You are on page 1of 2

Andrei Jifcovici Anul IV, specializarea A2 Fişă de prezentare

1. Laborator : Introducere în programarea 3D 2. Lucrarea de licenţă: Program de detecţie şi interpretare a gesturilor palmelor cu implementare într-un mediu 3D cu fizică

Laborator : Introducere în programarea 3D
De la motoarele grafice din jocuri şi animaţiile spectaculoase din blockbusterele hollywoodiene la aplicaţiile de vizualizare a organelor corpului uman, modelare fractala, pattern recognition sau realitate augmentată, programarea 3D şi domeniile conexe ne influenţează vieţile într-o multitudine de moduri, extind imaginaţia şi posibilităţile de interacţiune om-maşină pe noi culmi. Obiective: punerea bazelor unei viitoare secţii puternice de programare 3D din Automatică Am hotărât împreună cu domnul profesor Max Nicolae să ţin un laborator introductiv de programare 3D, pentru cei interesaţi de acest domeniu(în special cei din anul I şi II). Laboratorul va parcurge concepte: sistemul de coordonate, camere, matrice de miscare, sistemul de input, texturare, importarea şi animarea modelelor, generare de teren, detecţie simplă de coliziuni, introducere în efecte: tipuri de lumină, ceaţă, environmental mapping. Tehnologia în care se va lucra la laborator este Microsoft Visual Studio 2010, mediul Visual C# împreună cu IDE-ul XNA Game Studio 4.0 Refresh care permite întelegerea şi implementarea mai uşoară a aplicaţiilor 3D, cu scrierea unui număr redus de linii de cod. Acestea sunt disponibile gratuit. Competenţe necesare: cunostinţe minime de programare orientata pe obiecte, algebra liniară şi mecanică, dorinţa de a experimenta şi a se distra cu tehnologii de programare 3D Voi furniza celor care participă la laborator o listă de cărţi in format .pdf care cuprind informaţii detaliate despre XNA Game Studio 4, DirectX 9, 10 şi 11, Ogre3D, CryEngine 3 şi domenii conexe. Importante sunt curiozitatea, imaginaţia şi creativitatea.

Rog doritorii să mă contacteze pe andrei_jifcovici@yahoo.com şi/sau să se înscrie pe grupul ges_3d@yahoogroups.com pentru a stabili de comun acord orarul. Vă aştept!

obiectele 3D vor interacţiona dinamic după un model fizic simplificat. Detecţia şi interpretarea gesturilor palmelor 2. cu pasiune şi cunoştinţe solide lumea de mâine. Mediu 3D cu fizică Am hotărât să implementez detecţia şi interpretarea gesturilor palmelor în OpenCV într-un mediu cu 2 camere CMOS. una pentru trimiterea frame-urilor de detectare propriu-zisă a palmelor şi calcularea coordonatelor obiectului miscat în planul palmei şi a doua pentru procesarea adâncimii(necesară în partea a doua a proiectului). Vitală este capacitatea de a inova şi de a îmbina discipline diferite cu scopul de a crea lucruri noi. Am reusit să sincronizez mişcarea unui obiect real detectat cu mişcarea unui obiect din mediul 3D. interesante şi în final. mecanică. Silverlight. utile. Pentru mine este un domeniu care îmi permite să îmbin multe discipline(programare. procesare de imagine. XNA Game Studio şi DirectX. Am experientă cu tehnologii Microsoft – Windows Forms. Rezultatul poate fi văzut aici. Mediul 3D cu fizică va fi scris în DirectX 11 şi speranţa mea este să ajung la un nivel de rafinament suficient de ridicat astfel încât să pot include şi elemente de dinamică a fluidelor.Lucrare de licenţă: Program de detecţie şi interpretare a gesturilor palmelor cu implementare într-un mediu 3D cu fizică Sunt student în anul IV şi sunt pasionat de programarea 3D. . algebră liniară. pentru a atinge ţelul suprem al inginerului. Lucrarea este împărţită în două macro-componente: 1. acela de a construi. Sunt inginer în devenire şi sunt conştient de colosala diferenţă dintre un inginer şi un simplu programator. inteligenţă artificială. Procesarea adâncimii necesită un marker pentru a simplifica numărul de calcule pentru al doilea set de frame-uri. Windows Presentation Foundation. SQL Server. Am ales pentru lucrarea de licenţă o aplicaţie care combină mai multe elemente din domeniile enumerate mai sus într-un program care are aplicaţii practice directe pentru interactiunea (cat mai ieftină) om-calculator. Detecţia gesturilor palmelor va permite sincronizarea mişcărilor mâinii şi în funcţie de gestul executat. fractali) pentru a crea aplicaţii ce îmi oferă posibilitatea să transform segmente din imaginaţia mea în realitate.