Broj 3 - 24.11.2008.

Idemo narode, još malo pa nestalo... tj. šaljite nam spajalice! Podržite naš projekt - pošaljite nam samo 1 kutiju spajalica sa porukom podrške! Osim dobre volje trošak je “ogroman” - kutija spajalica košta “čak” i do 3 kune! ;) Šaljite razne veličine i šarene! Ne želimo velike donacije već Vas želimo potaknuti na razmišljanje i suradnju! Zato samo jednu kutiju, molimo!
P.S.: Možete poslati i čokoladu, al da nitko ne zna ;)

Imamo: 55.000 Nedostaje: 45.000

STANJE...

Tko? Što? Gdje? Kada?
Učenici Povijesne grupe Osnovne škole Šenkovec. Radimo na projektu “Učenje o ljudskim pravima na primjeru holokausta”. U sklopu tog projekta sudjelujemo u međunarodnom projekut “Crocus” i “Classroom holocaust museum”. Glavni nam je cilj otvoriti “Razredni muzej holokausta” u kojem ćemo objasniti holokaust uz pomoć fotografija, tekstova, raznih predmeta i 100.000 spajalica. Sastajemo se u prostorijama Osnovne škole Šenkovec, a naš ćemo muzej otvoriti u kabinetu na prvom katu škole. O našim aktivnostima možete čitati na našem blogu ili na Facebook grupi. Naše se aktivnosti redovito održavaju svakog utorka i četvrtka, a po potrebi radimo i ostale radne dane u tjednu. NAJAVE: - 28.11. u 19h Profesor Hajdarović če u Knjižnici i čitaonici Šenkovec održati predavanje “Izrael - prošlost i sadašnjost”. - 4.12. u 9h Profesor Kuba će u školskoj knjižnici govoriti o sličnostima i razlikama židovstva i kršćanstva.

Zašto?
Kaže se “povijest je učiteljica života” jer bi na greškama u prošlosti nešto morali naučiti. Holokaust je naziv za stradanje Židova prije i tijekom Drugog svjetskog rata. Ti su događaji zapamćeni u povijesti čovječanstva kao razdoblje kada ljudska prava nisu poštivana. Osnovno je ljudsko pravo na život. Mi tijekom našeg projekta želimo naučiti što su ljudska prava, tolerancija, holokaust i zatim ta znanja prenijeti drugima.

PROJEKT: Učenje o ljudskim pravima na primjeru holokausta

Kako? Moramo dodatno

još pojasniti naš cilj. Dakle, mi tijekom ovog polugodišta učimo o tome što su ljudska prava, što nam je važno, što je tolerancija i kakve predrasude možda imamo. Učimo i o antisemitizmu, nacizmu, holokaustu, NDH i o tome kako su Židovi prije rata bili sastavni dio društva. 27. siječnja 2009. svečano ćemo otvoriti naš muzej i svi ste pozvani da ga vidite. Članovi Povijesne grupe

(VIPači) će se potruditi da vam budu vodiči i da vam sve pojasne. Muzej ćemo podijeliti na više dijelova u kojem ćemo prikazati svakodnevicu tridesetih godina dvadesetog stoljeća, pojasniti antisemitizam i kako se holokaust provodio u Europi i kod nas. U središnjem dijelu muzeja ćemo objesti lance od 100.000 spajalica. Budući da je vrlo teško zamisliti taj strašan broj od šest milijuna mrtvih mi ćemo spajalicama pokušati predočiti brojku od 100.000 žrtava.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful