You are on page 1of 17

viccek

a
gasztronómia
világából

Csinos pincérnő az úri vendéghez: ..Simogatva..De uram! A tévedés lehet fatális. . főve vagy rántva? .Hogy kéri a tojásait.. -Pincéééééér! Itt tévedés történt! Nem fatálon. hanem porcelántálon kértem a rántott húst! .

a mellúszást gyakorolja.Most is? -Ide nézzen.. majd megkérdezi: . a bécsi szeletem tiszta alkoholszagú.Pincér. A pincér hátralép két lépést. üzletvezető úr! Mit csinál ez a légy a levesemben?! -Ha jól látom. .

haver.Az ebédjét a kabinba kéri. vagy egyből hajítsam át a korláton? .Ott. hogy erre előjött egy 130 kilós néger nő!!! .Képzeld. Hajópincér a tengeribeteghez: .Hol itt a borzalom? . a minap bementem a kávéházba és kértem egy nagyon erős dupla feketét! Borzalom! .

amikor jött velem szembe az utcán.Két cimbora üldögél a kocsmában.Miért? .A feleségem már megint nagyon haragszik rám. . és engem keresett. Az egyik mesélni kezdi a másiknak: .Egyik este éppen innen tartottam hazafelé. mit csináltál? .És te. .Elkértem a telefonszámát. .

nem tudom.Pincér! Melyik bort ajánlaná házassági évfordulóra? .Az attól függ. . -Sajnos. Még csak három napja dolgozom itt. . ünnepelni akarnak vagy felejteni? -Friss a péksütemény? -kérdezi a vendég a pincért. mielőtt a kosárba nyúlna.

.Éttermünk különlegessége a csiga! .Ön szakács? .Hogy ízlik a sült.Nem. .Mint szakértő mondom. A pincér udvariasan megkérdi a vendéget: . uram? . cipész vagyok.Tudom! Tegnap az szolgált ki. . dícséretre méltó darab. .dicsekszik a pincér a vendégnek.

.kérdezi a pincér.Mielőtt rendelnék.Felvehetem a rendelést a vacsorára. szimplán megmondjuk neki: ma este meg fogsz halni! .Semmi különös uram. uram? . megmondaná. hogy készítik itt elő a csirkét? ..

. uram? .Mit parancsol. . akkor jöjjön.Mindegy. és sok vodka legyen benne.Pincér: . bemutatom a feleségem.Na. hideg. csak nagy legyen.

Főúr.. van panaszkönyvük? . ez étterem. nem könyvtár! .Nincs.

felakaszthatom a kabátját ? .Az enyhén spicces vendég magához inti a pincért: . A vendéglőben. . .Mindjárt hozom a számlát. uram .feleli a pincér .Azt hiszem. egy kicsit sokat ittam.Tőlem akár főbe is lőheti. a pincér a vendéghez: .Igen.Uram. Hozzon valamit amitől kijózanodom.

és még senki sem panaszkodott! .Az idő pénz .gondolta a pincér és hozzáadta a számlához a dátumot. .Piszkos? Már hatan ittak belőle.Pincér! Micsoda piszkos csésze ez! .

A tegnapi reggelinél is sikerült nekik.Dehogynem. .Pincér! Kérek két tojást! Az egyik kemény legyen. legyen mellette feketére égetett pirítós és ízetlen tea... . a másik nyers. ezt a mi konyhánk így nem tudja elkészíteni! ..De uram.

.Hogyan állíthatja ön - kérdezi a főpincér a vendégtől – hogy a fogakról meg tudja ítélni a fácán korát. amikor a fácánnak nincs is foga? .De nekem még van! - feleli a vendég. .

főnök. hogy meg nem ölték. katonai szakács voltam..Mit írt a vendég panaszkönyvbe? . . .Maga mázlista.kérdi az étteremvezető a pincértől. és kétszer sebesültem. hogy a francia idegenlégióban szolgált? .Az égvilágon semmit.A vendéglős rászól az új szakácsra: .. .. .. Csak beragasztotta a bécsi szeletet. Csoda.Igen.Maga azt mondja.

Akkor van.Hogy szíveskedjen átfáradni a szemközti büfébe ! .Teknősbéka levesük van? .Még sosem.. . mit tud ezért a pénzért ajánlani ? .Főúr ! Háromszáz forintom van. A vendég betér az étterembe. .Uraságod evett már valaha teknősbéka levest? .Mit parancsol a kedves vendég? .