You are on page 1of 6

Kebaikan surbex Zinc.

Salah satu cara untuk menghilangkan stress ialah mengamalkan pengambilan makanan tambahan. Antara makanan tambahan yang baik ialah vitamin surbex zinc. Surbex zinc diperbuat daripada tiram. Dengan kesemua khasiat zinc daripada 8 biji tiram dalam satu tablet memang tidak hairanlah surbex zinc merupakan pilihan utama untuk meningkatkan tahap kesihatan. Surbex Zinc diperkaya dengan vitamin B kompleks, vitamin E, Asid Folik dan sebanyak 750 mg Vitamin C untuk memastikan tahap kesihatan. Antara kebaikan surbax Zinc ialah: 1. 2. 3. 4. Kandungan vitamin C untuk daya tahan tubuh. Kandungan vitamin B membantu mengurangkan stress. Kandungan vitamin Zinc elok untuk pertumbuhan rambut dan kuku. Kandungan vitamin E bagus untuk kulit.

Untuk mengembalikan semula tenaga yang hilang, Surbex Zinc sangat bagus kerana mengandungi vitamin B kompleks dan Zinc baik untuk mental dan fizikal. Zinc berperanan penting untuk mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat. Kandungan Vitamin C berfungsi untuk membantu meningkatkan mekanisme daya pertahanan badan terhadap penyakit. Pengambilan makanan yang sihat dengan kombinasi makanan yang betul adalah penting untuk kesihatan fizikal . Bahan makanan yang diambil menentukan tahap kecergasan untuk aktiviti fizikal. Pengambilan makanan yang berlebihan dan tidak seimbang mengikut pyramid makanan dan kekurangan aktiviti fizikal menyebabkan ada kegemukan dan mengganggu kesihatan contoh kardiavaskular, darah tinggi dan diabetis. Pengambilan secara rutin adalah penting agar tahap tenaga dapat dipertingkatkan untuk mengatasi masalah keletihan dan lemah.

Rujukan: Edtv.medications.blogspot.my www.my/pharma_prod/pp_prod_surbez www.com www. pestisid dan bahan .zahidizakariya.com.com. Pelajar dikehendaki mereka dan mencipta bentuk risalah ( brochure ) berkenaan dengan penggunaan makanan tambahan.patientbrochuers.abbott.com/surbex-750 _ zinc 1.

pertanian.pengawet dalam makanan. kosmetik atau tujuan perubatan pada peringkat penggunaan yang kecil atau mikro. Risalah / brosure yang dihasilkan mestilah berhubung dengan kesedaran kesihatan orang awam. .

RUJUKAN 2 3 -5 6 .18 19 20 1 . 3 JENIS REKA BENTUK TESELASI 5.ISI KANDUNGAN MUKA SURAT 1. DEFINISI TESELASI DAN JENIS ± JENISNYA 3. GAMBAR ± GAMBAR TESELASI 4.15 16 . PENGENALAN 2. REFLEKSI 6.