You are on page 1of 3

Hozzvalk 6 nagy hamburgerhez: 1. 50 dkg marha darlt hs, 25 dkg serts darlt hs, 2 tk. vegeta, 2 tk.

majoranna, 2 tk. pirospaprika, 1 tk. s, fl tk bors, 3 ek. bubis svnyvz vagy szda, 1 nagy fej vrshagyma, 3 gerezd fokhagyma 2. 6 db puffancs (n auchanban vettem, de stheted magad is, receptet ebben a bejegyzsben tallsz is :-) ) 3. 1 nagy fej hagyma, 1 kisebb kgy uborka, 2 kzepes paradicsom, 1 kisebb fej salta, aki szereti tehet bele csalamdt is 4. mustr, ketchup, esetleg majonz 1. A hsokat tedd egy tlba, reszeld rjuk a hagymkat, szrd meg a fszerekkel s a vzzel ntsd le, gyrd ssze s tedd 1-2 rra, vagy akr egy jszakra a htbe! (Nlam egy jszakn t llt, isteni finomra rtek ssze az zek.) Mieltt elkezded a stst vedd ki a htbl 10 perccel eltte s gyrd t, formlj belle elszr 6 nagyobb gombcot, amit lapts, 2 tenyrnyi mretre. Nem baj, ha vkony lesz gy a hs, mert sls kzben kisebb lesz, s magasabb! Kb. 20 percig ssd 1 ek. olvaolajon serpenyben. 2. A puffancshoz, ha magad kszted szksg lesz: 2 dl tejre, 2 ek. cukorra, 1 tk sra, 40 g olajra, 1 tojsra, 100 g joghurtra, 60 dkg lisztre s 2 dkg lesztre. Tegyl mindent dagasztgpbe, dagaszd s keleszd meg. Ha megkelt vgd 9 egyforma darabra, s formzz bellk zsmlt. Keleszd ismt dupljra, kend le tojssal s ha akarod szrd meg szezmmaggal is! 180 fokos stben elvileg 18 perc alatt sl meg. :-) (Nem prbltam most, de kv-re ki fogom prblni, akkor majd rok tapasztalatokat is :-) ) 3. A zldsgeket vgd fel. 4. A puffancsot vgd flbe. Tgy r egy saltalevelet, arra 2-3 csk mustrt s ketchup-ot. Erre mehet a husi, paradicsom, uborka, hagyma, megint mustr-ketchup, mg egy salta levl s a puffancs teteje. Ksz is.

Hamburger hs recept
Ha mr vilgbajnoksg, akkor a vilg tbb tjrl kldk zeket a kvetkez 1 hnapban sajt receptjeim mell. szintn szlva nem szeretem a gyorsttermeket. Azon az ron, amibe egy men kerl, abbl n 4 ment ksztek. A recept Minneapolis hamburgere, a Juicy Lucy alapjn fordtottam le. J szurkolst! 10 hspogcsa vagy 5 Juicy Lucy recept: 30 dkg darlt serts comb 1 nagyobb fej hagyma 2 gerezd fokhagyma S, bors

1 tojs srgja 10 dkg edami sajt Hamburger zsmle Salta Paradicsom Hagyma Cheddar sajt A titok nyitja, hogy tbbszr t kell darlni a hst. n aprt gpet szoktam hasznlni, gy a ksek teljesen sztvgjk a zsrt is. gy lesz finom szaftos. 1., Elszr pucoljuk meg a hagymt s a fokhagymt, majd nagyobb darabokra vgva tegyk az aprtba a hssal egytt. Szzuk, borsozzuk s adjunk hozz egy tojssrgjt. Kezdjk el sszedolgozni az alapot. 10 msodpercenknt nzznk a gpbe, s a mg fel nem aprtott hst s hagymt egy kanl segtsgvel tegyk a (kikapcsolt) gp ksei el. 2., A szp hspogcsa titka, hogy sts eltt htben kell tartani, gy megrzi a formjt mg sts kzben is. Mieltt neki kezdnk, vgjunk ki tenyrnyi lapokat stpaprbl (kb. 8 darabot). Minden hspogcsa kz tesznk egyet belle. 3., A hsbl elszr formljunk fagylaltgmbnyi adagokat. Tenyernk kztt nyomjuk szt laposra, majd ujjainkkal alaktsuk ki a hamburgerhs formjt. Egymsra pakolva, paprral elvlasztva tegyk htbe 1 rra. Mg jobb, ha lezrhat dobozba tve htjk, gy az illatokat nem engedjk szabadjra. 4., Ha Juicy Lucy-t ksztnk, akkor kt nyers hspogcsa kz tegynk egy kevs sajtot s jl nyomkodjuk ssze. gy tltve htsk le stsig. 5., Teflonos serpenyben vagy faszenes strcson sssk meg. A serpenyben mindig legyen egy kevs olaj, hogy ne ragadjon le a hs. Sts kzben mg fszerezhetjk sval, borssal, rozmaringgal, kakukkfvel. 6., Az elrendezs teljesen szabadon trtnik, de n azt szeretem, amikor a sajtos hspogcsra kerl az egy szelet cheddar sajt. VAGY prbld ki a vadij BBQ-s verzimat! Egszen vletlenl tudom a Big Mac szszt receptjt 3 evkanl majonz 2 evkanl kapros salta dresszing 1/2 evkanl apra vgott des savanysg 2 evkanl aprra vgott kapros savanysg 1 kvskanl cukor 1 kvskanl reszelt hagyma 1 kvskanl fehr ecet 1 kvskanl ketchup csipet s

Hozzvalk:

A hamburgerhez: 4 db puffancs hagyma ketchup mustr sajt A hspogcshoz: 50 dkg darlt hs (fele marha, fele sertshs) 1 nagyobb hagyma s sok rlt bors 2 evkanl mustr kb. 3-4 evkanl ketchup 1 egsz tojs (ha a massza tl laza, akkor 1-2 evkanl zsemlemorzsa)

Elkszts:
A darlt hst egy tlba tesszk, megszzuk, 2-3 mokkskanlnyi borsot szrunk bele, hozzadjuk a nagyon apr kockkra vgott hagymt, a 2 evkanl mustrt, a tojst, s kanalanknt a 3-4 evkanl ketchupot. A masszt sszegyrjuk, s 4 egyenl kupacra osztjuk, amelyekbl szp, forms hspogcskat ksztnk. Clszer olyan nagysg pogcskat kszteni, amekkora a puffancs tmrje. Egy ecsettel a hspogcsk mindkt oldalt kicsit megolajozzuk, s egy jnaira fektetve, flival lefedve 1-2 rra a htbe tesszk, hogy az zek jl sszerjenek. Egy teflont kiss megolajozunk, s kislngon, lassan (kb. mindkt oldalt 8-8 perc alatt) pirosra stjk. A puffancsot kettvgjuk, megrakjuk egy kis csalamdval, rtesszk a hspogcst, egy szelet sajtot, lilahagymt, ketchupot, mustrt, s elmelegtett stben 5 perc alatt tmelegtjk a hamburgereket.