Maceratul din coaja de ou va ajuta sa va refaceti rezervele de calciu intr-un mod natural.

Se obtine din coji de oua, suc de lamaie si miere de albine, procedand in felul urmator: intr-un borcan cu filet, peste coaja rezultata de la curatarea a patru oua fierte (carora li s-au scos in prealabil pielitele interioare), se adauga sucul de la doua lamai de marime mijlocie si se lasa la macerat timp de trei zile, apoi se filtreaza prin tifon si se adauga aceeasi cantitate de miere. Se beau intre una si trei lingurite pe zi, inainte de mese, si alte trei-patru lingurite, dupa mese. Veti uita astfel de carcei, crampe musculare sau unghii care se rup imediat. -Coji de ouă cu lămâie. Se colecţionează cojile de ouă de la ouăle consumate în gospodărie. Se pun cu apă şi se fierb în mai multe ape care se aruncă. Se face acest lucru pentru 2 motive: pentru a distruge germenii patogeni care pot fi prezenţă, şi pentru a separa coaja interioară albă (cea subţire) care este toxică. După ce s-au fiert în mai multe ape se va căuta să se elimine pe cât posibil toată coaja subţire interioară. Se pun apoi la uscat la cuptor cu uşa deschisă. În procesul acesta de uscare este bine ca să nu se schimbe culoarea acestora. Deci să nu se ardă. Se face acest lucru cu uşa deschisă la cuptor pentru a evita arderea lor. După ce s-au uscat se sfarmă cu mâna sau cu alte metode, apoi se pun în râşniţa de cafea şi se macină. Se transformă în praf care se va cerne cu sita fină. Praful acesta se va pune într-un borcan, care se poate închide cu un capac etanş. Se pune apoi peste acest praf sucul obţinut de la lămâie. Se vor achiziţiona lămâi cât mai coapte, de culoare cât mai galbenă. La o parte de praf de ouă se va pune 3 părţi de suc de lămâie. Se lasă apoi timp de 3-5 zile (în funcţie de temperatura unde se ţin). Cu cât este mai cald cu atât sunt mai repede gata. Se agită zilnic prin mestecare cu o lingură de lemn. Este interzisă folosirea metalului, pentru că indiferent ce metal este acesta va reacţiona cu produsul modificându-l. Borcanul trebuie ferit de lumină, pentru aceasta indicându-se să se ţină la întuneric, eventual chiar învelit în mai multe straturi de hârtie. Se acopere doar cu un tifon, nu cu capac. Pe toată perioada cât stă se va căuta zilnic să se îndepărteze spuma care se poate forma la suprafaţă şi care este toxică. Se va gusta de asemenea produsul şi dacă nu mai este acru trebuie să se mai complecteze cu suc de lămâie, până devine din nou acru. După 3-5 zile se va strecura prin tifon şi se pune în borcan închis la frigider. Administrare. Copiii în funcţie de vârstă (peste vârsta de 3 ani) vor putea să consume între 1-3 linguriţe pe zi, adulţii 1-3 linguri. Se ia înaintea meselor cu 15 minute.

Indicaţii: în toate cazurile în care se doreşte suplimentarea cu calciu şi vitamina C. Ajută nu numai la creşterea copiilor ci previne şi o serie de afecţiuni sau chiar vindecă multe din afecţiunile la care se indică consumul calciului suplimentar. Este un calciu biologic care se asimilează foarte bine de către orice organism. Spasmofilie, rahitism, osteoporoză, etc. Contraindicaţii: nu are. Păstrare: se poate păstra doar maximum 30 zile la rece în borcan bine închis şi ferit de umezeală şi lumină. După 30 de zile se va arunca pentru că devine toxic. Cura- se poate lua timp de 30 zile urmat de o pauză de 7 zile apoi se poate relua.

Lămâie cu miere şi ouă. În general acest preparat se face în cazul copiilor slabi sau cei care au avut o afecţiune cronică de lungă durată şi sunt slăbiţi. Preparare: praful de coji de ouă şi lămâie se prepară ca mai sus şi suplimentar se pune la o parte de preparat tot atâta miere polifloră cât preparat există. Se ţine timp de alte 3 zile agitând prin amestecare cu o lingură de lemn de 2-3 ori pe zi şi la fel se îndepărtează spuma dacă se formează la suprafaţă.

Sign up to vote on this title
UsefulNot useful