10 lucruri în viaţă pe care le poţi controla

1. Ceea ce faci Acţiunile tale sunt numai ale tale. Tu alegi să le faci sau să nu le faci şi eşti responsabil pentru efectele pe care le au. 2. Ceea ce spui De asemena, cuvintele pe care le spui sau scrii sunt conştient alese. Ca şi acţiunile, au un impact atât asupra vieţii tale cât şi asupra celor cu care vii în contact. 3. Ceea ce gândeşti Da, există câteva gânduri subconştiente pe care nu le poţi controla. Dar lucrurile despre care tu gândeşti, credinţele tale, idealurile etc. sunt concepte pe care ai ales conştient să le accepţi şi să crezi în ele. 4. Munca ta Mulţi trec cu vederea peste acest aspect, fiindu-le mai uşor să spună: „Of, sunt prins în acest serviciu pentru că nu am altă diplomă, experienţă etc. Hm! Este o modalitate simplă de a nu recunoaşte responsabilitatea cuiva în alegerea meseriei. Este munca ta şi tu ai ales-o. Dacă rămâi sau pleci, este de asemenea o alegere.

5. Oamenii cu care te asociezi Există un frumos tricou pe care scrie: „Este greu să te înalţi ca un vultur când eşti înconjurat de lei”. Zicala este adesea corectă.Prietenii tăi pot să te ridice sau să te coboare. Tu decizi ce fel de prieteni ai dori să ai. 6. Sănătatea ta fizică Mult din sănătatea noastră depinde de factori genetici şi de mediu. Dar mult mai mult din sănătatea noastră depinde de lucrurile pe care le alegem: dieta, somnul, rutina, controlul etc. 7. Mediul în care trăim Casa ta, condiţiile de acolo, oraşul în care trăieşti, confortul, toate sunt lucruri pe care le poţi controla (deşi pe unele într-o mai mică măsură). Tu deccizi dacă le tolerezi sau te muţi în alt loc. 8. Situaţia ta financiară Aavea sau a nu avea suficienţi bani este un raport între ceea ce câştigi şi ceea ce cheltui. 9. Timpul tău Tu alegi cum să-ţi petreci timpul şi cât din el afectezi diverselor activităţi. Nu vei avea niciodată mai mult timp decât cele 24 de ore care ţi-au fost date în fiecare zi. 10. Moştenirea ta Toate acţiunile, cuvintele şi cunoştinţele pe care le-ai împărtăşit şi altora cât ai trăit devin darul pe care îl laşi atunci când vei pleca.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, atunci îţi recomand şi: 10 obiceiuri sănătoase despre care toată lumea ştie că sunt bune, dar nu le face Ce am învăţat din exerciţiul lui Brian Tracy Legile banilor, după Brian Tracy Să începem anul cu discernământ! Pescuim pentru alţii sau îi învăţăm să pescuiască? Calitatea reprezentărilor interioare determină calitatea vieţii Când să taci şi când să vorbeşti… Metoda celor 6 pălării gânditoare The Quadrant of making Things Happening What Are You Doing with the Rest of Your 8 hours a Day? What Are You Pretending Not to Have in Oder for Your Problem to Be Real? Skills Improvement Chart