You are on page 1of 2

PRETRAGA

PRIJATELJI SAJT A

PROMENI POZADINU

KAKO DA KORISTITE S MEDIA SAJT

NASLOVNA Najnovije vesti

VESTI

SPORT

NOVAC I KARIJERA Drutvo

ZABAVA

IVOTNI STIL Ekonomija

VIDEO

S PRESS Region

OPTINE Svet Kultura

RADIO S Ostalo

MFM

RADIO PINGVIN

Politika

Hronika

Zanimljivosti

Beograd

NAJNOVIJE
BIZNIS: Pomahnitali leper napravio potpuni ... VESTI: Nezavisni sindikat poziva na protest ... VESTI: Sutra sasluanje Tomislava Nikoli ... SPORT: To na njega lii: Ronaldo petom pon ...

Vesti
DRUTVO

Drutvo
TEKST
0 Tweet 0

26.02.2012 00:39

Korupcija u zdravstvu: Za poroaj pare trae direktno i indirektno


Svaki drugi graanin ima ili je imao iskustva sa korupcijom u zdravstvu. Od etvrtine graana novac je traen direktno, dok su pare od polovine "iznuene" indirektno - pokazuje istraivanje portala "Roditelj".

POPULARNO
Najitanije

5
Najnovije

10 15
Komentarisano

Baena bomba na Piksijevu rodnu kuu u Niu! FOTO U "minut do 12": Viloti pronaao novi klub? Kako ona "mrda": Njena guza hipnotie! Ceca dala prvi intervju na slobodi: Pogodite kome?! (FOTO) Skandal u porodilitu: Zbog Severine nije mogao da vidi svoju enu i bebu!?

Na poroaj se u Srbiji ne ide bez bar 500 evra! to za ginekologa, to za anesteziologa, a u poslednje vreme trend "aavanja" preselio se i na babice. Poslednje istraivanje koje je radilo Udruenje "Roditelj" pokazalo je da je svaki drugi ispitanik ima ili je imao iskustva sa korupcijom u zdravstvenim ustanovama. Od etvrtine graana novac je direktno traen, dok su pare od polovine "iznuene" indirektno. - Sada ima mnogo manje korupcije i iznude novca u zdravstvu zato to se pare uzimaju mnogo suptilnije nego ranije - kae Bojana Selakovi, iz Udruenja "Roditelj". - Ona objanjava da ene ee same nude "ast", jer se oseaju nesigurno ako to ne urade. Misle da nee dobiti odgovarajuu uslugu. - To pre svega podrazumeva da trudnou vode privatno, kod lekara koji radi i u dravnoj bolnici. One svakog meseca plaaju preglede i analize koje mogu da odrade i besplatno. Tako, i ako se doktor pojavi na poroaju, ne uzme neke posebne pare, jer je ena sve to ve preplatila dolazei kod njega da vodi trudnou- objanjava Selakovi.
Svedok korupcije u zdravstvu: Lekari "zaraivali" velike sume Oevi na poroaju: Pomau i padaju u nesvest! elimo bebu, al nemamo para!

VRUE TEME
Australian Open Automobili

Boris Tadi

Bus plus Dino Merlin Facebook

Ivica Dai Jelena Karleua

Kosovo Kurs dinara Liga ampiona Mirko Cvetkovi Mlaan Dinki Nataa Bekvalac Nenad Borojevi Novak
okovi PAROVI Partizan Radio S Severina Vukovi Svetlana Ranatovi

Tomislav Nikoli Twitter Vojislav


eelj Zvezda

OBAVEZNO POGLEDAJTE
Otac heroja: Moj Sran nije sam mogao da spasi Bosnu! (FOTO+VIDEO) Kao na tacni: Sjajni Kolarov asistirao Baloteliju i Deku VIDEO Reklame kojih se sa setom seamo Bizarna naslovnica asopisa: Fotografija na kojoj je Vitni u kovegu (+14 FOTO)

TOP
Blog Hronika Muzika i Film Optine Politika Tenis TV i Radio S media sajtovi S press

Anketa pokazuje da je skoro polovina ena iz dravnih klinika upuivana u privatne ordinacije, kako bi tamo obavile sve dijagnostike preglede.

A koliko e novca biti odvojeno za zdravstvene radnike najvie zavisi od "zvunosti" njegovog imena, ali i pomoi koju treba da prui. Tako, pojedini ginekolozi i anesteziolozi uglavnom uzimaju oko 250 evra za "prirodni"

Sex i veze Srpski fudbal Video Zanimljivosti Zdravlje Zvezde i Traevi

poroaj. Ukoliko ena namerai da se porodi carskim rezom, ova intervencija se plaa od 500 do 1.000 evra. Babicama ide od 50 do 100 evra, a ponekad ak i vie. Ima sluajeva kada porodilje plaaju i istaicama. Istraivanje je pokazalo da ak oko 40 odsto njih nije svesno da je i "aavanje" - korupcija.

ta je enama zapravo privlano kod mukaraca? Vlasnici opasnih pasa: U nesavesnim rukama i pudlica je opasna!

(Novosti) Pretraga po temi: Poroaj, Korupcija u zdravstvu

ANKETA
Podeli ovu vest sa prijateljima na FA CEBOOK-u. 3