care impun urgenţă. 696. B. opriţi şi vă asiguraţi. niciun vehicul. circulând pe un drum public. la o curbă cu vizibilitate redusă sub 50 m. 196.695. cu excepţia celor destinate stingerii incendiilor. la apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată prevăzută cu semibariere automate. numai accidentaţilor care au suferit fracturi uşoare. Cum veţi proceda corect dacă. măriţi viteza pentru a nu fi surprinşi de închiderea semibarierei. C. B. C. B. reduceţi viteza şi opriţi înaintea semibarierelor. fără a depăşi indicatoarele menţionate sau marcajul pentru oprire. C. ale ambulanţei şi ale poliţiei. oricărui accidentat. cu o viteză mai mare decât cea legală. autovehiculele care virează la stânga. observaţi că în faţa dumneavoastră se deplasează un vehicul cu tracţiune animală? . nu aveţi nicio obligaţie. B. C. autovehiculele poliţiei şi cele care execută virajul la stânga. Ce vehicule au voie să pătrundă în intersecţie la culoarea roşie a semaforului? A. B. cu o viteză de cel mult 80 km/h. ocoliţi semibariera şi vă continuaţi drumul. Cum veţi proceda corect la întâlnirea indicatoarelor „Oprire“ şi „Trecere la nivel cu o cale ferată dublă fără bariere“? A. reduceţi viteza şi traversaţi cu atenţie linia ferată. cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor. Resuscitarea cardio-respiratorie trebuie efectuată: A. semnalele sonore şi luminile roşii sunt în funcţiune? A.

C. reduce viteza. B. circulaţi în spatele vehiculului cu tracţiune animală până când aveţi o bună vizibilitate şi puteţi depăşi în siguranţă. limitare de viteză la 40 km/h. numai trusa medicală de prim ajutor. cât şi din spate. fiind permisă prin lege. din spate. Sunteţi obligat să aveţi în autovehicul trusa medicală de prim ajutor. nu. autoturismul. sfârşitul zonei în care viteza este limitată la 40 km/h. 520. 78. C. claxonaţi. B. efectuaţi depăşirea. B. C. C. C. B. B. nu. sfârşitul zonei de staţionare cu durată limitată. se asigură. B. 356. Din ce direcţie trebuie să se asigure un conducător auto. înainte de a trece la efectuarea unei depăşiri? A. atât din faţă. chiar şi cantităţile mici de alcool pot reduce capacitatea de conducere. C. 125. Ce semnifică indicatorul? A. C. Cum procedează conducătorul de autovehicul la întâlnirea indicatorului „Oprire“? A.A. reduce viteza. 310. pentru a determina vehiculul cu tracţiune animală să iasă în afara carosabilului. toate trei. cantităţile mici nu dăuneazã. opreşte unde are o bună vizibilitate pentru a se asigura şi îşi continuă deplasarea. . autobuzul şi autocamionul. 571. B. două triunghiuri reflectorizante şi stingătorul de incendii omologat? A. din faţă. după care intră în intersecţie. toate dotările enumerate trebuie să se afle în autovehicul. Poate fi redusă capacitatea de conducere auto după consumul unei cantităţi relativ mici de alcool? A. Care dintre autovehicule îşi poate continua deplasarea? A. dacă se consumţ şi o ceaşcă de cafea. numai trusa medicală de prim ajutor şi două triunghiuri reflectorizante. după care traversează intersecţia. dacă pe drumul transversal nu circulă alte vehicule.

atunci când linia continuă este însoţită de una discontinuă. în faţa dvs. Când aveţi voie să fiţi agresiv în timpul conducerii pe drumurile publice? A. alimentare. atunci când cel din faţă rulează cu viteză redusă. fără motiv întemeiat. având control asupra efectuării tuturor manevrelor de care depinde siguranţa călătoriei. Cum trebuie să procedaţi atunci când. răcire. B. B. C. C. vă concentraţi atenţia. C. indiferent de ceea ce se întâmplă cu ceilalţi participanţi la trafic. reduceţi viteza până la limitele prevăzute de lege. în nicio situaţie. C. B. dar adoptaţi o atitudine relaxată la volan. 297. întreţinerea unor discuţii cu pasagerii sau folosirea telefonului mobil. circulând pe drumul naţional într-o localitate rurală. dispusă către partea conducătorului. 788. 719. Termostatul aparţine instalaţiei de: A. reduceţi viteza. oprire. 288. B. ungere. iar vizibilitatea în faţă este asigurată. pentru a vedea tot ce se întâmplă pe drumul public. atunci când drumul este în aliniament. B.. cum ar fi manevrarea aparaturii radio-video. măriţi viteza. atunci când cel din faţă v-a făcut semne obscene.242. 968. conduceţi cât mai încordat. Cum trebuie să procedaţi pentru a vă păstra starea de vigilenţă pe tot parcursul deplasării? A. În ce situaţie se poate încălca marcajul longitudinal continuu al axului drumului? A. B. Semnalul poliţistului din autovehiculul de poliţie semnifică: A. dacă drumul are o singură bandă pe sens. cu faţa cât mai aproape de parbriz. . C. C. treceţi pe lângă o coloană militară care se deplasează în aceeaşi direcţie? A. vă găsiţi o preocupare mai plăcută. folosiţi avertizorul sonor de la minimum 150 m. măriţi viteza şi depăşiţi coloana. atunci când este format dintr-o singură linie.

reduceţi viteza şi vă angajaţi mult spre dreapta. 779. un drum cu marcaje. B. 249. avertizaţi cu farurile vehiculele care circulă din sens opus. nu vă revine nicio obligaţie. circulaţi mai departe cu viteză mărită. deoarece se află la mai mult de 150 m de calea ferată. C. în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală a unei persoane. deoarece a semnalizat intenţia şi din sens opus nu se apropie niciun vehicul. numai la autovehiculele cu o greutate mai mare de 3. B. B. Sunteţi obligat să semnalizaţi orice schimbare a direcţiei de mers? A. C. Autoturismul roşu poate depăşi în situaţia dată? A. 193. Este obligatorie dotarea autovehiculelor cu trusă medicală de prim ajutor? A. numai dacă sunt vehicule care vă urmează. C. da. să circulaţi înainte sau la dreapta în prima intersecţie. numai în localităţi. C. fiind doar o recomandare legală. da. opriţi. sunteţi obligat: A. un drum fără marcaje.5 t. Indicatorul vă obligă: A. 241. C. anunţaţi de îndată poliţia şi apelaţi numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112. legal. C. un vehicul depăşeşte un altul şi nu poate reveni pe banda sa. nu. presemnalizat la dreapta. Acest indicator vă avertizează că urmează: A. 284. deoarece accesul în celelalte direcţii este interzis. nu. să urmaţi traseul ocolitor. să viraţi la stânga. da. B. alte pericole. Cum vă comportaţi corect? A. vă informaţi asupra împrejurărilor care au determinat accidentul. deoarece depăşeşte o coloană oprită la trecerea la nivel cu calea ferată. da. C. B. B. pentru toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice. Din sens opus. B. . 199. Dacă aveţi cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie.579. da.

să nu fie folosite în mediul urban. să funcţioneze doar pe timp de noapte. accident. B. C. avertizaţi sonor pietonul pentru a se opri. împroşcare cu criblură. 533. circulaţi după autocamion. B. pentru evitarea unui pericol imediat. În care dintre situaţii se poate folosi semnalizarea cu mijloace de avertizare sonoră într-o localitate în care claxonatul este interzis? A. drum aglomerat. 252. 1030. Vă deplasaţi pe drum într-o coloană. B. Cum vă comportaţi? A. B. oprire. da. 44. deoarece aţi semnalizat intenţia de a depăşi. C. permiteţi pietonului să traverseze strada. măriţi viteza. reduceţi viteza. C. 417. B. C. Ce semnificaţie are indicatorul alăturat? A. Instalaţiile de semnalizare şi iluminare ale unui autovehicul trebuie: A. pe cât posibil printr-o singură manevră. nu. Cum procedaţi în această situaţie? A. în intersecţiile nedirijate. la trecerile pentru pietoni.397. să corespundă condiţiilor tehnice impuse şi să fie omologate de către autoritatea competentă. păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de cel care circulă în faţă şi urmăriţi comportamentul celorlalţi participanţi la trafic. C. deoarece linia continuă vă interzice manevra. B. B. În această situaţie executaţi corect depăşirea autoturismului alb? A. Ce indică această poziţie a poliţistului rutier? A. circulaţi foarte aproape de vehiculul din faţă. apoi circulaţi mai departe. . depăşiţi coloana. C. 319. ori de câte ori este necesar. pentru a nu rămâne în urmă. C. da. deoarece din sens invers nu circulă niciun vehicul.

deoarece copiii nu aleargă pe stradă. B. opriţi în locul în care vizibilitatea este maximă. 212. o trusă medicală de prim ajutor. C. C. apoi vă continuaţi drumul. B. două triunghiuri reflectorizante şi un stingător de incendiu omologat. B. depăşiţi autobuzul. Purtarea centurii de siguranţă este obligatorie în timpul circulaţiei pe drumurile din afara localităţilor? A. ori de câte ori este necesar. claxonaţi şi îi faceţi semn cu braţul să nu mai depăşească. la trecerea pe lângă biciclişti. 600. da. Din punct de vedere al conduitei preventive. 202. 506. numai trusa medicală de prim ajutor. legea nu prevede. Avertizarea sonoră se foloseşte: A. menţineţi viteza. cum trebuie să procedaţi în această situaţie? A. întoarcerea. C.985. B. Cum trebuie să procedaţi pentru a evita un accident rutier? A. B. depăşirea. numai trusa medicală de prim ajutor şi triunghiuri reflectorizante. virajul la stânga sau la dreapta. vă asiguraţi. C. nu. vă puteţi continua drumul imediat după acesta. pentru evitarea unui pericol imediat. Indicatorul interzice: A. măriţi viteza de deplasare. 632. Cum veţi proceda corect în intersecţia care urmează. după plecarea autobuzului. măriţi viteza. la apropierea de o trecere pentru pietoni. pentru a-l determina pe cel ce vă depăşeşte să renunţe la manevră. Sunteţi depăşit de un autovehicul care a apreciat greşit distanţa şi viteza cu care se apropie din sens opus un alt vehicul. C. 1058. dacă autobuzul s-a oprit în dreptul indicatorului. C. dacă întâlniţi indicatorul „Oprire“? A. care s-a asigurat în prealabil în dreptul indicatorului. B. reduceţi viteza. B. . deoarece copiii au fost avertizaţi şi rămân în siguranţă pe trotuar. Sunteţi obligat să aveţi în autovehicul: A. deoarece copilul s-ar putea întoarce pentru a lua mingea din drum. în localităţi.

traversaţi imediat după autocamion. să vă asiguraţi şi să acordaţi prioritate de trecere înainte de a traversa intersecţia. opriţi. C. fără a depăşi indicatorul. aveţi obligaţia: A. daţi un semnal scurt de avertizare. 691. „Alte pericole“.C. Cum este corect să procedaţi? A. plecaţi. reduceţi imediat viteza şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile. „Copii“. începeţi compresia artificială a inimii şi respiraţia artificială. drumul trece printr-o zonă unde cad frecvent pietre. B. pentru a permite pietonilor traversarea. Autocamionul s-a pus în mişcare. întrucât circulaţi pe un drum prioritar. B. pentru a-i permite efectuarea depăşirii şi reintrarea pe sensul normal de mers. să opriţi. B. C. C. pentru ca pietonii să nu se angajeze în traversare. B. 808. întrucât nu se mai poate face nimic. drumul duce către o prăpastie. Indicatorul vă avertizează că: A. 952. C. C. pentru a trece prin faţa pietonilor. 587. C. traversaţi o dată cu autoutilitara şi autoturismul. B. „Ambuteiaj“. deoarece acestea s-au asigurat. pentru a-şi reveni. vă asiguraţi şi traversaţi. Indicatorul din imagine semnifică: A. mişcaţi energic accidentatul. acceleraţi. 290. 455. Cum acţionaţi în cazul unui accidentat a cărui inimă s-a oprit? A. 898. Cum trebuie să procedaţi în acest caz? A. opriţi în locul în care aveţi vizibilitate maximă. În situaţia dată. drumul circulă pe malul unui râu de munte. nu aveţi nicio obligaţie. B. traversaţi calea ferată cu viteză redusă. Panoul adiţional semnifică: .

Autobuzul din faţă semnalizează ieşirea din staţia prevăzută cu alveolă. 92. Intenţionaţi să viraţi la dreapta. C. claxonaţi şi vă angajaţi pe partea dreaptă. în parcarea special amenajată. pe trotuar. acordaţi prioritate pietonilor care se află pe sensul dvs. perpendicular pe acesta. 535. fixate pe parbriz şi pe lunetă. direct în faţa vehiculului depăşit. C. C. prioritate pentru circulaţia din sens invers. 122. pe direcţia indicată. daţi semnale de avertizare sonoră. deoarece pietonii sunt obligaţi să aştepte. deoarece nu aveţi restricţii. pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor. pentru a permite plecarea din staţie a autobuzului. semnalizaţi cu luminile de avarie. frânaţi din timp. 706. de mers. pentru a proteja pietonii. asiguraţi curăţenia exteriorului caroseriei. Conducând pe drumul public. vă continuaţi deplasarea. traversaţi marcajul pentru pietoni înaintea acestora. a tăbliţelor cu numărul de înmatriculare. urmează un sector de drum îngustat. C. viraţi fără ezitare. îl împodobiţi cu abţibilduri sau accesorii colorate. pentru ca pietonii să vă permită trecerea. Cum procedaţi în situaţia dată? A. . îl ocoliţi cât mai mult. precum şi a sistemelor de iluminare-semnalizare. C. în lungul acestuia. 59. reduceţi viteza şi la nevoie opriţi. Cum procedaţi cu pietonii care traversează regulamentar strada? A. B. B. o trecere la nivel cu calea ferată cu bariere. C. traversaţi strada accelerat. B. după reîncadrare. C. pe trotuar. B. B. Cum trebuie să procedaţi? A. Unde veţi parca autovehiculul la întâlnirea acestui indicator? A. Cum trebuie să procedaţi atunci când intenţionaţi să finalizaţi o depăşire? A. B. vopsiţi în culoarea albă sau galbenă partea din faţă şi din spate a caroseriei. semnalizaţi revenirea şi efectuaţi manevra în condiţii de siguranţă. prevăzută cu instalaţie de semnalizare luminoasă automată. 718. B. vă faceţi mai vizibil autoturismul dacă: A.A.

Aeroport“. C. Cum procedaţi? A. o ocoliţi cu atenţie prin stânga. Apropiindu-vă de o trecere la nivel cu calea ferată. ocoliţi semibariera. observaţi că se coboară bariera. C. „Drum aglomerat“. dacă nu se apropie trenul. C. B. Ce semnificaţie are indicatorul? A.614. „Vânt lateral“. Vă apropiaţi de o trecere peste calea ferată şi observaţi că se coboară semibariera. 240. 484. B. „Drum cu denivelări“. pentru a nu fi lovit de barieră. Cum procedaţi? A. acceleraţi şi treceţi fără ezitare peste nivelul cu calea ferată. B. 646. acceleraţi şi treceţi cât mai repede peste calea ferată. . C. opriţi în faţa semibarierei. opriţi în faţa barierei. „Drum lunecos“. „Drum în lucru“. B. Indicatorul semnifică: A.

Activity (57)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Bianca Niculau liked this
severius777 liked this
Ivan Raluk liked this
sianuli_936086174 liked this
Mónika Pop liked this
isa_m2a liked this
Alin Anghelin liked this
Oana Popescu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->