You are on page 1of 4

helmi_syah: salam pie..

helmi_syah: sorry kaco


epy8338: wslam
epy8338: takdela
epy8338: ape citer trbaru?
helmi_syah: tgh trade ke?
helmi_syah: takde pe..
epy8338: tak..
helmi_syah: tgh chat ngan bro nizam
epy8338: tgh buat keje skit
epy8338: a'ah
helmi_syah: erm
helmi_syah: bro nizam ada ckp
helmi_syah: ko de buat ternak cacing tu eh
epy8338: ye saye..
helmi_syah: aku mcm minat2 gak nak usha2
epy8338: ok..
helmi_syah: dah lame pie buat?
epy8338: awak jb kat mane?
helmi_syah: kat area tmn perling
helmi_syah: tapi kalo nak buat
epy8338: ooo
helmi_syah: bkn kat sini
helmi_syah: nak buat kat benut
helmi_syah: hehehe
helmi_syah: kat kg
epy8338: ok2..
epy8338: dkt je kat bp ni
helmi_syah: bp area mane?
epy8338: sek teknik
helmi_syah: ic...
helmi_syah: ok ok
epy8338: tau ke?
helmi_syah: sek tek bp
helmi_syah: sblh iptho tu kan?
epy8338: bile balik kg?
epy8338: ye
epy8338: ye
helmi_syah: tu ar
helmi_syah: baru nak usha2
helmi_syah: kalo leh gi tgk sana buleh ke py?
epy8338: bisnes ni mmg best beb
epy8338: bole..
helmi_syah: dah lame buat?
epy8338: takde la smpi setahun..
epy8338: :D
helmi_syah: ada kontrak farming ke ngan sape2?
helmi_syah: ic
epy8338: ade..
epy8338: aku akan bg contract
helmi_syah: kira sume tolak ngan dia jek ar?
epy8338: yup
helmi_syah: erm
helmi_syah: best ni
epy8338: bisnes yg tak perlu nak risau psl market
helmi_syah: hurm
epy8338: ]market dah kompom
helmi_syah: market mmg ada eh
helmi_syah: ic
epy8338: ye
helmi_syah: so far jual baja je ke atau jual cacing skali?
epy8338: dua
epy8338: dua-
helmi_syah: ok ok
helmi_syah: mula2 dulu modal bape py?
epy8338: dlm 5k je..
epy8338: utk 10kg cacing
helmi_syah: ooo
epy8338: tu trmasuk kotak kayu
helmi_syah: ic
epy8338: makanan
helmi_syah: termasuk tmpt dia ar
helmi_syah: ooo
epy8338: yes
helmi_syah: sume dibekalkan oleh contract farming tu ke?
epy8338: ye
helmi_syah: uish
helmi_syah: bagus2
epy8338: kalo dgn aku..
epy8338: kursus free
helmi_syah: ooooo
epy8338: tolong kengkawan
helmi_syah: ko pon dah buat contract farming?
helmi_syah: so kalo nak join contract ngan ko jek ar
epy8338: yup
helmi_syah: huhuhu
helmi_syah: bagus ar ko py
helmi_syah: cpt jek dpt peluang
helmi_syah: heheehe
helmi_syah: kursus 1 hari ke ko buat?
helmi_syah: pastu modal nak buat rm5k tu ke?
epy8338: ye
epy8338: sehari je
epy8338: ko agak2 nak buat byk mane..
helmi_syah: cukup la mula ngan 10kg kot
helmi_syah: aku pon tak pasti lagi
helmi_syah: cacing tu mmg leh jual eh?
helmi_syah: aku de bajet dlm rm10k jek kot
epy8338: mmg ro
epy8338: mmg bole jual bro..
epy8338: dlm kontrak tu mengatakan aku akan beli balik baja dan cacing
helmi_syah: oooo
helmi_syah: ko yg beli balik ar
helmi_syah: leh tau ke
epy8338: so dua2 aku beli
helmi_syah: 1kg baja bape leh jual
helmi_syah: ngan cacing bape?
helmi_syah: sorryar byk tanye
helmi_syah: hehehe
epy8338: market dr rm2-15 sekilo
epy8338: tp aku beli cuma rm2
epy8338: cacing rm 100 sekilo
helmi_syah: ic
helmi_syah: cacing ni cpt biak ek?
helmi_syah: ko modal 10kg masa tu
helmi_syah: skang dah de bape kg?
epy8338: dlm mase 6bln bole g 10 kali ganda
epy8338: cacing aku kuar masuk.. ar
epy8338: hehehe
epy8338: tak sempat nak kire
helmi_syah: hahahaha
helmi_syah: ok ok
helmi_syah: tapi kurang lebih camtu ar
helmi_syah: leh pegi 10kali ganda
helmi_syah: kurang lebih
epy8338: yup
epy8338: skang forex dah jd no 2
epy8338: hehehehe
helmi_syah: erm tu ar
helmi_syah: aku dah mls dah nak pndang sgt forex ni
epy8338: :D
helmi_syah: pnt wooo bljr tu bljr ni
epy8338: bisnes ni dh kompom gaji ko tiap2 bln
helmi_syah: lom kira bpe byk dah loss
epy8338: hehehe
epy8338: biase le tu...
epy8338: :D
helmi_syah: ini cacing ha
helmi_syah: mmg confirm leh pegi
epy8338: yup
helmi_syah: erm
helmi_syah: kursus tu biler ko ada buat?
helmi_syah: kalo aku dtg ngan mmber pon free gak ke?
helmi_syah: biasa buat katne?
epy8338: aku buat personal coaching
helmi_syah: oooooo
helmi_syah: dtg ke tmpt ko tu ar
epy8338: ye
epy8338: aku buat kursus bile org dah kompom beli cacing dr aku..
helmi_syah: ic
epy8338: itu je syarat aku
helmi_syah: mcm tu..
helmi_syah: py
helmi_syah: leh bagi kontek number
epy8338: ye
helmi_syah: mane tau aku ter pegi ke bp tu
epy8338: 019-7177067
helmi_syah: leh kontek ko
epy8338: bole2
helmi_syah: tgk2 keadaan tmpt ko dulu leh?
epy8338: bole..
helmi_syah: baru ada idea
helmi_syah: ok tq py
epy8338: :
epy8338: :D
epy8338: ok
helmi_syah: :D
helmi_syah: mkt mmg masih byk lagi ek?
epy8338: ye
helmi_syah: ko de pki pekerja ke?
epy8338: time nak harvest je upah budak..
helmi_syah: ooo
helmi_syah: harvest baja ke?
epy8338: ye
helmi_syah: aku dgr tang baja tu yg rumit sket
helmi_syah: nk pndai asing
epy8338: yg rumit kalo baje tu tak jadi lg..
epy8338: die masih brcampur dgn medium